Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Nintendo verkoopt veel minder Wii U's dan verwacht

Geplaatst op 17-01-2014 14:02
Nintendo heeft vandaag de verwachte verkopen van de Wii U met maar liefst 2/3de verlaagd naar 2,8 miljoen stuks tegenover een vooraf gestelde 9 miljoen verkochte consoles over het fiscale jaar dat nog loopt tot 31 maart 2014.

De cijfers doen denken dat Nintendo verwacht had een flinke stap te kunnen maken gedurende de feestdagen. Dit had ook zeker gekund aangezien de Xbox One en de PlayStation 4 wereldwijd voor een groot deel uitverkocht waren. Daarnaast was er de release van Super Mario 3D World en werden er diverse Wii U bundels gelanceerd, toch zijn de verkopen dus hoogstwaarschijnlijk tegen gevallen.

Ook de 3DS doet het minder dan verwacht met een bijgestelde verwachting van 18 miljoen verkochte handhelds naar 13,8 miljoen verkochte handhelds. Met het minder aantal aan verkochte consoles, kon er ook minder software verkocht worden en is de verwachting van het aantal verkochte software aangepast van 80 miljoen stuks naar 66 miljoen stuks.

Nintendo heeft zodoende een verwachte 480 miljoen Dollar winst bijgesteld naar een verlies van maar liefst 240 miljoen Dollar. Met aankomende releases als Donkey kong Tropical Freeze, Mario Kart en Super Smash Bros, heeft Nintendo nog genoeg ijzers in het vuur, maar het gebrek aan third party support lijkt tot nog toe ook in 2014 aan te houden.

Geplaatst op 17-01-2014 14:02

Laatste reacties

avatar van Logical
Logical ( 491 ) 17-01-2014 14:11
Voor de normale consument is het niet duidelijk wat de Wii U nou eigenlijk is, het is gewoon te ingewikkeld. Mensen zien de voordelen ook niet ivm Wii.

Eigenlijk heeft Nintendo de markt met de Wii verzadigd, de doelgroep is immers gezinnen die samen een casual spelletje gaan doen. Als die allemaal een Wii hebben zien die echt geen reden om een Wii U aan te schaffen. Wees eerlijk, de Wii U is een raar ding.
avatar van Dynaw
Dynaw ( 8078   6) 17-01-2014 14:12
Hoe pijnlijk het ook is voor Nintendo, ik hoop toch op een nieuwe prijsdaling voor de Wii U consoles. Ik vind ze namelijk nu nog veels te duur.
Ik denk als de prijs tussen de 150/200 euro ligt men eerder geneigd is de console te kopen dan met de huidige prijs.
avatar van Yi-Long
Yi-Long ( 5396   20) 17-01-2014 14:22
Voorlopig wegen de nadelen van het systeem nog te zwaar tegen de voordelen.

De WiiU heeft inmiddels wat prima games, en er komen ook nog wel wat leuke games uit, maar ik vind het systeem te duur, de randapparatuur is veels te duur, de randapparatuur is ook niet regiovrij, het heeft vrijwel geen interne opslag (32GB max), geen DVD/BR, etc etc. Tenslotte prijst Nintendo ook vrijwel nooit de goede 1st party af, dus zelfs games van 3-4 jaar oud blijven op 50 euro hangen. Belachelijk.

Het valt qua specs ook net tussen last-gen (360/PS3) en (nu) current-gen (PS4,XBO) in, oftewel qua 3rd party-support zal het weer matig zijn en blijven, want games die straks voor de PS4 en XBO uitkomen, die zullen d edevelopers flink moeten downgraden willen ze het ook op de WiiU uitbrengen, en niet iedere developer zal daar zin in hebben (en terecht).

Nintendo koos er voor om wederom voor een gimmick-console te gaan, met relatief lage specs, en destijds met de Wii pakte dat goed uit voor ze, en nu met de WiiU is die gok verkeerd uitgepakt.

Een aantal WiiU games lijkt me zeer de moeite waard, maar het is allemaal nog lang niet genoeg om me er van te overtuigen om zo'n ding te kopen.

Al is de kans dat ik een WiiU koop wel stukken groter dan dat ik een XBO koop.
avatar van Baris
Baris ( 1386   4) 17-01-2014 14:30
In ander nieuws: Water is nat :/

Dit was al lang aan te zien komen helaas, ik heb nog geen developer zich positief horen uiten.

Dit is ook wel een leuk stukje om te lezen:
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-secret-developers-wii-u-the-inside-story
avatar van YurEnami
YurEnami ( 991 ) 17-01-2014 14:34
Ik koop een console meestal pas als er een aantal games op zijn die ik voor mijn gevoel moet hebben. Bij de WiiU is dat simpelweg niet het geval. Al is dat natuurlijk een kwestie van smaak.

Daarnaast is de WiiU gewoon te duur, vind ik. Een Xbox 360 of PS3 heeft een veel groter (en goedkoper!) spelaanbod, kan dienen als entertainment center in de huiskamer en heeft een aantrekkelijker prijskaartje.

Als Nintendo in een vicieuze cirkel belandt van: geen third-party system sellers > minder verkochte consoles > minder verkochte games > minder third-party ondersteuning, zie ik het somber in voor de WiiU.
avatar van Gaming.24.7
Gaming.24.7 ( 221 ) 17-01-2014 14:36
Ach, die verkopen komen op termijn wel weer goed. Er staat veel moois in de planning.

Zo'n groot succes als de Wii gaat het vast niet worden, maar ik ga me pas zorgen maken als Nintendo geen goede games meer zou maken... en games maken kan Nintendo nog steeds als een van de beste!
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 17-01-2014 14:54
In verkoopaantallen gaat de WiiU de Wii zeker niet meer bijbenen. Ze mogen blij zijn als ze er meer van verkopen dan de Gamecube. Huidige snelheid van verkopen ligt namelijk lager dan die van de Gamecube...
avatar van Watever
Watever ( 488   1) 17-01-2014 15:01
de prijs van de Wii U is gewoon te hoog. leg er honderd euro bij en je hebt een ps4 met specs die zoveel beter zijn. ik ga zelf pas de wii u aanschaffen als de prijs tussen de 150-200 euro zit want zelda/mario games zijn toch altijd wel tof om te spelen.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 17-01-2014 15:28
Misschien een rare vraag, maar is er een reden voor dat er in jaren geen nieuwsbericht is geweest (tenzij het om prijsverlagingen ging) en dat dit ineens nu wel op BG geplaatst is?

Wat is de keuze hiervoor geweest? En waarom wordt ander nieuws dan niet geplaatst? Dit heeft weinig met Budgetgaming te maken toch?
avatar van Yang17
Yang17 ( 311 ) 17-01-2014 15:34
Ik heb in November de Wii U gekocht, omdat hij zo goedkoop was toentertijd. Maar zoveel speel ik er eigenlijk niet op. Ik wacht op Mario Kart, SSB en Mario Party. Zelda WW had ik zo uitgespeeld en ik moet nog wat centjes verzamelen om 3D World te halen. Andere spellen spreken me nog niet zo aan voor de Wii U. Zelfde geldt overigens voor de PS4, Ik speel momenteel vooral om mijn handhelds.
avatar van MYTH_90
MYTH_90 ( 1066 ) 17-01-2014 15:43
Wellicht volgen er nu meer nieuwsberichten, ik juich het iig toe.

Verder volledig eens met Yi-Long.
Ik zou nooit een Nintendo console als main console nemen. De 3rd party support is al jaren verschrikkelijk en ik zal niet gauw eentje kopen voor 'erbij', puur voor de 1st party toppers die het nu heeft en zal krijgen. Aangezien ik de hardware te duur vind en de games vrijwel nooit in prijs zakken. Laatst was in België de Wii U voor 99 euro te koop dacht ik en dat zou een prijs zijn die mij zou overhalen er eentje aan te schaffen.
avatar van Destroymichelle
Destroymichelle ( 5418 ) 17-01-2014 16:17
Quote:
Voor de normale consument is het niet duidelijk wat de Wii U nou eigenlijk is, het is gewoon te ingewikkeld. Mensen zien de voordelen ook niet ivm Wii.

