Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App Download de iPhone App
Call of Duty: Ghosts (Xbox360)
80 100 1

Review Call of Duty: Ghosts (Xbox360)

Niets is zeker in het leven, maar een aantal dingen neigen wel naar zekerheid. Een van die zaken is dat Activision ieder jaar een nieuwe Call of Duty in de markt zet. Wat ook is te voorspellen: ieder jaar wordt dit om en om gedaan door Infinity Ward en Treyarch. Dit jaar is het de beurt aan Infinity Ward, dat de afgelopen jaren de online multiplayer shooter op de kaart heeft gezet met de Modern Warfare reeks. Na drie delen was de koek wel op, want Modern Warfare 2 & 3 waren moeilijk van elkaar te onderscheiden. Vandaar dat Infinity Ward een nieuwe weg inslaat met Call of Duty: Ghosts (CoD:G). Nou ja, nieuw?

Call of Duty: Homefront
Zoals een Call of Duty game betaamt is ook dit deel weer een onvervalst hyperrealistische shooter achtbaan. Wat weet je dan dat je kunt verwachten? Spectaculaire achtergronden voor de vuurgevechten, stoere mannen en vrouwen met wapens en heel veel slechteriken om mee af te rekenen. In CoD:G is het strijdtoneel verplaats van de Tweede Wereldoorlog en het heden naar de toekomst. Er staat ons in deze nabije toekomst, volgens Infinity Ward, niet veel leuks te wachten, want in CoD:G hebben het Midden-Oosten en Zuid-Amerika zich verenigd in een federatie met als doel de VS omver te werpen. Gelukkig beschikt de VS over een superwapen om de controle te houden, maar laat dat superwapen nu eens net gekaapt te zijn om juist tegen de VS te gebruiken. Dit is trouwens geen spoiler, want het spel begint pas echt op een moment dat dit tien jaar geleden is gebeurd. De VS ligt in puin en het is aan twee broers, hun vader en de hond om het tij te keren. Dat bovenstaand verhaal bol staat van clichés deert in deze gamereeks niet. Ik vond de setting overdreven aangezet maar verfrissend, ook deed het me veel denken aan Homefront (uit 2011). 


Dogplay
In CoD:G beleef je in zo’n zes uur een verhaal door de ogen van de broers. In veel levels ben je dus niet eenzaam, maar wordt je ondersteund door computergestuurde metgezellen. Hierdoor voel je je in de vuurgevechten nooit alleen en lijkt het spel wat makkelijker dan we gewend zijn van eerdere delen. De standaard run & gun levels worden afgewisseld door zowel gescripte verhaalelementen als door afwisselende gameplay momenten. Noemenswaardig zijn onder andere een gevecht net buiten de dampkring en de onderwaterscènes. Het zal echter vaker voorkomen dat je in de huid van herdershond Riley stapt. In deze scènes, waarin de broers Riley zogenaamd aansturen via een PC, dien je vijanden te besluipen en hen stilletjes van hun strottehoofd te beroven. Als Riley ben je kwetsbaar voor kogels, maar ben je ook moeilijk te zien in het gras. Hoe raar het ook is, je voelt je vrij snel vertrouwd als Riley en wat mij betreft vormen deze scènes dan ook een leuke afwisseling in plaats van een gimmick.

Online of offline?
De singleplayer houdt je uiteindelijk een uur of zes bezig. Maar de ware tijdsinvestering kun je pas echt maken in de (online) multiplayer modi. Aan de ene kant is daar de vertrouwde multiplayer modus, waarin je een figuur kunt aanpassen aan je eigen wensen om in verschillende modi punten en ervaring te verzamelen. Nieuw is nu dat je meerdere verschillende figuren tegelijkertijd kunt aanmaken. Alle wapens, perks en upgrades dien je voor ieder karakter los vrij te spelen en dat doe je deze keer met squadpunten, die gebonden zijn aan je account. Met deze squadpunten kun je direct alle wapens en upgrades aanschaffen, al zijn de beste wapens en upgrades duurder dan anderen. Perks kun je ook vrijspelen door in level te stijgen, maar gezien de rest van de spelers ook niet rustig zit te wachten op de beste bonussen, raad ik dat niemand aan. Verder zijn de meeste modi inmiddels gemeengoed, zoals mijn favorieten Domination en Kill Confirmed. Wanneer je meerdere spelfiguren hebt vrijgespeeld (gekocht) kun je ook deelnemen aan Squads. Hierin neem jij één figuur onder je hoede en de computer jouw andere teamleden. Met dit team strijd je vervolgens tegen eenzelfde soort team waarin dus ook één menselijke speler zit. Een leuke aanvulling, maar niets bijzonders. 
 
