Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Nachtopening World of Warcraft: Wrath of the Lich

Waar vele andere partijen besloten hadden om naar Rotterdam af te reizen voor de officiële presentatie van de tweede uitbreiding van World of Warcraft, had het team van Budgetgaming zijn afvaardiging naar een ogenschijnlijk rustigere locatie gestuurd: De Nedgame te Utrecht (voorheen Dr. Games). Ruim een uur van tevoren melden we ons bij de deur. Roy Swiers, de manager doet voor ons open en al snel ploffen we neer op de vaste zithoek, waar nog een aantal vaste klanten aanwezig is. In eerste instantie worden we hierbij getrakteerd op een speelsessie van Shaun White Snowboarding, maar even later spatten de fellere kleuren van Mirror’s Edge van het beeld af.Voor Roy is het concept van de nachtopening niet nieuw. Reeds vier maal eerder hebben ze, toen nog als Dr. Games, ’s nachts de deuren geopend. Ze doen dit omdat ze het erg leuk vinden. Maar natuurlijk vooral omdat er veel vraag naar is. Het mooie van de uitbreiding Wrath of the Lich King is, dat je hem sinds 13 november 0u00 ook daadwerkelijk thuis pas kon gaan spelen. Van alle nachtopeningen tot nu toe, was de opening rondom GTA IV het drukst bezocht, mede omdat deze game op 2 consoles is uitgebracht. Voor de openingsnacht van Wrath of the Lich King verwacht hij echter niet een dergelijke opkomst, omdat het kort van tevoren nog heeft geregend. Van de meer dan honderd reserveringen worden er slechts 50 opgehaald worden, schat hij zo in. Tussen de circa 160 geleverde exemplaren zaten ook 12 Collector’s Editions. De meeste exemplaren zijn overigens al gereserveerd; slechts zo’n 30 stuks zijn nog beschikbaar voor de vrije verkoop. Binnen de Nedgame-keten heeft Utrecht ook verreweg de meeste reserveringen binnen gekregen, voegt Roy er nog trots aan toe.

Inmiddels is het alweer een halfuur voor middernacht en de eerste personen staan voor de deur. Sommige mensen bellen gewoon even naar de winkel of ze misschien binnen mogen komen zitten in de zithoek. Eén van de gelukkigen in de knusse zithoek van de winkel is Ton. Hij is gewoon langsgekomen voor de gezelligheid, omdat een deel van zijn vrienden ook van plan is ’s nachts naar de winkel te komen. Natuurlijk heeft hij ook de laatste uitbreiding van World of Warcraft gereserveerd, maar de nacht is nog jong en dus heeft hij nog genoeg tijd om de game rustig te spelen en te installeren, zodra de winkel gesloten is. Verder spreken we met Tony, die als één van de gelukkigen straks met een Collector’s Edition naar huis zal gaan. Ook hij is voor de opening al aanwezig voor de gezelligheid en vindt het tof dat Nedgame speciaal voor dit spel een nachtopening heeft georganiseerd. Zodra hij de game heeft zal hij zich naar huis haasten om de game te kunnen installeren.Rond twaalf uur besluiten we weer een blik naar buiten te werpen. Er heeft zich reeds een grote menigte gevormd bij de ingang. Tien seconden voor twaalf uur begint het aftellen en kort daarop vliegen de deur open. De mensen begeven zich rustig naar de balie en al snel besluiten V-Devil en ik om ons in de wachtende menigte te begeven en hen enkele vragen voor te leggen. We interviewen vijf verschillende mensen in de rij en ze zijn het er toch allemaal wel over eens: deze game wordt gekocht en thuis meteen geïnstalleerd. Joey is naar de Nedgame Utrecht gekomen omdat het voor hem de dichtstbijzijnde winkel is. Waardoor hij de game zo snel mogelijk kan spelen. Patrick is dit volledig met hem eens. Bovendien vindt hij het fantastisch dat een dergelijke actie plaatsvindt.; een game als World of Warcraft verdiendt dat ook wel in zijn ogen.

