Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Saints Row: The Third Remastered (XboxOne)
70 100 1

Review Saints Row: The Third Remastered (XboxOne)

Vraag aan mij wat het hoogtepunt uit de Saints Row-reeks is en je krijgt zonder enige twijfel Saints Row: The Third als antwoord. Door vol in te zetten op geschifte actie en ondeugende humor kreeg de franchise eindelijk een eigen identiteit. Het is geen toeval dat de uitgever – negen jaar na de originele release – net dit derde deel eruit pikt om te remasteren.


 Meer sexappeal
Terwijl Deep Silver Volition ijverig aan het werk is om in 2021 de vijfde numerieke Saints Row op ons los te laten, werd de ontwikkeling voor Saints Row: The Third Remastered uitbesteed aan Sperasoft. Voor deze recensie kreeg ik de Xbox One-versie ter beschikking en wanneer je de remaster en de negen jaar oude Xbox 360-game (die trouwens backwards compatible is op de Xbox One) zij aan zij speelt en met elkaar vergelijkt, merk je meteen op dat ze daar bij Sperasoft voor deze complete visuele revisie verdomd goed werk geleverd hebben. Personages, voertuigen en wapens kregen een duidelijke make-over en de nieuwe belichting en HDR-ondersteuning haalt het beste van de wereld naar boven. Er zijn ook opvallend meer auto’s en mensen in het straatbeeld van Steelport, waardoor de stad nu veel bruisender is.

Mijn gewone Xbox One draait die knap opgeblonken graphics in 1080p aan een stabiele dertig frames per seconde. De Xbox One X verhoogt dit tot 1440p (opgeschaald naar 4K) en wanneer je in de instellingen de standaard frameratelimiet uitschakelt, schuurt de framesnelheid zelfs regelmatig tegen de zestig beelden per seconde aan. Het is misschien technisch geleuter, maar het is wel een wereld van verschil, zeker voor wie in 2011 de Xbox 360-versie met zijn vervelende framedrops en verschrikkelijke screen tearing gespeeld heeft. Saints Row: The Third oogt dankzij deze goed verzorgde remaster zelden als een game uit een andere generatie.Complete Package, inclusief de bugs
Hoewel dit sowieso de mooiste en compleetste Saints Row: The Third is die tot nog toe verscheen, kan de nieuwe glanslaag niet voorkomen dat er toch nog enkele vervelende bugs in de game geslopen zijn. Zo verdween bijvoorbeeld de NPC die in de Hangar 18 ½-missie aan mijn zijde streed waardoor het einde van de missie niet correct werd ingeluid en ik verplicht werd om opnieuw te beginnen bij het laatste checkpoint. Helaas was dit ook geen alleenstaand geval. Dat is jammer, zeker als de rest van de game zo overtuigend naar deze generatie geschopt is.
Precies zoals je van een remaster verwacht, krijg je ook elke uitbreiding die ooit voor de game uitkwam. Dit vertaalt zich in drie missie-uitbreidingen (Genkibowl VII, The Trouble with Clones en Gangstas in Space) en een hele reeks outfits om je personage in te draperen, maar ook een hoop wapens en voertuigen waardoor je in de eerste uren van de game meteen overpowered bent en veel meer artillerie dan nodig tot je beschikking hebt.No one man should have all the power
Natuurlijk focussen we ons voor deze recensie vooral op het remaster-gedeelte, maar onder die nieuwe laag vernis schuilt natuurlijk nog steeds diezelfde Saints Row-game die met zijn opzettelijke overdrevenheid, puberale en politiek incorrecte humor (die naar mijn mening de tand des tijds niet helemaal heeft doorstaan) en volledig omarmde absurditeit nog steeds een van de meest krankzinnige ervaringen is uit mijn recente spelgeheugen. Er is een flinterdun plot te volgen waarin de 3rd Street Saints na een mislukte bankroof – de openingsmissie die op belachelijk spectaculaire wijze de toon zet voor de rest van de game – in Steelport terechtkomen en drie hoofdstukken lang het nieuwe gebied willen veroveren.
Het verhaal is natuurlijk slechts een slap excuus om je als speler door enorm gevarieerde en over-the-top-missies en dwaze randactiviteiten te loodsen waarin je op de zotste manieren golven van tegemoetkomende vijanden – van schaars geklede sekswerkers over SM-slaven tot luchadores – over de kling jaagt. Hoewel de GTA’s van deze wereld bij de originele release van Saints Row: The Third nog wat konden leren van het vrije richten en het wapenkeuzewiel, voelt het neerschieten van trosjes oerdomme vijanden in 2020 wel erg basaal aan, maar desondanks is er nog een hoop domme lol te beleven. De verhaalmissie waarin je al parachutespringend een penthouse bestormt terwijl Kanye Wests ‘Power’ door de speakers knalt, geeft in ieder geval nog altijd dezelfde adrenalinestoot als negen jaar geleden. In Saints Row: The Third heb jij ‘all the power’ en de niet-aflatende chaos die daarmee samengaat is nog steeds erg plezierig en absoluut de moeite waard om te spelen. Dat dit ook samen met een vriend kan in de online co-op of de Whored-mode (Saints Rows variant op de gekende Horde-modus) waarin je steeds moeilijkere vijandgolven moet bestrijden, is een leuke bonus. Zeker met de gedachte dat die online-modi zeer vaak uit een remaster geschrapt worden.
Conclusie
Saints Row: The Third Remastered is kortom een zeer verzorgde remaster geworden. Dankzij de geslaagde visuele make-over laat de derde Saints Row zijn leeftijd minder voelen. Toch zijn niet alle technische euvels verholpen, want af en toe knaagde een vervelende glitch toch wat van het positieve gevoel weg. Voorts is dit inhoudelijk identiek dezelfde game uit 2011, inclusief alle extra content die ooit voor het spel uitkwam. Gameplaygewijs kan Saints Row: The Third hier en daar zijn leeftijd minder verbergen – de AI is echt niet meer van deze tijd – maar het lompe vermaak, de niet aflatende actie en de vele afwisseling in activiteiten blijft wel makkelijk overeind. Deze heruitgave is ideaal voor diegenen die de mooiste en meest complete versie van deze game eindelijk aan hun collectie willen toevoegen. Wie de originele game wél heeft gespeeld maar in een nostalgische bui de ervaring wil herbeleven in een fonkelnieuw jasje, kan ook een terugkeer naar Steelport overwegen.

