Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Far Cry 5 (PS4)
78 100 1

Review Far Cry 5 (PS4)

Begin 2016 maakte Ubisoft een uitstapje naar het stenen tijdperk met Far Cry Primal. Hierin werden de geweren ingeruild voor speren en de auto’s voor sabeltandtijgers. Hoewel dit deel bij ons prima in de smaak viel, liet menig gamer het spel links liggen. Reden genoeg voor Ubisoft om de guns weer onder het stof vandaan te halen in Far Cry 5 en een reis te boeken naar het land van het zware geschut: Amerika.Voor dit vijfde genummerde deel in de serie dwalen we namelijk af naar Hope County: een fictieve plaats in Montana, Amerika. Joseph Seed heeft de bevolking van Hope County ervan overtuigd dat de wereld zal vergaan en dat ze het enkel kunnen overleven wanneer ze zich aansluiten bij Seed’s ‘Eden’s Gate’ cult. Omdat de politie van Hope County alleen niet sterk genoeg is, hebben ze jouw hulp als naamloze deputy ingeschakeld om een eind te maken aan Joseph Seed’s fratsen.

Balkjes vullen
Om Hope County een beetje in de gaten te kunnen houden, heeft Joseph de hulp van zijn broers Jacob en John én zijn zusje Faith ingeschakeld. Alle drie moeten op hun eigen manier een stukje van het Seed territorium in bedwang houden en zo beetje bij beetje meer zieltjes winnen voor hun doomsday cult. Dit levert drie verschillende verhaallijnen op, die je in willekeurige volgorde door kunt spelen om uiteindelijk bij Joseph op de stoep te staan. Hoe meer je doet in een gebied, hoe meer het desbetreffende balkje gevuld wordt. Wanneer er een vol balkje is bereikt, is het tijd om af te rekenen met de baas van het gebied.

Deze manier van progressie hebben we nog niet eerder gezien in de Far Cry-games, maar lijkt erg op het progressiesysteem van Ghost Recon Wildlands. Omdat eigenlijk alles in complete willekeur gespeeld kan worden, heeft dit helaas als gevolg dat je nooit echt in het verhaal word gezogen. Na een x-aantal semi-gerelateerde missies kom je oog in oog te staan met een van de antagonisten van het spel en moet je een kleine missie doorspelen, waarna je vervolgens weer zelf mag bepalen wat je gaat doen. Dit herhaalt zich eigenlijk het hele spel lang. Een ander nadeel van deze manier van progressie is dat wanneer je met twee van de drie bloedverwanten van Joseph hebt afgerekend, de derde hier totaal niet door beïnvloed raakt. Op geen enkele manier heeft de volgorde waarin je het spel doorspeelt impact op het verhaal. Het geeft een bepaald gevoel van vrijheid en dat is zeker wat waard, maar hier lever je wel een stukje geloofwaardigheid van de manier waarop het verhaal verteld wordt voor in.Co-op capriolen

Nieuw in Far Cry 5 is de mogelijkheid om vrijwel het hele spel met een vriend of vriendin door te spelen. In eerdere games zagen we al wel de mogelijkheid om enkel outposts te veroveren en wat kleine zijmissies samen te kunnen spelen, maar in Far Cry 5 kun je op de intro na letterlijk alles met z’n tweeën aanpakken. Echter krijgt de tweede speler geen missieprogressie mee omdat je vanwege het drop-in/drop-out concept midden in een questline terecht kunt komen wanneer je besluit met een vriend mee te spelen, wat natuurlijk weer invloed heeft op wat je van het verhaal meekrijgt en de volgorde daarvan. Het zou namelijk raar zijn als je in de game van een vriend de middelste missie van een drietal missies al gespeeld zou hebben, en deze later in jouw eigen game overgeslagen wordt. De co-op is daarom enkel aan te raden wanneer je een vriend of vriendin zo ver krijgt om het hele spel van A tot Z mee te spelen, of wanneer je het niet erg vindt om af en toe wat missies twee keer door te moeten spelen. Het is mooi dat het er in zit, maar de uitwerking ervan laat de nodige vraagtekens achter.

