Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Animal Crossing: Let`s go to the City incl. Wii Speak microfoon (Wii)
70 100 1

Review Animal Crossing: Let`s go to the City incl. Wii Speak microfoon (Wii)

In september 2004 kwam het eerste deel van Animal Crossing in Nederland uit. Dat de Amerikanen deze game ruim 2 jaar eerder dan ons in bezit hadden, mocht de pret dan niet drukken. In 2006 kwam er nog een versie uit voor de Nintendo DS, deze zorgde voor weinig vernieuwing, maar leverde tegelijkertijd de unieke ervaring dat je je eigen stad overal mee naar toe kon nemen. Aanstaande vrijdag komt het nieuwste deel in de Animal Crossing-serie hier uit; Animal Crossing: Lets go to the City. Supergaaf of meer van hetzelfde?

Afgelopen donderdag zijn we er eens goed voor gaan zitten. Ruim vier jaar na het eerste deel helemaal grijs gespeeld te hebben, mag ik me weer klaarmaken om kennis te maken met een nieuw dorp.
Ik weet nog dat ik in het eerste deel echt alles probeerde te verzamelen, ik zorgde dan ook dat ik trouw op elke feestdag eventjes langs mijn dorpje ging. Ik was dan ook zeer benieuwd of deze drang voor verzamelen weer terug te vinden is in AC: LgttC. Bovendien was het al weer een tijdje geleden dat ik in mijn stad los was gegaan, want de DS versie heb ik nooit gespeeld. Tijd om eens op onderzoek uit te gaan!
Overigens, wanneer je de DS versie al hebt doorlopen, kan je alles overzetten naar deze Wii versie. Je hoeft dan dus niet helemaal opnieuw te beginnen!Welcome to BGland!
Het begin van Animal Crossing: Lets go to the City is identiek aan de voorgaande Animal Crossing delen. Je begint weer in een bus op weg naar je nieuwe avontuur. Ook de graphics lijken onveranderd en dat na 4 jaar van afwezigheid.
Is dit vervelend? Misschien, het voelt in eerste instantie wel vertrouwd aan. Bovendien, om nou meteen met een vliegtuig en parachute je stad binnen te komen zeilen is misschien ook weer wat te enthousiast. Na mijn naam, datum (25 december, kerst!) ingevuld te hebben en de stadsnaam (BGland) kwam ik aan in het dorpje. Tijd om eens te kijken wat er allemaal nieuw is!

De besturing werkt in dit nieuwe deel erg gebruiksvriendelijk, je wijst op het scherm, drukt op A en je poppetje loopt er naar toe. Sta je stil, dan verschijnt automatisch onderin een menuutje waar je met een druk op de knop bij je items en andere gegevens kan komen.
Graven doe je verder met de B knop, hetzelfde geldt voor het vissen, je hoeft dus geen zwaaimanoeuvres te maken met je Wiimote. Verder zijn de doorschuifschermen verdwenen, je kunt nu gewoon de kaart overlopen, zonder dat je tegen de zijkant van het scherm hoeft ‘aan te duwen’, om zo verder te kunnen lopen.

Wiimotebesturing
Na wat met de besturing gestoeid te hebben, wordt me verteld dat ik eerst naar Nook moet om een huisje te scoren. Dat is niets nieuws, eerst maar eens een rondje lopen door BGland. Ik zie hier en daar een paar nieuwe dorpelingen, maar ook een beer die toevallig ook naast mij woonde in mijn dorpje van 4 jaar terug. Het ziet er echter naar uit dat hij me niet meer herkent. Ook het museum is weer terug. Helaas zijn er hier geen nieuwe attributen bijgekomen om te sparen, nog steeds blijft het bij de schilderijen, fossielen, vissen en insecten. Wel nieuw is dat het aantal dat je kunt verzamelen van elk attribuut een stuk uitgebreid is. Ook hoef je je fossielen niet meer eerst te versturen naar een onderzoeksbureau, maar kan je ze meteen inleveren bij het museum. Er zijn nu overigens veel meer fossielen te scoren dan voorheen. Daarnaast zit er nu ook een sterrenwacht in het museum, wat je hier echter kan doen was me niet duidelijk, maar mogelijk dat er nu ook s’avonds wat te doen is. Normaal waren de winkels s’avonds gesloten en kon je weinig in je dorp, wie weet dat ze hier met de sterrenwacht een oplossing voor hebben gevonden.Ome Nook Na nog wat rond gekeken te hebben kom ik er achter dat er niet weinig vernieuwingen in het dorp te vinden zijn, voor de echte nieuwigheden zal ik dan ook naar de stad toe moeten. Eerst maar eens met Ome Nook een bakkie drinken en kijken of ik een huis kan lospeuteren. Nook had nog 4 huizen beschikbaar, dit keer staan die niet allemaal op één plek, zoals in deel 1, maar staan ze verspreid over de kaart.

