Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Games en Girls

Games en Girls


Aangezien er sinds de laatste crewuitbreiding nu ook twee meiden in het Budgetgaming-team rondhuppelen, lijkt het me leuk om eens wat aandacht te besteden aan de combinatie Meiden en Games. Want ondanks het feit dat de gamewereld voor het overgrote deel uit mannen bestaat, gaat de plaats die vrouwen hierin innemen veel verder dan alleen de boothbabes die je op de gamebeurs tegenkomt!

Doelgroep: Vrouwelijke gamers
Waar de game-industrie zich voorheen voornamelijk op mannen richtte, lijkt nu ook de vrouwelijke gamer een steeds belangrijkere doelgroep te worden. Een duidelijk voorbeeld hiervan zijn de roze varianten van verschillende consoles en handhelds die tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond lijken te schieten. Voorheen waren consoles en handhelds voornamelijk zwart of zilver, met uitzondering van de paarse Gamecube en enkele limited of special editions, maar nu komt Nintendo onder andere met de roze GBA SP en de NDS Lite. Ook Sony blijft niet achter en kwam onlangs met de roze versie van de PSP en de PS2. Daarnaast zijn er ook verschillende roze accessoires te koop, voor elke console en handheld. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een roze variant van. En ondanks dat ik zonder al dat roze niet minder fanatiek zou gamen, moet ik toegeven dat ik ook trots bezitster ben van 2 roze handhelds en de nodige roze-gekleurde accessoires.Waar eerst vooral aandacht werd besteed aan het ontwikkelen van bijvoorbeeld shooters & hack ’n slash games, worden nu ook de nodige games ontwikkeld die meer bij gamende meiden in de smaak vallen. Vooral Nintendo doet hard zijn best zich meer en meer te richten op de vrouwelijke gamer.
Door het uitbrengen van games als Nintendogs en Animal Crossing gaan ze naar mijn idee zelfs een stapje verder, ze trekken als het ware een heel nieuw publiek aan. Een doelgroep die voornamelijk bestaat uit meiden die het leuk vinden om af en toe een spelletje te spelen. Een spelletje waar ze zich niet te veel in hoeven te verdiepen en dat je net zo gemakkelijk pakt als dat je het weer weglegt.
Ook games als Viva Pinata, The Sims, Big Brain Academy en de Singstar- en Eyetoygames doen het goed bij deze groep gamende vrouwen.

Gamergirls
Dan heb je ook nog de fanatiekere gamers en het zijn echt niet alleen mannen die je in die doelgroep tegenkomt. Er zijn ook meiden die helemaal gek zijn van gamen. En dan heb ik het dus niet over de meiden die het best leuk vinden om af en toe een potje tegen vriendlief te racen, of die de Xbox360 van hun broer lenen omdat ze de dieren in Viva Pinata zo schattig vinden. Nee, dan heb ik het over de meiden die echt fanatiek gamen, die zelf één of meerdere consoles en/of handhelds in hun bezit hebben, die op de hoogte zijn van alle ins en outs rondom gamen en erover mee kunnen praten. Kortom: de echte diehard gamergirls. Deze groep gamers, waaronder ik mezelf ook reken, lijkt steeds sneller te groeien. En al zullen vrouwen in de gamewereld altijd wel in de minderheid blijven, ik ben er van overtuigd dat het verschil steeds kleiner wordt.

En, als zichzelf respecterende gamergirl, grijp ik deze kans gelijk aan om een aantal misvattingen over ons, gaming girls, uit de wereld te helpen.

Ten eerste zijn gamende meiden, evenals dat voor de gamende heren geldt, geen nerds of lelijkerds zonder sociaal leven. Ten tweede spelen we niet alleen spelletjes als Nintendogs of The Sims, maar halen we net als de mannelijke gamers veel meer voldoening uit bijvoorbeeld een goede first person shooter of rpg. En tot slot, en dit is misschien wel de belangrijkste, meiden zijn niet slechter in gamen puur en alleen omdat we meiden zijn. Onderschat ons dus niet. ;-)Meiden in de hoofdrol
And last but not least, de meiden in de gamewereld waar je absoluut niet omheen kunt en waar iedere gamer al wel eens mee gespeeld heeft (en nee ik heb het hier niet over de boothbabes): de vrouwelijke game-characters! Een paar voorbeelden zijn: Yuna uit Final Fantasy, Jade uit Beyond Good and Evil, Jill en Claire uit de Resident Evil-games.

