Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
The Last of Us Part I - Remake (PS5)
80 100 1

Review The Last of Us Part I - Remake (PS5)

In 2013 noemde ik The Last of Us op deze website een meesterwerk. Ik gaf het in mijn recensie hier een verdiende 92 en bijna tien jaar na datum staat het nog steeds torenhoog in mijn lijstje van favoriete games ooit. Toen met The Last of Us Part 1 een PS5-remake werd aangekondigd, vond ik de noodzaak om het spel voor een derde keer uit te brengen eerst nogal betwistbaar. Toch zag ik ook het potentieel van een nieuwe versie op moderne hardware, want hé, misschien kregen we wel een spel dat naast zijn magistrale opvolger kan staan met dezelfde visuele kwaliteit en opgeknapte gameplay. Is deze volwaardige remake de definitieve manier om het eerste deel in de serie te ervaren? En zijn de aanpassingen voldoende om het premium prijskaartje te rechtvaardigen? Ik zocht het graag voor jullie uit.


Even terugblikken
Wat blijft The Last of Us toch een fantastische game. Dat openingskwartier dat mij in mijn 2013-review al met verstomming achterliet? Hakt er nog iets harder in hoor, nu ik inmiddels zelf een dochter heb, maar het zorgde er vooral voor dat ik meteen weer zin had om Part I in één ruk uit te spelen. Naughty Dog bouwt het horroravontuur weer van nul op, maar uiteraard blijft het scenario wel onaangeroerd. Dit is nog steeds het memorabele verhaal van Joel die aanvankelijk met tegenzin de onstuimige tiener Ellie door een pandemie geteisterd Verenigde Staten begeleidt, maar hun relatie groeit in de loop van het spel. De band die ze smeden in de hachelijke reis die ze maken – die ongeveer een jaar in gametijd omspant – is echt.

Ellie zou vanwege haar schijnbare immuniteit de sleutel kunnen hebben tot het ontwikkelen van een remedie voor de schimmelinfectie die twintig jaar eerder is uitgebroken. Een vreselijke schimmelinfectie die haar slachtoffers doet veranderen in gewelddadige zombie-achtige wezens en die de beschaving op de knieën bracht. De overblijfselen van de mensheid leven ofwel in kleine quarantainezones in grote steden die genadeloos geregeerd worden door het leger, of buiten de stadsmuren in groepen gewapende jagers die alles doen wat nodig is om nog een dag te leven. Terwijl ze zich een weg banen door de overblijfselen van de ineengestorte samenleving, zullen ze zowel menselijke tegenstanders en verschillende soorten geïnfecteerden afweren. 


Menselijke vijanden reageren op dynamische manieren op je en kunnen je gemakkelijk flankeren als je afgeleid raakt. Veel angstaanjagender zijn de geïnfecteerde vijanden die je meedogenloos zullen aanvallen. Het levert een indrukwekkende actie-horrorgame op die sterk afhankelijk is van stealth, maar net zo vaak escaleert het tot gespannen vuur- en mêleegevechten. The Last of Us heeft een goede pacing die de spanning soms laat verdwijnen met verkenning, een indrukwekkende set piece of het oplossen van eenvoudige omgevingspuzzels, al was ik wel vergeten hoe vaak je met planken en ladders moet zeulen. Van de emotionele opening tot het einde die de plot op een meesterlijke manier afsluit, en de vele hoogtepunten onderweg:  zelfs negen jaar later maakt The Last of Us indruk en dat is echt het beste bewijs van hoe baanbrekend de game destijds was.

Grotendeels dezelfde game…
The Last of Us Part I slaat dus geen nieuw terrein in en is grotendeels dezelfde game als voorheen. De kloof tussen dit deel en het vervolg uit 2020 wordt bijvoorbeeld niet gedicht door de gevechts- en mobiliteitsopties drastisch te veranderen. Part II bracht veel meer mogelijkheden met zich mee waarop je aanvallen kon ontwijken en die de manier waarop je de game speelt aanzienlijk veranderde, maar Joel bestuurt in deze remake hetzelfde zoals hij dat oorspronkelijk deed. Het levelontwerp is eveneens ongewijzigd, met duidelijk ontworpen zones vol taillehoge dekking en muurtjes om je achter te verschuilen. Dat men zo trouw blijft aan het origineel betekent overigens niet dat deze remake helemaal geen nieuwe technologie toepast om de algemene ervaring te verbeteren.