 


Deze review is geschreven door Davy de Rauw.


 

 

Aantal keer bekeken: 11838 

Laagste 2 prijzen voor Saints Row: The Third Remastered (XboxOne)

20.99 21.48 2
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Nedgame.nl 9.6
€  18.00€ 2.99   € 20.99
Bol.com 6.7
€  18.49€ 2.99   € 21.48

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Jaina-Emily
Jaina-Emily ( 2012 ) 27-05-2020 20:52
Geweldige game! En echt super dat er zoveel liefde en energie in de remaster zit. Waar veel AAA publishers en studio's *kuch* 2K *kuch* amper moeite (mogen) doen voor hun remasters doet Volition dat wel.
avatar van Tediz2013
Tediz2013 ( 543   1) 27-05-2020 20:57
Saints row 2 zou dit echt leuker voor geweest zijn... ik hoop dat SR5 een mix van SR 1,2 & 3 wordt... Deel 4 was saai
avatar van Jaina-Emily
Jaina-Emily ( 2012 ) 27-05-2020 21:00
Deel 4 was super naar mijn mening. De beste superhelden game!
Alleen als Saints Row game was het een beetje te over the top ja.
SR 2 zou ook leuk zijn. Maar die moeten ze dan wel echt remaken ipv remasteren. Die game is echt te oud en verlept nu.
avatar van Tediz2013
Tediz2013 ( 543   1) 27-05-2020 21:25
Ja dat was het probleem met SR4.. voor mij was dit geen Saints row vibe meer.
daarom hoop ik echt dat de volgende delen terug naar de roots gaan.
avatar van Bigds9fan
Bigds9fan ( 8907   14) 28-05-2020 08:07
LET OP! Bepaalde trophies of achievements worden niet behaald als je de console in sleep mode zet of filmpjes captured tijdens de betreffende missie. Dit geldt voor o.a. "Guardian Angel". Dat is best frustrerend. Mocht je 100% willen halen zoals ik, houd daar rekening mee. De verzamel trophies of die voor het doen van alle activities werkten bij mij wel gewoon.

Heb hem zelf dus ook en na hem vorig jaar op de Switch al herspeeld te hebben, valt het inderdaad op hoe knap deze game gehermaakt is. Het is echt een remaster in plaats van het redelijk gemakzuchtige Ubisoft werk (en ja dat zeg ik echt).