Wel nieuw is de andere kant van de multiplayer: Extinction. Vergelijkbaar met de Zombie-modus uit Treyarch's Black Ops serie is Extinction een multiplayer modus, waarbij je met maximaal drie andere spelers in een alternatieve toekomst wordt gedropt waarin buitenaardse wezens de VS hebben aangevallen. In Extinction speel je "ouderwets" wapens en perks vrij door ervaringspunten te verdienen, al vind je natuurlijk ook wapens in de levels. De Zombie-mode laat ik vaak links liggen, maar Extinction vond ik daarentegen verrassend leuk. Zelfs zonder veel teamwork kon ik met drie vreemden een heel eind komen. Daarnaast zijn de levels interactief. Voor iedere kill verdien je geld en met dat geld kun je vallen zetten, elektrische hekken activeren of een minigun aan laten rukken. Ook worden er extra doelen aangeboden per gebied, zoals gebruik enkel een pistool of zorg ervoor dat je nauwkeurigheid boven de 90% blijft.

Leuk om te weten is dat de multiplayer modus is gemaakt door Raven software (Singularity, Quake 4 en vroegere parels Star Trek Voyager: Elite Force, Jedi Knight en Hexen 2!) en Extinction van de hand van Neversoft is (Tony Hawk en Guitar Hero). De Wii U versie wordt daarnaast gemaakt door Treyarch!  


Waar voor je geld
Als shooterfanaat is de aanschaf van CoD:G een makkelijke keuze. Al twijfel je wellicht tussen CoD:G en de nieuwe Battlefield. Met CoD:G krijg je voldoende uitdaging en inhoud om jezelf zowel in de singleplayer als de multiplayer uren te vermaken, al wordt de singleplayer wel steeds meer ‘beispiel’ en lijkt de grootste innovatie in de multiplayer te zitten. Het aantal uren dat ik in een paar dagen alweer in mijn squad had zitten was namelijk verrassend hoog. Verrassend, omdat ik op Black Ops 2 al vrij snel uit was gekeken. De dynamiek om wapens en perks per lid van je team vrij te spelen nodigt uit tot experimenteren met wapens en builds en rekt de al lange levensduur weer wat verder op dan in andere delen. Het feit dat je al snel je favoriete wapens en upgrades tot je beschikking kunt hebben  geeft je ook minder redenen om met één en dezelfde build te blijven spelen, wat de speelduur ten goede komt.

Conclusie
Wanneer je op zoek bent naar een Amerikaanse actiefilm-achtig spel, dan is CoD:G een zekerheidje. Over tactiek en strategie hoef je je geen zorgen te maken en kogels heb je ook zat. Rennen en schieten tot je adrenaline is gezakt is het conto. Persoonlijk vind ik het ieder jaar weer heerlijk om opnieuw met deze adrenaline-uitlaatklep aan de slag te gaan. De houdbaarheid is voor mij dan ook ieder jaar weer ongeveer een jaar, waarbij ik denk dat CoD:G mij wat langer zal bekoren dan de afgelopen drie delen in de serie. Wel lijkt Infinity Ward weer op zekerheid te hebben gespeeld. Dit zal te maken hebben met de release van de nieuwe consoles later dit jaar en de verkoopcijfers van eerdere delen. Vandaar dat er geen grote aanpassingen aan de formule zijn gemaakt om oude spelers niet af te schrikken. De minieme innovatie pakt in dit geval echter voldoende uit om een aankoop van dit nieuwe deel te rechtvaardigen. Was je echter niet onder de indruk van eerdere delen, dan heb ik geen enkele reden om te denken dat je de serie nu wel leuk gaat vinden. Hetzelfde geldt voor mensen die een meer solistische ervaring zoeken en de multiplayer van plan zijn links te laten liggen. Voor jullie zal de singleplayer niet genoeg bieden om je lang mee te vermaken. Voor ons, adrenaline slurpende shooter fanaten, is het gelukkig weer die tijd van het jaar om online ten strijden te trekken en elkaar met digitale kogels te bewerken. Ik zie jullie online!
 

