Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App Download de iPhone App
Pro Evolution Soccer 2016 (PS4)
89 100 1

Review Pro Evolution Soccer 2016 (PS4)

Het is september: dat betekent dat de zomer voorbij is en het nieuwe voetbalseizoen weer overal begonnen is. Verder brengt september ons ook de jaarlijks terugkerende titanenstrijd tussen FIFA en Pro Evolution Soccer (PES). Hoewel FIFA de laatste jaren toch echt de boventoon voerde, is PES bezig aan een flinke comeback. Vorig jaar liet Konami al redelijk goed zien waar de FOX-Engine toe in staat is, maar dit jaar doen ze daar nog een schepje bovenop. De verwachtingen zijn dan ook hoog bij dit jubileumdeel van de Japanse uitgever. Reden genoeg om PES 2016 stevig aan de tand te voelen.



Terug naar de top
Vorig jaar was collega Yorn al vrij positief over PES 2015; de grootste minpunten waren toen dat de keepers te wensen overlieten en de menustructuur van alle spelmodi niet meer van deze tijd was. Ik kan verklappen dat Konami ook dit jaar weer flink bezig is geweest met één van hun paradepaardjes. PES 2016 gaat er dit jaar zelfs op ieder front vooruit en het is maar de vraag of FIFA dat dit jaar te boven komt. Hoewel de FOX-Engine al enkele jaren onder de motorkap zit, heeft Konami dit jaar veel meer uit de engine weten te halen. Ze hebben PES daarmee realistischer dan ooit gemaakt en nog meer animaties toegevoegd. Dit uit zich met name binnen de lijnen waar spelers grafisch gedetailleerder zijn, meer emotie tonen en meer acrobatische acties uitvoeren om de bal te pareren. Zo zal een verdediger zijn gehele lichaam in de strijd gooien om de bal te veroveren en zich helemaal strekken om die cruciale corner in de laatste minuten van de wedstrijd te voorkomen.

Arcade in een fris jasje
Maar ook op het gebied van gameplay is PES een stuk realistischer geworden. Zo vervult het weer dit jaar een niet onbelangrijke rol tijdens de wedstrijd. Waar het aan het begin van de wedstrijd nog zonnig was, kan het zomaar omslaan en flink gaan plenzen. Het gras zal zichtbaar nat worden en spelers zullen sneller uitglijden. Maar ook de bal lijdt onder het weer. Zo zal de bal minder hard gaan wanneer het geregend heeft en dus het speltempo enigszins beïnvloeden.
Wie het arcade-gevoel van PES 4 en 5 wil herbeleven zit gebakken met dit jubileumdeel. Het speltempo ligt over het algemeen namelijk een stuk hoger dan in de voorgaande delen. Snelle aanvallen en nog snellere counter-attacks zijn terug van weggeweest. En bovendien voelen de aanvallen soepel en vloeiend aan. Wat tot gevolg heeft dat het speltempo met sprongen vooruit gaat. Daarnaast kunnen steekpasses ongelofelijk strak worden gegeven en zullen deze vaker dan ooit het begin zijn van een cruciale aanval.



Kenmerkende gebreken
Op technisch en grafisch vlak doet PES het dus uitstekend. Maar zoals ieder jaar kent ook deze PES enkele gebreken. Zo beschikt FIFA-uitgever EA nog altijd over het merendeel van de licenties. Wie dit jaar voor PES kiest, zal het daarom zonder twee van de grootste competities van de wereld moeten doen. De Bundesliga is namelijk niet van de partij en ook de Premier League ontbreekt. Voor de echte voetbalfan een flinke tegenvaller, want spelen tegen London in plaats van Chelsea is toch een wat minder aantrekkelijk affiche. De clubs die dit seizoen Europees actief zijn zullen wel speelbaar zijn. Denk hierbij aan Wolfsburg, Bayern München en Manchester United. Dit komt omdat Konami nog altijd beschikt over de licenties van de Europa- en Champions League.
De clubs waar Konami wel een licentie van heeft weten te bemachtigen zien er over het algemeen verzorgd uit. Zo zijn alle bekende namen voorzien van een gedetailleerde wederhelft en ook in de eredivisie zijn zowaar spelers geproduceerd die op hun wederhelft lijken. Uiteraard is hier minder tijd in gestoken dan een Ronaldo of een Messi. Dit is goed zichtbaar wanneer je kijkt naar Victor Fischer van Ajax met pikzwarte hanenkam of PSV’er Luuk de Jong met zijn donkerblonde lokken. Maar voor wie zich vooral vermaakt met topteams uit de Spaanse La Liga en de Franse Ligue 1 zal alles kloppen.

