Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Wii Fit Special

We schrijven 8 april 2008, daar stonden ze dan, vier noeste hardwerkende gamers klaar voor hun perstripje met budgetgaming. Even een korte sfeerbeschrijving van de personen in kwestie, zodat de lezers een goed beeld kunnen vormen.

Dennis: Ons aller ADHD’tje, zonder Dennis kun je natuurlijk geen fysiek uitputtende game gaan spelen. Deze jongen leeft al 15 jaar zonder suiker, gezien het feit anders WWIII losbarst.
Job: Voor Dennis is natuurlijk ook een tegenpool, in de persoon van Job. De meest relaxte gozer van degenen die mee gingen. Job was dan ook een verademing voor sommigen onder ons.
Yorn: De baas van het zooitje ongeregeld, de man die heel budgetgaming heeft opgezet kon toch nog even een gaatje in zijn overvolle agenda prikken om even mee te gaan gamen.
Thijs: Degene die het tripje had geregeld, ook al was hij wat moe, het is toch nog goed gekomen. Niet zo actief als de rest van het gezelschap probeerde hij z’n steentje bij te dragen (of dit gelukt is, is een ander verhaal).


Thijs druk in gesprek met zijn Mii

Alle leden van dit diverse gezelschap moesten uit verschillende delen van het land komen en zoals het gamers betaamd gaat dit dan ook niet goed. De drie wijzen uit het zuiden hadden last van een seinstoring en kwamen dus te laat op het afgesproken punt, alwaar de vierde wijze zijn dagelijks portie nicotine naar binnen aan het werken was. Uiteindelijk na veel omwegen genomen te hebben kwamen we aan op het tramstation te Utrecht Centraal, voor ons jongens uit de polder was dit echter ook weer een grote stap. Zonder aanduidingborden gezien te hebben en met een gebrek richtingsgevoel van ons allen, pakten we vol enthousiasme de verkeerde tram en zagen we “onze” tram keihard voorbij rijden, terwijl wij de andere kant opgingen. Murphy was weer goed bezig. Nieuwegein was onze bestemming, ook al waren wij een minuut of 15 te laat (Brabants kwartiertje), we waren toch heelhuids aangekomen.

Eenmaal binnen bij Nintendo vergaapten we ons aan alle goodies die her en der tentoongesteld stonden. Van meer mainstream gadgets tot een levensecht beeld van Link uit de Zelda-reeks. Na deze tentoonstelling van ‘awesomeness’ was het dan toch tijd om over te gaan tot de orde van de dag. We waren deze dag gekomen om Wii Fit te spelen. Ondanks dat het een nog niet complete versie was konden we toch een goed beeld krijgen van dit spel.

Wii Fit, de grote stap op het Wii Balance Board
De lente laat zijn neus weer zien, langzaam worden de donkere wolken ingeruild voor een mooie blauwe lucht. Op één van de eerste dagen die de lente deed intreden, gingen wij met een groepje van vier op weg naar het hoofdkantoor van Nintendo. We zouden Wii Fit eens goed onder de loep nemen, in de wandelgangen ook wel genoemd, het vervolg op Wii Sports.

Thijs (Tieske87), Job (Chester), Dennis (BlackI3lueDutch) en Yorn hadden er in ieder geval zin in om eens te kijken of deze game nou echt wat inhoud had, of dat de game alleen de moeders en vriendinnen blij konden maken. Om eerlijk te zijn hadden we dan ook allen onze twijfels over deze game. Is dit wel iets voor ons?


Job snapt het allemaal even niet meer.

Op het eerste gezicht lijkt het of Wii fit, de onofficiële opvolger van Wii Sports, de zoveelste game voor een oudere doelgroep is. Een nieuw innoverend spel welke je jeugdig probeert te houden, dan wel op geestelijk, dan wel op lichamelijk vlak. Als je Nintendo zelf mag geloven is dit ook zo, ze willen zich met de game richten op het publiek dat ze hebben aangesproken met de Brain Training games.

De DS is al geconfisceerd door de moeder des huizes, als we dan 25 april straks ook nog onze Wii af moeten geven… Je maakt haar er wel blij mee, maar om je moeder nou steeds in je kamer te moeten zien hopsen, zonder dat je er zelf iets aan vindt, is weer het andere uiterste.


Gewoon naar het vrouwtje luisteren Job.

Met zijn allen
Maar wees gerust geachte lezers! De game is zeker ook wel geschikt voor ons jongere gamers. Er zijn verschillende modes. Het gaat namelijk verder dan alleen de overmatig geshowde yoga en aerobics oefeningen. Dit varieert van push-ups tot gevaarlijke standjes waar je moet uitkijken dat je niet met je zelf in de knoop raakt. (vooral ‘The Tree’ is een uitdaging).