… maar dan mooier!
Dat de grafische schoonheid op zijn hoogst wordt geslingerd dankzij de hardware van de PS5 is logischerwijs het eerste dat opvalt. De originele game, en met name de PS4-remaster die ik speciaal voor deze recensie ook opnieuw had geïnstalleerd, houdt ongelooflijk goed stand. Toch kun je, als je die versie naast de volledige remake ziet draaien, niet ontkennen dat de beeldkwaliteit een grote sprong heeft gemaakt ten opzichte van het origineel. Je krijgt de keuze voor Fidelity (4K met 40FPS als target) en Performance (dynamische 4K met 60FPS), maar er is ook een extra optie om de framesnelheid te unlocken zodat je op compatibele schermen nog betere resultaten haalt.

Welke optie je ook kiest: The Last of Us Part I speelt vloeiend en ziet er altijd prachtig uit. Van de verbeterde belichting tot de zeer gedetailleerde omgevingen die daardoor voller ogen en beter tot leven komen, tot de nieuwe personagemodellen die ook allemaal meer realistischere gezichtsanimaties en –uitdrukkingen hebben. Het valt vooral op in de cutscenes met personages die er nu ruiger en levensechter uitzien. Het ontwerp van Joel en Ellie is niet al te verschillend van die in The Last of Us Part II en dit soort visuele continuïteit is goed voor nieuwere spelers die nog beide titels in de serie moeten spelen. De reis van Joel en Ellie zag er hoe dan ook visueel nog nooit eerder zo aantrekkelijk uit. Je kunt de schoonheid capturen met de uitgebreide fotomodus, waarmee je de controle over de camera kunt nemen en kunt prutsen met allerlei visuele instellingen om zo de mooiste foto’s te maken. Ik heb er op elke hoek wel eentje gemaakt.


Slimmere bondgenoten en vijanden?
Buiten de uitgebreide visuele veranderingen heeft het ontwikkelingsteam vooral hard gewerkt aan een verbeterde kunstmatige intelligentie. Die belofte lijkt, met allerhande AI-systemen onder de motorkap, ook grotendeels ingelost. Meer dan eens zag je in de originele game hoe Ellie tijdens sluipmomenten zomaar in het gezichtsveld van een patrouillerende tegenstander liep, om vervolgens genegeerd te worden. Zulke fratsen zijn niet volledig verdwenen, maar het gebeurt minder frequent dat ze in de ooglijn van een vijand opduikt. De manier waarop al je bondgenoten op de vijanden reageren, oogt daarom wat realistischer. Diezelfde vijanden lijken zichzelf ook wat slimmer te gedragen en dat maakt de confrontaties weer wat dynamischer en minder voorspelbaar. Ik had het idee, zeker toen ik achteraf nog even de PS4-remaster probeerde, dat ze je intelligenter flankeren en dat de gevechten daardoor een tikkeltje uitdagender worden.

Het eenvoudige crafting-systeem waarmee je met je verzamelde hulmiddelen onder meer medkits, molotovcocktails en spijkerbommen kunt maken lijkt nu op dat van de sequel en een ander aspect van The Last of Us Part II dat in de remake wordt gebracht, zijn de werkbanken waar je je wapens upgradet. Joel zal zijn wapens schoonmaken, ontmantelen en de nieuwe onderdelen installeren. Het is slechts een relatief kleine verbetering in het totaalplaatje, maar het draagt wel weer bij aan de algehele verbeterde look.


Wat nog allemaal?
Een PS5-versie is natuurlijk geen PS5-versie zonder snellere laadtijden, de implementatie van 3D-audio en uiteraard wordt ook de haptische feedback van de DualSense-controller (subtiel) ingezet. Het team, dat hier eerder al voor in de prijzen viel, heeft ook tal van toegankelijkheidsfuncties geïntroduceerd waardoor er heel wat obstakels zijn verwijderd waardoor een grotere doelgroep van het originele spel kan genieten. Met een Permadeath- en Speedrun-modus zijn er ook twee nieuwe manieren om het spel te spelen en er zijn ook een aantal unlockables waarmee je het uiterlijk van Joel en Ellie kunt veranderen. Al zijn dat uiteraard niet de toevoegingen die het stevige prijskaartje rechtvaardigen. Voor de multiplayermodus ‘Factions’ was er overigens geen plaats meer in de remake, waardoor je het hier met het flink opgepoetste hoofdverhaal en het extra DLC-verhaal Left Behind moet doen.