Verder zijn de keepers ook dit jaar niet in topvorm. Hoewel ze het ene moment op miraculeuze wijze een pegel uit de kruising tikken, hebben ze het andere moment flink moeite met een schot dat recht  op ze afkomt. Of ze missen een hoge bal volledig, waardoor je vervolgens gedwongen wordt een vroege achterstand weg te werken. Natuurlijk gebeurt dit in het echt ook, toch is iedere fout cruciaal en betekent vooral een achterstand. Zelfs de scheidsrechters lijken hun jaarlijkse opfriscursus te hebben overgeslagen. Knoeperharde overtredingen worden vaak weggewuifd of er wordt voordeel gegeven om de snelheid van het spel te behouden. Dit brengt met zich mee dat spelers, vooral online, vaker kiezen voor de harde aanpak omdat de scheids dit meestal toch niet beboet. Het is tijdens mijn urenlange speelsessies dan ook nog niet voorgekomen dat een speler er met direct rood vanaf moest. Spelers als Nigel de Jong en Hector Moreno kunnen wat dat betreft opgelucht ademhalen.



Online: MyClub & Divisions
De jaarlijks terugkerende spelmodi MyClub en Divisions zijn uiteraard ook dit jaar weer te vinden in PES 2016. Ondanks dat MyClub iets uitgebreider is geworden, blijft het een slap aftreksel van FIFA’s Ultimate Team. Iedere manager heeft nu bijvoorbeeld een eigen speelstijl, waardoor de ene speler beter binnen je selectie past dan de ander. Uiteindelijk creëer je hierdoor een bepaalde teamspirit die weer bepalend is voor het energieniveau van je spelers. Kortom, veel gedoe voor een spelmodus waar je uiteindelijk in moet investeren om echt een goed team neer te kunnen zetten.

Divisions is zo goed als ongewijzigd gebleven: speel jezelf omhoog door wedstrijden te winnen en een divisie hoger te belanden. Hiervoor heb je tien wedstrijden de tijd om zoveel mogelijk punten te verdienen. Dit is vooral te vergelijken met het Seasons van FIFA, waarin je exact hetzelfde moet doen. De servers leken gelukkig goed stand te houden. Een enkele keer had ik last van een kleine vertraging, met name wanneer het spel wordt hervat na een dood spelmoment, maar dat mag de pret niet drukken. Of de servers ook stand zullen houden na de eerste paar weken van de release is nog even afwachten.

Master League – Nog altijd
Net als MyClub is ook de Master League ietwat uitgebreid. Zo is het nu mogelijk om bij transfer- en contractonderhandelingen een slagingspercentage te zien. Door bijvoorbeeld een hoger bedrag te vragen voor een speler zal het slagingspercentage van de betreffende onderhandeling dalen. Het zijn geen immens grote veranderingen, maar het is daarentegen wel een aangename toevoeging. Ook zijn de menu’s van zowel MyClub als de Master League op de schop genomen. Het is minder statisch dan voorheen en het werkt allemaal wat soepeler en (vooral) sneller. Persoonlijk heb ik de meeste tijd gestoken in de Master League, waarbij je na verloop van tijd merkt door de menu’s heen te vliegen en alles blind weet te vinden. Ook de laadtijden zijn flink verbeterd. Dit is mede te danken aan de genoemde FOX-Engine, die ervoor zorgt dat laadtijden hoogstens twintig seconden zijn.

Tot slot zijn er op het audio-vlak weer enkele frisse en uptempo nummers toegevoegd die het struinen door de menu’s moeten veraangenamen. Dit jaar kan men onder andere genieten van Queen’s ‘We will rock you’ of het eveneens bekende ‘Rather Be’ van de Clean Bandits. Verder is het commentaar tijdens de wedstrijden veranderd, waardoor je vaak Peter Drury door de huiskamer zult horen brullen. Wat mij betreft niet positief, want deze druktemaker brult bij iedere kans de naam van de speler door je speakers. Iets dat niet alleen snel gaat irriteren, maar meestal ook nog ongepast is.

