Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Borderlands: The Handsome Collection (XboxOne)
77 100 1

Review Borderlands: The Handsome Collection (XboxOne)

Met ‘The Handsome Collection’ kunnen gamers die nooit eerder een Borderlands titel gespeeld hebben, eindelijk kennismaken met de bizarre settings, personages en toffe coöperatieve elementen die de Borderlands serie kenmerken. Het spel biedt zowel Borderlands 2, het recentere Borderlands The Pre-Sequel én alle DLC-pakketten die voor elk spel zijn uitgebracht. Dat houdt in dat er voor vele tientallen, zo niet honderden uren aan gameplay beschikbaar is.
Puur vanuit dat perspectief zou je dus snel kunnen denken dat Borderlands: The Handsome Collection flink waar voor je geld biedt. In dat opzicht zou ik je dan ook absoluut gelijk geven. Toch valt er ook genoeg op het spel aan te merken dat helaas iets minder goed uitpakt.Geen grafisch wonder
Borderlands is een serie die een vrij unieke grafische stijl heeft. De wereld lijkt haast op een stripboek dat tot leven komt, dankzij de kleurrijke personages en locaties. Ook de voice-acting en muziek vallen daarbij in positieve zin op. Daarom is het des te vreemder, en vooral jammer, dat veel van de minpunten die in de Xbox 360 versies te zien waren, nog steeds aan de orde zijn op de Xbox One versie die ik getest heb.

Zo worden de textures nog steeds heel laat ingeladen, waardoor je soms tijdens het rondrennen ziet hoe dingen gaandeweg meer detail krijgen. Al bij de installatie van de game kreeg ik de melding dat er een day-one patch nodig was, wat tegenwoordig vrij normaal is. Dat de grootte van deze patches samen al richting de dertig gigabyte liepen en desondanks twee vrij matig draaiende games als resultaat hadden, was een stuk minder makkelijk te begrijpen. De textures zien er wel een stuk beter uit dan in de last-gen versies en op het eerste gezicht zien beide games er ook een stuk beter en vooral helderder uit. Maar helaas is die goede eerste indruk slechts van korte duur.Glitches galore
Borderlands 2 lijkt, na een tiental uren met elke game gespeeld te hebben, iets minder last van grafische glitches te hebben dan de Pre-Sequel. Toch viel me tijdens het spelen van Borderlands 2 op dat er geregeld slowdown merkbaar was wanneer er meerdere tegenstanders in beeld verschenen. Borderlands: The Pre-Sequel was grafisch nog frustrerender omdat er constant sprake is van screen-tearing. Je kunt bij wijze van spreken geen stap verzetten of het beeld lijkt het niet bij te kunnen houden. Ik vind het persoonlijk nogal teleurstellend dat het spel er grafisch, ondanks de sterkere hardware, niet enorm veel mooier op is geworden en de games in sommige opzichten zelfs minder soepel draaien. Het lijkt me dat dit vooral te wijten is aan een slechte of gehaaste overzetting.

Verslavend en 4-speler co-op
Gelukkig is het de gameplay waar het vooral om draait en die is zoals altijd erg verslavend. Het voltooien van quests in een bizarre wereld waar je om de haverklap nieuwe wapens tegenkomt, heeft een zekere aantrekkingskracht die ik maar moeilijk kan verklaren. Het is net als de vele uren die ik in Diablo 3 heb gestopt; om de een of andere manier kom ik telkens weer terug om nieuwe missies te voltooien, wapens te verdienen en misschien een andere klasse te proberen.
Een leuke, nieuwe toevoeging is de mogelijkheid om het spel met vier spelers op de bank te spelen. De split-screen coöperatieve modus is een optie die ik de laatste jaren steeds minder bij games zie, en het deed me af en toe terugdenken aan de gloriedagen van GoldenEye op de N64.Badass
Voor mensen die Borderlands 2 en/of The Pre-Sequel al eerder gespeeld hebben, is het leuk om te weten dat hun badass rank meegenomen kan worden door een savegame te uploaden. Zo kun je een aantal perks bij de start van het spel toewijzen om het jezelf net iets makkelijker te maken. Ik was eerlijk gezegd vergeten wat ik allemaal gedaan had, aangezien ik Borderlands 2 al een tijd niet gespeeld had. Maar op die manier word je in ieder geval beloond als je al langere tijd de serie volgt en speelt.

