Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Project Rub (Feel the Magic) (NDS)
85 100 1

Review Project Rub (Feel the Magic) (NDS)

Sinds enkele weken heb ik een DS en ik moet zeggen dat hij nog niet is tegengevallen, Na Mario 64 DS is Feel the Magic XY/XX de tweede game die ik voor mijn DS heb aangeschaft.

Voel de magie
Feel the Magic(FtM) is de eerste game van Sega voor de DS en ze doen het meteen goed! In FtM is het de bedoeling dat je de meid van je dromen aan de haak gaat slaan.(wie droomt daar nou niet van?) Door middel van vele minigames in de storymode kom je steeds dichter bij de dreamgirl die je altijd zo graag had willen ontmoeten!

Het verhaal begint helemaal aan het begin, je komt elkaar tegen op straat en jij valt gelijk als een baksteen voor haar. Zij heeft echter totaal nog geen interesse in je gekwijl en loopt vrolijk door. Zelf ben je een verlegen jochie dat denkt dat je geen kans maakt bij zo’n dame als zij. Maar daar komt verandering in als ‘Team Rub’ om de hoek komt kijken!
Team Rub is een groepje gasten met konijnen-oren die je meenemen door een groots avontuur om indruk te maken op je lady. Door middel van vele minigames trek je steeds meer de aandacht van je dame en langzamerhand komen jullie steeds dichter tot elkaar. Een romantischere game kan ik me niet bedenken.

   
Het was liefde op het eerste gezicht, je ziet het aan zijn ogen.

De minigames
De story mode is verdeeld in scènes, in elke scène moet je een 1 tot 3 minigames goed afronden om verder te komen in het verhaal. Rond je een minigame goed af dan krijg je daarna een scherm te zien waarin een groot hart zich vult, is het hart helemaal vol dan heb je in die scène het hart van je dame weer een beetje meer veroverd en mag je door naar de volgende scène!

De minigames kun je vergelijken met het welbekende Wario Ware, ook hier zijn de minigames snel en furieus, echter je krijgt hier wel wat meer tijd om een minigame af te ronden en een minigame bestaat vaak uit 5 levels in plaats van dat je na 3 seconde al doorschuift naar de volgende game. Het eerste level is eigenlijk altijd een soort introductie en level 5 kan af en toe nog aardig pittig zijn.

Wrijf,voel,blaas,schreeuw
Er zijn veel verschillende soorten games verspreid over de vele scènes. De origineelste zijn eigenlijk diegenen waar je gebruik moet maken van de ingebouwde microfoon! Zo is er bijvoorbeeld een minigame waarbij je naar je meisje moet schreeuwen om haar aandacht te trekken. Zoals gezegd volsta je bij level 1 al met een zacht schreeuw, terwijl je bij level 5 echt de longen uit je lijf moet schreeuwen omdat er een halve fanfare op het scherm staat te spelen. Erg grappig, vooral als je deze game in de trein zit te doen. De Hele coupe kan meegenieten. Verder heb je ook nog een minigame waar je kaarsen moet uitblazen, ik weet niet precies hoe je hier mee een dame kan imponeren maar het is wel geinig dat de microfoon daadwerkelijk op je blaastechnieken reageert.
Als je vervolgens al het speeksel van je scherm hebt geveegd zijn er ook nog minigames waar bij je moet ‘touchen’, oftewel voelen. Hieronder vallen onder andere minigames waarbij je schorpioenen van je chick moet afhalen of je moet zo snel mogelijk getallen in toetsen om er voor te zorgen dat de parachutes van de vallende mannetjes open gaan. Dit zijn minigames waarbij je vrij snel moet reageren maar je hebt ook meer puzzelachtige games waarbij je meer moet nadenken.
Let trouwens goed op bij de introductie van elke minigame! Je ziet een introductie in de vorm van een strip, ‘touch’ met de stylus op de goede plek in de dan verschijnt er een gezichtje van een ‘Bunny’. Voltooi je de minigame vervolgens dan krijg je een bonusonderdeel voor je Maniac Gallery! Hier kan je je eigen vriendin in elkaar zetten, waarover later meer.


Elke minigame heeft een introscherm zoals bijvoorbeeld deze.

Love scenes
Er zijn door het spel een aantal scènes verspreid met zogenaamde ‘boss battles’ Jaag 100 stieren weg, grijp je dame terug die ontvoerd is etc. Na zo’n boss battle kom je in een veel leukere scène, een ware love scène!
En nee je mag niet met haar samen in bed en dan ‘touchen’…sorry. Het gaat helaas in het begin niet verder dan haar hand vasthouden in het park tot haar schoonpoetsen van haar gevecht met de stieren. Het is best vermakelijk en velen zullen met ware souplesse hun dame zachtjes en teder schoonvegen… aaah wat lief..

Memories
In Memorymode kan je alle minigames die je verzameld en uitgespeeld hebt nogmaals een keer doorploeteren. Het klinkt supersaai maar in deze modus hebben ze nog eens 5 levels aan elke game toegevoegd! Je moet nu dus 10 levels van een minigame doorspelen en je hebt er maar 1 leven voor! Waarom zou je in godsnaam een minigame tot level 10 uit willen spelen? Nou omdat je, mits je de opdracht goed volbrengt weer een onderdeel kan verdienen voor de Maniac gallery. Verder zijn sommige minigames zo verslavend dat je het echt geen probleem vindt om ze nog een keer door te spelen.