PES is back in business
Toch is de duidelijke conclusie dat PES 2016 terug is van weggeweest. Waar de serie enkele jaren geleden nog bergafwaarts ging, heeft het nu de route naar de top weer gevonden. Zowel grafisch als technisch zit het wel snor met PES 2016 en Konami legt de lat dit jaar nog hoger voor Electronic Arts dat binnenkort met FIFA 16 op de proppen komt. Wie door het gebrek aan licenties, de blunderende keepers en de iets te coulante scheidsrechters heen kijkt, kan genieten van een heerlijk potje voetbal.

 

Deze review is geschreven door Daniël Verkerk.

 

Oordeel Pro Evolution Soccer 2016 (PS4)

  • Graphics 90
  • Gameplay 85
  • Originality 80
  • Sound 75
  • Replay 90
  • Eindcijfer 89

Aantal keer bekeken: 5306 

Laagste 1 prijzen voor Pro Evolution Soccer 2016 (PS4)

21.89 21.89 1
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Game-Outlet NL 9.0
€  19.94€ 1.95   € 21.89

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van MarvelousMax
Door MarvelousMax (5936 reacties) op 23-09-2015 00:00
( PM )
"het gebrek aan licenties, de blunderende keepers en de iets te coulante scheidsrechters" maar ondanks dat wel een 85 voor gameplay? Of zit dat ergens anders bij gerekend?
avatar van Soninlaw
Door Soninlaw (197 reacties) op 23-09-2015 00:34
( PM )
Quote:
"het gebrek aan licenties, de blunderende keepers en de iets te coulante scheidsrechters" maar ondanks dat wel een 85 voor gameplay? Of zit dat ergens anders bij gerekend?


Valt reuze mee. Als we t over FIFA gaan hebben heb ik meer dan 1 zin nodig qua mankementen. Gelukkig heeft EA alle ellende van de laatste FIFA delen goed weten te maken door 1 jaar lang te programmeren aan het vrouwenvoetbal. Kijk, daar zaten we met z'n allen op te wachten!

" oh wacht jongens, we moeten wel naast het vrouwenvoetbal ook iets doen aan de andere onderdelen van het spel anders gaan de gamers klagen. Gooi iets van een FUT draft er in. Bouw ff 2 nieuwe skillmoves erbij en schroef de spelsnelheid tikkie terug. Oja... Haal ff pace eruit zodat 90 pace en 60 pace gelijk zijn. Geen gezeik meer omtrent het rennen ook". Zo... FIFA 16
avatar van EPMD
Door EPMD (5082 reacties) op 23-09-2015 00:36
( PM )
Heb al een hoop uren in dit spel gestoken. Maar mijn keeper heeft me nog niet in de steek gelaten.
avatar van GinneSchrik
Door GinneSchrik (4213 reacties) op 23-09-2015 01:37
( PM )
Quote:
Heb al een hoop uren in dit spel gestoken. Maar mijn keeper heeft me nog niet in de steek gelaten.


Ik had dit bij de demo dus wel, maar bij de volledige versie heb ik het nog niet meegemaakt. Het is wel zo dat het ook deels afhankelijk is van de moeilijkheidsgraad waarop je speelt geloof ik, dat was vroeger althans wel altijd zo.

De scheidsrechter is inderdaad erg lenient, maar naast dat ik het wel lekker vind denk ik ook dat ze meer het Premier League gevoel willen benaderen dan het continentale Europese fluiten; hier wordt om elk wissewasje gefloten terwijl ze in de BPL gewoon door laten spelen. Ze zouden weer net als vroeger een witte, zwarte en Aziatische scheids beschikbaar moeten maken die elk hun eigen manier van fluiten hadden

Ik heb het al eerder gezegd, en een weekendje FIFA met de jongens via EA acces heeft het bevestigd: PES is "Football" zoals wij het kennen, FIFA is "Soccer" en is het spel dat Amerikanen willen dat voetbal is. Gekke dribbels, fysiek en snelheid zijn veel te belangrijk en uiteindelijk moet de speler zich goed voelen over zichzelf waardoor veel te makkelijk gescoord kan worden. FIFA is als een puzzel die bewust niet al te moeilijk is en maar op een manier in elkaar past. Zodra mensen het trucje doorhebben, blijven ze het tot in den treure herhalen wat ze een soort voldoening geeft die voelt als bij grinden naar goede gear in een rpg.

