Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App
Cyberpunk 2077 - Day One Edition (XboxOne)
70 100 1

Review Cyberpunk 2077 - Day One Edition (XboxOne)


Gespeeld op Xbox One X

In 2008 kondigde ontwikkelaar CD Projekt RED aan dat ze bezig waren met het maken van een titel in het Cyberpunk universum. Nu, twaalf jaar later, is dan eindelijk Cyberpunk 2077 voor meerdere systemen beschikbaar. Is de game het lange wachten waard, of kun je beter even wachten met een aanschaf? Wij zochten het voor je uit.

Het is een lange weg geweest die ontwikkelaar CD Projekt RED heeft afgelegd. Natuurlijk is de studio voor veel mensen vooral bekend als makers van The Witcher 3. En ja, dat is inderdaad een geweldige game. En nee, dat was zeker niet meteen bij de lancering van die game ook het geval. Een ambitieuze titel die pas na een grote berg aan updates en patches zijn uiteindelijke vorm wist te bereiken. Helaas is dat naar alle waarschijnlijkheid ook het traject dat de studio nu met Cyberpunk 2077 moet bewandelen. Want om te zeggen dat de release van Cyberpunk 2077 allesbehalve vlekkeloos is verlopen? Dat is misschien op de rand van 2020 wel een beetje een understatement. Maar laten we bij het begin beginnen.

Cyberpunk 2077 is een RPG gebaseerd op een bordspel uit de jaren tachtig. Cyberpunk 2020, wat de titel van het bordspel meteen heel actueel maakt, was destijds vooral vernieuwend door de diepgaande scenario’s, de setting met glamrock en punk, het gebruik van cybernetica om je personages te verbeteren en de toekomstsetting zoals we die ook vaker in science fiction films zoals Blade Runner voorbij hebben zien komen. 


Een aardig begin
In deze wereld neem jij de rol van V op je, een huurling die je bij de start van de game zelf moet vormgeven. Van de kleuren van zijn/haar/hun ogen, tot het geslacht van je personage, het komt allemaal voorbij. Inclusief verschillende groottes en vormen. Want wat veel mensen op basis van het perspectief van de actie makkelijk vergeten is dat Cyberpunk niet slechts een shooter is, maar een redelijk diepgaande RPG waarbij je keuzes invloed hebben op je avontuur.

Al bij de start van het spel moet je een keuze maken tussen een drietal achtergronden. Deze keuze bepaalt hoe jouw personage de wereld bekijkt. Ben je een Nomad, een Streetkid of een Corpo? Als Nomad hoor je bij een rondtrekkend gezelschap dat vooral vrijheid op prijs stelt. Als Streetkid ben je op de straten van Night City opgegroeid en weet je hoe je makkelijk connecties legt en als Corpo kom je meer uit een welgestelde achtergrond waarbij het bedrijfsleven, macht en geld vaak leidend is voor de mensen om je heen.

Ongeacht je keuze moet je vervolgens in de openingsproloog van het spel meerdere keuzes maken. Hoe red je iemand uit een hol van tegenstanders? Ga je sluipend te werk of liever guns blazing? Hoewel het spel duidelijk neigt naar een voorzichtige aanpak word je niet afgestraft als je dingen op je eigen manier aanpakt. Keuzevrijheid, verschillende manieren van spelen en solide aanvoelende gunplay maken de eerste uren van het verkennen van Night City erg leuk om te doen.


Eerste barstjes worden al snel zichtbaar
Tijdens mijn tijd in Night City op de Xbox One X merkte ik af en toe wat grafische glitches. Zo waren er geregeld wat kleine clippingproblemen met personages en hun kleding, ontbraken wapens in de handen van personages die duidelijk het idee hadden dat ze wel iets vast hadden en viel ik sporadisch een keer door de map. Nu waren dit af en toe dingen die ik als irritant maar nooit super ergerlijk heb ervaren. Toch zijn spelers op de PS4 en de originele Xbox One een stuk minder gelukkig met de hoeveelheid problemen waar ze tegenaan lopen. Dat Sony Cyberpunk 2077 inmiddels ook van hun PS Store verwijderd heeft geeft wel aan dat CD Projekt RED hard aan de bak moet om hun reputatie te redden.
Veel reviewers hebben de game op de PC mogen reviewen, en het is duidelijk dat de PR-afdeling van CD Projekt RED heel bewust alleen maar beelden van de Xbox One X, Series X, PS4 Pro en PS5 naar buiten heeft gebracht. Het zijn die consoles en de PC die de game redelijk tot goed kunnen draaien. Het neemt niet weg dat vele, in potentie miljoenen, gamers Cyberpunk 2077 in huis hebben gehaald op basis van de beeldvorming en reputatie van de ontwikkelaar. En dat bezitters van de PS4 en Xbox One niet de game krijgen die ze hadden mogen verwachten.