Conclusie
De grote vraag is natuurlijk of deze Handsome Collection de moeite waard is. Ben je een nieuwkomer en kun je best door een paar grafische glitches, die hopelijk met een goede patch weggewerkt worden, heen kijken? Dan is Borderlands: The Handsome Collection zeker het geld waard. Het biedt vele tientallen uren aan speelplezier, heeft leuke personages, bijzondere locaties en verslavende gameplay. Heb je deze games op de vorige generatie al eens gespeeld en wil je puur voor een grafische upgrade deze game in huis halen? Dan zou ik je aanraden om te wachten tot er een patch is die de vele glitches aanpakt. Ik had simpelweg gehoopt dat deze remaster veel soepeler zou draaien dan hij momenteel doet. Als die mankementen allemaal zijn weggewerkt dan zou ik The Handsome Collection zeker aanraden, al was het maar vanwege het feit dat er maar weinig games zo leuk zijn om samen met vrienden te spelen. 

Deze review is geschreven door Gerard Olsder.
 

 

Oordeel Borderlands: The Handsome Collection (XboxOne)

  • Graphics 60
  • Gameplay 80
  • Originality 75
  • Sound 80
  • Replay 90
  • Eindcijfer 77

Aantal keer bekeken: 8458 

Laagste 1 prijzen voor Borderlands: The Handsome Collection (XboxOne)

22.84 22.84 1
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Bol.com Partner 8.5
€  22.84€ 0.00   € 22.84

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Mellie
Mellie ( 1026 ) 15-04-2015 00:48
Al heb ik niks met de Borderlands games, deze collection is misschien toch een game om een begin te proberen te maken in de Borderlands universe.
avatar van Arcturion
Arcturion ( 1449 ) 15-04-2015 06:50
Misschien toch maar een keer kopen. Lijkt me wel een goede game
avatar van Maltorius
Maltorius ( 2624   3) 15-04-2015 08:03
Ik heb nooit eerder borderlands gedaan. Nu begonnen aan deze game. Echt een hele vette game!
avatar van Fantasyfreak
Fantasyfreak ( 2237 ) 15-04-2015 08:04
Het is toch eigenlijk te erg dat je als gamer tegenwoordig maar moet gaan hopen op patches...
avatar van DaggieWaggie
DaggieWaggie ( 39545   67) 15-04-2015 08:31
Ik heb Borderlands GotY edition ooit eens voor €10,- op de kop getikt. Ik heb me er enorm mee vermaakt. Zeker voor die prijs.

Ik moet er wel bij zeggen; Ik ben absoluut geen fan van FPS. Dit is een genre waar ik niet goed in ben, het altijd wel hebt geprobeerd om het leuk te vinden maar door mijn eigen onkunde er gewoon niet inkom. Borderlands gaf mij nog enigzins het gevoel dat ik eens goed was in dit soort categorie spellen en ik denk dat dat met de level up en loot mechanics te maken heeft gehad. Één van de betere en uniekere shooters van de laatste generatie. Met nadruk op laatste want wat de developers flikken het tegenwoordig hetzelfde elke keer weer op deze generatie consoles; Goed verkochte games een goedkoop likje verf geven. Sticker er op dat dit de 'definitieve' versie is en opnieuw in de schappen leggen. Maar zulke kuntjes had je wel kunnen verwachten als bijna alle consolles niet backwards compatible zijn.

Ik ga één deze dagen toch eens wat geld uittrekken voor GotY edition 2. Weet zeker dat ik er weer veel plezier aan zal beleven op mijn vorige generatie console.
avatar van Jeroendewaal
Jeroendewaal ( 1814 ) 15-04-2015 09:18
Op de PS4 heb ik totaal geen last van screen tearing of glitches in de graphics.
Vermaak mij er prima mee!

Zoveel uren plezier ermee en dat voor zo weinig centen.
avatar van Watever
Watever ( 490   1) 15-04-2015 11:04
Quote:
Op de PS4 heb ik totaal geen last van screen tearing of glitches in de graphics.
Zoveel uren plezier ermee en dat voor zo weinig centen.

