Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Pokemon: Let's Go Pikachu! (Switch)
70 100 1

Review Pokemon: Let's Go Pikachu! (Switch)

Remakes en remasters zijn uit de hedendaagse gamecultuur niet meer weg te denken. Iedere maand komt er wel eentje uit. Pokémon Let’s Go Eevee en Pokémon Let’s Go Pikachu kunnen gezien worden als remakes van Pokémon Yellow, dat alweer twintig jaar geleden uitgebracht werd voor de Nintendo Game Boy. Zullen alle fijne herinneringen van vroeger de overhand hebben tijdens het spelen van Let’s Go, of zal er toch te veel veranderd zijn om die herinneringen op te roepen? Let’s Go werkt namelijk nauw samen met Pokémon Go voor de smartphone en dat brengt wel de nodige veranderingen met zich mee.Pure nostalgie?
Pokémon Let’s Go kan pure nostalgie zijn voor de veteranen. Het verhaal is nog steeds hetzelfde als vroeger: Je wilt gewoon een Pokémon meester worden! Daarvoor moeten de acht Gym Leaders en de Elite Four verslagen worden met de door jouw gevangen en getrainde Pokémon. De soundtrack is hetzelfde, maar de geluidskwaliteit is wel sterk verbeterd. Brock, Misty, Professor Oak, Team Rocket en de eerste 151 Pokémon zijn allemaal aanwezig, wat natuurlijk voor een nostalgisch gevoel zorgt.  Visueel is Let’s Go met zijn tijd meegegaan, dus geen zwart/witte blokjes meer op een klein scherm. Wel zijn er gedetailleerde omgevingen en personages op je tv of natuurlijk op het scherm van je Switch, waardoor Let’s Go de mooiste Pokémon game is die ik tot nu toe heb gespeeld.

Go in Let’s Go
Iets meer dan twee jaar geleden was iedereen met een smartphone buiten aan het wandelen om Pokémon te vangen in Pokémon Go. Let’s Go heeft veel met Pokémon Go te maken. Zo kun je Pokémon vanuit Pokémon Go naar Let’s Go overzetten, helaas kan de omgekeerde weg niet bewandeld worden. Als je dus een beetje Pokémon Go hebt gespeeld wordt het erg gemakkelijk om alle 151 Pokémon te vangen. Let’s Go maakt ook net zoals Pokémon Go gebruik van CP waarden om de kracht van je Pokémon aan te geven. Het level systeem dat je gewend bent van Pokémon is ook nog steeds aanwezig. De grootste verandering die je tegen gaat komen in Let’s Go, ten opzichte van voorgaande Pokémon spellen, is de manier waarop je Pokémon vangt.