Een korte blik op YouTube levert vele, vaak wel hilarische, filmpjes met glitches en problemen van Cyberpunk 2077 op. En het mag best gezegd worden dat Cyberpunk 2077 een hele sterke game is als alles loopt zoals het hoort. De locaties, muziek, karakters, gameplay en veelzijdigheid van de wereld heeft een enorme hoeveelheid potentie die er in de huidige staat van de game zeker niet altijd uitkomt.


Mogelijkheden te over
Aangezien Cyberpunk 2077 een RPG is zul je in het spel over een flinke berg aan opties beschikken. Hoe rust je jouw V uit? Welke wapens hebben je voorkeur? Welke kleding draag je? In veel opzichten blijf ik het raar vinden om cosmetische keuzes te maken voor een personage dat nauwelijks zelf in beeld is, maar het hoort er nu eenmaal bij. De keuzes voor je karakteristieke vaardigheden zoals Strength, Intelligence etc. hebben vaak gevolgen voor de routes die je kunt nemen. Zo geeft een hogere Strength je de mogelijkheid om gesloten deuren makkelijker te openen. Maar ook betere hackingvaardigheden kunnen je in staat stellen om routes te openen die anders gesloten blijven.

Persoonlijk probeer ik met een RPG altijd een charismatische prater te zijn die zich uit vrijwel elke situatie kan kletsen. Vaak gooi ik wat punten in Intelligence en Strength om toch een beetje een all-round personage te kunnen zijn. Stealth is natuurlijk altijd een optie, en wanneer je tegenstanders vast hebt gegrepen kun je ze bewusteloos laten gaan of simpelweg vermoorden.


Een haastklus van twaalf jaar hard werken?
In de kern is de gameplay van Cyberpunk 2077 dus zeker solide en vermakelijk. Toch is het wel opzienbarend dat een game die voor de release van de PS4 en Xbox One al is aangekondigd niet fatsoenlijk op de instapmodellen kan draaien. De framerates zijn in sommige instanties zo laag als tien frames per seconde, wat eigenlijk betekent dat je beter naar een diashow kunt kijken. Daarnaast lijkt de hoeveelheid voetgangers ook beperkt en zie je ze af en toe ook vastlopen in hun beperkte routines. Ergens zijn dergelijke technische problemen enigszins te begrijpen, aangezien het spel natuurlijk voor een grote hoeveelheid systemen ontwikkeld is en er bij de studio, waarschijnlijk tot het moment van de release en ook de komende maanden nog, al vele uren extra zijn gewerkt om het spel af te proberen te maken. In veel opzichten lijkt Cyberpunk 2077 een beetje ten onder te zijn gegaan aan haar eigen ambities. Hoewel de inhoud van het spel qua systemen aardig in elkaar zit, is het de afwerking die duidelijk te wensen overlaat.

Ik heb er wel vertrouwen in dat CD Projekt RED de komende maanden de staat van de game wat zal kunnen verbeteren op de PS4 Pro, Xbox One X en PC. Maar wat betreft de staat van de versies op de PS4 en Xbox One heb ik mijn bedenkingen of de systemen simpelweg niet te zwak zijn om het spel in een acceptabele vorm te draaien. Natuurlijk was de release van The Witcher 3 op de consoles ook geteisterd door bugs, rare vastlopers en een matige framerate en CD Projekt RED wist die game uiteindelijk ook goed op te poetsen. Maar Cyberpunk 2077 is qua systemen, patronen en intensiteit van de verschillende systemen een heel ambitieuze titel. Dat maakt het ook meteen een stuk ingewikkelder om problemen op te lossen.