Maar één van de bekendste en mijn favoriete vrouwelijke game-character is nog altijd de sexy archeologe Lara Croft uit het action/adventure-game Tomb Raider. Een lady die haar succes echt niet alleen aan haar rondborstige voorkomen te danken heeft, maar ook bij veel vrouwen tot de verbeelding spreekt door de girlpower die ze uitstraalt. Kortom een succesvolle combinatie van beauty and brains.

Een andere bekende gamegirl in de hoofdrol is Nintendo’s Princess Peach. Tot voor kort was ze weinig meer dan de hulpeloze prinses die door de broertjes Mario en Luigi gered moest worden uit de klauwen van de kwaadaardige Bowser. Maar sinds de DS game Super Princess Peach zijn de rollen omgedraaid en dit keer is het Peaches taak Mario en Luigi te redden. Een grappig detail zijn Peaches (typisch vrouwelijke) stemmingswisselingen die je kunt gebruiken om bepaalde hindernissen te overwinnen.Zo zie je maar dat de rol die vrouwen in de gamewereld hebben een stuk groter is dan misschien op het eerste gezicht lijkt. Een rol die veel dieper gaat dan de boothbabes en de hulpeloze prinsesjes die uit kastelen gered moeten worden. Het is tegenwoordig ook helemaal niet meer nodig om je te schamen als je door een meid ingemaakt wordt. En opmerkingen als “Ik liet je expres winnen” zijn ook niet nodig. We zijn dan wel in de minderheid, maar we zijn zeker niet minder goed.

Geplaatst door Gamelayd op 29-03-2007
Aantal keer bekeken: 38314

Laatste reacties

avatar van Linkinparknl
Linkinparknl ( 1235   4) 29-03-2007 23:17
Nette column, leest ook lekker weg ;) Enne we gaan wel is een potje racen hea.. 0:)
avatar van J-Kwon
J-Kwon ( 419 ) 30-03-2007 00:11
Best toffe column, leuk:). En klopt idd dat meisjes ook gewoon goeie gamers zijn.., was laatst gears of war aan het spelen online, zaten ook 2 meisjes bij, en waren zeker best goed. Iedereen deed gewoon z'n ding en tussendoor ff lachen, maar niemand die iets zei van ik speelde expres zo slecht...
Volgens mij komt dat de laatste tijd ook steeds minder voor dat jongens dat zeggen hoor...

Anyways, nogmaals een leuke goed opgebouwde column;).
avatar van Baris
Baris ( 1210   3) 30-03-2007 04:48
Mooi geschreven idd, mijn achterwerk woord regelmatig geschopt door meiden ( alla spelers niet de pixels ;) ) in Dead or Alive 4 of af en toe in puzzelspellen door me vriedin

Je plaatje mist wel de rolze hello kitty DC en GBA tho ;P :)
avatar van Niann-Tsyr
Niann-Tsyr ( 1776 ) 30-03-2007 11:27
Rol: Update Moderator
Leuke column, GameLayD! Wordt tijd dat wij vrouwen de mannen gaan domineren Girlpower! =)
avatar van GameLayD
GameLayD ( 698 ) 30-03-2007 12:43
Ik kwam eigenlijk op het idee voor dit column doordat het me opviel dat er zo weinig meiden echt fanatiek gamen, en wij als gamergirls willen natuurlijk niet over hoofd gezien worden ;)

