Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Ninja Blade (PC)
72 100 1

Review Ninja Blade (PC)

Ninja Blade draait om de avonturen van Ken Ogawa. Deze ninja is werkzaam voor een overheidsdienst die gericht is op het uitschakelen van parasieten. Tijdens het verhaal zal Ken om persoonlijke redenen zoveel mogelijk van deze monsters uit willen schakelen.Consolegamers hebben de luxe van meerdere series waar een ninja de hoofdrol speelt. Bekendste naam in het genre is natuurlijk Ninja Gaiden. Op zich is het natuurlijk grappig te noemen dat de hoofdrolspelers uit Ninja Blade en Ninja Gaiden de namen Ken en Ryu hebben meegekregen. In tegenstelling tot hun bekendste naamgenoten zijn deze twee titels echter niet bepaald aan elkaar gewaagd.

Ninja Blade is compleet over-the-top. Met een motor over een ontploffende tankwagen racen, extreem bloederige aanvallen en door de vreselijke cliché uitspraken van de personages blijkt al snel dat de game zichzelf niet al te serieus neemt. Het verlicht de hele toon van de game. Gelukkig is Ninja Blade wel leuk om te spelen. Het is zeker geen topper, maar qua gameplay steekt de game toch heel degelijk in elkaar.En nadeel is echter wel dat er nogal vaak quick-time events voorbij komen. Nu is dit op zich niet zo erg, maar het komt in Ninja Blade heel vaak voor, terwijl het tempo van de gameplay steeds hetzelfde blijft. Actiegames zijn vaak op zijn best als je opeens een tandje bij moet zetten om het spel aan te kunnen. Maar dat is in Ninja Blade dus niet het geval. De gameplay blijft qua niveau en tempo steeds hetzelfde. Dus als je eenmaal de game in de vingers hebt, dan zul je het spel ook met gemak uit kunnen spelen.

Er valt een redelijke hoeveelheid dingen vrij te spelen. Nieuwe kostuums en ratings kunnen een redelijk goede motivatie zijn om oude levels nog eens opnieuw te bezoeken. De vrij te spelen kostuums zien er soms alleen zo belachelijk uit, dat je een goed na moet denken of je de moeite wel wilt doen.Grafisch is de game redelijk te noemen. De sfeer is ontzettend duister, maar niet serieus genoeg om echt als dreigend gezien te kunnen worden. Daarnaast bevat de game een hele lading glitches. Dat is met een patch allemaal wel te verhelpen, maar het is en blijft slordig om een port van een game te maken en er dan zoveel bugs en glitches in te laten zitten.

Vooral aangezien de game bij de release voor de consoles ook al vol met bugs en glitches zat. Het neemt niet weg, dat er voor de pc geen soortgelijke game beschikbaar is. Dus als je geen console thuis hebt staan, en je bent van mening dat een Ninja alles beter maakt, dan is Ninja Blade het overwegen van een aanschaf waard.

Deze game is gereviewed door Ollie1981

 

Oordeel Ninja Blade (PC)

  • Graphics 75
  • Gameplay 75
  • Originality 70
  • Sound 75
  • Replay
  • Eindcijfer 72

Aantal keer bekeken: 9304 

Laagste prijzen voor Ninja Blade (PC)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Henri-Alexander
Henri-Alexander ( 12778 ) 21-03-2010 16:38
Mooie review.
Alle punten worden goed besproken en er word ook volop commentaar gegeven over bugs/glitches. Netjes!
avatar van LaurensH
LaurensH ( 211 ) 21-03-2010 18:08
Leuke review.
Alleen voor de bugs zou je het spel zeker al willen kopen, toch?