Vind de hele reeks tof al is 2 misschien mijn favoriet. Kwam in hetzelfde jaar uit als GTA IV en die game herinnerde me aan wat een vervolg moet zijn: beter en leuker. GTA IV was leuk maar in alle meetbare opzichten een terugval na het meesterlijke San Andreas. Maar 1 stad, geen vliegtuigen, hoofdpersonage was nauwelijks te customizen. Stad zag er ook nog eens grauw uit. Saint's Row 2 had geen betere graphics maar zag er wel veel beter uit.

Hoop op een remaster van de hele serie want de Playstation heeft deel 1 nooit gehad. Deel 1 had veel innovaties die Grand Theft Auto niet of later had. Zij waren de 1ste met navigatie (viel me nu op dat zelfs de richtingaanwijzers van de auto aangeven welke kant je op moet!), custom soundtrack (HEEL tof) en unieke logo's voor elke auto. Verder had de game een goed garage systeem (iets wat alleen GTA Online goed deed, en dat duurde een tijd want initieel had je te weinig garages- daarom noem ik deel 5 ook niet).

En het tofste is dat je je volledig je eigen personage kon customizen. Ben daar altijd fan van en het 1ste wat ik doe (zodra) het kan is de winkel opzoeken. In dat opzicht was deel 3 wel een teleurstelling want deel 2 bood veel meer opties.

Ben ook heel benieuwd wat deel 5 gaat doen en hoe. Verder met de oude gang of wordt het toch afscheid en iets nieuws.
avatar van AppieNL
AppieNL ( 63 ) 28-05-2020 09:20
Quote:
LET OP! Bepaalde trophies of achievements worden niet behaald als je de console in sleep mode zet of filmpjes captured tijdens de betreffende missie. Dit geldt voor o.a. "Guardian Angel". Dat is best frustrerend. Mocht je 100% willen halen zoals ik, houd daar rekening mee. De verzamel trophies of die voor het doen van alle activities werkten bij mij wel gewoon.
Dit kan je schijnbaar fixen door een nieuwe save op te slaan en die vervolgens te laden.
avatar van Malistix
Malistix ( 1404   3) 28-05-2020 10:15
echt goede remaster dit heb er al veel plezier aan gehad, zeker halen.
Had de filmpjes online gezien m.b.t. de performance enz en dat is echt goed, deze game draaide echt bezopen op de xbox360 en ps3.

30FPS is pretty solid op alle consoles.
maar het is de bekende lijst kwa performance
1) Xbox one X 2) Ps4 Pro 3)Ps4 4) Xbox one S
en de PC is natuurlijk hardware gerelateerd!

hoe dan ook, vet op elk platform
avatar van AppieNL
AppieNL ( 63 ) 28-05-2020 11:32
Quote:

maar het is de bekende lijst kwa performance
1) Xbox one X 2) Ps4 Pro 3)Ps4 4) Xbox one S
en de PC is natuurlijk hardware gerelateerd!
Er was een test waarbij het duidelijk werd dat de rangorde eigenlijk is:
Xbox One X> PS4>PS4 Pro>Xbox One S.

De FPS cap kan je op alle consoles uitzetten, waardoor de Xbox One X eigenlijk altijd 60fps draait, De PS4 rond de 45 FPS zit en de Pro ook rond de 45 FPS (maar doet het ietsje minder vaak dan de gewone PS4) en de Xbox One S zit op zo'n 35 FPS als max, maar vaak rond de 30.

Van de PC versie hoor ik regelmatig micro stutter issues.
avatar van Bigds9fan
Bigds9fan ( 8907   14) 28-05-2020 12:13
Quote:
[..]

Dit kan je schijnbaar fixen door een nieuwe save op te slaan en die vervolgens te laden.

Meen dat ik dit geprobeerd heb en bij de ene werkte het wel (Gender Equality) maar bij Guardian Angel niet want daarvoor moest ik de game deels opnieuw spelen.
avatar van Beunhaaz
Beunhaaz ( 5391   12) 28-05-2020 12:52
Quote:
[..]

Er was een test waarbij het duidelijk werd dat de rangorde eigenlijk is:
Xbox One X> PS4>PS4 Pro>Xbox One S.

