Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App Download de iPhone App

World of Budgetgaming 2008: Budgetgaming bestaat 4 jaar!

Het jaar 2008 is voorbij gevlogen, het is tijd om terug te kijken wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd. Niet alleen omdat we straks met zijn allen de aankomst van het jaar 2009 zullen gaan vieren, maar ook omdat Budgetgaming vandaag 4 jaar is geworden! Tijd voor een feestje en een terugblik op 2008.World of Budgetgaming 2008
Het idee van de site bestond al veel langer, maar de site zelf is officieel 4 jaar geleden van start gegaan. Waar we toentertijd een record hadden van 250 bezoeken per dag (hoeraay!), is dat record dit jaar op gehoogd naar zo’n 8000 bezoeken op één dag.

Hoe het de afgelopen jaren allemaal is gegaan kun je lezen in de eerdere World of Budgetgamingdelen.

World of Budgetgaming 2005: BG bestaat één jaar! Het begin en de weg naar de site.

World of Budgetgaming 2007: BG bestaat drie jaar! De weg van klein naar minder klein.


Met zijn allen
Er is dit jaar weer heel wat gebeurd, waar we vorig jaar nog één van de weinige, die de prijzen voor games aan de tand voelde. Nu zijn er meerdere sites samen gaan werken met vergelijkingssites. Insidegamer nam het initiatief vorig jaar december, andere sites volgden al snel om bij te kunnen blijven.

Ook Budgetgaming zat niet stil, zo hebben wij in de eerste maanden van dit jaar ook gekeken naar mogelijke partners om een samenwerking mee aan te gaan. Naast dat wij hun konden helpen, zorgde dat er voor dat wij plaatjes en filmpjes op Budgetgaming als extra dienst konden aanbieden. Met Gaming Only zijn we aan de slag gegaan om zo snel mogelijk alles up and running te krijgen. We hebben voor jullie kunnen regelen wat we wilden regelen; Extra informatie bij elk spel om zo beter je keuze te kunnen maken.Nieuwe dingen
Naast de samenwerking met Gaming Only hebben we het afgelopen jaar gekeken naar nog meer functies die we zouden toe kunnen voegen, functies waar je echt wat aan hebt. Zo hebben we ergens in mei de consumentenadviesprijs geïntroduceerd. Op die manier weet je precies welke winkels te veel vragen voor hun games of hun prijzen net iets te laat verlagen, en welke winkels écht aanbiedingen hebben.
Dit heeft tot opmerkelijke situaties geleid waarbij aanbiedingen, aanbiedingen leken, maar waar uiteindelijk gewoon bleek dat sommige winkels veels te langzaam waren om hun prijzen naar beneden te halen. Dat kan ze natuurlijk net wat extra euro’s opleveren als je die dure games nog even koopt.

Voor de rest wilden we een nieuw design introduceren dat trouw zou zijn aan het huidige, maar tegelijkertijd geheel Budgetgaming een stuk gebruiksvriendelijker en overzichtelijker zou maken. Op die manier zou je nog gemakkelijker alle koopjes kunnen vinden. Gezien de lay-out aanpassing toch meer meebracht, dan gedacht is het er dit jaar nog niet van gekomen. We schuiven dit echter gewoon door naar 2009. Hoofddoel is meer gebruiksvriendelijkheid te creëren in het huidige concept, maar daarnaast willen we je ook een eigen profiel aanbieden waar je jouw gamecollectie kwijt kan en een wishlist kunt maken met unieke functies. De meesten weten denk ik wel waar ik het over heb, het zal er in ieder geval voor zorgen dat je straks geen enkele aanbieding meer kan missen, van games waar jij op zoek naar bent. Wat vinden jullie trouwens van de huidige kleur, zo houden, alleen overzichtelijker maken of willen jullie liever een lichtere site? Laat het ons hier onder weten.