Eigenlijk heeft Nintendo de markt met de Wii verzadigd, de doelgroep is immers gezinnen die samen een casual spelletje gaan doen. Als die allemaal een Wii hebben zien die echt geen reden om een Wii U aan te schaffen. Wees eerlijk, de Wii U is een raar ding.

Precies, veel mensen (waaronder ikzelf in het begin) zoiets hadden van: "Wat een grote onhandige en waarschijnlijk zware controller" dan viel de prijs ook niet echt mee. Ik heb heel veel geluk gehad met m'n Zelda bundel voor 250 euro.. Maar dit dus op de gok gedaan, want was niet 100% op de hoogte van de console. Veel mensen zullen nog hetzelfde hebben.
avatar van Jaina-Emily
Jaina-Emily ( 2012 ) 17-01-2014 16:18
Ik zie Nintendo graag voorop staan.
Maar de WiiU's hardware is crap. Steekt iets boven de PS3 en 360 uit. Wat dus betekend dat veel 3rd parties liever hun software op PS4, XONE en op PC gooien. Makkelijker geld verdienen op zoveel platforms.
Alleen voor de WiiU maken ze verlies. Nintendo moet het dus van hun 1st party titels hebben. Iets waar ze meesters in zijn. Maar het hele hardware deel kunnen ze niet bijhouden.
Ze lopen altijd een generatie achter. En verliezen steeds meer banden met andere developer studio's.
Van mij mogen ze dus stoppen met consoles.
Hun handhelds zijn wel tof. maar voor console games zouden ze multiplatform moeten gaan.
Een Mario of Zelda op PS4/XONE/PC. De mogelijkheden zijn bijna endless. Bij Mario games een level editor. En bam! Dan maken ze gewoon 1000x meer winst. Kan haast niet anders.
Maar ik vrees dat met Iwata en die andere oudjes, Nintendo niet vooruit kan komen. Dus hopelijk weet de jonge generatie over 10-20 jaar een twist aan Nintendo te geven.
Ik kocht de Wii bij launch. Vond maar een paar spellen echt de moeite.
En ben niet van plan een WiiU te kopen voor €250+. Die fout maak ik niet nog eens. Hoe erg ik het Nintendo ook gun, en hoe leuk ik hun titels ook vind. Voor 150 euro wil ik wel een WiiU overwegen.
Want niet te vergeten. Nintendo titels blijven duur. Zelfs jaren later zijn ze op marktplaats nog veel waard. Nintendo gaming is gewoon duur.
Dus als ik die games speel wil ik wel voelen dat ik iets speciaals aan het spelen ben. En niet dat iets last-gen aanvoelt.
avatar van Yørn
Yørn ( 4189   24) 17-01-2014 16:25
Rol: Administrator
Quote:
Misschien een rare vraag, maar is er een reden voor dat er in jaren geen nieuwsbericht is geweest (tenzij het om prijsverlagingen ging) en dat dit ineens nu wel op BG geplaatst is?

Wat is de keuze hiervoor geweest? En waarom wordt ander nieuws dan niet geplaatst? Dit heeft weinig met Budgetgaming te maken toch?
Dit gaat om de verkopen van consoles en budgetgaming gaat om het kopen van games en consoles. We plaatsen wel vaker berichten over nieuwe Collector Editions of andere zaken gerelateerd aan de consoles en we hadden ook rondom de PS4/ Xbox One sales wat kunnen melden. We zullen in ieder geval nooit gamegerelateerd nieuws plaatsen zoals nieuwssites doen en dat zal ook zo blijven.
avatar van Ollie1981
Ollie1981 ( 237 ) 17-01-2014 16:32
Rol: Reviewer
Nintendo is als bedrijf erg goed in een eigen koers varen. En geld verdienen ze ook altijd als een malle. Het probleem met de WiiU is eigenlijk dat het bedrijf gewoon niet goed luistert naar wat mensen willen.

Ondanks dat Microsoft en Sony enorme bedrijven zijn hebben ze wel een goede kijk op wat hun klanten willen. (Hoewel dat in het geval van MS vaak gebeurt na een lading kritiek, maar dat terzijde). Daarin schiet Nintendo misschien een beetje tekort.

Als ik denk aan wat een Nintendo console mij moet bieden dan kijk ik ook naar hun concurrentie. Een goed opgebouwd netwerk voor online gamen, trophies/achievements (voegt echt een verslavend/motiverend element toe aan spellen), goede hardware waardoor third-parties makkelijk hun games kunnen porten, meer exclusiviteit qua games, een minder lange ontwikkeling van titels (Nintendo heeft games soms meer dan vijf jaar in ontwikkeling, dat is echt te gek voor woorden bij een titel als Pikmin 3).

Ik heb de WiiU bij de lancering gehaald en vind het een prima stukje hardware, het grote probleem is alleen dat veel mensen denken dat de controller een uitbreiding voor de originele Wii is. Als Nintendo het product gewoon een betere naam had gegeven en een duidelijk onderscheid met de voorganger had gemaakt (door het bijvoorbeeld simpelweg de Wii2 te noemen) en de prijs niet hoger dan 250 euro (inclusief game) was en er een betere marketingscampagne zou zijn dan was dit allemaal niet zo'n treurige bende. Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op Nintendo games, maar van een bedrijfstechnisch perspectief snap ik niet dat ze de meest voor de hand liggende dingen altijd nalaten.
avatar van Teravexis
Teravexis ( 360 ) 17-01-2014 17:40
Er zijn zat redenen waarom mensen de Wii U niet kopen:

1) De marketing is bijzonder slecht geregeld. Slecht gewoon. Wie weet nou echt wat de Wii U is? Is het een nieuwere versie? Is het een nieuwe console? Dat soort vragen worden door de mensen gesteld. Bovendien zijn er ook nog een hoop mensen die al een Wii hebben, en denken dat een Wii U daarom overbodig is.

2) De prijs. Het ding is voor wat het biedt veel te duur. Het aanbod aan games is dan ook nog eens karig en duur. Een titel kan dan wel 1 jaar uit zijn, de prijs gaat niet veel omlaag. Dat is bij de spellen voor de Xbox, Ps en PC toch beter geregeld. Die zakken redelijk in prijzen. Soms een kwestie van maanden, en soms weken.

3) Aanbod is bijzonder karig. Weinig games = minder klanten = miner verkoop = minder winst. Geen third party support is bijna dodelijk.
avatar van Megaman0
Megaman0 ( 406 ) 17-01-2014 17:47
Ik heb van de Kerst een Wii U gehaald ben er wel redelijk tevreden mee. Maar nu Mario World klaar is en Wind Waker ook tegen het einde aan zit ben ik echt benieuwd als dat ding niet de komende maanden stof gaat happen...
avatar van Hercule
Hercule ( 6366   4) 17-01-2014 18:16
Denk dat Nintendo het heel lastig gaat krijgen. Zelfs als zou Nintendo iedere maand met een tripple A titel uitkomen dan verwacht ik niet dat de Wii-U het beter gaat doen. De gamesmarkt is veranderd sind het snes tijdperk en het is maar de vraag of Nintendo kan meekomen. De bubbel van huismoeders is inmiddels ook wel gebarsten.

De PS4 verkoopt als een gek zonder dat er ook maar één game voor uit is die de moeite waard is. Mijn PS4 heeft misschien drie keer aangestaan en dat was om een Sherlock blu-ray te kijken.
Je hoort echter nauwelijks dat de line-up een drama is, zeker niet onder gamers zelfs. De Wii-U daarintegen moest het maanden ontgelden.