Deze review is geschreven door Jeroen Knop.
 

 

Oordeel Call of Duty: Ghosts (Xbox360)

  • Graphics 80
  • Gameplay 80
  • Originality 70
  • Sound 80
  • Replay 90
  • Eindcijfer 80

Aantal keer bekeken: 11403 

Laagste 1 prijzen voor Call of Duty: Ghosts (Xbox360)

21.94 21.94 1
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Next-Level.nl 8.2
€  19.99€ 1.95   € 21.94

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van SilverFaustX
Door SilverFaustX (3257 reacties) op 16-11-2013 23:07
( PM )
originality zou n nul moeten zijn
avatar van Lam-Bal
Door Lam-Bal (2544 reacties) op 16-11-2013 23:41
( PM )
Quote:
originality zou n nul moeten zijn

Een 7 uit 10 is echt belachelijk. Begrijp me niet verkeerd, ik speel CoD af en toe omdat het een goed spel is (de gameplay), maar originaliteit is echt nergens te vinden in deze serie. Op dat gebied zou het gewoon een onvoldoende moeten scoren. Evenals de graphics, voor deze periode is het op de current-gen echt ondermaats. Het lijkt wel alsof ze een texture pack vergeten zijn.

Als ik zo naar het score systeem kijk, klopt heel de score niet waar alles op gebaseerd is. Want Ghosts verdient in mijn ogen gerust een 8 omdat dit een serie is waarin de gameplay voor 99% belangrijker is dan de andere zaken. Want graphics, originaliteit en sound (ondanks dat het geluid ietsje beter is) zijn veel te hoog gewaardeerd.

Met het eindcijfer ben ik het eens, maar hoe het punt tot stand komt slaat eigenlijk nergens op in mijn optiek als ik zo naar het score systeem kijk Misschien ben ik hier alleen in en is het "just me" die zo denkt.
avatar van -Bricky-
Door -Bricky- (99 reacties) op 16-11-2013 23:43
( PM )
0 is overdreven, maar een dikke 7(0)? Kom op zeg, de gameplay blijft prima, dat ga ik echt niet ontkennen (ik ben niet zozeer 'CoD-hater'), maar als je de score ergens flink naar beneden mag schroeven bij een game als deze is het daar wel! Al helemaal omdat je zelf meerdere(!) keren in je recensie aangeeft dat er eigenlijk vrijwel geen innovatie en/of vernieuwing is. Anders kan je die catagorie net zo goed weghalen uit het oordeel mocht je hem (in dit geval) alleen maar gebruiken om het eindcijfer uit te middelen naar een 8(0).

Voor de rest een goed geschreven artikel, maar wel aan de korte kant. Je mening komt meestal maar in een paar kleine zinnetjes per paragraaf terug en dat is teleurstellend, want daar draait een recensie natuurlijk om. Nou begrijp ik dat het lastig is met zo'n Call of Duty waar je eigenlijk al met "Het is CoD." de meeste mensen duidelijk kan maken of ze hem willen of niet, maar toch jammer.
avatar van Christiaanwwe
Door Christiaanwwe (1883 reacties) op 17-11-2013 00:07
( PM )
game verdient eeder een 7 story is wel heel kort multiplayer
vind ik ook maar zelfde ben het niet altijd met metacritic eens maar deze keer wel
avatar van Ben
Door Ben (7460 reacties) op 17-11-2013 00:29
Rol: Toevoeg Moderator
( PM )
Ik vind de Story Mode tot nu toe zeer vermakelijk.
(Heb hem pas gisteren gekocht.)