Dit gebeurt namelijk op dezelfde manier als in Pokémon Go. Als je een wilde Pokémon tegenkomt dan gooi je een Poké Ball in een cirkeltje. Wil je meer kans hebben om de Pokémon te vangen, dan kun je gebruik maken van een betere Poké Ball of speciale bessen. Deze bessen kunnen ervoor zorgen dat de Pokémon langer op dezelfde plek blijft staan. Dit systeem heeft zo zijn voor- en nadelen. Het voordeel is dat je erg snel erg veel Pokémon kunt vangen en daardoor sneller je Pokémon kunt trainen. Als je meerdere van dezelfde soort Pokémon achter elkaar aan vangt, dan bouw je een combo op en krijg je meer vaardigheidspunten en wordt de kans om speciale shiny Pokémon tegen te komen groter. Het combo systeem werkt goed, maar toch voelt het soms alsof je hersenloos ballen op een Pokémon aan het gooien bent. Het verzwakken van een wilde Pokémon en hem daarna vangen heeft ook wel zijn charme. Het zorgt voor iets meer diepgang in de gameplay, wat Let’s Go toch een beetje mist.Loslopende pokémon
Let’s Go is over het algemeen zeker geen moeilijk Pokémon spel, helemaal niet als je hem vergelijkt met voorgaande titels. De gym gevechten stellen niet zoveel voor en de trainers zijn ook niet heel erg lastig om te verslaan. In Let’s Go word je ook meer aan het handje gehouden, er wordt altijd duidelijk gemaakt welke kant je op moet om verder te gaan. Waar je in red en blue nog wel eens vast kon komen te zitten, is dat in Pokémon Let’s Go vrijwel onmogelijk. Om een voorbeeld te geven: Vroeger was het verkennen van de grotten vaak spannend, er was altijd een kans dat je er in één verdwaalde en dan was je lang aan het zoeken naar de uitgang. En als je deze dan net gevonden had: Bam, een wilde Pokémon wil met je vechten! Dat kon dan best wel spannend zijn met een bijna uitgeput team. Dit gevoel zul je in Let’s Go echter nooit krijgen, de random encounters zijn namelijk verleden tijd. Je ziet de Pokémon over het scherm lopen en kunt ze daardoor makkelijk ontwijken als je geen zin hebt om met ze te vechten. Dit zorgt ervoor dat het eerder genoemde combo systeem wel goed tot zijn recht komt.  En mocht je team uitgeput zijn, dan heb je altijd nog de Pokémon box met nog tientallen fitte Pokémon om voor je te vechten.Meerdere manieren om te spelen
Let’s Go kun je met verschillende controllers spelen. Je kunt het in handheld modus van de switch spelen met de twee Joy-Cons, met één Joy-Con en met de speciale Poké Ball. Het is echter niet mogelijk om met de pro-controller op de tv te spelen. Als je Let’s Go op de tv wilt spelen kan dat alleen met de Poké Ball controller of met een Joy-Con. Nu kon ik tijdens het reviewen mijn rechterhand niet gebruiken, dus kon ik gelukkig met een Joy-Con te spelen. De tweede Joy-Con kan op de tv worden gebruikt door een tweede speler, zodat je ook samen met een vriend/vriendin Pokémon kunt spelen! Echter moet je met de Joy-Con gebruik maken van motion controls om de Pokémon te vangen en soms werden mijn bewegingen niet helemaal goed geregistreerd. Dit kan natuurlijk aan mijn vaardigheden liggen, maar in de handheld modus wordt dit opgelost door op de A-knop te drukken. Ik vind het toch vreemd dat Nintendo daar hier wel aan gedacht heeft, maar dat het niet mogelijk is om op deze manier op de tv te spelen.

Verder bevat Let’s Go ook vele verbeteringen uit de voorgaande spellen. Zo zijn de Hidden Machines (HM) zoals vliegen, surfen en bomen omhakken geen aanvallen meer, maar technieken die geleerd kunnen worden door Eevee, Pikachu of een andere geschikte Pokémon. Ook zijn de Technical Machines (TM’s), oftewel nieuwe aanvallen, meerdere keren te gebruiken in plaats van maar één keer zoals vroeger. Eevee, Pikachu en de trainer zijn ook volledig naar smaak aan te kleden. En net zoals in Pokémon Yellow is Pikachu of Eevee altijd uit de Poké Ball en lopen ze met je mee. Nu kan je er ook voor kiezen om een van de Pokémon in je team uit de Poké Ball te laten en met je mee te laten lopen, net zoals het geval was in Pokémon SoulSilver en HeartGold. Dit kan ook andere voordelen hebben, op een Arcanine kun je bijvoorbeeld rijden en op deze manier jezelf sneller verplaatsen.Conclusie
Uiteindelijk heb ik me zeker vermaakt met Pokémon Let’s Go, maar ik denk toch dat dit voornamelijk op de nostalgie gebaseerd is. Want met name diepgang is wat ik tijdens het spelen van Let’s Go heb gemist. De game ziet er mooi uit en zit goed in elkaar, alleen is alles wel erg gemakkelijk. Als dat geen probleem voor jou is, dan kun je veel plezier halen uit Let’s Go. Mocht je, net als ik, wel de diepgang in een Pokémon spel zoeken, dan zou ik nog even wachten tot volgend jaar wanneer de ‘’echte’’ Pokémon RPG uitkomt. Tot die tijd is dit wel een prima zoethoudertje.

 

Deze review is geschreven door Pascal Jongsma.