Waar ik me ook zorgen om maak is de 3DS verkoop. Zou de handheld markt in het westen dan zo verziekt worden door smartphones?
avatar van Twplcsdi3oe
Twplcsdi3oe ( 233 ) 17-01-2014 18:22
Verlaag de prijs van de console naar een euro of 125, maximaal 150, en ik zal erover denken. Dan zet ik m naast m'n wii in de doos, om nooit meer te gebruiken.
avatar van UserVerwijderd
UserVerwijderd ( 8270 ) 17-01-2014 18:23
Ik heb de WiiU vanaf de release, en heb er geen dag spijt van gehad! Ik vind het een topconsole, met superleuke games! Of die nou veel of weinig verkoopt, ik hoop dat Ninty doorgaat zoals ze nu gaan, 3rd-party ondersteuning hoeft van mij echt niet. Daarvoor heb ik een PS4 staan, laat Nintendo lekker hun eigen ding doen dan ben ik een blij mens
avatar van Tailsknux
Tailsknux ( 1851 ) 17-01-2014 18:26
Ik vind het niet heel raar dat de Wii U zo slecht verkoopt, er zijn vrij weinig interessante titels voor en de prijs is veel te duur.
avatar van Cruz
Cruz ( 3333 ) 17-01-2014 18:29
3DS die minder verkoopt dan verwacht? Denk dat de 3DS in dit tempo makkelijk DS aantallen gaat halen, het is dus gewoon Nintendo die onrealistische verwachtingen heeft

Ik ben het wel eens met de overige leden hier dat de Wii U gewoon te weinig vrijheid bied aan de consument om het echt een mainconsole te maken. matige third-party support, regionlock en ook het feit dat de adviesprijs van Nintendo exclusives veel te hoog is en nauwelijks omlaag gaan.
avatar van Davidov
Davidov ( 13562   2) 17-01-2014 18:31
Quote:
Er zijn zat redenen waarom mensen de Wii U niet kopen:

1) De marketing is bijzonder slecht geregeld. Slecht gewoon. Wie weet nou echt wat de Wii U is? Is het een nieuwere versie? Is het een nieuwe console? Dat soort vragen worden door de mensen gesteld. Bovendien zijn er ook nog een hoop mensen die al een Wii hebben, en denken dat een Wii U daarom overbodig is.
Klopt, ik zie echt nooit reclame voor de WiiU op tv (of ergens anders) :o
Verder vind ik ook dat de prijzen van zowel de games als de console zelf te hoog zijn.
avatar van Stef
Stef ( 3349   3) 17-01-2014 18:51
Quote:
Ik heb de WiiU vanaf de release, en heb er geen dag spijt van gehad! Ik vind het een topconsole, met superleuke games! Of die nou veel of weinig verkoopt, ik hoop dat Ninty doorgaat zoals ze nu gaan, 3rd-party ondersteuning hoeft van mij echt niet. Daarvoor heb ik een PS4 staan, laat Nintendo lekker hun eigen ding doen dan ben ik een blij mens

Ik heb zelf geen WIIU, maar ik zou het zo kopen als ik het geld had.
Persoonlijk vind ik dat Nintendo niet echt mee doet met de zgn. 'console wars' ze doen altijd hun eigen ding en dat doen ze goed.
avatar van Frankie
Frankie ( 5338 ) 17-01-2014 20:33
Ik vind het al diep en diep triest dat een Nintendo tegenwoordig als 'erbij' wordt gezien. Kom op, we hebben het hier wel over het trotse merk die met Game & Watch, NES, Gameboy en SNES de wereld veroverden. Waar ontwikkelaars in de rij stonden om games voor te mogen maken. Daar is vrijwel niets meer van over en dat doet pijn. Ik hoop zo dat, mochten ze doorgaan met het maken van consoles, nog een keer een krachtige old school console maken waar hun bravoure van vroeger vanaf straalt. Dan maar strijdend ten onder gaan.
avatar van Bavelb
Bavelb ( 267 ) 17-01-2014 21:36
Sinds de kerst een WiiU in huis en volkomen tevreden. Ik koop geen nintendo console voor crossreleases dus ik ben blij als er wat goeds tussen zit (rayman). De exclusives zijn prima nu na een jaar (new mario/luigi u, 3d world, wonderful 101, WW en ZombiiU zijn echt allemaal top en uniek tov alle andere exclusives).

Komend jaar 5 mooie games (DKCTF, Bayonetta 2, MK8, smash bros, en misschien X) en heb er nog 2 op de verlanglijst (mh3u,pikmin3). Een mooie zelda en metroid aankondigen en ik heb niks te klagen voor deze nintendo console.

Ik snap de slechte verkopen wel, had ook zware bedenkingen toen mn vrouw hem wilde kopen ipv een 3ds. Maar 1x nsmbu spelen zonder tv in bed, en ik was eigenlijk om. De offtv play in combi met de ouderwetse nintendofun was eigenlijk precies wat ik kon gebruiken.
avatar van Christiaanwwe
Christiaanwwe ( 1882 ) 17-01-2014 22:22

https://www.google.nl/#q=Nintendo+komt+mogelijk+met+nieuwe+next-gen+console+of+handheld


dat werd eens tijd.
avatar van Migil
Migil ( 346   2) 17-01-2014 22:26
Toch vind ik de reacties erg overdreven. Nintendo heeft inderdaad niet zoveel consoles (en software als gevolg) verkocht als dat ze zouden willen, maar ze naderen wel bijna 6.5 miljoen. Verder geeft Nintendo ook aan dat het om de lange termijn visie gaat, dat ze een console willen voornamelijk voor hun eigen games, en op de tweede plek waar 3rd party ontwikkelaars vrij zijn om voor te ontwikkelen.

Nintendo geeft in veel interviews aan dat ze een competente machine willen en dat is de Wii U gewoon. De games zien er mooi uit, backwards compatability zit erop, online wordt het elke keer beter (die accounts komen er wel) etc. Persoonlijk heb ik voorlopig aan een Wii U voldoende, vooral omdat ik andere spellen wel via steam kan spelen op mijn pc.

De enige drie dingen die mij volstrekt niet aanstaan zijn Nintendo's positie tegenover 3rd party (passief) en dat ze menen dat ze niet hoeven/kunnen te concurreren met Sony en Microsoft. Al vanaf de gamecube is al duidelijk dat alleen met alleen first party titels het gewoon karig is, ook al zijn ze al bijna een jaar bezig om alle teams bij elkaar te brengen en uit te breiden etc. En als derde punt dat Nintendo zo erg Japan's is, van NOA is niks meer over. Het schijnt dat Iwata tijdens een gesprek aan Reggie had gevraagd waarom het niet zo goed ging in America en dat hij aangaf dat dat kwam omdat zelfs wanneer er geïnvesteerd wordt in een spel door Nintendo dit met Japanse developers zijn in 'Japanse' genres (denk aan Bayonetta, W101, X, SMT X FE, Zelda Musou etc. allemaal Japans, geen fps, uncharted oid)
avatar van TheMax
TheMax ( 616   4) 17-01-2014 23:56
Nintendo zit op het moment met het probleem dat er een hype bestaat rond het bashen van de Wii U, zowel op social media en fora als in de media... (Ja zelfs hier op budgetgaming, sorry Yørn maar dit artikel heeft niet echt iets met budgetgaming te maken ).

Bovendien waren de verwachtingen natuurlijk torenhoog na het succes van de Wii, en inmiddels ook van de 3DS. De meeste argumenten die hier worden aangedragen kloppen ook allemaal wel, waarbij het gebrek aan games natuurlijk het meest schrijnend is, al zijn er wel echt bijzonder goede games al verkrijgbaar!

Ik denk dat een van de grootste problemen is dat Nintendo met de Wii en Wii Mini nog steeds de 'casual' markt aanspreekt, die ook niet ziet wat het voordeel is van een (duurdere) Wii U, en dat de 'hardcore' markt staat te kwijlen bij de PS4 en XONE, ook al hebben die eigenlijk ook (nog) geen goede (unieke) titels. Bovendien wordt de Wii U door die markt als 'underpowered' gezien ten opzichte van de XONE en PS4.

