Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Metal Gear Solid Special

Oorsprong van de legendarische Solid Snake.
De Metal Gear Solid serie staat bekend om een grote hoeveelheid details en terugkerende thema’s. Van verraden worden door leidinggevenden en vrienden tot het verliezen van geliefden. Deze special gaat over de oorsprong en de missies van Solid Snake die hebben geleid tot Metal Gear Solid 4.

De Metal Gear tijdslijn.
Metal Gear Solid 3: Snake Eater (PS2 2005) speelt zich af in 1964. De oorsprong van Big Boss. En de introductie van Ocelot. Naked Snake/Big Boss wordt gestuurd om een conflict in de Soviet Unie op te lossen.

Metal Gear (MSX 1987) speelt zich af in het jaar 1995. Outer Heaven. Ontstaan van Metal Gear. Big Boss blijkt achter alles te zitten.

Metal Gear 2: Solid Snake (MSX 1990) Zanzibar land. Introduceert het personage Frank Jaeger (Gray Fox). Dit is de beste vriend van Solid Snake. Speelt in 1999.

Metal Gear Solid (PS1 1998 en MGS: Twin Snakes voor de NGC 2004) Speelt in 2005. Shadow Moses incident. Een speciale eenheid van Foxhound bezet een nucleaire basis. Liquid vertelt Snake dat in 1972 het project Les Enfants Terrible werd gestart. Hieruit zijn de klonen van Big Boss ontstaan. Solid, Liquid en Solidus zijn het resultaat.

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (PS2) Speelt in 2009. Een terroristische organisatie onder leiding van ‘Solid Snake’ neemt een tankstation genaamd Big Shell over. Raiden wordt gestuurd om de zaak op te lossen.

Metal Gear Solid 3
Het jaar is 1964. De Koude Oorlog is in volle gang. CIA-agent Jack, codenaam Naked Snake, wordt naar de jungle van de Soviet Unie gestuurd. Bijgestaan door Major Zero, Para-Medic en zijn voormalige mentor The Boss is het zijn missie om een overgelopen Soviet wetenschapper genaamd Sokolov te redden die in het geheim een geavanceerde met kernwapens uitgeruste tank genaamd Shagohod heeft ontwikkeld. De missie verloopt geheel volgens plan tot The Boss overloopt naar de tegenpartij en haar nieuwe baas Kolonel Volgin van twee mini kernwapens voorziet. Sokolov wordt gevangen genomen door de Cobra Eenheid en Snake raakt zwaar gewond tijdens een gevecht met The Boss, wat Volgin en zijn aanhangers de mogelijkheid geeft om te ontsnappen met de Shagohod. Om de diefstal te verbergen laat Volgin één van de kernwapens afgaan. Iets waar The Boss uiteindelijk verantwoordelijk voor wordt gezien door de Amerikaanse overheid.De Soviet Unie heeft het vliegtuig waarmee Snake geland was opgemerkt en geeft de V.S. de schuld van de kernexplosie. Een nucleaire oorlog dreigt tussen beide staten. In een geheim overleg tussen Amerikaanse president Lyndon Johnson en Soviet Premier Nikita Khrushchev wordt een afspraak gemaakt die voor bewijs van de onschuld van de V.S. en hernieuwde vrede moet zorgen. De V.S. stemmen in met de afspraak om Volgin en zijn aanhangers te stoppen, Shagohod te vernietigen en de Amerikaanse overloper The Boss uit te schakelen.
En week na gered te zijn uit het gebied wordt Snake opnieuw gedropt in de Soviet jungle als onderdel van Operatie Snake Eater om de gemaakte afspraken tussen de V.S. en de Soviet Unie na te komen. Tijdens de missie ontmoet hij een andere Amerikaanse overloper genaamd Eva. Deze voormalig NSA-agente was enkele jaren eerder al overgelopen naar de communisten. Na talrijke gevechten met leden van de Ocelot Eenheid en alle leden van de Cobra Eenheid verslagen te hebben lukt het Snake om Sokolov en de gestolen Shagohod terug te vinden. Alleen als hij eenmaal op die locatie is aangekomen wordt hij gevangen genomen door de troepen van Volgin’s leger, de Groznyj Grad.
Na toeschouwer te zijn van de dood van Sokolov wordt Snake gemarteld en verliest hij een oog wanneer Ocelot Eva wil doodschieten. Snake weet uiteindelijk te ontsnappen.

