Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Preview Vanquish

Van alle demonstraties en preview events die ik de laatste tijd heb bijgewoond, is Vanquish waarschijnlijk de game die voor mij op voorhand het meest onbekend was. In het verleden had ik wel eens een enkel screenshot voorbij zien komen, welke deed vermoeden dat de Oosterse Master Chief was opgestaan of dat Zone of the Enders een spirituele opvolger had gekregen. Niets is minder waar, Vanquish blijkt inderdaad een shooter te zijn. Alleen wat ik daarna te zien kreeg, sloeg echt alles.Pompende beats en keiharde actie
Het verhaal speelt zich af in de toekomst. De energiebronnen op aarde zijn schaars en Rusland en de Verenigde Staten staan lijnrecht tegenover elkaar, wanneer Rusland een aanval pleegt op San Francisco om daarmee de VS te dwingen zich over te geven. Daar denken de machthebbers in de VS uiteraard heel anders over en ze zenden een aantal van hun beste manschappen uit om de Russen een lesje te leren. In de hoofdrol zien we Sam, die naast soldaat ook wetenschapper is. Hij heeft een speciale outfit ontworpen, die de drager hiervan voorziet van een behoorlijke bepantsering. Daarnaast is het ook mogelijk om je supersnel in dit pak te verplaatsen door als het ware te glijden van obstakel naar obstakel. Uiteraard kan dit niet onbeperkt gebruikt worden en zo zal de energiemeter geregeld even opnieuw volgeladen moeten worden. Laat ik op zijn minst zeggen dat het er enorm spectaculair uit ziet. Het geheel gaat gepaard met een Japanse beat, al moet je wel even het geluid even goed afstemmen om er wat van te kunnen genieten. Anders gaat het verloren is het oorlogsgeweld.

In het level dat getoond wordt, treden we met een grote troepenmacht aan tegen de andere partij. Al snel worden we belaagd en is het aanbevolen om dekking te zoeken. Net wanneer het lijkt dat er geen weg naar buiten is, krijgt Sam de optie geboden om in een soepele beweging over zijn coverobject heen te springen en iedereen tijdens zijn vlucht in slow motion neer te knallen. Daarnaast is het glijden, zoals eerder beschreven werd, ook een optie. Hierbij is het tevens mogelijk om in slow motion alles en iedereen om te leggen. Echter, na het eerste voetvolk te hebben verslagen, verschenen er grotere robots ten tonele, welke een andere tactiek vereisen. Vaak hebben ze een zwakke plek en het is aan jou om deze te ontdekken. Alle actie verloopt retesnel en het heeft ook zeker tot gevolg, dat je voorzichtig moet zijn. Dit is zeker het geval wanneer je een hogere moeilijkheidsgraad selecteert. Wanneer jij dan te veel schade oploopt, kleurt het beeld rood en zul je snel dekking moeten zoeken, voordat het te laat is.Download die demo
Onlangs verscheen er in de Amerikaanse Playstation Store de demo en deze heb ik dezelfde dag nog gedownload. Wat me onmiddellijk opviel, was dat de game enorm uitdagend gaat worden. Op de makkelijkste stand was het soms wat saai en vielen tegenstanders bij bosjes neer, maar dat duurt niet lang. Zodra er een enorme robot voor mijn neus staat, ontmoet ik een waardige tegenstander, waarvoor ik meermaals moet vluchten. Ik verschuil me achter de beschikbare muurtjes, totdat deze tot gruis verpulverd worden. Ik glijd dan weer verder naar het volgende object of obstakel, zodat ik me wederom een tijdje kan verschuilen. Af en toe maak ik weer die flitsende beweging en laat ik mijn wapens spreken. Ik blijf schieten tot ik geen kogels meer heb om me vervolgens linea recta naar het dichtstbijzijnde wapenkrat te begeven. In plaats van het machinegeweer krijg ik een upgrade naar een meer zwaarder type en het wapen transformeert in mijn handen. Eigenlijk lijkt dat laatste een simpele toevoeging, maar ik ben het nog niet eerder tegengekomen in een game.

Vanquish belooft echt iets nieuws toe te voegen aan het shootergenre. De actie is spectaculair en de tegenstand is bij vlagen zeer lastig klein te krijgen. Download ook eens de demo van het Playstation Network of van de Xbox Live en bepaal zelf eens of het iets voor jou is.

Geplaatst door ConAir op 08-09-2010
Aantal keer bekeken: 5104

Laatste reacties

avatar van Brat
Brat ( 497 ) 09-09-2010 22:41
Rol: BG Redacteur
Ik sta niet om de game te springen, maar geef wel toe dat de demo smaakt naar meer. Er wordt namelijk niet zunig met kogels omgesprongen, dat glijden met L2 werkt best geinig en de slowmo-functie vraagt wat oefening, maar blijkt in de praktijk ernorm handig.

avatar van BlackI3lueDutch
BlackI3lueDutch ( 1072 ) 12-09-2010 00:35
Gespeeld, en was beviel me heel erg goed.. Vrienden gesproken die de game ook hebben gespeeld vonden er niks aan..

Maar het is echt een titel voor je als je van een NIEUWE soort shooter wilt gaan.. Want deze heeft van alles in zich om een toper te worden uit een onverwachte hoek!