Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App Download de iPhone App
Namco Museum: Battle Collection (PSP)
60 100 1

Review Namco Museum: Battle Collection (PSP)

Je ziet het steeds vaker: games die “gerecycled” worden. Zo ook heeft Namco hun oude doos opengemaakt en een collectie arcade games bij elkaar gegooid. Kunnen deze verouderde games wel opboksen tegen het grote game geweld?

Retro gamen is hip, en hoe! Je wordt steeds vaker dood gegooid met spellen die je acht tot tien jaar terug al speelde. Maar is dat wel wat wij als gamers willen? Willen wij een Playstation 2 met Gameboy graphics een PSP met Super Nintendo pixels?

Toen ik begon met Namco Museum Batlle Collection (jezus wat een mond vol) (NMBC) was ik een beetje sceptisch. Hadden ze gewoon allerlei arcade klassiekers op een UMD gegooid? Of zijn er wel degelijk vernieuwingen? Is het die vierenvijftig euri die sommige winkels vragen het wel waard?

Wat opvalt aan de menu’s is dat het als een soort fruitautomaat (in casino’s) is weergegeven. De NMBC bestaat uit 20 games. 16 klassiekers uit de stallen van Namco en 4 games opnieuw gemaakt op die klassiekers, dus je hebt bijvoorbeeld Pacman classic en Pacman the remake met betere graphics. Een greep uit het pakket: Pacman, Galaga, Galaxian, Rally-X, Dig Dug, Motos, Tower of Druaga en nog 8 andere.

In de deze review gaat mijn aandacht voornamelijk uit naar de “remakes” van Pacman-arrangement, Dig Dug- arrangement, Rally X- arrangement en Galaga.- arrangement. Waarom? Omdat deze 3D zijn en er een paar extra functies bij zitten.

Pac-man arrangement
Veel mensen zullen Pacman kennen als het gele mannetje in een soort doolhof met snoepjes. Maar door de jaren heen is Pacman uit gegroeit tot een icoon voor arcade fun! Zo ook Pac-man Arrangement, er zijn alleen een aantal verschillen met de klassieker. Zo is Pacman nu in 3D. En zijn de levels HEEL anders; zowel qua indeling als qua kleur ziet het er allemaal stukken beter uit. Wat betreft de gameplay in pacman zit het wel snor. Het speelt gewoon zoals de oude Pac-Man maar dan met wat extra’s. Zo zijn er voorwerpen in gestopt, waarmee je bijvoorbeeld kan “dashen” en tijdelijk vleugeltjes kan krijgen zodat je ergens over heen kan springen. Voordat een level begint krijg je een grappig tussenfilmpje dat je vertelt hoe dat level ongeveer in z’n werking gaat. Nog een pluspunt aan deze versie is dat je via de wireless functie van de PSP tegen vrienden kan pacmannen, wat de replay waarde van het spel erg ten goede komt. Het enige minpuntje vind ik de muziek. Het is allemaal een beetje eentonig en had wel wat gevarieerder mogen zijn.Dig Dug arrangement
Dig Dug is een grappig spelletje. Zoals de naam al zegt moet je graven. Om je vijanden te verslaan schiet je een soort van pijl met een slangetje om vervolgens je vijand zo hard op te pompen dat deze tot ontploffing komt. Het klinkt misschien een beetje cheesy maar het is moeilijker dan je denkt. In Dig Dug hebben ze ook upgrades gestopt waaronder de schep, waarmee je sneller kan graven zodat vijanden je niet in 1 keer kunnen pakken. Ook liggen er speciale pompen verspreid, waarmee je de vijanden sneller kan opblazen. Wat betreft de muziek blijft het wat achter in mijn ogen toch echt heel jammer, want je moet aardig wat geld neertellen voor deze game.

Rally-X arrangement
Wie Ridge Racer voor zijn PSP heeft aangeschaft weet dat als je de game opstart een mini game voorgeschoteld krijgt alvorens je met Ridge Racer begint. Dat is dus Rally-X. De nieuwe versie van Rally-X vind ik nog het beste uitgewerkt. Dit komt vooral doordat ze de doolhoven van gras nu hebben vervangen voor echte gebouwen en straten voornamelijk,. zodat men toch een beetje het gevoel krijgt om door een stad te racen. Ook de opdrachten zijn stukken leuker dan die van zijn voorganger. Je moet bijvoorbeeld een vlag van je tegenstander afpakken door hem in een slip te laten raken. De sounds zijn vrij eentonig en dus vrij saai. Ook hier zit een wireless multiplayer optie op zo dat de replay waarde lekker hoog blijft.Conclusie
Al met al is Namco Museum Battle Collection best een leuke titel om in huis te halen (of moet ik zeggen titels). Toch vind ik dat het pure uitmelkerij is, omdat de 4 nieuwe games eigenlijk precies het zelfde zijn, maar dan mooier. Wat dat betreft heeft Namco heel simpel gedacht. Maar voor de mensen die Retrogamen hip vinden zou dit een pure uitkomst zijn. Ik persoonlijk denk niet dat veel mensen op deze titel hebben zitten wachten. Insert Coin? Nee? Dan Game Over! Ik speel ondertussen lekker verder met Pacman Classic!

 

Oordeel Namco Museum: Battle Collection (PSP)

  • Graphics 66
  • Gameplay 72
  • Originality
  • Sound 48
  • Replay 78
  • Eindcijfer 60

Aantal keer bekeken: 2856 

Laagste 1 prijzen voor Namco Museum: Battle Collection (PSP)

22.45 22.45 1
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Bol.com Partner 9.7
€  22.45€ 0.00   € 22.45

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Mayfly
Door Mayfly (879 reacties) op 07-01-2006 21:45
( PM )
voor retrogames koop je idd eigenlijk geen psp...
avatar van Styxx
Door Styxx (2231 reacties) op 08-01-2006 00:27
( PM )
Koop dan een Game&Watch...
avatar van Deryck
Door Deryck (1540 reacties) op 08-01-2006 18:58
( PM )
waar wil je die dan kunne kope, ik heb dat ding nog nooit in mijn hele leve gezien
avatar van Styxx
Door Styxx (2231 reacties) op 08-01-2006 19:44
( PM )
't Is tegenwoordig haast antiek, en je betaalt zeker de prijs van een PSP voor een G&W (als 't niet meer is)
erge classics, die G&W's
avatar van Mayfly
Door Mayfly (879 reacties) op 08-01-2006 21:45
( PM )
neej hoor, ze zijn vanaf 40 euro te krijgen op marktplaats
avatar van Styxx
Door Styxx (2231 reacties) op 11-01-2006 19:18
( PM )
Khad ze duurder verwacht... kzag ze nogal duurder te koop staan in 't buitenland.
avatar van Deryck
Door Deryck (1540 reacties) op 14-01-2006 10:58
( PM )
best goedkoop, een keer aanschaffe en dan heel lang bewaren
avatar van Styxx
Door Styxx (2231 reacties) op 15-01-2006 18:46
( PM )
Een classic's classic, jaja, das lekker vaag