Als Snake terugkeert bij de faciliteit om Shagohod te vernietigen komt hij wat te weten over The Philosophers. Deze geheime organisatie bestaat uit machtige mensen afkomstig uit de V.S., Soviet Unie en China die achter de schermen op grote schaal hun macht uitoefenen en de wereld zo onder controle willen houden. Na de Tweede Wereldoorlog begonnen deze mannen onderling ruzie te maken en stortte deze organisatie in. The Philosopher’s Legacy, een fonds waar de organisatie hun gezamenlijke vermogen van ongeveer 100 miljard om oorlogen te financieren had ondergebracht, werd opgebroken en wereldwijd over allerlei banken verdeeld. Volgin had op illegale wijze dit geld weten bemachtigen en Snake komt erachter dat de V.S. proberen om dit geld terug te krijgen.Snake gaat door met zijn missie en vernietigt de faciliteit en de Shagohod tank. Terwijl hij met Volgin vecht wordt deze gedood door een stroomstoot. Snake en Eva vertrekken naar een meer waar een ontsnappingsvoertuig verborgen is. Voor ze vertrekken moet Snake nog één laatste gevecht aangaan. Hij moet zijn oude mentor, The Boss, uitschakelen om zijn missie te voltooien. The Boss vertelt Snake dat ze ooit een kind op de wereld heeft gezet tijdens een gevecht. Net voor ze dit vertelt krijgt Snake een bericht van Eva. Volgens Eva heeft Ocelot zo snel de rang van Majoor kunnen krijgen omdat hij het kind van twee legendarische soldaten was. Ze vertelt Snake dat Ocelot’s moeder het kind uit haar lichaam heeft gesneden wat een slangachtig litteken heeft achtergelaten. Een litteken dat duidelijk aanwezig is op het lichaam van The Boss, wat bewijst dat zij Ocelot zijn moeder is. Na een emotioneel gevecht weet Snake zijn gevoelens voor The Boss te overwinnen en verslaat hij The Boss. Samen met Eva ontsnapt hij naar Alaska, waar ze samen de nacht doorbrengen. In het holst van de nacht verdwijnt Eva, een geluidsopname achterlatend waarin ze bekent een Chinese spion te zijn. Haar doel; het stelen van de Philosopher’s Legacy voor China. De geluidsopname legt ook uit dat The Boss nooit is overgelopen naar de Soviet Unie. Ze had orders om te doen alsof om zo makkelijker bij Volgin te kunnen infiltreren en achter de locatie van The Legacy te komen. Het laatste onderdeel van haar missie was om door Snake gedood te worden als verrader om ervoor te zorgen dat de V.S. als compleet onschuldig zouden worden gezien aan de nucleaire aanslag van het begin van het spel.Terugkerend naar Amerika krijgt Snake de Titel van Big Boss en een onderscheiding voor zijn bewezen diensten. Snake bezoekt niet veel later een naamloos graf. Het is slecht één van de duizenden op de enorme militaire begraafplaats. Hij legt het pistol van The Boss en een bos lelies op de grafsteen, gaat staan en salueert. Een enkele traan rolt van zijn wangen.
Na de aftiteling hoor je een telefoongesprek van Ocelot waarin hij vertelt dat de microfilm die Eva gestolen heeft vals is. Dat de helft van The Legacy nu in handen van de V.S. is en dat Ocelot een dubbelspion was in dienst van de CIA.

Belangrijke punten
Ocelot is de zoon van The Boss. Philosophers worden geïntroduceerd. Naked Snake krijgt de titel Big Boss. Het thema van verraad komt in alle Metal Gear spellen terug. In dit deel moet Snake zijn gevoelens verraden om de missie te kunnen voltooien. En blijken zowel Eva als Ocelot verraders te zijn. Net als in alle Metal Gear spellen is er na de aftiteling een fragment te horen. De echte naam van Naked Snake/Big Boss is Jack. De naam Jack wordt gedeeld met het personage Raiden in MGS2: Sons of Liberty. Hideo Kojima heeft in interviews toegegeven dat Jack en zijn vriendin Rose geïnspireerd waren door de film Titanic.

Geplaatst door Gerard Olsder (Ollie1981) op 27-05-2008
Aantal keer bekeken: 11005

Laatste reacties

avatar van Fant
Fant ( 12220   1) 27-05-2008 23:32
goed stuk! Ik hou niet van de gameplay van de MGS serie, maar het verhaal klinkt zeker erg goed, en wie weet geef ik de serie nog eens een keer een kans :)
avatar van Maltorius
Maltorius ( 2350 ) 28-05-2008 11:21
Haha erg leuk stukje ... Nu snap ik het verhaal teminste wat, en word t toch misschien wel iets om deze game in huis te halen. Ik heb eerst zonet COD4 Game of the Year edition besteld, was de laatste en daar eerst maar even zoet mee zijn. Daarna denk ik wel deze :)
avatar van ConAir
ConAir ( 4473   2) 28-05-2008 16:33
Jaja, dat leest prima. :) Ik heb wel zin in deel 4. :) Er zit een goed verhaal en dat is ook echt 1 van de sterkste punten van de reeks. Ik ben dan ook benieuwd hoe het gaat eindigen.

Enne, welkom bij de Crew Gerard! :)
avatar van The_Gamer
The_Gamer ( 2482 ) 29-05-2008 23:03
Mooie samenvatting, ik ben al ruime tijd aan het wachten op Metal Gear Solid 4, maar nu duurt het niet lang meer...
avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 13-08-2011 06:41
Nice one! MGS is 1 van mijn favoriete games serie aller tijden met Castlevania natuurlijk! ;-D