Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Winkelinformatie & ervaringen - Play-asia.com

Algemeen:
Verzending:
Communicatie:
Winkel beoordelen (83 reviews)

Play-asia.com

BG Score
9 10 83 1
9

laatste 24 maanden

Algemene informatie

Adres:
Play-Asia.com
P.O. Box 1351
Tsuen Wan Post Office
Tsuen Wan, NT
Hong Kong
Land:
Buitenland
E-mailadres:
Telefoon:
 
KVK:
Betalen met:
Credit Card, PayPal, Moneybookers
Opmerkingen:

Verzendkosten

Game:
€ 2.25
Hardware (pakketpost):
€ 2.25

Laatste 25 ervaringen met Play-asia.com

Toon alle ervaringen
Ik heb besteld: 3 Nintendo Switch games voor $100 (nu waarde van €147,01)
Aantal dagen tot bezorging: 11 dagen
Mijn ervaring: Ik heb op 5-2 3 Nintendo Switch games voor $100 besteld. Je krijgt gelijk een bevestiging bestelling en wanneer het ongeveer wordt verzonden. Er werd aangegeven dat uiterlijk 5-3 wordt verzonden. Maar halverwege maart nog steeds niets verzonden. Kwam er achter dat 1 game niet meer in voorraad was. Play-Asia heeft daar niet over gecommuniceerd. Op 4-4 een mail verstuurd waar mijn bestelling blijft en tevens gelijk kenbaar gemaakt als er voor 8 april niet verzonden dat ik de bestelling annuleer. Ik krijg dezelfde dag een mail terug dat de order binnen 3 dagen wordt verzonden. Geen excuus dat hun niet gecommuniceerd hebben mbt dat een game niet in voorraad is. Persoonlijk vind ik dat niet netjes. Maar inderdaad binnen 4 dagen is het verzonden en heb ik het netjes in een stevige kartonnen doosje ontvangen in 11 dagen.


Algemeen:100%Verzending:100%Communicatie:20%
Ik heb besteld: Omen of Sorrow [Limited Edition] Nintendo switch
Aantal dagen tot bezorging: 15 dagen
Mijn ervaring: Ik heb op 17 maart besteld. Op 18 maart is het verzonden vanuit play-asia en ontvangen op 29 maart in een stevige kartonnen doos. Je wordt netjes op de hoogte gesteld vanaf bestelling tot aan levering. Dus met deze bestelling ben ik tevreden.Algemeen:100%Verzending:100%Communicatie:90%
Ik heb besteld: Abyss of the Sacrifice (Switch) & Idol Manager (Switch)
Aantal dagen tot bezorging: 13 dagen
Mijn ervaring: Op zich positief.

Woensdag 20-09 besteld. En de dag erna werd het verstuurd. Bijna 2 weken verder en de games zijn goed binnengekomen.

Had wel van de week nog wel een mail gestuurd met de vraag van waarom de tracking code niet door PostNL werd herkend. Want uit eigen ervaring kreeg je altijd van Play-Asia een tracking code dat meestal gelijk in de PostNL app werd herkend. Ik kreeg een link van een ander bezorgdienst, maar uiteindelijk kreeg ik gisteren een update in de PostNL app van de tracking code. Dus pakketten van Play-Asia worden nog altijd met PostNL bezorgd. Mochten mensen een tracking code ontvangen waar men van alles heeft geprobeerd, maar geen resultaat, probeer dan de tracking code op boxc.com/track.

Voor de rest waren beide Switch games in een kleine kartonnen doos ingepakt. Helaas geen extra bescherming zoals inpakpapier. Maar de kartonnen doos was wel stevig. Zover ik naar de games kijk, zijn ze in perfecte staat. Dus geen deukjes, sneetjes, scheurtjes etc. op de cover.

Als Play-Asia opnieuw aanbiedingen van Switch games heeft waar ik eventueel nog interesse zou hebben, dan is de kans aanwezig dat ik weer een bestelling zal plaatsen .


Algemeen:100%Verzending:90%Communicatie:100%
Ik heb besteld: 3 x Nintendo Switch games.
Final Fantasy I-VI Pixel Remaster Collection (Multi-Language). Final Fantasy X / X-2 HD Remaster (Multi-Language) [English Cover]
Ghost Trick: Phantom Detective (Multi-Language)

Aantal dagen tot bezorging: 23 dagen

Mijn ervaring: Op 8 augustus deze 3 games besteld. Op 16 augustus eindelijk door play-Asia verzonden. Persoonlijk had play-Asia eerder kunnen verzenden. Wordt netjes vanaf bestelling tot aan bezorging op de hoogte gehouden. Alles was netjes beschermd en verpakt. En vond ik prettig om van te voren btw te betalen zodat je niet na de hand nog een rekening krijgt om te betalen.


