Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Armada 2526: Supernova (PC)
60 100 1

Review Armada 2526: Supernova (PC)

Een jaar geleden bracht Ntronium Games Armada 2526 op de markt. Dit spel probeerde het verloren gegane genre ‘4x’ (explore, expand, exploit en exterminate) nieuw leven in te blazen. Dit is een subcategorie van de strategiespellen waar het uitbreiden en onderhouden van jouw rijk centraal staat. Indertijd werd de game door Budgetgaming met een matige 62 beloond. Kan deze uitbreiding je drang naar alleenheerschappij van het heelal weer aanwakkeren?

Bright Sky
Supernova voegt behoorlijk wat content  toe. Zo zijn er twee nieuwe rassen speelbaar in deze uitbreiding. De eerste gaat door het leven als ‘The Florian Diaspora’, een intelligent plantenras dat naar de ideale planeet streeft. De tweede kreeg de naam ‘The Cancerian Potentate’; deze gigantische krabben zullen eerder afwachtend reageren en geen overhaaste beslissingen nemen. Beide rassen hebben hun eigen specialiteiten en zorgen voor wat nieuwe dynamiek.Een andere goede toevoeging zijn de ‘Trade Networks’. Deze netwerken stellen je in staat om goederen van de ene kolonie naar de andere te exporteren. Nog interessanter zijn de vijftig nieuwe technologieën die je kunt ontdekken, waarmee je je schildtechnieken of je wapens krachtiger kan maken. Ook zijn er een paar units toegevoegd waarvan de meest in het oog springende het ‘stealth’-schip is waarmee je vijanden kan bespioneren zonder ontdekt te worden.

Bovendien beschikt het spel nu over een multiplayer modus. Helaas heeft deze echter geen server browser, maar zal je moeten spelen via LAN of zelfs via E-mail. Wellicht een gemiste kans voor de spelers zonder al te veel gamer-vrienden.

Black Hole
Zoals je kunt merken zijn de toevoegingen allemaal de moeite waard. Helaas blijven door de keuze om niets te veranderen aan de basiselementen ook de minpunten bewaard. Beurten kunnen nog altijd tergend traag en saai worden.  Het upgraden, onderhouden en uitvechten van veldslagen gaat op den duur zoveel tijd in beslag nemen dat je de motivatie om door te spelen wel eens kan verliezen. Verder stelt de game grafisch nog altijd niet veel voor, mede door de uiterst matige modellen en bijwijlen houterige animaties.Waar voor je geld?
Of je hier je geld aan wil uitgeven hangt volledig van de originele Armada af. Vond je deze niks, dan geeft Supernova je geen reden om van mening te veranderen. Aan de andere kant zullen de fans hun hart kunnen ophalen met een paar goede toevoegingen die je weer een paar uurtjes extra in de ruimte laten vertoeven. Deze uitbreiding vereist overigens dat je het originele spel ook bezit.
 

Deze review is geschreven door Jenthe Pondt

 

Oordeel Armada 2526: Supernova (PC)

  • Graphics 60
  • Gameplay 65
  • Originality 65
  • Sound 70
  • Replay 65
  • Eindcijfer 60

Aantal keer bekeken: 6865 

Laagste 2 prijzen voor Armada 2526: Supernova (PC)

13.40 18.27 2
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Lamar Games 10
€  9.95€ 3.45   € 13.40
Bol.com Partner 8.5
€  18.27€ 0.00   € 18.27

Meer prijzen 

Laatste reacties


Er is nog niet gereageerd.