Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Prijsvraag: Win een Teufel Surround Sound set t.w.v. 449,-!

Geplaatst op 03-12-2014 14:58
De Sinterklaasprijsvraag zit er op en we gaan druk aan de slag om de winnaars te selecteren. Het zijn heel wat gedichten, maar we streven er naar vanavond de winnaars bekend te maken.
Ondertussen beginnen we gewoon alvast met een bonusprijsvraag. We vernamen namelijk van sommige Budgetgamers dat ze het jammer vonden dat er met de Sint geen PC games werden vergeven. Wel nu, maak je geen zorgen, want we hebben ook aan jullie gedacht! Weliswaar vergeven we geen games in deze prijsvraag, maar wat we wel vergeven, in samenwerking met Teufel, is een heuse Concept E Digital set ter waarde van maar liefst € 449,99! (Nu tijdelijk in de Cybermonday after sale nog 9 uur € 299,99!) De naam is een hele mond vol, maar het komt er op neer dat we een hele luxe Teufel Surround Sound set voor de PC gaan vergeven! Overigens kun je de set ook gewoon gebruiken voor je televisie of console.



Wat is de Teufel Concept E Digital?
Zit je momenteel met crappy boxen of speel je momenteel games met het geluid van je televisie? Dan is het zeker aan te raden om een kans te wagen in deze prijsvraag! De Teufel Concept E Digital is namelijk een powerhouse onder de surround sound sets, Teufel staat dan ook bekend om de hoge kwaliteit van hun producten. Zie voor meer informatie over deze set ook de Teufel website .




Wat je er bij krijgt als je wint is onder andere:
4 x Satelliet CS 25 FCR Mk3 speakers
1 x Center CS 35 C Mk3 speaker
1 x Actieve subwoofer CE 2013 SW
1 x 2.0 USB-Kabel 2.0m - C7020U
1 x 30m luidsprekerkabel 1.0mm² - C1030S
1 x Draadloze afstandsbediening

Dit zijn heel wat dure woorden, maar zie bijvoorbeeld ook één van de recensies rondom dit product, dat wel aangeeft dat als je deze wint, je meteen voor de komende jaren goed zit op audiogebied!

Wat moet je hier voor doen om kans te maken op deze set t.w.v. € 449,99?
Maar wat moet je nu precies doen om kans te maken om straks de Concept E Digital straks in je eigen gamekamer te kunnen installeren? Heel simpel! Het enige wat je hoeft te doen is een reactie te plaatsen met daarin antwoord op de volgende vraag:

Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen? En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?

Uit de leukste inzendingen selecteren we uiteindelijk een gelukkige Budgetgamer die binnenkort een groot pakket thuis mag verwachten met de de Concept E Digital er in. Eén van de duurste prijzen die we ooit hebben vergeven! Je hebt nog tot en met zondag 23:59 om mee te doen! Daarna gaan we de winnaars bekend maken!

Tot Slot
We bedanken Teufel voor het beschikbaar stellen van deze luxe audioset. Wie weet komen we er straks achter wat nu het allerbelangrijkste is in het geluid bij gaming. Dit keer hoef je overigens niet te rijmen, het mag gewoon in je eigen woorden. Je mag hier onder ook gewoon reageren, alleen de antwoorden met een duidelijk antwoord op de vraag nemen we mee in de uiteindelijke ronde om de winnaar te selecteren. Heel veel succes!

Geplaatst op 03-12-2014 14:58
Aantal keer bekeken: 8950

Laatste reacties

avatar van Malistix
Malistix ( 1423   3) 03-12-2014 15:02
Beste Budgetgamer, Geluid is belangrijk zodat ik het verhaal in een game kan volgen, het is ook belangrijk om uit te zetten bij genante scenes in een bioware spel, als er iemand meekijkt.

Maar bovenal is het belangrijk omdat het een ervaring compleet maakt. Zeker met de mooie soundtracks in games, zoals skyrim of halo.

Deze set zou voor mij veel bijdragen, op de pc zit ik met geluid uit mijn monitor en de televisie heeft nog nooit van goed geluid gehoord. Het word dus een coinflip om te kijken waar ik deze set aan zou sluiten maar dat hij gebruikt word is zeker.

Iedereen veel succes en fijne feestdagen, mooie actie.
avatar van Xili_Tollo
Xili_Tollo ( 2895   3) 03-12-2014 15:05
Rol: Toevoeg Moderator
Ik speel vaak CS:GO. Het horen van de voetstappen is zo belangrijk zodat je op tijd door kan geven dat ze naar A of B komen als CT-kant.

Het team waarmee ik speel is al erg gevorderd. Doordat ik mijn headset gebruik om de voetstappen te horen en te communiceren is het soms lastig om de voetstappen te horen. Ik zou graag de set willen winnen zodat ik de gamesound op de speakers kan zetten en de communicatie in mijn headset.
avatar van Denneke
Denneke ( 79 ) 03-12-2014 15:10
Ik zit nu met een 2.1 setje. Waar maar matig geluid uit komt. En je tijdens een game niet alles goed hoort iets van ver af o.i.d. Door de teufel set hoop ik dit te kunnen verbeteren.
avatar van Sonicguy14
Sonicguy14 ( 1464 ) 03-12-2014 15:10
Geluid is enorm belangrijk voor mij bij het gamen.
Of het nou de schoten zijn van de wapens in cod en bf, of de geweldige nummers in smash bros 4 , gamen zou niet het zelfde zijn zonder geluid!

Als ik zou winnen, zou het mijn game setup nog beter maken dan hij nu al is. (en zullen de buren waarschijnlijk gaan klagen )

Veel succes aan iedereen die mee doet met deze prijsvraag
avatar van Thetick
Thetick ( 133 ) 03-12-2014 15:12
het allerbelangrijkste van goed geluid tijdens het gamen, is dat de door gehorige muren je bepaalde geluiden van een paar niet al te aantrekkelijke buren kan buitensluiten en je volledig kan concentreren op de game zelf.

de teufel concept e digital kan bijdragen om het duidelijk te maken hoe storend sommige activiteiten van de buren zijn als je je moet concentreren, door een oorlogs simulatie uit het jaar 2054 na te bootsen alsof ze er met hun bed naast staan en hun zo te motiveren rekening met de buren te houden en zodoende tegelijk al mijn game ervaringen te verbeteren
avatar van Justinvl
Justinvl ( 21 ) 03-12-2014 15:14
Audio bij een game is essentieel, omdat het ervoor zorgt dat je game ervaring compleet. Of je nu een goede actie of in een donkere kamer zit Om een dikke horror Te spelen. Dit zorgt ervoor dat gaming nog leuker word!
avatar van Ziberius
Ziberius ( 2188 ) 03-12-2014 15:14
Geluid is onwijs belangerijk voor mij. Bijvoorbeeld bij Call of Duty is het geluid belangrijk de voetstappen die je hoort, de schoten. Alles hoor je stukken beter en ook mooier! Ik speel zelf al jaren op de televisie met tv geluid. Ik heb een aantal keer bij een vriend gespeeld die boxen heeft en dat is toch een wereld van verschil, alsof je er echt tussen in zit. Een mooi geluid systeem zoals hierboven maakt je gaming ervaring stukken beter en leuker. Als ik zulke mooie boxen zou hebben ben ik bang dat ik nog veel meer uren achter het beeld ga zitten! Mooie actie en zeker bedankt voor het beschikbaar stellen. Succes allen!
avatar van Emretezel
Emretezel ( 464 ) 03-12-2014 15:15
Tijdens het gamen is geluid van groot belang. Neem bijvoorbeeld schietspellen en racegames; je wilt graag horen dat er een speler achter je aankomt. Het gevoel van de intense bass-geluid dat door je lichaam stroomt als je één keer op de actieknop drukt.

Het schieten zal als vloeiende bass-drums door de boxen komen. Stel je voor: je speelt een spel waar je heel veel uren in stopt. Vervolgens hoor je een prachtig klassiek themamuziek in de credits. Het zal zeker een ander indruk geven in plaats van het proberen om te skippen van de credits.

Zoals je al opmaakt van mijn inleidende antwoord kan je opmaken dat ik graag schietspellen en race-games speel. Vele soundsystemen voldoen niet aan voldoende geluidskwaliteit. Ik heb audiosystemen gezien van Samsung die bijvoorbeeld tijdens het testen een miezerig bass had, terwijl het voor boven de 300 euro verkocht wordt.

De Concept E Digital zal helpen met een nieuw game-ervaring. Niet alleen je handen zullen een spannende vibratie voelen tijdens het crossen of schieten, maar ook het geluid dat uit de Concept E Digital komt zal als vibratie in je oren voelen. Geen hoofdpijn of oorpijn tijdens het dragen van headsets, laat iedereen in de kamer genieten van hetzelfde geluid.

De Concept E Digital zal niet alleen helpen bij games, maar neem ook muziek en films. Het zal vast een steentje bijdragen bij iedere gamer.

avatar van Niewsie
Niewsie ( 598 ) 03-12-2014 15:15
Gameplay is belangrijk, graphics zijn belangrijk, maar zonder geluid is een game waardeloos. Ik kan dus wel stellen dat geluid voor mij ontzettend belangrijk is. The Last of Us zonder geluid...? That's a no for me!

De Concept E Digital zou de piepkleine Philips-speakertjes die momenteel mijn tv voorzien van een 'mooi' geluid, compleet overpoweren. Na bijna een jaar next-gen gamen met de PS4, ben ik er nu écht aan toe om ook weggeblazen te worden door next-gen geluidsgolven!
avatar van Thijsknvb
Thijsknvb ( 790 ) 03-12-2014 15:15
Deze set zou heel goed in mijn game kamer kunnen staan. Ik wil natuurlijk een keiharde bass horen tijdens het schieten en met de verschillende speakers kan ik natuurlijk een mooi surround sound effect creëren waardoor ik al mijn vijanden kan horen. Doordat het geluid met deze set heel scherp is kan ik me helmaal inleven in alle games. Ook kijk ik vaak een film of serie en dan is deze set ook onmisbaar in je kamer. En voor muziek moet je hem natuurlijk ook hebben. Want een keiharde bas doet het altijd goed

Kortom een voor mij onmisbare set waar ik heel lang gebruik zou van maken en wat een plezier voor mijn oren is. (wel is het een minder groot plezier voor mijn buren als ik de muziek aanzet ).

Mooie actie weer succes allemaal ben benieuwd naar de originele ideeën !

En bedankt Teufel voor de prijsvraag
avatar van Gamerke1992
Gamerke1992 ( 228   1) 03-12-2014 15:16
Een game bestaat niet enkel uit mooie graphics en gameplay. Geluid wordt heel vaak over het hoofd gezien, terwijl dit juist de hele sfeer bepaald. Dat gaat van de zalige muziek in the elder scrolls: skyrim tot achtergrondgeluiden zoals aiden pearce die over een natte straat stapt. Als ik alleen ben, durf ik dan ook het geluid eens 'vollenbak' te zetten om mij nog meer in de game te kunnen inleven.

Deze surround set zou mij voor twee belangrijke reden verder helpen, namelijk:

1) Ik verhuis binnen enkele maanden naar mijn eigen eerste huis, waar zo een surround set dagelijks gebruikt kan worden. (en jaja, 'vollenbak' zetten, want er zijn geen ouders die er moeilijk over kunnen doen, alleen wel mogelijks mijn vriendin )

2) Ik heb een mooie nieuwe TV gekocht, maar geld voor een surround systeem kon er niet meer af. Nu zit ik voorlopig met mooi beeld, maar dat is niet in verhouding met het geluid Dit is mijn ultieme verlossing!
avatar van VaultDescendant
VaultDescendant ( 2981 ) 03-12-2014 15:16
Geluid is een erg belangrijk deel van de game-ervaring voor mij en wordt te vaak genegeerd door mensen die alleen op de op het eerste gezicht meer opvallende onderdelen letten.
Maar een goede soundtrack of het ontbreken daarvan kan erg bepalend zijn voor het succes van een spel of film.
Probeer maar eens een film te kijken of spel te spelen waarbij normaal een goede soundtrack zit en dat dan opeens die muziek ontbreekt. Opeens voelt het spel zeer vreemd en kaal aan, je merkt meteen dat er iets niet klopt en dat de sfeer ontbreekt. Goed geluid en een goede soundtrack zorgt voor een betere sfeer en betere ervaring.

De Concept E Digital zou hier voor mij aan bij kunnen dragen door het leveren van zeer hoge
kwaliteit geluid tijdens zowel het gamen als films kijken en surround sound te leveren, iets wat ik op dit moment niet heb omdat mijn geluid momenteel alleen uit mijn beeldscherm komt.
avatar van X360
X360 ( 1172 ) 03-12-2014 15:16
Ik ben zelf niet echt een audiofreak, laat staan dat ik veel geld aan apparatuur uit wil geven om alles beter te kunnen horen. Bij komt de audio van mijn consoles rechtstreeks uit de TV en de audio van mijn PC uit een 2.1 setje van Logitech.
Ik denk dat deze betreffende surround sound set van Teufel zeer welkom zou zijn en dat ik hiermee ook beter zou kunnen presteren. Bij het spelen van online shooters zou dit zeer goed uitpakken doordat ik dan ook de voetstappen van tegenstanders kan horen
avatar van Ivo001
Ivo001 ( 5577   17) 03-12-2014 15:21
Geluid is een van de belangrijkste onderdelen van een game. Naast de omgeving is het geluid toonaangevend (snap je? ) voor het neerzetten van de sfeer van een game. Zonder geluid is er geen sfeer. Geluid heeft in verschillende game genres verschillende functies. Bij een racegame als Gran Turismo kan je aan het geluid horen of je wielen nog grip hebben of dat je begint te slippen. Bij Horror games is het geluid vooral belangrijk om je de stuipen op het lijf te jagen. Een genre dat echt om het geluid draait zijn de muziekgames als Guitar Hero en Rockband. Die spelen veruit het lekkerst met het volume lekker hoog op een surround set. Ook bij shooters is geluid erg belangrijk. Hierdoor kan je je tegenstanders horen aankomen en daarop anticiperen. "Soundwhoren" was erg effectief in Black Ops 2 bijvoorbeeld.

Als het goed is ga ik rond kerst mijn PS4 van de woonkamer naar de slaapkamer verhuizen. Dan speel ik niet meer op een beamer met een 5.1 surround set
Ik ga wel een mooie gamemonitor kopen, en het zou dan natuurlijk supertof zijn als ik deze surround set van Teufel in mijn slaapkamer zou kunnen zetten. De stereo speakertjes van een monitor zijn natuurlijk niet optimaal
avatar van DragonflySoldier
DragonflySoldier ( 5912 ) 03-12-2014 15:22
Nu speel ik vaak met een headset omdat dan het geluid wat beter is. Maar zo een set zou geweldig zijn om horror games mee te spelen en me de hele tijd achterom te laten kijken terwijl daar een muur zit.
avatar van Poa1903
Poa1903 ( 478 ) 03-12-2014 15:22
Geluid is voor mij, naast graphics, het belangrijkste van gamen. Een spannende scène wordt pas indrukkwekkend als je speakers de creapy geluiden er kristalhelder uit kunnen gooien! Ben behoorlijk gek van speakers en dit zal mijn gamehoekje goch zeker perfectioneren,. Zo'n set, die volgens recensies de top van surround sets is, zal mijn liefde om te gamen toch nog ietsje vergroten!
avatar van RocketMad
RocketMad ( 56 ) 03-12-2014 15:24
Te weinig staan stil bij het effect van geluid in games, het enige wat telt bij velen zijn de graphics. Een goede game ervaring en immersie kan alleen ontstaan als zowel de grafische en auditieve samen een geheel vormen.
Een goed voorbeeld van een mooi geheel is Skyrim, waarbij de ambience en muziek een mooie setting neerzet die ineens verstoord kan worden door een draak die je in de verte hoort aankomen waarbij je meteen stopt met wat je aan het doen bent en op zoek gaat naar waar het geluid vandaan komt. Een surround set kan hier goed aan bij dragen omdat deze je laat horen waar het geluid vandaan komt waarbij er een instinctieve reactie ontstaat waarbij je meteen de richting op kijkt in game.
avatar van Doggyguard
Doggyguard ( 74 ) 03-12-2014 15:25
Elke gamer weet dat goede geluidseffecten en muziek een game kan maken of breken. Het is super zonde om een game te spelen met het standaard tv geluid terwijl de ervaring veel mooier wordt met een Surround Sound Set zoals de Teufel Concept E Digital. Helaas is mijn surround set een aantal maanden geleden kapot gegaan en staat de kwaliteit van het geluid van mijn tv gelijk aan een baksteen. Ik hoop dat de Teufel Concept E Digital mijn game ervaring weer compleet kan maken!

Succes iedereen
avatar van Jeffrey1
Jeffrey1 ( 25 ) 03-12-2014 15:25
Geluid is heel belangrijk, het is zelfs het verschil tussen leven en dood. Neem een schietspel zoals CoD: Advanced Warfare. Zonder goed geluid hoor je niet dat er iemand van achteren aan komt sluipen die een mes in je nek wil leggen, waar je dat met geluid wel hoort. Het heeft voor mij vele gefrusteerde tegenstanders opgeleverd..

Goed geluid is ook zeer fijn voor alle muziek (zowel normaal als in games), ik testte onlangs een goede set uit en het lijkt wel of alle muziek mooi wordt als je het daarop afspeelt.

De Concept E Digital zou dus voor een blije mij zorgen, voor gefrusteerde tegenstanders in games, en in nog grotere mate, voor ouders die nog meer willen dat ik op kamers ga, zodat zij eens een keer zonder geluidsoverlast tv kunnen kijken

Gegroet,
Jeffrey

avatar van Yojimbro
Yojimbro ( 16491 ) 03-12-2014 15:27
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen? En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?

Geluid is heel erg belangrijk! Ik wil altijd goed kunnen goed kunnen horen wat iedereen brabbelt. Het geluid wat uit mijn tv komt is standaard en daarom speel ik altijd met subtitles ON.

