Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Preview Enslaved: Odyssey to the West

Enslaved: Odyssey to the West speelt zich in de toekomst af. De Derde Wereldoorlog is achter de rug en het lijkt erop dat robots de wereld overgenomen hebben. Mensen worden gevangen gehouden en onder hen bevindt zich Trip, een roodharige jongedame, die ons veel aan Nariko uit Heavenly Sword doet denken. Niet verrassend, aangezien ook dat spel van de ontwikkelingsstudio Ninja Theory komt. Trip weet te ontsnappen samen met Monkey, een gevangen barbaar die in bedwang wordt gehouden door een soort hoofdband. Het mysterieuze aan dit alles is dat het lijkt alsof Trip de controle heeft over deze hoofdband en dat zij Monkey gebruikt om veilig thuis te komen.Gollum in een robotpak
Vervolgens worden we getrakteerd op een demonstratie. De robots zijn ons op het spoor en willen ons opnieuw opsluiten. Monkey denkt daar heel anders over en gaat de strijd aan met zijn belagers. De bewegingen van Monkey zijn tot stand gekomen zijn door middel van motion capturing. Dit is gedaan door niemand minder dan Andy Serkis, ook wel bekend als Gollum in The Lords of the Rings trilogie.

Monkey gebruikt zijn staf om belagers te lijf te gaan, dit combat systeem werkt lekker intuïtief en soepel en binnen de kortste keren maak je de meest sierlijke gevechtscombinaties. Daarnaast kan Monkey de vijand afleiden door een holografisch evenbeeld van zichzelf elders te plaatsen, zodat de vijand hier zijn aandacht op zal richten. De vijand ziet de echte Monkey hierdoor niet aankomen en wordt compleet verrast. Net wanneer de gedachte opkomt, dat dit toch een erg actie geörienteerde game betreft, verandert de gameplay. In de volgende stukken van de demonstratie worden onder meer het zweven op een hoverboard, het klimmen en klauteren en het close combat systeem getoond. Al met al lijkt dit een veelzijdige action adventure te worden. Alle vaardigheden van Monkey zijn overigens vanaf het begin direct beschikbaar en kunnen opgewaardeerd worden door rode orbs te verzamelen en deze in te zetten op een specifieke eigenschap die naar het inzicht van de speler verbeterd dient te worden.

Tijdens de demonstratie zien we ook nog een derde personage zijn intrede doen. Waar de diverse filmpjes op internet steevast Trip en Monkey toonden, wordt nu een gezellige dikkerd geïntroduceerd, die voor de vrolijke noot in het verhaal moet zorgen. Zijn rol is basis van de getoonde beelden nog niet geheel duidelijk, maar de droge humor zorgde voor een heerlijk sfeertje. De demonstratie eindigde bij een bossfight tussen Monkey en een mechanische neushoorn. Monkey kon zich via het hoverboard snel verplaatsen om zo de aanvallen te ontwijken. Door middel van tips van onze zwaarlijvige vriend komen we er achter hoe we deze robot het beste te lijf kunnen gaan. De gameplay is zo enorm soepel dat het stiekem lijkt of de ontwikkelaar veel geleend heeft uit hun vorige game.. Ook de wereld met al het vrolijke groen en de kleine details deed ons verheugen naar de wereld van Enslaved.Ontsnappen aan de dood
In de demo speel je als Monkey die, gevangen in een luchtschip, plotseling de kans om te ontsnappen krijgt. Terwijl het luchtschip ten onder gaat, is het aan jou om één van de ontsnappingscapsules te bereiken. Rennend, springend en klimmend snel je je richting de capsule, maar natuurlijk duiken er behalve de hindernissen in het luchtschip ook vijanden op. Monkey is bij zijn gevangenneming echter zijn wapen kwijtgeraakt, dus dien je eerst te vinden om de vijandelijke robot te kunnen vernietigen.

Terwijl je klimmend langs de robot sluipt, weet Monkey zijn in beslag genomen wapen te vinden. Nu kan er tegen de machines gestreden worden en al snel worden er links en rechts robots doormidden gehakt. Het vechtsysteem voelt net als het klimmen en klauteren goed aan en de actie is heerlijk snel. Het doet een beetje denken aan een mix van Tombraider, Uncharted en Prince of Persia, niet slecht!

Terwijl je langzaam de ontsnappingscapsules hoort vertrekken, bereikt Monkey de buitenkant van het schip en via de vleugels lijk je één van de laatste capsules te bereiken. Plotseling rent er echter een roodharige jongedame voorbij en ramt voor je neus de deur van de capsule dicht. De camera draait naar de binnenkant van de capsule terwijl je de vloekende Monkey op het raam ziet bonken.

Wederom moet je een weg naar één van de andere capsules zien te vinden. Terwijl het schip aan het kapseizen is, lukt het alsnog om met spring- en klimwerk één van de laatste capsules te bereiken. Als de rest van Enslaved even goed weet te boeien als deze demo, dan is het zeker een titel om rekening mee te houden.

Geplaatst door ConAir op 16-09-2010
Aantal keer bekeken: 6538

Laatste reacties

avatar van Lud0v1c
Lud0v1c ( 928 ) 17-09-2010 13:46
Deze game staat op mijn verlanglijstje!

Ik hou van de toffe sfeer en de mooie omgevingen...
avatar van Dicapo
Dicapo ( 3455 ) 20-09-2010 17:25
Het leek me niks toen ik er eerst over hoorde, maar ik begin toch steeds meer deze game te waarderen
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6540 ) 23-09-2010 16:36
Toch maar even de demo opsnorren, klinkt als een toffe game!
avatar van Jigsaw
Jigsaw ( 2410 ) 24-09-2010 17:58
net de demo gespeeld,maar wat een vette game die ga ik zeker kopen.
avatar van Baz
Baz ( 2721 ) 24-09-2010 18:26
Vond er dus echt geen ene reet aan. Vijanden doen niks, weinig aanval opties en doodgaan is onmogelijk want je kan niet springen tenzij er iets is en je leven komt enorm snel terug.
avatar van Always4psv
Always4psv ( 4230 ) 10-10-2010 12:37
ik kende het eerst niet echt, maar heb de demo gespeeld en dit gelezen, en het lijkt me toch wel een leuk spel