Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Steep (PS4)
80 100 1

Review Steep (PS4)Het ontbrak de huidige generatie consoles al een tijd aan een echte wintersportgame. Sowieso kan er tegenwoordig nog maar weinig extreem virtueel gesport worden. Het valt Ubisoft dan ook te prijzen dat zij met Steep weer eens de mogelijkheid voor een extreme wintersportvakantie bieden, waarin je niet alleen kunt snowboarden en skiën, maar ook kunt paragliden en met een wingsuit de berg kunt afrazen. Is deze wintergame dé game van het seizoen?

Zure appel
Steep zal voor weinig gamers liefde op het eerste gezicht zijn. Je wordt gedropt in een groot Alpengebied, en daar houdt de tutorial en het verhaal eigenlijk al op. Vervolgens is het aan jou om de verschillende bergen te verkennen en de races en opdrachten vrij te spelen. Dit is niet intuïtief, de overzichtskaart werkt superonhandig en je hebt zo’n groot scala aan prestatiemeters dat je door de bomen al snel het bos niet meer ziet. Dat is even slikken dus. Maar als je eenmaal van de schrik bekomen bent en je begint wat rond te struinen, dan openbaart Steep zich, en hoe!Indruk op indruk
Steep brengt mogelijkheden voor ongekende ervaringen in zijn winterse berggebieden vol grafische pracht. Doordat de game vier sporten biedt die je kunt beoefenen op verschillende bergen, met elk hun eigen ‘feel’, kan het gebeuren dat je de ene keer een piste afracet vol stunthellingen, de andere keer heel voorzichtig de Matterhorn afdaalt in een dichte mist, dan weer rustig de zonsondergang tegemoet paraglide en uiteindelijk in je wingsuit zo ontzettend snel langs de bergrand schiet, dat je geen flauw benul hebt wat voor weer het überhaupt is. Elk van de ervaringen is op zijn eigen manier heel erg cool en Steep zit er vol van.

Stunten
Ook met de gameplay zit het wel goed. Ubisoft heeft zich met Steep vooral van het standaardstuntsysteem willen ontdoen dat we van veel games kennen. Het is nu zaak om niet alleen op de juiste knopjes te drukken, maar de stunt ook van tevoren goed te timen en op tijd klaar te maken voor de landing. Dit is allemaal goed gebalanceerd, waarbij een systeem op basis van g-krachten zorgt dat extreme stunts wel mogelijk, maar zeker niet te makkelijk zijn. Het is wel apart dat Ubisoft heeft gekozen om het grinden over rails of omgevallen bomen uit het spel te laten, want dit is zeker een klein gemis. Het paragliden en vliegen met je wingsuit is ook goed uitgewerkt, waarbij met name het snelheidsgevoel indrukwekkend te noemen is.Kille kou
De variëteit aan sporten wordt gecombineerd met een verscheidenheid aan uitdagingen, waardoor je continue weer in nieuwe situaties terecht komt. Daarnaast kun je met je verrekijker op pad gaan om een steeds groter gebied aan indrukwekkende mogelijkheden te ontdekken, zonder enige laadtijden. Met veel aspecten van Steep zit het dus wel goed, maar het is zo jammer dat het ‘jasje’ van de game zo matig is. Door het gebrek aan overzicht en motiverende progressie, voelt de game eigenlijk altijd leeg of zelfs saai aan en dit wordt nog extra benadrukt door de zwakke soundtrack en weinig indrukwekkende geluidseffecten. Terwijl het spel je dus als het ware naar binnen trekt met zijn uitdagingen, duwt het je tegelijkertijd weer weg met zijn gebrek aan sfeer en richting. Hierdoor doen ook de online spelers, die regelmatig langs je heen scheren, nog het meest denken aan geesten in een ijzige spookstad.Conclusie
Steep brengt een erg goede extreme wintersportervaring, met maar liefst vier goed uitgewerkte sporten, waarbij vooral het gevoel van snelheid en het stuntsysteem positief opvallen. Ook is de grafische pracht simpelweg fenomenaal en biedt de game een berg(gebied) aan afwisselende missies en mogelijkheden voor avontuur. Het is jammer dat dit allemaal wordt verpakt in een erg kil jasje en met enkele frustrerende aspecten, waardoor sfeer en aantrekkingskracht ontbreken. Al met al is Steep zeker aan te raden voor eenieder die zin heeft om zijn virtuele ski’s onder te binden deze Kerst, maar de game zal helaas niet als echte klassieker de boeken ingaan.

 

Deze review is geschreven door Wouter Versluijs.

 

Oordeel Steep (PS4)

  • Graphics 90
  • Gameplay 85
  • Originality 75
  • Sound 60
  • Replay 80
  • Eindcijfer 80

Aantal keer bekeken: 17350 

Laagste 3 prijzen voor Steep (PS4)

21.00 25.20 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Game Shock Oss 10
€  18.00€ 3.00   € 21.00
Lamar Games 10
€  17.95€ 3.45   € 21.40
Bol.com Partner 8.5
€  25.20€ 0.00   € 25.20

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van DeGeksteKaas
DeGeksteKaas ( 5507 ) 13-12-2016 15:20
Ik ben stiekem wel erg benieuwd naar de game, maar ik wacht nog even op een price drop. Zal vast niet lang duren. (:
avatar van Niels
Niels ( 18356   1) 13-12-2016 15:23
Ik heb de Beta gespeeld en vond het geluid en overzichtelijkheid van de UI wel meevallen. Het is aanvankelijk ook meer een spel waarbij je de berg ontdekt dan dat je missies afgaat.