Speel soms ook met een Pulse op mijn hoofd, prachtig geluid natuurlijk, maar na een tijdje wordt dat ding wel zwaar en gaat t me irriteren. Concept E Digital zou een prachtige uitkomst en toevoeging zijn bij het gamen en ook bij het kijken van series natuurlijk
avatar van Jordanmaster
Jordanmaster ( 1441 ) 03-12-2014 15:27
Geluid bij games is voor mij heel belangrijk. Met competitief gamen kan goed geluid je een voordeel geven, maar voor mij gaat het juist om de sfeer. Als de soundtrack en alle omgevingsgeluiden goed naar voor komen kan ik extra genieten van een game. De Concept E Digital kan hier goed aan bijdragen, omdat ik net een week een PS4 heb. Mijn huidige boxen en headset zijn niet zo best En natuurlijk een filmpje kijken oid met zulk geluid is ook niet mis!
avatar van Smocho
Smocho ( 3090 ) 03-12-2014 15:28
Goed geluid tijdens het gamen is voor mij minstens net zo belangrijk als mooie graphics. Bijvoorbeeld in een horror game kunnen harde geluiden en goed geplaatste geluiden ervoor zorgen dat je extra nerveus wordt van de game. Bij een shooter zorgt goed 5.1 geluid ervoor dat je kunt plaatsen waar voetstappen en schoten vandaan komen, daarnaast kan het leiden toch een uiterst filmische ervaring!
Ik heb heel veel audio & video bronnen thuis staan, deze set zou naast het fantastische geluid dus kunnen toevoegen dat ik al mijn apparaten eenvoudig op 1 apparaat zou kunnen aansluiten doordat de Teufel Concept E-digital set 6 audio ingangen heeft. De voorversterker maar vooral de subwoofer lijken mij de ideale set-up om mij die filmische game ervaring te bieden!
avatar van Kuros
Kuros ( 153 ) 03-12-2014 15:30
Zonder geluid kan ik net zo goed weer buiten gaan spelen, voetballen en tennissen zoals ik dat vroeger jaren heb gedaan. Waar het geluid van vallende ballen, harde overtredingen en geschreeuw van mensen klinkt zoals het hoort. Als ik dan Fifa speel Wil ik ook dat geluid horen, een ervaring die net zo echt begint te worden als wanneer je het echt doet.

Buiten gamen geniet ik natuurlijk ook van gruwelijk geluid met mooie bas.
Ik denk dat ik mijn 2.1 Z2300 cadeau doe aan mijn vrienden als ik dit setje win

Succes iedereen.
Zelf speel ik ook graag CS:GO waarbij geluid natuurlijk onmisbaar is. Met mijn 7.1 headset hoor ik geluid in alle richtingen, waar dit voor mij een geweldige ervaring geeft zie ik soms met afgrijzing aan hoe vrienden naar mij soms met hun simpele laptopgeluid of zelfs zonder geluid spelen...
avatar van Atomicheartbeat
Atomicheartbeat ( 998 ) 03-12-2014 15:44
Samen met mijn vriendin speel ik vaak horror/survival games. Dat zijn echt spellen waar wij beide helemaal door opgezogen worden. Zonder goed geluid zouden we niet heel erg schrikken en totaal niet bang zijn.

Vooral bij de game Outlast waren de geluiden het belangrijkste van het hele spel. Na een halve hartsverlamming (dankzij het geluid wat altijd tergend hard is tijdens dit soort stukken) moesten we echt stoppen met spelen. Het werd te echt, mijn vriendin kon niet meer slapen, en ik trilde een uur later nog na... Leuk joh!

De teufel Concept E Digital zou perfect voor ons zijn doordat de speakers draadloos zijn en wij daardoor eindelijk geluid om ons heen kunnen hebben. Nu is dat met draden onmogelijk omdat de katten losse draden te interessant vinden. Verder is goed geluid bij Disney films (die wij wekelijks kijken) ook geen overbodige luxe. Nadat we doodsangsten hebben uitgestaan tijdens het spelen van horror games is het namelijk heerlijk om samen met Disney films mee te zingen!
avatar van Heliosfive
Heliosfive ( 373   2) 03-12-2014 15:50
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen?
Zoals elke volwaardige gamer weet is geluid van uiterst belang in de competitieve scene. Zoals eerder genoemd luister je goed naar de voetstappen van andere spelers, naar de callouts van je teamgenoten en een getraind oor in combinatie met een goede kwaliteit audio setup kan je zelfs tippen welke wapens je tegenstander gebruikt of hoe dicht je tegenstander achter je rijdt in een racegame en aan welke kant je wordt ingehaald.

Echter als fanatiek muziekliefhebber en cameraman/video-editor heb ik altijd eerst mijn PC, auto en telefoon uitgerust met goede geluidssystemen, het is immers work before play.

En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?
De Concept E Digital zou direct aan mijn next-gen console gaan en daarmee de finishing touch zijn aan mijn home entertainment set. Dan ga ik direct Star Wars: Episode II: Attack of the Clones kijken om de Seismic bomb scene te beluisteren.

Succes allemaal!
avatar van GinneSchrik
GinneSchrik ( 4212 ) 03-12-2014 15:52
Als je zoveel kinderen hebt als wij, dan is het geluid in je games alles voor je. De hele dag hoor je dingen als: "papa, papa, m'n oog doet pijn want ik heb er met een stift ingeprikt", "papa, papa! Ik ben klaaahhaaaaarrr!" of "papa, papa, doe maar nie Beffelfielt spelen..doe maar Mario opzetten". Ik. Word. Gek.
Maar raad eens wie het laatst lacht als hij z'n Teufel 'concept E digital' weet te scoren? Juist, papa! Schreeuw maar zo hard jullie willen, papa zit in z'n eigen wereldje...ver weg van snot, poep en domme vragen, maar genietend van het kraakheldere geluid van m'n high end surround sound set!

Teufel; all I want for Christmas, is you!
avatar van Savescreen
Savescreen ( 600   1) 03-12-2014 15:52
Vaak als er iets spannend of eng is in een game of film kan je misschien het geluid zacht of uit zetten. Dat veranderd dan de hele sfeer. Met goed geluid kan je je perfect inleven. Het is allemaal deel van de ervaring.

Soms hoor je ook geluiden die zich buiten het scherm afspelen. Zo ben je in het voordeel als je er snel op moet reageren. Met slecht geluid maak je dat heel niet mee en kan het voor een frustrerende situatie zorgen. Ik vind het zelf ook heerlijk om naar een goede soundtrack van een game te luisteren.

Gister heb een nieuwe tv gekocht maar wat ik mis is nog mooi geluid. Ik was al op zoek naar een mooie set maar als ik echt goed geluid wil valt het eigenlijk al snel buiten mijn budget.
Ook een wat knus kamertje en met een goede surround set lijkt het mij zo mooi om echt middenin de game te zitten! Het bespaard me dan ook meteen de moeite en geld met het zoeken van een andere (:

avatar van Remedy
Remedy ( 1287   2) 03-12-2014 15:56
Wat is nou irritanter als je voorzichtig door een duister en digitaal tunneltje loopt en geconcentreerd luistert of je jouw vijand ergens hoort lopen?

Nou dat kan ik je uit ervaring wel degelijk vertellen:

Uitzendingen van biddende mensen en reclames waarbij jouw speakers letterlijk de frequentie van die uitzendingen oppakt. Enfin.

Je loopt het tunneltje in. Het lijkt net of iemand achter je aanloopt. Je kijkt snel achterom. Ohh. Het zijn waterdruppels die van het plafond sijpelen en krakend uit elkaar spatten wanneer ze in een plasje terecht komen.

Verward kijk je weer de andere kant op. Daar staat je vijand en je wordt beschoten met een bazooka op 1 meter afstand.

" doffe poefff "

Ben je nou beschoten door een lullig pistooltje? Of was het nou echt een bazooka? Je had toch net het bassvolume op de hoogste stand gezet?

Na het respawnen hoor je op de achtergrond dat de bidsessie ten einde loopt. Irriterend kijk je naar de brandende fakkel aan de muur links van je. Wacht eens even..je hoorde het vuur toch voor je knetteren?!?

Laat Concept E Digital mij helpen om digitale ruimtes eindelijk audiotechnisch en kraakhelder te beleven. En om het geluid zo af te stemmen, dat het meer dan klopt van wat je wilt horen
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6571 ) 03-12-2014 15:56
Pfoe, euh... Geluid is enorm belangrijk voor mij. Niet alleen bij films of de TV maar bij gamen vooral. Het is uiteindelijk een soort obsessie die je niet meer los kunt laten... Geen Dolby Master Audio of ATMOS? Dan merk je het in de ervaring die je krijgt. Inferieur geluid kan gewoon echt niet. Helaas begint mijn oude Philips AMBX set nu te kraken en te piepen. ik zal in de komende paar jaar toch echt iets anders moeten uitzoeken. Of Teufel dat gaat bieden met deze E-Digital set? Daar komen we maar op één manier achter natuurlijk!
avatar van Jpdr
Jpdr ( 96   1) 03-12-2014 15:58
Geluid maakt een horror game eng
Geluid maakt een shooter game de shooter van t jaar
Geluid maakt een thriller game spannend
Geluid maakt een avontuurlijke game een avontuur om nooit meer te vergeten.

Geluid zorgt voor herkenning,
Geluid is de reden dat ik game.
Geluid maakt een game een game.

En deze set Concept E Digital zou ervoor zorgen dat ik dit gevoel nog uitgebreid mag blijven voelen en ervaren zoals iedere gamer wel zou willen!
avatar van Xandrilios
Xandrilios ( 304   2) 03-12-2014 16:05
Altijd gedacht dat ik alleen voor graphics zou gaan. Geluid en muziek deden me niet zoveel, althans dat dacht ik. Tot de dag dat mijn vader aanbood om zijn superbe sound system aan te sluiten op mijn console. Momenten zoals het onderwater zwemmen in Tomb Raider Underworld en je letterlijk de druk van het water kunt voelen op je oren zijn legendarisch!
En wat blijkt daarnaast? Alle games waar ik écht van heb genoten, hebben een zeer goede en memorabele soundtrack. Voor mij en vele gamers met mij is de audio een pilaar van de spelervaring, ondanks dat we ons daar niet van bewust zijn.
Ik geloof dat de Teufel Concept E Digital mij die ervaring kan geven die ik had toen mijn vader's geluidsysteem me liet horen hoe games werkelijk klinken!
avatar van Humswa
Humswa ( 204 ) 03-12-2014 16:10
Geluid is belangrijk voor me, simpelweg omdat ik een audiofiel ben. Ik hoor al snel het als geluid goed of niet goed klinkt en ik kan me irriteren bij geen goede sound. Bij shooters moet mijn kamer trillen en moet ik mijn vijanden van achter horen aankomen. Bij racegames speel ik het liefst vanuit de cockpit, geluid kan deze ervaring alleen maar versterken!

Van Teufel heb ik veel goede verhalen gehoord en ik denk dat ook deze Teufel set mij in mijn behoeft kan voorzien. In de voorkamer moet er nog een goede speakerset komen die game, film en muziek geluid perfect afspeelt. Daarnaast is bluetooth een geweldige bijkomstigheid, waar ook mijn vriendin van zal genieten i.c.m. Deezer.
avatar van Raylan
Raylan ( 76 ) 03-12-2014 16:12
Hoe belangrijk? Vrij belangrijk. Geluid hebben bevordert het speelplezier aanzienlijk, en de aanwezigheid van uitvoer voor dat geluid vergemakkelijkt de overdracht.
avatar van Nippy
Nippy ( 21 ) 03-12-2014 16:14
Zonder goed geluid ben je slecht uit,

Teufel is als merk helemaal topjes,
mocht ik deze winnen ben ik helemaal in me nopjes.

Mij oude samsung set heeft zijn beste tijd gehad,deze Teufel Concept E Digital
zou zeker niet misstaan onder mij tv.
avatar van DunTee
DunTee ( 455 ) 03-12-2014 16:14
Quote:
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen? En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?


Belangrijk? Het is een must. Leven zonder geluid lijkt me verschrikkelijk. Sinds het begin van mijn studie zit ik bij een jongen in de klas die slechthorend/doof is. Nou kan hij veel met z'n tolk communiceren maar geweldige soundtracks, muziek whatever dat bestaat gewoon niet bij hem. Dit heeft mij heel erg mijn eigen oortjes laten waarderen.

Bij het gamen speel ik eigenlijk altijd met het geluid van de TV, simpelweg omdat ik geen geld heb voor fancy boxen of iets dergelijks. Concept E Digital zou mij echt heel erg helpen bij het gamen. Maar wacht! Niet ALLEEN het gamen! Ik ben sinds kort begonnen met muziek producen! FL Studio 11 is wat ik gebruik, maar met mini boxen uit de prehistorie op mijn computer is het allemaal net even wat minder.

Ik zou het echt heel erg tof vinden om wat hulp te krijgen door deze set! Deze arme student kijkt er nu al naar uit!

Iedereen veel succes met deze super toffe prijsvraag!
avatar van Sandinski94
Sandinski94 ( 150 ) 03-12-2014 16:16
Geluid is bij gamen van essentieel belang voor mij, aangezien ik vooral intense shooters speel, draagt geluid heel veel bij aan je beleving, ik zit dan meer in de game. Deze geluidsset zal daar enorm aan bijdragen, al is het maar alleen om de Halo (Master Chief Collection) soundtracks op het volle volume af te spelen..!
Dan daarbij houdt mijn broer me weleens wakker snachts met zijn muziek op zijn geluidsset. Ik zou geen echte broer zijn wil ik hiermee geen tegenprestatie leveren :-)
avatar van Sixtripple
Sixtripple ( 65 ) 03-12-2014 16:16
Het belang van goede audio tijdens gamen is essentieel. Het bepaald de sfeer van de game en draagt ook echt bij aan de algehele gameplay ervaring. Het detail van de graphics wordt alsmaar hoger en zo ook het detail in audio. Deze Teufel set is daar natuurlijk uitermate geschikt voor en zal er voor zorgen dat je ook daadwerkelijk iedere voetstap hoort en regendruppel hoort vallen. Momenteel komt het geluid van mijn ps4 uit mijn tv speakers en game ik dus slechts op halve kracht. De Teufel set zal het geluid naar het hoogste niveau tillen en mijn game ervaring naar "the next level" brengen!
avatar van Naskomplex
Naskomplex ( 6 ) 03-12-2014 16:19
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen? En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?
-----------------------------------------------------------------------------------------
Geluid tijdens het gamen is zeer belangrijk, het trekt je als het ware in het spel wat je speelt. Tevens is geluid is ook belangrijk bij het gamen als je geroepen wordt om te helpen bij een of andere irritant klusje. Geluid wat harder zetten en vervolgens zeggen dat je het niet hebt gehoord

Wat zou de Concept E Digital voor mij kunnen bijdragen? Ik speel op het moment op het TV-geluid en als ik de review lees over de producten van Teufel dan zou dit een nieuwe ervaring moeten worden wat betreft het geluid bij het gamen.
avatar van Eshura
Eshura ( 658 ) 03-12-2014 16:34
Zoals Simon van Insidegamer ook een keer zei:
"Geluid is al de halve game."

Tijdens het gamen is geluid belangrijk. Ik geniet er het meest van tijdens de singleplayer. Ik zet normaal het geluid altijd erg hard om er zoveel mogelijk van te genieten. Dit maakt het ook realistischer waardoor ik echt het gevoel krijg in de game te zitten.

Het zou tof zijn om zo'n pakket te winnen. In het weekend komen mijn broers vaak langs en dan kijken we met veel plezier met elkaar mee of spelen samen.(we zullen niemand echt storen, want onze epische game avonturen vinden vooral in het weekend plaats) en ik geniet nog meer van het spelen. Jullie kunnen iemand een geweldig einde van het jaar schenken.

Het is dus een win-win-win situatie als ik win.
Het is dus een win-win-win situatie...
Maar ik zal bij deze mooie nieuwe set ook nieuwe games nodig hebben en via jullie site bestellen. De sites waar ik deze spellen vandaan haal zullen hier ook blij mee zijn.

Dus mocht ik winnen. Dan hebben we minimaal te maken met een:
Win-Win-Win-Win situatie
avatar van Rodney
Rodney ( 154 ) 03-12-2014 16:35
Geluid is voor mij tijdens het gamen enorm belangrijk. Als ik Forza speel wil ik de motoren horen brullen, bij Call of Duty wil ik voetstappen kunnen horen tussen de kogels door. Bij een spel uit de Zelda serie wil ik kunnen genieten van de meeslepende achtergrondmuziek, en bij Resident Evil wil ik bijna misselijk worden van de smerige geluiden.

Op dit moment speel ik zowel op de PC als op de console met een headset (ja, dus ook op de bank), aangezien mijn speakers een simpel setje van Logitech zijn die het geluid niet tot zijn recht laten komen. Deze Teufel set zou hier voor mij verandering in brengen door mijn hele kamer te vullen met geluid, en me daarmee middenin de game te plaatsen.
avatar van Freddyfurr
Freddyfurr ( 7 ) 03-12-2014 16:37
Geluid is niet alleen belangrijk tijdens het gamen om de vijand te horen aankomen in de vele FPS games die ik speel...

Geluid is belangrijk om het super mario deuntje in te mixen aan het einde van een feestje...

Geluid is belangrijk als je met je vriendin een wijntje drinkt en een zwoele achtergrond plaat op zet...

Geluid is belangrijk als je klassieke muziek op zet om even wat uren door te studeren...

Geluid is belangrijk......... shit $#$ jullie hebben me overtuigd dat ik een beter geluidsset nodig heb dan mijn huidige 50€ set. Need I say more...
avatar van Juhrat
Juhrat ( 318 ) 03-12-2014 16:50
Geluid is enorm belangrijk om de beleving van de game compleet te maken, hier ben ik ook echter pas sinds kort achter gekomen. Voorheen heb ik altijd gegamed met het geluid van de tv maar sinds kort pak ik steeds vaker mijn Beats by Dr Dre erbij om de beleving compleet te maken. Echter is headset tijdens het gamen niet ideaal en al helemaal niet als je met zijn tweeën gaat gamen, hierin zou de Teufel dan ook voor mij een belangrijke meerwaarde betekenen
avatar van Miesie
Miesie ( 2352   2) 03-12-2014 16:50
Natuurlijk is geluid belangrijk tijdens het gamen. Van mijn kinderen heb ik geen last (die doen gewoon mee met gamen namelijk), maar mocht ik winnen dan kan ik in elk geval het geluid harder zetten als mijn vrouw weer eens aan het zeuren is. Momenteel gaat mijn geluid via de televisie en ja als je dat harder zet dan hoor je mijn vrouw er af en toe nog steeds boven uit!
avatar van Lachnat
Lachnat ( 160 ) 03-12-2014 16:50
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen?