 

Oordeel Pokemon: Let's Go Pikachu! (Switch)

  • Graphics 85
  • Gameplay 65
  • Originality 65
  • Sound 70
  • Replay 60
  • Eindcijfer 70

Aantal keer bekeken: 12162 

Laagste 3 prijzen voor Pokemon: Let's Go Pikachu! (Switch)

47.95 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
AllYourGames.nl 9.2
€  47.95€ 0.00   € 47.95
Bol.com 6.4
€  47.95€ 0.00   € 47.95
Coolblue 6.5
€  47.99€ 0.00   € 47.99

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Meliodas
Meliodas ( 72   7) 25-11-2018 22:35
Nu kon ik tijdens het reviewen mijn rechterhand niet gebruiken, dus kon ik gelukkig met een Joy-Con te spelen.

Dudeeeee hahaha

Ga het sowieso een keertje halen, puur als fan
avatar van Spoelly
Spoelly ( 437 ) 25-11-2018 23:04
Erg positief over Pokémon: Let's Go. Combinatie van de game, Pokémon Go en de Pokeball plus is erg fijn.
avatar van Mave XI
Mave XI ( 220 ) 25-11-2018 23:08
Pokemon Go is zeker niet mijn ding.
Lets go wel leuk als die ergens voor €25 ligt. MP ofzo.
avatar van MarcelProust
MarcelProust ( 1115 ) 26-11-2018 00:23
diepgang en Pokemon? Dat is zoals wachten op Godo beste reviewer.
avatar van Pug205GTi
Pug205GTi ( 4864 ) 26-11-2018 07:35
Ik vind het een tof spel, misschien door de nostalgie. Ik speel het met mijn dochter van 6 en die vindt het helemaal geweldig. Ik wil ook de game uitspelen met haar op haar tempo.

Ja diepgang mist zeker maar het is leuk om weer eens Kanto te verkennen met deze graphics. Ben benieuwd naar volgend jaar.
avatar van Caelum
Caelum ( 447 ) 26-11-2018 08:50
Ik denk dat ik, voor het voor de zoveelste keer de gen 1 game spelen, zoveel relaxter vind dat de wild battles eruit zijn en de insta experience share erin zit. Wild battles waren sws al niet zo spannend en dan vind ik het actief werpen van pokeballs interessanter, zeker met de combo mechanic nu. Plus de phrase gotta catch 'm all is nu zoveel logischer.

Als fan van de harcore pokemon ervaring verwelkom ik de Let's go games en hoop dat er van elke generatie er een versie komt. Lekker achteruit zitten, beetje casual balletjes werpen naar wilde pokemon en kunnen genieten van al dat pracht en praal van een pokemon op de console terwijl je alleen de battles hoeft te vechten die uitmaken.
avatar van Hercule
Hercule ( 6276   4) 26-11-2018 09:50
Quote:
diepgang en Pokemon? Dat is zoals wachten op Godo beste reviewer.
De core games hebben meer diepgang dan heel veel andere games, als je je echt gaat verdiepen in competitieve gevechten komen er een hoop ingewikkelde zaken bij kijken.

Ik vind Let's go erg leuk maar het kan niet genoeg benadrukt worden hoe extreem simpel ze zijn, er is gewoon geen enkele uitdaging. De motion controls werken ook niet nauwkeurig. Soms vliegt een bal opeens naar links of rechts terwijl je precies dezelfde handeling uitvoert als bij een gooi die wel raakt.

Wat ik ook teleurstellend vind is dat het Pokemon Red/Blue in HD is. In de anime waren steden uit kanto allemaal veel groter dan dat ze in de games waren. Er is in Let's go nergens moeite gestoken om Kanto een grotere wereld te maken die aanvoelt als een plek waar echt mensen leven.

De gamecorner is ook een gemiste kans, gokken mag niet meer maar waarom geen mini games? Surfing Pikachu was een grappige extra in de game waarop deze games gebaseerd zijn.

avatar van Saego
Saego ( 1869   1) 26-11-2018 10:03
Quote:
[..]
Wat ik ook teleurstellend vind is dat het Pokemon Red/Blue in HD is. In de anime waren steden uit kanto allemaal veel groter dan dat ze in de games waren. Er is in Let's go nergens moeite gestoken om Kanto een grotere wereld te maken die aanvoelt als een plek waar echt mensen leven.