Conclusie
Cyberpunk 2077 is een lastige game geworden om te reviewen. Tijdens mijn avontuur met V heb ik mooie, spannende, interessante en vooral unieke ervaringen meegemaakt die helaas niet altijd even overtuigend waren door de glitches waar ik tegenaan liep. Als een setting zo mooi wordt neergezet, de personages vrijwel allemaal als driedimensionale karakters worden opgebouwd en de gameplay in potentie lekker speelt, dan is het zo ontzettend jammer als de beleving ruw teniet wordt gedaan doordat je door een map valt, texturen ingeladen worden op personages of er rare problemen ontstaan in de AI van tegenstanders.

Nu is het natuurlijk zo dat sommige spelers het spel zullen doorlopen en nooit tegen een probleem aan zullen lopen. En andere spelers zullen nauwelijks door missies heen kunnen komen omdat het spel bepaalde segmenten niet goed inlaadt. Dat is nu eenmaal wat er kan gebeuren bij een game dat zo ingewikkeld is opgebouwd. Maar omdat de problemen van Cyberpunk 2077 op een vrij grote schaal tevoorschijn komen, is het naar mijn mening beter om de game een tijdje links te laten liggen en te wachten tot de meeste problemen verholpen zijn. Het eindcijfer hieronder is bedoeld als gemiddeld oordeel voor alle versies. Natuurlijk zou de PC-versie een hoger cijfer scoren, aangezien die het best aardig doet. Maar het zou misleidend zijn om de slechte prestaties van Cyberpunk 2077 op de PS4 en Xbox One te negeren. Als alle bugs verholpen zijn mag er minstens een volle budgy bij opgeteld worden. Maar tot die tijd stelt Cyberpunk 2077 toch een beetje teleur.


Deze review is geschreven door Gerard Olsder.

 

Aantal keer bekeken: 5644 

Laagste 3 prijzen voor Cyberpunk 2077 - Day One Edition (XboxOne)

39.95 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
AllYourGames.nl 9.1
€  39.95€ 0.00   € 39.95
Amazon.nl 9.0
 
€  39.95€ 0.00   € 39.95
Bol.com 8.4
€  39.95€ 0.00   € 39.95

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van MarkD
MarkD ( 2496 ) 19-12-2020 18:12
Cyberpunk? Die komt toch pas augustus 2021 uit?

(Doen we allemaal mee? 😊
avatar van Cmpunk
Cmpunk ( 278 ) 19-12-2020 18:25
nog een jaar en dan hebben we eindelijk het eindproduct in handen zoals het had moeten zijn. veel plezier met testen.
avatar van DeGoeisteKaas
DeGoeisteKaas ( 1652   4) 19-12-2020 18:27
Een 7? Is nog niet de helft waard, want werkt gewoon niet zoals het hoort. Als iemand je keuken of huis oid half af aflevert, vind je dat toch ook niet voldoende hoop ik. Vind het spel zelf ook geen zak aan met oninteressante dialogen en de reacties waar je uit kan kiezen slaan ook nergens op. En het rijden is kut, evenals het schieten.
avatar van SR8
SR8 ( 3638   2) 19-12-2020 18:31
Het is wachten op de eerste reactie dat je deze game niet op een last-gen console hoort te spelen/reviewen.
avatar van Arcadia
Arcadia ( 1001 ) 19-12-2020 18:47
Je hoort deze game niet op een last-gen console te spelen/reviewen
avatar van -GJ-
-GJ- ( 3522   5) 19-12-2020 19:00
Rol: Forum Moderator
Hou het een beetje rustig in de comments.
avatar van Defl
Defl ( 895 ) 19-12-2020 19:04
IGN gaf de console versie een 4, de PC een 9.
Ik gebruik de PS- Pro versie, die zal er wat tussenin liggen. Vermaak me wel!
Game is twee keer gecrasht, één keer gehad dat de framerate in een situatie echt storend boterde.
Dat allemaal op 10 uur speeltijd, valt me mee.
Wel één hele rare bug, dat alle settings af en toe (beeldopties, HDR instellingen) bij de 2 crashes, maar ook vanaf de laatste reload gereset worden. Zeer vreemd, een primeur voor mij
avatar van Shatish_s
Shatish_s ( 142 ) 19-12-2020 19:05
Gekocht voor google stadia (actie met de premiere edition) moet de game nog proberen. Thnx voor de review!
avatar van Dragonborn
Dragonborn ( 119 ) 19-12-2020 19:13
Ik dacht dat hij pas in augustus 2021 uit zou komen?
avatar van Arkkey
Arkkey ( 177 ) 19-12-2020 19:59
Quote:
Aangezien Cyberpunk 2077 een RPG is