Groei woei!
Naast wat kleine aanpassingen aan onze buitenkant, hebben we ook het één en ander intern veranderd. Ik kan je vertellen dat er in vergelijking met vorig jaar zo’n 176% meer bezoekers Budgetgaming hebben gevonden! Een super snelle groei kan ik je wel zeggen, om deze dan ook de baas te zijn, waren er bij ons een paar aanpassingen nodig.

Met dit gegeven zijn wij hard aan het werk gegaan, in plaats van dat iedereen een beetje van dit en een beetje van dat deed, is er nu een duidelijke verdeling gekomen. Er is een duidelijke PR positie ingenomen, de toevoegafdeling van Budgetgaming heeft zijn eigen captain gekregen en hetzelfde geldt voor onze redactie. Daarnaast zijn meerdere inactievelingen de deur gewezen om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen.
Overigens is dit in eerste instantie niet geheel vlekkeloos gelopen, een dergelijke herstructurering met iedereen die online met elkaar samenwerken, blijkt dan ook een leerzame uitdaging. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en na wat heuvels en bergen zijn we weer keihard verder gegaan om onze eigen Budgetparty te blijven rocken. Bovendien, als ik heel eerlijk ben, had ik me geen betere crewleden op deze posities kunnen bedenken.

Als team hebben we volgehouden en blijven we doorstomen op de weg naar verbetering.
Ik zie Budgetgaming overigens nog steeds als het kleine projectje waar iedereen elkaar helpt geld te besparen, net zoals ik ooit begonnen ben in een kleine topic op een forum. Dat concept kan toch net zo goed met 5 man op een dag als met 8.000 man? Gaming is nu eenmaal geen goedkope hobby. Al hoewel die koopjes… die je écht niet kan laten liggen…. ook niet echt helpen je portemonnee vol te houden....;-)

Toch waren er ook wat activiteiten die helaas minder goed uit de verf kwamen, ook die zal ik je niet onthouden:

België here we come…of…toch nog even wachten?
Naast al dit gebrabbel hebben we ook onze Budgettanks en budgetboten gepakt op weg naar het zuiden, de vlag hadden we al in de hand om ergens in Brussel te plaatsen.
In oktober ergens hebben we dan ook Budgetgaming België gelanceerd! Je kan de prijzen voor Belgische winkels checken, maar verder hebben we er alleen nog niet heel veel meegedaan. Dit komt mede doordat we eerst onze lay-out wilden aanpassen, zodat we gemakkelijker beide landen van dienst kunnen zijn. Door de vertraging is dit er echter nog niet van gekomen, maar wat niet is, gaat nog komen!Gameplay! Euhw?
Daarnaast stonden we vorig jaar al klaar om weer helemaal los te gaan op de Gameplay van 2008! Alleen de Gameplay was zoek! In plaats van dit evenement was er nu het HME waar geen hond uit de games industrie wilde staan. Zelfs Microsoft moest zijn console in een grote X plaatsen om maar wat ruimte in te nemen. We weten dat er uiteindelijk ook gewoon bedrijven gratis stonden omdat het anders niet vol kwam. Oei!
We hebben echter wel goed gekeken naar First Look, wat helaas nogal klein was en ook aan het eind van de middag werd het wel erg rustig. Maar wie weet, wanneer het allemaal wat groter is, dat de Budgetgaming gamesbingo zijn rentree weer zal gaan maken!

Power Unlimited Alles ist vorbei?
Als laatste is er de volgende aankondiging en wel dat onze samenwerking met Power Unlimited er bijna op zit. De voornaamste reden dat deze samenwerking tot een einde is gekomen is omdat Power Unlimited bij hun nieuwe site samenwerkt met een webwinkel, Budgetgaming zou hier niet meer bijpassen.Toch wil ik Power Unlimited via deze weg wel ontzettend bedanken voor hun support. Ze hebben ons wel anderhalf jaar gesteund en dat wij als Budgetgaming mochten staan op de site van het grootste gamesblad van Nederland, dat kunnen niet veel sites ons nazeggen!