Op een schaal van 1 tot 10 zeker een 12.
Niet alleen om de vijand aan te horen komen maar ook voor de steeds mooiere soundtracks. Het ronken van de motor of de piepende banden bij het remmen in een race spel.
Zonder geluid kan ik gewoon niet gamen.

En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?

Als ik het zo lees gaat de Concept E Digital ervoor zorgen dat ik de bovenbuur vouw haar voetstappen niet meer ga verwarren met de voetstappen van vijanden.
Daarnaast zal de set zeer handig zijn om de Duitse herrie van 3 huizen verderop te overtreffen met hardcore.
avatar van Zirkonium
Zirkonium ( 487 ) 03-12-2014 16:55
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen? En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?

Om maar met de deur in huis te vallen:
Geluid bevestigd je euforie na het verslaan van die lastige boss of het afronden van die ellendig lastige missie. De muziek, de effecten, explosies die volgen naast een eventuele aftiteling of overview van de net gepleegde carnage maakt je gamerhart weer net iets groter.

Wat een krachtige zuivere set zoals deze Concept E Digital zou toevoegen aan dit gevoel is het nog krachtiger en zuiverder overbrengen van het geluid wat de makers bedoeld hebben. Je zet je tv standaard op mute, je pc boxjes kunnen de prullenbak in, deze set laat je pas echt weten wanneer je succesvol bent, een held, een loodgieter. Je eindigd elke game achterover geblazen in je stoel terwijl je je vuisten balt, een grimas opzet en een orgasmische OOOOOHHHHH YEAAAHHHH laat horen.
avatar van Avatar486486
Avatar486486 ( 7 ) 03-12-2014 16:57
Geluid vind ik erg belangrijk omdat je veel leukere ervaring krijgt met de game.
Spellen als Call of Duty is ook echt geweldig met zo'n speaker.
Nou ga ik niet zeuren dat je niet van het spel kan genieten als je je tv speaker gebruikt.Nee natuurlijk niet, alleen is het wel echt epic als je zo'n surround speaker hebt.
avatar van Marty
Marty ( 57 ) 03-12-2014 17:01
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen?
Het is enorm belangrijk, het geeft niet alleen meer plezier aan je game beleving maar ook los van de game zijn er prachtige stukken gecomponeerd, die ik en vele andere graag los luisteren onderweg naar werk of chillend thuis. Ik ga dan ook graag met me maten naar games in concert om een avondje te genieten van de vele game muziek dat er gespeeld wordt.

En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?
Ik ben pas verhuisd in me eigen flatje en ben aan de lieve sint aan hett vragen(sparen) voor een leuke game tv enige wat ontbreekt natuurlijk is een fantastisch geluid systeem als de deze. Het zou super zijn om deze te mogen winnen helemaal omdat ik bijna jarig ben
avatar van Allthijme
Allthijme ( 4 ) 03-12-2014 17:07
Gamen zonder geluid is het zelfde als naar de hoeren gaan zonder geld, het ziet er af en toe best leuk uit, maar je mist de hele ervaring !!

Hoewel ik onkyo boxjes in mijn laptop heb zitten zou de Concept E Digital me echt helpen aan een (gaming) oorgasme
avatar van Master Mieg
Master Mieg ( 390 ) 03-12-2014 17:09
Geluid is ontzettend belangrijk! Het helpt je in de belevenis. een game beleef je veeeeeel beter als je goed geluid hebt. Of je nou een shooter speelt waarin de geweren knallen om je heen alsof je er midden in zit een race game waar je de piepende banden om je heen hoort scheuren en krijsen of gewoon de mooie muziek van je RPG game fijn door je speakers hoort komen geluid is gewoon een toevoeging dat de game zooooo veel leuker maakt!!

Terwijl ik dit type heb ik dan ook geen flauw idee waarom ik er zelf gewoon geen heb!! Belachelijk ik Snap dat ik niet serieus genomen kan worden op deze manier dus als de prijs naar iemand anders gaat heb ik er begrip voor,,,

MAAR mocht ik de prijs winnen dan tel ik eindelijk weer mee! kan ik weer serieus genomen worden en lang en gelukkig leven! Budgetgaming BEDANKT VOOR DEZE KANS!!
avatar van Bas de bom
Bas de bom ( 39 ) 03-12-2014 17:09
Geluid bbij het gamen is belangrijk omdat je dan vaak dingen net iets sneler HOORT aankomen. Somminge dingen zie je niet je hoort ze allen. En dus is je game ervaring 10 keer zo goed met goed geluid.

Mijn hond heeft mijn headset kapot gemaakt, een puppy, dus ik zat al te kijken naar een nieuwe. Ik speel momenteel met een slechte luidspreker, maar dit zal het natuurlijk veel makkelijker en beter maken, want met speaker spelen is het aller lekkerste.
avatar van WaaRLaNDeR
WaaRLaNDeR ( 2295 ) 03-12-2014 17:13
Geluid is voor mij essentieel bij het gamen of film kijken.

Ik gebruik voor het gamen ook bijna altijd mijn A50 headset en als de rest van de familie weg is uiteraard mijn 5.1 geluidsset.

Mocht ik deze set winnen dan gaat hij naar onze zoon die op zolder zijn eigen game en chill ruimte heeft.
Hij game nu op een monitor met echt een afschuwelijk geluid dus dat zal me even een upgrade worden dan.


Bedenk me nu wel gelijk dat hij van ons dan een versterker kado moet krijgen want van €10,- kranten rondbrengen in de week zal het setje anders nog niet gebruikt kunnen worden en dat zou zonde zijn.

Spannend hoor, nou succes weer aan iedereen.!
avatar van SB4Y
SB4Y ( 103 ) 03-12-2014 17:14
50% van de game is beeld, de andere 50% is natuurlijk het geluid. Onmisbaar dus! De Concept E Digital zal mijn game ervaring aanzienlijk verbeteren, aangezien mijn speakers na meer dan 10 jaar beginnen te verslijten.
avatar van Dorsos
Dorsos ( 167 ) 03-12-2014 17:15
Geluid & Plezier in gamen is voor mij als Sinterklaas & Zwarte Piet, Peppie & Kokki, Bassie & Adriaan, Pinda's & Kaas, Pizza & Hawaï, Ham & Burger, Patat & Met...

Het één kan niet zonder het ander.
avatar van Fernando93
Fernando93 ( 1459 ) 03-12-2014 17:20
Geluid hoe belangerijk is dit voor mij. Zie sinterklaas tegen mij. Zonder geluid speel ik geen game goed. En is voor mij net als sinterklaas zonder snoep goed. En potje fifa zonder geluid ? Zet dan maar de Televisie weer uit. Ja zo slecht speel ik dan. Dat ik er totaal geen bal meer van kan. Dus waarom is geluid zo belangerijk voor mij. Geluid en spelen is voor mij hij en zij.

Verder is teufel al jaren en topper in het geluid. En ga ik graag met deze pracht boxen knallend het oudjaar uit.
avatar van Immortalbenny
Immortalbenny ( 447 ) 03-12-2014 17:21
Zonder geluid geen game vind ik. Je moet de muziek in je boten kunnen voelen. Sommige games doen dit zo mooi zoals bv Kingdom Hearts.
De Concept E Digital zal er voor zorgen dat ik me helemaal kan verliezen in een game.
xx B
avatar van MrLuca11
MrLuca11 ( 80 ) 03-12-2014 17:23
Geluid zorgt ervoor dat ik het spel beter snap en beter kan spelen. Als voorbeeld neem ik een sluipspel, want hier moet je de voetstappen horen zodat je er voorbij kan sluipen.
Ook zorgt geluid voor een ultieme game-ervaring. Tegenwoordig draait het allemaal om next-gen graphics, maar we moeten het geluid ook niet vergeten.
Hoe beter het geluid, hoe leuker ik het spel vind.
De Concept E Digital zou deze game-ervaring helemaal fantastisch maken, want het geluid van mijn televisie is nog net niet goed genoeg om me helemaal in de gamewereld te kunnen leven!
avatar van Applefanboy69
Applefanboy69 ( 81 ) 03-12-2014 17:31
Vaak als mensen beginnen over virtual reality praten ze altijd over een 4K tv of een oculus rift. Als ik over virtual reality praat heb ik het over de geluidskwaliteit. Er is niks mooier dan een game zoals Tomb raider of Alien Isolation met de volledige geluidservaring. Zonder goed geluid is er simpel weg niks aan, je beleeft de spanning gewoon niet. Zoals als het gezegde luid: Een film zonder geluid in een stomme film. Mooi dubbel zinnig.
Deze pracht set van Teufel zou aan mijn audio verslaving prima kunnen bijdragen, door budget problemen ben ik gedwongen oordopjes te gebruiken
Daarom hoop ik, ook al win ik niet, ooit zo'n mooie set te kunnen kopen, zodat ik virtual reality kan gamen.
avatar van Franckster
Franckster ( 290 ) 03-12-2014 17:31
Gamen zonder perfect geluid is hetzelfde als zwemmen in een zwembad zonder water of een hamburger eten zonder burger, een boek lezen met blanco pagina's. Kortom je hebt er niet het plezier van waar de makers de games voor hebben gemaakt.

Ik bedoel je kijkt ook geen film met een lasbril op en je smeert jezelf ook niet in met zonnebrandcrème om in je bed te gaan liggen slapen. Helaas is het slechte geluid wel het geval bij mij op dit moment omdat mijn oude boxen het onlangs hebben begeven na jarenlange trouwe vriendschap...
avatar van Martijn3107
Martijn3107 ( 109 ) 03-12-2014 17:35
Geluid is heel belangrijk voor mij en het voegt zoveel diepgang toe aan games. Bij multiplayer games helpt het mij goed om sneller te bepalen waar de vijand zich bevind door inslag van kogels of granaten op een bepaald punt in de map. Bij singleplayer games voegt het heel veel toe. Ik neem als voorbeeld al de soundtracks van sommige games hoe mooi die wel nu kunnen zijn. De stemmen zijn ook van groot belang natuurlijk anders zou ik nooit zo goed vermaakt worden met een verhaal. Het geluid van stromend water wie kent het niet. En als je dat hoort gewoon herinneringen kan krijgen aan een spel, voor mij is dat dus skyrim. Maar soms kan geluid ook negatief zijn al gebeurt het niet vaak, voor mij is dat dan het Nederlands commentaar bij FIFA. Maar met dat negatieve geluid valt ook soms best veel mee te lachen. Dus eigenlijk is geluid alles voor mij.
avatar van Cejays
Cejays ( 40 ) 03-12-2014 17:37
Stilte........... Een windvlaag.......... Een druppel valt op de voorruit van je auto........ Aanzwellende motoren..... De lichten gaan één voor één op rood. Huilende motoren, de lichten gaan uit en een orkaan van geluid.
De accelererende Ferrari. De toeren teller word genegeerd want het geluid van de motoren verraad wanneer je moet schakellen.
De laatste bocht. Je hoort de piepende banden als je afremt. Je drift er door heen en komt met nog meer snelheid de bocht weer uit. De motor geeft alles wat hij heeft. Huizen schieten voorbij, de finish naderd, de tegenstanders zijn verslagen, het publiek gaat uit zijn dak,..... The sound of victory.

De waarde van goed geluid is niet te beschrijven, dat moet je ervaren.
Het laat zich raden dat een goed geluidsysteem daarbij een wereld van verschil maakt
avatar van MarvelousMax
MarvelousMax ( 6066 ) 03-12-2014 17:37
Geluid vind ik in games zeker belangrijk; Als ik zonder geluid speel merk ik dat ik online minder win (ik hoor de tegenstanders niet, ik heb niet door dat iemand 'pingt' in league of legends) en muziek tijdens het gamen is not done.
Wel moet ik zeggen dat ik geen audiofiel ben en de fijne kwaliteit van audio niet zo kan waarderen als veel anderen, maar er is toch een reden waarom ik graag de set zou willen winnen... Op het moment produceert mijn subwoofer namelijk een constante bromtoon, ook als mijn computer uit staat. De enige oplossing is op het moment de subwoofer uitzetten als ik mn boxen niet wil gebruiken, vrij vervelend. Dus een nieuwe geluidsset zou niet verkeerd zijn
avatar van Dan
Dan ( 1994 ) 03-12-2014 17:40
Het geluid bepaalt de game ervaring punt. Ook al is het beeld wat stroef, als er een goede sound uitkomt is dat snel vergeten.

Maar niet alleen de game ervaring maakt dit leuker, ook film kijken en muziek luisteren wordt er zoveel mooier van. Ik weet nog goed dat de eerste 5.1 DD surround setjes op de markt kwamen. Dat in combinatie met de overgang van VHS naar DVD... Wat een genot. Vooral aan het begin soms nog beter dan sex. Van het stroeve stereo op de VHS naar 5.1 op DVD. Later kwam daar DTS bij wat het nog zoveel meer intenser maakte. Een mooi voorbeeld is de serie Band Of Brothers. Hierbij werd de sfeer gewekt alsof de kogels je letterlijk om de oren vlogen. Dat creëer je alleen met een goede geluids installatie. Dus nogmaals, het geluid, bij gebruik van welke media dan ook maakt de ervaring.

Deze set doneer ik aan mijn zoon mocht ik winnen. Hij speelt altijd
Skyrim en wat een ervaring zou dat voor hem worden met zo'n set erachter...

avatar van Zane
Zane ( 65 ) 03-12-2014 17:41
Zoals velen hierboven vind ook ik geluid zeer belangrijk. Mijn huidige game is GTA V waarbij ik met mijn Crew de raarste capriolen uithaal. De explosies van menig voortuig zou perfect uit de verf komen kwa audio met dit prachtige geluidssetje de Teufel Concept E Digital. Het is dan ook geluid wat de game ''compleet'' maakt.

Echter doe ik het natuurlijk niet alleen voor de explosies. Stiekem is mijn voornaamste reden dat ik de prostituees in GTA V beter wil horen kreunen + de dirty talk in surround sound zou echt een ultiem hoogtepuntje geven. Wellicht dat mijn onderburen dan ook eens kunnen meegenieten inplaats van andersom.
avatar van Matthijs697
Matthijs697 ( 3 ) 03-12-2014 17:44
Na een aantal keer mijn schoen te hebben gezet zonder resultaat, ben ik bang dat ik niks meer krijg van onze goede sint. Pakjesavond wordt hier helaas niet gevierd dus hoop met deze prijsvraag toch nog mijn enige cadeau te krijgen voor de feestdagen.

Gelukkig heb ik mij in mei al getrakteerd op een ps4. Nu is het beeld uitstekend, maar het geluid nog niet van hoge kwaliteit. Deze set van E Digtal zou dan zeker van pas komen en het gamen een stuk leuker maken Goed geluid is na beeld het belangrijkste wat een gamer zoals mij nodig heeft.
avatar van Seepma500
Seepma500 ( 179 ) 03-12-2014 17:45
Zeer simpel : om het geluid zo echt mogelijk te krijgen en vooral in de horror-genre om echt helemaal van de kaart te gaan. (door het schrikken). mijn ouders zullen het ook mooi vinden om het allemaal aan te horen. bij deze geluidsset zou het perfect zijn om dus alle games te ervaren.
avatar van Mouser112
Mouser112 ( 859   1) 03-12-2014 17:47
Er was eens een spel waar je niets bij hoorde..... HUH dat klopt niet.
Dat kan natuurlijk niet, wie speelt er nu een spel zonder geluid, maar stel je nu eens voor de je dat zelfde spel kan spelen met het beste geluid wat er is.... om bij weg te dromen, als je het mij vraagt.

Met shooters luister je al snel naar voetstappen, want dit is natuurlijk in te stellen en met andere games zijn juist de special effects erg mooi zoals bijvoorbeeld bij final fantasy.

De concept E digital zal niet alleen een mooie aanwinst zijn voor in mijn woonkamer, het zal er perfect bij passen, het design is om je vingers bij af te likken en het geluid streelt je oren. De Subwoofer zal je verplaatsen in je stoel, want zeg nu eerlijk, de persoon die deze set wint zet hem keihard aan. Gewoon omdat het kan!

Lekker lui op de bank en je denkt, oe dit stuk wordt een vette vechtscene. Je pakt de afstandsbediening die je klaar hebt liggen op je buik en zet de boxen een flink stuk harder. Nee nu is die sensatie compleet, Kill Bill en de hobbit waren al goede films, maar nu is naast het gamen ook de Film om je vingers bij af te likken, zo lekker en zo mooi als de nieuwste Ferari!
avatar van TheGuy
TheGuy ( 551 ) 03-12-2014 17:54
Geluid is eigenlijk voor alle games die ik speel ontzettend belangrijk. Of het nu een Shooter is waar je tegenstanders van ver aan hoort komen en je zo een tactisch voordeel krijgt, een mooie storyline waar de muziek al galmend je kamer doet verheffen tot heuse thuisbioscoop of de oh zo belangrijke intro's naar het hoofdmenu (oh wat zou ik graag de HALO theme song keihard op die boxen af willen spelen totdat de politie aan mijn deur staat na klachten van de buren)
Maar misschien nog wel dé beste functie waar de Concept E Digital aan bij kan dragen is het wel het overstemmen van mijn huisgenoten die mij altijd storen als ik lekker een potje zit te gamen. Met deze set kan ik lekker in mijn uppie, als de introvert die ik ben, keihard een game spelen en me even wanen in een digitale wereld :-) Met zo'n kado zou de decemberweek toch niet meer stuk kunnen.
avatar van Luke
Luke ( 1414 ) 03-12-2014 17:56
Om heel eerlijk te zijn, heb ik me nooit echt bezig gehouden met geluid. Echter denk ik daar sinds kort heel anders over. De surround set bij de ouders van een kennis van me deed mij tijdens het kijken van een film veel deugd. De opkomende wooooosh van linkse achter naar rechtsachter. En de heerlijke trillingen van de subwoofer. Echt top! Wie wil dat nu niet tijdens het spelen van de nieuwste games op je badjassen ps4. Vieer
avatar van JohanStompwijk
JohanStompwijk ( 87 ) 03-12-2014 18:00
Goed geluid is belangrijk voor de game ervaring. Maar goed geluid is vooral leuk!
Concept E digital zou mij daarbij kunnen helpen, omdat ik nu met 2 simpele boxjes speel, waar niet zon best geluid uit komt.
avatar van Jeroendewaal
Jeroendewaal ( 1814 ) 03-12-2014 18:05
Geluid in een game is net zo belangrijk als de visuele pracht en de gameplay.
Het voegt echt een extra dimensie toe en dat zie ik vooral wanneer mijn zoontje van 7 meekijkt.