@ Niann-Tsyr: We kick ass!!
avatar van Gosse
Gosse ( 1966   3) 30-03-2007 13:28
Haha ik zou graag een keer een potje willen spelen tegen een van jullie!
avatar van Niann-Tsyr
Niann-Tsyr ( 1776 ) 30-03-2007 13:32
Rol: Update Moderator
Hahaha, mag je tegen GamelayD spelen. Ik ben niet meer fanatiek aan het gamen vanwege school. Tenzij het gaat om karaoken :>
avatar van Lennert
Lennert ( 115 ) 30-03-2007 14:11
Vette column! Het was super mooi om te zien hoe gamelayD een anders meisje versloeg met Def Jam op de PS3 release-avond!
Er werd ineens 2 keer zo hard gejuiched door het publiek
avatar van GameLayD
GameLayD ( 698 ) 30-03-2007 23:29
@Lennert: Jaa dat was kewl he
Tis dat jij me zowat het podium op duwde, anders had ik het denk ik niet gedaan, maar het was zeker leuk :) En ik werd in de kwartfinale nog aangemoedigd door Skate he
avatar van Wars
Wars ( 1162   1) 31-03-2007 10:23
Vette column,
Er moeten inderdaad meer meiskes gamen, dan in de beauty salon zitten
avatar van Styxx
Styxx ( 2231 ) 31-03-2007 11:24
Af en toe, heel af en toe ziet mijn vriendin zelfs kans tot mij inmaken...
avatar van Chaoot
Chaoot ( 902 ) 31-03-2007 12:33
Leuk stukje, zag zelf inderdaad ook al steeds meer roze consoles.
Goede ontwikkeling, gamen is voor iedereen, zowel elke sexe als elke leeftijd.
Helaas ben ik de enige in de familie, zou graag eens over de Nurburgring scheuren met mn omaatje. ;)
En dat fanatieke hoeft natuurlijk niet altijd, zolang je maar lol hebt. :)
avatar van Baris
Baris ( 1210   3) 31-03-2007 13:19
@Niann-Tsyr je moet me nog steeds een keer verslaan in bubble bobble ;) Ik veeg kaj ook iedere keer onder de tafel ^_^
avatar van Denden 100 Piek
Denden 100 Piek ( 689 ) 31-03-2007 14:12
Leuke column, en als BG&E fan juich ik een verwijzing naar Jade als een sterk vrouwelijk gamepersonage altijd toe.
avatar van ConAir
ConAir ( 4473   2) 31-03-2007 14:21
@ GameLayD: Een hele leuke column, die ook nog eens erg lekker wegleest. Ik kan je verhaal alleen maar bevestigen. Er worden in games tegenwoordig ook clans opgericht, die alleen maar uit vrouwen bestaan. Welke games bedoel ik dan? Nou, gewoon games die jongens/mannen graag spelen, zoals de shooters UT & Counterstrike.

Nog een bevestiging van je verhaal, dat gamen ook onder vrouwen leeft: mijn vriendin wordt steeds fanatieker met Dancing Stage, Singstar, Guitar Hero & Eye Toy Games. Voor de rest leent ze mijn games en probeer ik uit te vinden welke games ze nog meer leuk vindt. RPG's heeft ze momenteel nog geen tidj voor, maar ik denk dat dat ook wat voor haar is. Vooralsnog geen shooters helaas.... ;)
avatar van GameLayD
GameLayD ( 698 ) 31-03-2007 14:55
Mijn zusje (ze is 19 btw) begint gamen ook steeds leuker te vinden. We zitten regelmatig samen te Mario Karten op de GC en ze vind GTA helemaal geweldig. Wel leuk dat ze er ook intresse in begint te krijgen vind ik dan :)

Ik was trouwens gister bij een vrouw waar ik regelmatig ga kletsen, 67 is ze. En ik had een uitdraai van mijn column meegenomen, want dat wilde ze wel eens lezen. Toen ze het uit had zei ze: Ow dat lijkt me nou zo leuk he, gamen, dat zou ik ook wel eens willen doen. Dus volgende keer neem ik de cube mee
avatar van Natasja25
Natasja25 ( 52 ) 01-04-2007 11:30
Ik ben een vrouw en speel elke dag.Vind het leuk.Vooral Saints Row voor Xbox 360 is mijn favoriet.En ben best goed al zeg ik het zelf.
avatar van Divinenanny
Divinenanny ( 661 ) 01-04-2007 16:05
Ook ik ben een vrouwelijke gamer. Niet echt die-hard, want hack 'n' slash en fps is niks voor mij, maar het begint te komen. Ben opgegroeid met een oude gameboy met Super Mario en veel puzzle spelletjes. Toen lang niks gedaan, en sinds december weer zeer fanatiek met de DS. Heb inmiddels al weer 30 spellen, en hoewel ik de DS heb gekozen juist om de alternatieve puzzel en sim spellen, begin ik nu steeds meer platformers en RPGs te spelen
Voor de fps/hack 'n' slash heb ik trouwens mijn vriend en mijn broer, die op de PS2 alles afmaken wat ze tegen komen.
avatar van GameLayD
GameLayD ( 698 ) 01-04-2007 16:13
Genoeg Girlpower hier