De FPS cap kan je op alle consoles uitzetten, waardoor de Xbox One X eigenlijk altijd 60fps draait, De PS4 rond de 45 FPS zit en de Pro ook rond de 45 FPS (maar doet het ietsje minder vaak dan de gewone PS4) en de Xbox One S zit op zo'n 35 FPS als max, maar vaak rond de 30.

Van de PC versie hoor ik regelmatig micro stutter issues.

Merk je veel verschil als je de fps unlock op de ps4 pro. Ik wil gewoon de meest solide speel ervaring hebben.
avatar van AppieNL
AppieNL ( 63 ) 28-05-2020 13:39
@Beunhaaz
Eerlijk gezegd, geen idee. Op mijn PC merk ik het wel als ik games op 30 FPS lock terwijl ze hoger kunnen. Soms voelt de game dan toch niet zo vloeiend ondanks dat je FPS doodleuk nog aangeeft 30 te zijn. Dipjes onder de 30 merk ik ook makkelijker naar mijn idee dan onder de 60.

Saints Row 3 Remastered heb ik sinds het begin al FPS unlocked staan op mijn PS4 (normale). Ik had nog steeds wel eens fps dipjes (vooral high speed met een auto+schakelen naar menu in je telefoon kon ik een dip van 1-2 secondes meestal wel triggeren), maar goed, het spel heeft ook wel wat bugjes en ik weet dus niet of ik dat scenario van de auto en het menu wel kan toeschrijven aan de FPS setting of slechte coding elders. Zelfs een keer een crash gehad bij het spel waarbij ik 1 of andere error code kreeg van de ps4. In de 20-25 uur erna niet meer gezien bij het spel.

Waarbij hogere FPS sowieso wel helpt, is input lag. Die wordt dan lager en dat is beter voor je speelervaring.
avatar van Malistix
Malistix ( 1404   3) 29-05-2020 08:53
Quote:
[..]


Merk je veel verschil als je de fps unlock op de ps4 pro. Ik wil gewoon de meest solide speel ervaring hebben.

digital froundry adviseerde voor de xbox one x om de framerate te unlocken, omdat de framerate bijna altijd tussen de 50 en de 60 is, bij alle andere versies adviseren ze om de 30 fps lock aan te houden, de ps4 pro zit meestal rond de lage 40, dan is een stabiele 30 gewoon beter, dus aanlaten!
avatar van Bigds9fan
Bigds9fan ( 8907   14) 30-05-2020 09:53
Gisteren weer een Trophy die niet popte. Geen idee wat fout ging want ik let er heel erg op. Game uit en save herladen werkt niet. Gelukkig zijn de missies kort en hoefde ik maar 1 keer te herspelen.

Dit is wel een flink nadeel aan de game.
avatar van Beunhaaz
Beunhaaz ( 5391   12) 30-05-2020 10:52
Hoe zie je of een missie DLC is of van de base game. Ik wil namelijk eerst de base uitspelen voordat ik aan de dlc begin
avatar van AppieNL
AppieNL ( 63 ) 30-05-2020 18:40
Quote:
Hoe zie je of een missie DLC is of van de base game. Ik wil namelijk eerst de base uitspelen voordat ik aan de dlc begin
Onderste 3 missies in je telefoon gewoon niet starten. Ik ben de titels even kwijt, maar daar kom je wel uit. Soms heeft de base game 2 missies of 3 missies voor je om uit te kiezen, dan staan de 3 van de DLC's nog steeds daar onder.
avatar van Bigds9fan
Bigds9fan ( 8907   14) 31-05-2020 05:23
Quote:
Hoe zie je of een missie DLC is of van de base game. Ik wil namelijk eerst de base uitspelen voordat ik aan de dlc begin

Op de achterkant staat de DLC beschreven, Apocalyptic Genki, Trouble With Clones en Gangsta's In Space. Contactpersonen: Tommy, Jimmy en Andy.
avatar van Beunhaaz
Beunhaaz ( 5391   12) 31-05-2020 09:00
Thx. Ik had hem digitaal gekocht dus nooit de “achterkant” bekeken haha
avatar van Bigds9fan
Bigds9fan ( 8907   14) 01-06-2020 01:44
Quote:
Thx. Ik had hem digitaal gekocht dus nooit de “achterkant” bekeken haha

Graag gedaan. Veel plezier met de game. Heb zelf na enige moeite de Platinum Trophy binnen.