Algemeen:100%Verzending:80%Communicatie:100%
Ik heb besteld: Drakengard 3
Aantal dagen tot bezorging: 15 dagen
Mijn ervaring: Ervaring was positief.

Op 17 augustus heb ik Drakengard 3 op Play-Asia besteld. De game was ook toevallig als Weekly Special in de aanbieding. Op 23 augustus was de game verzonden en kreeg ik hier ook een mail erover met de T&T code inbegrepen. De T&T code kon ik op de Engelstalige PostNL site gebruiken waar je ook terug kon zien of de game bij de douane ligt etc. 2 weken verder en op 7 september heb ik de game ontvangen. Zat ook goed verpakt en kon makkelijk in de brievenbus worden gegooid. Ook heb ik geen inklaringskosten e.d. moeten betalen gezien ik al vooraf de BTW op mijn bestelling had betaald.

Kort gezegd: Game kreeg ik 2 weken na verzending binnen. Alles kon gevolgd worden met de T&T code. En ik hoefde geen inklaringskosten te betalen. Kortom. De ervaring met Play-Asia was bij mij al positief en is nu nog altijd positief .


Algemeen:100%Verzending:100%Communicatie:100%
Ik heb besteld: Umihara Kawase Fresh!
Aantal dagen tot bezorging: 7
Mijn ervaring: Erg tevreden!!!!

Vorige week dinsdag Umihara Kawase Fresh! besteld gezien hij als Weekly Deal in de aanbieding was. Had hem destijds bij Amazon.com misgelopen, dus een mooi moment om hem nog aan te schaffen voor een mooie(goedkope) prijs. Dinsdag besteld. De dag erna(woensdag) verzonden. En vandaag(precies 1 week verder) lag er een bubbelenvelop van Play-Asia.com in de brievenbus met de game erin. Tot nu toe moest ik altijd 2 á 3 weken wachten totdat ik m'n Play-Asia bestelling binnen had. Maar dit keer kreeg ik het gewoon na 1 week binnen.

En ook erg belangrijk: Ik betaalde GEEN!!!!!! inklaringskosten e.d. Dus voor de mensen die twijfelen met inklaringskosten e.d., dan zeg ik het volgende: Product kost onder de €22 excl.verzendkosten? Je betaalt geen BTW en inklaringskosten. Als je opeens een factuur van PostNL ontvangt dat je moet betalen, gewoon online een formulier printen en invullen plus een kopie erbij van het factuur van jouw Play-Asia bestelling waar ook duidelijk staat dat de prijs in USD is afgerekend. En Umihara Kawase Fresh! was tijdens de aanbieding ook onder de €22.

Kort gezegd: Game snel verzonden en ontvangen. En geen inklaringskosten e.d. moeten betalen. Kortom. Ervaring is 10/10.


Algemeen:100%Verzending:100%Communicatie:100%
Vorige week dinsdag in de nacht een game uit de Weekly Deals gekocht. Woensdag was de game verzonden en ik heb de game vandaag al binnen gekregen. Eerste keer dat ik zoiets meemaak. Normaal ontvang ik altijd de games van Play-Asia na 2 of 3 weken. Maar na 1 week is wel nieuw voor mij. Hopelijk is dit een standaard iets geworden(van 2 á 3 weken naar 1 week levertijd).

Ik ben erg tevreden over Play-Asia. En over de game gesproken: De game was geseald en ook goed ingepakt in bubbel wrap. Tevens hoefde ik geen inklaringskosten e.d te betalen(game was ook onder de €22).