Ah, klassiek voorbeeld van onrealistische verwachtingen.
avatar van Hercule
Hercule ( 6276   4) 26-11-2018 10:27
Quote:
[..]


Ah, klassiek voorbeeld van onrealistische verwachtingen.

Hoezo onrealistische verwachtingen? Let's go is nog altijd een 60 euro kostende game op een next game platform. Niet gemaakt door een kleine indie studio maar door Gamefreak. Is het zo vreemd dat je niet iets meer mag verwachten dan een 1 op 1 remake van een gameboy game?

Ik vind het oprecht een leuke game maar het had zoveel meer kunnen zijn dan een nostalgie trip.
avatar van Asharon
Asharon ( 927 ) 26-11-2018 10:41
Quote:
[..]


Hoezo onrealistische verwachtingen? Let's go is nog altijd een 60 euro kostende game op een next game platform. Niet gemaakt door een kleine indie studio maar door Gamefreak. Is het zo vreemd dat je niet iets meer mag verwachten dan een 1 op 1 remake van een gameboy game?

Ik vind het oprecht een leuke game maar het had zoveel meer kunnen zijn dan een nostalgie trip.

Het spel is aangekondigd als een spin-off / remake van Pokémon Yellow. Dat is precies wat ze hebben geleverd. Ik zou bijvoorbeeld ook wel alle werelden in één willen zien, maar je wist op voorhand precies wat je kocht. Dus dan zijn het inderdaad onrealistische verwachtingen.
avatar van DaggieWaggie
DaggieWaggie ( 39149   67) 26-11-2018 10:47
Zou mij eerder boos maken over al die luie animaties die de Pokémon en NPCs hebben.

Oh wacht, dat heb ik al meerdere malen gedaan.
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 38840   3) 26-11-2018 10:52
Rol: Forum Moderator
Ik ga 'm lekker doorspelen samen met m'n vriendin en verkoop 'm daarna door. Ik heb wel echt zin in de 2019-RPG! Hopelijk krijgen we daar snel een lading info over
avatar van Hercule
Hercule ( 6276   4) 26-11-2018 10:53
Quote:
[..]


Het spel is aangekondigd als een spin-off / remake van Pokémon Yellow. Dat is precies wat ze hebben geleverd. Ik zou bijvoorbeeld ook wel alle werelden in één willen zien, maar je wist op voorhand precies wat je kocht. Dus dan zijn het inderdaad onrealistische verwachtingen.

Gamefreak is heel duidelijk dat ze Let's go niet zien als een spin-off maar als een mainline Pokémon titel (Red/Gold ect).
En natuurlijk had niemand verwacht dat Gamefreak meer had gedaan als het hoognodige, Dat betekent echter niet dat het niet teleurstellend is dat Let's Go niets meer is dan een 1 op 1 remake van Yellow.

Er was zoveel meer potentie maar zoals gewoonlijk gaat Gamefreak voor de route die het minste geld kost. Volgens mij zijn de pokemon sprites rechtstreeks uit Go gehaald
avatar van Smocho
Smocho ( 3090 ) 26-11-2018 11:03
Ik vind het een heel leuke game, ik zie het meer als fan service en nostalgie. Ik snap de kritiek punten, al vind ik een 7 overall wel te laag. Het is een zeer vermakelijke game, en de random encounters mis ik totaal niet. Ik mis wel het vechten met wilde pokemon maar de "minigame" voor het vangen van Pokemon is best vermakelijk.
avatar van KingMiniMoni
KingMiniMoni ( 226 ) 26-11-2018 12:17
Wat mij betreft wordt de game hier te negatief neergezet. Pokemon games zijn nooit moeilijk geweest, dus dat dit een makkelijke game zou zijn is niet echt verrassend. Daarbij speelt deze game toch nog heel erg veel als een "main series" game. Het enige dat echt veranderd is is het vangen van de mons. En is dit wel echt zo erg? Of je nu eerst een aanval doet om de pokemon te verzwakken of dat je bal nu meteen kan gooien met een grote kan op succes... Is het echt zo'n groot verschil? Alles gaat nu sneller en dat is toch alleen maar fijn?