Zelfs CDPR zelf noemt het geen RPG meer. volgens mij heeft het alleen nog een "role playing" tag op gog maar daar houdt het verder wel mee op.
Ik vind het gemiddelde van alle versies aanhouden ook wel een beetje vreemd aangezien er zo'n verschil in zit, op de ps4 koop je er niks voor dat het gemiddelde hoger ligt bv.
avatar van Curapica
Curapica ( 793 ) 19-12-2020 20:20
Quote:
[..]


Zelfs CDPR zelf noemt het geen RPG meer. volgens mij heeft het alleen nog een "role playing" tag op gog maar daar houdt het verder wel mee op.
Ik vind het gemiddelde van alle versies aanhouden ook wel een beetje vreemd aangezien er zo'n verschil in zit, op de ps4 koop je er niks voor dat het gemiddelde hoger ligt bv.


Source please? Volgens mij hebben hun dat nooit gezegd. Tevens staat niet alleen op gog de tag dat het een RPG is...

Cyberpunk is een RPG, hoe je het ook wendt of keert.
avatar van Minoesh
Minoesh ( 40   1) 19-12-2020 20:24
Quote:
nog een jaar en dan hebben we eindelijk het eindproduct in handen zoals het had moeten zijn. veel plezier met testen.


Haha, ja dat is een interessant argument dat we vaker zien. Cyberpunk zou al in het begin van 2020 uitkomen en toen waren de ps5 en xbox X er niet eens, dus dat 'last-gen' argument gaat dubbel nergens over.
avatar van RudyV
RudyV ( 283 ) 19-12-2020 20:24
Hoe kan je nu zo'n review droppen? Het is zo'n slechte game al halen ze de bugs er uit dan hou je nog een lege wereld over totaal niet wat ons voorgeschoteld is met hun mooie praatjes. Hoe durf je zo'n game zo groots te releasen. PlayStation haalt hem echt niet zomaar uit de store dat is een hele zware maatregel.
avatar van Tediz2013
Tediz2013 ( 282 ) 19-12-2020 20:35
net als de review speel ik het op de One X. je komt wel wat bugs tegen.. maar niks gamebreaking. de game speelt bij mij dus wel goed, nou weet ik ook dat ik er wat geluk bij heb, nou doe ik op de xbox aan gamesharen met mijn beste vriend uit engeland, hij speelt op de normale xbox.. hij heeft ongeveer 6 uurtjes gespeeld en merkt wel dat de kwaliteit een stuk onder de maat ligt.. als je cyberpunk toch wilt spelen.. doe dit dan op de One X, Series X, Series S of PS5 (ps4 pro maybe?) maar zeker niet op de base modelen van vorige gen.
avatar van Albatros
Albatros ( 327 ) 19-12-2020 21:32
Ik wacht wel op de Nintendo Switch versie.
avatar van Gunghir
Gunghir ( 5004   16) 19-12-2020 21:32
Comment rustig door ik lees lekker door xD
Best we ballen nu een review droppen van 2077
avatar van Jellsyboy
Jellsyboy ( 506 ) 19-12-2020 22:00
Review dan ook de PC versie als beste versie zodat je een review over de daadwerkelijke inhoud van de game kunt geven. Nu belicht je wederom vorige gen console problemen. knuddereview / 10
avatar van Yamilord
Yamilord ( 13 ) 19-12-2020 22:11
Is niet eens echt cyberpunk, heeft alleen de uiterlijk. Mist de belangrijke thema's.
avatar van ZWGamemaster
ZWGamemaster ( 2353 ) 19-12-2020 23:06
Ik keek enorm uit naar de game, maar na het horen, zien en lezen van alle problemen, wacht ik helaas nog wel even.
avatar van Bigds9fan
Bigds9fan ( 4590 ) 19-12-2020 23:18
Ben bijna geneigd de game te kopen om te zien of het net zo erg is als Valhalla.
avatar van Gueldi
Gueldi ( 90 ) 19-12-2020 23:22
Ps5 werkt de game prima op crashes na dan en wat bugs kwa fps geen problemen
avatar van TheHunter9627
TheHunter9627 ( 70 ) 20-12-2020 00:38
Quote:
Ben bijna geneigd de game te kopen om te zien of het net zo erg is als Valhalla.


