Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Preview Gemini Wars / Tiny Troopers

Tijdens de Gamekings Showcase maakte ook de Haarlemse uitgever Iceberg Interactive zijn opwachting. Zij trakteerden het publiek op de presentaties van Gemini Wars en Tiny Troopers.

Gemini Wars
Deze titel werd getoond aan de hand van een video om een inzicht te geven in de vele mogelijkheden van deze space RTS. Het spel wordt ontwikkeld door de ontwikkelaar Camel101, welke veelvuldig zijn oor legt bij zijn community om voor hen de ultieme game te creŽren.De speler krijgt de controle over een vloot in de oorlog tussen de United Space Federation en de vijandelijke Alliance of Free Worlds. De speler kan zijn vloot inzetten om planeten te veroveren en vijandelijke aanvallen af te slaan. Gedurende een lange campagne is er voldoende ruimte voor de speler om te experimenteren met de vele mogelijke tactieken en strategieŽn. Elk van de schepen kan afzonderlijk geŁpgraded worden middels afweergeschut en bepantsering. Ook dienen er mineralen gewonnen te worden en moet er geÔnvesteerd worden in research om de beschikking te kunnen krijgen over de nieuwste technologieŽn en wapens. Er zit een heel diepgaand managementsysteem in de game verwerkt zodat spelers uren kwijt zullen zijn aan het ontdekken van hun mogelijkheden.

Het spel richt zich mijns inziens vooral op de liefhebbers van diepgaande RTS games als Sins of a Solar Empire, Freespace 2 en Homeworld. Aan de hand van de getoonde video gaf het spel ons de indruk dat spelers zich hiermee weken kunnen vermaken om te werken aan hun strategieŽn en zich te verdiepen in het diepgaande managementsysteem.


Mocht je nog twijfelen over de aanschaf van deze game, dan kunnen we erbij vertellen dat deze game voor een budgetprijs in de winkel zal komen te liggen. De verwachting is dat Gemini Wars rond 8 juni 2012 verkrijgbaar zal zijn voor PC, Mac en Steam.

Tiny Troopers
Fans van retro games als Cannon Fodder en Commando kunnen hun hart ophalen met deze game van ontwikkelaar Kukouri. In Japan is het onder de mobiele games een enorme hit en was een overzetting naar het PC platform een niet meer dan logisch gevolg. Tiny Troopers is een game die ons positief is opgevallen tussen al die andere grote titels.In Tiny Troopers dient de speler voorafgaand aan een level een groep soldaten en wapenuitrusting te kiezen. Na het starten krijg je de controle over dit groepje soldaten, terwijl je top-down neerkijkt op het slachtveld. De graphics ogen cartoony en zorgen voor een leuk contrast met de gameplay. Na het behalen van specifieke Ďobjectivesí stijgen je soldaten bovendien in rank, waardoor ze sterker worden. Let echter wel op, want dood is dood in Tiny Troopers. Als een sterke soldaat van hoge rank het dus niet redt in een gevecht, kan je hem verder niet meer gebruiken. Daarnaast zit er ook een strategisch element in deze game. Je moet zelf jouw ideale team van soldaten met allemaal verschillende skills samenstellen. Per missie kan het namelijk verschillen wat de beste keuze is.

Deze budget game is zeker een aanrader als je eens de glorie dagen wil herleven van games als Cannon Fodder en Commando, maar dan in een modern jasje. Naast de mobiele app zal het spel binnenkort verschijnen voor de PC en de Mac. Op dit platform wordt de game uitgegeven door Iceberg Interactive. Helaas zullen we nog wel even geduld moeten hebben voordat de game verschijnt, want op dit moment is er nog geen releasedatum bekendgemaakt door de uitgever.

Geplaatst door Midge & ConAir op 16-05-2012
Aantal keer bekeken: 4945

Laatste reacties


Er is nog niet gereageerd.