MultiPlayer heb ik pas 1 ronde gespeeld, ik was heel slecht.
Maar ook die voelde wel, goed eigenlijk.
Ik heb ZO VEEL negatieve reviews gezien, het viel eigenlijk best mee.

Het is zeer zeker weten niet de beste CoD,
maar ach.
avatar van Jordy12
Door Jordy12 (162 reacties) op 17-11-2013 01:49
( PM )
Vind Ghosts veel fijner spelen dan BO,MW3 en BO2, meer het MW2 gevoel ofzo.. Jammer dat de pc versie een baggerslechte port is.. Vind het nu zeker geen 8 waard.. Eerder een 6.5
avatar van Toonybee
Door Toonybee (148 reacties) op 17-11-2013 09:59
( PM )
Graphics 65: Zodra ik begon aan de game stelde de graphics me teleur. Geen verbetering tov eerdere releasures. Kreeg het gevoel dat oude zaken opnieuw werden en dat bij de aanpassingen verkeerde beslissingen genomen zijn: waardoor het allemaal niet nét wat beter is geworden, maar nét wat minder. Geen infinity ward gevoel.

Gameplay 90: Voor mij nog steeds een van de beste gameplay ervaringen ever. Kleine toevoegingen, zoals lichaamsbeweging bij over muurtjes springen en glijden over de grond zijn iets verbeterd. Plus punten.

Originality 65: Hoewel origineel, met de personages bij multiplayer ipv prestige etc, geen prettig gevoel aan over gehouden. Krijg het gevoel dat ze innoveren op het verkeerde vlak. Perks, wapens, attachements, killstreakrewards blijven nagenoeg gelijk. Het enige dat veranderd is de wijze waarop je ze vrijspeelt en je je klasse samenstelt. Dit is niet iets waar ik vernieuwing in wens, eerder vastigheid. Roept eerder irritatie op dat ik niet weet hoe het werkt en dit moet uitvogelen, dan dat ik enthousiast wordt om op een andere wijze mijn classes samen te stellen.

Sound 80: Gewoon goed. Niet veel bijzonders, wel perfect passend in gameplay. Een 8 omdat het in vergelijking met kleinere en/of goedkopere games toch echt stukken beter is.

Replay 90: Beetje vaag wat hiermee beoordeelt wordt. Replay, is dat de mate waarin de game gemakkelijk op te pakken is voor mensen die eerdere delen hebben gespeeld? De mate waarin gameervaring gelijkend is? Want dan kan ik me vinden in een 9. Echter vindt ik zoals eerder beschreven, herkenbaarheid niet altijd een pluspunt!

Eindcijfer 78: Een bijna 8 is deze titel waard voor beginners. Ikzelf heb echter een ander gevoel aan de game over gehouden. Dat wordt sterk bepaald door wat ik hier omschrijf met Replay.
Eindcijfer 75: Ik wilde daarom ook het gemiddeld cijfer vermelden zonder Replay daarin mee te nemen. Ik kom dan uit op 75. Een 7,5 komt al iets dichter in de buurt. Goed, maar niet sterk!
avatar van MarvelousMax
Door MarvelousMax (5959 reacties) op 17-11-2013 10:36
( PM )
@tooney replay is of je het lang kan blijven spelen/herspelen

overigens is het ik vind niet ik vindt
avatar van EEK79
Door EEK79 (1629 reacties) op 17-11-2013 10:54
( PM )
Quote:
[..]

Een 7 uit 10 is echt belachelijk. Begrijp me niet verkeerd, ik speel CoD af en toe omdat het een goed spel is (de gameplay), maar originaliteit is echt nergens te vinden in deze serie. Op dat gebied zou het gewoon een onvoldoende moeten scoren. Evenals de graphics, voor deze periode is het op de current-gen echt ondermaats. Het lijkt wel alsof ze een texture pack vergeten zijn.