Het heeft ook voor aardig wat nieuwe Budgetgamers gezorgd op Budgetgaming. Het was dan ook een eer om er op te mogen staan. Daarnaast kan het zo zijn dat in een verre toekomst de samenwerking weer gecontinueerd zal worden. We zullen het zien. Het PU logo zal overigens binnenkort van de site verdwijnen.

Knal de kurken!
Al deze avonturen en toen was het al weer december. We hebben met zijn allen weer veel meegemaakt, ik wil bij deze dan ook nog even een paar mensen apart bedanken, voor ook ik me ga voorbereiden op de aankomst van 2009.Ktugach natuurlijk, voor zijn dagelijkse techniekinput en voor het niet instorten wanneer Yorn weer voor de zoveelste keer met nieuwe ideeën komt die in de site verwerkt moeten worden. V-Devil voor haar adviezen, inzet, organisatie lasergame crewtrip en de heerlijke sandwiches vorig jaar, het enorm uitbreiden van ons netwerk en weet ik niet al wat nog meer, zoveel gedaan afgelopen jaar! En ook ConAir voor zijn adviezen, toevoegen van vele games en zijn werk bij het leiden van het Denktankteam, Rdk_NL voor het knallen met het toevoegteam, het was even wennen voor je, maar ik heb respect voor wat jullie er van gemaakt hebben, blijf er aan werken. Ook dank aan Laura, Gameslayer en met name Divinenanny natuurlijk voor het toevoegen van vele games en het doorworstelen van alle games die binnen zijn gekomen via de 'Mis je een game' sectie op de site. Zij kunnen volgens mij geen videospelletje meer zien. Ook het reviewteam heeft wat aanpassingen gezien, zo is Ollie1981 daar nu Teamcaptain, het team heeft heel wat games langs zien komen en door deze toename van artikelen ging het nog wel eens allemaal wat lastiger, ik weet echter zeker, met wat tijd, als we er met zijn allen voor willen gaan, moet dit helemaal gaan goedkomen. Ook de schrijvers Fant, Robert, Brat en Maurice, keep it up.
Dan lijk ik er nog twee te vergeten, maar niets is minder waar, onze nieuweling schrijver Wouter, ik kijk uit naar het zien van je werk in 2009 en nieuweling Dirt Diver, onze designer blijf knallen en het gaat helemaal goedkomen!

Uiteraard mogen we ook de captains niet vergeten, die het belangrijkste gedeelte van Budgetgaming beheren; de updatesectie. Mede zonder deze waakhonden kloppen de prijzen; Linkinparknl, BlackI3lueDutch en Chester. Jullie doorzettingsvermogen 52 weken lang met jullie team, ondanks dat ik het niet altijd zeg, dankzij jullie en jullie teams blijft Budgetgaming draaiende. Ook de teamleden: Cannibal, Icecoolsniper, Niann-Tsyr, Rico, Simsfan88, Nowee, Gert, en J-roen topwerk geleverd. Ook onze kersverse nieuwkomers Skull_kid en Simsfan88, jullie maken nu officieel deel uit van Budgetgaming, keep up the good work! Nu is het altijd weer hopen dat je niemand vergeet..

Het klinkt nu misschien alsof er niemand is die geen reet uitvoert en dat iedereen zo goed bezig is maar.. Eigenlijk is dat ook gewoon zo! Ik zeg het niet vaak, maar ik ben trots op het Budgetgamingteam wat er nu staat, wat we allemaal niet doen, hun inzet en doorzettingsvermogen, bedankt jongens en meisjes, jullie zijn toppers. En dat mag zo aan het eind van het jaar best wel eens gezegd worden. Het Budgetgamingteam voelt dan ook niet als een team van mensen die verspreid zit over heel Nederland, maar als een BG familie die zich inzet tegen de hoge prijzen, waar ook jullie als members toch een beetje deel van uitmaken, met name Talicus, die inmiddels al beschouwd wordt als deel van het Budgetgaminginterieur. :-)

Genoeg gebrabbel, als laatste wil ik natuurlijk nog iemand bedanken, naast Gaming Only, Power Unlimited en alle winkels die bij Budgetgaming zijn aangesloten.