Ik denk overigens niet (zoals hierboven gesuggereerd wordt) dat Nintendo de handdoek in de ring gaat gooien en de Wii U de nek omdraait. Dat is hoe dan ook slecht voor hun reputatie, om nog maar te zwijgen over het vertrouwen van de mensen die wél al een Wii U in huis gehaald hebben. Al zou ik niet gek opkijken als ze wat meer geld in R&D stoppen, met name de naam en plaatsing van een nieuwe console

Gelukkig is het internet zo onvoorspelbaar als wat, dus als Nintendo half Juni (rond E3) met een geweldige Zelda presentatie komt, kan de vlag er ook zomaar weer anders bijhangen.
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 18-01-2014 00:19
@Migil

"Toch vind ik de reacties erg overdreven. Nintendo heeft inderdaad niet zoveel consoles (en software als gevolg) verkocht als dat ze zouden willen, maar ze naderen wel bijna 6.5 miljoen. "

Maak er maar eerder 5.4 mln van. Sony verkocht er bijna net zoveel in 2.5 maand tijd.

@TheMax

"Nintendo zit op het moment met het probleem dat er een hype bestaat rond het bashen van de Wii U, zowel op social media en fora als in de media... "

Dat heeft te maken met het feit dat de WiiU slecht presteert, niet andersom...

Pachter zei het zojuist wel mooi:

"It is clear to us that the old Nintendo model of proprietary hardware supported by compelling proprietary software is broken," he said. "Nintendo's proprietary software continues to be first rate, but its console hardware is not competitive; the Wii U is under-powered relative to next generation offerings from Sony and Microsoft, and is not competitively priced (priced similar to current generation offerings from the competition). We don't think Nintendo should exit the console hardware business, but think it should consider getting out of the Wii U business, and consider going back to the drawing board on consoles. Nintendo has a console in the marketplace that isn't working, and if it continues to tilt at windmills, its software sales will suffer."

So what's the solution for Nintendo? In Pachter's opinion, the company must swallow its pride and start publishing its first-rate software on competing platforms. Then, once Nintendo is ready to bring a more competitive console to the market, it can withdraw its support from the other systems and focus on its own platform again.

"Under its current business model, if Nintendo discontinued the Wii U, it would sell no console software. We believe that it should reconsider its 'all proprietary, all the time' model, and should consider making its proprietary console software available on other platforms until it is able to release a new console. Once Nintendo has a new console on the market, we think it would make sense for the company to pull all of its software from the PS4 and Xbox One, and go back to being a proprietary software maker. In the meantime, we believe that the company has a problem that it is not acknowledging or addressing," he stated."

http://www.gamesindustry.biz/articles/2014-01-17-nintendo-should-get-out-of-the-wii-business-pachter
avatar van Doobieters
Doobieters ( 29539   288) 18-01-2014 00:25
Quote:

So what's the solution for Nintendo? In Pachter's opinion, the company must swallow its pride and start publishing its first-rate software on competing platforms. Then, once Nintendo is ready to bring a more competitive console to the market, it can withdraw its support from the other systems and focus on its own platform again.
Waarom roept iedereen dat Nintendo voor andere platformen moet gaan ontwikkelen? Als ze dat doen is het binnen de kortste keren het einde van Nintendo.. Kijk maar naar SEGA.. Dat gaat ook als een speer, NOT.

Het is zeker niet de beste console qua sales en ik vergelijk het ook heel erg met de gamecube maar dat wil niet zeggen dat het een flut console is, in tegendeel. Geloof me, als zo dadelijk die nieuwe -groundbreaking- Zelda er aan komt samen met Mario Kart en Smash Bros dan gaat het tij echt keren. Niet volledig, maar wel zodat Nintendo weer vooruit kan kijken.. En Nintendo zich in alle rust kan voorbereiden op de volgende generatie met een meer tactisch marketingsbeleid..

Ik denk wel dat de Zelda in deze alles of niets is. Als het idd is wat Nintendo belooft dan kan dit de Wii U maken, mocht dit just another Zelda zijn en niks nieuws dan kan het de console breken...
avatar van Rudey
Rudey ( 2310 ) 18-01-2014 00:54
Ik hoop dat deze nieuwsberichten niet standaard gaan worden. Zelf lees ik al m'n gamenieuws op Insidegamer, Gamer.nl, en een deel komt ook nog voorbij op Tweakers.

Inhoudelijk gezien voegt het voor mij eerlijk gezegd nietes toe. Budgetgaming gebruik ik voor de prijsvergelijker, goede nieuwsberichten m.b.t. acties en het leuke forum. Het zou jammer zijn als nieuwsberichten op de homepage dit overzicht vervuilen.

En over de console, tsja... Apparaat waar zeker potentie inzit, maar op sommige gebieden loopt Nintendo gewoon mijlenver achter. Aldus de reden voor mij om geen Nintendo console te kopen, tot ze die zaken op orde hebben. Van mijn SNES geniet ik nog het meest.
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 18-01-2014 12:10
Er zijn gewoon dingen voor en tegen voor elke console. Maar op zich zijn de jaarlijkse verkopen wel nieuws, zie niet in waarom dat niet op BG in een nieuwsitem gemeld zou kunnen worden.

Als Nintendo verkoop van 9 mln aangeeft voor het fiscal year en het blijkt dat ze nog niet 1/3 hiervan halen, dan is dat waard om te vermelden. Net zoals Sony met de PS4 er nu al bijna 5 mln heeft verkocht, terwijl ze dat aantal voor het gehele fiscal year tot eind maart hadden ingeschat. Dat zal nu richting de 7, wellicht 8 mln gaan. Ook het vermelden waard straks.

@Doo

Nu is Sega wel wat anders dan Nintendo... Ik heb meer vertrouwen in voortgang kwaliteit door de developer van de Mario games, dan Sonic, zelfs na overstap op andere platforms. Nog afgezien van het feit dat Sega echt failliet ging destijds en Nintendo niet failliet zal gaan, ook al kappen ze met de WiiU.

Positief ding van lage verkopen voor een console, het dwingt de producent tot nog scherpere prijzen, meer in een bundel te stoppen etc etc. Voor de de gamers die van BudgetGaming houden dus indirect een voordeeltje te behalen in de nabije toekomst wellicht. Het lijkt erop dat veel mensen bereid zijn bij een max prijs van 150 in te stappen. Een gekke aanbieding zoals laatst bij een MM in Belgie van 99 Euro zou me er vandaag nog een doen halen.
avatar van Doobieters
Doobieters ( 29539   288) 18-01-2014 12:28
Duss..... Concluderend? Allemaal een Wii U halen...
avatar van Marinu$
Marinu$ ( 1560 ) 18-01-2014 12:33
Vrij naar Mattheus 20: ....Of mag ik niet met het mijne doen wat ik wil? Of ben jij jaloers omdat ik goed ben? God viel de gamer bij en sprak tot de ongelovigen en zei: "de haters zullen de laatste zijn en de U bezitters de eersten".
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 18-01-2014 12:34
Ik speel liever originele games dan dezelfde poep, dus ik speel liever op mijn Wii U, dan op die andere troep!
avatar van ElCheapo
ElCheapo ( 25480   20) 18-01-2014 12:35
Ik zou voor een Wii U premium (zo'n zwarte) ongeveer tussen de 100 en 150 euro over hebben, dus even wachten op die dumps
avatar van Doobieters
Doobieters ( 29539   288) 18-01-2014 12:40
Quote:
Ik zou voor een Wii U premium (zo'n zwarte) ongeveer tussen de 100 en 150 euro over hebben, dus even wachten op die dumps
Dan ga je een fout maken, zo ver gaat het imo niet komen. Mario Kart staat voor de deur en rekennnnn maar dat de vraag dan iig omhoog gaat. Dus goedkoper zal het dan 200 niet worden voor premium.. Dat verhaal in Hasselt was een hoge uitzondering.
avatar van MarvelousMax
MarvelousMax ( 6066 ) 18-01-2014 12:42
Quote:
[..]

Dan ga je een fout maken, zo ver gaat het imo niet komen. Mario Kart staat voor de deur en rekennnnn maar dat de vraag dan iig omhoog gaat. Dus goedkoper zal het dan 200 niet worden voor premium.. Dat verhaal in Hasselt was een hoge uitzondering.