Ik kies er eentje uit en moet, net als in deel 1, een paar klussen voor Nook opknappen, daarna pas kan ik naar de stad toe gaan. Geen probleem, ik ben er klaar voor! Al gauw kom je er achter dat de klussen voor Nook als een soort tutorial fungeren, sterker nog, de opdrachten die je voor hem moet doen zijn identiek aan de opdrachten uit het origineel! Erg jammer, want zo moeilijk moet het niet zijn om een paar nieuwe opdrachten te verzinnen. Ik heb wel meteen nog even Budgetgaming gepromoot, zo moet je een brief aan een vaste klant posten voor Nook, als dank voor de vele aankopen.

Beste Chief
Hartelijk dank voor het kopen bij Nook, hij is echter nogal duur, check liever Budgetgaming voor de laagste prijzen!

Groet,
Budgetgamer

Later moest ik nog een pakketje afleveren bij deze Chief, bleek dat die zo blij was met mijn brief, dat die hem meteen aan alle bewoners heeft laten zien. Kortom, zie je binnenkort een Punchy, Chief of Bella langskomen als nieuwe member, dan weet je meteen waar die vandaan komen!Let’s go to the City
De vernieuwing ligt hem echt in de stad, wanneer je klaar bent met de taken van Nook, kan je met de bus richting de stad. Het voelt in eerste instantie een beetje aan als bij Harvest Moon, maar het valt mee.
In de stad zijn er nieuwe en een paar oude opties aanwezig. Zo heeft Katrina, de waarzegster, nu een pand in de stad verworven. Je zult haar dan denk ik ook niet meer in je dorpje tegenkomen. Verdere locaties zijn het Theater, Shampoodles (schoonheidssalon), Veilinghuis en happy Room Academy. In het theater kan je nieuwe emoties leren, bij shampoodles kan je je hele poppetje restylen, je kunt hem zelfs in je Mii omtoveren, bij het veilinghuis heb je eens in de zoveel tijd een veiling waarbij een paar mooie artikelen worden geveild. Dan heb je nog de Happy Room Academy, dit is eigenlijk niets meer dan de huiskeurders uit het eerste deel, waarbij je dagelijks een brief kreeg waarin je huis beoordeelt werd op netheid en stijl. Als laatste heb je nog een hele dure winkel, artikelen zijn hier nog wel eens 300,000 bells, kortom heb je veel geld, dan moet je daar wezen.

Er is ook nog een winkel in een steegje waar je goedkope deals kan scoren, alleen hier heb je een uitnodiging voor nodig, dus wat hier zich precies afspeelt zal je zelf uit moeten vinden.