Maar ook jullie natuurlijk!
Ik wil jullie als member bedanken, ik hoop dat je komst hier op deze site je heel wat koopjes heeft bezorgd, dat je hebt gevonden waar je voor naar ons toe bent gekomen.

Maar dat niet alleen, ook jullie prijsreacties zijn voor ons en alle bezoekers die er gebruik van maken, goud waard. Ook zie ik steeds meer members nieuwsberichten melden.
Zo kan geen enkele aanbieding meer aan ons ontsnappen! Als laatste wil ik iedereen bedanken die wel eens ergens een linkje van Budgetgaming heeft geplaatst of je ervaringen met ons heeft doorverteld aan vrienden of kennissen. Jullie ervaringen met ons delen met anderen. Dank jullie wel! We gaan ons best doen in 2009 jullie nog beter van dienst te zijn door een paar exclusieve features te introduceren, die het leven als Budgetgamer nog veel gemakkelijker moeten gaan maken.

Rest mij nog iedereen een ontzettend gezond en fijn 2009 te wensen, dat we elkaar in het nieuwe jaar weer mogen tegenkomen en weer gouden bergen mogen besparen of… juist te veel uit mogen geven vanwege hele scherpe koopjes, die je éigenlijk toch echt niet kan laten liggen…Tsja, het leven als Budgetgamer is soms zwaar!

Gelukkig Nieuwjaar allemaal!

Laatste reacties

avatar van VaultDescendant
VaultDescendant ( 2970 ) 29-12-2008 00:19
( PM )
Hartelijk gefeliciteerd Budgetgaming, hopelijk gaan jullie nog heel wat langer mee dan 4 jaar. Ga het hele verhaal wel morgen lezen, ben daar nu te moe voor.
avatar van Racamo
Racamo ( 1045 ) 29-12-2008 00:39
( PM )
Van harte gefeliciteerd, 4 jaar alweer. Net zo oud als mn katten.

Ik weet nog toen ik eens op internet zat en ook zo'n idee had voor een site als budgetgaming. Maar er moest vast wel iemand zijn die daarmee was begonnen. En ja hoor budgetgaming Dus bedankt voor de moeite die jullie me bespaard hebben

Veel succes en hopelijk kunnen we in 2009 weer mooie koopjes scoren en euro's besparen!
avatar van Jigsaw
Jigsaw ( 2376 ) 29-12-2008 00:46
( PM )
Van harte gefeliciteerd ga zo door.
avatar van SneakyChipmunk
SneakyChipmunk ( 155 ) 29-12-2008 00:48
( PM )
Hartelijk gefeliciteerd!
Deze site is echt super!
Fijn 2009 allemaal!
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 30837 ) 29-12-2008 01:34
Rol: Forum Moderator
( PM )
Dacht even dat ik vergeten was in het artikel
Gefeliciteerd aan ons en iedereen die zorgt dat ik nog wat geld overhoud voor mijn vriendin ;) Is ze blij mee joh!
Nu nog tijd..
Budgettiming anyone?
avatar van SilverFaustX
SilverFaustX ( 3257 ) 29-12-2008 02:24
( PM )
gefeliciteerd
avatar van Unknown Ninja
Unknown Ninja ( 867 ) 29-12-2008 03:29
( PM )
Op naar de 10 jaar! Gefeliciteerd!
avatar van Suzukifreak
Suzukifreak ( 105 ) 29-12-2008 07:26
( PM )
Gefeliciteerd, netjes hoor. Alweer 4 jaar. Ga vooral door ;)
avatar van T.Verhoeven
T.Verhoeven ( 980 ) 29-12-2008 07:50
( PM )
Van harte!
Dit is toch echt een goede site waar ik een paar keer per dag kom!
avatar van ThymeS
ThymeS ( 744 ) 29-12-2008 08:51
( PM )
Gefeliciteerd :)
avatar van Sc0pe
Sc0pe ( 479 ) 29-12-2008 09:16
( PM )
4 jaar lang koopjes gespot! Respect en keep up the good work!
avatar van Coenitje
Coenitje ( 963 ) 29-12-2008 09:25
( PM )
yeuy. 4 jaar. 3500 leden. nice work. ik kom er ook 2 maal per dag. succes volgend jaar. ik wil volgend jaar misschien nog reviews gaan schrijven voor de site

