Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
LEGO Pirates of the Caribbean: The Videogame (PS3)
75 100 1

Review LEGO Pirates of the Caribbean: The Videogame (PS3)

LEGO games schieten de laatste jaren werkelijk als paddestoelen uit de grond. Twee maanden geleden is bijvoorbeeld nog LEGO Star Wars III: The Clone Wars verschenen. En daarvoor hadden we twee LEGO Indiana Jones games, een LEGO Batman, een hele lading LEGO Star Wars en natuurlijk LEGO Harry Potter Year 1-4. De vraag is of deze laatste LEGO game wat vernieuwing toont zoals LEGO Star Wars III: The Clone Wars, of weer een beetje in vaste routine terugvalt.

Simpel gezegd: LEGO Pirates of the Carribbean is meer van hetzelfde. Was je een fan van de vorige games, dan weet je ook precies wat je hier kunt verwachten. Heb je, om wat voor reden dan ook, nog nooit een LEGO game gespeeld, dan is deze review voor jou.

Shiver me timber!
De meeste mensen hebben inmiddels de eerste drie Pirates films wel gezien. Nu is er sinds kort ook een nieuwe film in de bioscoop en ook dit verhaal komt in de game aan bod. De vier films worden elk over vijf levels nagespeeld. Alle bekende scènes worden met de gebruikelijke LEGO humor belachelijk gemaakt. Het probleem met de games is alleen wel dat als het verhaal van de film onduidelijk is, zoals met de tweede en derde film, de LEGO scènes ook behoorlijk nietszeggend zijn. Gelukkig zit het spel wel vol met simpele slapstick humor, dus zowel kinderen als hun ouders zullen deze game met veel plezier spelen.Yo Ho, Yo Ho, A Pirate’s Life For Me
Zoals het een LEGO game betaamt, is het in dit nieuwe deel ook zaak om voorwerpen kapot te slaan, muntjes te pakken, minikits te vinden en poppetjes te verzamelen. Elk personage heeft een speciale vaardigheid waar je gebruik van kunt maken tijdens het herspelen van de levels. Zo kun je een hond gebruiken om voorwerpen op te graven, kan Jack Sparrow bepaalde katrollen beetpaken om zichzelf omhoog te hijsen in een level, kunnen bemanningsleden van The Flying Dutchman door bepaalde muren heen lopen en kan alleen Blackbeard met zijn zwaard specifieke zwart/rode voorwerpen kapot maken. Het is een bekend gegeven voor de mensen die voorgaande LEGO spellen gespeeld hebben.

Me peg leg!

Dit werkt zowel in het voordeel als het nadeel van LEGO Pirates. Het spel is totaal niet vernieuwend te noemen. Integendeel, waar LEGO Star Wars III nog een aantal nieuwe mogelijkheden introduceerde, valt LEGO Pirates terug in de vaste gewoonten van zijn voorgangers. Daar komt bij dat  sommige levels onduidelijk in elkaar zitten. Soms is het voor spelers niet duidelijk welk personage je voor welke opdracht nodig hebt. Natuurlijk kom je hier na verloop van tijd wel achter, maar ik denk dat het voor hele jonge gamers behoorlijk frustrerend kan worden als ze bepaalde voorwerpen niet kunnen vinden. In dat opzicht zet LEGO Pirates dus niet bepaald zijn beste, misschien in dit geval wel houten, been voor.Charmant
Grafisch komen de vier Pirates films op een leuke en kleurrijke manier tot leven. De kleurrijke omgevingen van dorpjes, schepen, jungles en stranden zijn heel realistisch weergegeven. Soms vroeg ik me zelfs af waarom Travellers Tales niet eens een ‘normale’ filmgame gaat maken. De LEGO-elementen in zulke relatief realistische omgevingen springen soms wel uit de toon.

De game zit werkelijk vol met kleine details. Zo is het ontzettend grappig om Jack Sparrow met zijn gebruikelijke maniertjes te zien lopen. Zijn zwaaidende handjes, rare loopje en de sporadische schreeuw tijdens het spelen passen uitermate goed bij het personage. Helaas bevatten niet alle personages zo’n uniek loopje. Je zult het meerendeel van de tijd toch met Jack spelen, dus op zich is dat geen bezwaar.

X marks the spot
Jack kan gebruik maken van zijn kompas om in het level verborgen voorwerpen op te sporen. Door simpelweg de voetsporen te volgen kom je bij een rode X uit op de grond waar je vervolgens mag gaan graven naar een schat. Vind je alle voorwerpen in het level, dan krijg je aan het einde een gouden steentje. Net zoals voorgaande spellen kun je met die gouden steentjes ook weer nieuwe dingen vrijspelen. Denk daarbij aan rode piratenhoeden (voor cheats), nieuwe gebieden om te verkennen en toegang tot nieuwe personages.Conclusie
LEGO Pirates of the Caribbean is meer van hetzelfde. De game is toegankelijk, charmant en leuk om te spelen. Daar staat tegenover dat de reeks weer een beetje terugvalt in oude gewoonten en het soms wat onduidelijk is wat er van de speler verwacht wordt. Het is daarnaast natuurlijk slechts een kwestie van tijd tot er weer twee nieuwe Pirates films uitkomen en er vervolgens ook weer een nieuwe LEGO game van gemaakt wordt, net zoals dat nu met de nieuwe LEGO Harry Potter het geval is. Vind je het niet erg om in de tussentijd toch deze game in huis te halen omdat je niet kunt wachten om met een LEGO versie van Jack Sparrow aan de slag te gaan? Dan is dit wel een van de beste LEGO games tot nu toe. Hij is alleen niet zo vernieuwend als gehoopt. Maar goed, dat is het risico van een filmgame.

Deze review is geschreven door Ollie1981

 

Oordeel LEGO Pirates of the Caribbean: The Videogame (PS3)

  • Graphics 85
  • Gameplay 70
  • Originality 60
  • Sound 80
  • Replay 70
  • Eindcijfer 75

Aantal keer bekeken: 10165 

Laagste prijzen voor LEGO Pirates of the Caribbean: The Videogame (PS3)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Ned Waccur
Ned Waccur ( 65 ) 21-06-2011 13:46
Persoonlijk begrijp ik dus echt niet wat er leuk is aan de lego games.
De games zijn veel te makkelijk en eigenlijk zijn ze ook allemaal hetzelfde op het gebied van gameplay.
Op zich ziet het er wel leuk uit maar ik kan me er dus echt niet mee vermaken.
avatar van Doomsdayman
Doomsdayman ( 2502 ) 24-06-2011 21:09
Lijkt me een leuke game zelfde hub systeem als in Lego Indiana Jones 2. Nu zou ik graag Lego Transformers willen hebben.