Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Hitman: Sniper Challenge (Xbox360)
85 100 1

Review Hitman: Sniper Challenge (Xbox360)

De eerste keer dat ik de beelden van Hitman: Absolution zag bekroop me een onbehaaglijk gevoel. In plaats dat je jacht maakte op je vijanden was agent 47 opeens degene die werd opgejaagd. De nadruk leek veel meer te liggen op de shooteraspecten en veel minder op het plannen van de perfecte hit. Terwijl dat juist zo leuk was aan de eerdere delen…
Was dit het einde van de Hitman serie zoals we die kennen? Gaat IO Interactive het dit keer helemaal over een andere boeg gooien? De trailers konden mijn vragen niet beantwoorden. Maar na het spelen van Hitman Sniper Challenge (HSC) ben ik toch enigszins gerust gesteld.


HSC is de bonus die je krijgt na het pre-orderen van de Hitman: Absolution game. Hoewel Hitman: Absolution pas 20 september verkijgbaar is, kan je dus nu alvast spelen met HSC. HSC is oorspronkelijk ontwikkeld als een experimenteel level uitsluitend voor eigen medewerkers. Het level was moeilijk te implementeren in de Hitman franchise en de ontwikkelaars wisten eigenlijk niet goed wat ze er mee moesten. Wat ze wel wisten is dat het ongelofelijk verslavend was en besloten uiteindelijk om het concept verder uit te werken en beschikbaar te maken voor het grote publiek als pre-order bonus.

I spy

Het concept van HSC is simpel: Jij speelt agent 47 die zich bovenop het dak van een wolkenkrabber bevindt. Het doel is om een wapenhandelaar uit te schakelen die op dat moment een feestje geeft voor zijn zakenrelaties. Agent 47 aanschouwt het feestje door zijn sniper scope en wacht op het perfecte moment om zijn doelwit uit te schakelen. Naast de wapenhandelaar lopen er ook verschillende bodyguards rond die natuurlijk niets mogen weten van jouw aanwezigheid. En of dat nog niet genoeg is heb je maar 15 minuten en 50 kogels.Creatief met kogels

Of je het level uitspeelt is niet zo zeer de vraag want dat is relatief makkelijk. Het is meer de vraag hoe je het level uitspeelt. Het is namelijk de bedoeling om iedereen op een creatieve manier uit te schakelen en daarmee zoveel mogelijk punten te verdienen.  Bijvoorbeeld door een bodyguard te bedelven onder een paar grote tonnen. Of door een bodyguard van een helikopter plateau af te schieten. Je laat het liefst zo min mogelijk sporen achter, dus als je het lijk direct wegwerkt is dat natuurlijk perfect. Houd ook je ogen open voor de verschillende easter eggs die te vinden zijn. Het level is volgepakt met kleine details en grapjes van de makers. Zo schijnt er bijvoorbeeld een ninja ergens verstopt te zitten…
Aan het einde van het spel wordt je score in een online scorebord gezet zodat je jouw Hitman prestaties met die van je vrienden kan meten. Dit geeft natuurlijk een extra dimensie aan de game, want als je merkt dat een maat je score heeft verbeterd wil je natuurlijk nog een rondje.

 

Conclusie

HSC is eigenlijk een ouderwets Hitman level, bekeken vanuit het perspectief van een sniper scope. Het zorgvuldig plannen van de perfecte hit, de ruimte om creatief te moorden en de continu voelbare spanning is voor mij een teken dat IO Interactive donders goed weet waar een echte Hitman aan moet voldoen. HSC is dus niet alleen een geweldig verslavend spel, maar voor mij ook een geruststellend teken dat Hitman: Absolution dat typische Hitman gevoel zal gaan bevatten.Deze review is geschreven door Daan

 

 

Oordeel Hitman: Sniper Challenge (Xbox360)

  • Graphics 85
  • Gameplay 85
  • Originality 90
  • Sound 80
  • Replay 100
  • Eindcijfer 85

Aantal keer bekeken: 7745 

Laagste prijzen voor Hitman: Sniper Challenge (Xbox360)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van TRV
TRV ( 2002 ) 12-06-2012 21:18
Goh, dit had ik echt niet verwacht. Toch wel een leuke (en originele) pre-orderbonus. Inderdaad ook wel geruststellend dat IO niet vergeten is hoe Hitman hoort te zijn.

Maar ik snap nog niet helemaal hoe het zit geloof ik. Je krijgt HSC dus wanneer je de game pre-ordert. Zie ik het nou verkeerd, of kun je hier heel makkelijk misbruik van maken door de game te pre-orderen, HSC te downloaden en vervolgens je pre-order te annuleren??
avatar van Wouter
Wouter ( 1084 ) 13-06-2012 03:27
Is het nu zo dat je echt alleen maar door de scope kijkt? Of kun je ook agent 47 zelf besturen? Vraag me namelijk wel af hoe je dan lijken kan wegwerken, door alleen door een scope te kijken
avatar van Ned Waccur
Ned Waccur ( 65 ) 13-06-2012 13:37
@TRV: Voor zover ik weet en heb kunnen nagaan is HSC exclusief bij het pre-orderen van Absolution. Hoe men omgaat met het annuleren van een order is per winkel afhankelijk maar kan nog wel ingewikkelde zaak worden.

@Wouter: Je kan Agent 47 dus niet besturen in de zin dat je met hem kan rondlopen en je kijkt dus vooral door zijn scope. (Je kan ook rondkijken zonder scope)
Je werk de lijken weg door guards slim neer te schieten zodat ze bijvoorbeeld in een liftschaft vallen of van het helikopter platform.
avatar van Hunterking
Hunterking ( 3016 ) 02-07-2012 13:57
Wachten tot ie voor een leuke prijs in de virtuele rekken staat. De eerdere games vond ik altijd wel leuk dus ben benieuwd naar deze.
avatar van Rene damen
Rene damen ( 227 ) 18-07-2012 21:06
Hitman Absolution Benelux Edition Xbox360 komt 20 november uit
avatar van Reptile
Reptile ( 2429   6) 10-08-2012 15:37
Ik had m gekocht voor €5 bij de FRS. Leuk om op z,n tijd te spelen en je kan een wapen en upgrades daarvan unlocken voor Hitman Absolution.