Wat ons opvalt is dat de spelers van World of Warcraft niet onder een vaste leeftijdscategorie vallen.. Zo is de jongste aanwezige 16 jaar oud en de oudste 32. Jay (32) heeft naast World of Warcraft geen ander spel nodig. Bij thuiskomst wil hij de game installeren, gevolgd door een goede nachtrust, als goede voorbereiding op een vrije dag gevuld met WoW. Iets verder in de rij treffen we de eerste dame aan. Marjolein is speciaal naar de opening gekomen vanwege de sfeer rondom de game. Ze betreurt het alleen dat er weinig aankleding is in de winkel zelf.Marjolein is niet de enige dame, want tot ons genoegen zien we verstopt in de wachtende rij toch zeker vijf andere dames staan. Dat zij niet onder doen voor de heren, maakte Rianne wel duidelijk. Zij vertelt ons dat ze speciaal naar de nachtopening is gekomen om maar zo snel mogelijk de game te kunnen spelen. Het is volgens haar namelijk erg vervelend als je alle informatie over quests en nieuwe features van anderen moet horen. Ze wil alles zelf als eerste onderzoeken en daardoor voor een grotere en leukere uitdaging staan. Deze fanatieke dame wil zo snel mogelijk naar level 80 levelen en zal deze nacht dus waarschijnlijk wel tot een uur of vier spelen. Bikkel als ze is, is ze van plan om ze weer fris en fruitig naar college gaan om 11.00 uur!Omstreeks één uur is de storm weer gaan liggen. Bijna alle klanten zijn tevreden met een game in hun armen geklemd naar huis gegaan. In een uur tijd zijn er toch meer exemplaren verkocht dan verwacht: de games voor de vrije verkoop zijn zo goed als verdwenen. Met een tevreden gevoel sluit Roy de deuren van de winkel achter ons. We willen Nedgame Utrecht bedanken de gastvrijheid tijdens deze nachtopening! En daarnaast willen we ook de medebankzitters bedanken voor een gezellige avond.

Geplaatst door ConAir & V-Devil op 30-11-2008
Aantal keer bekeken: 11580

Laatste reacties

avatar van Julian
Julian ( 66 ) 01-12-2008 09:51
Wel lache zo'n nachtopening maar je bent best wel addict als je s'nachts een spel koopt.
avatar van Wouter
Wouter ( 1081 ) 01-12-2008 12:47
hehe als ik WOW had gespeeld was ik hier wel ff naar de stad geweest

maar mochten jullie nou eerder naar binnen? of mocht iedereen op die zithoeken?
avatar van Slick
Slick ( 1009 ) 01-12-2008 14:30
Tof stukje, alleen ik ben het spel na zo'n 3 en half jaar spelen wel beu. Ik had totaal niet de behoefte om de uitbreiding te kopen, nog steeds niet trouwens. Xbox biedt genoeg leuks (GoW2, Fallout 3, GH:WT etc etc etc) dus dat komt later wel.

Leuk die foto's ook.

Alleen wel een pijnlijke grammaticale fout; "verdiendt" ...
avatar van SjaakTrekhaak
SjaakTrekhaak ( 84 ) 01-12-2008 17:34
Als ik nog WoW speelde had ik het ook wel gedaan.
12.00 is sowieso niks, rond dat tijdstip speel ik meestal nog GoW.
avatar van ConAir
ConAir ( 4474   2) 01-12-2008 18:33
@ Wouter: Wij mochten eerder naar binnen. En een enkeling had ook dat privilege. De rest moest buiten blijven staan.
avatar van Rococo
Rococo ( 830 ) 01-12-2008 22:32
Het lijkt mij ontzettend leuk om zo als het team van budgetgaming deel te nemen aan zo'n nachtopening. Zeker als je op deze manier al eerder naar binnen mag en op alle gemak wat games kan spelen. Maar als ik fanatiek WoW had gespeeld dan was ik waarschijnlijk ook wel langsgekomen om de game aan te schaffen.
avatar van ConAir
ConAir ( 4474   2) 02-12-2008 11:25
Voor alle duidelijkheid; we hebben zelf geen games gespeeld. Daarnaast is de zithoek bij de Nedgame Utrecht altijd ingericht om even een game te gaan spelen of te proberen.
avatar van GameLayD
GameLayD ( 698 ) 02-12-2008 22:12
Grappig stukje!

Quote:
Alleen wel een pijnlijke grammaticale fout; "verdiendt" ...


Ik kwam idd meerdere fouten tegen waarvan ik dacht van: slordig. Maar ja ze hebben hem waarschijnlijk gewoon snel online willen gooien
avatar van Admirals
Admirals ( 527 ) 07-12-2008 22:04
Er waren toch veel meer mensen bij magic-games ook in utrecht? phoe... daar was het een partijtje druk!