FIFA doet veel goed en door de beschreven stijl en de feilloze presentatie heeft het zelfs mensen in Amerika warm gemaakt voor "Soccer", maar als je meer de diepte in wil en je plezier haalt uit het spelletje zelf, dan is PES de game die je moet hebben imo. PES is door de geweldige AI en makkelijke besturing ook als een soort puzzel, maar wel een die elke keer anders is en niet op 1, maar op 1000 manieren op te lossen is. Als je eenmaal bekend bent met de besturing zie je ook dat je juist in PES de individuele klasse van je spelers kan benutten, zonder gekke "modifier trick buttons" maar gewoon natuurlijk in de game. Als jij met Robben aanzet dan zie je hem, de echte Robben en niet zomaar een speler uit een voetbalgame, en intu´tief weet je wat je moet doen als hij als een jong hertje rondhuppelt met de bal. En niet alleen kunnen individuele spelers uitblinken, de AI van de game is zo goed dat de teams ook echt spelen zoals ze het in het echt doen; Barca en Bayern moet je Úcht anders bestrijden dan Real of Man U en ook je eigen teamgenoten spelen zoals ze het in het echt doen bij hun club.

Tl;dr : PES is helemaal terug en de rechtmatige eigenaar eist de kroon op. Koning Voetbal plaatst gameplay boven franje en als je van voetbal houdt is PES2016 de game die je moet spelen.
avatar van Yi-Long
Door Yi-Long (1965 reacties) op 23-09-2015 03:17
( PM )
Ik ben zeer onder de indruk van de nieuwe PES, maar ondanks al die positieve gevoelens dat het oude PES gevoel eindelijk weer terug is, en beter dan ooit, zou ik de game niet hoger dan een 8 geven. Daarvoor zitten er nog net even teveel nadelen/minpunten aan deze game, zoals de al genoemde scheidsrechters, maar ook de keepers, soms het gevoel dat de CPU nogal scripted de spanning weer in de wedstrijd wil brengen, overpowered afstandsschoten, uiteraard het gebrek van aardig wat licenties (inclusief zelfs het Japanse nationale elftal(!) ), een zeer matige player-editor, etc etc.

De grafische imperfecties kan ik in principe prima mee leven, maar andere zaken horen er gewoon absoluut niet in te zitten, helemaal omdat bijvoorbeeld die scheidsrechters vorig jaar ook al veels te lenient waren, dus dat probleem had allang bekend moeten zijn en dus ook allang opgelost moeten zijn.

Zoals gezegd, ik ben zeer onder de indruk, net ook weer een paar uur gespeeld (en online compleet op mijn kloten gekregen), maar objectief gezien zijn er gewoon nog aardig wat zaken die flink beter moeten.

avatar van Pacboyslim
Door Pacboyslim (269 reacties) op 23-09-2015 06:38
( PM )
Er is in mijn ogen (te) veel hype om PES dit jaar. Het was vroeger ook mijn favo footie. Maar van ik wat de demo heb gezien en de ervaringen die ik lees, is de game echt niet zo goed als sommige reviews doen geloven. Maar ja, is ook een smaak dingetje. En de wens dat PES weer - net als vroeger - beter is dan FIFA leeft ook erg bij sommigen. Voorlopig zie ik voor me zelf geen reden om weer terug over te stappen naar PES.
avatar van EPMD
Door EPMD (5082 reacties) op 23-09-2015 06:43
( PM )
Quote:
Er is in mijn ogen (te) veel hype om PES dit jaar. Het was vroeger ook mijn favo footie. Maar van ik wat de demo heb gezien en de ervaringen die ik lees, is de game echt niet zo goed als sommige reviews doen geloven. Maar ja, is ook een smaak dingetje. En de wens dat PES weer - net als vroeger - beter is dan FIFA leeft ook erg bij sommigen. Voorlopig zie ik voor me zelf geen reden om weer terug over te stappen naar PES.


De reviews liegen er niet om

Hype is 1, maar als de reviews goed zijn dan zal er wel een kern van waarheid inzitten.

Natuurlijk is er nog zoiets als een eigen mening

Maar goed, ik heb zelf al jaren geen footie game gespeeld. De reden hiervoor is omdat PES gewoon niet meer goed genoeg was. En ik eigenlijk nooit een Fifa speler ben geweest. Mijn laatste Fifa was Fifa 09. En die vond ik eigenlijk alleen maar vet omdat het destijds mijn eerste next-gen footie was.