Conclusie
Kort na de release van de PlayStation 4 ontwikkelde Naughty Dog een remaster van hun PS3-topper The Last of Us. Nu herhalen ze dat trucje met een volwaardige remake op de PS5 die van nul heropgebouwd is. Zelfs naar de normen van vandaag blijft The Last of Us een indrukwekkende game en alleen al daarom vond ik het een derde blik waard. Part I is immers een prachtig uitziende verbetering van een toch al heerlijke game en alleen al die visuele verbeteringen vond ik genoeg om mij opnieuw in dit verhaal te trekken. Het is alsof je de originele levels en designs van toen door een next-gen bril bekijkt, en ook de AI gedraagt zich beter. Toch, hoe geweldig de game en diens DLC is, en hoe leuk de verbeterde graphics en andere kleine gameplay-updates ook zijn, dit blijft toch ook een zeer prijzige heruitgave en ik kan ‘m aan de volle pot niet blind aanbevelen. Tenzij je de originele game nooit gespeeld hebt, dan is deze definitieve versie echt een no-brainer! 

 

Davy de Rauw (Slimdavy)

Schrijft al meer dan 15 jaar over games en is voorlopig de enige Belg in het Budgetgaming-gezelschap. Gelooft als geen ander in de visie van Xbox, maar speelt net zo graag op zijn PlayStation 5 of Switch.

Aantal keer bekeken: 5675 

Laagste 3 prijzen voor The Last of Us Part I - Remake (PS5)

52.95 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
AllYourGames.nl 9.0
€  52.95€ 0.00   € 52.95
GameResource 10
€  52.95€ 0.00   € 52.95
Bol.com Partner 8.5
€  54.91€ 0.00   € 54.91

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van ZWGamemaster
ZWGamemaster ( 2813   4) 31-08-2022 17:18
Ik heb hem al 2 keer gekocht dus ik wacht wel tot hij flink in prijs is gedaalt, ga hem zeker wel spelen.
avatar van LostBoyNL
LostBoyNL ( 1647   36) 31-08-2022 17:34
Jup, wacht wel als totdat die veel goedkoper is.
avatar van CageFighter
CageFighter ( 1503   12) 31-08-2022 18:20
Quote:
Ik heb hem al 2 keer gekocht dus ik wacht wel tot hij flink in prijs is gedaalt, ga hem zeker wel spelen.
Gepost door: ZWGamemaster op 31-08-2022 17:18

+1
avatar van Shatish_s
Shatish_s ( 431   3) 31-08-2022 19:06
Mooie review. Ik heb hem ook 2 keer gekocht en gespeeld. Ga hem wel halen maar pas na een flinke prijsverlaging.
avatar van Vrodmaniac
Vrodmaniac ( 446   6) 31-08-2022 19:14
Grabbelbak titel
avatar van Bob1
Bob1 ( 227   7) 31-08-2022 19:15
Denk dat bijna iedereen op de prijsverlaging wacht of dat hij uiteindelijk in de ps plus (premium) komt.
avatar van Yi-Long
Yi-Long ( 5518   20) 31-08-2022 19:20
Pak hem over een jaartje ofzo maybe wel een keertje mee uit een budgetbak wanneer ie 15-20 euro is.

Kon er op PS4 niet echt inkomen maar zal het nog eens een 2de kans geven dan.
avatar van Phaross
Phaross ( 2790   46) 31-08-2022 19:26
Inmiddels de game twee keer uitgespeeld en gekocht. Ziet er mooi uit en is misschien tof voor de mensen die het de eerste keer spelen.
avatar van Snakesonic
Snakesonic ( 1004   1) 31-08-2022 20:00
Was op de PS3 al slecht, dus hier waag ik mij niet aan.
avatar van Quetzalcoatl
Quetzalcoatl ( 5178   37) 31-08-2022 20:11
Quote:
Denk dat bijna iedereen op de prijsverlaging wacht of dat hij uiteindelijk in de ps plus (premium) komt.

