Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Alan Week Dag 3: Budget Wake: The True Adventures - Uitslag.

Geplaatst op 27-05-2010 00:06
Bij opdracht 3 van de Alan Week stond het verhaal van Alan Wake centraal. Door een paar details aan te passen kwamen we al gauw tot een zeer uniek verhaal. De gehele dag hebben jullie als Budgetgamers dan ook mee mogen helpen om het verhaal te schrijven rondom Budget Wake en zijn vrouw. Bright Falls was vervangen door Budget Falls en het gevecht tegen het donker wat in Alan Wake centraal staat, hadden we vervangen voor het gevecht tegen de dure prijzen. Jullie mochten steeds één zin toevoegen aan het verhaal en dat verhaal is écht uniek geworden!

Keep in mind als je dit wazige verhaal leest, dat dit het resultaat is van alle op woensdag aanwezige Budgetgamers, die een steentje hebben bijgedragen aan Budget Wake: the True Adventures. Het is al met al een best apart maar leuk verhaal geworden. Leuk detail, het gehele verhaal beslaat precies één A4.

Budget Wake: The True Adventures
Geschreven door: Gezamenlijk door vele Budgetgamers.
Zie hier voor de thread.

Het was al donker geworden, toen Budget Wake en zijn vrouw eindelijk aan waren gekomen bij hun vakantiehuisje in Bright Falls. Ze stapten uit hun auto en plots kwam er een duur prijsmonster op hun af. Ze dachten dat een spaarpot alleen wel genoeg was om hun geld te beschermen.
Dat bleek echter niet voldoende omdat er geen licht was en zonder licht werkt de spaarpot niet. Gelukkig was er een kelder onder het huis waar Wake naar toe rende om te ontsnappen, alleen hij dacht zijn vrouw hem volgde, maar die bleek niet achter hem aangelopen te zijn!

Na de rust was wedergekeerd bleek dat zijn vrouw al een deel van het zuurverdiende spaargeld had uitgegeven aan een veel te dure copy van Sonic Unleashed, zonde van het geld natuurlijk. Maar Wake had een plan hij had namelijk de gave om een goedkoop verhaal te schrijven, waardoor hij weer de kracht kreeg op avontuur te gaan het was een zwarte nacht net als een duistere mist

Net op het moment dat Budget Wake uit de kelder klom hoorde hij een grote knal. Daar stond ze dan helemaal versuft. Wake rende naar haar toe en plakte een 50% korting sticker op haar hoofd en ze trok een vies gezicht. Toen kwam de budgetwolf die een lege portemonnee bij zich had. Maar hij had nog een rode cent in zijn sok zitten! Deze kon hij inwisselen voor een budget zaklamp.

Hij bedacht dat hij niks had aan de zaklamp omdat het duister niet zijn probleem was. Toch begon hij te dansen en zij danste mee diep door de nacht tot ineens een ander spaarvarken tevoorschijn kwam en zei: ‘ik ben het logo van budgetgaming, maar heb nog geen naam’. Toen kwam de Hamer en rende achter het spaarvarkentje aan en zei Ik ga je kapot maken, jongen... dat pikte het varkentje niet. Hij draaide zich om en met een welgemikte trap vloog Budget Wake naar de hamer toe. Het spaarvarkentje rende ondertussen de vrijheid tegemoet, maar struikelde over een dubbeltje en ging kapot Wake rende huilend naar de scherven. Hij knielde voor de plek des onheil en zei met een snikkende stem: ‘Het geld is van mij!!!’ zijn vrouw kwam naar hem toegelopen en probeerde hem te troosten, maar hij was diep teleurgesteld. Van de inhoud besloot hij een tube 1 seconde lijm te nemen en hem in zijn spaarpot te stoppen.

Toen besloot hij om te gaan varen om zijn verdriet kwijt te raken, maar dat ging niet zoals gepland omdat eenmaal aangekomen bij zijn bootje, bleek dat er houtwormen zijn roeispanen hadden aangevreten, dus moest hij noodgedwongen gaan zwemmen zonder dat de lijm nat zou worden! Plots zag hij een donkere vlek in het water die steeds dichterbij kwam, het leek op een hond die steeds duurder en viezer werd, Budget Wake werd er ongelofelijk misselijk van en dit noodzaakte hem om terug naar het land te zwemmen. Daar aangekomen zag hij dat de lijm helaas wél nat was geworden! Dus moest hij wat gaan eten omdat hij honger had, maar toen kwam hij erachter dat weer vergeten is zijn vrouw mee te nemen, dus ging hij eten met Rose in het hotel. 's avonds gingen ze een boswandeling maken in het donker. Dit konden ze beter niet doen, want de lijm was onderhand opgedroogd dus hij zat vast aan de grond. Net op dat moment kwam er er een verkoper op hem af. Hij bood belachelijke prijzen aan. Hij moest iets bedenken om de prijzen te laten dalen. Dus ging hij naar de budgetstore en zei ‘ik wil een spaarvarken!’ Maar toen ontplofte er iets en viel het licht uit. Budget Wake ging zijn zaklamp zoeken, maar kon er niet 1,2,3 bijkomen, want er hijgde iets in zijn nek. En waar was nou zijn vrouw ?