Daar waar de game de plank goed misslaat is het grote gebrek aan variatie in moves. Ze hebben echt heel veel aanvallen verwijderd en dat geeft je toch een stuk minder opties als het op movesets aankomt.

En een kleine correctie: alleen Eevee en Pikachu kunnen de HM's leren. Er zijn geen andere mons die dit kunnen.
avatar van Hercule
Hercule ( 6276   4) 26-11-2018 12:49
Ik vind het vangen echt een groot minpunt. Omdat je nou iedere pokemon moet vangen worden pokemon minder speciaal. Je hebt binnen no time 30 vandezelfde pokemon die je allemaal moet verwijderen. Andere Pokemon games zijn idd simpel maar let's go is echt extreem makkelijk. Het voelt een beetje als de Final Fantasy Mystic quests van de pokemon games qua moeilijkheidsgraad
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 38840   3) 26-11-2018 13:11
Rol: Forum Moderator
Quote:
[..]


Gamefreak is heel duidelijk dat ze Let's go niet zien als een spin-off maar als een mainline Pokémon titel (Red/Gold ect).
En natuurlijk had niemand verwacht dat Gamefreak meer had gedaan als het hoognodige, Dat betekent echter niet dat het niet teleurstellend is dat Let's Go niets meer is dan een 1 op 1 remake van Yellow.

Er was zoveel meer potentie maar zoals gewoonlijk gaat Gamefreak voor de route die het minste geld kost. Volgens mij zijn de pokemon sprites rechtstreeks uit Go gehaald

Nintendo heeft zelf aangegeven dat er een echte "main-line Pokémon" uitkomt volgend jaar. Daar impliceren ze indirect mee, dat dit dus geen main-line is.
avatar van DaggieWaggie
DaggieWaggie ( 39149   67) 26-11-2018 13:24
Ik dacht dat het duidelijk was dat dit niet de mainline was maar een beetje in de categorie Pokémon Dungeons en Ranger viel.
avatar van Hercule
Hercule ( 6276   4) 26-11-2018 13:27
Quote:
[..]


Nintendo heeft zelf aangegeven dat er een echte "main-line Pokémon" uitkomt volgend jaar. Daar impliceren ze indirect mee, dat dit dus geen main-line is.

Ze hebben gezegd dat er volgend jaar een game komt in de stijl van Gold/Silver ect. Niet dat dit geen main games zijn:
When revealed, Ishihara said Pokémon Let's Go Pikachu & Eevee were the newest titles in main series Pokémon.

Tevens gebruiken ze dezelfde trademarks voor Let's go. Het zijn mainline games. Op Twitter heeft serebii/Joe merrick nog legio andere voorbeelden.
Als er iemand verstand heeft van pokémon is hij het wel
avatar van Benenstrekken
Benenstrekken ( 1052 ) 26-11-2018 13:54
Het is half spin-off en half mainline. Het is duidelijk een simpele introductie in de mainline voor Go spelers en kinderen.
avatar van Cynch
Cynch ( 267 ) 26-11-2018 15:23
Een game die leuk is voor kinderen en voor de volwassenen met lage standaarden. Naar mijn mening had het spel niet meer dan €15 mogen kosten.
avatar van Snakesonic
Snakesonic ( 989   1) 26-11-2018 15:44
Een van de leukste games van het jaar. Mijn vriendin hebben ons er dik mee vermaakt, maar enige uitdaging mis ik wel.

Meer mee vermaakt dan Diamond en X.
avatar van Saego
Saego ( 1869   1) 26-11-2018 16:43
Quote:
[..]


Ze hebben gezegd dat er volgend jaar een game komt in de stijl van Gold/Silver ect. Niet dat dit geen main games zijn:
When revealed, Ishihara said Pokémon Let's Go Pikachu & Eevee were the newest titles in main series Pokémon.

