Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Gamescom 2012: WRC 3Voor WRC 3 is met tal van coureurs, automerken, kenners en fans samengewerkt om de ultieme simulatie van het ‘pure’ rally racen te maken… en er zijn boss battles, kunnen punten worden verdiend door te driften en een terugspoelmodus worden ingezet. Het is een bijzondere spagaat die wordt ingezet, maar zoals het er nu naar uit ziet zou deze best goed uit kunnen pakken, door de grote verschillen tussen de twee hoofdmodi.

Voor WRC3 heeft Milestone samengewerkt met tal van coureurs, automerken en rally-fans. Op deze manier wil het de meeste realistische rally-ervaring ooit neerzetten. Daarnaast heeft de ontwikkelaar zich nog een andere missie opgelegd: voor nieuwkomers en onbekenden met rally ook een leuke game afleveren. Deze twee markten moeten bediend worden door de game twee hoofdmodi mee te geven; één voor de WRC-fans en één voor de gamer die zin heeft om gewoon lekker een racegame te spelen.

In de eerste belangrijke modus werk je de volledige WRC af, met echte namen, auto’s en racestages. Door wat nieuwe foefjes, zoals de banden die allemaal los worden gesimuleerd afhankelijk van welke ondergrond ze hebben, zouden er voor moeten zorgen dat de echte WRC ervaring beter wordt geleverd dan ooit. De nieuwe modus, ‘Road to Glory’ pakt het echter heel anders aan. De gameplay is hetzelfde, maar in deze modus worden allerlei uitdagingen toegevoegd naast het rally rijden, zoals driften of het verslaan van een helikopter. Het aantal punten dat op deze manier in een race wordt vergaard is afhankelijk van hoe snel je reed, maar ook met bijvoorbeeld driften of door de terugspoelmodus te laten voor wat het is kan de score worden verhoogd. Uiteindelijk kunnen zo zelfs ‘boss challenges’ worden aangegaan, waarin één op één tegen een bekende coureur wordt gereden op een speciale baan. Daarnaast kunnen er ook nieuwe tijdsvakken worden vrijgespeeld, waardoor bijvoorbeeld met wagens uit de jaren 70 kan worden geracet.Het lijkt een goede keuze om zowel een modus voor de pure rallyfan neer te zetten, als één die nieuwkomers aantrekt die op zoek zijn naar een meer afwisselende racecarriëre. Een racegame draait uiteindelijk natuurlijk om de gameplay en het is lastig om te ontdekken of ook deze weet te overtuigen na nog maar vijf minuten in de digitale rallywagen te hebben rondgescheurd. Ondanks dat er nauwelijks punten zijn waarop WRC zich echt onderscheidt van andere racegames, zou dat dit jaar, met weinig racegame releases, nog wel eens in zijn voordeel kunnen uitpakken.

Verwachting:

Geplaatst door Wouter op 06-09-2012
Aantal keer bekeken: 4932

Laatste reacties

avatar van ConAir
ConAir ( 4474   2) 08-09-2012 17:51
Ik heb de eerste WRC op de PS3 gespeeld. Een aardige game, maar ik was niet helemaal tevreden met de controls en de graphics. Het tweede deel is vrijwel onopgemerkt gebleven (ook bij mij). Ik hoop dan ook dat het geen voorteken is voor dit derde deel.