Dit heb ik vroeger vooral gemerkt bij het spelen van Dead Space.
De eerste keer dat ik het speelde lag Sebastiaan al op bed en moest het geluid zacht (lichte slaper).

De spanning was er wel maar niet zo erg als de dag daar op.
De volgende dag speelde ik het met de volumeknop flink open, en het leek wel of ik een ander spel speelde.
Zo.......intens.....geweldig.

De Teufel zou vanwege de bekendheid op het vlak van kwaliteit de ervaring nog beter maken.
Ik denk zelfs dat het herspelen van Dead Space een geheel nieuwe ervaring zal zijn.

Daarnaast is de Teufel lekker compact en is voor met name mijn vrouw geen doorn in het oog.....het zou dan namelijk wel in de woonkamer staan.

Vooral kijk ik er naar uit om de emoties bij mijn zoon te ervaren zodra hij het geluid uit de Concept E hoort komen.
Die lach bij Sackboy, het bijna in zijn broek plassen bij het horen van de Crazy Rabbits en de spanning bij het zien van een grote baas in Mario.

Geluid zorgt dus niet alleen voor de beleving van het spel te versterken, maar ook de band met je kind!
avatar van Uribium
Uribium ( 2975 ) 03-12-2014 18:07
Geluid voegt aan elk spel waarde toe, shooters om je tegenstanders te horen, actie games om te reageren op die speciale move van je tegenstander en het weet in RPG's een ambiance te creëren om jezelf in kwijt te kunnen raken. Ik hoop daarom ook deze Teufel set te winnen om mezelf weer te kunnen verdiepen in wat titels die ik graag nog een keer in Full-Surround sound wil her-bezoeken. Ik ben echt benieuwd hoe dat epische moment van mijn favoriete boss-fight muziek (The Guardian - Darksiders 2 Klik begint bij 0:15 ) Klinkt door deze sappige teufel set!
avatar van Szura91
Szura91 ( 35 ) 03-12-2014 18:08
Geluid is één van de belangrijkste aspecten van het gamen voor mij, bij Battlefield vliegen de kogels je om de oren figuurlijk dan trilt je kamer door de bass dit is toch het mooiste wat er is.

Deze set zou mij hier mee kunnen helpen want ik speel nu op het geluid van de tv...ik heb wel de ps headset maar omdat ik vaak in een party zit komt het geluid dan niet goed uit voor mij

so fingers crossed on this one!!
avatar van Jesdeshas98
Jesdeshas98 ( 2 ) 03-12-2014 18:10
Goed geluid is enorm belangrijk!!! Zonder goed geluid is de hele game ervaring verdwenen. Zonder geluid hoor je bijvoorbeeld niet of er tijdens een shooter iemand vlak bij je staat, en bij een horrorgame mis je de schrikervaring. Hoe beter dit geluid tot uiting komt hoe fijner het is om naar te luisteren. Daarom zou ik het geweldig vinden dit audiosysteem te winnen, want zulk geluid zou gamen alleen maar beter maken.
avatar van Kh_puma
Kh_puma ( 1887   1) 03-12-2014 18:13
Geluid is voor mij niet alleen erg belangrijk tijdens het gamen, maar ook een must. Geen enkele game komt beter tot leven dan met een mooi vol geluid dat door de speakers komt. Zonder goed geluid zijn horrorgames niet zo eng en zonder goed geluid heb je bij actie games niet het gevoel dat je erin zit. Geluid vind ik net zo belangrijk als de graphics van een game. Zelf ben ik nu verhuist naar een grotere kamer, waarbij ik een flatscreen wil kopen. Alleen ik heb nog geen speakers om neer te zetten, wat erg jammer is tijdens het gamen, tv kijken, en eigenlijk alles! Daarom zou deze de Teufel Concept E Digital perfect zijn voor mij, en komt deze prijsvraag ook geweldig goed uit. In ieder geval een erg mooie en gulle actie van Teufel, erg leuk zo met de feestdagen waaronder mijn verjaardag over een 2 tal dagen
avatar van Dee0342
Dee0342 ( 332 ) 03-12-2014 18:14
Muziek of geluiden is één van de eerste dingen waar je aan terugdenkt als je een onvergeetbare ervaring hebt opgedaan, zo ook in games!
avatar van DenXD
DenXD ( 587 ) 03-12-2014 18:14
Geluid en muziek kunnen een gamer helemaal in de wereld trekken. Geluid kan allerlei emoties veroorzaken, zo kan je bij een horror-game bang worden van een eng geluid, of ontroerd door een zielig liedje bij een gebeurtenis in een game.

Ik ben van mening dat je met muziek meer kan bereiken, dan graphics.
avatar van VTec555
VTec555 ( 158   1) 03-12-2014 18:18
Wat is nu mooi beeld op je tv zonder mooi en goed geluid ? Scheelt de helft van de ervaring ! Maar met dit mooie Teufel setje kun je het pas ECHT compleet maken
avatar van R.D.
R.D. ( 248 ) 03-12-2014 18:27
Voor mij is geluid zeer belangrijk tijdens het gamen. Hierdoor ervaar je de games en films het beste. Ik wil het liefst die kleine details horen, zoals een regendruppel die neervalt in een plas water of een kogel die maar net langs me hoofd ging. Geluid staat voor beleving en deze Teufel set kan hier zeer goed aan bijdragen! Dan heb niet alleen ik plezier tijdens het gamen, maar ook het hele huis. Toch wel fijn als meerdere ervan kunnen genieten
avatar van WatchMeGaming
WatchMeGaming ( 51 ) 03-12-2014 18:30
Laatst speelde ik FIFA 15 met het geluid, omdat het geluid het niet deed ofzo. Het was echt een stuk mindere ervaring. Nou valt dat bij een game als FIFA nog wel mee, maar bij The Walking Dead is het geluid een heel belangrijk deel. Het is een groot deel van de gameervaring.
Nou past er in mijn slaapkamer niet zo'n grote TV, dus mijn TV is niet de beste en het geluid is dus ook vrij crappy. Als ik deze set erop aansluit kan ik mijn game-ervaring (en ook als ik muziek luister) optimaliseren.
avatar van Varivy-Xis
Varivy-Xis ( 326 ) 03-12-2014 18:42
Ik speel graag RPG games, als je dan het geluid van alle kanten hoord komen maar het de ervaring wel af. Als dan een draak op je af komt is het gewoon ERG tof dat je het ook hoord aan komen van de kant waar hij vandaan komt. Maar ook andere spellen kan je er bijna niet zonder, bijvoorbeeld Battlefield. Als je daar geen / goed geluid hebt dan wordt het spel al vele malen moeilijker, ik zou daarom zelf ZEER graag dit in mijn huis willen plaatsen. Wat de Concept E Digital zou kunnen toevoegen aan mijn ervaring is het realisme van het geluid en een mooie bas onder dit alles.
avatar van MilanSven
MilanSven ( 1650   3) 03-12-2014 18:44
Het geluid in een game moet je voelen. Je voelt de spanning, je voelt de teleurstelling van een lastig gedeelte nèt niet halen, en natuurlijk ook de euforie van het verslaan van een eindbaas!
avatar van ChHoN
ChHoN ( 2 ) 03-12-2014 18:48
Heb geen TV, dus heb ik mijn console aangesloten op een toaster en die heeft geen speakers. dus ik kan dit goed gebruiken
avatar van Joseph4820
Joseph4820 ( 304   4) 03-12-2014 18:55
Geluid is voor mij altijd belangrijk, vooral tijdens het gamen. Het voegt veel toe aan de beleving van het spel. Helaas komt bij mij het geluid door de tv en ook al is het een mooie tv, zonder een dikke bass is het gamen toch minder vet en juist omdat het zo'n mooie tv is heb ik ook geen geld meer voor fatsoenlijk geluid.

Dit setje van Teufel zou mijn gamebeleving helemaal compleet maken.
avatar van Boownage
Boownage ( 161 ) 03-12-2014 19:00
Geluid is super belangrijk bij het gamen, het is een echte toegevoegde waarde aan de speelbeleving, je geniet van de prachtige OST (in sommige games), bij shooters kan je goed horen waar alles gebeurd en het belangrijkste persoonlijke belang is dat ik echt een set nodig heb omdat mijn speaker set het heeft begeven...

Deze set zou mijn game ervaring enorm verbeteren!
avatar van Secretmaster
Secretmaster ( 715 ) 03-12-2014 19:02
Geluid is natuurlijk extreem belangrijk met gamen, de achtergrond muziek kan een game maken of breken.

Ik weet dat ik altijd via m'n oude trouwe Sony dolby surround setje (50w, dts) alles echt superstrak vondt. Nu zet ik de headset op (turtlebeach 7.1) en geniet ik zoveel meer van een game.

Goed geluid is dus een absolute must voor elke gamer, ook voor films doet dit natuurlijk wonderen.
avatar van Ice-T
Ice-T ( 1684 ) 03-12-2014 19:07
Ik zal eerlijk zijn, geluid maakt een spel compleet, je let er niet vaak op omdat het niet opvalt, maar de opzwepende bas in een horrorgame maakt de game spannend. Zelfs in games als assassins creed weten ze door opzwepende muziek een missie spannend te maken. Probeer maar eens tijdens een spannende film geluid op mute te zetten. Dan is een enge scene helemaal niet meer eng. de muziek rond alles af tot een geheel. Vooral in een game als final fantasy vindt ik het prachtig, de bovennatuurlijk mooie cgi filmpjes en dan die heerlijk japanse soundtrack. Gelukkig kun je de final fantasy soundtrack ook los krijgen.

Een goed geluidssysteem is onmisbaar.
avatar van Chiilias
Chiilias ( 36 ) 03-12-2014 19:08
Geluid is heel belangrijk tijdens van gamen. Het geluid maakt het spel. Ik game daarom ook nooit zonder. Ikzelf gebruik gewoon het geluid van de TV.

Als ik de set zou winnen zou het spelen van games nog beter maken.

avatar van SebastiaanB
SebastiaanB ( 2646 ) 03-12-2014 19:17
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen? En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?

Voor mij is geluid een echte waarde binnen een spel. Bij een FPS bijvoorbeeld kan je ermee goed horen vanaf welke kant een tegenstander aan het schieten is, maar bij een spel als Europa Universalis IV heb je prachtige geschreven muziekstukken waarbij het lijkt alsof er een orkest aan het spelen is voor je. Zoiets maakt een spel echt tot leven.

Een geluidssysteem zoals de Concept E zou mijn game-ervaring in dermate kunnen ondersteunen dat ik ook echt kwalitatief goede speakers heb waardoor geluiden nog beter tot leven komen en het spel nog beter of realistischer wordt.
avatar van Alexoon
Alexoon ( 863 ) 03-12-2014 19:43
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen? En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?

Ik vind het geluid een van de belangrijkste aspect van een game. Zonder geluid ga ik automatisch me eerder vervelen en het spel uitzetten. Bovendien wil ik ook meestal luisteren naar wat de karakters zeggen. Ook is het lekker rustgevend (de meeste liedjes dan). Bij de horror genre kan het helemaal niet missen, want dan is het spel niet meer eng voor mij. Ook ben ik zelf redelijk veel gefocused op muziek/geluid, dus als ik niks hoor, begin ik automatisch zelf herrie te maken en dat is niet fijn voor mijn familie xp.
Overal is het geluid dus echt heeel belangrijk en zal ik ook alleen een game spelen wanneer het geluid aanstaat.

Met die mooie geluidssysteem Concept E, zou ik meer op mijn kamer kunnen spelen, aangezien het geluid van mijn eigen tv belabberd slecht is en ik dus niet veel kan genieten van boven gamen, in mijn eigen rustige kamer.

avatar van Mesa
Mesa ( 474   3) 03-12-2014 19:53
Gamen is jezelf op laten slokken door een andere werkelijkheid. Zonder geluid is de omgeving te veel afleidend. Iedere auto die langs komt, ouders/vriendin die in de kamer aan het rommelen zijn of gehorige buren slepen je even uit deze alternatieve wereld. Om die reden is geluid an sich al belangrijk. 'Goed' geluid is een versterkende factor in het realisme van een game. Als er blikkerig geluid uit de boxen komt zul je altijd een klein beetje het gevoel van realisme missen en is het lastiger om je in een game te verplaatsen
avatar van Pacboyslim
Pacboyslim ( 547   3) 03-12-2014 20:00
Geluid in games, het zal wel. Ik heb een kleine dochter, dus het geluid staat toch zacht. Het geluid komt gewoon uit mijn tv, dus echt fantastisch is het niet. Maar ja, heb ook nooit het idee gehad dat ik iets heb gemist.

Tot dat ik een week of twee geleden de nieuwe Aliens game ben begonnen. Laat ik deze prijsvraag direct maar even aangrijpen om deze game aan te prijzen. Wat een geweldige game is dit zeg! De game is mooi, spannend en grijpt je vast. Het is een heerlijke game om 's avonds laat in het donker te spelen. En voor deze game doe ik het geluid (veel) harder. Deur dicht, zodat mijn dochter er niet wakker van wordt, en sluipen maar door het ruimtestation in de hoop de Alien te ontwijken. Het geluid in deze game is echt fenomenaal. Het is moeilijk in te verwoorden, maar het klopt gewoon. Vage geluiden van machines, iets wat lijkt op voetstappen, een kreet. Het is net of je er zelf rond loopt. En dan is dit slechts het geluid uit mijn tv. In surround, met de Concept E Digital, moet dit wel nog intenser zijn. Ik hoop dat ik dit kan ervaren.
avatar van Mr_Mojo27
Mr_Mojo27 ( 1507   2) 03-12-2014 20:17
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen?

Voor de meeste mensen is gehoor, het opvangen van geluid, de normaalste zaak van de wereld. Je staat er niet bij stil omdat het toch iets normaals is. Iets wat iedereen wel kan toch? Nou nee dat is het helaas niet. Laat ik voorop stellen dat ik niet doof ben gelukkig, maar een aantal jaren geleden ben ik aan mijn trommelvliezen geopereerd en doordat ik daarna moest herstellen en m’n oren volgestopt zaten met gaasjes en daarop een soort van tulband op m’n hoofd was mijn gehoor een aantal weken minimaal. Het was toen dat ik mij realiseerde hoe belangrijk geluid is voor ons. Toen voelde ik een beetje hoe een dove zich voelde. Ik als fanatieke gamer vond het verschrikkelijk om tijdens m’n herstel periode niet te kunnen gamen. Want zeg nou zelf wat is gamen zonder geluid. Het een gaat niet zonder het ander. Dus toen ik jullie vraag las van; hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen? Moest ik meteen aan die periode denken en kwam het besef weer dat geluid heel erg belangrijk is. Weliswaar is m’n gehoor niet super maar ik mag zeker niet klagen. Dus game ON!

En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?

Met zo’n mooie set van Teufel wordt het gamen nog meer een genot dan het nu al is. Het is dan net alsof mijn ''zwart-wit'' beeld wordt ingekleurd en alles in beeld echt tot leven komt. Je zintuigen helemaal op hol slaan omdat nu de super graphics die de Playstation 4 levert worden ondersteund door een super mooi helder geluid van Concep E Digital van Teufel. Mijn Playstation 4 verdient zo’n partner als Teufel aan z’n zijde!

BudgetGaming bedankt voor deze hotte prijsvragen tijdens deze koude dagen.

Mvg,

Mr_Mojo27
avatar van RobinvM
RobinvM ( 241   1) 03-12-2014 20:18
Uiteraard is geluid heel belangrijk. Het gevoel dat je midden in je game zit is geweldig, dat je met Battlefield op het strijdveld bent, met Gta V een bankoverval doet of midden op de kartbaan bent met Mario Kart. Geluid van de tv zelf is 3x niks. Met de headset wordt het al wat beter maar die kan ik niet langer dan een uurtje ophouden. En dan is jammer want door het geluid zit je altijd midden in de game. Daarom denk ik dat de Teufel Concept E Digital de ideale oplossing is. Kunnen mn ouders voortaan ook mee genieten
avatar van Muffinn
Muffinn ( 153 ) 03-12-2014 20:22
Als je nooit een game heb gespeeld met goed geluid, dan zal je het gevoel hebben dat je niks mist. Echter als je een keer met goed geluid hebt gespeeld, dan weet je dat je niet meer zonder wilt. Met een goed audiosysteem hoor je opeens geluiden, waarvan je eerst niet wist dat ze in die game zaten.
Daarnaast kan geluid ook een toevoeging op de gameplay zijn. Wanneer je een game met een surround audiosysteem speelt, is het veel makkelijker om erachter te komen van welke kant de vijand komt.

De Concept E Digital heeft doordat het surround is en goed geluid heeft, al de eerder genoemde voordelen. Hierdoor zal de spelervaring en gameplay positief veranderen.
avatar van Ben
Ben ( 7648 ) 03-12-2014 20:23
Rol: Toevoeg Moderator
Geluid is voor mij zeer belangrijk.
Het viel mij al op toen ik bij iemand speelde met surround sound, hoe diep geluid je in een game kan trekken.
Zelf heb ik geen geld voor zulke dure dingen, en deze actie biedt mij een (kleine) kans om wel héél voordelig met top geluid te kunnen spelen!

Veel succes iedereen.
avatar van T.Pennings
T.Pennings ( 4001 ) 03-12-2014 20:31
Het geluid zet de sfeer van de game en zorgt ervoor dat je helemaal in die game zit.
Niks bestaat meer behalve de game die je aan het spelen bent.
De kogels vliegen langs je oren of de vogels fluiten in de verte.
Geluid is een essentieel deel van de game voor me.
avatar van Warcow
Warcow ( 157 ) 03-12-2014 20:41
Aan de hand van het geluid is het makkelijker om te zien waar je tegenstanders zitten in fps games. Bij horror games helpt het de creepy sfeer te creëren. Met deze concept E set van teufel kan ik daar in surround maximaal van genieten!
avatar van Cristo
Cristo ( 37 ) 03-12-2014 20:44
Teufel, je denkt ook aan alles.
avatar van King Bowser
King Bowser ( 15698 ) 03-12-2014 21:02
Ik ben een grote fan van Resident Evil. Ik speel deze dan ook op verschillende consoles. Zoals eerder genoemd is het inderdaad heel belangrijk om surroundings geluiden goed te kunnen horen. Zombies die in 't donker lurken, of net om dat hoekje waar je niet kijken kunt (denk aan fixed cam van RE1, 2 en 3) Daar zou het voor mij heel erg ideaal zijn.