Handige hulpjes?
Ook is het mogelijk om, wanneer er geen vriend beschikbaar is om samen mee te spelen, hulpjes in te schakelen. Deze hulpjes variëren van een stoere chick met een pijl en boog, tot een grote grizzlybeer die de naam Cheeseburger draagt. Deze maatjes kunnen erg handig zijn bij het overnemen van outposts en geven het gevoel dat je er niet alleen voor staat in je missie tegen Joseph’s kwade religie. Echter kunnen ze ook erg vervelend zijn. Zo was er een zijmissie waarbij je in het midden van een meer een bepaalde vis moet vangen. Eenmaal daar aangekomen stond m’n hulpje constant zo erg in de weg en bleef ze steeds maar herhalen dat ik zo’n coole beer had, dat ik haar uiteindelijk maar wegstuurde. Helaas ging ze er met mijn boot vandoor, waardoor ik middenin het meer achterbleef en de missie niet meer kon voltooien.

Daarnaast is de AI van deze hulpjes vaak ontzettend matig. Zo kun je ervoor kiezen om ze de auto te laten besturen, zodat jij ondertussen vijanden uit kunt schakelen. De vraag is alleen waar de hulpjes hun rijbewijs hebben gekregen, want ze rijden ontzettend traag en belanden regelmatig in de berm. Iets wat je absoluut niet kunt gebruiken wanneer je achterna gezeten wordt door een konvooi van scherpschutters. Een soortgelijk gebrek komen we vaak tegen in de missies. Ten eerste zijn NPC’s in de zogenaamde ‘follow’-missies vaak ontzettend langzaam, waardoor je al gauw te snel voor ze loopt en constant op ze moet wachten. Ten tweede komen deze NPC’s vaak gewoon niet. Meer dan eens zullen ze stil blijven staan, waarna je uiteindelijk maar in je eentje naar de juiste locatie loopt en vervolgens een mission failed scherm krijgt te zien omdat je te ver bij je te volgen target uit de buurt bent. Dit is helemaal vervelend in een missie met Hurk, waarin je met hem moet ziplinen. Wanneer hij besluit om te blijven staan terwijl jij al naar beneden raast, is er niks meer te aan te doen om te voorkomen dat de missie gefaald zal zijn. Ubisoft wordt al jaren aangesproken op deze waardeloze missies en ze leken dit met Assassin’s Creed Origins ook aangepakt te hebben. Daar werkte het namelijk allemaal wel goed. Het is jammer om te zien dat we met Far Cry 5 weer terug bij af zijn wat follow-missies betreft.Netflix

Wanneer je Far Cry 5 voor het eerst opstart word je begroet met een ontzettend toffe intromissie. Deze missie, waarin je poogt Joseph Seed te arresteren, voelt bijna aan als een eerste aflevering van een ijzersterke Netflix-serie waarin je zelf de hoofdrol speelt. Jammer genoeg zakt het hierna allemaal vrij snel in elkaar, en binnen een uur zit je dan ook wederom met de realisatie dat je wéér een Far Cry-game aan het spelen bent. Dit is absoluut niet erg, maar het toont wel aan dat dit vijfde deel in veel opzichten een erg ‘by the numbers’ deel is en het erg veilig speelt. Dit laatste zie je ook terug in de setting. Juist met het Amerika van vandaag in het achterhoofd zou je verwachten dat Ubisoft hier op een soort Rockstar-achtige manier een karikatuur van zou maken, maar het blijft allemaal redelijk soft. Op wat verwijzingen naar Trump’s beruchte ‘plastape’, Obama’s campagne en een personage dat constant roept “Make Hope County Great Again!” na, laat Ubisoft hier een hoop steken liggen. Wat dat betreft voelt Far Cry 5 qua setting een beetje aan als een gemiste kans. In plaats van laten zien wat er nou allemaal mis is met Amerika, stoppen ze alles een beetje in de doofpot. Misschien een logische keuze als bedrijf, maar meer spelletjesmakers mogen wel eens de stoute schoenen aantrekken en een probleem tegen het zere been trappen.

