Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Rampage Total Destruction (PS2)
43 100 1

Review Rampage Total Destruction (PS2)

Vroeger was het heel leuk om als monster gebouwen kapot te slaan en om over alles wat je tegenkomt heen te walsen. Nu is er dan Rampage: Total Destruction waar je de oude glorietijden van weleer kan herleven. Games zijn de laatste jaren echter gegroeid en waar vele series beter en complexer worden blijft Rampage steken in het verleden.

Een verstarde glimlach:
Ik geef toe: ik heb gelachen bij dit spel. Het beginfilmpje was erg grappig waarin verteld wordt dat er monsters zijn gecreëerd die nu overal in de stad rondlopen. Het filmpje ziet er erg goed uit en brengt je in de stemming.
Dan begin je echter met het spel en verstart de glimlach op je gezicht. Wat er overbleef bij mij was schaamte dat ik dit spel zat te spelen. De bedoeling is simpel: sla alle gebouwen aan gorten, eet mensen op voor extra energie, verzamel zoveel mogelijk punten en verdien extra moves. Voor even is dit leuk, maar dan blijkt dat er verder niets te doen is. Je kan lopen, klimmen, springen, iets oppakken, slaan of trappen. Er zijn dus maar drie knoppen om schade te berokkenen. Er komen wel een paar extra aanvallen, maar die brengen verder geen variatie in het constante slaan tegen gebouwen.
Het slechtste van de gameplay vind ik nog wel dat het een 2d game is. Ik begon en wilde een andere straat inlopen, maar verbaasde me dat dit niet kon. Er is maar één straat met een paar gebouwen die je kapot kan slaan. Dan mag je naar de volgende straat waar je herhaalt wat je al tientallen malen hebt gedaan.Snelle cash in?
De presentatie van het spel is best goed. Er zijn in totaal 33 monsters die, ook al spelen ze allemaal hetzelfde, toch er anders uitzien. Verder zijn er verschillende steden die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Denk bijvoorbeeld aan casino’s in Las Vegas.
Elk monster kan een aantal extra aanvallen leren zodat je je favoriete monsters beter kunt maken. Ook is er een multiplayer waarin je met zijn tweeën steden kapotslaat en verschillende ‘missies’ krijgt. Er zitten zelfs twee oude Rampage games bij die best leuk zijn om weer eens te spelen om nostalgische momenten op te roepen. Er is toch echt wat moeite in het spel gestopt om de game niet een heel snelle cash in te maken(de game is dan ook al bij release 29.95)door gebruik te maken van een oude licentie.

Lelijk:
De graphics zijn echter erg slecht. Het beginfilmpje is misschien wel mooi, maar de omgevingen hebben nauwelijks details, de mensen en auto’s zijn lelijk en ook de monsters zijn grafisch niet van een hoog niveau.
De sound stelt ook niet veel voor. De muziek en kreten zijn irritant, net als de commentator.Replay:
Er is genoeg te doen in de game, maar het is gewoon zo saai, zo eentonig dat iedereen er na een paar uur op is uitgekeken. Erg jammer. Als je vroeger deze game helemaal grijs gespeeld hebt en weer is de nostalgie van toen terug wilt halen, is het leuk om deze game is op de kop te tikken. Heb je echter nog nooit kennis gemaakt met deze serie, dan zal deze game je misschien toch wel teleurstellen en vraag je je af waarom ze er niet gewoon een groot 3D avontuur van hebben gemaakt.

Conclusie:
Er is best wat te doen in deze game en het lijkt leuk om oude tijden weer te beleven met een nieuwe Rampage game, maar de slechte graphics en sound en de verouderde houteirge besturing maaks dit spel niet de moeite waard. Als je een echte Rampage fan hebt, huur hem dan een keertje, maar laat hem verder links liggen. Dit spel is gewoon te slecht voor de huidige generatie games.