Maar ook gewoon als we Super Mario spelen op welke console dan ook. Al is het alleen maar om de vrolijke Super Mario deuntjes keihard te kunnen afspelen. Gewoon loeihard Super Mario World castle theme.

Of de hele dag je SNES aan laten staan met Zelda a Link to the past in Kakariko village. Helden muziek waar ik de hele dag naar kan luisteren. Of wat dacht je van Super Mario op de NES, lekker op de level select kaart blijven staan (niets doen) en luisteren naar de muziek van wereld 5. Ik zie het helemaal voor me. Kan mijn vrouw nog gekker worden van al die Nintendo deuntjes. Als ik het niet fluiten mag, dan maar zo. Maar dan met vermogen

En natuurlijk alle andere games die ik speel. Zeker nu het geluid uiteraard net als de graphs ook verbeterd word het feest alleen maar mooier. Het zou tevens goed staan bij de rest van de inboedel. Momenteel speel ik met geluid van mijn 40'' LCD Samsung televisie. Maar dat moet echt wel beter kunnen.

Nog een weetje. Ik luister muziek heel apart. Als ik een nummer hoor (welke ook) dan hoor ik nooit 1 nummer, maar alle sounds los van elkaar. De clap, de hat, de snare, de vocal, de bass echt alles kan ik filteren in mijn hoofd. Met dit knappe speelgoed moet dat helemaal geweldig zijn.

Succes allemaal met deze (weer) supervette actie.
avatar van Seastreet
Seastreet ( 2 ) 03-12-2014 21:20
Ik ga naar IMAX films niet vanwege het grote scherm, maar omdat het al omvattende geluid van deze films mij met m'n armen kunnen laten spartelen als er iets spannends gebeurd. Om die reden vind ik bij gamen, met horrorgames in het bijzonder, goed geluid cruciaal. Ik heb 1x het plezier gehad om Slender op groot scherm met surround sound te kunnen spelen. Gillen van angst. Met deze Concept E Digital van Teufel kan ik The Last of Us (remastered) en het komende derde seizoen van The Walking Dead met beangstigend geluid spelen met als resultaat dat ik het alleen nog maar overdag durf te spelen.
avatar van Yang17
Yang17 ( 311 ) 03-12-2014 21:21
Sinds ik student ben, heb ik eindelijk eens een kamer voor mezelf. De tijden waarin ik met oordopjes, goedkope koptelefoons of zacht geluid moest spelen zijn voorbij. Ik hoef nu eindelijk geen rekening meer te houden met anderen bij het gamen. Ik wist dat geluid invloed had op je game ervaring, maar zoveel invloed had ik echt niet verwacht. Ik heb laatst The Last of Us opnieuw gespeeld, maar nu op de PS4 zonder koptelefoon. Wat een verschil zeg. Het geluid vult werkelijk de kamer met een sfeer die geweldig toevoegt aan je game ervaring. Zeker bij thriller games zoals The Last of Us speelt geluid een belangrijke rol. Ook Battlefield is werkelijk fantastisch wanneer je goed geluid hebt. Het klinkt echt net alsof je daar staat met het geluid van rondvliegende kogels en explosies om je heen. De laatste tijd ben ik al aan het zoeken naar een sound set die mijn ervaring nog meer kan versterken. Jammer genoeg zijn die natuurlijk erg duur en het is daarom niet een aankoop die bovenaan iemands lijst zal staan. Toch kwaal ik bij de gedachte om spellen als Journey en Half-Life 2 opnieuw te kunnen spelen met een fantastische sound set.
avatar van QuickBulletHD
QuickBulletHD ( 344 ) 03-12-2014 22:01
Geluid is minstens net zo goed als de graphics van een game. Een game met goede sound op het juiste moment kan voor extra emotie zorgen. Maar als er deze sound door een goede instalatie geregeld wordt, kan het voor de welbekende kippenvelmomentjes zorgen (vooral bij horror gerne's of wat spannerende games denk bijvoorbeeld aan metro redux waar de sfeer een groot deel van de game bepaald). Deze sfeer door dat geluid, dat blijft altijd bij mij hangen bij een game, soms hoor je het ergens en dan heb je al weer jeuk aan je vingers om de game op nieuw te spelen, zo belangrijk kan het geluid zijn.

avatar van Bramster
Bramster ( 27 ) 03-12-2014 22:10
geluid is belangrijk voor een optimale game ervaring. Het geluid voegt echt iets toe aan een game. Als ik een game speel met geluid kan ik helemaal op gaan in de game en zonder geluid zit je toch met minder concentratie te gamen. Geluid bij games kan soms zo mooi zijn dat het je spontaan kippenvel geven die diepe of zachte tonen, GEWELDIG. wat zouden we toch zonder geluid moeten het is één van de belangrijkste dingen op aarde. Ik probeer het me nu al voor te stellen wat voor prachtig geluid er uit zoon krachtige geluidsset kan komen, PRACHTIG
avatar van Kingderp
Kingderp ( 51 ) 03-12-2014 22:12
Waarom besparen op geluid? Naast een mooie tv hoort ook een net zo mooie geluidsinstallatie. De markt van deze setjes is erg verdeeld en ik denk dat deze set van Teufel mooi in het middensegment zit. Forse bedragen van 1000 euro of meer voor een installatie vind ik vrij veel, met een prijs rond de 500 euro is prima te doen voor de gamer die in zijn spel wilt worden opgezogen.
avatar van Stanen8
Stanen8 ( 4 ) 03-12-2014 22:14
Het geluid van games wordt nog wel eens onderschat. Als je goed geluid hebt bij een game kan het er voor zorgen dat je nekharen overeind gaan staan. De Teufel Concept E Digital lijkt mij in het bijzonder fijn omdat ik dan geen zweterige oren heb zoals bij een headset.
avatar van Sgt_PowerColt
Sgt_PowerColt ( 6734   4) 03-12-2014 22:26
V: Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen?
A: Geluid is essentieel tijdens het gamen, bijvoorbeeld een shooter of racegame is gauw afgelopen als je niks tot weinig hoort. Met de opkomst van hyperrealistische games moet je daar ook een zeer goede geluidsinstallatie hebben.

V: En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?
A: Niks is zo episch om met een supermooie game ook supergoed geluid te hebben, dat maakt de beleving helemaal compleet. Zeker met deze set zit je er helemaal in dankzij de surround speakers.
avatar van TNB-10
TNB-10 ( 284 ) 03-12-2014 22:30
Ik vind geluid bij het gamen erg belangrijk, en het wordt in mijn ogen ook steeds belangrijker. Vroeger vond ik altijd het geluid uit mijn tv prima, en luisterde ik soms zelfs muziek als ik aan het gamen was. Tegenwoordig is het geluid steeds mooier en is het vaak echt belangrijk voor de sfeer in de game. Een game als Battlefield kan ik onmogelijk spelen zonder dat ik goed geluid heb. De knal en de piep bij explosies laat je voelen alsof jij echt de persoon bent die midden op het slagveld staat, echt fantastisch! Ik vind het echt prachtig om te zien dat de sfeer door middel van geluid aan games toegevoegd wordt, geluid is tegenwoordig echt 1 van de belangrijkste aspecten van een goede game geworden. Geluid kan voor een game echt bepalend zijn of het een echte top game wordt of gewoon een goede of middelmatige game. Helaas heb ik niet het geld om een set van dit kaliber in huis te halen, al zou ik dat wel echt ontzettend graag willen!

De Concept E Digital van Teufel zou mijn game ervaring echt enorm verbeteren. Hoe ontzettend vet is het om tijdens het gamen ook echt het gevoel te hebben dat je je in de game bevind. Dit kan door middel van goed geluid gesimuleerd worden, en dat zou ik echt heel erg vet vinden!
avatar van Galigula77
Galigula77 ( 376 ) 03-12-2014 22:35
Geluid, het zesde zintuig voor sfeer. Of het nu gaat om spanning humor of juist game soundtracks over te brengen het is zeker onmisbaar. Zoals in horror films al naar voren kan komen kan je iets spannend maken alleen met opbouw van muziek zonder dat er iets gebeurd visueel. Het echt ervaren dat je midden in het gebeuren zit, de zombie echt achter je loopt of pac man echt in je oor kwijlt. Dit kan geluid, en dan met name 5.1 met je doen. De aangeboden set bied naast het mooie geluid dat voelt als sex in de oren ook nog een design rechtstreeks uit een kunst museum. Teufel je denkt ook aan alles!
avatar van Doodgraver
Doodgraver ( 615 ) 03-12-2014 22:41
Hoe belangrijk is het geluid voor mij? Heel simpel. Waarom gamed iemand? Om te ontsnappen aan de realiteit. Om je andere leven te leiden. Om onoverwinnelijk te zijn. Of zoiets. Wat heb je daarvoor nodig? 1. Een tv. 2. Een console (of pc uiteraard). 3. Een game. 4. Geluid. Want zonder geluid, kan je je niet volledig inleven in je 2e leven. Waarom heb ik de Concept E Digital nodig? Omdat ik slechts de standaard 'boxen' heb van mijn tv en dus slechts simpele stereo heb. Ik kan mij dus niet goed inleven.
avatar van Shinnto
Shinnto ( 397 ) 03-12-2014 23:00
Na Beeld is het geluid het belangrijkste ding voor mij. Waarom? Het kan van een simpele melodie tot een orkestrale background muziek, een granaatinslag achter je waardoor je (ingame) half doof bent. Dankzij geluid krijgt een scene veeel meer impact l, ik kan scenes herrineren zoals de vele scen van Kingdom Hearts waarin Sora Kairi weer vond, FFX met Yuna en Tidus.... Kippenvel momenten. En met een beest als Teufal krijg ik mijn studentenkamer geheel in surround gedompeld in haarstrelende geluiden waar menig gamers jaloers van kunnen. Ik kan bijna niet voorstellen wat voor geluid eruit komt als je aan het racen bent, de (anti)helsld aan het uithangen bent en/of een meester in sluipen bent.
avatar van Daemauroa
Daemauroa ( 276 ) 03-12-2014 23:08
Het geluid is behoorlijk belangrijk bij het gamen voor mij. Wie wil er straks niet je teamgenoten horen schreeuwen tegen je dat je niet zo ver naar voren moet lopen uit 5 verschillende richtingen? Daarnaast helpt het zo'n surround set erg bij de sfeer van een filmpje.
avatar van Linguist
Linguist ( 5808 ) 03-12-2014 23:10
Geluid is, net als graphics en gameplay zelve, een essentieel onderdeel van gaming van oudsher. Als liefhebber van allerlei muziek, met gamemuziek op de absolute #1, ben ik overtuigd dat een geavanceerde installatie als die van Teufel wonderen zal verrichten voor iedere medium. Als game heb je mijn attentie en interesse al grotendeels te pakken als de muziek wonderbaarlijk, en met het unlocken van het meeste aantal instrumenten en een heerlijk dikke bas wordt het zelfs een fenomenale sensatie voor de oren !
avatar van DonAtello
DonAtello ( 934 ) 03-12-2014 23:26
Geluid bij het gamen is als de lachtrack bij een sitcom.
Als je tijdens een potje battlefield de geluidsgolven van elk schot niet tot in je maag voelt vibreren dan doe je iets grandioos verkeerd.
Als je geen goede speakerset hebt bij je tv, is het net zoiets als een game pc halen om vervolgens je keyboard en muis bij de lidl te kopen :') Gewoon niet doen dus.

En dat is meteen ook waar Teufel kan helpen, want mijn ouders zijn zich hier helaas niet van bewust. Dus misschien kan ik ze hiermee bewijzen dat je bij een goede tv, ook een goede geluidsinstallatie moet hebben c:
avatar van Ashazy
Ashazy ( 1401   1) 03-12-2014 23:35
Voor mij Is goed geluid alles tijdens het gamen! Goed geluid geeft mooiere effecten en geeft de spelwereld beter en mooier weer. Muziek komt beter tot zijn plaats. Subtiele geluiden hoor je beter en een goede voice weergave Is ook erg belangrijk. Tijdens het gamen geniet ik optimaal als ik de achtergrond muziek goed hoor en op zijn plaats hoor vallen in de game. Het maakt mijn game ervaring compleet en ik meen oprecht dat zonder mooi/ goed geluid je gameervaring anders Is.

Muziek maakt de game. Het geeft sfeer en laat je emoties er op los bij verschillende scènes en goed geluid geeft daar zeker een boost in! Deze set zal mij daar zeer bij gaan helpen ipv mijn tv speakers.
avatar van PS360-gamer
PS360-gamer ( 121 ) 03-12-2014 23:42
Voor mij is geluid een belangrijk deel van de spelervaring. Helaas heb ik zelf niet de middelen om een goede stereo installatie aan te schaffen.
Een goed geluid verbeterd meestal de spelervaring. Als je in CoD of Battlefield de voetstappen van tegenstanders kan horen ben je in het voordeel, je weet dan immers waar de vijand zit.
In games als skyrim, zelda en andere open wereld games is het geluid ook belangrijk. Je stopt tientallen of zelfs honderden uren in een game, en dan wil je wel dat de vaak goede soundtrack goed te horen is. In dit soort games maken de dialogen ook een groot deel van de game uit , en hoe beter je ze kan verstaan hoe
meer/vaker/langer je de game wil spelen.
En speel je een keer just dance op de wii of met de kinect dan wil je dat de muziek van de nummers ook goed klinkt. Als de muziek goed uit de speakers knalt krijg je veel meer zin om te dansen.
Persoonlijk vind ik dat games met slechte graphics en/of een slecht verhaal nog goed te spelen zijn zolang het geluid maar goed is. Zo houd ik fifa alleen maar vol als ik via oordoppen naar mijn eigen muziek luister, want het commentaar wordt zo
saai/eentonig.
Ik hoop daarom dat ik deze speakers win, zodat ik mijn game ervaring sterk kan vergroten en ik nog meer van sommige games kan genieten.
avatar van ShadyAce
ShadyAce ( 1235 ) 03-12-2014 23:51
Beelden kunnen nog zo prachtig zijn, animaties nog zo vloeiend en verhalen nog zo boeiend. Als je niet wordt meegesleept door de warme uitnodigende klanken van een wereld waar je in op wilt gaan, of niet wordt overdonderd door het denderende geweld tijdens een flinke shooter dan is je game experience simpelweg niet compleet en kun je er niet optimaal van genieten zoals het hoort. Een set als deze teufel zou de kers op de taart van mijn game ervaring kunnen zijn, de volledige ervaring.
avatar van Chinofreak
Chinofreak ( 340 ) 04-12-2014 00:18
Geluidservaring is voor mij 1 van de belangrijkste deel van het spel. De effecten die je hoort/voelt waardoor de spanning door je hele lichaamt voelt is de ware sensatie van een true game. Neem de MGS 4 als voorbeeld. Je wordt meegesleept door elke scene. Net alsof je in het game zelf zit. En dat is wat ik wil ervaren met elk spel. Truely Into the game zijn.
Dus deze set zou voor mij een nieuwe geluidswereld openen, een dichter stap into the Game- World en tevens wordt dit mijn eerste true surround set mocht ik die winnen.(speel nog steeds via de tv luidsprekers)
avatar van Salvadurry
Salvadurry ( 7 ) 04-12-2014 00:48

Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen? En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?

Nou heel belangerijk. Als ik game is geluid het aller belangrijkst, want met een zeer goed geluid ervaar je ingame beleving beter en is het toch ook fijner gamen dan dat je bagger TV surround speakers gebruikt. Ik gebruik momenteel in mijn kamer de Logitech Z323, maar speel geluid toch stiekem altijd af via de 3mm headset jack van de ps4 controller met een JBL oordop erin dat 40 euro gekost heeft en daar. daar zit nou net de goeie bass in en hoor je alles lekker duidelijk. Daarom is geluidservaring op nummer 1,
Ook met film kijken is dat zo. Momenteel hoor ik altijd irritante geruis via mijn Logitech speakers wat aan mijn tv is aangesloten en ben al tijdje bezig geweest met het zoeken naar een Home Cinema set en te twijfelen tussen een receiver en daarna losse boxen en subwoofer te kopen of een Home Cinema set bluray speler met 5.1 surround sound system set. Maar helaas zit ik krap in de kas om er nu een te kopen.
Natuurlijk zal ik hem ook graag gebruiken voor films.
Een eigen Home Cinema set is altijd welkom

Maar budgetgaming heeft weer een leuke winactie en hopelijk kan ik deze set winnen, dat zal mooi zijn met kerst . Dus ik zal het zien als een kerst cadeautje van BG !
avatar van Hamklaas
Hamklaas ( 212 ) 04-12-2014 01:14
Ik gebruik nu al zo lang een 2.1 logitech setje en man wat is deze aan vervanging toe! Met gamen is het om te janken met films kijken mis je de diepgang, ow wat zou het gaaf zijn als ik deze set zou winnen. Hoop alleen dat me ouders niet gaan klagen met het geluid wat ik uit deze speakers zou blazen want deze gaat niet op een milde standje 5 deze gaat volle pijp op standje 10!! We moeten er tenslotte wel van genieten natuurlijk
avatar van Tweaktubbie
Tweaktubbie ( 58 ) 04-12-2014 01:49
Geluid bij het gamen? Ik hoor geen geluid als ik game, het is onderdeel van de beleving Net zoals ik juiste licht instel, voor de sfeer in de kamer, niet reflecterend op mijn scherm, wel zicht op keyboard, zo wil ik ook audio (meer dan geluid alleen) perfect hebben. Dat ik net de telefoon of deurbel nog hoor, maar verder helemaal opga in het spel. Zeg maar, dat je niet eens meer merkt dat je een Teufel hebt staan tot je bij iemand anders speelt
avatar van IronStrider
IronStrider ( 281   8) 04-12-2014 02:20
Goed geluid voor games is zeer belangrijk. Ik speel veel vechtspellen, daarin helpen ze enorm bij o.a. het completen van m'n combo's. Bij toernooien neem ik dan ook altijd mijn headset mee, Ik heb al 4 verschillende headsets gewonnen bij zulke toernooien voor vechtgames (Marvel vs. Capcom 3), maar nog nooit stond een surround set op de prijslijst. Thuis speel ik toch liever zonder een headset op mijn hoofd, dus deze Teufel soundset zou enorm gewaardeerd worden!
avatar van MichaelW
MichaelW ( 78 ) 04-12-2014 07:23
Ik heb nu een Samsung Led TV, met prachtig beeld. Ondanks de verschillende geluidmodus is het toch niet altijd optimaal (bijv met GTA V). Als ik de reviews van Teufel zie dan denk ik dat ik toch wel tekort kom qua geluid, en dan nog niet eens te spreken over films.
Deze Teufel set zou hier echt thuishoren en zal zeker vaak gebruikt worden
avatar van Vinyljunk
Vinyljunk ( 49 ) 04-12-2014 08:38
Geluid is voor mij het belangrijkste! Zonder goed geluid is er geen beleving bij het kijken van een film of het spelen van een game. Je wilt horen maar ook zeker voelen hoe de kogel uit de loop van een geweer knalt, hoe de banden van een racewagen piepen op het asfalt, dat je het gevoel hebt dat de wind langs je heen waait en hoe je weggeblazen wordt door een explosie. De Teufel Concept E Digital set gaat mij (en de rest van de familie en vrienden) letterlijk en figuurlijk wegblazen als ik deze in mijn huiskamer mag gaan installeren.
avatar van Puf-puF
Puf-puF ( 73 ) 04-12-2014 09:37
Voor de vorige prijsvraag was ik net iets te laat
Zie ik een nieuwe kans waar het echt ergens over gaat
Dus ik dacht “ik trek de stoute schoenen aan”
En verzin alsnog spontaan een gedicht om de rest te verslaan

Dus… wat doet game geluid in mijn leven?
Soms schiet ik in de lach, of laat het mij beven.
Gebeurtenissen die voor altijd zullen blijven kleven
Levensechte spanning, om het level te overleven.