Sexual healing
De missies in Far Cry 5 variëren van naar een locatie rijden, een kampje uitmoorden en het stelen van een vliegtuig, tot het volgen van een NPC, het beklimmen van een hoge locatie en het jagen van dieren. Eigenlijk speel je ongeveer dertig uur lang hetzelfde handjevol missies keer op keer op een andere locaties, met een ander stukje tekst of een andere cutscene aan het eind. Het is absoluut leuk om te spelen, vooral wanneer je je arsenaal uitbreidt met allerlei perks. Af en toe zit er ook zeker een leuke verrassing tussen, zoals een missie waar je stieren – die op romantische wijze de liefde aan het bedrijven zijn op Marvin Gaye’s ‘Sexual Healing’ – af moet knallen, maar grotendeels speel je keer op keer hetzelfde. Dit wordt uiteindelijk beloond met een van de tofste eindes die wij in een lange tijd hebben gespeeld in een spel, maar het is jammer dat Ubisoft de hele game niet naar het niveau van de intro en het einde kan tillen. Dat had van Far Cry 5 absoluut een ‘Game of the Year’ kandidaat kunnen maken.Audiovisuele pracht

Iets dat goed voor sfeer zorgt is de soundtrack van het spel. Zowel in de auto als de fantastische ambientmuziek die tijdens je avonturen op de prairie van Montana afspeelt. Op de radio zijn twee zenders te vinden, namelijk eentje met rock- en countrynummers en één met muziek over waarom “Onze Vader zo’n fantastisch figuur is en dat we hem allemaal moeten aanbidden”. De eerste paar uur vermaak je je goed met deze jolige liederen, maar na de vijfde keer binnen een uur “Let the Water Wash Away Your Sins” te horen, begint het gebrek aan muziek op de radio wel echt door te dringen. Je kunt natuurlijk altijd je eigen muziek afspelen in de achtergrond, maar een iets grotere playlist met gelicenseerde tracks was welkom geweest.

Grafisch is Far Cry 5 prachtig. Montana ziet er op momenten haast nog mooier uit dan in het echt. Het is dan ook een groot gemis dat het spel niet de Assassin’s Creed Origins photo mode kent, die daar meer dan eens voor mooie kiekjes zorgde. Zowel ’s nachts als overdag kan het spel voor bijna adembenemende vergezichten zorgen en de game liet ons meerdere keren stilstaan om alleen maar te kijken naar wat er allemaal beweegt in de omgeving. Dieren vechten in de bossen en rennen over straat, graan waait in de wind en ’s ochtends vroeg hangt er een dikke mist tussen de bomen. Nog nooit zag een Far Cry-game er zo goed uit. Echter is de spelwereld niet helemaal mooi afgewerkt. Zo zagen wij een plak zwevend water, zakten er vijanden door de grond heen en kwamen we vast te zitten in een steen die van de onderkant transparant was maar van de bovenkant niet. Ook zakten we een keer met de parachute door de grond heen.De kabel er uit

Dit zijn helaas niet de enige bugs en glitches in de game. Een keer konden we onze lege wapens niet bijvullen met kogels omdat het spel vond dat onze wapens al vol zaten. Meer dan eens komt het voor dat wanneer je neergeschoten wordt, een hulpje in plaats van je weer tot leven te wekken gewoon honderden meters ver weg rent. Missies werken soms niet hoe ze horen te werken waardoor je de hele missie opnieuw mag doen (klik voor een video *lichte story spoilers*) en misschien wel het vervelendste is de connectiviteit met het internet, waardoor je soms bij het openen van een in-game winkel anderhalf minuut moet wachten, omdat het spel eerst op de server gaat checken wat voor DLC je allemaal aan hebt geschaft. Je kunt ervoor kiezen om het spel offline te spelen door de kabel uit je PS4 te trekken, alleen heb je dan geen toegang meer tot de co-op en Far Cry Arcade.

Arcade
Far Cry Arcade is een nieuwe spelmodus in de serie waarin je zelf content kunt maken en dat van anderen kunt spelen. Wil je een toffe outpost in elkaar zetten met gebouwen uit Watch_Dogs 2? Dat kan. Wil je een bounty hunt organiseren in een level met een Assassin’s Creed Black Flag omgeving, dan kun je dit allemaal zelf maken. Op moment van schrijven staat er een klein aantal solo en multiplayer maps online die gemaakt zijn door Ubisoft, dus het is afwachten wat de community hier allemaal voor moois mee gaat maken, maar er zit ontzettend veel potentie in.

Far Cry 5 kan misschien het beste omschreven worden als een beautiful mess. Audiovisueel zit het ijzersterk in elkaar en onze tijd in Hope County is zeker een tijd om niet snel te vergeten. Al is dit helaas niet alleen om de positieve momenten. De opties om Far Cry 5 echt een stap verder te brengen zijn door Ubisoft grotendeels links laten liggen, waardoor de game helaas écht aanvoelt als “weer een Far Cry game” die het allemaal erg op safe speelt, in plaats van een vervolg dat fris aanvoelt. Het is goed, maar niet uniek, en dat unieke tintje was welkom geweest in Far Cry 5.