Voor de heren onder ons is daar de optie om je spieren te trainen in de Muscle Workout games(verschillende krachttrainingoefeningen). Verder heb je nog een ‘balance’mode waarin je je balans moet zien te behouden. Deze laatste modus vonden wij overigens het leukste van allemaal. Hierbij moet je denken aan het terugkoppen van voetballen of slalommen met ski’s. Dit doe je door middel van je gewicht te verplaatsen op het Wii Balance Board, zo weet de Wii welke kant je bijvoorbeeld op kopt.
Dat deze games blijven boeien, bleek wel uit het feit dat we zeker een uur hebben besteed aan het verbeteren van onze schansspring records. Onze Dennis bleek hier heer en meester in, helaas konden we nog net niet de koppositie overnemen van een andere gast, die eerder langs is geweest. Het competitie gevoel dat hierbij echter optreed verhoogde echt het speelplezier. En dit allemaal staand, zittend of zelfs liggend op het Wii Balance Board.


Een wijze les voor iedereen.

Wii Balance Board Het mooie van dit alles is dat je dit alles niet met de controller doet, maar echt met het zogenaamde Wii Balance Board. Je zwiept nu niet langer met een Wiimote, je moet nu echt je hele lichaam gebruiken. Dit om bijvoorbeeld hoepels, die je (ingame) om je nek gegooid krijgt, op te vangen en op gang te houden.
Ook joggen is bijzonder grappig gedaan, hierbij deed je de Wiimote in je broekzak en hopste je door de kamer heen. Toch moet ik bij joggen wel zeggen dat het leuker is om door een echt park te rennen dan door een fictief bos. Neemt niet weg, dat het origineel en leuk gedaan is.

Verder kan je natuurlijk vals spelen, maar Wii Fit houdt je dan ook nergens tegen om dat te doen. Zo hadden we, toen we keken of het kon, op die manier stiekem al gauw het record op de slalom piste. Maar waarom zou je over het algemeen hier vals spelen? Wii Fit is geen spel wat je uit moet spelen, maar eerder een soort mini fitness center wat je in huis haalt. Op de fitness school ga je ook niet vals spelen, ten slotte wordt je daar zelf niet beter van. Nadeel is wel dat je, zo gauw we konden zien, dit soort neppe records niet kon verwijderen. Als een vriend of vriendin dus voor de grap op die manier een record van je heel gemakkelijk verbreekt, terwijl jij er dagen aan hebt gewerkt om het steeds weer aan te scherpen, kan dat erg vervelend zijn. Vooral omdat je gewoon niet meer over het nieuwe record heen komt, zonder zelf vals te spelen. Wil je alleen eerlijke records hebben en iemand heeft valsgespeeld, dan zal je de gehele lijst moeten verwijderenHelemaal alleen en door iedereen verlaten
Met vrienden kan je je dus aardig met Wii Fit vermaken, de vraag is echter of je er in je eentje ook veel plezier aan zal beleven.
In de oefeningen zoals yoga en aerobics kan je kiezen tussen een mannelijke of vrouwelijke trainer. Heb je nog nooit één van deze trainingen gedaan, dan helpt je trainer je stap voor stap door de oefeningen heen. Je hoeft in principe geen enkele ervaring te hebben met fitnessprogramma’s om alles te kunnen begrijpen. Aan je Mii kan je vervolgens zien of je hard genoeg getraind hebt omdat deze slanker wordt naar mate je meer fitnessoefeningen doet. Of je Mii een tientonner is wanneer je 2 weken Wii Fit niet aan hebt geraakt, hebben we helaas niet kunnen testen. Verder kan je je records via het Wii Fit kanaal vergelijken met je vrienden en vriendinnen die Wii Fit ook hebben aangeschaft.

Unlocksysteem
Vanwege het ontgrendelsysteem zal je hier wel even zoet mee zijn. Het ontgrendelsysteem werkt als volgt. Elke keer dat je met een oefening bezig bent, berekent de computer hoeveel minuten je nodig hebt gehad voor de oefening, deze minuten telt hij op bij de tijd die je reeds aan andere oefeningen hebt besteed. Hoe meer minuten je opgespaard hebt, hoe meer je uiteindelijk unlockt.
Aangezien er zo’n 40 oefeningen beschikbaar komen, ben je wel even bezig voordat je alle minigames en oefeningen hebt ontgrendeld. De vraag is echter of al deze oefeningen en minigames je lang genoeg zoet zullen houden. Het is echt een game die je elke dag een half uurtje onder je bed vandaan moet halen om je trainingen te doen. Wil je echter uren lang er aan, dan zal het, wanneer de nieuwigheid er van af is, uiteindelijk kunnen gaan vervelen.