Zoals de P.T. demo, dat was helemaal top
Krakend geluid met mijn koptelefoon op
Die spannende geluiden geven de schijn
Dat elk moment je laatste zou kunnen zijn

Of ik zit met hoge adrenaline achter mijn computer
Speel met volle overgave de allernieuwste shooter
Doe zo mijn best, ik voel me bijna professioneel
En als je de beste wilt zijn is geluid essentieel

In opperste concentratie omdat ik het vorige potje verloor
Denk ik dat ik ineens iets achter mij hoor
Het zijn voetstappen daar ben ik zeker van
Dus ik draai mij op en schiet hem recht in zijn pan

Maar geluid is zeker niet alleen actie en kwellen
Neem nou bijvoorbeeld de Nintendo spellen
Mario en Zelda muziek, man die zijn zo fijn
Als ik eerlijk ben luister ik die tunes op mp3 in de trein

Maar waarom zou het nou zo fijn zijn als ik dit pakket win?
Nou die vraag is terug te voeren naar mijn ex-vriendin
Want het zit zo, mevrouw had een hekel aan hard geluid.
Dan kwam ze er weer voorstaan en riep ze “zet die tv nou toch een uit”

“Een surround set zeg je? nou die komt er bij mij niet in”
“en als je me boos maakt dan krijg ik nooit meer zin”
“je hebt toch een koptelefoon, zit niet zo te zeuren”
“en ga nou toch eens douchen, je begint vreselijk te meuren”

Hoeveel ik het ook probeerde, het eindigde altijd in een mineur
Tot ik het volledig zat was, toen wees ik haar de deur.
Sinds die mooie dag heb ik niets meer van haar vernomen
Dus laat die prachtige surround set nu maar binnen komen!

De Concept E Digital zier er niet alleen prachtig uit
maar heeft zo te lezen ook een spetterend geluid
En waar ik eerst nog een beetje om die ex griefde
sta ik nu geheel open voor deze nieuwe liefde!
avatar van Saint Pierre NL
Saint Pierre NL ( 65 ) 04-12-2014 09:42
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen?

Geluid is deel van de beleving, zonder geluid is gamen een veel mindere beleving.
Zoals alles in het leven. Stel je een voetbalwedstrijd zonder publiek, of commentator voor, of een film zonder geluidseffecten of dialogen.
Een festival zonder geluid... dan blijft er niks meer over.

Geluid helpt bij de beleving en intensivering van het gamen het is onmisbaar!

En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?

Op dit moment heb ik enkel stereo geluid van mijn televisie. Met deze Concept E Digital zou er een nieuwe wereld voor me open gaan. Games die ik jaren geleden heb gespeeld zou ik opnieuw spelen in combinatie met deze set, en alles opnieuw beleven met 10x zoveel intensiteit. Er gaat een nieuwe wereld voor me open, werelden die ik ooit heb bezocht ga ik met deze set niet opnieuw bezoeken, maar beleven!
avatar van B0seiju
B0seiju ( 76 ) 04-12-2014 09:57
Geluid is erg belangrijk tijdens het gamen niet alleen voor soundtracks maar ook voor spanningsopbouw en dergelijken. Om mijn zwakke hart nog zwakker te krijgen zou ik dan ook in volle glorie willen genieten van Horrorgames en scare jumps in de wat meer actiegerichte spellen, echter het geluid van mijn huidige televisie kwalitatief onvoldoende om mij hierin te voorzien.

Concept E Digital zou bij kunnen dragen aan het verhogen van mijn ziektekosten, door mij een degelijke geluidsset cadeau te kunnen doen, hierdoor kan ik het geld wat ik hierop bespaar investeren in een hartbewakingsmonitor!
avatar van Shinascus
Shinascus ( 232 ) 04-12-2014 10:03
Geluid is heel erg van belang. Zowel voor het mooie maar ook de spanning, en al zeker om de vijand te horen lopen. Dit is cruciaal in counter-strike.

Concept E Digital zou mij helpen door het game geluid over de speakers te horen en communicatie over kop telefoon. Vaak staat dit door elkaar en dan is het toch lastig
avatar van Kaminari
Kaminari ( 351 ) 04-12-2014 10:04
Geluid is voor een gamer sowieso belangrijk. Het helpt je met het inleven van de game die je speelt. Je krijgt het gevoel dat je er zelf in zit als je goed geluid hebt. Die dramatische bossfight muziek wordt net wat spannender als het geluid helemaal om je heen prachtig speelt en je een adrenaline rush geeft waardoor je 'm helemaal ownt.

Concept E Digital kan hieraan bijdragen door mij een geweldig soundsysteem te geven waar ik nog jaren mee vooruit kan en waardoor ik vrij snel al een gehoorapparaat nodig heb.
avatar van JBjeroen
JBjeroen ( 1186 ) 04-12-2014 10:04
Weer een prijsvraag, wat een topmaand is dit toch als BG-member!

Nu over de prijsvraag!

Het geluid; terwijl de graphics van de console steeds mooier worden geldt dit ook voor het geluid! Deze ervaring mis ik alleen nog aangezien ik altijd nog het geluid van de tv gebruik. Beneden in de woonkamer (waar mijn ps4 staat) hebben we geen mooie set staan die kan worden aangesloten op mijn ps4. Met de Teufel set zou ik omver geblazen worden door het geluid, dat in combinatie met de prachtige graphics zal de ervaring van gamen zeer verrijken!

Mijn Playstation 3 heb ik wel eens boven op mijn slaapkamertje aangesloten op mijn laptop boxen. Dit is alleen een 2.1 set met niet hele goede speakers. De bass was iets te overweldigend maar dit gaf al een kik wanneer je Helghast aan neer neerschieten was in Killzone 3. Helaas geeft de bass ondertussen een beetje ruis waardoor het toch veel minder is om op die manier te gamen. Ook de tv die boven staat is minder dat de tv beneden en laten we dan maar niet beginnen over mijn bureau stoeltje dat erbij staat.

De Concept E Digital zal de hele tv ervaring voor het gezin verbeteren. Naast de ervaring met gamen die verbeterd wordt, geldt dit ook voor het kijken van films en series. Aangezien er bijna elke avond wel een film of serie wordt gekeken door het gezin zal de Concept E Digital zeker niet stil staan! Het hele gezin zal er gebruik van maken.

Ik heb er nu al zin in om heerlijk te gamen en films te kijken met de Concept E Digital aangesloten op de tv. De ervaring dat je midden in de game zit lijkt me heerlijk!

Iedereen succes met de prijsvraag!
avatar van XEvolutionX
XEvolutionX ( 190 ) 04-12-2014 10:06
Geluid maakt een game af. Grafisch is één ding maar wanneer je bijvoorbeeld een racegame speelt dan wil ik de het geluid van optrekken met auto's met 400+ pk door de kamer horen knallen. Of een stealthgame waar iedere stap belangrijk is en je wilt letten op je omgeving, of die shooter waar je met een assault rifle huishoudt. Een goede set voegt enorm veel toe aan de details in het geluid en dompelt je onder om op te gaan in de sfeer van zo'n game. Onmisbaar
avatar van Stubborn
Stubborn ( 1077 ) 04-12-2014 10:23
Ik denk dat ik toch niet ga winnen daarom zeg ik gewoon

Ik kan wel met en zonder geluid spelen, doe ik vaak omdat ik kleine kinderen heb en niet altijd de zin heb om de headset te gebruiken, voor mij is concentratie nog belanrijker.
avatar van Niels
Niels ( 18338   1) 04-12-2014 10:27
Na even twijfelen doe ik tóch mee. Ik heb een versterker in een kast staan en die past nét.

Ik denk dat dit setje veel compacter zou zijn in mijn gamekamer - waardoor ik meer ruimte overhoud voor games.


Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen?

Redelijk belangrijk. Ik ga eerst voor een mooie beeldkwaliteit - dus ik heb een beamer die prachtig 1080p of 1200p (UXGA) beeld weergeeft op 120Hz (of 60Hz in 3D).
Hierna had ik echter geen geld over voor een surround set voor die beamer! Het geluid van de beamer was om te janken zo slecht... ik kon de meeste films en series vrijwel niet verstaan - niet goed voor iemand die gewend is ondertiteling uit te schakelen!

Door mijn setup was er echter weinig ruimte. Mijn grote versterker van de gamekamer was dus geen oplossing.

Het geluid van het ingebouwde speakertje was echter te erg. Zacht, tinnerig... niet te doen.
Dus: twee boxjes van de kringloop op de kop getikt (goed getest voor helder geluid) en voor een tientje aan onderdelen zelf een (stereo) versterker gemaakt. Goed geluid, al zeg ik het zelf, maar weinig bass.
Wel een brilliant ontwerp, natuurlijk... voor een PCBtje met onderdelen in een met plakband dicht-getaped plastic wattenstaafjes-doosje zie hij er niet eens zo héél verkeerd uit.

Op de gamekamer heb ik dan weer, door de grootte van de versterker en boxjes die ik daaraan heb (oude logitech 5.1 actieve surround set omgebouwd om op een versterker te draaien omdat ie van zichzelf geen optische input heeft) geen bass-box aan hangen.


En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?

Die wordt meteen op de gamekamer gezet - waardoor ik ineens een stuk meer ruimte over heb in mijn kast voor games of een nieuw systeem!

Dan heb ik eindelijk een bass-box voor optimaal geluid EN de oude versterker kan dan de deur uit! Of ik durf het eindelijk aan om daaraan te gaan knutselen. Knutselen is leuk.

Ik zie geen HDMI input/output, waardoor ik surround op de Wii U zou kunnen krijgen (die helaas enkel Lineair PCM ondersteunt - waarvoor de data-rate van een optische verbinding te laag is voor surround), dus in de woonkamer zou het enkel de bass-box en 'stereo->surround' toevoegen aan mijn bestaande stereo set-up - dus zou hij naar de gamekamer gaan voor een perfect geluid bij mijn oudere games (van PS/N64 tot PS3/Wii).

Mocht hij tóch lPCM surround ondersteunen dan is mijn bioscoopervaring ineens compleet... en heb ik opeens een excuus nóg meer budgetgamers uit te nodigen voor soep, koekjes en games.
avatar van Uchiha_itachi
Uchiha_itachi ( 59 ) 04-12-2014 10:33
woooow willen hebben.

geluid is alles oftwel soundtrack muziek ik ben meer story line speler en moet dan ook top kunnen genieten van het mooie muziek van de games ZELDA,ZELDA,ZELDA en deze surround set zou er heel mooi bij gaan klinken.
avatar van EAB1982
EAB1982 ( 48 ) 04-12-2014 10:50
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen?
Net zo belangrijk als tijdens een concert of tijdens het uitgaan. Slecht geluid kan er voor zorgen dat je je gaat ergeren aan de kleine dingen die niet kloppen terwijl je juist zou moeten genieten van ene prachtige ervaring. Blikkerig geluid, voetstappen die niet echt klinken, schrikeffecten die niet overkomen: allemaal zonde van de tijd en moeite die ontwikkelaars steken in het creëren van een nieuwe wereld.

En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?
Ik heb het geluid van de Concept E Digital nog niet gehoord maar een systeem dat gericht is op het optimaliseren van het geluid tijdens het gamen zal absoluut een extra dimensie geven aan de gehele ervaring. Zoals surround sound de bioscoop ervaring verreikt, zo verwacht ik dat Teufel mijn game ervaring naar de next level tilt.
avatar van SgtGohan
SgtGohan ( 51 ) 04-12-2014 11:03
Het is allerbelangrijkste is gewoon het overall gevoel dat je erbij krijgt, zo'n awesome surround sound setje zorgt ervoor dat jij voor je gevoel helemaal in de game zelf terecht komt. wat het allemaal nog realistischer maakt, je krijgt hier bij een shooter bijvoorbeeld het gevoel dat je echt MIDDEN in het gevecht zit. Waarbij kogels je links, rechts en zelfs achter je je om de oren heen vliegen, wat het natuurlijk ook veel en veel spannender maakt. Om nog niet te beginnen over horrorgames, ik schijt nu al in mijn broek als ik een game als Outlast moet spelen. Laat zitten als ik dan alles in surround sound om me heen kan horen, de hema zou flink wat geld verdienen aan mij. Aangezien ik dan elke dag weer een nieuwe onderbroek kon gaan halen. Maar zelfs bij een arcade game zou je de gehele muziek om je heen horen wat jou net wat dichter in het spel zelf brengt. Wat ik hiermee uiteindelijk wil zeggen is dat het jou dat extra stapje richting deel uitmaken van de game geeft, je zit er dan ook gewoon echt helemaal in. En dat is gewoon in één woord AWESOME
avatar van Nonexistinghero
Nonexistinghero ( 483   1) 04-12-2014 11:31
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen?

Geluid bij gamen vind ik erg belangrijk, alleen heb ik helaas nooit het geld gehad om een surround set voor mooi geluid aan te schaffen. Mijn broer heeft een goede surround set en het geluid is bij hem dus ook fantastisch. Maar voor mijzelf is dat tot nu toe nog steeds een verre droom die ik maar niet kan verwezenlijken.

En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?

Mijn TV is niet bepaald adequaat voor goed geluid. Ik vind het jammer dat sommige prachtige stukken muziek uit games haast verpest worden omdat de TV die tonen niet goed aankan en maar een willekeurig, irritant gedreun maakt. Een mooie surround set zou voor mij het plezier in gamen een stuk verhogen.
avatar van Laydc
Laydc ( 115 ) 04-12-2014 12:10
Geluid roept bij mij een bepaald gevoel op, het brengt herinneringen naar boven. Denk allemaal maar eens aan het epische Super Mario Bros.

Geluid is voor mij essentieel om te overleven in een game, het maakt het verschil tussen leven en dood.

Geluid kan zelfs effectiever zijn wanneer het niet verbonden is aan een beeld. Het verborgen monster is altijd het engst!

Geluid bezit de kracht om een beeld compleet te veranderen. Twisted!

Dit vind ik zo mooi aan geluid, het is iets magisch. Ontastbaar, en voor mij onmisbaar!

Tijdens het schrijven van dit stukje ben ik tot de ontdekking gekomen dat ik heb onderschat hoe belangrijk geluid is tijdens het gamen. Ik heb altijd geïnvesteerd in een goed scherm, maar nu besef ik me dat ik nog een hoop mis! Met de Concept E Digital gaat er een 5.1 wereld voor mij open. Ik wil geluid beleven!
avatar van Wouter9001
Wouter9001 ( 44 ) 04-12-2014 13:24
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen?
Een game zonder goed geluid is als een film zonder goed geluid.
als orkest zonder instrumenten, als bier zonder alcohol, als ijsje zonder sprinkles!
Geluid kan een game maken. Niet zozeer dat het anders slecht zou zijn maar goed geluid geeft een extra dimensie. Je wordt erin meegetrokken, beleeft het intenser. Alsof je er midden in zit. Het gevoel dat iedereen kent bij zijn favoriete nummer in de auto. Je verliest jezelf in het geluid. Tijdens een game wordt dit effect alleen maar versterkt door sprekende beelden. Als ik dit zo terug lees klinkt het wat melodramatisch maar dat is wat geluid voor mij doet tijdens een game.

Hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?
Ik speel momenteel met grote tevredenheid met een logitech z 5500. Ooit gekocht vanwege de goede prijs kwaliteit verhouding. Echter ga ik binnenkort verhuizen waarbij mijn huidige geluidsset naar de tv verhuist voor films, ps4 en de wii. Ruimte dus voor de Concept E Digital om weer (of misschien pas echt) van geluid te genieten bij de pc!
avatar van Amadortje
Amadortje ( 43 ) 04-12-2014 13:32
Geluid is net zo belangrijk als het beeld van de game. Ik speel de laatste tijd uitsluitend met een headset op om elke voetstap elke vallende druppel en elke kogel tot in alle details te horen. De audio van mijn huidige televisie Is daar totaal niet geschikt voor en zorgt er toch voor dat ik minder in mijn game zit.

Met deze geweldige audioset kan ik weer gamen zoals het Is bedoeld. Enorm luid zodat ik, mijn buren en mijn overburen kunnen merken dat ik weer een hele vette game aan het spelen ben. En dat mag iedereen weten.
avatar van DieEneSjoerd
DieEneSjoerd ( 156 ) 04-12-2014 14:09
Momenteel heb ik mijn TV en zijn eigen geluidsbox onderin van Sony. Maar als filmmaker en fervent gamer merk ik oprecht dat ik een goede geluidsset mis! Geluid draagt - net als in films - zoveel bij in hoe je een verhaal en daarmee de game en zeker een singleplayer game ervaart. Denk aan games als The Last of Us, Beyond: Two Souls of Brother: A Tale of Two Sons. Deze games worden naar een compleet ander niveau getild zodra je zo'n verhaal speelt met prima geluid met een mooie geluidsset van Teufel.