edit: 600 post. ik ben zoo goed
avatar van Kingsjakie
Kingsjakie ( 137 ) 29-12-2008 09:35
( PM )
gefeliciteerd met deze mooie prestatie, ik hoop dat jullie nog veel langer door gaan en uiteindelijk world domination behalen ;)
avatar van RZA
RZA ( 163 ) 29-12-2008 09:42
( PM )
gefeliciteerd..

Met die verandering, bedoelen jullie daarmee ook nieuw forum; vbulletin of ipb misschien? Dat zal de sites iig heel veel goeds brengen. (Met een mooie skin natuurlijk)
avatar van El_v
El_v ( 180 ) 29-12-2008 10:06
( PM )
proficiat :)
avatar van Zwabber
Zwabber ( 66 ) 29-12-2008 10:10
( PM )
Goed werk, ik heb bijna elke dag profijt van deze website ;)! Ga zo door en proficiat!
avatar van Laminaatplaat
Laminaatplaat ( 715 ) 29-12-2008 10:28
( PM )
Fantastische site met leuke en verstandige users :) Dat ik nog vaak van deze site gebruik mag maken

..en blaas jullie vingertjes er niet af met de jaar wisseling, zou zonden zijn!
avatar van Ravennaz
Ravennaz ( 153 ) 29-12-2008 10:35
( PM )
Van harte gefeliciteerd!
avatar van Dutchcheesehead
Dutchcheesehead ( 588 ) 29-12-2008 10:37
( PM )
gefeliciteerd
avatar van Nienna
Nienna ( 307 ) 29-12-2008 10:43
( PM )
Gefeliciteerd! Super dat budgetgaming zo goed blijft groeien en dat er een enthousiast en toegewijd team bij betrokken is
avatar van Romario
Romario ( 1468 ) 29-12-2008 11:07
( PM )
Gefeliciteerd Ben blij dat het zo goed gaat, zo word iedereen er beter van
avatar van Baz
Baz ( 2721 ) 29-12-2008 11:12
( PM )
Alweer vier jaar! Gefeliciteerd!
avatar van Goos64
Goos64 ( 134 ) 29-12-2008 11:25
( PM )
Van harte gefeliciteerd!
avatar van Defl
Defl ( 886 ) 29-12-2008 11:30
( PM )
Gefeliciteerd! Dit jaar heb ik flink wat uitgegeven én bespaard dankzij BG. Onmisbaar zo'n site als dit.
avatar van Rareman
Rareman ( 232 ) 29-12-2008 11:41
( PM )
Gefeliciteerd!! Leuk om te lezen hoe jullie groeien en steeds bezig zijn om de site te verbeteren. Keep up the good work!
avatar van Simsfan88
Simsfan88 ( 790 ) 29-12-2008 11:42
( PM )
Vier jaar alweer, gaat hard zeg! Hopelijk mag er nog zeker 40 jaar bijkomen, maar dat gaat vast wel lukken! BG crew gefeliciteerd
avatar van Alphega
Alphega ( 7 ) 29-12-2008 12:16
( PM )
Goed bezig! Dat er nog vele jaren mogen komen :)
avatar van ConAir
ConAir ( 4454 ) 29-12-2008 14:46
( PM )
Quote:
gefeliciteerd..