En als SSB eens uitkomt
avatar van Doobieters
Doobieters ( 29539   288) 18-01-2014 12:44
Quote:
[..]
En als SSB eens uitkomt
Ja zekers! Dat vangt het gat mbt de hype rond Nintendo na Mario Kart ook direct weer op. Dus als je een Wii U cheap wil dan moet je echt nu toeslaan of iig op korte termijn.
avatar van Marinu$
Marinu$ ( 1560 ) 18-01-2014 12:55
Quote:
[..]

Ja zekers! Dat vangt het gat mbt de hype rond Nintendo na Mario Kart ook direct weer op. Dus als je een Wii U cheap wil dan moet je echt nu toeslaan of iig op korte termijn.

Tenzij ze een konijn in de hoge hoed hebben tijdens de e3, waarop ik nog altijd wacht, zou ik uitgaan van een prijsdalingen gedurende het hele jaar. De 360 en ps3 schappen worden nergens geruimd, maar de ps4 en One moeten de meeste ruimte gaan innemen, er is simpelweg bij veel retailers geen plek voor de U. De verkoop is slecht, de marges klein en het vereist schijnbaar specialistische kennis aangezien verkopers nog steeds het verschil tussen de Wii en de U niet kennen.
Ik verwacht niet dat SSB of Mario kart de U nog zal redden, tenzij Nintendo snel haar plannen uit de doeken doet voor de toekomst. God weet dat ik wil dat de U overleeft, maar het heeft de tijd en het imago niet mee. Ik ben evengoed van de ps4 trein gesprongen om vol in te zetten op de U... Dan kan ik later mijn kinderen vertellen dat papa er alles aan gedaan heeft de U te redden... En mezelf
avatar van Xor
Xor ( 34772   1488) 18-01-2014 13:14
Quote:
Er zijn gewoon dingen voor en tegen voor elke console. Maar op zich zijn de jaarlijkse verkopen wel nieuws, zie niet in waarom dat niet op BG in een nieuwsitem gemeld zou kunnen worden.

Als Nintendo verkoop van 9 mln aangeeft voor het fiscal year en het blijkt dat ze nog niet 1/3 hiervan halen, dan is dat waard om te vermelden. Net zoals Sony met de PS4 er nu al bijna 5 mln heeft verkocht, terwijl ze dat aantal voor het gehele fiscal year tot eind maart hadden ingeschat. Dat zal nu richting de 7, wellicht 8 mln gaan. Ook het vermelden waard straks.

Ik zie het niet waarom het wel een nieuwsbericht moet zijn voor BG. Consumenten zijn geen aandeelhouders. Verkoopcijfers zijn interessant voor de aandeelhouders. Want consumenten(en mensen die BG bezoeken) kijken alleen wat hij/zij wilt kopen en/of het goedkoop is en/of het de prijs waard is om iets te kopen.

Ik vind cijfers niet het vermelden waard. Want BG is geen gaming websites die over games praat(zoals IGN en IG). Maar een prijsvergelijking site die focust op games. In dat prijsvergelijksite hebben we een forum om over ZULKE onderwerpen te praten.

En over de nieuwsbericht: Als ik een aandeelhouder was van Nintendo, dan zou ik ontslagronde en reorganisatie maken. Want dit is onacceptabel. Dat zo'n bedrijf zo weinig winst maakt. Nintendo moest eens schamen.

Nintendo kan beter een nieuwe console uitbrengen dat eigenlijk hardwares bevatten die net zo sterk is als de PS4 & X1. En dat ze een architecture gebruiken die mogelijk maakt om WiiU games te kunnen spelen. Als ze volgende jaar(of eind dit jaar) dat nieuwe console zouden uitbrengen, dan kunnen ze nog hun imago redden.

Ook zou Nintendo voor de WiiU gebruikers een geld terug/korting actie maken. De mensen die de WiiU vanaf het begin hadden gekocht -> €100 cashback. Mensen die nu een WiiU kopen -> €50 cashback. En dat door middel van de WiiU die je hebt geregistreerd op jouw Club Nintendo Account. Dat is nog iets goeds doen voor de mensen die de WiiU hadden gekocht. En aangezien ze toch weinig winst maken. Kunnen ze beter extra verlies maken om dan de WiiU gebruikers nog blij te maken.(dit zou ik doen als ik de leiding van Nintendo overnam).
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 18-01-2014 13:18
Quote:
Ook zou Nintendo voor de WiiU gebruikers een geld terug/korting actie maken. De mensen die de WiiU vanaf het begin hadden gekocht -> €100 cashback.

Dan maken ze toch nog meer verlies? Dat is toch totaal niet logisch? Waarom zouden ze mensen die die console hebben gekocht en er veel plezier mee beleven moeten gaan betalen?
avatar van Ktugach
Ktugach ( 21163   496) 18-01-2014 13:26
Rol: Administrator
Even wat reacties opgeruimd.
avatar van Xor
Xor ( 34772   1488) 18-01-2014 13:28
Quote:
[..]


Dan maken ze toch nog meer verlies? Dat is toch totaal niet logisch? Waarom zouden ze mensen die die console hebben gekocht en er veel plezier mee beleven moeten gaan betalen?

(in mijn ogen als ik aandeelhouder was/de leiding overnam) Ze maken nu al verlies. Deze mensen moeten straks(als de nieuwe Nintendo console "uitkomt") weer €300 á €400 betalen voor een nieuwe console. Deze mensen(de eerste mensen die de WiiU hadden gekocht praat ik dan) kunnen dan €100 terug krijgen zodat ze weer wat games kunnen kopen voor de nieuwe Nintendo console.

Zo zorg je ervoor dat de oude WiiU gebruikers voor de nieuwe console minder betalen(want ze betalen eerst veel, maar ze krijgen later een deel van hun geld terug). En zo zorg je ook ervoor dat de gebruikers wat games kunnen kopen voor de nieuwe console. En dat er ook weer winst kan worden gemaakt omdat er bijv. een nieuwe game uitkomt waar mensen misschien zitten te wachten(een nieuwe Zelda game bijv. of een goede 3rd party game zoals Battlefield).

Ze maken al verlies, dus kunnen ze net zo goed dat verlies accepteren en zorgen dat ze meer klanten kunnen krijgen(net als met Sony. Ze hadden verlies. En toch verkochten ze de PS4 met verlies en hebben ze nog wat winst kunnen maken.). Ze moeten risicos nemen want consumenten veranderen. Ze moeten niet blijven zitten. Ze moeten doorgaan(nieuwe ontwikkelingen en ideeën ga zo maar door). Want het bedrijf moet winst maken. Niet "ach ja. we hebben genoeg verdiend".
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 18-01-2014 13:42
Quote:
Even wat reacties opgeruimd.

Mag ik vragen waarom? Er was hier toch een goede discussie gaande? Of was het nieuwsbericht daar niet voor bedoeld?
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 18-01-2014 13:50
Quote:
Ik speel liever originele games dan dezelfde poep, dus ik speel liever op mijn Wii U, dan op die andere troep!

Als je Sinterklaas rijmpjes ook zo saai zijn...

Maar onder dezelfde poep valt voor mij juist een New Super Mario Bros voor de Wii plempen op het volgende systeem en er dan een U achter zetten. Of een Mario 3D, die dan wel de gameplay nog steeds goed voor elkaar heeft, maar niet zo vernieuwend is als een Super Mario Galaxy.

One liners zijn leuk natuurlijk, maar schijt wel in het goede nest!

Overigens Tim m.b.t. reacties opgeruimd, gaat neem ik aan over het mauwen over een post waar je het mee eens kan zijn of niet. Maar gooi het niet op haters aan ene zijde, waar je ook die hard 'liefhebbers' dan wel 'apostelen' aan andere zijde hebt. Dat mag, is goed, zo kan ik hartelijk lachen om hoe onze Marinus bijna de jezus van WiiU is, maar ga niet een ander geluid bij voorbaat uitsluiten. Als er een goede discussie is, laat dan beide zijden hun posts doen.