Voor mij is de zure appel echter dat je per se aan internet moet hangen om te spelen; dus als ubisoft besluit de stekker uit de server te trekken hou je met deze game enkel een mooie onderzetter over.
avatar van Yi-Long
Yi-Long ( 5438   20) 13-12-2016 15:23
Ik wil toch echt het liefst gewoon een nieuwe versie van SSX3, dus over the top snowboarding in mooie leuke omgevingen met coole characters en customisation. Helaas is EA zelf ook een beetje vergeten hoe ze een goede SSX maken.

avatar van Jellsyboy
Jellsyboy ( 909 ) 13-12-2016 15:56
Heb de beta ook gespeeld. Het lijkt of de makers realisme EN arcade gameplay willen. Dat werkt naar mijn mening niet echt in deze game..

Na in de beta vrijwel alles gespeeld te hebben was ik er eigenlijk al wel klaar mee (+-2 uur), veel banen lijken op elkaar en de gameplay word vrij snel erg saai.. voor mij geen buy in ieder geval. Please bring back SSX!
avatar van Htbaa
Htbaa ( 12384   5) 13-12-2016 15:57
Ik zie ook liever een nieuwe SSX zoals SSX Tricky. Dat waren leuke snowboard games. Dat geouwehoer met uit een helikopter te springen met skydiving en wingsuits voegt voor mij niets toe.

Ik geef toe dat ik de review niet gelezen heb, maar de indruk die ik van de game heb is dat het net als de laatst SSX is. |||Spoiler||| geen drol aan dus |||Spoiler|||.
avatar van EPvW
EPvW ( 385   4) 13-12-2016 16:41
Ik zou graag een nieuwe Amped zien. Heb Amped 3 kapot gespeeld. Echt super lache spel. Ben ook benieuwd naar deze game maar net als DeGeksteKaas wacht ik op een prijsdrop.
avatar van Niels
Niels ( 18356   1) 13-12-2016 16:46
Wat is iedereen toch aan het mopperen over de prijs.
Met zo'n titel was dat toch te verwachten?
avatar van Trampojunk
Trampojunk ( 29 ) 13-12-2016 18:24
Ik heb een uur of 4 de open beta op de PS4 gespeeld. Vervolgens in een sale de PC versie gekocht voor €40. Vond de besturing niet fijn, dus speel nu met de PS4 controller op de PC, heb er ongeveer 10 uurtjes in zitten en vermaak me prima. Ik vind €60 wel behoorlijk duur voor wat je krijgt, ik zou hem ergens tussen de €20 en €40 waarderen voor een 9, maar voor €60 waardeer ik hem op een simpele 7.
avatar van Davidov
Davidov ( 13637   2) 13-12-2016 18:33
Ik wacht op SSX, of anders op een prijsverlaging
avatar van Userverwijderd41
Userverwijderd41 ( 672 ) 13-12-2016 18:42
Ook ik wacht op een prijsverlaging 15-20€
avatar van UserVerwijderd
UserVerwijderd ( 8270 ) 13-12-2016 21:28
Ik heb de gold edition, aangeschaft voor €48 via de Ubishop

Ik vind het tot nu toe een erg leuke game, vooral het sneeuwboarden en het wingsuit zijn mijn favoriet. Ook de verschillende uitdagingen zijn leuk om te spelen, soms wel moeilijk om te halen maar des te blijer als je hem hebt.
avatar van -marco-
-marco- ( 1298   3) 13-12-2016 21:35
Quote:
Ik heb de gold edition, aangeschaft voor €48 via de Ubishop

Ik vind het tot nu toe een erg leuke game, vooral het sneeuwboarden en het wingsuit zijn mijn favoriet. Ook de verschillende uitdagingen zijn leuk om te spelen, soms wel moeilijk om te halen maar des te blijer als je hem hebt.

Same here. Mooie prijs voor een redelijk tot goede game. Vermaak me er uitstekend mee. Controls zijn ff wennen, maar als je dat eenmaal doorhebt dan zoef je de berg af.

Groot trail en error gehalte, dus daar moet je van houden. Maar als je dan eenmaal goud pakt.....heerlijk gevoel
avatar van Multiman77
Multiman77 ( 192 ) 14-12-2016 07:53
Leuk bedacht, maar slecht uitgewerkt. In debeta alle missies gespeeld en daarna de gigantische beta gauw gewist... UI was waardeloos.
avatar van DeGeksteKaas
DeGeksteKaas ( 5507 ) 14-12-2016 10:25
Quote:
Wat is iedereen toch aan het mopperen over de prijs.
Met zo'n titel was dat toch te verwachten?

Er moppert helemaal niemand over de prijs. Voor mij is het geen insta buy dus als een echte budgetgamer wacht ik op een price drop. Aangezien het een Ubi game is zal dat niet lang duren.
avatar van PhysX
PhysX ( 1190 ) 14-12-2016 13:49
Ik had dit spel een 5 gegeven, zeker gezien de vraagprijs. Was er na een uurtje wel klaar mee. Snap niet echt wat ze probeerden te bereiken met deze game. Beter spaar je nog iets langer door en ga je gewoon zelf lekker op wintersport.