@Divinenanny: Ik speel ook voornamelijk RPG's :) Echt verslavend zijn die ;)
avatar van Ruben
Ruben ( 364 ) 02-04-2007 12:14
Leuke column en leuk geschreven MAAR je schrijft het in de zin van vrouwen ownen alles oid. Met andere woorden je wilt te veel overtuigen wat weer ongeloofwaardig overkomt.
avatar van Cruelloon
Cruelloon ( 291 ) 03-04-2007 19:03
ik game al vrij lang en ben gek op vecht spellen ben er onder tussen ook vrij goed in geworden en heb al aardig wat jongens verlagen tot hun ver basing meiden kunnen beter gamen dan de meeste jongens denken
avatar van V-devil
V-devil ( 829 ) 03-04-2007 21:32
Rol: Hoofd Moderator
Het is een interessant en erg herkenbaar onderwerp. Ik denk alleen dat het een veel minder punt van discussie zou zijn als we er gewoon vanuit gaan dat beide sexen er goed in kunnen zijn (met de nadruk op 'kunnen').

Ik ga mezelf niet profileren als een meisje dat games speelt. Ik speel al van jongs af aan (pc en sinds kort ps2) en mocht ik tegen een jongen spelen, dan merkt die vanzelf wel of ik wel of niet goed in de desbetreffende game ben, zoals mijn vriend wel gemerkt heeft ;)
avatar van Marrutje
Marrutje ( 106 ) 04-04-2007 10:07
Girlpower zat hoor :) Speel zelf bijna alles wat ik maar tegenkom.
avatar van GameLayD
GameLayD ( 698 ) 05-04-2007 00:00
@Ruben: K had zelf niet echt de indruk dat het zo overkomt, t was iig niet de bedoeling ;) Tuurlijk ownen vrouwen niet alles, het is ook helemaal niet de bedoeling daar iemand van te overtuigen, t ging er mij gewoon om, te laten zien dat wij meiden ook een plaats innemen in de gamewereld :)


Leuk trouwens om te lezen dat er toch nog best wat meiden op budgetgaming zitten
avatar van Cherishe
Cherishe ( 2973 ) 10-04-2007 13:21
Heeee wat een leuk stukje.Goed geschreven ook.Ik game al vanaf de allereerste gameboy...jaja oud ;))))))) Speelde vroeger inderdaad vooral de "lieve"spelletjes en nog steeds laat ik me verleiden tot de pre order van Harvest Moon maar tegenwoordig ook de wat hardere spellen en bevalt me prima.Mijn twee neefjes van 6 en 9 vinden me cool omdat ik beter op de hoogte ben van games dan hun vriendjes en ouders ( dat mede dankzij budgetgaming!!) Ik vind het wel leuk om te zien dat de game markt hier echt op inspeelt.Die roze ds was een hit op mijn werk...op een gegeven moment was ik hem kwijt, bleek de directeur animal crossing aan het spelen te zijn met mijn roze ds ;)
avatar van Tamara
Tamara ( 537 ) 10-05-2007 10:07
Ik vind de uitdrukking 'gamergirls' nogal ergerlijk. Waarom moet er onderscheid gemaakt worden? We hebben het toch ook niet over gamerboys? Gamers zijn gamers, alleen dat wat het ondergoed bedekt ziet er niet altijd hetzelfde uit.
avatar van GameLayD
GameLayD ( 698 ) 10-05-2007 10:40
@Tamara: Gamergirls is niks meer dan een vervanging voor "gamende vrouwen" of "gamende meiden" aangezien daar mijn column over gaat, moet ik er wel een benaming voor hebben en heel tijd hetzelfde wordt eentonig he ;)

En daarbij vond ik GamerGirl wel grappig klinken, k heb zelfs een shirt met "GamerGirl" erop
avatar van BlackI3lueDutch
BlackI3lueDutch ( 1072 ) 15-05-2007 16:26
Jij een shirt met Gamegirl... ik heb een shirt met Gameboy haha...