Quote:
Ik zie het niet waarom het wel een nieuwsbericht moet zijn voor BG. Consumenten zijn geen aandeelhouders. Verkoopcijfers zijn interessant voor de aandeelhouders. Want consumenten(en mensen die BG bezoeken) kijken alleen wat hij/zij wilt kopen en/of het goedkoop is en/of het de prijs waard is om iets te kopen.

@Glo

Neen, ook voor een user zijn verkoopcijfers belangrijk. Als een console niet genoeg verkoopt, is er weinig 3rd party support, ofwel minder games. Dat kan van belang zijn voor de aankoop van een console. Niet voor die casual persoon die zo de winkel inloopt, maar wel voor de iets beter geinformeerde gamer, ik moge aannemen dat de users van bijvoorbeeld BG hieronder vallen. Dan kan je maar beter alles in ogenschouw nemen voordat je gaat investeren in een console.
avatar van Xor
Xor ( 34772   1488) 18-01-2014 14:04
Quote:

@Glo

Neen, ook voor een user zijn verkoopcijfers belangrijk. Als een console niet genoeg verkoopt, is er weinig 3rd party support, ofwel minder games. Dat kan van belang zijn voor de aankoop van een console. Niet voor die casual persoon die zo de winkel inloopt, maar wel voor de iets beter geinformeerde gamer, ik moge aannemen dat de users van bijvoorbeeld BG hieronder vallen. Dan kan je maar beter alles in ogenschouw nemen voordat je gaat investeren in een console.

Maar een verkoopcijfer is geen interessant nieuws voor een prijsvergelijkingsite. Ik heb daar andere websites voor. En als ik erover wil praten, dan ga ik naar het forum(of naar de websites waar ze erover praten).

Tuurlijk zijn de cijfers belangrijk voor sommige users(zoals jij, ik en een paar andere members). Maar of ik het ook op BG als nieuws wil zien? Nee. Ik kom hier voor aanbiedingen(nieuws als er bijv. bij Zavvi, FRS en/of Dixons iets speciaal heeft, zijn interessanter en is ook wat BG inhoudt).

Een gemiddelde bezoeker komt ook alleen voor aanbieding(of goedkoop games etc.). Als BG dit soort nieuws wilt uitbrengen, dan kunnen ze beter een redacteur aannemen en elke dag game nieuws uitbrengen. Of beter. Dan kunnen we over elke console/handheld die weinig winst maakt(bijv. de PS Vita) als nieuws erover posten.
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 18-01-2014 14:10
Misschien is BG langzaam aan het veranderen van alleen prijs reacties naar een breder format... Omdat mensen nu eenmaal meer reageren op dit soort zaken dan enkel op een prijswijziging. Meer reageren betekent vaker bezoeken, meer bezoekers, meer clicks voor reclame, meer inkomsten...

Maar goed, wil je het nieuws niet zien, dan klik je er niet op. Het is vrij eenvoudig. Zo geldt dat ook bij een topic waar je niet wil reageren.

Overigens is BG al langer wat breder dan alleen prijsvergelijkingen, anders mag je ook al die topics weghalen over 'emotionele steun' tot aan iemand z'n hamster en een theecorner, niet?
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 18-01-2014 14:43
Quote:
Misschien is BG langzaam aan het veranderen van alleen prijs reacties naar een breder format... Omdat mensen nu eenmaal meer reageren op dit soort zaken dan enkel op een prijswijziging. Meer reageren betekent vaker bezoeken, meer bezoekers, meer clicks voor reclame, meer inkomsten...

Quote van Yorn:

Quote:
We zullen in ieder geval nooit gamegerelateerd nieuws plaatsen zoals nieuwssites doen en dat zal ook zo blijven.
avatar van Xor
Xor ( 34772   1488) 18-01-2014 15:00
Quote:
Misschien is BG langzaam aan het veranderen van alleen prijs reacties naar een breder format... Omdat mensen nu eenmaal meer reageren op dit soort zaken dan enkel op een prijswijziging. Meer reageren betekent vaker bezoeken, meer bezoekers, meer clicks voor reclame, meer inkomsten...

Dat is iets wat een game website doet…. BG is geen game website(zeg ik het nog een keer). Het is een prijsvergelijkingssite dat focust op games(misschien de logo eens lezen?). En heeft daarnaast een forum. Als BG meer bezoekers wil hebben, dan zou een "game nieuws" gedeelte wel een goed idee zijn(met een eigen redactie). Maar dan is deze site niet meer een prijsvergelijkingssite. Maar dan zou het een game website worden(net als IG en tweakers, want beide praten over games en hebben een prijsvergelijking).

En waarom zou BG meer bezoekers willen hebben met zo'n idee. Ze krijgen al veel bezoekers omdat er mensen zijn die gamen en BG de meest accurate prijzen en deals bijhoudt i.t.m andere prijsvergelijkingssites. Dat is ook de idee van BG. Anders was BG een gamewebsite die prijsvergelijking deed. Maar dat is het niet. We hebben al genoeg game websites die ook zo (proberen) te werken(kan er zo opnoemen). Dus waarom zou BG ook een onderdeel moeten worden? En praten over game nieuws etc. passen goed bij het forum. BG moet dan waar hij goed voor is. En dat is prijzen, aanbiedingen, acties bijhouden van games etc.

Quote:
Maar goed, wil je het nieuws niet zien, dan klik je er niet op. Het is vrij eenvoudig. Zo geldt dat ook bij een topic waar je niet wil reageren.

Wie zegt dat ik(of andere members/bezoekers) niet het nieuws willen lezen. Iedereen heeft het recht om te kijken wat ie wilt. Als er over wordt gepraat, is een ander verhaal.

Als je over cijfers en andere dingen over de WiiU wilt praten, dan kan je dat beter op de WiiU topic praten. Of anders op (jouw eigen aangemaakt) “PS4 vs XB1 vs WiiU” topic.

Quote:
Overigens is BG al langer wat breder dan alleen prijsvergelijkingen, anders mag je ook al die topics weghalen over 'emotionele steun' tot aan iemand z'n hamster en een theecorner, niet?

Topics als emotionele steun-topic en de theecorner zijn onderdelen van het forum. Forum is een aparte gedeelte van de site. Forums zijn onderdelen die vaak standaard bij websites komen. Ibood heeft ook een forum.

Game nieuws uitbrengen(en die kunnen leiden tot discussies waar we het forum eigenlijk voor hebben), is iets wat niet bij BG(nieuws gedeelte) thuis hoort.
avatar van TRV
TRV ( 2002 ) 18-01-2014 15:41
Deze reclame geeft goed aan hoe bijzonder slecht de marketing is van de WiiU
avatar van BenoitRen
BenoitRen ( 2547   2) 18-01-2014 15:45
*zucht*
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 18-01-2014 16:57
Quote:
Maar een verkoopcijfer is geen interessant nieuws voor een prijsvergelijkingsite. Ik heb daar andere websites voor.

En dan de post erna...

Quote:
Wie zegt dat ik(of andere members/bezoekers) niet het nieuws willen lezen. Iedereen heeft het recht om te kijken wat ie wilt.

Je zegt eerst dat je het hier niet wilt zien, daarna zeg je dat je het wel wil kijken. Make up your mind...
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 18-01-2014 17:10
Nee Mart, dan moet je toch echt wat beter lezen. Glo zegt dat hij nieuws wil lezen maar dat hij geen interesse heeft in verkoopcijfers. Dat zijn twee verschillende dingen.
avatar van Xor
Xor ( 34772   1488) 18-01-2014 17:20
Quote:
[..]


En dan de post erna...

[..]


Je zegt eerst dat je het hier niet wilt zien, daarna zeg je dat je het wel wil kijken. Make up your mind...