Het zal uiteraard allemaal beter kunnen. Maar dit is voor mij de eerste PES in jaren die weer echt super lekker speelt.
avatar van Dwayne
Door Dwayne (288 reacties) op 23-09-2015 07:41
( PM )
Quote:
[..]


De reviews liegen er niet om

Hype is 1, maar als de reviews goed zijn dan zal er wel een kern van waarheid inzitten.

Natuurlijk is er nog zoiets als een eigen mening

Maar goed, ik heb zelf al jaren geen footie game gespeeld. De reden hiervoor is omdat PES gewoon niet meer goed genoeg was. En ik eigenlijk nooit een Fifa speler ben geweest. Mijn laatste Fifa was Fifa 09. En die vond ik eigenlijk alleen maar vet omdat het destijds mijn eerste next-gen footie was.

Het zal uiteraard allemaal beter kunnen. Maar dit is voor mij de eerste PES in jaren die weer echt super lekker speelt.


Wat reviews gelezen op PES maar wat mij opviel was dat ze bij sommige de term voetbal simulator gebruikte ipv game
avatar van Beakz
Door Beakz (326 reacties) op 23-09-2015 08:28
( PM )
Wat het ook is het is in ieder geval lang geleden dat ik echt lol had met een voetbalspel terwijl ik elk jaar minstens 1 voetbalspel koop. Bij Fifa was het de laatste jaren alleen maar frustratie (na 11). Het lijkt wel of elk doelpunt gescript is op een gegeven moment (weet dat het niet zo is maar de doelpunten voelen hetzelfde).

Verder geeft PES me dit jaar meer het gevoel dat het echt uit maakt welke speler ik op welke plek zet. De keepers zijn af en toe bedenkelijk en de scheidsrechter had me al wat vaker een kaart mogen geven en het is natuurlijk jammer dat de licenties ontbreken.

Maarja Nintendo World Soccer had helemaal licenties en dat heb ik ook jaren met plezier gespeeld :p Uiteindelijk gaat het toch om het plezier en de spanning die een spel me geeft.

avatar van Xelfer
Door Xelfer (105 reacties) op 23-09-2015 10:39
( PM )
Goede comeback van PES zo te lezen. Wellicht krijgt Fifa daardoor wat meer concurrentie en wordt EA onder druk gezet.
avatar van MrFit
Door MrFit (546 reacties) op 23-09-2015 11:07
( PM )
Ik vind de game heerlijk spelen. Ben het er mee eens dat de scheidsrechter wat strenger mag zijn, maar hier krijg ik toch meer een voetbal gevoel bij dan bij fifa.
Ik ben blij met deze PES.
avatar van Malistix
Door Malistix (1050 reacties) op 23-09-2015 11:47
( PM )
de PC versie is helaas een port van de xbox360 versie overigens. Ergste is dat de steam plaatjes gewoon van de PS4 zijn dus het net lijkt alsof er een next gen uitgave is, schandalig
avatar van Szura91
Door Szura91 (34 reacties) op 23-09-2015 12:33
( PM )
Dat de BPL en CS niet gelicened zijn maakt niet uit, door een patch is dit op te lossen. Ik speel namelijk gewoon met alle licenties. De Bundeliga hebben ze al wel alle shirts en emblems van, maar hoe ze de spelers willen doen daar heb ik geen id over.

Over het spel zelf, geweldig mits je de besturing goed kent. Op myclub als je verdedigers slecht zijn, nou dan zijn ze ook echt slecht. Het spel kent namelijk kleine irritaties zoals verkeerd dekken en soms keepers die van held naar schlemiel gaan in 2 sec.