Wat is er mis met valhalla als ik vragen mag? Ik hoef namelijk in valhalla niet duizend keer mijn journal te openen om een missie te selecteren want alle missies staan boven in je kompas. En als je eenmaal in Cyberpunk bij een missie bent aangekomen is ie voor level 28 en ik ben pas level 12 kan nergens zien in Cyberpunk welk level een missie is gevolg dat je 6/10 missies halverwege afbreekt omdat je te laag level bent. Laten ze eerst maar een de bugs en glitches eruit halen en welk level je ongeveer moet zijn voor een missie dat word het al een stuk beter en dat je fixer je niet belt voor een side mission van level 28 terwijl ik level 12 ben.
avatar van Sigpro
Sigpro ( 1509 ) 20-12-2020 01:41
Game is gewoon slecht, teveel bugs en rariteiten.
Sony en Microsoft geven je geld terug mocht je er van af willen.
Game is niet af, sorry het lijkt net GTA van 10 jaar terug.
avatar van Bigds9fan
Bigds9fan ( 4590 ) 20-12-2020 02:11
Quote:
[..]Wat is er mis met valhalla als ik vragen mag?


Ben al meerdere keren een bug tegen gekomen dat ik niet verder kon en een oude save moest laden. Nu werkt dat zelfs niet meer. Dik 69 uur in de game zitten en ik kan niet verder.

Ja dan moet ik 2 uur opnieuw spelen door een heel oude save te laden. En dan maar hopen dat er niet weer een bug is.

Maar goed dat van een te laag level zijn dat had ik bij een dreamquest ook. Voor ik begon zei de game level 120 maar dat was op eens 190.
avatar van TheHunter9627
TheHunter9627 ( 70 ) 20-12-2020 03:39
Quote:
[..]Ben al meerdere keren een bug tegen gekomen dat ik niet verder kon en een oude save moest laden.


Raar na 100 uur valhalla nooit een bug gehad. Verder had ik ook door dat die dreamquest in valhalla van level 120 opeens naar 190 gaat maar gelukkig zeggen ze in die game nog welk level word aangeraden waarbij Cyberpunk elke keer halverwege een missie er achter moet komen dat het een te hoge level is. En ik moet in Cyberpunk om de 10 minuten wel een save laden omdat bij elke stealth missie een enemie mij door muren heen ziet of er gaat wel iets anders fout door een bug of glitch denk dat ik daardoor meer een save aan het laden ben dan dat ik de game aan het spelen ben heel vervelend.
avatar van Bigds9fan
Bigds9fan ( 4590 ) 20-12-2020 03:45
Quote:
[..]Raar na 100 uur valhalla nooit een bug gehad. Verder had ik ook door dat die dreamquest in valhalla van level 120 opeens naar 190 gaat maar gelukkig .


Het kan. Een goede vriend speelt de game ook en zonder problemen. Het wordt inderdaad aangegeven maar Ubisoft had van te voren beloofd dat grinden niet nodig zou zijn.

Dus dat was al zowiezo een minpunt. De meerdere bugs ook al maar dat ik nu niet meer verder kan is helemaal het eind punt voor me want ik ga geen uur herspelen zonder garanties.