Als ik zo naar het score systeem kijk, klopt heel de score niet waar alles op gebaseerd is. Want Ghosts verdient in mijn ogen gerust een 8 omdat dit een serie is waarin de gameplay voor 99% belangrijker is dan de andere zaken. Want graphics, originaliteit en sound (ondanks dat het geluid ietsje beter is) zijn veel te hoog gewaardeerd.

Met het eindcijfer ben ik het eens, maar hoe het punt tot stand komt slaat eigenlijk nergens op in mijn optiek als ik zo naar het score systeem kijk Misschien ben ik hier alleen in en is het "just me" die zo denkt.


Een review is en blijft subjectief en een mening ook, jou punten kan ik me ook in vinden b.v.
avatar van Toonybee
Door Toonybee (148 reacties) op 17-11-2013 13:08
( PM )
Quote:
@tooney replay is of je het lang kan blijven spelen/herspelen

overigens is het ik vind niet ik vindt


@Maxubachs: Thanks voor de info over replay. Verder thanks but no thanks voor je spellingsuggesties.

Kun je me uitleggen welke behoefte je bevredigd door zo'n opmerking? Dit is geen persoonlijke aanval, maar zie die trend steeds vaker. Vraag me af wat er in het hoofd van jou (jullie) omgaat?

De hoop dat ik dankzij jouw verbetering nooit meer fouten maak en je daar eeuwig dankbaar voor ben? De hoop dat ik mijn bericht herschrijf en oude verwijder? Of aan anderen laten zien hoe goed je in spellen bent?

Bij allen ga je er trouwens van uit dat ik je terug zal lezen, dus er speelt in ieder geval de wens gezien te worden mee neem ik aan? Het intrigeert mij, ik hoop op een waardevolle reactie. Bij voorbaat dank.
avatar van Trunx
Door Trunx (705 reacties) op 17-11-2013 13:18
( PM )
Story is altijd kort in cod games,mp doet wat die gewoon elke jaar doet.Ik zie het niet als een nieuwe game maar als een DLC pack met nieuwe maps that's it.
avatar van TheGamekiller
Door TheGamekiller (101 reacties) op 17-11-2013 13:54
( PM )
Petje af voor deze review.
avatar van ToothedBomb
Door ToothedBomb (1313 reacties) op 17-11-2013 14:07
( PM )
Quote:
[..]

Bij allen ga je er trouwens van uit dat ik je terug zal lezen, dus er speelt in ieder geval de wens gezien te worden mee neem ik aan? Het intrigeert mij, ik hoop op een waardevolle reactie. Bij voorbaat dank.


Dat is altijd de insteek als je iets op internet zet. Jij hebt ook niet net je reviewtje getypt in de hoop dat niemand het zal lezen.
Als je dan toch al die moeite steekt in het schrijven van zo'n tekstje, is het misschien ook wel nuttig om te weten hoe werkwoordspelling in elkaar steekt; een onderdeel dat op de basisschool behandeld wordt.
avatar van Toonybee
Door Toonybee (148 reacties) op 17-11-2013 14:46
( PM )
Quote:
[..]


Dat is altijd de insteek als je iets op internet zet. Jij hebt ook niet net je reviewtje getypt in de hoop dat niemand het zal lezen.
Als je dan toch al die moeite steekt in het schrijven van zo'n tekstje, is het misschien ook wel nuttig om te weten hoe werkwoordspelling in elkaar steekt; een onderdeel dat op de basisschool behandeld wordt.


Dus wanneer ik 1 spelfout maak, laat ik zien dat ik permanente spelproblemen heb? Dat is me nog eens een fundamentele attributiefout...

Misschien heb je er wel eens aan gedacht dat niet iedereen even veel waarde hecht aan correcte spelling wanneer hij een tekst op internet typt?

Daar zouden we een discussie aan kunnen wijden, maar dat wil ik liever niet. Ik wilde weten vanwaar de behoefte komt anderen, welke fouten maken, constant te corrigeren?