Neemt niet weg dat het enorm lekker speelt en ik kan mij wel vinden in de meeste reviews.
avatar van Christiaanwwe
Door Christiaanwwe (1883 reacties) op 23-09-2015 16:21
( PM )
en 7 bedoel je zeker
avatar van XQuse
Door XQuse (80 reacties) op 23-09-2015 17:26
( PM )
Speel PES op de PC en vind de geporte versie echt niet zo verschrikkelijk als de meeste mensen doen beweren. Natuurlijk is hij grafisch niet te vergelijken met next-gen versie, maar ietwat opgepoetst met de SweetFx patch vind ik het grafisch best te happen.
Commentaar stoor ik me wat dat betreft meer aan. De beste man schreeuwt moord en brand bij zo'n beetje ieder schot op doel. Presentatie van menu en teammanagement mag allemaal wat fraaier. Licenties is altijd al een puntje geweest. Premier League is gelukkig vrij eenvoudig te downloaden via sites als PES-Patch, maar de Bundesliga blijft tot nu toe wel een gemis. Transfers hadden ook al wat verwerkt mogen zijn, daar moeten we nog even op wachten volgens de berichten. Gelukkig is de gameplay uitstekend, wat -voor mij- het belangrijkst is.
PES 2016 voor de PC scoort wat mij betreft een 8-.
avatar van Malistix
Door Malistix (1050 reacties) op 23-09-2015 19:28
( PM )
Quote:
Speel PES op de PC en vind de geporte versie echt niet zo verschrikkelijk als de meeste mensen doen beweren. Natuurlijk is hij grafisch niet te vergelijken met next-gen versie, maar ietwat opgepoetst met de SweetFx patch vind ik het grafisch best te happen.
Commentaar stoor ik me wat dat betreft meer aan. De beste man schreeuwt moord en brand bij zo'n beetje ieder schot op doel. Presentatie van menu en teammanagement mag allemaal wat fraaier. Licenties is altijd al een puntje geweest. Premier League is gelukkig vrij eenvoudig te downloaden via sites als PES-Patch, maar de Bundesliga blijft tot nu toe wel een gemis. Transfers hadden ook al wat verwerkt mogen zijn, daar moeten we nog even op wachten volgens de berichten. Gelukkig is de gameplay uitstekend, wat -voor mij- het belangrijkst is.
PES 2016 voor de PC scoort wat mij betreft een 8-.


Ik vind de grote kwalijke zaak niet de port of de gameplay maar de manier waarop de PC versie gepromote word met filmpjes en screenshots van de PS4 versie bij de digitale verkoop, zo ziet de game er niet uit op de pc. en dat modding communities de game een stuk verbeteren is prachtig maar daar verdiend konami geen punten mee
avatar van Brainsnack
Door Brainsnack (115 reacties) op 23-09-2015 20:26
( PM )
Goed om te zien dat het Konami is gelukt om de traditionele arcade stijl terug te vinden voor PES. Helaas ben ik dat zelf ontgroeid, maar voor diegene die lol (fun met maten) belangrijker vinden dan realisme erg leuk.
avatar van ConAir
Door ConAir (4419 reacties) op 23-09-2015 21:21
( PM )
Sinds 2013 ben ik teruggegaan naar PES en ik ben blij dat al die jaren investeren nu eindelijk een beetje tot uitdrukking komen in de recensies. Het spel is
nog steeds niet perfect, maar dat geldt ook voor de concurrentie.
avatar van GinneSchrik
Door GinneSchrik (4213 reacties) op 23-09-2015 23:51
( PM )
Quote:
Goed om te zien dat het Konami is gelukt om de traditionele arcade stijl terug te vinden voor PES. Helaas ben ik dat zelf ontgroeid, maar voor diegene die lol (fun met maten) belangrijker vinden dan realisme erg leuk.


:')
avatar van Marato24
Door Marato24 (818 reacties) op 24-09-2015 08:19
( PM )
PES speelt dit jaar echt heerlijk voor mijn gevoel. Echt zo vloeiend! Enige wat storend is het gedrag van de keepers. Maar dit is echt maar een klein minpunt want overall is het echt een topper. 2015 was al behoorlijk goed maar 2016 gaat daar zeker overheen.
avatar van IGC
Door IGC (15 reacties) op 24-09-2015 11:23
( PM )
Ondanks beloftes van konami draait pes op xboxone nogsteeds 900p ipv 1080, daarnaast vind ik pes zelf ook een stuk beter spelen maar het gebrek aan licenties is voor mij persoonlijk de doodsteek om toch fifa te spelen; op playstation kan je nog alle licenties vrij eenvouding implementeren met de optionfile share maar de xbox bied deze mogelijkheid niet helaas.
avatar van Kowichi
Door Kowichi (1942 reacties) op 24-09-2015 11:33
( PM )
Ik heb Fifa van 95 t/m 2003 gespeeld en daarna overgestapt na PES. Na 3 jaar PES te hebben gespeeld viel mij de game tegen. Ik stoorde mij vooral aan het missen van licenties en weinig vernieuwing. Ik speel nu weer Fifa vanaf 07 en het is voor mij nu een verplichte game geworden die ik elk jaar koop.