Jammer voor je van Cyberpunk.
avatar van Blaxtard
Blaxtard ( 498 ) 20-12-2020 07:07
Zodra ik een ps5 heb volgend jaar augustus zal de game vast wel klaar zijn en de helft van de prijs zijn. Misschien dan eens oppikken.
avatar van Remedy
Remedy ( 818 ) 20-12-2020 07:58
Voelt voor mij aan als de Gothic reeks: de slechte grafische prestaties en bugs vervagen, want het spel is verder zo uitmuntend
avatar van Echo
Echo ( 782 ) 20-12-2020 08:17
Quote:
[..]


Wat is er mis met valhalla als ik vragen mag? Ik hoef namelijk in valhalla niet duizend keer mijn journal te openen om een missie te selecteren want alle missies staan boven in je kompas. En als je eenmaal in Cyberpunk bij een missie bent aangekomen is ie voor level 28 en ik ben pas level 12 kan nergens zien in Cyberpunk welk level een missie is gevolg dat je 6/10 missies halverwege afbreekt omdat je te laag level bent. Laten ze eerst maar een de bugs en glitches eruit halen en welk level je ongeveer moet zijn voor een missie dat word het al een stuk beter en dat je fixer je niet belt voor een side mission van level 28 terwijl ik level 12 ben.

Er staat HIGH RISK naast een missie in de journal als je een te laag level bent
avatar van LostBoyNL
LostBoyNL ( 1128   3) 20-12-2020 10:08
Lekker wachten, dan veel goedkoper en heeft de game veel patches gehad.
avatar van EEK79
EEK79 ( 2112 ) 20-12-2020 11:16
Goed voorbeeld waarom je meerdere reviews moet toepassen bij zo’n release. 1 voor pc, 1 voor oldgen en 1 voor nextgen. Verschil is van PC een van de mooiste games ooit tot ps4 een niet acceptabele game met potentie.
avatar van Wulfie_NL
Wulfie_NL ( 85 ) 20-12-2020 11:52
Hmm ik ben dus gezegend blijkbaar, want naast een drietal crashes zitten er al bijna een etmaal aan speelureb in en geen problematische zaken verder. Dus in ben dik tevreden op de one x
avatar van Defl
Defl ( 895 ) 20-12-2020 12:27
Quote:

Wel één hele rare bug, dat alle settings af en toe (beeldopties, HDR instellingen) bij de 2 crashes, maar ook vanaf de laatste reload gereset worden. Zeer vreemd, een primeur voor mij


Update 1.05 is uit. Afgaande op de patchnotes is dit specifieke probleem gefixt!
avatar van G-ZeS
G-ZeS ( 268 ) 20-12-2020 13:35
Net als bij de Witcher 3 zal het hier de moeite lonen om een jaartje te wachten zodat alles bugs verholpen zijn. Was zelf ook laat met het spelen van de W3 en had vrijwel geen van de issues die de Launch zo getergd hadden. Bij cyberpunk verwachte ik hetzelfde probleem, wat helaas realiteit is gebleken.

Ik vrees dat ik deze game pas eind volgend jaar ga spelen op een next-gen systeem.
avatar van Mogitu
Mogitu ( 160 ) 20-12-2020 14:12
Quote:
Net als bij de Witcher 3 zal het hier de moeite lonen om een jaartje te wachten zodat alles bugs verholpen zijn. Was zelf ook laat met het spelen van de W3 en had vrijwel geen van de issues die de Launch zo getergd hadden. Bij cyberpunk verwachte ik hetzelfde probleem, wat helaas realiteit is gebleken.

Ik vrees dat ik deze game pas eind volgend jaar ga spelen op een next-gen systeem.


Hetzelfde probleem is wellicht wat far-fetched. Witcher 3 had issues op launch, maar in de verste verte niet wat er hier aan de hand is.
avatar van Thijsknvb
Thijsknvb ( 685 ) 20-12-2020 14:21
Maar wachten op de next gen versie. Heb nog steeds het vertrouwen in cd projekt, alleen is het wel dik ondermaats om een peoduct in zo'n staat af te leveren.
avatar van TheHunter9627
TheHunter9627 ( 70 ) 20-12-2020 14:43
Quote:
[..]

