Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Call of Duty: Black Ops 2 (Xbox360)
90 100 1

Review Call of Duty: Black Ops 2 (Xbox360)

Het is alweer een tijdje stil op straat en dat komt natuurlijk door de release van het nieuwste deel in de Call of Duty serie, namelijk Black Ops 2.  Ik sta voor de uitdaging om dit varkentje even te wassen (lees: review schrijven) en dat is natuurlijk nog niet zo makkelijk voor een game waar ik normaal 48+ uur aan besteed. Daarom heb ik het dit keer anders aangepakt dan anders en de review opgedeeld in een single-player deel en een multiplayer stuk. 


Single-player

Black Ops 2 gaat verder waar het eerste deel stopte, alleen speelt het verhaal zich nu niet alleen af in de tachtiger jaren maar ook in de toekomst (2025). Je speelt in het nieuwe deel als David Mason, de zoon van de hoofdpersoon uit deel 1. David komt, als Special Forces soldaat, oog in oog te staan met 2 nieuwe vijanden, namelijk China en een terrorist genaamd Raul Menendez. Tussendoor krijg je flashbacks uit de tachtiger jaren waarin je dan de vader van David speelt. Dit zorgt natuurlijk voor een erg afwisselende ervaring. Op het ene moment sluip je door de jungle met futuristisch wapentuig, terwijl je het andere moment de woestijn onveilig maakt met een oude AK-47.
Ik heb vanaf Modern Warfare 1 alle CoDs gekocht die op de Xbox zijn uitgekomen. Waar de serie aanvankelijk een echte trendsetter was, werden latere delen toch te voorspelbaar. Gelukkig heeft Activision, volgens mij, dat ook ingezien endaarom zijn er wat dingen toegevoegd. Tussen de verschillende missies door krijg je soms Strike Force missies. In die missies heb je een aantal resources (zoals bijvoorbeeld een squad , een attack drone en een soort lopende tank (tja, toekomst hè) ) tot je beschikking die je in een afgebakende map tactisch moet positioneren. Je krijgt een objective en  vervolgens komen er een aantal vijanden die je moet uitschakelen. Je kan dan kiezen om van “boven” je troepen aan te sturen, maar ook in de huid te kruipen van een van de troepen en zelf meeknallen. Wat mij betreft een erg leuke, maar ook pittige, toevoeging.

De structuur van de overige missies is vrijwel identiek gebleven. Ik merkte aan mezelf dat dit me soms irriteerde, vooral omdat ik het al zo vaak gezien heb in voorgaande delen. Maar het tempo van het verhaal ligt gelukkig behoorlijk hoog en blijft je verrassen waardoor je geboeid blijft. Soms gaat het allemaal wel erg ver, zoals de missie waarin je het opneemt tegen Russische Hind helikopters en jij op je paard Stinger raketten afvuurt terwijl je het spervuur van de helikopters ontwijkt.


 

Multiplayer

Maar waar de single-player je tussen de 5 á 8 uur bezighoud, staat Black Ops ook garant voor een hoop multiplayer spektakel. Die  modus bestaat uit Zombie modus en de normale Multiplayer modus. Zombie modus is aangepast ten opzichte van de Black Ops 1 variant. Nu speel je wederom coöperatief tegen de zombies, maar nu is er ook een soort campaign omheen verzonnen. Ik speel echter meer in de normale mulitplayer modus, maar ook op dat vlak is er behoorlijk wat veranderd. 
Een goede multiplayer valt of staat met goede maps en dat zit wel goed in BO2. Er is een goede mix tussen grote en kleine maps en in de meeste maps is er plek voor elk type wapen. De maps zien er verder leuk en afwisselend uit, hoewel sommige maps wel erg futuristisch aandoen (dat is niet helemaal mijn smaak). Ook het welbekende perk systeem is aangepast. Je mag nu maximaal 10 item(slots) hebben, wat betekent dat je kan kiezen voor 6 perks in plaats van 3 en geen wapen attachements. Of extra wapen attachments en minder of geen tactical of lethal granaten. Je hebt dus nog meer keuze in het samenstellen van jouw perfecte speelstijl. Een goede toevoeging die weer een frisse wind laat waaien door de overbekende multiplayer.


 

Conclusie

Black Ops 2 is tegen mijn verwachting in veel vernieuwender en leuker dan ik vooraf verwachtte. Modern Warfare 3 en Black Ops 1 boden te weinig afwisseling en was vooral meer van hetzelfde. Maar in dit deel heeft Treyarch alles uit de kast getrokken om te verrassen maar tegelijkertijd trouw te blijven aan de succesformule. Ik plaats nog wel een kleine kanttekening bij de introductie van het nieuwe perk systeem in de multiplayer. Doordat je meer vrijheid krijgt om je eigen klasse samen te stellen, is de impact van sommige perks vrij summier. Daardoor koos ik sneller voor een extra attachment of granaat, dan dat ik voor de perks ging. Ook lijken de meeste maps iets in het voordeel van submachine guns.  Hopelijk wordt dit in de komende weken getweakt. De vaste fans hebben deze game natuurlijk allang in huis. Maar als je nog twijfelde omdat je toe was aan iets nieuws, dan kan ik je deze game van harte aanbevelen

Deze review is geschreven door Daan  

 

Oordeel Call of Duty: Black Ops 2 (Xbox360)

  • Graphics 80
  • Gameplay 85
  • Originality 90
  • Sound 80
  • Replay 100
  • Eindcijfer 90

Aantal keer bekeken: 8337 

Laagste prijzen voor Call of Duty: Black Ops 2 (Xbox360)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Brightfighter
Brightfighter ( 51 ) 07-12-2012 09:54
Ik vind ook zeker de singleplayer aardig vernieuwend. De MP is meer van hetzelfde, maar idd de class met volledige vrijheid van 10 items is leuk. Wel vind ik de playability van de MP minder als MW3, maar dat kan aan mij liggen (ik scoor echt veel slechter in potjes BO2 dan MW3.
avatar van Christiaanwwe
Christiaanwwe ( 1882 ) 07-12-2012 17:28
een 8 wel een 9 niet moeten ze hem maar gelijk goed uitbrengen zonder vast loopers
avatar van Sx79
Sx79 ( 179 ) 13-12-2012 09:15
'Je mag nu maximaal 10 item(slots) hebben, wat betekent dat je kan kiezen voor 6 perks in plaats van 3 en geen wapen attachements. Of extra wapen attachments en minder of geen tactical of lethal granaten'
Dit stukje tekst is mij als lezer niet helemaal duidelijk, ik weet wel wat je bedoelt omdat ik de multiplayer van Black Ops 2 al redelijk wat uren heb gespeeld, maar iemand die de game niet heeft snapt dit stukje tekst niet helemaal denk ik.