Conclusie
Hoewel Far Cry 5 niet echt is geworden wat het had kunnen zijn, zet het met de Seed familie wel een overkoepelend verhaal neer dat je niet wil missen. Wie Far Cry Primal of zelfs deel vier echter nog vers in het geheugen heeft zitten, zal in dit vijfde deel weinig nieuws vinden om nog een paar weekjes Hope County bij te boeken. 

Deze review is geschreven door Gert Jan Naber.

 

Oordeel Far Cry 5 (PS4)

  • Graphics 90
  • Gameplay 75
  • Originality 65
  • Sound 80
  • Replay 80
  • Eindcijfer 78

Aantal keer bekeken: 10758 

Laagste 3 prijzen voor Far Cry 5 (PS4)

17.95 23.99 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
GameResource 10
€  17.95€ 0.00   € 17.95
Nedgame.nl 9.6
€  19.99€ 2.99   € 22.98
Bol.com Partner 8.5
€  23.99€ 0.00   € 23.99

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Cruz
Cruz ( 3333 ) 26-03-2018 12:40
Ubisoft games zijn allemaal dezelfde formule en dan een gigantisch marketing budget er tegen aan gooien om anders te doen blijken, zonde.
avatar van Romius
Romius ( 81 ) 26-03-2018 12:45
Nou, ik lees het al, straks maar uit de budgetbak vissen als de bugs eruit zijn.
avatar van Jessetje98
Jessetje98 ( 244 ) 26-03-2018 12:49
Quote:
Ubisoft games zijn allemaal dezelfde formule en dan een gigantisch marketing budget er tegen aan gooien om anders te doen blijken, zonde.

Eens. Desalniettemin moet ik zeggen dat ik me altijd prima vermaak met de Far Cry spellen. Je weet van tevoren wat je ongeveer kunt verwachten qua gameplay, de setting is toch altijd net even wat anders en toch wel interessant en grafisch ziet het er netjes uit. Als je dit van tevoren in het achterhoofd houdt, kun je bijna niet worden teleurgesteld. Ik zie het niet per se als iets negatiefs, het betekent alleen dat ik zo'n spel dan pas haal als ze rond de 20-30 euro zijn.
avatar van Riinyosa81
Riinyosa81 ( 142 ) 26-03-2018 12:53
Vrij negatieve recensie dus het verbaast me nog enigszins dat er een 78 als score wordt gegeven.
avatar van Selvmortsydd
Selvmortsydd ( 3795 ) 26-03-2018 13:14
Grappig is dat ik met ubisoft games iedere keer denk, oh weer hetzelfde, maar er toch iedere keer weer zin in heb..Doen ze toch goed..
avatar van Wittie5
Wittie5 ( 138 ) 26-03-2018 13:19
Een aantal reviews met verschillende scores gelezen, maar de game krijgt minimaal een 7.5 en vaak hoger dus net besteld bij de ING voor 42 euro incl. Mooie prijs!
avatar van Cryothic
Cryothic ( 104 ) 26-03-2018 13:26
Quote:
Eigenlijk speel je ongeveer dertig uur lang hetzelfde handjevol missies keer op keer op een andere locaties, met een ander stukje tekst of een andere cutscene aan het eind.
Hoewel ik snap wat er bedoeld wordt, vind ik het een apart argument.

In Mario spring je ook van platform naar platform, of van goomba naar goomba. In de gemiddelde racegame rijd je ook in elke race hetzelfde rondje op een handje vol circuits. Assassins Creed games zijn ook niet veel meer dan item/npc-ophalen, npc-begeleiden of vermoord missies.
Allemaal met subtiele verschillen natuurlijk.

Maar verder een mooie review, maar ik wacht nog wel ff tot de prijs een heel stuk gezakt is
avatar van YOLOYOLO
YOLOYOLO ( 1870 ) 26-03-2018 14:32
Quote:
De missies in Far Cry 5 variëren van naar een locatie rijden, een kampje uitmoorden en het stelen van een vliegtuig, tot het volgen van een NPC, het beklimmen van een hoge locatie en het jagen van dieren. Eigenlijk speel je ongeveer dertig uur lang hetzelfde handjevol missies keer op keer op een andere locaties, met een ander stukje tekst of een andere cutscene aan het eind.