Gepost door: Bob1 op 31-08-2022 19:15

Dat zou een goed signaal aan Sony zijn. Toch kost het me wel moeite om te wachten haha.
avatar van CorePrideX
CorePrideX ( 9800   19) 31-08-2022 20:23
Haal het wel uit de grabbelbak voor een 10tje
avatar van Johandy
Johandy ( 3971   6) 31-08-2022 20:32
Ik wacht wel op de PC port en een steam sale daarna.
avatar van Jonkar
Jonkar ( 386 ) 31-08-2022 20:47
Schandalige cash grab. Massaal boycotten zou ik zeggen
avatar van Joost80
Joost80 ( 50   2) 31-08-2022 20:48
Ps3 en ps4 versie gekocht en wil deze ook zeker spelen. Maar net als velen niet voor 70 a 80 eu. Geen haast zullen we maar zeggen.
avatar van GJ
GJ ( 6399   7) 31-08-2022 21:17
Rol: Forum Moderator
Quote:
Schandalige cash grab. Massaal boycotten zou ik zeggen
Gepost door: Jonkar op 31-08-2022 20:47

Dit blijft altijd een mooie discussie. Wanneer ze een oude film opnieuw transferen en upgraden naar de moderne standaarden betaal je daar vervolgens ook gewoon €40 voor op UHD Blu-ray, terwijl je de DVD voor €2,99 bij de Action uit het schap vist. Hetzelfde met CD's die een re-release krijgen op vinyl of cassette. Maar wanneer dit bij een game gebeurt is het ineens "schandalig" en een "cashgrab". Het is en blijft (zo te zien) een goede game, dus dan is het aan de consument of 'ie het de prijs waard vindt of niet. Maar om dan iets waar zichtbaar veel werk in is gestoken (Digital Foundry heeft hier een mooie video over gemaakt van bijna een uur lang) een "schandalige cashgrab" te noemen gaat wel ver. Grappig hoe alleen gamers daar zo'n probleem van kunnen maken. Als het niet voor jou is, zij het qua inhoud of zij het qua prijs, dan koop je het toch gewoon niet?

Persoonlijk vind ik het ook te veel geld, en ik koop 'm dus ook niet totdat 'ie goedkoper is en ik weer eens zin heb in TLoU. Maar ik ben dan ook niet de doelgroep aangezien ik het spel al eens uit heb gespeeld op de PS3 en tweemaal op de PS4.
avatar van Dre_mk3
Dre_mk3 ( 107   1) 31-08-2022 23:00
Quote:
[..]


Dit blijft altijd een mooie discussie. Wanneer ze een oude film opnieuw transferen en upgraden naar de moderne standaarden betaal je daar vervolgens ook gewoon €40 voor op UHD Blu-ray, terwijl je de DVD voor €2,99 bij de Action uit het schap vist. Hetzelfde met CD's die een re-release krijgen op vinyl of cassette. Maar wanneer dit bij een game gebeurt is het ineens "schandalig" en een "cashgrab". Het is en blijft (zo te zien) een goede game, dus dan is het aan de consument of 'ie het de prijs waard vindt of niet. Maar om dan iets waar zichtbaar veel werk in is gestoken (Digital Foundry heeft hier een mooie video over gemaakt van bijna een uur lang) een "schandalige cashgrab" te noemen gaat wel ver. Grappig hoe alleen gamers daar zo'n probleem van kunnen maken. Als het niet voor jou is, zij het qua inhoud of zij het qua prijs, dan koop je het toch gewoon niet?

Persoonlijk vind ik het ook te veel geld, en ik koop 'm dus ook niet totdat 'ie goedkoper is en ik weer eens zin heb in TLoU. Maar ik ben dan ook niet de doelgroep aangezien ik het spel al eens uit heb gespeeld op de PS3 en tweemaal op de PS4.
Gepost door: GJ op 31-08-2022 21:17

Goed punt. Ik koop zelf graag een oudere 4k film, maar ben er erg selectief in. Zo werkt dat ook met een ps5 remaster van een ps4 remaster van een ps3 game.
Mede omdat vrijwel iedereen de game kent of gespeeld heeft is de prijs aan de hoge kant. Ps4 eigenaars hadden best een upgrade kunnen krijgen met een reductie van de prijs. Snap best dat veel tijd en geld is gestoken in het opnieuw opbouwen van een game, maar het blijft gevoelsmatig een remaster van een game uit het vorige game tijdperk.
avatar van Quetzalcoatl
Quetzalcoatl ( 5178   37) 01-09-2022 00:22
Quote:
[..]
Zo werkt dat ook met een ps5 remaster van een ps4 remaster van een ps3 game.
Gepost door: Dre_mk3 op 31-08-2022 23:00

Een PS5 remake* van een PS4 remaster van een PS3 game.
avatar van Davidov
Davidov ( 13740   2) 01-09-2022 03:04
Heeft deze ook weer multiplayer?
avatar van Hunterr
Hunterr ( 2325 ) 01-09-2022 03:35
Quote:
Heeft deze ook weer multiplayer?
Gepost door: Davidov op 01-09-2022 03:04

Volgens de review is deze eruit gehaald. Dus nee geen multiplayer.