Ik heb op de ps4 versie ook geen last van tearing of glitches. Alleen in de Xbox versie misschien?

Heb zelf er inmiddels al weer veel uur in borderlands 2 gestoken, binnenkort maar eens ff pre sequel spelen
avatar van ArdiBacardi
ArdiBacardi ( 2423   2) 15-04-2015 13:19
Op de PS4 loopt de game inderdaad prima, nergens last van screen-tearing of slo-mo. Echt heel veel te doen, waar voor je centen!
avatar van PepijnJ
PepijnJ ( 7 ) 15-04-2015 13:37
Ik heb hem gekocht, echt heel leuk om te spelen! Ik heb in het verleden wel eens borderlands gespeeld waardoor ik het verhaal wel kende, als je borderlands 1 nu nooit hebt gespeeld kun je het een samenvatting van het verhaal uit deel 1 makkelijk vinden. Dus ook voor de mensen die niet bekend zijn met de borderlands serie is dit zeker een aanrader.
avatar van Ollie1981
Ollie1981 ( 237 ) 15-04-2015 14:14
Rol: Reviewer
Ik heb, zoals aangegeven, de Xbox One versie gespeeld. Deze versie heeft wel degelijk last van screen-tearing. Het is goed om te lezen dat mensen hier opmerken dat de PS4 versie daar geen last van heeft. Dan kun je de score dus zeker wat ophogen aangezien ik de graphics hier wel lager door beoordeeld heb met de review.
avatar van DirkSteenbeek
DirkSteenbeek ( 549 ) 15-04-2015 14:56
screentearing makt graphics nog niet zo slecht
avatar van YurEnami
YurEnami ( 991 ) 15-04-2015 15:00
Vraag aan mensen die het spel hebben gespeeld:

Is het een grote sprong vooruit ten opzichte van de vorige generatie consoles?

Ik heb Borderlands 1 GOTY & Borderlands 2 allebei voor een tientje per stuk (PS3) destijds aan kunnen schaffen. Deze collectie lijkt me wel leuk, maar biedt het ook wat nieuws?

Ik verwijs dan vooral naar Borderlands 2, The Pre-Sequel heb ik nog niet gespeeld.
avatar van DirkSteenbeek
DirkSteenbeek ( 549 ) 15-04-2015 15:01
nah dan is het moeite niet waard
avatar van Arabyus
Arabyus ( 7304   2) 15-04-2015 15:51
Rol: Forum Moderator
Quote:
Vraag aan mensen die het spel hebben gespeeld:

Is het een grote sprong vooruit ten opzichte van de vorige generatie consoles?

Ik heb Borderlands 1 GOTY & Borderlands 2 allebei voor een tientje per stuk (PS3) destijds aan kunnen schaffen. Deze collectie lijkt me wel leuk, maar biedt het ook wat nieuws?

Ik verwijs dan vooral naar Borderlands 2, The Pre-Sequel heb ik nog niet gespeeld.

Wat voor nieuws moet het bieden dan? Het blijft Borderlands 2. Buiten al de dlc zal het niet veel verschillen.
avatar van DirkSteenbeek
DirkSteenbeek ( 549 ) 15-04-2015 16:02
wat Arabyus zegt idd
avatar van Jethunt
Jethunt ( 1437 ) 15-04-2015 16:53
Het is een geweldige game, zelf een ps4 heb een keer een kleine glitch gehad, verder niks
avatar van DeeKIDestiny
DeeKIDestiny ( 594   1) 15-04-2015 17:09
Borderlands 1 en 2 heb ik helemaal kapot gespeeld op de X360, The Pre-Sequel kijk ik zeker naar uit en alleen voor dat spel+dlc zou ik dit geld betalen. Of ik Borderlands 2 nog een keer speel zie ik dan wel
avatar van Spellevent
Spellevent ( 477 ) 15-04-2015 20:29
Deze ga ik vast een keer halen bij een goede prijsverlaging. Me goed vermaakt met de eerste twee delen, echter nooit uitgespeeld. Dank voor de review, leuk om te lezen!