Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Thor: God of Thunder (PS3)
38 100 1

Review Thor: God of Thunder (PS3)

Games, comics en films. Het zijn mijn drie voornaamste interesses. Je zou denken dat een spel van  een film die weer op een comic gebaseerd is, dus perfect aansluit bij mijn passies. En als het op toffe titels als Batman: Arkham Asylum of Marvel Ultimate Alliance aankomt is dat ook zeker het geval. Helaas is het merendeel van de filmgames simpelweg je geld niet waard.

Thor valt helaas in de tweede groep. SEGA heeft tot nu toe geen goede marvel licentiegame weten te produceren. Iron man en zijn vervolg waren al beschamend slecht en Thor weet die trend niet te doorbreken. Meteen bij het opstarten valt de lage beeldkwaliteit van de filmpjes op, het is verre van scherp. Veel erger is het feit dat als je het hoofdmenu laat staan er een filmpje getoond wordt dat niet eens netjes afloopt; halverwege valt het filmpje weg. Dat zet gelijk de toon voor de rest van het spel.
Bliksem slaat geen twee keer toe
Thor: God of Thunder is een third-person actiegame die zijn inspiratie duidelijk uit God of War heeft gehaald. De games hebben namelijk een aantal overeenkomsten: zo ben je in beide gevallen een god, moet je grote tegenstanders door specifieke knoppencombinaties uitschakelen en hebben beide hoofdpersonages duidelijk wat Daddy-issues. Helaas biedt Thor niet dezelfde kwaliteit als zijn inspiratiebron. De game gebruikt verschillende locaties uit de strips om een middelmatig verhaal aan elkaar te knopen.

Thor wordt door de geniepige meester van illusies, zijn broer Loki, voor de gek gehouden en die weet Thor zover te krijgen om een aanval op Jotunheim te openen. Van deze ijsplaneet word je vervolgens van de ene naar de andere uithoek van het heelal gestuurd om eindbaas na eindbaas te verslaan. Door Thor zijn arrogantie ontsnapt namelijk een monster dat het einde der tijden kan inluiden en tja, voor een held is dat natuurlijk geen aanrader voor je reputatie.


Donkere wolken
Naast de belabberde graphics die eerder thuishoren op een playstation 2 dan PS3, is het grootste probleem van Thor dat de gameplay zeer ondermaats is. Het spel is vreselijk repetitief, de eindbaasgevechten duren een eeuwigheid, de stemacteurs en karaktermodellen lopen niet synchroon en het door het grote aantal tegenstanders raak je het overzicht ook snel kwijt. Koppel daaraan het feit dat je geregeld tegen tien vijanden tegelijk vecht die je soms wel twintig keer moet raken voor je ze verslagen hebt, en het maakt niet uit of je echt een fan van het bronmateriaal bent, Thor: God of Thunder slaat nog geen deuk in een pakje boter en staat niet bepaald onder hoogspanning.

Not so Mighty Thor
De omgevingen waarin je vecht zien er op het eerste gezicht redelijk uit, helaas blijken ze al snel behoorlijk kaal en de achtergronden zijn er qua vormgeving bijzonder uit, maar de beeldkwaliteit is vreselijk rommelig. Grote pixels, vage omgevingen, texturen van een lage kwaliteit, de karaktermodellen zijn alles behalve gedetailleerd en constant voelt het spel vertraagd aan. Het enige dat Thor te bieden heeft wat wel de moeite waard is, zijn de muziekstukken die je tijdens de gevechten aan hoort zwellen. Helaas is dat niet genoeg om deze game aan te kunnen raden.  Waar voor je geld?
Thor: God of Thunder is een typisch voorbeeld van een game die als concept een hoop potentie heeft, maar in de praktijk de plank volledig misslaat. Vreselijk eentonige gameplay, belabberde graphics en een ontzettend clichéverhaal zorgen ervoor dat er geen enkele reden is om deze game in huis te halen. Zelfs al de game voor tien euro in de schappen zou liggen is het geen aanrader. Als je echt een fan van Thor bent, dan kun je beter Marvel versus Capcom 3 in huis halen. Dan kun je met Thor spelen én genieten van het spel zelf. Iets wat helaas niet lukt met deze God of Thunder.

Deze review is geschreven door Ollie1981
 
 
 

 

Oordeel Thor: God of Thunder (PS3)

  • Graphics 40
  • Gameplay 40
  • Originality 30
  • Sound 60
  • Replay 30
  • Eindcijfer 38

Aantal keer bekeken: 9242 

Laagste prijzen voor Thor: God of Thunder (PS3)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Ned Waccur
Ned Waccur ( 65 ) 06-06-2011 23:22
Een tijdje terug X-men origins Wolverine gespeeld. Ook die game was niet geweldig: eentonig gameplay, niet echt goede graphics en een wazig verhaal.
Toch speelde het wel lekker weg en heb ik me er goed mee vermaakt.
Heb jij die game ook gespeeld ollie, en zijn die games te vergelijken?
avatar van Ollie1981
Ollie1981 ( 237 ) 07-06-2011 10:37
Rol: Reviewer
X-men Origins Wolverine heb ik ook thuis liggen. Vond dat wel een vermakelijke game. Eentonig na een tijdje zeker, maar het speelde wel lekker weg. Ik denk dat je deze games niet echt met elkaar kunt vergelijken. Hoewel X-men Origins eentonig was, is de studio erachter (Raven Software) een stuk beter in het maken van games dan het team dat Thor heeft afgeleverd. Dat zie je overal aan af, character modellen, gameplay, bugs, slechte voice-acting. X-men Origins Wolverine is wat dat betreft gewoon een veel betere game. Je moet ook niet vergeten dat die Wolverine game inmiddels ook alweer twee jaar oud is. Toen ik Thor aan het reviewen was moest ik soms echt kijken of ik niet per ongeluk een PS2 versie had...dat zegt wel genoeg.
avatar van MaXiiMuM
MaXiiMuM ( 967 ) 14-06-2011 21:34
Games gebaseerd op films zijn meestal bagger vind ik..
avatar van Ned Waccur
Ned Waccur ( 65 ) 17-06-2011 09:19
Ok, duidelijk niets voor mij vrees ik. De film vond ik wel aardig maar blijkbaar is dit dus weer een typisch voorbeeld van een filmgame.
avatar van Ollie1981
Ollie1981 ( 237 ) 18-06-2011 15:06
Rol: Reviewer
Het is gewoon jammer dat SEGA deze games uitgeeft, want ze nemen er duidelijk niet de tijd voor om er toffe games van te maken. Kijk maar naar Iron Man en Iron Man 2. Ook belabberd gemaakte spelletjes. Durf nu al niet na te denken over wat ze van Captain America gemaakt hebben...
avatar van Nurie
Nurie ( 968 ) 25-06-2011 15:59
Soms lijkt het of BudgetGaming zichzelf pest door slechte games te reviewen die niemand anders reviewt
avatar van Lennyyy
Lennyyy ( 67 ) 26-06-2011 13:36
Een "filmvergaming" werkt gewoon haast nooit. Heb nog nooit een spel gespeeld dat gebaseerd was op een film waar ik me echt mee heb vermaakt.
avatar van Ned Waccur
Ned Waccur ( 65 ) 28-06-2011 15:56
Eens maar ik moet onderstaande uitzonderingen toch nog even noemen:

Goldeneye op de Ninendo 64
Spiderman 2 op de PS2
Wolverine op de 360