Maare zeg geen girlpower... is beetje old school (Spice Girls tijdperk) haha
avatar van Thom.bos
Thom.bos ( 198 ) 25-05-2007 10:06
Mijn zus vind gamen ook wel leuk!
Ze gamede altijd wel op de NES, mario bros enzo.
En later toen ze The Sims ontdekte. En nog wat later kocht ze samen met haar vriend een xbox, daar speelde ze dan Sims, erop uit op. En later kreeg ze van mij The Urbz. omdat ik dat een saai spel vond. En later kocht ze nog eens een DS met NIntendogs en later nog New Super Maio Bros. Ik kocht toen me xbox 360 met saints row, liet ik hem zien en haar speelen, woou ze niet stoppeN!
avatar van Tomto
Tomto ( 20 ) 27-05-2007 15:07
WTF, waar is samus?
avatar van Wars
Wars ( 1162   1) 27-06-2007 15:26
Samus is op een missie ^^
avatar van RRR
RRR ( 19 ) 28-06-2007 15:37
Quote:
Genoeg Girlpower hier

@Divinenanny: Ik speel ook voornamelijk RPG's :) Echt verslavend zijn die ;)


En welke RPG's vinden jullie leuk dan? Noem eens voorbeelden...zijn veel soorten rpg's nl..
avatar van GameLayD
GameLayD ( 698 ) 30-06-2007 01:42
Ik vind verschillende RPG's leuk.
-Final Fantasy
-Kingdom Hearts
-Dragon Quest
-Games uit de Tales serie
-Golden Sun
-Disgaea
-Grandia
-Atelier Iris
enz. enz... ^_^
avatar van RRR
RRR ( 19 ) 30-06-2007 16:54
Heb je ook wel eens Baldurs Gate, de in mijn ogen one and only real rpg, gespeeld?
avatar van GameLayD
GameLayD ( 698 ) 30-06-2007 18:04
k heb m nog niet echt lang gespeeld, maar k heb m wel op de ps2 idd
avatar van RRR
RRR ( 19 ) 30-06-2007 20:52
Nee die is echt een heel heel stuk minder dan de originele. Baldurs Gate II: Shadows of Amn voor op de pc....echt een topgame, toprpg, met prachtig verhaal en prachtige beelden...spelen die hap :)
avatar van The-Evil-Reaper2
The-Evil-Reaper2 ( 47 ) 29-07-2007 14:18
Misschien zit op oude coloms te reageren, maar ik vond deze erg leuk om te lezen. Ik moet er wel bij zeggen dat ik vrij weinig gamende meiden ken, en diegene die ik ken zijn stereotype van: "Het enige leuke spelletje is Rayman op de pc"(letterlijke quote). Ik vind het trouwens wel leuk dat steeds meer meiden gamen, en ik probeer ze dan ook, als er op een feest iets van een console staat, het te laten proberen. Laatst had iemand me nog ingemaakt met Super Smash Bros., maar dat kwam omdat ze bot van lv. 9 als teamgenoot had. En nee, dat is geen smoesje...
avatar van GameLayD
GameLayD ( 698 ) 30-07-2007 23:56
Thnx voor het complimentje ^_^