Er staat HIGH RISK naast een missie in de journal als je een te laag level bent


Ja dat had ik ook wel door maar heb niet echt zin om elke keer als een fixer mij belt te controleren of de missie niet te hoog level is of niet bel dan gewoon niet want een missies van level 28 terwijl ik level 12 ben heb ik niks aan. Daarnaast heb je ook nog die ncpd missies die niet in je journal komen hier moet je de map tevoorschijn voor halen om te controleren wat de danger level is haalt je wel heel erg uit het spel om elke missie te controleren. Verder als is een ripperdoc of wapen handelaar wil bezoeken moet ik ook weer de map tevoorschijn halen moet ik eerst een ripperdoc om de map vinden haalt je toch wel heel erg uit de game ik speel op ps4 en pijltje naar links heeft niet echt een functie als ze nou toevoegen dat als je pijltje naar links ingedrukt een tabblad links op je beeld komt en je daar bijvoorbeeld op ripperdoc kan drukken en dan een keuze krijgt uit welke ripperdoc je wilt bijvoorbeeld viktor plus de afstand en je kan dit ook gebruiken om een missie te selecteren plus wat de danger level is dan hoef je teminste niet elke naar je map of journal. Gta 5 heeft dit wel heb in dat spel nog nooit mijn map open gedaan je houd touchpad ingedrukt en kiest waar je naartoe wilt ondertussen kan je gewoon nog lopen of autorijden.
avatar van Nilis007
Nilis007 ( 1290   34) 20-12-2020 14:59
Ik ben van mening dat je de game moet reviewen zoals ie is, en dan krijg je dus de IGN oplossing: slechte score op last gen, en goede score op next gen.

Ik durf het namelijk bijna niet te zeggen, maar ik vind 'm op de series X in quality mode echt goed (kan alleen maar beter als de RT patch er ooit komt). Ik vind tot nu toe de verhalen erg boeiend. Enige minpuntjes zijn dat de gameplay weinig vernieuwend is en dat de interactie met npc te beperkt is.
avatar van Gunghir
Gunghir ( 5004   16) 20-12-2020 15:11
Quote:
Ik ben van mening dat je de game moet reviewen zoals ie is, en dan krijg je dus de IGN oplossing: slechte score op last gen, en goede score op next gen.

Ik durf het namelijk bijna niet te zeggen, maar ik vind 'm op de series X in quality mode echt goed (kan alleen maar beter als de RT patch er ooit komt). Ik vind tot nu toe de verhalen erg boeiend. Enige minpuntjes zijn dat de gameplay weinig vernieuwend is en dat de interactie met npc te beperkt is.


probleem is draaiend op een 3080 is de game alsnog een grote terig zooi kwa bugs.
en verdiend deze game echt niet hoger dan een 6
avatar van Tebeth
Tebeth ( 970 ) 20-12-2020 15:52
De review gaat, begrijpelijkerwijs, sterk in op de enorme hoeveelheid bugs die het spel nu heeft. Jammer genoeg komt er inhoudelijk over de gameplay nog niet zo heel veel naar voren. Misschien is het goed om daar ook iets over te lezen en de review hiermee aan te vullen? Zo weet of de game iets voor je is,.... nadat CD Projekt RED hopelijk de meeste bugs straks heeft verholpen.
avatar van Dragonborn
Dragonborn ( 119 ) 20-12-2020 15:53
Daarom moeten we nooit, maar dan ook nooit games pre orderen. Games zijn tegenwoordig nooit af op release. Lekker een paar maanden wachten tot de bugs eruit zijn en je hebt de game voor een paar tientjes minder. Winwin
avatar van Nilis007
Nilis007 ( 1290   34) 20-12-2020 16:23
Quote:
[..]


probleem is draaiend op een 3080 is de game alsnog een grote terig zooi kwa bugs.
en verdiend deze game echt niet hoger dan een 6


Hoeveelheid bugs en glitches is wel meer dan bij de gemiddelde game. Maar ik stoor me er niet aan. Op andere plekken is de game echt beter dan gemiddeld.
avatar van G-ZeS
G-ZeS ( 268 ) 20-12-2020 18:12
Quote:
[..]


Hetzelfde probleem is wellicht wat far-fetched. Witcher 3 had issues op launch, maar in de verste verte niet wat er hier aan de hand is.