Misschien geef jij al direct het antwoord.... afleiden van de huidige discussie. Het is vaak niet de persoon met het meest sterke argument, die zich daartoe laat verleiden.
avatar van Doobieters
Door Doobieters (19642 reacties) op 17-11-2013 14:52
( PM )
Quote:
[..]


Dat is altijd de insteek als je iets op internet zet. Jij hebt ook niet net je reviewtje getypt in de hoop dat niemand het zal lezen.
Als je dan toch al die moeite steekt in het schrijven van zo'n tekstje, is het misschien ook wel nuttig om te weten hoe werkwoordspelling in elkaar steekt; een onderdeel dat op de basisschool behandeld wordt.

Ik ben het in de kern met je eens. Dat als je een stuk tekst publiceert op internet dat je op z'n minst mag verwachten dat er wordt beoogd om zonder spelfouten te schrijven. Aan de andere kant is dat ook de taak van de redactie om zo'n tekst nog eens door te spitten voordat het uberhaupt geplaatst wordt. Ik ben het alleen niet eens met de manier waarop je dit kenbaar maakt, we moeten het ook niet groter maken dan dat het is.

Ontopic: Leuke review, ik heb de game laatst bij een maat van me op de PC gespeeld en het blijft, ondanks het repetitieve karakter, toch ontzettend vermakelijk..
avatar van MarvelousMax
Door MarvelousMax (5959 reacties) op 17-11-2013 15:01
( PM )
Quote:
[..]


@Maxubachs: Thanks voor de info over replay. Verder thanks but no thanks voor je spellingsuggesties.

Kun je me uitleggen welke behoefte je bevredigd door zo'n opmerking? Dit is geen persoonlijke aanval, maar zie die trend steeds vaker. Vraag me af wat er in het hoofd van jou (jullie) omgaat?

De hoop dat ik dankzij jouw verbetering nooit meer fouten maak en je daar eeuwig dankbaar voor ben? De hoop dat ik mijn bericht herschrijf en oude verwijder? Of aan anderen laten zien hoe goed je in spellen bent?

Bij allen ga je er trouwens van uit dat ik je terug zal lezen, dus er speelt in ieder geval de wens gezien te worden mee neem ik aan? Het intrigeert mij, ik hoop op een waardevolle reactie. Bij voorbaat dank.


Ik hoop dat je ophoudt met stomme spellingsfouten maken, want ik erger me eraan. Waardevol genoeg?

*bevredigt
avatar van ToothedBomb
Door ToothedBomb (1313 reacties) op 17-11-2013 15:01
( PM )
Quote:
[..]

Dus wanneer ik 1 spelfout maak, laat ik zien dat ik permanente spelproblemen heb? Dat is me nog eens een fundamentele attributiefout...


Je hebt meerdere fouten gemaakt in je tekst, ik heb er alleen niets van gezegd. Dat is immers waar jij om vraagt.

Of je spelling belangrijk vindt of niet, moet iedereen voor zichzelf weten. Als je iets op internet schrijft, is dat niet alleen voor jezelf bedoeld. Het staat daar zodat anderen het gaan lezen. In dat geval vind ik dat je wel meer energie mag steken in correcte spelling. Wat je bedoelt kan iedereen wel begrijpen, maar dat lukt mensen ook als je alle klinkers weglaat. Dat betekent nog niet dat het fijn lezen is.

@ Doobieters
Die verbetering was denk ik niet bedoeld voor dit artikel, maar voor de mini-recensie van Toonybee in de reacties.
avatar van Christiaanwwe
Door Christiaanwwe (1883 reacties) op 17-11-2013 15:07
( PM )
Quote:
[..]