GertJan maar geen GTA laten reviewen. Of Mario Kart. Of Fire Emblem. Of Detroit. Of Rayman. Of Persona. Of Wolfenstein. Of eigenlijk elke andere game. Want dit is echt in elke game het geval.

Quote:
De opties om Far Cry 5 echt een stap verder te brengen zijn door Ubisoft grotendeels links laten liggen, waardoor de game helaas écht aanvoelt als “weer een Far Cry game” die het allemaal erg op safe speelt, in plaats van een vervolg dat fris aanvoelt.

Zowel co-op als arcade als het buddysysteem zijn imo vrij grote nieuwe veranderingen.

Quote:
Omdat eigenlijk alles in complete willekeur gespeeld kan worden, heeft dit helaas als gevolg dat je nooit echt in het verhaal word gezogen

De game stuurt je wel aan en geeft duidelijk aan in welke volgorde je het beste kan spelen.


Quote:
en misschien wel het vervelendste is de connectiviteit met het internet, waardoor je soms bij het openen van een in-game winkel anderhalf minuut moet wachten, omdat het spel eerst op de server gaat checken wat voor DLC je allemaal aan hebt geschaft.

Misschien toch je internetverbinding ff checken, want bij mij duurt het maar een seconde of vier.

Ook op mijn PS4 Pro alleen last van kleine bugs gehad. AI van de buddies is ook erg goed. Nooit een vastloper in de missies. Heb je de game wel met patch gespeeld?

Deze game wordt imo hier meer gerecenseerd op wat het niet is dan op wat het wel is: Een dikke vette open world shooter vol gekkigheid en de beste game uit de serie.
avatar van Davidov
Davidov ( 13290   2) 26-03-2018 14:53
@ YOLOYOLO:

Het buddy-systeem komt terug uit Far Cry 2, dus dat is niet nieuw
Hoe dan ook, ik zal me hier waarschijnlijk weer uitstekend mee vermaken, dus een dag 1 aankoop
avatar van Ben
Ben ( 7648 ) 26-03-2018 15:00
Rol: Toevoeg Moderator
Quote:
Vrij negatieve recensie dus het verbaast me nog enigszins dat er een 78 als score wordt gegeven.

Precies wat ik ook dacht.
In mijn opzicht is Far Cry het altijd nét niet waard om te halen.
avatar van GJ
GJ ( 5952   7) 26-03-2018 15:36
Rol: Forum Moderator
Quote:
[..]


GertJan maar geen GTA laten reviewen. Of Mario Kart. Of Fire Emblem. Of Detroit. Of Rayman. Of Persona. Of Wolfenstein. Of eigenlijk elke andere game. Want dit is echt in elke game het geval.

Weetje wat het is? Eerder werd ook al Mario Odyssey aangehaald omdat je alleen maar op Goomba's springt. Daar wordt het leveldesign op een uitdagende manier aangepast. Telkens wanneer je in een nieuwe wereld komt moet je wat je tot dan toe geleerd hebt, gebruiken op een nieuwe manier. Mario Kart is een spel om in korte potjes te spelen, zonder verhaal. Met GTA heb je een punt, al heb ik het gevoel dat GTA de missies veel beter verpakt in het verhaal, met toffe cutscenes en altijd bijvoorbeeld een personage dat de hele missie bij je is en je achtergrondverhaal meegeeft. In Far Cry 5 is dat gewoon een stuk minder, en vaak zijn het nietszeggende oninteressante personages die je de missies geven, waar je totaal geen connectie mee hebt. Ik snap je punt, alleen Far Cry is in mijn ogen tè repetetief.

Quote:
Zowel co-op als arcade als het buddysysteem zijn imo vrij grote nieuwe veranderingen.

Co-op en een mapmaker zaten ook al in Far Cry 4 en buddies in Far Cry 2, zoals Davidov al zegt. Het is fijn dat het terug is en de mapmaker is hier een stuk uitgebreider en laat ook singleplayer content toe, maar echt nieuw is het niet. Als co-op nou goed had gewerkt, dus dat je ook echt progressie maakt als tweede speler, dan was dit absoluut een groot pluspunt geweest. Nu moest ik na een speelsessie met een vriend van een avond ontzettend veel missies opnieuw spelen, terwijl ik super graag verder wilde met het verhaal. Dat is gewoon niet optimaal.