Misschien wat minder, maar als je de release notes van de eerste patches er weer even bijpakt dan was W3 ook een bug festijn met framerate issues in veel van de gebieden, freezes, glitches etc.
avatar van TheHunter9627
TheHunter9627 ( 70 ) 20-12-2020 21:44
Quote:
[..]


Misschien wat minder, maar als je de release notes van de eerste patches er weer even bijpakt dan was W3 ook een bug festijn met framerate issues in veel van de gebieden, freezes, glitches etc.


Glitches, bugs en performance is niet het grootste probleem als je die dingen patched is de game nog steeds niet af het verhaal is kort en de gameplay is matig en de game mist nog een leger aan features die beloofd waren. Heb liever een game als the witcher 3 die had wat problemen maar de game was teminste af.
avatar van Mogitu
Mogitu ( 160 ) 20-12-2020 22:47
Quote:
[..]


Misschien wat minder, maar als je de release notes van de eerste patches er weer even bijpakt dan was W3 ook een bug festijn met framerate issues in veel van de gebieden, freezes, glitches etc.


Nou, niet misschien en ook niet iets minder. Ik had de Witcher 3 op launch, en heb afgelopen week de disc versie voor de grap nog eens getest. De som en ernst van de issues komen niet in de buurt van de sh*tstorm in Cyberpunk, en dat zegt heel wat. Aangezien The Witcher zeker, zoals je aangaf, niet foutloos was. Het helpt ook niet dat de issues van Cyberpunk verder reiken dan het technisch vlak.
avatar van PhysX
PhysX ( 1189 ) 21-12-2020 12:41
Ik had 'm op de Xbox One maar speel 'm inmiddels op Google Stadia. Daar draait het spel echt vele malen beter op! Kon voor 50 euro het spel + Stadia Premiere Edition kopen en dat was het meer dan waard. Zit nu lekker in 4k te spelen zonder allemaal vreemde grafische glitches.
avatar van Jmdeking
Jmdeking ( 42 ) 21-12-2020 12:46
Echt deze game heeft iedere minuut een bug, ik vind het onbegrijpelijk dat zoiets in deze staat wordt uitgebracht. Het is pijnlijk om te zien dat je je reputatie zo te grabbel gooit, hij is zelfs uit de PS4 store gehaald!!
avatar van FreakGIB
FreakGIB ( 240 ) 23-12-2020 13:46
Quote:
Hoe kan je nu zo'n review droppen? Het is zo'n slechte game al halen ze de bugs er uit dan hou je nog een lege wereld over totaal niet wat ons voorgeschoteld is met hun mooie praatjes. Hoe durf je zo'n game zo groots te releasen. PlayStation haalt hem echt niet zomaar uit de store dat is een hele zware maatregel.


Ik weet niet waar jij op speelt maar ik vind het zeker geen lege wereld er gebeurd en beweegt veel meer in de game dan bv in GTA die ik wel leeg vind in vergelijk.
In het stad centrum en bij die markt stalletjes is het soms best wel druk voor mijn gevoel.

Hij crashed wel geregeld dat is minder maar nog geen poblemen gehad met een corrupte save game

Alleen sommige dingen hadden wel wat beter uitgewerkt mogen worden.
Auto's je kan ze helemaal niet tunen
Kleding leuk maar je ziet je zelf niet alleen in de spiegel of soms als er een filmpje is

Ik zelf speel hem op de PS5
avatar van TheKratos
TheKratos ( 107 ) 23-12-2020 15:07
Geweldige game (PC). 60+ uur en bijna bij het einde. GOTY voor mij, kan niet wachten op DLC.
avatar van Azzwanker
Azzwanker ( 115 ) 23-12-2020 17:19
De game is echt slecht op de PS4/Xbox One en hoe beter de hardware hoe ''beter'' de game is. Het blijft echter een spel met heel veel bugs en slechte AI. Een 7 is zelfs al hoog. Dan komt daarboven op dat de ontwikkelaar heeft gelogen over de staat van het spel op de gewone consoles, reviewers heeft verboden om over bugs te praten etc. etc. Waarom zou een reviewer daarmee akkoord gaan...

Je moet ook de integriteit van de reviews onder de loep nemen denk ik