Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Vooruitblik op Hét Multimedia Event

Zoals jullie allemaal inmiddels wel weten, de Gameplay is niet meer. Als vervanger van dit evenement in november is daar het Multimedia Event voor in de plaats gekomen. Games staan niet langer alleen in de schijnwerpers. Ze zullen die eer moeten delen met de laatste technische snufjes op het gebied van PC hardware en andere multimedia. Dit was in het verleden natuurlijk ook al het geval tijdens de Gameplay, toen in de hallen ernaast de HCC dagen werden georganiseerd.

Voordat we naar de games gaan kijken, wat is er nog meer te doen tijdens de HME? Het antwoord is simpel: veel. Zo kun je op de stand van de HCC allerlei lezingen bijwoningen over onder meer digitale fotografie, beeldbewerking en Windows Vista. Ook bij de stand van Magix zal foto- en videobewerking centraal staan in hun presentaties. Verder kun je bij de stand van de ‘Masters of Modding’ eens kijken hoe je een PC een beetje kunt pimpen. Als je bij één van hen het één en ander aan interessante informatie hebt verkregen, kun je vervolgens deze hard- of software bij een van de aanwezige stands aanschaffen. Ook zijn er diverse instituten aanwezig waar je informatie kan krijgen over de opleidingen op het gebied van IT.

Voor wat extra vermaak kun je meedoen aan Expeditie Robinson, pokeren, allerlei stijlen binnen het breakdancing aanschouwen, het concert beluisteren van Glennis Grace of een BN-er helemaal inmaken op de stand van Gameville. Behalve als zij natuurlijk ook hard geoefend hebben met de speelbare games op de DS, de Xbox 360 en de Wii.

Het belangrijkste voor ons gamers zijn echter de games! Allereerst heeft het evenement een mooie primeur te pakken. Er zal namelijk een game van Nederlandse bodem tijdens het evenement officieel gelanceerd worden. The Chronicles of Spellborn is een MMORPG die de nodige innovatie en een unieke gameplay belooft, dus onze nieuwsgierigheid is alvast gewekt. Er is ook een speciale Hummer Limo aanwezig waar je de makers kunt ontmoeten en de game zal uiteraard ook speelbaar aanwezig zijn. Daarnaast zijn vooral de Xbox 360 en de Wii goed vertegenwoordigd. Op de Xbox 360 stand zijn de volgende games te spelen: Brothers in Arms: Hell’s Highway, Call of Duty: World at War, Dead Space, Far Cry 2, FIFA 09, Fracture, James Bond: Quantum of Solace, Legendary, Midnight Club: Los Angeles, Mirror's Edge, Mortal Kombat vs DC Universe, NBA 2K9, Need for Speed: Undercover, PES 2009, Saints Row 2, Shaun White Snowboarding, Sonic Unleashed, TNA iMPACT, Tomb Raider Underworld en WWE Smackdown vs Raw 2009. Natuurlijk kun je ook op het Wii plein de nieuwste games uitproberen. Ideaal allicht om nog even een game te bekijken, waarvan je hoopt die van de Sint te krijgen. Al kun je de meeste games natuurlijk ook gewoon meteen kopen, aangezien er aangekondigd is dat er speciale beursaanbiedingen aanwezig zullen zijn.

Alsof dat nog niet genoeg is, zal Guitar Hero World Tour gedemonstreerd worden op het hoofdpodium door hun eigen band en is er een racesimulator waar je kan laten zien hoe snel je bent op het circuit van Spa-Franchorchamps. En dat met maar liefst 14 man tegelijk.

Natuurlijk is een evenement niet compleet zonder de nodige competities. Zo kun je diverse games winnen, maar ook een heuse gaming notebook, wat extra PC hardware of een Acer Aspire A110. Kortom, er is genoeg te doen om je een dagje te vermaken in de Jaarbeurs te Utrecht. Zijn er toevallig nog bezoekers van Budgetgaming, die ook op 28, 29 of 30 november naar deze beurs gaan?

Geplaatst door ConAir op 27-11-2008
Aantal keer bekeken: 6315

Laatste reacties

avatar van Thom!
Thom! ( 156 ) 28-11-2008 15:10
Lijkt me wel leuk, maar helaas heb ik volgende week repetitieweek. Verder vind ik het erg jammer dat de competities op de PC zijn.
avatar van Rareman
Rareman ( 232 ) 28-11-2008 16:38
Ik ga er zondag heen met een paar vrienden. Beetje games proberen en op jacht gaan naar mooie (hardware-)aanbiedingen :)
avatar van Henk Mouflon
Henk Mouflon ( 126 ) 02-12-2008 07:28
Ben er geweest. Ik vond het klein, weinig te doen en vooral: je kon bijna niets anders spelen dan Call of Duty: World at War (wat overigens door iedereen daar Call of Duty 5 werd genoemd, heel irritant).
Het was dat ik met een perskaart ging, want tien euro toegang had ik echt teveel gevonden.