K moet eerlijk zeggen dat ik verder in mijn omgeving ook geen gamende meiden ken Mijn vriendinnen vinden het hooguit leuk een keer raving rabbids op de Wii te doen
avatar van The-Evil-Reaper2
The-Evil-Reaper2 ( 47 ) 31-07-2007 12:05
Als ik nu zo over nadenk, al mijn beste vrienden zijn gamers... We organiseren vaak game-avonden en in de dode uurtjes nodig je snel iemand uit om "even" dat nieuwe spel te laten zien.
Met z'n 2en in co-op de singleplayer spelen van spel waarbij je elke vijand, powerup en vallen weet te vinden, blijft gewoon leuk. Ik zou het echt jammer vinden om dat te moeten missen...
avatar van GameLayD
GameLayD ( 698 ) 31-07-2007 21:41
Jaa das ook zo, k heb een neefje die ook fanatiek gamed en mijn boyfriend uiteraard ^_^
avatar van Babsy
Babsy ( 24 ) 14-08-2007 17:54
Leuk om te lezen. Ook leuk om te lezen dat er gamende meiden zijn die verder geen andere girl gamers kennen. Ik ken er namelijk gigantisch veel. Ik hang al een tijdje rond tussen de Counter-Strikers en heb daardoor vele female gamers ontmoet. Ik heb zelf ook een Nederlands female team (Me-Ladies) gehad (de beste van NL). Dit team is al 3 keer naar de wereldfinales (ESWC) in Parijs geweest...

Leuk om te lezen dat anno 2007 nog niet bekend is dat er zoveel female gamers zijn ;)

Misschien een ideetje om eens te komen buurten op: www.female-gamers.nl is een nieuwe female community website, gericht op de female eSports, maar ook op de andere female georiënteerde games.

Groetjes Patricia
avatar van Shinora
Shinora ( 84 ) 16-08-2007 16:02
Leuke column, leest lekker weg. Misschien ook wel omdat ik mijn vriendin in vele stukken tekst herken. Zij heeft zelf ook een Gameboy, Gamecube, DS (ja een zwarte ) en een PS2 (ook zwart ja xD). Ze was ook helemaal verslaafd aan Kingdom Hearts, en staat te springen om KHII te halen. Ook spellen zoals Mario Party en Mario Kart vindt ze helemaal geweldig.

Ik vind trouwens niet dat deze column overkomt alsof jij vind dat meiden iedereen ownen, maar wel dat ze toch ook wel belangrijk worden, en echt niet slechter zijn als mannen.

Ik merk dit zelf vaak genoeg, ik word regelmatig ingemaakt met Mario Party hoor :)

Ben blij dat zij er net zoveel lol in heeft als ik.
avatar van Gamegirl14
Gamegirl14 ( 10 ) 24-08-2007 13:47
ik speel echt super fanatiek .. heb een playstation 2 en Ds .. alleen zijn ze allebei zwart want ik HAAT Roze .. mja .. heb pokemon diamond al bijna uitgespeeld .. heb nog 2 pokemon nodig op de pokedex ..

toedels ..
avatar van GameLayD
GameLayD ( 698 ) 27-08-2007 01:02
bedankt voor jullie reacties :)

T was ook helemaal niet de bedoeling het over te laten komen alsof ik vind dat meiden beter zijn, ze worden alleen nogal eens onderschat, dat wilde ik even uit de wereld helpen ;)

@Gamegirl: k vind roze wel geweldig maar dat maakte je waarschijnlijk al wel op uit mijn column ;) K ben met pokemon pearl bezig op het moment, maar ben er nog niet heel ver mee, aangezien ik nog zoveel meer games heb die ik wil spelen
avatar van Sd90r3efjbsd
Sd90r3efjbsd ( 105 ) 31-08-2007 17:44
ik wil de stemming niet bederven hoor...
maar dit las ik dus laatst in een boekje:

ik citeer:

De uitdaging van het ruimtelijk inzicht

ruimtelijk inzicht is het vermogen om zich vorm afmeting, coördinaten, verhoudingen, beweging en ligging van bepaalde dingen voor de geest te halen. Het betekent ook de vaardigheid zich een voorstelling te maken van een voorwerp dat in de ruimte ronddraait en zich een weg baant door een woud van obstakels en het zien van dingen in driedimensionaal perspectief.

Slechts tien procent van de vrouwen heeft een ruimtelijk inzicht met dezelfde capaciteiten als dat van mannen.

Meisjes kunnen uitstekend tweedimensionaal zien, maar het driedimensionaal zien vereist een groot ruimtelijk inzicht.

De man van tegenwoordig hoeft zijn voedsel niet meer te vangen. Hij gebruikt zijn ruimtelijk inzicht nu bij activiteiten als golfen, computerspelletjes, voetbal of bij een andere sport of activiteit waarbij hij op iets jaagt of op een doel mikt.

