Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Preview Skylanders SWAP ForceMet Skylanders SWAP Force brengt Activision alweer het derde grote deel uit de Skylanders serie op de markt (voorheen had je Spyros Adventure en Giants). Het heeft even geduurd voordat Spyros Adventure populair werd, maar zodra kinderen inzagen hoe leuk het spel was en dat het ng leuker is om alle poppetjes te verzamelen, werd het al gauw een complete rage. Sterker nog, het werd op een gegeven moment zelfs moeilijk om een nieuw poppetje aan te schaffen, omdat ze steeds razendsnel uitverkocht waren. Ik kan dan ook zonder twijfel voorspellen dat ook het derde deel, SWAP Force, een succes zal gaan worden.

SWAP Force draait om het creren van je eigen Skylanders karakter. Dit doe je niet door in een menu jouw karakter samen te stellen, maar door het boven- of onderlichaam te ruilen met een ander poppetje. Gelukkig hoef je de poppetjes niet met een kapmes doormidden te hakken, maar haal je de helften van de 16 nieuwe poppetjes door middel van magneten los. Zo kun je ineens van een langzaam karakter dat twee sterke pistolen heeft, een veel snellere versie maken door een andere onderlichaam vast te klikken. Hierdoor is het aantal karakters niet beperkt tot de 16 nieuwe karakters, maar kun je door te combineren maar liefst 250 verschillende karakters creren! Zo bieden de magneten letterlijk en figuurlijk voldoende aantrekkingskracht.Tijdens de presentatie kregen we vervolgens de kans om Skylanders SWAP Force zelf uit te proberen op de PS4, waardoor we de game meteen in zijn volle HD-glorie konden aanschouwen. Het eerste dat daarbij opviel was dat je nu ook met je karakter kunt springen. Voorheen was dit namelijk niet mogelijk, wat nog wel eens voor de nodige frustratie kon zorgen. Gelukkig zagen de makers dit ook in, en is dit toegevoegd om de spelers meer vrijheid te geven bij hun verkenningstocht door de wondere Skylanders-wereld. Er is namelijk veel te ontdekken, want naast de gebruikelijke kisten zijn er nu ook activiteiten die verbonden zijn met een van de 8 emblemen. Elk nieuwe poppetje heeft zon embleem bij zijn voeten, dat je moet matchen om een bepaalde activiteit te kunnen starten. Omdat het embleem bij zijn voeten zit, kun je de activiteit natuurlijk ook starten met je favoriete bovenlichaam.

Conclusie
Skylanders SWAP Force gaat zonder twijfel een leuk spel worden en zal Activision een hoop geld gaan opleveren. Dit doordat de ouders de collectie van hun kind zo compleet mogelijk moeten maken om alle mogelijkheden van het spel te verkennen. Maar niet alleen voor de allerkleinsten onder de gamers kan dit spel interessant zijn, ik vind het spel dermate interessant dat ook oudere gamers gerust een poging kunnen wagen. Laat ik het zou stellen: ik zou het zeker niet erg vinden om SWAP Force over een paar maandjes onder de kerstboom te vinden!


Geplaatst door Erwin van der Luitgarden op 28-08-2013
Aantal keer bekeken: 5458

Laatste reacties

avatar van Cherishe
Cherishe ( 2973 ) 28-08-2013 23:43
Ik heb me enorm vermaakt met het verzamelen (en spelen) van Skylanders Spyro en Giants maar merk wel in mijn omgeving dat met name de ouders wel genoeg hebben van Skylanders. Het kost bakken met geld en met de nieuwe consoles van Sony en Microsoft in het verschiet heb ik het idee dat Swapforce gaat floppen omdat iedereen het trucje nu wel kent van spelletje kopen,verzamelwoede aanwakkeren en een lege portemonnee ..
Dat is ook de reden dat volgens mij Disney Universe gaat floppen. Skylanders heeft namelijk het voordeel dat je het spel wel met een starterspack kunt uitspelen maar Disney verkoopt gewoon werelden met bijbehorende characters los die essentieel zijn voor het spel.Ik laat (met pijn in het hart maar liever het hart dan de portemonnee) Swapforce in de schappen liggen