Leuke review en heeft me overtuigd om de game links te laten liggen. Heb de remaster al en om de game nou weer opnieuw te kopen voor alleen wat opgepoetste GFX en het verhaal herbeleven. Nee, dat zou geld/tijd verspilling zijn.
avatar van FemaleMagician
FemaleMagician ( 640 ) 01-09-2022 04:09
Ik heb The Last Of Us wel meer dan 10x uitgespeeld op verschillende moeilijkheden. En nog steeds vind ik het een heel mooi spel. Ik hou dan ook erg van storygames. Als ik een PS5 had dan had ik hem meteen gekocht. En later als het voor de PC komt ook

avatar van Bigds9fan
Bigds9fan ( 9863   14) 01-09-2022 08:27
Quote:
[..]


Dit blijft altijd een mooie discussie. Wanneer ze een oude film opnieuw transferen en upgraden naar de moderne standaarden betaal je daar vervolgens ook gewoon €40 voor op UHD Blu-ray, terwijl je de DVD voor €2,99 bij de Action uit het schap vist. Hetzelfde met CD's die een re-release krijgen op vinyl of cassette. Maar wanneer dit bij een game gebeurt is het ineens "schandalig" en een "cashgrab". Het is en blijft (zo te zien) een goede game, dus dan is het aan de consument of 'ie het de prijs waard vindt of niet. Maar om dan iets waar zichtbaar veel werk in is gestoken (Digital Foundry heeft hier een mooie video over gemaakt van bijna een uur lang) een "schandalige cashgrab" te noemen gaat wel ver. Grappig hoe alleen gamers daar zo'n probleem van kunnen maken. Als het niet voor jou is, zij het qua inhoud of zij het qua prijs, dan koop je het toch gewoon niet?

Persoonlijk vind ik het ook te veel geld, en ik koop 'm dus ook niet totdat 'ie goedkoper is en ik weer eens zin heb in TLoU. Maar ik ben dan ook niet de doelgroep aangezien ik het spel al eens uit heb gespeeld op de PS3 en tweemaal op de PS4.
Gepost door: GJ op 31-08-2022 21:17

Sluit me daarbij aan. 70 Euro vind ik best fors voor een game die al voor de derde keer uitkomt. Dat gezegd heb ik de game gespeeld en mijn ding is het niet.

Moet ik er meteen heel duidelijk bij zeggen dat het de controller besturing een groot aandeel speelt. Ook al speel ik al jaren op consoles en kan ik een fps echt wel waarderen, mikken blijft lastig. Een flinke tijd terug Voyager Elite Force gespeeld (met de muis en keyboard op een bijzet tafeltje) en ik maakte meteen weer killer shots.

Het lag dus ook aan mij.

Maar goed heb voornoemde 4K Blu-Ray gekocht of de 4de versie van een Transformer omdat die nu groen is dus tja.
avatar van Jonkar
Jonkar ( 386 ) 01-09-2022 08:31
Quote:
[..]


Dit blijft altijd een mooie discussie. Wanneer ze een oude film opnieuw transferen en upgraden naar de moderne standaarden betaal je daar vervolgens ook gewoon €40 voor op UHD Blu-ray, terwijl je de DVD voor €2,99 bij de Action uit het schap vist. Hetzelfde met CD's die een re-release krijgen op vinyl of cassette. Maar wanneer dit bij een game gebeurt is het ineens "schandalig" en een "cashgrab". Het is en blijft (zo te zien) een goede game, dus dan is het aan de consument of 'ie het de prijs waard vindt of niet. Maar om dan iets waar zichtbaar veel werk in is gestoken (Digital Foundry heeft hier een mooie video over gemaakt van bijna een uur lang) een "schandalige cashgrab" te noemen gaat wel ver. Grappig hoe alleen gamers daar zo'n probleem van kunnen maken. Als het niet voor jou is, zij het qua inhoud of zij het qua prijs, dan koop je het toch gewoon niet?

Persoonlijk vind ik het ook te veel geld, en ik koop 'm dus ook niet totdat 'ie goedkoper is en ik weer eens zin heb in TLoU. Maar ik ben dan ook niet de doelgroep aangezien ik het spel al eens uit heb gespeeld op de PS3 en tweemaal op de PS4.
Gepost door: GJ op 31-08-2022 21:17

Ik heb opzich niet persé iets tegen remasters. Het is prima om een nieuw publiek na 10-15 jaar eens kennis te laten maken met een game.