Tevens gebruiken ze dezelfde trademarks voor Let's go. Het zijn mainline games. Op Twitter heeft serebii/Joe merrick nog legio andere voorbeelden.
Als er iemand verstand heeft van pokémon is hij het wel

Boeie wat voor label de game heeft. Maakt mij echt geen reet uit of het officieel een spin off is of niet. Wat ik wel belangrijk vind, is dat volgend jaar een 'core pokemon game' komt in de stijl van X/Y en S/M.

Om nog even op je onzinnige punt te reageren over de steden van Let's Go. Het is duidelijk al meerde keren aangegeven dat dit een (nostalgisch) tripje / remake is van Yellow. Dan ben je wel heel dom om te verwachten dat ze er gigantische steden á la de anime erin gooien en het hele level design omgooien.
avatar van Hercule
Hercule ( 6276   4) 26-11-2018 21:36
Werkelijk niemand verwachte dat gamefreak de moeite zou nemen om de steden een restyle te geven maar zoals Derrick van Gamexplain aangaf. Het is jammer dat ze dat niet gedaan hebben.

Prima dat mensen tevreden zijn met wat we gekregen hebben en Let's go is een erg leuke game maar dat betekend niet dat je geen kritiek mag hebben. Dat hele nostalgie argument is ook maar vaag. Waarom zitten mega Pokémon er wel in maar latere (pre)evoluties van Kanto Pokémon niet? Ik kan mij niet herinneren dat Mega Charizard in Yellow zat. Dat de dag en nacht cyclus ontbreekt is weer zo iets wat de wereld minder levend maakt. Natuurlijk zat dat niet in Yellow, net als Alola Pokémon er ook niet inzaten. Meltan moet ik ook gemist hebben toen ik Yellow speelde.

Gamefreak heeft zoals gewoonlijk zo min mogelijk moeite gestoken in een game waarvan toch al vast stond dat hij goed zou verkopen.
avatar van Benenstrekken
Benenstrekken ( 1052 ) 26-11-2018 23:18
Zo werken bedrijven, ik had hefzelfde gedaan als een groot bedrijf als Nintendo een bepaalde verwachting heeft over de omzet van hun games.
avatar van Zé Pequeno
Zé Pequeno ( 602 ) 26-11-2018 23:28
Veelste hoge cijfer
avatar van Aapje_nl
Aapje_nl ( 4026   3) 27-11-2018 07:26
Vind hem erg leuk, maar iwls vooral de nostalgie.
Single joycon op de tv vind ik erg prettig spelen, handheld is ook wel oke.
Het veranderde vangen vind ik ook lekker met deze game, heb wel genoeg weedle en zubat gevangen de afgelopen 20 jaar.
Maar hij is wel erg makkelijk. Maar voor mijn buurjongen als eerste pokemon na go is oe perfect!
avatar van IronStrider
IronStrider ( 274   8) 27-11-2018 12:25
Quote:
Is het zo vreemd dat je niet iets meer mag verwachten dan een 1 op 1 remake van een gameboy game?
Quote:
Waarom zitten mega Pokémon er wel in maar latere (pre)evoluties van Kanto Pokémon niet? Ik kan mij niet herinneren dat Mega Charizard in Yellow zat. Dat de dag en nacht cyclus ontbreekt is weer zo iets wat de wereld minder levend maakt. Natuurlijk zat dat niet in Yellow, net als Alola Pokémon er ook niet inzaten. Meltan moet ik ook gemist hebben toen ik Yellow speelde.
Wat is het nou? Je spreekt jezelf wel een beetje tegen...

Weet je wat er ook niet in Yellow zat? Een ton nieuwe moves, mounts, flying mounts, Partner Pokemon, Costumes, online battling/trading, Chains, gym/E4 rebattles, Green/Archer, Master Trainers etc. en natuurlijk Shinies.
avatar van Smocho
Smocho ( 3090 ) 27-11-2018 12:45
Quote:
Veelste hoge cijfer


Goed verhaal, lekker kort!
avatar van Hercule
Hercule ( 6276   4) 27-11-2018 14:25
Quote:
[..]

[..]