Quote:
De game stuurt je wel aan en geeft duidelijk aan in welke volgorde je het beste kan spelen.

Absoluut, en ik heb het ook in de aangeraden volgorde gespeeld (dus begonnen met John etc). Neemt niet weg dat dit geen enkele impact heeft op hoe de andere personages reageren wanneer ze je zien. Ze beginnen er niet over dat je hun broer of zusje hebt vermoord. Faith is nog even blij je te zien als je haar hele familie hebt afgeknald. Het doet ze niks. Omdat ze anders te veel cutscenes hadden moeten maken, waarschijnlijk. En dat is toch echt wel een nadeel van deze manier van gamedesign. Zo kunnen ze je ook niet iets toe laten passen wat je eerder in de game hebt geleerd, omdat de makers niet weten in welke volgorde jij de missies zult spelen. En dit heeft dus ook als resultaat dat de missies die je aan het eind speelt niet veel moeilijker zullen zijn dan de missies die je aan het begin speelt, aangezien je die laatste missies ook als eerste zou kunnen spelen.

Quote:
Misschien toch je internetverbinding ff checken, want bij mij duurt het maar een seconde of vier.

Hier heb ik in het Far Cry 5 topic op geantwoord, maar in het kort. M'n PS4 Pro staat bijna pal naast m'n modem en is verbonden met een kabel. Hier in huis heb ik het snelste en duurste internet wat ik kan krijgen omdat ik voor m'n werk vaak hele grote videobestanden moet uitwisselen. Daarnaast was ik niet de enige met dit probleem.

Quote:
Ook op mijn PS4 Pro alleen last van kleine bugs gehad. AI van de buddies is ook erg goed. Nooit een vastloper in de missies. Heb je de game wel met patch gespeeld?

Tijdens het reviewen was eerst patch 1.01 beschikbaar. Een dag later 1.02, en ik geloof weer een dag later 1.03. Alles wat in dit artikel beschreven is is gebeurd op 1.03, behalve dat er een mannetje door de grond zakte (heb ik dat beschreven in de review?). Dat gebeurde direct na de allereerste missie en hier heb ik ook een screenshot van gemaakt, maar omdat dit gebeurde in een product zoals jullie het niet in handen krijgen heb ik dit screenshot expres niet geplaatst. Van twee andere bugs en glitches, waarvan 1 vrij grote impact heeft op het spelen van een missie, heb ik een korte video toegevoegd aan dit artikel dus dan kun je zien dat ik geen dingen verzin. Ook zijn wij met BG lang niet de enige review die spreken over bugs. Maar ik vind het wel heel fijn dat jij geen bugs ervaart . Alleen maar beter!

Quote:
Deze game wordt imo hier meer gerecenseerd op wat het niet is dan op wat het wel is: Een dikke vette open world shooter vol gekkigheid en de beste game uit de serie.

Misschien, en de game is absoluut wat jij beschrijft. Maar tot zo ver heb ik alle genummerde Far Cry games gespeeld, inclusief Primal, en de serie is echt wel aan een reboot toe a la Assassin's Creed. Hoewel Origins ook niet echt fris en nieuw aanvoelde, heeft het de serie wel een goeie richting in gestuurd. Deze schop onder de kont kon Far Cry 5 ook goed gebruiken. En het is jammer om te zien dat bijvoorbeeld het follow-systeem dan weer zo'n stap terug neemt nadat AC het juist beter aanpakte. De games worden gemaakt door dezelfde studio (Ubisoft Montreal), dus ze moeten dat toch zelf ook doorhebben? Ik vind gewoon dat het belangrijk is dat naast dat er beschreven wordt wat het wel is (een prachtige wereld met toffe muziek, leuke missies (al dan niet wat repetitief) en een tof verhaal met een fantastische climax), er ook beschreven wordt wat het niet, of fout doet, wat het wel of beter had moeten doen.

Ik hou van Far Cry als serie en heb me dan ook zeker niet verveeld met dit deel. Ik kijk enorm uit naar de uitbreidingen in de Season Pass die een beetje zoals Blood Dragon de standaard op de schop moeten gooien, dus daar ben ik heel benieuwd naar. Het spel heeft alleen meer dan eens ontzettend lopen frustreren met dingen die niet hadden moeten gebeuren, en dat is gewoon jammer in een franchise die al zo lang meedraait. Dat hoort niet.

