Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Gamescom 2012: Borderlands 2

Nog een maandje en dan kun je al met Borderlands 2 aan de slag. Het is een titel waar ik, samen met jullie, al lange tijd naar uitkijk. Als je niet kunt wachten, hebben we nog wat nieuwe informatie voor je, zodat je 21 september meteen goed van start kunt gaan, om te beginnen een gloednieuwe klasse, de Mechromancer.

Tijdens de Gamescom presentatie staat de nieuwe ‘Mechromancer’ klasse centraal. Dit karakter is naast de al bekend gemaakte klassen zoals de Gunserker, Siren, Commando en Assassin de laatste en vijfde klasse. De Mechromancer zit echter niet standaard bij de game, je krijgt deze alleen gratis wanneer je de game pre-ordert, anders is deze voor een klein bedrag te downloaden.

De Mechromancer heeft al heel wat stof doen opwaaien, doordat Gearbox Software president Randy Pitchford deze klasse terloops bestempelde als de ‘ Girlfriend Mode’. Hier mee doelde hij op dat dit nieuwe karakter voornamelijk bedoeld is voor mensen die niet zoveel gamen. Hoewel Pitchford zijn woorden later voor een deel terugnam, is het wel duidelijk dat deze klasse voornamelijk voor de nieuwkomers is bedoeld.Erg leuk is de Mechromancer overigens wel, ze heeft de mogelijkheid om de controle te nemen over mechs en ze heeft haar eigen Mech ter beschikking, de D374-TP, ook wel bekend als Death Trap. Zie het als een dodelijk broertje van Claptrap. Toch is het wel jammer dat er toch nu een bepaald nieuwkomers stigma over deze klasse hangt, waarbij het niet echt stoer zal zijn wanneer je deze klasse gebruikt.

Op het gebied van de diverse vaardigheden is er flink gesleuteld, veel vaardigheden zijn uit te breiden, wat neerkomt op dat je deze vaardigheden sterker en effectiever kunt maken. Ditmaal zie je ook echt het effect terug in de kracht van je aanval. Zo begint de soldier bijvoorbeeld met een gun turret, maar naar mate je in niveau stijgt kun je deze upgraden met raketten. Het type vaardigheden is bij elk karakter onderverdeeld in drie uitgebreide skill trees. Elke tree staat voor een specifiek onderdeel, zoals bijvoorbeeld explosieve kracht, overlevingsmogelijkheden en melee aanvallen. Zo kun je zelf kiezen voor een speelstijl die het dichtst bij je ligt. Om het tot het einde interessant te houden, kan elk karakter een unieke vaardigheid vrijspelen wanneer deze level 50 heeft bereikt. Zo kan de soldier een nucleaire explosie laten plaatsvinden wanneer hij zijn turret plaatst. Dit alles inclusief de welbekende paddenstoelwolk. Het wordt dan zaak je turret tactisch te plaatsen om zoveel mogelijk schade aan te richten. Het doel van deze hoge level vaardigheden is om de manier van spelen aan het einde nog wat te beïnvloeden, zodat het allemaal interessant blijft.

Sowieso wil Gearbox Software Borderlands 2 na het uitspelen interessant voor je houden, zo is er een eindmissie die onder de naam ‘You.will.die’ gaat. Hierbij is het jouw taak om een gigantisch watermonster genaamd Terramorphous een kopje kleiner te maken. Deze eindbaas geniet echter zo enorm veel levenspunten dat dit een titanenstrijd beloofd te worden die alleen te winnen is met de beste uitrusting en door goed samen te werken met je drie medespelers. De beloningen zijn echter groot: door Terramorphous de baas te zijn kun je een legendarische uitrusting vrij spelen..

Daarnaast is er het Badass systeem, een soort perk systeem dat je statistieken kan beinvloeden. In het badass systeem ga je in niveau omhoog door bepaalde uitdagingen te voltooien, zoals het vermoorden van 100 mutanten. Bereik je dit doel, dan kun je je statistieken verder ontwikkelen. Verrassend is dat dit challenge systeem oneindig doorgaat, waardoor je door kunt blijven spelen.Als laatste wil ik nog even de toevoeging van een zogenaamde stash vermelden, deze biedt je de mogelijkheid om wapens op te slaan en te delen met al je andere opgeslagen karakters. Je hoeft dus niet langer meer al je wapens overal mee naar toe te slepen.

Al ben ik niet weg geblazen door grote verrassingen, één ding is zeker en dat is dat Borderlands 2 staat als een huis. De Mechromancer lijkt een interessante toevoeging en de vele tweaks lijken de nodige frustraties, zoals bijvoorbeeld het mee moeten dragen van al je wapens, weg te nemen. Ook is het goed om te zien dat Gearbox dit nieuwste deel zo lang mogelijk interessant wil houden om te spelen, al had ik nog wel iets meer willen zien van de mogelijkheden aan het einde van het spel. Ten slotte blijft de vraag dat als je eenmaal Metamorphous hebt overwonnen, er nog dan nog meer te doen valt of is dat het? We zullen het moeten gaan zien. De fans onder ons kunnen in ieder geval met een gerust hart uitkijken naar een uitgebreid nieuw avontuur in het Borderlands universum.

Verwachting:

Geplaatst door Yorn op 25-08-2012
Aantal keer bekeken: 5121

Laatste reacties

avatar van MarvelousMax
MarvelousMax ( 6025 ) 25-08-2012 22:35
Preorder staat al maanden en ik kan niet wachten!
avatar van ConAir
ConAir ( 4474   2) 26-08-2012 16:03
Samen met Yorn heb ik een stukje co-op mogen spelen. Hoewel het slechts een passage uit de Arena Mode was, smaakte het echt naar meer. Het was dat ik weer door moest naar de volgende afspraak. Anders hadden we waarschijnlijk nog wel een tijdje langer samen zitten spelen en Achievements vrijgespeeld.
avatar van Diesel
Diesel ( 1305 ) 26-08-2012 17:33
FF een weetje, die Terramorphous is level 52, dus die is ook bedoeld als niet haalbaar bij de eerste playthrough. Dus net zoiets als Crawmerax uit het eerste deel maar dan beter .

En net als max zodra ik de game kon preorderen dit ook gedaan.
avatar van Subjectiviteit
Subjectiviteit ( 312 ) 26-08-2012 20:47
Het moet raar lopen wil dit geen geweldige game worden!

Tot nu toe alleen maar goed nieuws gehoord en geweldige trailers gezien. Als dit Borderlands (1) wordt met uniekere wapens en andere hoofdpersonages ben ik eigenlijk al tevreden. ...Maar het belooft zoveel meer te worden! Wauw!