In banen die puur op ruimtelijk en wiskundig inzicht berusten, hebben mannen nog steeds de overhand. Daarom is 91% van de ingenieurs en 98% van de bemanning van een vliegtuig cockpit van het mannelijk geslacht.

(einde citaat)

Nog ff voor de duidelijkheid: ik heb niks tegen (gamende) vrouwen maar dit verklaard wel waarom vrouwen minder shooters spelen.
avatar van Miekje
Miekje ( 17 ) 13-09-2007 14:47
...
avatar van RDB
RDB ( 662 ) 22-09-2007 11:42
daarom kunnen mannen al vanaf een grote afstand snel berekenen hoe hoog of ver iets is of is dat onzin
avatar van Sd90r3efjbsd
Sd90r3efjbsd ( 105 ) 29-09-2007 14:55
het zal er vast wel iets mee temaken hebben...
avatar van Laki
Laki ( 15 ) 29-09-2007 17:09
Lol well een pwnt combo girls+gaming ^^
En btw op 2142 heb er een paar ontmoet die best wel ownden dus.
Btw, lekkere colum leest lekker weg en goed geschreven.
avatar van Estah
Estah ( 4 ) 09-10-2007 19:22
Haha, helemaal waar!
Ben meisje, en game al jaren.. Ben alleen verschrikkelijk slecht in shooters. :]
Heb een roze PS2, speel er o.a. de Devil May Cry serie op, Project Zero serie, Castlevania en veel Soulcalibur II en III.
avatar van Yogi45
Yogi45 ( 9 ) 11-10-2007 11:54
Leuke column! En ja, weer een vrouwelijke gamer erbij, of eigenlijk twee: ik en mijn vrouw zijn beiden behoorlijk fanatieke gamers.

Allebei begonnen met de "oude" video games, toen de pc en door naar de consoles Zowel op de pc (meestal casual games zoals puzzels en Zuma-achtige games, maar ook Age of Mythology, Call to power, e.d.) als op de PS2 (van alles en nog wat: platform games, racers, RPG, shooters, de PSP (we hebben er twee, allebei zwart!) en de DS Lite (o.a. Drawn to life, Action Loop, Zelda (binnenkort), Shrek Smash & Crash Racing. Nu staan we op het punt een PS3 te kopen (Heavenly Sword!!!).

Daarnaast vertaal ik soms ook teksten en handleidingen voor games. Wat wij geen van beiden echter begrijpen is die vrouwelijke voorkeur voor roze. Moet alles nu in Hello Kitty- en roze uitvoering verschijnen? Geef ons maar een zwarte PS2, PS3, DS Lite. Okay, een witte of rode/blauwe/groene PSP zou leuk zijn, maar ons boeit de inhoud meer dan de verpakking. Tja, verder zijn we ook wel de 'Gadget & computer queens' van onze familie en van veel vriend(inn)en, al zijn sommige vrienden ook tweakers en kennen we twee meiden die ook veel van games houden.
avatar van GameLayD
GameLayD ( 698 ) 15-10-2007 00:06
Leuk, al die female gamers :)
Ik vind roze ook geen must hoor, maar eerlijk is eerlijk: ik vind het er errug kewl uit zien en het is ook een beetje een knipoog naar het 'meisje zijn' ;) Gamen wordt vaak gezien als iets voor jongens, dus dan vind ik dat roze wel grappig ^^
avatar van Deniz
Deniz ( 802 ) 17-10-2007 19:46
Bij mij op school lopen er steeds meer boys rond met roze ds of psp!
Leuke colomn btw
avatar van Ezumi-chan
Ezumi-chan ( 32 ) 22-10-2007 16:15
Eindelijk meer erkenning voor girlgamers =]
Ik ben begonnen met gamen toen ik voor mijn verjaardag een N64 kreeg. Eerst vond ik het niks, totdat ik zag wat voor leuke spellen er allemaal waren. Sindsdien heb ik ook een gamecube, een gameboy color en een(jawel)roze DS lite(ben toch wel erg trouw aan Nintendo)
Binnenkort hebben mijn vriend en ik een xbox360 met halo 3, maar ik ga meer voor de rpg's.
avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 07-08-2011 01:35
Nice one!