Wat is het nou? Je spreekt jezelf wel een beetje tegen...

Weet je wat er ook niet in Yellow zat? Een ton nieuwe moves, mounts, flying mounts, Partner Pokemon, Costumes, online battling/trading, Chains, gym/E4 rebattles, Green/Archer, Master Trainers etc. en natuurlijk Shinies.

Ik reageerde op het argument dat Let's Go een nostalgische trip is en het daarom onredelijk is te verwachten dat ze veel gesleuteld hadden aan Yellow. Ik vind het vreemd dat men telkens zegt "maar dat zat niet in Yellow" als het om zaken als bijv latere evoluties of breeding gaat terwijl dingen als mega evolueren ook pas later geïntroduceerd werden.
avatar van Saego
Saego ( 1869   1) 27-11-2018 15:35
Quote:
[..]


Ik reageerde op het argument dat Let's Go een nostalgische trip is en het daarom onredelijk is te verwachten dat ze veel gesleuteld hadden aan Yellow. Ik vind het vreemd dat men telkens zegt "maar dat zat niet in Yellow" als het om zaken als bijv latere evoluties of breeding gaat terwijl dingen als mega evolueren ook pas later geïntroduceerd werden.

Wat een onzin zeg. Nee, inderdaad, Mega Evolutions zaten niet in Yellow. Breeding zat niet in Yellow. Costumes en veel meer zaten niet in Yellow. Het grappige is dat alles wat zojuist opgenoemd is, uiteindelijk wel in een Pokémon game geintroduceerd is.

Weet je wat niet geïntroduceerd is in een van de Pokémon spellen? Juist, jouw verwachting; een enorm Kanto met uitgebreide steden (zoals in de Anime).

Het is gewoon een tripje terug naar Kanto met de nieuwe gameplay features die geïntroduceerd zijn in spellen na Yellow. Het is dus geen regelrechte remake of remaster, maar het is ook weer niet echt een nieuw deel. Hoe dan ook, leg je er bij neer dat je verwachting gewoon onrealistisch was. Dat is niet erg om toe te geven.
avatar van Gunghir
Gunghir ( 6138   18) 27-11-2018 16:58
als je de game niet uitgebreid genoeg vind.
ga dan lekker ff alle 153 master trainers verslaan
alles pokemons met perfect EV vangen
en alle shinies halen.

dat je dat niet wilt kan ik begrijpen maar ga niet zeggen dat de game niet diep gaat.
avatar van Hercule
Hercule ( 6276   4) 27-11-2018 22:03
Quote:
[..]


Wat een onzin zeg. Nee, inderdaad, Mega Evolutions zaten niet in Yellow. Breeding zat niet in Yellow. Costumes en veel meer zaten niet in Yellow. Het grappige is dat alles wat zojuist opgenoemd is, uiteindelijk wel in een Pokémon game geintroduceerd is.

Weet je wat niet geïntroduceerd is in een van de Pokémon spellen? Juist, jouw verwachting; een enorm Kanto met uitgebreide steden (zoals in de Anime).

Het is gewoon een tripje terug naar Kanto met de nieuwe gameplay features die geïntroduceerd zijn in spellen na Yellow. Het is dus geen regelrechte remake of remaster, maar het is ook weer niet echt een nieuw deel. Hoe dan ook, leg je er bij neer dat je verwachting gewoon onrealistisch was. Dat is niet erg om toe te geven.

Let's agree to disagree dan. Persoonlijk vind ik het niet onrealistisch om iets meer te verwachten van een remake waar men al jaren over fantaseerde. Zeker niet gezien het feit dat Gamefreak geld zat heeft om iets meer te doen dan menig andere studio. In plaats daarvan is Let's Go een game geworden om nog even snel mee te liften op het succes van Go.

Nogmaals, Ik zou Let's Go persoonlijk minimaal een 8 geven en ik speel Go dagelijks uren lang. Neemt niet weg dat je geen kritiek mag hebben. Wat ik ook niet hoop is dat de Let's go games de remakes zullen vervangen. Als de langverwachte remake van Diamond en Pearl een let's go game wordt zullen mensen niet blij zijn.