Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Gamescom 2012: 007: James Bond Legends

Wanneer je James Bond op het witte doek voorbij ziet komen heb je het niet meteen in de gaten, maar inmiddels zit hij al weer 50 jaar in het vak. In 1962 kwam de film Dr. No uit en maakten we voor het eerst kennis met 007 als geheimagent. Een jubileum moet natuurlijk gevierd worden en daarom komt er aan het eind van dit jaar, naast de film James Bond: Skyfall, ook de game 007: Legends uit.
Ontwikkelaar Eurocom heeft vijf oudere James Bond films uitgezocht en deze verwerkt in vijf verschillende missies. Daarnaast komt er op een later tijdstip nog gratis downloadable content vrij met een missie die gebaseerd is op James Bond: Skyfall.

Van de vijf films die in de game zitten zijn er twee gedurende de E3 bekend gemaakt: Moonraker en On her Majestys Secret Service, tijdens de Gamescom zijn daar de films Licence to Kill en Die Another Day bijgekomen. Al hebben we bij deze films te maken met diverse James Bond acteurs, in 007 Legends zal in alle missies Daniel Craig de honneurs waarnemen.Er zijn diverse manieren om de missies te voltooien, ditmaal kun je vol overgave, of juist sluipend te werk gaan en op die manier één voor én iedereen uitschakelen. Dit alles uiteraard in Bondstijl door middel van diverse gadgets. Zo heb je bijvoorbeeld een vulpen waarmee je een verlammend goedje kunt afschieten. Ook je horloge is weer van levensbelang en kan fungeren als een radar, zo zie je meteen of er gevaar in de buurt is. Nieuw is verder een ervaringspunten systeem waarmee je nieuwe vaardigheden kunt vrij spelen. Dit lijkt echter tegenwoordig in bijna elke game te worden toegevoegd.

Al had ik goede hoop dat dit eindelijk weer een goede James Bond titel zou worden, eindigde ik toch met een wat teleurgesteld gevoel. De levels zijn goed ontworpen en de Bond fans zullen de diverse filmlocaties zoals het ijspaleis uit Die Another Day meteen herkennen. Echter, grafisch voelt 007: Legends erg gedateerd aan. Daarnaast lijken sommige spelelementen, zoals het autoracen in de sneeuw’, rechtstreeks gekopieerd te zijn uit een eerdere James Bond game. (In dit geval James Bond: Blood Stone uit 2010). Wat dat aangaat biedt 007: Legends dan ook weinig vernieuwing en zal waarschijnlijk alleen de echte fan zijn hart op kunnen halen wanneer 007: Legends 16 oktober in de winkels ligt.

Geplaatst door Yorn op 16-08-2012
Aantal keer bekeken: 6222

Laatste reacties


Er is nog niet gereageerd.