Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Mortal Kombat vs DC Universe (Xbox360)
78 100 1

Review Mortal Kombat vs DC Universe (Xbox360)

Realiteiten smelten samen, vijanden worden bondgenoten en helden komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Het is de wereld waarin je moet zien te overleven als je met Mortal Kombat Versus DC Universe aan de slag gaat.

Batman slaat Sub-Zero, The Flash bestrijdt Sonya en Wonderwoman die Liu Kang wurgt met haar Lasso of Truth. Het zijn zomaar wat potentiële gevechten die je in MK vs DCU kunt tegenkomen. Ben je als comicfan altijd nieuwsgierig geweest of de sneller Flash de schijnbaar onoverwinnelijke Superman zou kunnen verslaan? Of heb je als Mortal Kombat aanhanger altijd al gedroomd om met Scorpion de zeer sluwe Batman te lijf te gaan? Dan kun je nu helemaal los gaan met MK vs DCU.Fanfiction
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: De game is beter dan ik verwacht had. Sinds MKvsDCU is aangekondigd ben eigenlijk wel nieuwsgierig geweest naar het eindresultaat. Nu moet ik wel bekennen meer een fan van Marvel dan DC te zijn maar ook met strips van Batman, Superman en de rest van de Justice League heb ik wel wat tijd doorgebracht. Net zoals er strijd is tussen comicgiganten als Marvel en DC is er eigenlijk ook altijd een strijdtoneel geweest tussen Mortal Kombat en Streetfighter. En ook op dit vlak ben ik meer een fan van de tegenstander. Niet dat ik Mortal Kombat niet kan waarderen. De brute actie, fatalities, special moves en toffe characters hebben ook absoluut hun charmes.
Deze game is eigenlijk een eerbetoon aan de mensen die fan zijn van beide kanten. Fans hebben vaak droomgevechten voor ogen. En op dat gebied weet MK vs DCU precies te leveren wat ze verlangen.

Twee beter dan één?
Toch vraag ik me af of Midway niet beter twee losse games had kunnen maken in plaats van deze samensmelting. Batman, Superman, The Flash etc. zijn allemaal helden die van nature nooit een mens zullen doden. De MK-helden hebben daar duidelijk minder problemen mee. Het gevolg: DC-helden hebben geen fatalities maar brutalities.

Naar mijn mening komen helden als Wonderwoman, Green Lantern en de rest van de JLA er daarom bekaaid vanaf. Natuurlijk, je kunt Superman niet zo sterk maken als in de comics. De game moet wel in balans zijn. En ik geef toe, de schrijvers hebben één van zijn twee zwakke plekken gebruikt om hem te verzwakken. Naast kryptoniet heeft de vliegende padvinder namelijk een zwak voor magie. En juist op dat vlak gaat er aan het begin van het verhaal wat mis. Aan het begin van de storymode maak je een keuze voor welk kamp je wilt vechten. MK of DC? Als je een keuze hebt weten te maken word je in het eerste chapter gegooid en speel je een aantal gevechten met een van te voren bepaald figuur. Aan het einde van elk chapter verspring je naar een ander figuur en dat gaat zo door tot het einde van het verhaal.Naast het verhaal kun je ook de ouderwetse Arcademode spelen. Kies een figuur, werk je naar de top van de toren van tegenstanders en krijg een eindanimatie te zien. Een van mijn favorieten was het einde van Sub-Zero. Fans van Batman zullen het in ieder geval met een grijns bekijken.

Naast de Arcademode kun je nog aan de slag met de standaardmodes als Two-player Kombat en Online. Beide opties zijn beperkt in hun mogelijkheden en eigenlijk alleen bedoeld voor de mensen die bereid zijn om uren te steken in het perfectioneren van de, naar mijn mening te, ingewikkelde combo’s.Gameplay? Zoek en gij zult vinden
Wat me bij de gameplay brengt. Deze is op het eerste oog nogal beperkt. Alle personages lijken afgezien hun speciale moves (en natuurlijk uiterlijk) bijna hetzelfde. Schijn blijkt al snel te bedriegen als de eerste combo’s beginnen te lukken. Deze zijn wel een beetje te streng afhankelijk van timing en plaatsing van de personages naar mijn smaak.

De oude rotten die al jaren Mortal Kombat spelen kunnen dus meteen aan de slag. Nieuwkomers hoeven overigens niet bang te zijn om de game te proberen. Met wat vlugge knoppencombinaties kan zelfs een buttonbasher nog aardig wat schade toebrengen.