Maar dit is al de tweede remaster, terwijl het spel niet eens tien jaar oud is. Dat vind ik behoorlijk schandalig ja.
avatar van Vuurtoren
Vuurtoren ( 486 ) 01-09-2022 09:17
Heb deze zelfs 3x gekocht dus ook ik sluit me aan bij wachten op een grote prijsdaling. En geen prijsdaling, dan maar nog een keer op de ps5 de ps4 versie spelen.
avatar van MisAnTroop
MisAnTroop ( 5473   2) 01-09-2022 10:03
Quote:
[..]


Dit blijft altijd een mooie discussie. Wanneer ze een oude film opnieuw transferen en upgraden naar de moderne standaarden betaal je daar vervolgens ook gewoon €40 voor op UHD Blu-ray, terwijl je de DVD voor €2,99 bij de Action uit het schap vist. Hetzelfde met CD's die een re-release krijgen op vinyl of cassette. Maar wanneer dit bij een game gebeurt is het ineens "schandalig" en een "cashgrab". Het is en blijft (zo te zien) een goede game, dus dan is het aan de consument of 'ie het de prijs waard vindt of niet. Maar om dan iets waar zichtbaar veel werk in is gestoken (Digital Foundry heeft hier een mooie video over gemaakt van bijna een uur lang) een "schandalige cashgrab" te noemen gaat wel ver. Grappig hoe alleen gamers daar zo'n probleem van kunnen maken. Als het niet voor jou is, zij het qua inhoud of zij het qua prijs, dan koop je het toch gewoon niet?

Persoonlijk vind ik het ook te veel geld, en ik koop 'm dus ook niet totdat 'ie goedkoper is en ik weer eens zin heb in TLoU. Maar ik ben dan ook niet de doelgroep aangezien ik het spel al eens uit heb gespeeld op de PS3 en tweemaal op de PS4.
Gepost door: GJ op 31-08-2022 21:17

Er zit een verschil tussen een oude film, zeg 40 jaar oud, remasteren en een spel remaken die al een remaster heeft en nog niet zo heel oud is. Ik zou bv geen moeite hebben met een remake van Ico, om maar wat te noemen. Maar een spel dat niet zo lang geleden nog een remaster heeft gehad en er nog steeds absurd goed uit ziet in die vorm, heeft mijns inziens geen remake nodig. Of voor een gereduceerd tarief..

Edit, Ah Jonkar zei eigenlijk al hetzelfde...
avatar van Albatros
Albatros ( 506 ) 01-09-2022 12:48
Die ga ik zeker kopen als ie ooit voor dertig euro in de aanbieding is en ik de PS5 Slim heb aangeschaft die nog moet worden uitgevonden.
avatar van Eek2nd
Eek2nd ( 13340   54) 01-09-2022 14:33
Quote:
[..]


Een PS5 remake* van een PS4 remaster van een PS3 game.
Gepost door: Quetzalcoatl op 01-09-2022 00:22
Klinkt als: High School Musical - The Musical (dacht dat het al een Musical was 🤷🏻‍♂️) - The Serie .... En daarvan the Movie 🤪

Ik wacht eventueel ook op prijsdaling, maar vind de personages in de remaster toch leuker uitzien 😅
avatar van Penkr
Penkr ( 5 ) 02-09-2022 09:51
Eerste deel destijds met grote ogen uitgespeeld; wat een game. Ook deze zal ik op korte termijn wel even ophalen; nu nog niet.
avatar van Tallon 4 NL
Tallon 4 NL ( 1823   2) 02-09-2022 22:04
Waanzinnige vette game. Helaas ook waanzinnig duur vooralsnog, maar ik koop hem uiteindelijk wel op Black Friday of zo 👌🏻
avatar van Soulonsoul
Soulonsoul ( 427   35) 15-09-2022 12:30
Nog voldoende games om te spelen op de PS5. Deze versie hoort bij iedereen in de collectie thuis, maar niet voor €70,-. Ergens tussen de 20 en 30 zou een prettige prijs zijn. Geduldig wachten dus. Gezien de geschiedenis van TLOU en God of War, dalen de prijzen vrij fors en vrij snel. Met een halfjaar wel op te pikken voor een paar tientjes.