Toch zal je blijven spelen, helemaal als je zelf altijd al een beetje into Yoga, Aerobics etc was of wanneer je van records breken houdt. Doe je het echter alleen voor de minigames (yoga is écht yoga, Dus daar zal je de spanning niet uithalen) dan zal je een leuk partyding in huis hebben, waar iedereen lol mee zal hebben.Conclusie
Nintendo focust zich met hun nieuwe kindje echt op de brede markt, maar de minigames maken veel goed voor de gewone gamers. Ook als je maar een beetje into aerobics of yoga bent, of het altijd al eens wilde proberen zou ik dit ding zeker in huis halen. De graphics zijn puur functioneel, het geluid is te verwaarlozen, maar toch is Wii Fit allemaal leuker dan we allemaal hadden gedacht. Simpelweg omdat de besturing gewoon pure fun. We zijn drie uur bezig geweest en hebben dan ook genoeg gelachen en gespeeld. Aan het eind hadden we het wel zo’n beetje gezien , maar de records verbeteren laten je zo nu en dan terug komen.
Of je het Wii Balance Board na een week echter nog onder je bed vandaan haalt, hangt volledig af van of je de workout oefeningen etc. wilt onderhouden en alle oefeningen wilt unlocken. Als je hier voor gaat en je je trainingen bij houdt, dan heb je straks met deze game gewoon je eigen mini fitness center in huis gehaald. Het spel berekent dan ook je gewicht en BMI zodat je kunt bijhouden of je goed bezig bent. Overigens schermt Wii Fit je gewicht in eerste instantie af, zodat niet iedereen in de kamer kan zien of je je daadwerkelijk aan het Sonja Bakker dieet houdt.
Ben je echter meer puur van de lui achterover gezakte actiegames, dan is deze game niet voor je weggelegd, voor deze game zal je écht iets moeten doen.

Geplaatst door Thijs, Job, Dennis en Yorn op 16-04-2008
Aantal keer bekeken: 13094

Laatste reacties

avatar van Sjesse
Sjesse ( 48 ) 16-04-2008 09:01
Leuke special . Wii fit lijkt mij echt tof.
avatar van Felixer
Felixer ( 629 ) 16-04-2008 09:39
echt jammer dat ik niet mee kon. School enzo hea? hopelijk komt er nog een keer een herhaling, dan ben ik er zeker bij jongens

o en de volgende keer neem ik een videocamera mee, dan maak ik een filmverslag
avatar van Wars
Wars ( 1162   1) 16-04-2008 10:14
Whaa, echt leuk verslag!
Volgens mij hadden jullie de dag daarna wel spierpijn
avatar van Nijntendo
Nijntendo ( 546 ) 16-04-2008 10:44
heel leuk verslag !!!
ga ik toch weer twijfelen of ik niet alvast 90 euro apart moet leggen voor de aanschaf van deze game.

op de een na laatste foto zie je twee figuurtjes aan het rennen/joggen.
kan je dit met 2 personen spelen ?
dan heb je ook 2 balance boards nodig, toch !?
avatar van BlackI3lueDutch
BlackI3lueDutch ( 1072 ) 16-04-2008 11:10
Je hebt alleen 2 wiimote's nodig en dan kan je hardlopen samen.
avatar van Marintha
Marintha ( 14 ) 16-04-2008 11:53
Nou je bent teminste wel lekker aant bewegen Ziet er leuk uit :o
avatar van Nijntendo
Nijntendo ( 546 ) 16-04-2008 15:03
het blijft me bezighouden....
ik zie geen draajes van de balance board naar de Wii console.

gaat de verbinding via de Wiimote ?
wordt de balance board als het ware gesynchroniseerd met de Wiimote of zoiets?
want die zie ik steeds naast de balance board liggen.
avatar van ConAir
ConAir ( 4474   2) 16-04-2008 15:41
Leuke special guys. Het ziet er tof uit. Wat me wel opvalt, is dat julie in een zeer steriele kamer zijn, waar veel ruimte is ingeruimd voor allerlei zwaaipraktijken.
avatar van Tieske87
Tieske87 ( 26 ) 16-04-2008 16:26
Rol: Update Moderator
Quote:
het blijft me bezighouden....
ik zie geen draajes van de balance board naar de Wii console.

gaat de verbinding via de Wiimote ?
wordt de balance board als het ware gesynchroniseerd met de Wiimote of zoiets?
want die zie ik steeds naast de balance board liggen.


De wiimote lag daar alleen maar omdat we hem ergens kwijt moesten . Je selecteert de spellen met de mote, het board is echter een opzichzelf staande unit (uitwisselbaar), er zijn 3 verschillende versies van. Te weten een Japanse (tot 135 kg) een europese (tot 150 kg) en een amerikaanse (tot 250 kg oid). Hij loopt op 4 AA batterijen en is heel makkelijk aan te doen ook.
avatar van Niann-Tsyr
Niann-Tsyr ( 1776 ) 16-04-2008 19:13
Rol: Update Moderator
Leuke special jongens! Ik heb Wii Fit al besteld, nu alleen nog aan een Wii zien te komen XD
avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 13-08-2011 06:39
Nice one!