Wat wil je daarmee zeggen? Als ik m'n post terug lees, dan maak ik duidelijk dat ik game nieuws(zoals de WiiU cijfers) niet interessant vind om te lezen op BG omdat BG een prijsvergelijkingssite is(en geen game website), graag op BG aanbieding, acties etc. wil zien(zodat ik aanbieding en acties niet mis), en ik dit soort nieuws al lees op andere websites. Ook kunnen dit soort nieuws worden besproken in het forum.

Quote:
Maar goed, wil je het nieuws niet zien, dan klik je er niet op. Het is vrij eenvoudig. Zo geldt dat ook bij een topic waar je niet wil reageren.
Mijn reactie erop gaat erom dat JIJ aan MIJ vertelt dat ik geen nieuwsbericht moet klikken omdat ik dit soort nieuws niet wil zien? Waarom zou ik dat niet mogen doen? Als er een link staat, dan mag ik erop klikken? Als ik wil weten waar de discussie in een topic overgaat, dan mag ik toch kijken?(volgens de zin die ik quote geef je aan dat ik dat niet mag). Als het op BG staat, dan wil ik natuurlijk zien waarom dit nieuws erop staat?(misschien wil Yorn iets vertellen met een nieuwsbericht zoals bij de Belgische FRS stuffs die bij sommige FRS te koop zijn en dat je moet bellen om te kijken of je lokale FRS stuffs beschikbaar hebben of niet?).

Ik zeg niet eens dat ik het wel wil kijken(dat zeg jij). Ik zeg dat ikzelf(en andere members) bepaal of ik(en andere members) het nieuwsbericht(of topics of wat dan ook) wil en mag lezen of niet(er staat nergens in de regels dat ik niet erop mag klikken of dat ik mag lezen). Ik snap soms niet wat je wilt bereiken....(wat wil je vertellen).
avatar van Rudey
Rudey ( 2310 ) 18-01-2014 17:51
Vind het altijd wel grappig dat posts niet goed worden gelezen en alles uit verband wordt gerukt. Zinnen worden volgens mij vaker als losstaand stuk tekst beschouwd om zo een discussie op te laaien.

Anyway, eens met Glo. Had ik zelf ook al aangegeven in m'n post. Ik hoop absoluut dat Budgetgaming gamenieuws vrij blijft. En anders starten we wel een een campagne.
avatar van Hbrakel21
Hbrakel21 ( 22 ) 19-01-2014 10:57
Ik snap hier niets van met de Games van Nintendo zelf zijn er genoeg redenen om de WiiU in huis te halen.
avatar van Christiaanwwe
Christiaanwwe ( 1882 ) 19-01-2014 15:45
Quote:
Ik snap hier niets van met de Games van Nintendo zelf zijn er genoeg redenen om de WiiU in huis te halen.
is dat zo
avatar van MikeMaster
MikeMaster ( 113 ) 19-01-2014 16:40
Ik heb sinds een maand of 2 een WiiU (en al jaren een 360). Moet zeggen dat ik toch prettig verrast ben door dat ding. Heb er al uren Mario met m'n zoontje opzitten. ZombiU vind ik meer dan wreed met een perfecte gamepad-integratie. Mario World scoort bij mij toch echt hoog in de beste games die ik gespeeld heb. Ik kan niet echt een vergelijk maken met de 360, daarvoor verschillen de consoles te veel. Objectief zou je best een verschillenlijstje kunnen maken maar voor mij is het in the end toch gewoon de gameplay die de doorslag geeft en dat is nou eenmaal subjectief. Maar ik kan me goed voorstellen dat de doelgroep voor een WiiU nou eenmaal veel kleiner is dan een Xbox of PS.
avatar van Cruz
Cruz ( 3333 ) 19-01-2014 17:33
Quote:
Ik snap hier niets van met de Games van Nintendo zelf zijn er genoeg redenen om de WiiU in huis te halen.
Met de huidige library? Momenteel is er gewoon nog vrij weinig op een handjevol platformers na en om eerlijk te zijn, daar speel je door een paar weekjes doorheen.

Platformers doen het niet voor mij, eerst maar eens een paar vette RPGs.
avatar van 3bdelilah
3bdelilah ( 1832   8) 19-01-2014 23:38
Quote:
[..]


Precies, veel mensen (waaronder ikzelf in het begin) zoiets hadden van: "Wat een grote onhandige en waarschijnlijk zware controller" dan viel de prijs ook niet echt mee. Ik heb heel veel geluk gehad met m'n Zelda bundel voor 250 euro.. Maar dit dus op de gok gedaan, want was niet 100% op de hoogte van de console. Veel mensen zullen nog hetzelfde hebben.
Gamepad is op dit moment niks meer dan een onnodig dure gimmick en dat zouden ze eruit moeten halen. De Wii U kan dan gemakkelijk voor 100 euro minder verkocht worden, doe daar dan de exclusives die de komende jaren uitkomen en dan gaan de resultaten rollen.

Gamepad is allemaal wel leuk en aardig, maar zowat elk spel laat op het gamepad scherm óf zowat precies hetzelfde beeld zien, óf een map. Ongeïnspireerde "innovatie" krijg ik plaatsvervangende schaamte van.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 20-01-2014 11:16
Quote:
[..]

Gamepad is op dit moment niks meer dan een onnodig dure gimmick en dat zouden ze eruit moeten halen.

Dat is alleen omdat de ontwikkelaars het ding niet goed gebruiken. En daar zou wat aan moeten gebeuren. Nintendo moet dat ding nooit zonder tablet gaan verkopen.
avatar van 3bdelilah
3bdelilah ( 1832   8) 20-01-2014 12:14
Quote:
[..]


Dat is alleen omdat de ontwikkelaars het ding niet goed gebruiken. En daar zou wat aan moeten gebeuren. Nintendo moet dat ding nooit zonder tablet gaan verkopen.

Nou, Nintendo weet anders ook niet wat ze er allemaal mee moeten doen. Bij New Super Mario Bros. U schijn je op de gamepad precies hetzelfde te zien als op het televisiescherm. Wat heeft dat voor zin? Op het feit na dat je even naar het schijthuis kunt gaan en tegelijkertijd kunt spelen, maar voor de rest echt 0,0 toegevoegde waarde. Wil men die 100 euro extra (wellicht meer zelfs, gamepads zijn duuuur) betalen om even gauw 10 minuten in de wc te spelen? Nee. Althans ik niet. Onnodig en duur. Een van de redenen wat mij betreft dat de Wii U achter de feiten aanloopt.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 20-01-2014 15:12
Dat is één voorbeeld.
avatar van MYTH_90
MYTH_90 ( 1066 ) 20-01-2014 15:28
De gamepad moeten ze er júist in houden willen ze zich onderscheiden. Anders is het gewoon een iets krachtigere en duurdere ps360.
Nee, de Wii U lijkt mij op zich een prima ding, maar ik had liever meer 3rd party support gezien en wat krachtigere hardware.
Maar goed, ik wil eerst nog een vita en over een jaar ofzo een ps4, dus waarschijnlijk zal ik toch nooit andere hardware kopen tenzij ik echt geld te veel heb
avatar van MikeMaster
MikeMaster ( 113 ) 20-01-2014 17:40
De Gamepad wordt inderdaad nu bij veel games niet gebruikt (buiten de controllerfunctie natuurlijk) maar het is denk ik wel het onderscheidende vermogen. Ik heb pas een game of 15 maar daar zit er maar 1 bij (ZombiU) met echte Gamepad-integratie in die zin dat het een essentieel onderdeel van het spel is. Nintendoland ook trouwens en dat levert gelijk unieke gameplay op.
Naar mijn mening dan.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 20-01-2014 17:47
Quote:
De gamepad moeten ze er júist in houden willen ze zich onderscheiden. Anders is het gewoon een iets krachtigere en duurdere ps360.