Hoe dan ook bedankt voor de kritiek . Kan ik ook weer mee vooruit!

edit:

Quote:
Grappig is dat ik met ubisoft games iedere keer denk, oh weer hetzelfde, maar er toch iedere keer weer zin in heb..Doen ze toch goed..

Dit dus. Het is meer van hetzelfde, in een ander jasje. En of je daar als speler zin in hebt is aan jou. Het zou alleen leuk zijn als ze een keer meer vernieuwing in hun games stoppen, dan slechts een vleugje.
avatar van Solowing82
Solowing82 ( 66 ) 26-03-2018 16:18
Ik heb gewoon de gold edition gekocht op de xbox store, ben benieuwd hoe het er uit ziet vanacht om 12 uur op mn 55inch LG oled c7v en de xbox one x. Ik heb de game gekocht met een paar euro korting van mn rewards points, en krijg nog 6% terug vanwege mn vip status, geloof ik. En omdat je de Far Cry 3 game er bij krijgt en de season pass met die 3 totaal verschillende add ons. Vietnam, Mars en zombies, wat wil je nog meer??
avatar van YOLOYOLO
YOLOYOLO ( 1870 ) 26-03-2018 16:21
ben het wel totaal met de wildlands vergelijking eens. is in principe dezelfde game maar dan first person met een andere verhaallijn.

verder goeie review ook.
avatar van Multiman77
Multiman77 ( 191 ) 26-03-2018 18:01
Ubisoft is de ontwikkelaar die er voor mij heeft gezorgd geen pre-order meer te plaatsen. Geweldige marketing en trailers en in de werkelijkheid een middelmatige game. Binnen een week staat marktplaats vol met deze game. Zijn de eerste patches uit. En voor 35 euro speel ik het spel toch dan een stuk prettiger!!
avatar van Userverwijderd76
Userverwijderd76 ( 2167 ) 26-03-2018 20:11
De review voldoet exact aan mijn verwachting van de game. Budgetbaktitel of nooit ( ik gok het laatste want 4 heb ik niet uitgespeeld uit verveling, primal idem, wildlands na demo ook geskipt etc.)
avatar van Wittie5
Wittie5 ( 138 ) 27-03-2018 21:02
Eerste uren gespeeld: ik geniet met volle teugen! Ik ben een casual single player, die gewoon lekker wil spelen.

Muziek tof, beeldkwaliteit op mijn Ps4 top, leuke begin levels en een heerlijke vrije speelwereld. Tot nu toe makkelijker dan deel 4 wat mij betreft.
avatar van Solowing82
Solowing82 ( 66 ) 27-03-2018 23:36
Supervet spel. Een van de beste openingen in een game sinds Halo 5 of zo. Mooie omgeving, goede sfeer en muziek, heerlijke shooter. Had toch liever Matthew McConaughey als main villain, maar ja, je kan niet alles hebben. Greg Bryk doet het ook uitstekend. Ik wil hem heel langzaam uitspelen en alles in me opnemen.
avatar van Nickson
Nickson ( 105 ) 29-03-2018 12:42
Ik moet zeggen dat ik de beoordeling nog aan de hoge kant vind.
Ik vermoed dan ook dat ik na farcry 5 geen farcry titels meer ga halen.
Het spel begint veel belovend, echter na de openingsmissie begonnen de bugs al de overhand te nemen.

Grafisch vind ik de game zeer mooi op de ps4, waar ik me wel al snel aan irriteerde was de vijand die leek alsof het hele dorp van dezelfde vader en moeder was. Een grote inteeltbende lijkt het daar te zijn.

Na anderhalf uur spelen is de nieuwigheid er al wel vanaf en is het veel dezelfde soort missies. Daarnaast het 60x aangereden worden door een vluchtende auto of het wegrennen van een NPC begint onderhand wel te vervelen.