Met die verandering, bedoelen jullie daarmee ook nieuw forum; vbulletin of ipb misschien? Dat zal de sites iig heel veel goeds brengen. (Met een mooie skin natuurlijk)


Bedankt voor de suggestie. Ik ken die fora toevallig ook, dus wellicht is dat zeker een optie. :)

Ontopic: BG for World Domination! xD
avatar van Cruelloon
Cruelloon ( 291 ) 29-12-2008 14:52
( PM )
Lang zal ze leven, Lang zal ze leven, Lang zal ze leven in de grolieá in de glorieá... in de gloerieá!
Hieper de piep Hoera!!
avatar van NN2
NN2 ( 820 ) 29-12-2008 18:20
( PM )
Wow zeg zo lang al! Gefeliciteerd!
avatar van Lexgast
Lexgast ( 1192 ) 29-12-2008 18:56
( PM )
van harte gefeliciteerd, schiet woensdag vuurpijlen voor jullie in de lucht.
avatar van Ikliegniet
Ikliegniet ( 26 ) 29-12-2008 22:18
( PM )
van harte en thanks again! supersite, ik kijk er dagelijk met veel plezier op.
avatar van Martino-x
Martino-x ( 103 ) 29-12-2008 22:53
( PM )
Gefeliciteerd! Keep on the good work!
avatar van JDnAJ
JDnAJ ( 37 ) 29-12-2008 22:54
( PM )
Gefeliciteerd! Jullie besparen me velen Euro's ;-) Fijne jaarwisseling!
avatar van Mr Rik
Mr Rik ( 354 ) 29-12-2008 23:10
( PM )
Gefeliciteerd nu hog hopen dat ik me portomonee volgend jaar volhoud nu ik deze site ken
avatar van Niann-Tsyr
Niann-Tsyr ( 1776 ) 29-12-2008 23:16
Rol: Update Moderator
( PM )
Congrats iedereen! Gelukkig Nieuwjaar alvast. In 2009 gaan we nog meer geld besparen.
Btw, die kleur van de site, mag vrolijker. Roze bijv. Hello Kitty roze ^___________^ Als de mannen dat niet leuk vinden, dan een optie geven om te kiezen tussen roze en blauw bij userinstellingen
avatar van Heinster
Heinster ( 993 ) 30-12-2008 10:23
( PM )
Hartelijk gefeliciteerd, een van de meest nuttige sites binnen Nederland.
avatar van Dicapo
Dicapo ( 3444 ) 30-12-2008 10:43
( PM )
Hartelijk gefeliciteerd!
Zonder deze site zou ik heel wat meer eurotjes neergeteld hebben voor mn ps3
Fijn 2009 allemaal!
En ga zo door!!
avatar van Wedlock
Wedlock ( 641 ) 30-12-2008 14:41
( PM )
Congratz, BG!!

you guyz rock
avatar van Brat
Brat ( 497 ) 01-01-2009 05:03
Rol: BG Redacteur
( PM )
Gelukkig Nieuwjaar!

avatar van M8Peter
M8Peter ( 5 ) 01-01-2009 20:07
( PM )
Van harte gefeliciteerd!
En een gelukkig nieuwjaar!
avatar van Rococo
Rococo ( 830 ) 03-01-2009 15:11
( PM )
Van harte gefeliciteerd! Hopelijk blijft Budgetgaming zo doorgroeien want ik neem aan dat de site wel langer blijft bestaan dan 4 jaar. Tot nu toe heb ik ontzettend veel aan deze site gehad en ik denk niet dat ik de enige ben. Hoe dan ook, ik ben in ieder geval van de partij de komende jaren!