Feel the Magic is erg aktueel ingesteld.

Maniacs
Dit is eigenlijk de bonusgalerij van FtM, in deze mode kan je zoals gezegd een hele vriendin in elkaar zetten. Is haar lichaam niet goed? Hoppa even switchen. Zit haar hoofd niet op de goede plaats? Geen probleem! Gewoon een andere uitzoeken.
Je vriendin bestaat uit 3 onderdelen, ‘hoofd’, ’lichaam’ en ‘benen’. De onderdelen van je vriendin kan je verdienen door de eerder genoemde bunnies te vinden in de introbeelden van de minigames. Echter daar vind je alleen de benen en de hoofden. Wil je de lichamen dan maak je meer kans bij de Maniac sectie. het kost je wat bloed, zweet en tranen om tot level 10 van elke minigame door te breken maar dan heb je ook wat(het lichaam van je goddelijke vrouw)!
Als je trouwens nog ergens een Sonic voor de gba hebt liggen, stop die is in je DS samen met Feel the Magic. Wie weet krijg je nog een leuke bonus;) .


Create a girlfriend, altijd handig als je oude vriendin te eentonig wordt.

Lifespan
Feel the Magic gaat je zeker wel een tijdje bezig houden, vooral bij de ‘Memories’ sectie zal je vaak genoeg terugkeren. De game is echter overall wel iets te kort. Uiteraard heb je nog een hardmode maar als je daar aan begint heb je natuurlijk wel alle minigames al een keer gehad. Ik moet zeggen dat ik het geen probleem vind om al die minigames nog een keer door te spelen, daar zijn ze (op een paar na) gewoon te leuk voor, maar ik had gehoopt dat er nog net wat meer van die minispelletjes in hadden gezeten. Verder is er geen multiplayer mogelijkheid terwijl die er best goed in had gepast. Wel een beetje jammer maar de grootste pret mag het niet drukken, De minigames zijn leuk en verslavend en daar gaat het om!

Graphics
Feel the magic is geen uitblinker in graphics, wil je aan een vriend of vriendin de kracht van je DS laten zien dan is dit niet de game om dat mee te doen! Sommige details zijn mooi weergegeven maar als je een blik naar Metroid Prime werpt zie je meteen dat de kracht van de Nintendo DS helaas niet volledig wordt benut. De graphics zijn meer functioneel en in dit soort games is dat eigenlijk helemaal niet erg.

Sound
Kwa sound is FtM wel goed. Er zijn zoveel verschillende deuntjes en muziekjes! Ook de geluidjes van de mannetjes en je meisje zijn echt grappig. Als je in een kamer met veel mensen dit speelt denk ik dan ook dat veel mensen even naar je scherm komen kijken waar al die rare geluidjes nou vandaan komen. Als je der bijvoorbeeld schoonpoetst lijkt het soms net of ze…maar goed, aparte geluiden dus!

Gameplay
In Gameplay blinkt FtM uit. Feel the Magic is gewoon de game die het meeste en het origineelst gebruik maakt van de attributen op de DS. de microfoon wordt gebruikt, de touchscreen wordt geniaal toegepast.. Als je aan iemand wil laten zien wat je allemaal met een DS kan kwa gameplay dan is dit DE game daar voor! Er zijn gewoon zoveel originele minigames. Ook voor mensen die nieuw zijn tot het gamegenre is dit de ultieme game. Je rolt makkelijk in de game en hij is makkelijk te begrijpen. Het is echt leuk om te zien hoe beginnende te mensen lopen te schreeuwen en hoe ze lopen te ploeteren met die stylus. deze game is gewoon puur gemaakt op gameplay, en dat merk je ook door de game heen.

Conclusie; True love?
Het is jammer dat de graphics niet geweldig zijn, maar dat was ook niet het doel van deze game. Het doel is plezier hebben met de mogelijkheden van de DS en dat is volkomen gelukt. Deze game gebruikt gewoon alle opties van de DS en dat heeft nog geen ontwikkelaar Sega nagedaan. Ik kan dan ook iedereen deze game aanraden. Super mario 64 DS is leuk maar speel je vooral met de actieknoppen. Deze game is stylus all the way. Bovendien is het principe ‘versier een vriendin’ nog nooit in een GBA/DS-game echt voorgekomen. De game is origineel, interactief en gewoon fun om te doen! Verder ben je ook wel even bezig om alle attributen van Maniacs te vinden, er zijn er zo’n 60 te vinden.

Kortom: hou je van Wario Ware, meiden versieren of gewoon snelle actie dan zou ik deze game zeker eens proberen.
Deze game is gereviewed door Yørn

 

Oordeel Project Rub (Feel the Magic) (NDS)

  • Graphics 70
  • Gameplay 95
  • Originality
  • Sound 85
  • Replay 85
  • Eindcijfer 85

Aantal keer bekeken: 6300 

Laagste prijzen voor Project Rub (Feel the Magic) (NDS)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Pieter
Pieter ( 24 ) 12-02-2005 10:55
Inderdaad een geweldige game met heerlijke gameplay! Ik vind dit eigenlijk de beste launchgame van de DS, maar dat is ook omdat ik Mario 64 al uitgebreid heb gespeeld.

Verder goede review Yørn!