Dat is altijd de insteek als je iets op internet zet. Jij hebt ook niet net je reviewtje getypt in de hoop dat niemand het zal lezen.
Als je dan toch al die moeite steekt in het schrijven van zo'n tekstje, is het misschien ook wel nuttig om te weten hoe werkwoordspelling in elkaar steekt; een onderdeel dat op de basisschool behandeld wordt.


kan er dan nooit normaal gedaan worden .
niet iedereen typt even goed .
proberen andere mensen ook in waarde telaaten .
en sommige mensen doen hun best en hebben het zelf niet in de gaten.
dat er foutje gemaakt word en dan heb je gelijk het geroep tegen elkaar
om een bepaalde foutje als je op iedereen zijn fouten let dan mag je straks niks meer zo lang de persoon zijn best maar doet vind ik het wel goed. het valt te minste te lezen.

en wat nou als je zelf een keer foutje maakt ???

ik zelf ben ook niet altijd om goed op de pc te typen.
daar kom ik voor uit maar probeer wel mijn best

en ook snap ik je mening want gaat over een review.

maar om nu gelijk de basisschool er bij te halen is ook wel een stom opmerking
avatar van Zirkonium
Door Zirkonium (489 reacties) op 17-11-2013 16:19
( PM )
Mijn laatste CoD was finest hour op de PS2, dus heb geen vergelijking kunnen trekken met eerdere delen maar... Ik vond de graphics om te huilen.. verweg ziet alles er prima uit, maar kom je dichtbij, loop je ergens tegen op etc. dan voel ik me weer terug in een ander tijdperk. Was zeer telerugesteld hierin.
avatar van TheincrediblemachineD
Door TheincrediblemachineD (6793 reacties) op 17-11-2013 20:29
( PM )
Quote:
[..]


Ik hoop dat je ophoudt met stomme spellingsfouten maken, want ik erger me eraan. Waardevol genoeg?


-Spelfouten (spellingsfouten is geen woord)

En zou je dan in het vervolg ook geen onnodige komma's (je komma achter het woord maken is onnodig) meer kunnen plaatsen? Ik erger me eraan.

Quote:
@tooney replay is of je het lang kan blijven spelen/herspelen

overigens is het ik vind niet ik vindt


- Replay
- Overigens, en dan achter vind een komma.

En je vergeet de punt aan het einde van je zin.

Waarmee ik dus bedoel te zeggen dat je niet andere mensen moet verbeteren als je zelf in 1 zin al twee fouten maakt.
avatar van MarvelousMax
Door MarvelousMax (5959 reacties) op 17-11-2013 20:35
( PM )
Sorry man, was me van beide fouten niet bewust.

Waarmee ik dus bedoel te zeggen dat je zo ook een correctie kan opvatten.
avatar van TheincrediblemachineD
Door TheincrediblemachineD (6793 reacties) op 17-11-2013 20:38
( PM )
Quote:
Sorry man, was me van beide fouten niet bewust.

Waarmee ik dus bedoel te zeggen dat je zo ook een correctie kan opvatten.


Ik denk dat mensen sneller correcties van mensen aannemen die zelf ook geen taalfouten maken.

Zullen we bij deze niet meer zeuren over kleine taalfoutjes op een forum en iedereen gewoon lekker laten schrijven zoals hij/zij wil schrijven? Taalpolitie spelen is nergens voor nodig en haalt alleen maar een hoop fun voor veel mensen weg.
avatar van MarvelousMax
Door MarvelousMax (5959 reacties) op 17-11-2013 20:42
( PM )
Het is niet zo dat ik elke fout die ik zie ga verbeteren want ik weet dat dat vervelend is. Daarnaast heb ik er zelf ook geen zin in, maar ik reageerde nu toch op zijn post. Dan denk ik: kan ik net zo goed die opvallende (basis)fout even meepakken.

Edit: Ik denk ook niet echt dat dat eerste het geval is. Werkwoordspelling verbeterde ik op, en ik denk niet dat je me vaak op fouten daarin zult betrappen.
avatar van TheincrediblemachineD
Door TheincrediblemachineD (6793 reacties) op 17-11-2013 20:47
( PM )
Hoog cijfer voor deze game trouwens!
avatar van MarvelousMax
Door MarvelousMax (5959 reacties) op 17-11-2013 20:51
( PM )
Dit zeg ik omdat dit een fout is die je naar mijn mening echt niet zou moeten maken.