Ik hoop dat ik oprecht win, want het lijkt me echt zo superbruut om deze geluidsset te mogen gebruiken voor de nieuwste films, series en games, maar ook om mijn eigen gemaakte films te kunnen beoordelen op geluid met deze dikke audioset. Ik wacht met spanning af.
avatar van Dudeson
Dudeson ( 227 ) 04-12-2014 14:37
Het geluid is de grootste bijdragende factor aan de sfeer van een game. Dit merk je vooral bij spellen zoals bioshock, met de leuke jaren 50 muziek en natuurlijk alle kleine geluidjes die je aangeven dat er iets op je afkomt.

Zonder goed geluid kan je jezelf veel minder in het spel verplaatsen. De immersie hangt er ook sterk vanaf.

Voor mij is geluid belangrijker dan gameplay. Het prikkelt mijn zintuigen het meest in een spel. Daar krijg je nou echt de kick van met een mooie horror of actiegame.

Voor mij zou deze set echt een grote bijdrage zijn waardoor ik weer helemaal op het puntje van mijn stoel zit.
avatar van Sjorre
Sjorre ( 457 ) 04-12-2014 15:14
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen?
Geluid is totaal niet belangrijk, sterker nog boxen zijn nergens voor nodig. Een beetje gamer heeft zelfs geen beeld nodig, die doet het enkel en alleen op gevoel!

En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?
Aangezien het een enorme doos schijnt te zijn en ik nog een bank nodig heb, komt deze Concept E Digital zeker zeer goed van pas!
avatar van Chaotic Protos
Chaotic Protos ( 1 ) 04-12-2014 15:47
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen?
zonder goed gelijk kan ik niet volledig genieten van een game, dan krijg ik niet het echte gevoel van spanning als er bijvoorbeeld iets ontploft en het enige wat je hoort is een kleine "pang" terwijl je op je beeldscherm bijna word weg geblazen.
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen?
Voor mij zou het hemels zijn om van games te genieten hoe ze horen te zijn "met nadruk op horen" omdat mij de graphics niet al te veel uit maken. want GameDev's steken ook een hoop tijd/geld in de geluiden van de game en zou dus naar hun harde werk willen luisteren, kijken en spelen
avatar van KingYuri
KingYuri ( 127 ) 04-12-2014 16:02
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen?
Behoorlijk belangrijk. Vooral bij sport games (voornamelijk NBA2K) zorgt goed geluid ervoor dat het lijkt alsof ik in de NBA speel. Dat gevoel is geweldig en maakt de ervaring super!! (volgens mij wordt dit met de Concept E Digital helemaal geweldig )

En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?
Nu krijg ik alleen nog maar geluid vanuit m'n TV. Straks hopelijk overal om me heen met deze 5.1 set!! Dat maakt de beleving alleen maar vetter! En let op: ik zal een coole Youtube video posten op FB om te laten zijn hoe vet het geluid is!


avatar van Azzwanker
Azzwanker ( 123 ) 04-12-2014 16:02
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen? Geluid horen is een van de belangrijkste gaven dat de mensheid heeft. Je waardeert het pas als je dat hebt verloren.
Ik heb een tijdje geleden verstopt oor gehad waarbij je heel dof hoort, dan geniet je toch minder van games en van het leven. Toen mijn oor werd uitgespoten, ging er een hele wereld voor mij open. Je weet dan pas hoe belangrijk GOED geluid is. En ik denk dat deze set voor GOED geluid kan zorgen. En niet alleen tijdens gamen.

En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen? Door mij te laten winnen
avatar van Pallie
Pallie ( 751   4) 04-12-2014 17:01
Het geluid bij gamen vind ik erg belangrijk omdat alles veel beter overkomt, dit setje zou mijn hele game/film hoek compleet maken.
avatar van Db87
Db87 ( 73 ) 04-12-2014 19:43
Ik zit nu met een 2.1 set die ik heb aangeschaft nadat mijn surroundset was overleden. Mis het surround best wel bij games en films. Ook een surround headset biedt geen uitkomst. Geluid is bij games zeer belangrijk voor een goed game ervaring.
avatar van Soclever
Soclever ( 50 ) 04-12-2014 20:05
Geluid is voor mij belangrijk omdat ik met een surround sound systeem weet waar mijn vijanden zitten bij battlefield of andere spellen.

Vaak hoor ik bijvoorbeeld iemand op mij afkomen, of langs mij lopen maar weet ik niet van welke kant ze komen
avatar van Peteroski
Peteroski ( 25 ) 04-12-2014 21:40
Ik kijk nu voor me, naar mijn budget geluidsetje naast mijn monitor en wil graag zoveel meer! Ik wil rondlopen in een spelwereld en overal geluid horen. Voor de immersie is geluid zo belangrijk! Ook niet te vergeten natuurlijk dat gamemuziek tegenwoordig vrijwel gelijk is aan filmmuziek. Geluid is ontzettend belangrijk voor me!

De Concept E Digital zou me daar geweldig mee helpen! Ten eerste 5.1 geluid, overal om me heen kan ik nu eindelijk iets horen! En verder lees ik in de reviews dat er geweldig geluid uit komt! Mijn gamesetup zou compleet zijn!
avatar van PyrotechnicalNL
PyrotechnicalNL ( 17 ) 04-12-2014 22:18
Ik vind het geluid in games net zo belangrijk als de graphics. Goed geluid kan gewoon niet ontbreken als je zoals ik de ps4 op een 55 inch tv hebt aangesloten. Het zorgt voor een extra beleving. Nu zijn er genoeg tv’s die ondanks dat ze plat zijn, voor prima geluid zorgen. Veel games maken gebruiken van audio clues, wat betekent dat je als je goed luistert dingen kunt waarnemen. Komt er iemand aan, dan hoor je bijvoorbeeld voetstappen langzaam dichterbij komen. Met het geluid uit je tv zijn deze geluiden niet waarneembaar. Voor een ultieme beleving kies je als gameliefhebber natuurlijk voor een surround sound systeem zoals de Concept E Digital zodat je niks meer aan je voorbij gaat tijdens het gamen!
avatar van Rupio
Rupio ( 134 ) 04-12-2014 22:36
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen?
Gewoon lijkt me, het hoort er bij maar echt belang heb ik pas bij 2a3 games mee gemaakt (los van soundtracks)

En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?
Misschien dat het de weg opent naar een heel nieuwe wereld, draadloze afstandsbediening is ook iets om naar uit te kijken
avatar van Haziza
Haziza ( 2 ) 05-12-2014 00:19
geluid is gewoon de ervaring van een spel! je zal alles veel intenser beleven met geluid, en je kan je beter inleven met het spel! zonder deftig geluid heb je gewoon geen spanning!
avatar van 3bdelilah
3bdelilah ( 1832   8) 05-12-2014 00:35
Het geluid is letterlijk de helft van de algehele ervaring voor mij. Een game valt of staat met geluid (soundtrack, effects, voice-acting, etc.). Ik speel liever games met een redelijke gameplay en gruwelijk goed geluid dan dat ik games speel met een goede gameplay en een zwak arsenaal aan geluid. Geluid (soundtrack) is vaak wat mij het langst bij blijft wat betreft gaming, niet de rest. Ik denk eerder aan hoe het klonk op een bepaald moment dan hoe het gespeeld werd.

Concept E Digital ziet er in eerste geval fucking dik uit en hij zal wel 449 euro kosten voor een reden. Zal vast heel goed geluid hebben en aangezien ik heel veel waarde aan geluid hecht, zou ik het PC-gamen op een veel intenser niveau kunnen ervaren. Mijn Logitech Z323 (best veel ruis bij hoge tonen, is dat trouwens normaal?) speakertjes van vier tientjes verbleken daarbij.
avatar van Appiehein
Appiehein ( 62 ) 05-12-2014 08:50
Ik ben aan het sparen om mijn zoon een ps4 te kunnen geven
veel overwerken ...maar het leven is zo enorm duur
maar die ps4 komt er zeker
om het af te maken zou zo'n mooi surround set van Teufel de kers op de taart zijn
ik denk dat mijn zoon stappel gek word als we hem wonnen
want met goed geluid zit je pas echt midden in de actie
dus....duimen , duimen , duimen
avatar van Dongilles
Dongilles ( 12 ) 05-12-2014 09:25
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen?
Geluid is een van de belangrijkste dingen tijdens het gamen, een goed voorbeeld is de PT demo, er gebeurt niet veel in deze "game" maar door het geweldig gebruik van geluid is het super freaky. Of bijvoorbeeld bij een shooter, met een goede geluidsset wordt je nooit verrast. Met andere woorden geluid trekt je in een game en verbeterd de spel ervaring

En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?
Mijn eigen geluidsset heeft het 2 weken geleden begeven en de speaker van de tv doen het echt niet meer voor mij...

Veel succes allemaal
avatar van SoundGamer
SoundGamer ( 54 ) 05-12-2014 10:41
Sound is everything en letterlijk alles!
Zoals mijn naam al suggereert vind ik geluid bij het gamen heel erg belangrijk.
Van voetstappen tot het reloaden van een wapen, met tussenin het wildlife van Far cry 4. Door goed geluid kom ik er helemaal in en verlies ik mijzelf in de wereld van Kyrat of de planeten van Destiny. De tv- schermen van nu zijn heel erg mooi, maar het geluid dat er uitkomt is vaak niet genoeg voor de ervaring die je wilt hebben. Ik zou daarom een gat in de lucht springen als ik deze surround sound set zou winnen. Met deze Teufel Concept E Digital zou ik door de geluidsbarrière gaan en van games genieten zoals nooit te voren!
avatar van DeX97
DeX97 ( 953 ) 05-12-2014 15:13
Geluid is een zeer belangrijk element bij het gamen. Als het geluid van alle kanten om je heen komt, komt de game veel realistischer over. Vergelijk het maar met het echte leven, bijvoorbeeld een drukke straat, waar het geluid van alle kanten komt.
Om een game dus optimaal te kunnen beleven, moet het geluid, naast de visuele weergave van de game, geoptimaliseerd worden. Met deze Teufel Surround Sound set, zou ik de games die ik speel veel optimaler kunnen beleven, alsof ik me ook daadwerkelijk in de game bevindt.
avatar van Ser ArtoriaZ
Ser ArtoriaZ ( 2827   1) 05-12-2014 15:50
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen?
Als ik audio in één (krachtig) woord mocht omschrijven: emotie. Naar mijn mening zorgt audio ervoor om jou als gebruiker te laten voelen wat de maker van de game/film/muziek voor visie had. De meeste mensen kijken vaak alleen naar de grafische pracht van een game. Tuurlijk is al dat eye-candy een genot voor het oog. Maar als rasechte gamer is het ook bewezen dat een game niet alleen om de graphics draait! Gameplay speelt hier ook een cruciale rol in. Dit geldt natuurlijk ook voor audio. In de afgelopen jaren is het zo belangerijk geworden dat ontwikkelaars de hulp inschakelen van speciale award winning componisten. Bij bepaalde games worden er speciale audio functies toegevoegd bij de opties. Zoals het inschakelen van een 5.1/7.1 audiokanalen, of een headset met een surround functie. Wat je hiermee creeërt is dat extra dimensie in een game, wat je gewoon niet kan ervaren met standaard TV/PC beeldscherm speakers. Zeg nou zelf, als je een survivor horror game speelt en je hoort het gekrijs en gehijg overal om je heen komen, waarbij je haren recht overeind gaan staan omdat je niet weet waar je vijand vandaan komt, maar je weet wel dat die er is. Adembenemend als je het aan mij vraagt! Ik heb dit bij vrienden van mij mogen ervaren die surround speakers als middel gebruiken om te gamen. En ik kan je vertellen.. er gaat er een totaal nieuw wereld voor je open.

En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?
Als ik het zo bekijk zou Teufel's Concept E surround systeem een hoge genot aan kwaliteit moeten waar maken. Dit zou mij als audiofiel hilarisch blij maken. Ik zou dan eindelijk kunnen genieten van de totaal plaatje van een game. Dit geld natuurlijk vanzelfsprekend ook voor muziek (wat echt een groot deel van mijn leven uitmaakt) en films.

Ik wil sowieso Budgetgaming en Teufel bedanken voor deze te gekke once-in-a-lifetime prijsvraag!

En daarnaast wens ik iedereen veel succes!
avatar van Harriekie
Harriekie ( 19 ) 05-12-2014 17:10
*drukt op de mute van zijn afstandsbediening* en gaat na of het geluid belangrijk is tijdens het spelen van een game. Op dat moment speel ik – zoals bijna altijd - FIFA 2015 op mijn onlangs aangeschafte Playstation 4. Al jaren een liefhebber van deze serie die begon rond het jaar 2000 en sindsdien heb ik geen titel gemist.

Als ik eerlijk ben, het uitzetten van het geluid voelt als een verademing! Na al die jaren heb ik zojuist een potje FIFA gespeeld zonder het commentaar van Evert en Youri. Het commentaar dat ik onderhand al kan dromen. De ene standaard zin naar de andere – jaar in jaar uit. Heerlijk gevoel dat uitzetten van het geluid! Bedankt BG voor deze ervaring.

Het potje zonder geluid speel ik online tegen een speler die zich ergens anders op onze aardbol bevindt. Het gaat goed. Ik sta 1-0 voor met nog 10 minuten te spelen. Maar de tegenstander dringt aan en krijgt kans op kans. Normaalgesproken krijg ik het dan benauwd en knijp ik in deze situatie mijn handjes dicht. Maar zonder geluid valt deze beleving weg. De laatste minuut breekt aan en de tegenstander krijg op de valreep nog één hoekschop te verwerken. Zelfs de keeper gaat mee naar voren. De bal komt voor en ja hoor.. De spits van de tegenpartij die twee koppen kleiner is dan mijn ijzersterke verdediger wint het kopduel en de bal vliegt in het net. 1-1. Duel afgelopen.

Stond het geluid aan, dan vloog op dit moment mijn controller in volle vaart richting de televisie en in de meeste gevallen loopt dit maar net goed af. Alleen had ik het geluid uit en het kom mij eigenlijk niet zoveel schelen. Ik haalde mijn schouders. De beleving was minder. Veel minder.

Conclusie: Het uitzetten van het geluid haalt de beleving uit de game! Al bespaart het mij wel een nieuwe controller op jaarbasis. #sarcasm-on eigenlijk ben ik best goed in FIFA en daarom gebeurt het maar zelden dat mijn controller vliegt. #sarcasm-off

Met het geluid van de Concept E Digital kan de beleving van de game alleen maar toenemen, want op dit moment heb ik ‘gewoon’ het geluid van de televisie. Wellicht moeten ze dan wel even in de gebruikersvoorwaarden vermelden dat Teufel niet aansprakelijk gesteld kan worden voor rondvliegende controllers en de daaruit voortkomende gevolgen.. Al neem ik dat maar al te graag voor lief.
avatar van _L_Barto
_L_Barto ( 2 ) 05-12-2014 18:52
Bij racinggames is vooral de muziek belangrijk.
Bij shooters is geluid een extra dimensie.
avatar van Sgtpw
Sgtpw ( 2 ) 05-12-2014 19:09
Het belang van geluid is zowel bij films als games vaak een ondergeschoven kindje.
Met geluid ben je vaak ook meer onderbewust bezig, omdat het visuele aspect primair is.

Juist dat onderbewuste aspect is echter wat ook de kracht is van geluid. Net als geur roept geluid een veel sterkere emotie (en herinnering) op als beeld.

Ik denk bijvoorbeeld aan de nieuwe trailer van Star Wars waarbij de eerste tonen meteen kippenvel oproepen. Dit geldt ook voor klassiekers uit de games geschiedenis (Mass Effect serie, de Halo serie, wie kent de Battlefield tonen niet).

Daarnaast is het binnen gaming ook van belang aangezien je zelf ook actief een rol speelt in het spel. Het roept sfeer op. je kan de positie van je vijanden beter bepalen. Het kan je laten schikken. en uiteraard kan je in veel gevallen ook communiceren met je medespelers.

En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?

Ik speel eigenlijk altijd met een hoofdtelefoon en zou het fantastisch vinden om een echte surround sound te mogen ervaren. Teufel zou mijn plezier in gaming aanzienlijk kunnen verhogen!

succes iedereen!
avatar van Yuna
Yuna ( 344 ) 05-12-2014 20:00
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen?
Erg belangrijk. Een goede surroundsound draagt bij aan de ultieme game ervaring.

En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?
Deze set oogt niet alleen supermooi, maar zorgt ook voor een subliem geluid. Wat wil een gamer nog meer...
avatar van Shiriga
Shiriga ( 1197 ) 05-12-2014 22:15
De geluidskwaliteit is minstens zo belangrijk bij films en games, bij adult films zelfs belangrijker . Je kan niet een ultra-hd 50 inch tv hebben en dan gaan zitten luisteren naar het geluid van tv zelf. Het geluid voegt meerdere dimensies toe waardoor het lijkt alsof je midden in de actie zit. Zou ook enorm goed dienen als muziek set, aangezien ik heel de dag itunes op shuffle heb.

Met deze set zou ik jaren kunnen genieten van het geluid van de al de kogels die me om de oren vliegen, de auto's die voorbij mij racen en de muziek waarbij ik los kan gaan. Oh en niet te vergeten één van de leukste vormen van entertainment, porn
avatar van Cvc
Cvc ( 1 ) 06-12-2014 00:30
Ik doe aan deze wedstrijd mee voor mijn vriend en kom op voor zijn recht om nog intensievere game marathons te kunnen houden nadat ons huisje gerenoveerd is en hij al zijn vrije tijd niet meer moet spenderen aan kappen, slijpen, ... waardoor hij mogelijk ook half doof is geworden en dus een goede surroundsound set kan gebruiken
Let the games begin!
avatar van Sider inc
Sider inc ( 732 ) 06-12-2014 01:32
De Buren beginnen langzaam wat ouder en dus ook wat dover te worden. Heel vervelend voor deze oude mensen die nu al jaren van mijn geluid en gescheld kunnen genieten. Ze raken een beetje van in paniek en ik weet niet wat ik er aan moet doen.