Compleet mee eens!
avatar van ArdiBacardi
ArdiBacardi ( 2417   1) 22-01-2014 14:35
Ik reken er al op dat mijn Wii U binnenkort in de kast bij de Dreamcast en GameCube komt te staan. Hoewel ik er plezier van heb, is het toch echt alleen de Ninty en/of 2nd party stuff die ik erop speel. Third party support zal nooit een troef worden om op Nintendo over te stappen.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 22-01-2014 17:26
Quote:
Ik reken er al op dat mijn Wii U binnenkort in de kast bij de Dreamcast en GameCube komt te staan. Hoewel ik er plezier van heb, is het toch echt alleen de Ninty en/of 2nd party stuff die ik erop speel. Third party support zal nooit een troef worden om op Nintendo over te stappen.

En voor die Nintendo games heb je toch ook een Wii U?
avatar van Marinu$
Marinu$ ( 1560 ) 22-01-2014 17:59
Quote:
Ik reken er al op dat mijn Wii U binnenkort in de kast bij de Dreamcast en GameCube komt te staan. Hoewel ik er plezier van heb, is het toch echt alleen de Ninty en/of 2nd party stuff die ik erop speel. Third party support zal nooit een troef worden om op Nintendo over te stappen.

Nintendo wil gewoon gezonde marges houden en kunnen verdienen op de producten die ze uitbrengen. Sony en MS hebben een breder portfolio en nemen ongelofelijk veel verlies bij tijden en lage marges over de gehele periode van hun consolegeneraties voor lief. Nintendo heeft minder mogelijkheden om met potjes rond te schuiven en kan een homeconsole enkel rechtvaardigen als er aan verdiend wordt en als 3rd parties een deel van de opbrengsten inleveren. MS en Sony schijten de hele markt onder met hun incentive programma's, geld voor exclusives en volledig betaalde marketing en publishing kosten. Een bedrijf dat het puur moet hebben van de gameindustrie heeft het gewoon te moeilijk in deze tijden, ongeacht de middelen die Nintendo nog tot haar beschikking heeft. Op dit moment is de opbrengst van elke investering bij voorbaat al te laag als je enigszins concurrerend wil zijn. Wil je net als Nintendo geld verdienen in deze branche, dan gaan 3rd parties liever voor Sony of MS werken en begint de vicieuze cirkel die al vaker beschreven is.
Mensen beseffen vaak niet dat Sony opereert zoals ze doen bij de gratie van haar verzekeringstak en dat MS de Xbox uit van allerlei andere potjes financiert; over een termijn van 20 jaar levert het een peulenschil op vergeleken met hun andere bezigheden. De wil om toch door te zetten zit hem vnl in een stukje naamsbekendheid en het "controleren van de huiskamer". Het idee is dat een Sony console mensen aanspoort meer andersoortige Sony apparatuur te kopen. Overigens wordt deze strategie door veel beleggers als doorn in het oog gezien, ondanks dat gamers denken dat er financieel na financieel succes geboekt wordt.
Dat de markt verrot is zijn hier op BG maar weinigen met me eens, maar ik blijf erbij dat er ongezonde verhoudingen tussen kosten en opbrengsten zijn en dat er een verstoord vraag en aanbod mechanisme is... De huidige software prijzen bevestigen voor mij mijn stelling, al kan je het natuurlijk altijd anders bekijken.
Dat Nintendo als consolebouwer zomaar kan verdwijnen is niet langer een irreël scenario mijns inziens, daar de toekomst van de fysieke console an sich onzeker is. Als Nintendo besluit nog een ronde van grote investeringen te doen ten behoeve van deze en een volgende console, dan moet het er zeker van zijn dat er nog minimaal 15 jaar een markt voor is en moet het inschatten of de lage marges, het verlies op hardware en de prijsdruk op software goed gemaakt kan worden door enkel de ontwikkel- en publisherskant van het bedrijf. En eerlijk gezegd en met stekende pijn in het hart denk ik, en vele aandeelhouders en investeerders met mij, dat Nintendo niet kan en zal blijven vechten tegen de bierkaai.....
avatar van Cruz
Cruz ( 3333 ) 22-01-2014 18:26
Want we moeten inderdaad terug naar het Super Nintendo tijdperk waar Nintendo nog marktleider was en third-party developers werden afgescheept met ontzettend dure cartridges en wat voor de consument betekende; een markt waar games simpelweg niet in prijs zakten.

Nintendo had en heeft nog steeds genoeg opties om hun markt te vergroten. Ze vertikken het echter. Denk bijvoorbeeld aan merchandise of animatie series.

Zonder de Playstation branche was er een dikke kans geweest dat Sony, net zoals de meeste Japanse hardware fabrikanten al een compleet irrelevant merk geweest was. Wat dat betreft is de nieuwe visie van Sony een stuk beter én moeten ze de Playstation branche juist nog meer gebruiken om hun andere producten ook te promoten.

En waarom is de markt verrot? De kansen voor kleine developers zijn juist een stuk groter geworden deze generatie. Of het nou indie games zijn of kleine Japanse studios, er worden steeds meer games gelokaliseerd en uitgegeven.

Wij zijn geen aandeelhouders maar gamers, het zal mij dan ook een worst wezen dat de grote drie de afgelopen jaren amper winst geboekt hebben. Nintendo heeft wat dat betreft de minste kansen om te verdwijnen. Opties genoeg, ze willen het bij Nintendo echter niet.
avatar van ArdiBacardi
ArdiBacardi ( 2417   1) 23-01-2014 20:00
Quote:
[..]
En voor die Nintendo games heb je toch ook een Wii U?

Dat zeg ik toch ook? Enkel en alleen voor die games heb ik m'n Wii U nog, gelukkig is het nog wel kwaliteit wat ze uitbrengen anders was de Wii U al op Marktplaats gezet. Het is en blijft spijtig dat Ninty een heel belabberde third party support heeft, erg jammer voor de mensen die alleen een Wii U hebben en hier dus genoegen moeten nemen met de belabberde ports.
avatar van 3bdelilah
3bdelilah ( 1832   8) 23-01-2014 21:29
Quote:
De gamepad moeten ze er júist in houden willen ze zich onderscheiden. Anders is het gewoon een iets krachtigere en duurdere ps360.
Nee, de Wii U lijkt mij op zich een prima ding, maar ik had liever meer 3rd party support gezien en wat krachtigere hardware.
Maar goed, ik wil eerst nog een vita en over een jaar ofzo een ps4, dus waarschijnlijk zal ik toch nooit andere hardware kopen tenzij ik echt geld te veel heb

@MYTH_90 - En nu is het een apparaat dat zich zo graag wil onderscheiden van PS360 maar helemaal geen idee heeft hoe ze dat moeten doen. Naar mijn mening zelfs nóg slechter dan gezien worden als een kleine vooruitgang op PS360.


@ Algemeen - Ik zou zelfs zover willen gaan door te zeggen 'fuck heel die third party'. Fuck EA, fuck Ubisoft, en bovenal fuck Nintendo dat ze nog willen vechten om broodkruimels/afdankertjes. Investeer in het eigen bedrijf en de second parties. Speur talent op, met wat geluk wellicht een Rare 2 in de making, dát is wat mij betreft het enige waar Nintendo zich nog kan onderscheiden van Microsoft en Sony. Niet met nietszeggende (alhoewel potentievolle) dingetjes die ze onder het mom van "innovatie" verbloemen, terwijl ze amper zelf weten wat ze aan 't doen zijn.

Daarnaast heeft het proberen te omarmen van zowel casual als core hun gamers zowat genekt. Bij de Wii heeft dat nog goed uitgepakt, de casuals vonden 't een leuk ding en de core gamers zagen dat er zowaar nog erg goeie games voor uitkwamen. En nu met de Wii U, waar zijn de casuals? Die zitten thuis met de Wii, waarom zouden ze in godsnaam 300+ euro moeten neerleggen voor een extra letter U? Ja, klinkt gek voor mensen als wij, maar er zijn zulke casual gamers (als je ze überhaupt gamers kunt noemen) die dat echt de normaalste zaak van de wereld vinden.


Dus mijn advies zou zijn: drop die gimmicks, richt je weer op core gamers, fuck 3rd party en investeer dik in 1st en 2nd party. Niet alleen Zelda en Mario, maar nieuwe IP's.