Toen hij zich omdraaide zag hij het al, zijn vrouw had net een stuk gejogd en dit heeft duidelijk haar figuur ten goede gedaan. Helaas maakt dat allemaal niet meer uit, de ontploffing had haar hard in het gezicht geraakt. Ze was al haar make-up kwijt, maar dat was niet het enige probleem, ze stonk als een tierelier! Toen hij vervolgens de stank te boven was gekomen, vond hij een oogbal in zijn soep van marsepein en hij dacht hoe komt dat oog hier nu. Zou het van mijn schoonmoeder zijn? Hij ging snel naar zijn schoonvader toe om te kijken of zijn vrouw een oog miste. Dit was echter geen goed idee, de omgeving rond Budget Falls was volkomen overgenomen door zombies en mutanten. Wake moest zorgen dat hij en zijn vrouw veilig een plekje vonden in het bos.

Hij kwam toevallig een luxe villa tegen. Ze gingen naar binnen en zochten naar het lichtknopje, hij vroeg zich af of hij hier zijn writer’s block kwijt zou kunnen raken. Nu moest hij een zo goedkoop mogelijke oplossing vinden. Gelukkig was daar Kidage, om zeer nuttige prijsreacties neer te zetten en niet te spammen. Hoewel kidage daar was kwam er nog iemand bij, maar wie dat was, dat weet niemand, omdat diegene zijn gezicht had verstopt achter het bloemetjesgordijn. Wake sloop op zijn tenen richting het gordijn, toen was daar het spaarvarkentje weer. Het varkentje zorgde ervoor dat alles goedkoop werd aangeboden door de beste sites, waardoor er veel blije budgetbabies gemaakt werden in Budgetfalls. Maar één iemand was vooral blij met dit einde in Budget Falls. Budget wake, en alleen maar omdat hij een te gekke nieuwe theme voor zijn 360 had gewonnen. Maar waren de andere wel zo blij? Wat is er met iedereen gebeurd, hoe is dit nou allemaal gebeurd en hoe kan de realiteit zichtbaar zijn tussen het subrealisme. Lees dat maar in de volgende episode van Budget Wake: The True Adventures 2!


Prijswinnaars
De Winnaars van de Alan Wake pakketjes zijn geworden:

Baz

Stefo gold

Casartelli

_kohr


Van harte gefeliciteerd, ik stuur in de loop van vanavond jullie jullie codes toe!

Niet gewonnen? In samenwerking met Wehkamp.nl geven we de komende dagen nog 2 keer Alan Wake pakketjes weg. Zie hier voor meer informatie.

Geplaatst op 27-05-2010 00:06

Laatste reacties

avatar van _kohr
_kohr ( 275 ) 27-05-2010 00:13
Ey vet, ik heb gewonnen YEEEEEEEEEY! Gefeliciteerd de anderen! Ik ben vet happy!
avatar van Elconquistador
Elconquistador ( 2422 ) 27-05-2010 00:16
Haha, zeer vet. Verassend samenhangend verhaal moet ik zeggen! Zou hier best een verfilming van willen zien.
avatar van Fant
Fant ( 12238   2) 27-05-2010 00:19
Quote:
Haha, zeer vet. Verassend samenhangend verhaal moet ik zeggen! Zou hier best een verfilming van willen zien.
Vooral de scene met het oog in de soep kan bijzonder leuk verfilmd worden ja =D
avatar van Henri-Alexander
Henri-Alexander ( 12778 ) 27-05-2010 01:08
Haha, leuk om te lezen
Ik ken het originele verhaal van Alan Wake niet maar dit is verrassend leuk
avatar van LaurensH
LaurensH ( 211 ) 27-05-2010 05:47
gefeliciteerd!
avatar van Casartelli
Casartelli ( 1419   5) 27-05-2010 08:50
Hahaha wat een verhaal!
Bedankt voor de code!!
avatar van Flashbag
Flashbag ( 86 ) 27-05-2010 09:01
Gefeliciteerd allemaal
avatar van WouterVS
WouterVS ( 1529 ) 27-05-2010 09:32
Gefeliciteerd!
avatar van Guyver
Guyver ( 515 ) 27-05-2010 11:02
Gefeliciteerd iedereen!
Was een leuk topic trouwens, dat je die zinnen aan elkaar moest koppelen!
avatar van Dicapo
Dicapo ( 3489   14) 27-05-2010 11:07
Gratz allemaal! Leuk verhaal
avatar van Ibus
Ibus ( 10 ) 27-05-2010 11:10
Leuk verhaal! Had graag mee gedaan maar er stond nergens op de frontpage dat je op het forum moest zijn
avatar van WaaRLaNDeR
WaaRLaNDeR ( 2295 ) 27-05-2010 12:10
:-) gefeliciteerd winnaars,
grappig verhaal.
avatar van Yørn
Yørn ( 4190   26) 27-05-2010 13:39
Rol: Administrator
Quote:
Leuk verhaal! Had graag mee gedaan maar er stond nergens op de frontpage dat je op het forum moest zijn

Stond onder het Alan Week nieuwsbericht vermeld :-)

http://www.budgetgaming.nl/news/1459.html
avatar van ThaHobbit
ThaHobbit ( 161 ) 27-05-2010 14:37
Rol: BG Redacteur
JK Rowling...eat your heart out wat een plot twists!
avatar van Ibus
Ibus ( 10 ) 27-05-2010 14:48
Quote:
[..]


Stond onder het Alan Week nieuwsbericht vermeld :-)

http://www.budgetgaming.nl/news/1459.html

Dat is dus niet duidelijk
avatar van Yørn
Yørn ( 4190   26) 27-05-2010 14:52
Rol: Administrator
Hij kwam ook steeds rechts terug bij laatste topics:-)
avatar van Quince
Quince ( 1087 ) 27-05-2010 16:36
gefeliciteerd winnaars, helaas zelf niet gewonnen
avatar van ConAir
ConAir ( 4490   2) 27-05-2010 22:32
Proficiat!