Voor de rest valt er niet zo bijzonder veel te doen, je kunt wat heen en weer lopen en praten, maar dat ik zo gauw zag, kan je bijvoorbeeld geen baan aannemen of zo om extra geld te scoren. Het extra geld moet je echt uit de baantjes halen van je medebewoners. Al gauw scoorde ik een paar items en toen begon het verslavingseffect wel weer een beetje te werken. Steeds weer nieuwe items scoren en zo je huisje uitbreiden blijft gewoon leuk. Nintendo wilde helaas niet verklappen of er weer NES games te scoren zijn, maar ik ga er van uit dat er vast wel weer een paar te vinden zullen zijn.Wii Speak
Helaas hebben we het nieuwe WiiSpeak accessoire van Nintendo nog niet kunnen testen. Deze was op moment van schrijven nog niet binnen. Dit bleek echter weinig uit te maken, want WiiSpeak wordt niet gebruikt om Animal Crossing te spelen. Wii Speak is er echt puur om met anderen te kunnen chatten tijdens het spelen. Er zal ook een speciaal Wii kanaal worden geopend, waarmee je met anderen kan praten zonder gebruik te maken van Animal Crossing zelf. Animal Crossing zal geleverd worden met en zonder WiiSpeak, ben je niet van plan te chatten met anderen, dan kan je dus gewoon de versie nemen zonder WiiSpeak.

Of er in de toekomst nog meer met WiiSpeak wordt gedaan hangt puur af van hoe het opgepikt wordt door de massa, volgens Nintendo is een game met stemherkenning in ieder geval mogelijk.
Heb je er dus weinig aan? Ja en nee, op het gebied van doelgroepverbreding is dit natuurlijk een goede zet. De casual gamer wil geen headset op en kan zo met vrienden praten zonder al te technisch te hoeven doen. Het is dan ook weer een duidelijke zet om de doelgroep te verbreden.

Conclusie:
Normaal zou ik na een sessie van een paar uur niet meteen een cijfer aan een game hangen, echter Animal Crossing is niet écht nieuw te noemen, na een paar uur heb je dan ook al een redelijk goed beeld van de grootste vernieuwingen en toevoegingen. Bij deze is dit dan ook een review in plaats van een preview.
Voor de Budgetgamers die nog nooit een Animal Crossing spel hebben gespeeld, is dit echt een geweldige game. Het verzamelaspect en de relaxte speelmanier, is heerlijk en eer dat je alle items verzameld hebt ben je wel weken, zo niet maanden verder. Begrijp me niet verkeerd, ben je nieuw in dit genre, dan mag je deze game eigenlijk niet laten liggen.
Voor de Budgetgamers onder ons die echter al eerdere delen helemaal grijs hebben gespeeld is er eigenlijk gewoon te weinig nieuws onder de zon. Graphics zijn hetzelfde, veel items zijn gerecycled uit vorige delen en zelfs het hele begin is gewoon gekopieerd uit een eerder deel. De kaart is ook niet echt groter geworden.

De stad kan hier weinig verandering in brengen, afgezien van dat de veilingen nog wel erg gaaf kunnen worden. Ben je een nieuwkomer, kopen deze game! Ben je een routinier, dan zou ik even kijken hoeveel geld je over houdt na deze duren dagen.

Deze game is gereviewed door Yorn

 

Oordeel Animal Crossing: Let`s go to the City incl. Wii Speak microfoon (Wii)

  • Graphics 70
  • Gameplay 80
  • Originality 50
  • Sound 50
  • Replay 85
  • Eindcijfer 70

Aantal keer bekeken: 17464 

Laagste 1 prijzen voor Animal Crossing: Let`s go to the City incl. Wii Speak microfoon (Wii)

64.99 64.99 1
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Bol.com Partner 8.5
€  64.99€ 0.00   € 64.99

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 38675   3) 03-12-2008 21:13
Rol: Forum Moderator
Toch jammer dat je de DS versie niet hebt gespeeld, want dingen die jij ziet als nieuw (sinds het eerste deel) waren al zo in de DS versie, wat de originaliteit misschien wel nog lager doet uitvallen.
Verder een goede en duidelijke review. Toch maar eens gaan zoeken waar ik AC:WW heb gelaten Het zal wel een troepje zijn nu!
avatar van Coenitje
Coenitje ( 963 ) 03-12-2008 21:15
het valt me op dat de games die gereviewt worden vaak niet echt de topgames zijn. is hier een rede voor of vinden jullie deze games leuker?
avatar van Simsfan88
Simsfan88 ( 814 ) 03-12-2008 21:21
Mooie review Yorn, cijfer had van mij best wat hoger gemogen .