Nieuwe toevoegingen aan de gameplay van MK zijn Klose Kombat en Freefall Kombat. En nee, ik verzin die namen echt niet! Met Klose Kombat pak je een tegenstander beet en wissel je de vier slag en trapknoppen af om schade aan te brengen. Freefall Kombat vindt plaats als je een tegenstander door een muur gooit en achter hem aan springt. Persoonlijk gebruik ik Klose Kombat nauwelijks tijdens gevechten. Freefall Kombat wordt ook door de tegenstander gebruikt maar met een goede timing kun je dan de rollen omdraaien en hem keihard tegen de grond drukken. Best tof!Het hele pakketje
Goed, gameplay en opzet van de game hebben we nu gehad. Blijft eigenlijk over hoe het eruit ziet. Niet verkeerd kan ik zeggen! De game is opgebouwd door middel van de Unreal 3 Engine. De personages zien er in close-ups goed uit en de arena’s zijn mooi gedetailleerd. Mijn persoonlijke favoriet is toch wel de Batcave. Grote schermen, pakken en andere geinige details springen van het scherm. De stemacteurs hebben ook goed werk geleverd. Batman gromt meer dan dat hij duidelijk praat. Shang Tsung klinkt als de valse slang die hij is. Het gaat geen prijzen winnen maar het algemene plaatje is ruim voldoende.

Dat is eigenlijk het gevoel dat ik bij de hele game heb. Het is een leuke titels voor de fans. Zowel van DC als Mortal Kombat. Een echt topper is het niet. Maar heb je alle delen van Mortal Kombat al op de plank staan, heb je posters van Batman of andere DC-personages aan de muur hangen en/of ligt je kamer vol met comics dan is MKvsDCU een titel waar je zeker plezier aan zult beleven. Deze review komt ten einde met dezelfde woorden als een gevecht in MKvsDCU: Finish Him!

Deze game is gereviewed door Ollie1981

 

Oordeel Mortal Kombat vs DC Universe (Xbox360)

  • Graphics 85
  • Gameplay 75
  • Originality 70
  • Sound 75
  • Replay 75
  • Eindcijfer 78

Aantal keer bekeken: 8448 

Laagste prijzen voor Mortal Kombat vs DC Universe (Xbox360)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Joeri592
Joeri592 ( 184 ) 05-12-2008 07:38
goede review!
avatar van Nlboy
Nlboy ( 95 ) 05-12-2008 09:30
Klinkt erg goed, denk alleen dat ik wel wacht totdat het in de budgetbak te vinden is. Altijd leuk om tegen vrienden te spelen.
avatar van Thom!
Thom! ( 156 ) 05-12-2008 10:58
Mooie review, maar het spel lijkt me niets.
avatar van Wedlock
Wedlock ( 677 ) 05-12-2008 11:19
Ben best wel benieuwd naar deze game.

Persoonlijk vind ik de combinatie MK en Marvel niet samen gaan.. Dat is een beetje hetzelfde als Hardcore en Bubbeling.

MK is gewoon duister en 'hard' en Marvel zijn meer blije jongens..

Maar goed, wie weet! Denk dat ik 'm maar voor kerst ga vragen ofzo.
avatar van Jigsaw
Jigsaw ( 2438 ) 05-12-2008 12:14
Prima review maar ik wacht wel tot ie in de budgetbak ligt.
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 38675   3) 05-12-2008 16:11
Rol: Forum Moderator
@Wedlock: Gelukkig is het ook MK VS DC Universe en dus niet Marvel (weet het verschil niet, maar is er vast wel!)
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3256   5) 05-12-2008 18:02
Hahaha, die Wedlock, jij snapt uhm nog niet helemaal, weten jullie dan echt het verschil tussen DC en Marvel niet, dat is toch bijna hetzelfde als het verschil tussen het merk X-Box en Playstation en de verschillende games daarop niet snappen, hahaha, maar goed niet iedereen is comic-nerd, ik trouwens ook niet echt, maar dat is toch wel een klein beetje "geek" basiskennis

Maar goed, ff heel snel en simpel:

Marvel = Spider-man, Iron Man, Hulk & X-men
DC = Superman & Batman (best duister)

De grootste comic-concurrenten dus!
avatar van ConAir
ConAir ( 4490   2) 07-12-2008 10:03
Gisteravond de game ook even gespeeld versus mijn broertje en ik moet zeggen, hij speelt toch wel weer lekker hoor. Toch blijf ik het ergens wel een vreemde combo vinden. Vroeger had je natuurlijk wel Marvel vs Capcom, maar toch, MK met zijn bloed en fatalities vs superhelden, die normaal nauwelijks gewond raken.

De Spear van Scorpion blijft overigens gruwelijk goed!