Deze game is beschikbaar gesteld door contact data en gereviewed door Gothmog

 

Oordeel Rampage Total Destruction (PS2)

  • Graphics 40
  • Gameplay 35
  • Originality 55
  • Sound 43
  • Replay 60
  • Eindcijfer 43

Aantal keer bekeken: 8561 

Laagste prijzen voor Rampage Total Destruction (PS2)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Linkinparknl
Linkinparknl ( 1245   5) 27-05-2006 08:54
Ben het niet echt eens met de Gothmog, probleem is deze game moet je niet hoog inschatten.
Als alles in 3D was gezet was het toch geflopt (zoals de meeste games van 2D naar 3D geflopt zijn).
Daarnaast is het een duidelijke budget game die ook daarvoor bedoeld is en niet om een super goede currect-gen of next-gen game neer te zetten.
De game was vroeger eigelijk ookal zo en hebben ze zo gelaten om het de sfeer te laten houden en natuurlijk het oude recept heel te houden. (beetje mislukt heb je gelijk in)
Maar om gelijk bagger cijfers te geven voor een game waar je zo ie zo niet veel van moet verwachten (prijs) hadden de cijfers wel wat hoger gemogen.

Ps. nee ben niet een rampage fan maar heb wel elk deel ong. gespeeld op oude platforms en deze ook
avatar van Baris
Baris ( 1386   4) 27-05-2006 10:33
Ik ben het wel met hem eens, ik heb de oude rampage nog op een 5" floppy voor de atari, alle versies sinds toen zijn alleen maar remakes zonder iets nieuws toe te voegen.

een extra ventje of een andere stad is leuk maar voegt niet echt iets toe kwa mijn mening.

Het enige waar dit spel in mijn mening goed voor is is met 2 man ff lekker alles mollen wat er te mollen valt als je een uurtje wilt vullen
avatar van Phantom
Phantom ( 1235 ) 27-05-2006 10:47
mij lijkt ie niks aan.
avatar van Baz
Baz ( 2721 ) 27-05-2006 11:32
Vind de review en het spel niet echt mooi...
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 27-05-2006 20:15
Ik ben het voor de verandering eens een keer absoluut niet eens met Gothmog, en alle dingen die Linkinparknl zeggen snijden absoluut hout. Dit is puur een budgetgame, dus je kunt geen spel als Black of Hitman verwachten, en hij is absoluut wel 23 eurootjes waard. Een leuk tussendoortje. Ik had hem 65 gegeven. Ook vind ik de graphics juist wel geinig en erbij passen (68 ipv 40) de gameplay wel 70 waard en wat ik helemaal niet snap is dat als je de game echt zo bagger vind, dat je de replay dan wel 60 geeft.. Ik vind dat je de game te hard beoordeeld hebt hij is namelijk best vermakelijk als tussendoortje. Want 43 is echt veel en veels te laag voor een best leuke game (vooral zoals the b_ zegt met 2 spelers)
avatar van Wars
Wars ( 1174   1) 27-05-2006 20:57
Lelijk...

Het spel is niet Lelijk
Maar de Matig --
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 27-05-2006 21:27
Wat bedoel je? :S
avatar van Yørn
Yørn ( 4188   22) 27-05-2006 23:00
Rol: Administrator
De gameplay 70 Tim? Op zich is het zeker een leuke game om de nostalgie mee op te halen maar de gameplay een 70 geven zou wel erg hoog zijn. Ik heb hem ook gespeeld en vond het op zich wel geinig, maar de beesten zijn wel erg houterig en hebben maar een paar aanvallen, verder kan je links en rechts lopen klimmen en steeds de zelfde move doen, af en toe een autootje oppaken, mits je precies goed staat, sta je al een tikkeltje niet goed, dan is het onmogelijk om een auto vast te pakken of wat dan ook.

De gameplay is verder constant hetzelfde zonder enige variatie erin, wat gewoon beter had gekund.

Ter nostalgie is dit een leuke game om op te pikken, ik vond het ook wel weer is leuk om te zien wat ik vroeger altijd speelde, maar de gameplay is echt niet zo goed dat het een 70 waard is. Ook de graphics zouden een N64 nog niet opwarmen... als je een oude titel terughaalt, doe het dan goed of iig beter.

Het idee was geweldig, ze hadden deze opportunity dan ook ten volle moeten benutten wat ze uiteindelijk helaas niet hebben gedaan.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 28-05-2006 20:29
Toch is dit leuk voor een halfuurtje, daarom is hij ook zo goedkoop. En ik vindt de graphics wel leuk eigenlijk. Ok, 65 voor gameplay is beter, maar 35 is echt te laag.