Voor iemand die nog twijfelt. NEEEEEE niet halen. Ik zou 2 maanden wachten totdat de meeste bugs er uit zijn en de prijs (die sowieso snel gaat zakken) gezakt is.
avatar van Ghettoblaster81
Ghettoblaster81 ( 508   1) 29-03-2018 15:07
Vind het bijzonder knap dat je na anderhalf uur spelen al precies weet welke missies je allemaal te wachten staan.
avatar van Beunhaaz
Beunhaaz ( 5390   12) 29-03-2018 15:10
Quote:
Ik moet zeggen dat ik de beoordeling nog aan de hoge kant vind.
Ik vermoed dan ook dat ik na farcry 5 geen farcry titels meer ga halen.
Het spel begint veel belovend, echter na de openingsmissie begonnen de bugs al de overhand te nemen.

Grafisch vind ik de game zeer mooi op de ps4, waar ik me wel al snel aan irriteerde was de vijand die leek alsof het hele dorp van dezelfde vader en moeder was. Een grote inteeltbende lijkt het daar te zijn.

Na anderhalf uur spelen is de nieuwigheid er al wel vanaf en is het veel dezelfde soort missies. Daarnaast het 60x aangereden worden door een vluchtende auto of het wegrennen van een NPC begint onderhand wel te vervelen.

Voor iemand die nog twijfelt. NEEEEEE niet halen. Ik zou 2 maanden wachten totdat de meeste bugs er uit zijn en de prijs (die sowieso snel gaat zakken) gezakt is.

Welke bugs kom je tegen dan? Ik ben nog na 10 uur nog niks tegen gekomen op de ps4.

En dat het een inteelt bende is lijkt mij logisch als je ziet waar de game zich afspeelt.
Als Far cry 6 in Staphorst is krijg je hetzelfde....
avatar van Selvmortsydd
Selvmortsydd ( 3795 ) 29-03-2018 15:11
Quote:
[..]


Welke bugs kom je tegen dan? Ik ben nog na 10 uur nog niks tegen gekomen op de ps4.

En dat het een inteelt bende is lijkt mij logisch als je ziet waar de game zich afspeelt.
Als Far cry 6 in Staphorst is krijg je hetzelfde....

Of Volendam..
avatar van Beunhaaz
Beunhaaz ( 5390   12) 30-03-2018 17:43
Quote:
[..]


Of Volendam..

Dat zou de regio van faith zijn. Lekker aan de bliss
avatar van Wargirl007
Wargirl007 ( 712   1) 31-03-2018 07:39
Game is grafisch op zich mooi vind ik, alleen sinds wordt het na een tijdje inderdaad wel wat eentonig. Heeft wat weg van Ghost Recon Wildlands. Maar verder niets te klagen hoor, ben er weer erg druk mee,
avatar van Vuurtoren
Vuurtoren ( 470 ) 03-04-2018 19:27
Jammer dat een game wordt beoordeeld op vernieuwing. Zie tegenwoordig mega veel vernieuwing dat weinig tot geen toegevoegde waarde brengt. Far Cry 4 was perfect dus waarom moet het anders. Het gaat erom dat je met Far Cry 5 net zoveel plezier kan hebben als met Far Cry 4. Als dat zo is slaagt wat mij betreft de game. Moet Far Cry Primal nog spelen. Dus ik heb geen haast.
avatar van Nickson
Nickson ( 105 ) 04-04-2018 09:39
Quote:
[..]
Welke bugs kom je tegen dan? Ik ben nog na 10 uur nog niks tegen gekomen op de ps4.

- Vrachtwagens die ineens dwars door de bossen heen komen zetten.
- Random ontploffende auto's
- Vliegtuigmissie faalt zomaar, omdat je buiten missie gebied gaat. (bocht naar rechts ipv links)
- Wegrennende npc voor het inleveren van je opdracht.
- Als je auto ontploft en je heb een allie dan kan je nog gerived worden en vervolgens zit je vast in die auto.
- Tegenkomen josep seed, waardoor je het spel uitgespeeld heb binnen 10 min....

Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik ben helaas teleurgesteld in het spel en zoals ik in mijn eerdere post aangaf is dit mijn laatste farcry. Heb het spel dan ook niet meer gespeeld sinds 29-3-2018. Ik wacht wel een aantal updates af.

Quote:
[..] En dat het een inteelt bende is lijkt mij logisch als je ziet waar de game zich afspeelt.
Als Far cry 6 in Staphorst is krijg je hetzelfde....

Mwah met asc unity maakte ze dezelfde fout, ook die heb ik vrij snel aan de kant gegooid. In deze tijd mag je toch wel wat meer verwachten dan inteelt bende, ondanks dat het zich daar afspeelt.