Ik vind Animal Crossing: Wild World de beste DS game die ik ooit heb gespeeld (heb over de 30 DS spellen), er is altijd wel wat te doen. Ik ben helaas nog niet in het bezig van een Wii, maar zodra ik die heb komt dit spel zeker ook in mijn collectie!
avatar van Sparx29139
Sparx29139 ( 156 ) 03-12-2008 21:51
Deze ga ik wss niet halen. Bij alle AC's nu ondervonden dat het leuk is voor een maandje: dat ik hem 1 maand intensief speel. En hierna is de vernieuwing en de routine er wat uit . Toch mooie review ^^
avatar van Talicus
Talicus ( 7391 ) 03-12-2008 22:29
Als je de conclusie leest, zal je merken dat het cijfer gebasseerd is op de spelbeleving van een ervaren Animal Crossing speler, en is het cijfer voor iemand die nieuw is in de wereld van Animal Crossing een stuk hoger.

Ik ga hem zelf in ieder geval niet halen, ik koop dan liever (des noods voor het zelfde geld, al weet ik dat dat niet nodig is ) de Gamecube versie, dan krijg je er ook nog een setje leuke NES games bij.
avatar van Cherishe
Cherishe ( 2981 ) 03-12-2008 23:42
Ik heb hem al besteld en hoop hem vrijdag inclusief Wii speak in mijn busje te vinden.Was mijn eerste spel op de DS en die heb ik echt helemaal stuk gespeeld.Heb hem samen met een vriendin besteld en we hebben besloten helemaal overnieuw te beginnen en niet de DS te porten.Lekker samen kletsen lijkt me ook wel wat.Scheelt vast telefoonkosten
Kijk er naar uit...
Goede review trouwens...vlot geschreven en duidelijk uiteengezet wat je kunt verwachten.Hoop die BG brief eens in mijn stadje te lezen
avatar van Kubuss
Kubuss ( 2162   7) 04-12-2008 09:59
Ik verwacht hem zelf morgenavond van de Sint, kan niet wachten. Het meest revolutionaire zit hem dan denk ik uiteindelijk toch in Wii Speak, dat lijkt me echt geweldig. Maja dan moet je wel mensen kennen met Wii Speak...
Hopelijk koopt m'n vriend 'em ook. Scheelt idd lekker veel in telefoonkosten :3.

Duidelijke review, maar zoals Skull_kid al zei, veel dingen die jij als nieuw zag zaten al in de DS versie.
avatar van ConAir
ConAir ( 4490   2) 05-12-2008 07:56
Quote:
het valt me op dat de games die gereviewt worden vaak niet echt de topgames zijn. is hier een rede voor of vinden jullie deze games leuker?

Coenitje: Houd de site de komende tijd goed in de gaten wat dat betreft, want er zit nog een heleboel aan te komen en daar zitten wel die topgames bij waar jij op zit te wachten.

Overigens is dit een van de eindejaarstoppers van Nintendo.
avatar van Cherishe
Cherishe ( 2981 ) 07-12-2008 14:32
Heeft iemand trouwens iets gehoord van leveringsproblemen m.b.t. de bundel?Ik heb hem ruim op tijd besteld maar volgens webshop nog niet geleverd.Iemand anders zelfde probleem?
avatar van Admirals
Admirals ( 527 ) 07-12-2008 21:50
ik heb de bundel bij www.ngames.nl had hem 4 december al in huis!
avatar van Cherishe
Cherishe ( 2981 ) 08-12-2008 09:48
Quote:
ik heb de bundel bij www.ngames.nl had hem 4 december al in huis!


Bedankt voor je reactie maar ngames verkoopt deze voor consumenten advies prijs dus dan kan ik beter naar de Bart Smit gaan en hem daar kopen.Bespaart me verzendkosten.Zit niet voor niets op Budgetgaming
avatar van Sirithre1
Sirithre1 ( 10 ) 01-04-2010 16:48
Ziet er opzich wel grappig uit.