Edit: Mooie edit, maar dan NIET.
avatar van TheincrediblemachineD
Door TheincrediblemachineD (6793 reacties) op 17-11-2013 20:53
( PM )
Vond het een onnodige discussie worden dus daarom de edit.

Maar goed, ik hou dus op met deze ''taal''discussie onder het mom: Laat iedereen schrijven zoals ie wil, dan blijft het een gezellig forum!
avatar van Huyberz
Door Huyberz (196 reacties) op 17-11-2013 21:04
( PM )
Is denk ik de laatste cod die ik heb gekocht. Valt vies tegen qua graphics. World at war ziet er nog beter uit. Verder nauwelijks vernieuwing terwijl dingen die niet vernieuwd hadden hoeven te worden voor mij (Search & destroy bijv.) er uit zijn gegooid.
Spec-ops en survival vond ik ook goede modes en die zijn er (deels) uit.

Goed business plan van Activision dat wel. Lang geen nieuwe engine gebruiken, 10-20 miljoen games per editie multiplatform verkopen en lekker alles rekken tot next-gen.

Jammer verder dat de reacties meer over spelfouten gaan dan inhoudelijk over het spel/ de recensie.
avatar van Logical
Door Logical (472 reacties) op 17-11-2013 22:09
( PM )
Replay 90? lol

SP is leuk, MP is ruk. Maar dat is al jaren zo.
avatar van EEK79
Door EEK79 (1629 reacties) op 18-11-2013 01:51
( PM )
Quote:
Vond het een onnodige discussie worden dus daarom de edit.

Maar goed, ik hou dus op met deze ''taal''discussie onder het mom: Laat iedereen schrijven zoals ie wil, dan blijft het een gezellig forum!


Het mooiste van dit hele verhaal is altijd wat die behoefte om mensen te corrigeren op vrij onbenullige zaken zegt over iemand zijn eigen inlevingsniveau e.d. Mocht iemand echt de behoefte hebben om iemand te helpen pb hem of haar gewoon even, in alle andere gevallen irriteer je met een reactie erop hoogstwaarschijnlijk net zoveel mensen. Leven en laten leven.
avatar van Ben
Door Ben (7460 reacties) op 18-11-2013 08:21
Rol: Toevoeg Moderator
( PM )
Quote:
Replay 90? lol

SP is leuk, MP is ruk. Maar dat is al jaren zo.


Juist doordat ik ALLEEN maar dingen heb gelezen zoals:
"De MultiPlayer is klote"

Vind ik de Multiplayer juist wel meevallen.
Wat ik wel storend vind is dat er nu al campers zijn.
En niet een paar... Maar daar kunnen ze helaas niks aan doen.
avatar van ArdiBacardi
Door ArdiBacardi (1967 reacties) op 18-11-2013 20:47
( PM )
Lees ik nu zo ongeveer alleen maar meningen over een spelfout en niet over CoD? Waar gaat het heen met dit land...

OT: Zeer tof spel, dit speel je alleen als je je CoD fix wil krijgen. Origineel of niet, dat zal de echte fan boeien. Single-player is altijd een rollercoaster en multi-player staat als een huis. Elk jaar kijk ik er weer naar uit, het voelt aan of je lekker ongegeneerd junkfood hebt gegeten.
avatar van Mangamusicfan
Door Mangamusicfan (673 reacties) op 19-11-2013 09:37
( PM )
zo dit cijfer is wel erg hoog, dit is dan ook de eerste cod die ik over sla!
avatar van Mr. Cheapo!
Door Mr. Cheapo! (7447 reacties) op 25-11-2013 08:57
( PM )
Quote:
zo dit cijfer is wel erg hoog, dit is dan ook de eerste cod die ik over sla!


Ik persoonlijk sla geen enkele CoD over maar wacht wel tot de prijzen wat gedaald zijn van zo'n nieuwe release. Overigens uitstekende game review waarvoor mijn complimenten!

Ook sluit ik mij trouwens geheel aan bij de leuke comment van BG member ArdiBacardi waarvoor hulde! ;-D