Nu is harder schelden, op games natuurlijk, niet zo moeilijk maar mijn tv gaat niet veel harder, dit kan mij buren helpen om zich weer thuis te voelen.
avatar van Itsjustme
Itsjustme ( 1820 ) 06-12-2014 11:20
Geluidskwaliteit is voor mij net zo belangrijk als de beeldkwaliteit. Dit merk ik vooral bij een game als skyrim. De prachtige muziek die me het gevoel geeft alsof ik echt een zo een fantasie wereld rondloop. Net als de spannendere games, moet de muziek mij spanning kunnen geven. Ik heb daarom ook veel geld uitgegeven een paar jaar terug voor een prachtige KRK R6 setje. Helaas was mijn kat het daar niet meer mee eens een paar maanden terug (erop gesprongen, omgedonderd en het werkt niet meer), en moet nu al een tijdje leven met mijn TV geluid. Nu is zo een nieuwe 5.1 set helemaal prachtig natuurlijk. Het geluid om mij heen zal mij nog beter die mooie ervaring geven van het lopen in fantasie wereld, de spanning opvoeren in een horror game of mij op het juiste moment waarschuwen dat de vijand aan komt lopen in Battlefield.
avatar van T.Verhoeven
T.Verhoeven ( 990 ) 06-12-2014 11:38
Budgetgaming, jullie stelde de vragen: Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen? En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen? Laat ik jullie daar nu eens mijn antwoord op geven:

Net als iedereen die aan deze prijsvraag meedoet vind ik geluid heel belangrijk tijdens het gamen. Natuurlijk is het mooi om precies te horen waar kogels vandaan komen, of waar je vijand loopt, maar voor mij is dat niet de belangrijkste reden om een mooie set in de slaapkamer te hebben staan.

Muziek maakt een groot deel uit van mijn leven. Ik luister van vroeg in de ochtend tot laat in de avond naar muziek. Dat zijn dan geen Top-40 nummers, maar vaak zijn dat game-soundtracks. Bij het selecteren van een game let ik namelijk niet alleen op de graphics en de gameplay, maar het geluid! Wanneer een prachtige game lelijk klinkt, hoef ik hem al niet meer....

Om die reden heb ik anderhalf jaar terug ook een mooie speakerset gekocht van €150,-. Veel geld voor een student, maar het verbeterde mijn ervaring al enorm in vergelijking met de speakers die in mijn computermonitor zitten. Dit was een van de weinige sets die binnen mijn budget vielen, maar toch een redelijke kwaliteit hadden. Ondanks ik wel al een geluidsset heb, kan de ervaring en kwaliteit nog stukken beter, daarom denk ik dan ook dat deze Teufel perfect voor mij is.

Toen ik speakers aan het vergelijken was keek ik al met grote ogen naar setjes van Teufel, maar door de toch wel hoge aanschafprijs heb ik toen toch voor een ander merk gekozen. Nu dit jaar de Concept E Digital uit is gekomen begint het toch wel weer te jeuken om mijn set te vervangen, helaas is het gebrek aan financiën gebleven.

Vooral de mooie subwoofer in deze set spreekt mij aan. De gebruiksvriendelijkheid lijkt top te zijn en de instelmogelijkheden zien er ook netjes uit. Hierdoor kan ik het geluid helemaal naar mijn eigen smaak aanpassen.

Ik hoop natuurlijk dat ik win, dat zou een heel mooi begin van 2015 voor mij betekenen. Iedereen succes met deze winactie, en uiteraard Budgetgaming en Teufel bedankt voor het organiseren van deze mooie actie.
avatar van Nagelz
Nagelz ( 1 ) 06-12-2014 14:12
Waarom geluid belangrijk is? Als het om één of andere reden stil moet zijn in huis en je moet je geluid uitzetten, dan weet je direkt hoe belangrijk het is, Zowel veel effecten (schrikeffecten) gaan wegvallen. je gaat misschien ook hints missen en dergelijke. en als je dan toch geluid nodig hebt kan je maar beter gaan voor degelijk geluid!
avatar van Daniel
Daniel ( 2372   19) 06-12-2014 14:46
Hoe belangrijk is geluid voor jou tijdens het gamen? En hoe zou de Concept E Digital hier voor jou aan kunnen bijdragen?

Geluid is immens belangrijk tijdens het gamen, geluid zorgt ervoor dat je bij voetbalgames een twaalfde man hebt, dat horror games dubbel zo eng worden, het zorgt ervoor dat games als Halo en Destiny award winning zijn. Het zorgt ervoor dat stadionconcerten overbodig worden en Video Games Live thuis ervaren kan worden.

Wanneer je echt wilt genieten van surround sound, moet je uiteraard voor een 5.1 installatie gaan. Deze installatie met concept E Digital doet ten opzichten van andere installaties overal nog een schepje bovenop. Uit mijzelf ben ik een opgeruimd persoon en wil ik alles het liefst zo strak mogelijk (qua vormgeving etc). Daarom ben ik geen fan van kabels en draadjes etc, gelukkig levert Teufel met deze set een draadloze installatie die er niet alleen strak uitziet, maar ook kwalitatief hoogstaand is. Kan ik eindelijk mijn buren eens goed terugpakken met een 500 Watt subwoofer

Dan heb ik het nog niet eens gehad over het interactieve touchscreen dat erop zit, want damm dat is toch wel fancy. Met deze set lijk ik de komende 15 jaar wel goed te zitten. Verder maak ik ook gebruik van een laptop en een tablet voor mijn studie, waardoor de Bluetooth functie meer dan welkom is.

Op dit moment speel ik zonder boxen of iets anders waar écht goed geluid uit komt. Daarom moet ik altijd wanneer ik een avondje ga gamen mijn televisie zo hard mogelijk om optimaal te genieten van een game-ervaring als The Last of Us of van de soundtrack van Destiny.

Ik heb vaak zitten denken om een leuk setje aan te schaffen, maar steeds hield mijn innerlijke stem mij tegen. Het liefst ervaar ik films, series en games zo intens mogelijk en om dat te bereiken heb je een kwalitatief goede surround sound set nodig, helaas is mijn budget voorlopig niet toereikend.

Overigens erg tof dat Teufel deze set ter beschikking stelt aan Budgetgaming voor deze prijsvraag.
avatar van Fotz
Fotz ( 1 ) 06-12-2014 15:19
De belangrijkste factor van gamen voor mij is immersion. Dit betekent dat alle zintuigen bezig zijn met het spel alsof je zelf aanwezig zou zijn in de game. Microsoft, Sony en Oculus zetten hier de laatste jaren sterk op in. vb. Oculus Rift, Xbox Kinect Maar de focus ligt sterk op zicht en lichaamsbeweging.
Voor volledige immersion is het gehoor één van de belangrijkste factoren en de Teufel Concept E Digital kan zeker meehelpen aan een levensechte spelervaring. Als je bij deze surroundset het onderscheid niet meer kan maken tussen omgevingsgeluid en het gamegeluid zijn we weer een stap dichter bij een waarheidsgetrouwe virtual reality.
avatar van MVerrijzer
MVerrijzer ( 2 ) 07-12-2014 01:12
Voor de allerbeste game ervaring heb je geweldig geluid nodig. Helaas heb ik tot op heden niet echt kunnen bereiken met mijn huidige set-up. Daarnaast heb ik als student zijnde niet zo'n groot budget voor dit soort dingen. Maar als dan achter de pc ga zitten om alleen of met vrienden te gamen dan mist er nog dat ene puzzelstukje die mijn set-up compleet zou kunnen maken. De goede pc had ik al met een paar standaard boxen die voor geluid zorgen, maar deze zorgen niet voor die immersion in de games Die Concept E Digital zou het plaatje helemaal compleet maken, waar ik in deze toch wel weer dure maand mij heel erg blij mee zou zijn.
Dan kan ik eindelijk écht gamen, zoals het hoort te zijn.
avatar van Ridho
Ridho ( 111 ) 07-12-2014 01:20
Geluid is de ziel van een game, niet zichtbaar, maar duidelijk voelbaar. Het bepaalt de sfeer, de emotie in een game. Het is lastig om zoiets abstracts en dynamisch als geluid te bevatten in woorden, daarom laat het zich het best beschrijven met een voorbeeld.

Daarvoor is The Last of Us perfect, in de hele game geeft het geluid je een luguber gevoel. Minimalistische muziek en akelige geluiden creëren een sinistere sfeer. Het herkenbare doordringende geluid van de zogeheten ‘clickers’ zorgt voor een akelig beklemmend gevoel. Je wilt wegrennen, maar moet noodgedwongen muisstil zijn.

Naderende voetstappen, galmende geweerschoten, krassende kraaien, de rauwheid van het geluid doet je realiseren dat de wereld, zoals wij die kennen, is vergaan. In de stilte loert het gevaar.

Maar dan, dan komt de welbekende scene waarin je de giraffen tegenkomt. Het moment dat je oog-in-oog komt te staan met deze prachtige dieren begint een vol klinkende warme muziek te spelen. Ineens lijkt de hele wereld in harmonie, er is hoop in de duisternis. De tijd staat voor je gevoel even stil en je neemt het moment volledig in je op. Wanneer de giraffen weer op hun pad gaan, komt de koude stilte weer terug, enkel de minimalistische muziek blijft over. Je bent weer terug in de realiteit.

Wat The Last of Us ons leert, is dat de ambiance het best tot uitdrukking komt in de muziek, in het geluid. Graphics staan altijd in de schijnwerpers, maar stiekem steelt het geluid de show.

De Concept E Digital draagt hieraan bij, omdat deze set de diepgang van geluid het best tot zijn recht laat komen. Geluid moet niet plat zijn, maar in plaats daarvan moet je worden omringd door de klanken. Het moet een extra dimensie worden. Daar waar een vol orkest een overweldigende compositie speelt, wil je de afzonderlijke lagen in de muziek, de individuele muzikanten, goed kunnen onderscheiden. Een minimalistische soundtrack moet volledig tot je doordringen. De Concept E Digital maakt dit mogelijk en geeft muziek de glorie die het toekomt.
avatar van Xsillian
Xsillian ( 830 ) 07-12-2014 01:30
bij geluid hoort luchtdruk, die wil ik voelen.... kan dat met deze teufel set?

nou dan wil ik hem wel!
avatar van Gradon
Gradon ( 2611 ) 07-12-2014 10:38
Geluid is voor mij bij het gamen eigenlijk in de praktijk niet super belangrijk. Niet in de zin dat het zo mooi en helder mogelijk moet zijn in elk geval. Ik hecht waarde aan goede voice acting, mooie en kloppende effectgeluiden en passende muziek, maar niet direct aan de kwaliteit van het geluid. Dat gezegd hebbende is dat waarschijnlijk ook een kwestie van gewenning. Ik heb me er bij neergelegd dat het geluid wat ik uit mijn speakers kan toveren minder dan perfect is en heb er daarom minder verwachtingen van.

Deze Concept E Digital kan hier verandering in brengen. Een tijdje terug speelde ik een game bij een vriend (ik denk een horror of ten minste een spannende game zoals The Last of Us of Resident Evil) over een goed neergezet 5.1 setje en dat droeg toch wel bij aan de ervaring. Het zorgde ervoor dat ik de tekortkomingen van mijn huidige setup toch wel merkte. Zoals op een groter scherm spelen, het geeft net dat beetje extra.

De set zou mijn game (en film) ervaring waarschijnlijk flink verbeteren.
avatar van Gon
Gon ( 117 ) 07-12-2014 21:28
Voor mij is geluid hetgeen wat er voor moet zorgen dat je je in het spel zelf bevindt. Hierdoor groeit mijn respect voor de spelmakers die intensief hun best doen om de sfeer mede te bepalen met hun zorgvuldig gekozen geluidseffecten en muziek. Het zorgt voor een geheel nieuwe beleving, je wordt zelf het karakter die je normaal gesproken alleen bestuurt. De XL subwoofer zorgt er bijvoorbeeld voor dat ik alle explosies in Call of Duty Advanced Warfare levensecht ervaar, waarbij de surround essentieel is om te horen waar de tegenstander zich bevindt.

Op momenten dat ik niet game zal de surround set ook voor veel verandering zorgen wanneer ik bijvoorbeeld op afstand vanaf m'n iPhone muziek naar de set kan streamen of tijdens films het geluid nóg harder kan zetten wanneer ik me in een spannende scène bevind.

Helaas is dit tot nu toe alleen maar dromen en moet ik het maar doen met m'n TV-speakers, maar het zou voor mij als dagelijkse gamer een droom zijn die uitkomt als binnenkort de Teufel Concept E Digital surround set m'n woonkamer mag overnemen!
avatar van Ajwd
Ajwd ( 3532   1) 07-12-2014 22:03
Voor mij is geluid bij het gamen erg belangrijk, een game zonder een goede sound is maar een zeer kleine beleving.

Geluid vind ik in alle opzichten erg belangrijk, op welke manier het dan ook te gehore word gebracht. Hoe mooier het geluid van de muziek is, hoe beter het bij je binnen komt.

Hopelijk kom ik in aanmerking voor de set, zodat ik naast goed geluid uit mijn oordopjes, ook goed geluid kan hebben voor mijn films en games (en dat andere mensen ook mee kunnen genieten, haha).

Deze mooie Teufel Concept E Digital surround set zou iedereen in mijn gezin veel plezier geven, nu helemaal als de kerstdagen er aan komen
avatar van Elzinga
Elzinga ( 676   1) 07-12-2014 22:13
Beste Budgetgaming,

Voor mij zou deze ongelooflijke toffe surround set een aanwinst zijn omdat ik de laatste tijd met een heel groot probleem/raadsel loop.
In mijn vooral nachtelijke gamesessies komt het nog wel eens voor dat mijn pasgeboren zoontje ineens wakker word door het geluid. Nu heb ik maanden lang gedacht dat dit door vooral de harde geluiden komt. Maar helaas..... door een visioen van de toekomst is gebleken dat mijn zoontje niet huilt van het keiharde geluid uit mijn speakers... Maar de kwaliteit er van Help mij please met dit probleem door ervoor te zorgen dat mijn zoontje vanaf nu wel kwalitatieve geluiden hoort en hierdoor kan wegzwijmelen aan het idee dat hij ooit net zoals z'n vader toffe games gaat spelen met subliem geluid
avatar van Don2one
Don2one ( 225 ) 07-12-2014 22:19
Geluid is zeer belangrijk bij gamen zeker als je shooters aan het spelen bent. Zo kun je horen waar de mensen zich bevinden. Ik doe ook racen en hoor dan goed aan het motorgeluid wanneer ik moet schakelen of dat er misschien iemand naast mij rijdt. De beleving is er veel meer en het gevoel erbij is niet te beschrijven wanneer je iemand overhoopt knalt na het horen van de voetstappen.

Nu doe ik het met headset, maar een surround waarmee je ook anders je mediaplayer op kan zetten is gewoon erg handig zonder moeite met kabels en al. Volgens mij kun je ook via bluetooth luisteren. Ik ben erg liefhebber van muziek, films en games. We doen hier ook aan karaoke. Voor mij is het toch belangrijk wanneer het geluid lekker klanken heeft en mooi en helder is.
Succes iedereen
avatar van Matttthijs
Matttthijs ( 425 ) 07-12-2014 22:55
Geluid is voor mij vrij belangrijk. Games met een slechte soundtrack of geluidsproblemen gaan bij mij niet lang mee. Na de vele problemen met het geluid in bf4 ben ik gestopt. Daarom zou een goede geluidsset ook veel verschil kunnen maken. Zodat wellicht met de juiste instellingen een slechte soundtrack alsnog goed kan klinken.
Dat is niet de enige reden waarom ik deze geweldige set zou koeten hebben. Hier in huis zitten namelijk drie katten die de gewoonte hebben om heel zielig om eten te miauwen als ik aan het gamen ben. Dit zorgt ervoor dat gamen niet altijd een goede ontspanning is. Met een goed geluidssysteem zou ik die verder leuke katten kunnen overstemmen en genieten van de games die ik wil spelen.
avatar van Kaluche
Kaluche ( 794 ) 07-12-2014 23:51
Aaaahhhh waar moet ik beginnen...
Zonder geluid kan je eigenlijk niet echt gamen, tenminste ik niet.
Zonder beeld al helemaal niet,, maar dat wordt niet gevraagd haha.

De Concept E Digital zou echt 1 van mijn RAARSTE dromen waarmaken...
Soms ben ik urenlang helemaal alleen thuis en wil ik wel eens met een hele luide geluid een dieharde horrorgame spelen in de donker.
En dan zit ik op de ''plastic baby wc'' van mijn broertje.. met mijn blote k*nt
avatar van Tumbler
Tumbler ( 2049 ) 07-12-2014 23:55
Ik had ook een fatsoenlijke inzending willen sturen, maar daar is het nu te laat voor. Ik doe dus ook mee . Volgens mij moet ik wel winnen
avatar van Saarh
Saarh ( 1 ) 08-12-2014 11:54
Geluid is natuurlijk een van de belangrijkste zaken om te gamen.
Bij shooters, kan je je tegenstander beter horen.
Binnenkort misschien terug wat games beginnen te streamen en met goede speakers gaat de ervaring van de kijkers veel beter zijn en kan ik meer noobs ownen doordat ik ze beter ga kunnen horen :3

Ook de beleving van het spel maakt het veel beter.
Door het geluid maak je elk spel veel beter!
avatar van Fallout
Fallout ( 329 ) 08-12-2014 14:42
Geluid is wat mij betreft net zo belangrijk als beeld.
Geweldig geluid geeft je de totale ervaring en is eigenlijk wel bij elke game nodig.
Ik heb helaas geen surroundset maar heb het al wel mogen ervaren bij vrienden.
Zou heel erg blij zijn als ik deze Concept E Digital zou winnen.
Dan gebruik ik het natuurlijk niet alleen voor gamen, maar ook voor films en tv!
avatar van Bazarba
Bazarba ( 5 ) 08-12-2014 16:53
Zonder geluid geen gaming
zonder goed geluid geen goede gaming
zonder cool geluid geen coole gaming
zonder super geluid geen super gaming
met geluid gaming
met goed geluid goede gaming
met cool geluid coole gaming
met super geluid super gaming
met teufel geluid teufel gaming
avatar van Jietse
Jietse ( 1 ) 08-12-2014 21:00
Geluid? Wat is dat? Ik ben doof als een kwartel, omdat ik de buren vele jaren geteisterd heb, waardoor ook mijn trommelvliezen bezweken zijn.
avatar van Ivo001
Ivo001 ( 5577   17) 08-12-2014 22:55
Wanneer komt de uitslag? En die 2 prijsvraag lurkers hierboven zijn lekker te laat
avatar van Yojimbro
Yojimbro ( 16491 ) 08-12-2014 22:58
Lolz @ Ivo
avatar van Rodrigo7
Rodrigo7 ( 3 ) 10-12-2014 17:25
Te laat helaas!