Algemeen:100%Verzending:100%Communicatie:100%
Ik heb besteld: Detroit: Become Human Special Edition
Aantal dagen tot bezorging: 12 werkdagen na release
Mijn ervaring: is goed, met enige kanttekeningen. Eerste keer dat ik iets bestelde bij Play-Asia, omdat ik na Heavy Rain en Beyond Two Souls ook graag de speciale editie van Detroit wilde hebben (en deze alleen daar te bestellen was).
Besteld op 15 mei, release op 25 mei. Maar het bleef stil tot ik uiteindelijk een weekje later maar eens een mailtje stuurde. Snel bericht terug, wat vertraging in het artikel, info volgt zsm.
Weer een weekje later, niets gehoord, toch maar weer eens mailen. Kreeg ik een meer uitgebreide uitleg, netjes en snel. Gevolgd door een algemene mail aan (ik denk) al hun klanten in Europa, dat het distributiecentrum verhuisd is en het daardoor allemaal vertraging opliep. Toen is het spel op 7 juni op de post gedaan en was het de 12e, dus slechts 3 werkdagen later, binnen! Dat is dan weer errug netjes. Ook goed verpakt en een superstrakke Track & Trace (van UPS in mijn geval; al gaan ze schijnbaar over op PostNL voor al hun buitenlandse leveringen, daar werd naar gerefereerd in de algemene mail).
Dus... als ze nu ergens rond de release uit zichzelf de vertraging hadden gecommuniceerd? Louter 9's, maar nu toch een klein dipje in de score haha.


Algemeen:80%Verzending:90%Communicatie:70%
Ik heb besteld: The Nonary Games (PS4)
Aantal dagen tot bezorging: 22 dagen (24 januari besteld, 30 januari verzonden)
Mijn ervaring: Goed, ik houd er standaard rekening mee dat het niet snel verzonden wordt, dus wederom goede ervaring. Netjes in bubbelenvelop verzonden en op de hoogte gehouden over de status.


Algemeen:100%Verzending:100%Communicatie:100%
Ik heb besteld: Zero Time Dilemma (PS4)
Aantal dagen tot bezorging: Op 04-01 besteld, ontvangen op 22-01 (Servicepunt)
Mijn ervaring: Met dank aan Xor via PB voor de nodige informatie. Prima verzonden. Idd, zoals hierboven beschreven staat: goed, stevig verpakt.


Algemeen:100%Verzending:100%Communicatie:100%
Op 08-01 Zero Time Dilemma besteld. 10-01 is het verstuurd.
Schijnbaar vanaf 24-01 af te halen bij de postservicepunt maar ik vond pas 26-01 een kaartje in de bus. Dit is zo'n pakketje dat PostNL "gewoon" niet komt brengen

Wat betreft de doorvoersnelheid is het wat je mag verwachten van een zaak uit Azië. Wat voor mij een pluspunt is de wijze van verpakking: In een stevig doosje. Vrijwel alle webshops sturen dergelijke spellen in een envelop of kartonnetje.

NB: Belangrijkste motivatie voor deze review is om de streak aan YGZ reviews te doorbreken. Ik krijg hier geen kortingscode voor....


Algemeen:100%Verzending:100%Communicatie:100%
26 september twee PlayStation Vita titels besteld, Tachyon Project & Söldner-X 2: Final Prototype. Maandag 2 oktober zijn beide verstuurd, vrijdag 6 oktober alles netjes ontvangen. Top!

Algemeen:100%Verzending:100%Communicatie:100%
Game met levertijd van 2 dagen pas 4 weken erna verstuurd.
Communicatie staat vaak in een of ander PM bakje in je account op de site waarvan je geen e-mailmelding krijgt.

Één van de games van mijn order konden ze niet leveren. Ik doe navraag of ze deze op termijn nog verwachten, ander mannetje beantwoord ja, ik zeg wacht dan maar met verzenden van de bestelling, komt er een ander later met 'het spel kan niet geleverd worden' in een aparte email, ik zeg dat dit verwarrende communicatie is zo, die zegt weer 'don't worry, we are trying to find a supplier'.

Ik zeg 'ok, laat staan zo', hun vragen wat te doen als ze hem niet kunnen vinden. Ander spel sturen? Ik zeg 'Nee, als je dat tweede spel niet kunt vinden zijn jullie inc. verzendkosten te duur, cancel dan de hele order'.

Even later het bericht dat het eerste spel verstuurd wordt. Halve week later de tweede gecancelled met een 'if found we will keep you updated'.

In iedere mail boden ze me trouwens een japanse 'the best' versie aan waarvan ik meermaals zei dat ik een engelse wou omdat ik het spel graag wou kunnen begrijpen.

Dus, nu heb ik één spel overpriced gekregen en die andere nog niet.


Algemeen:50%Verzending:90%Communicatie:20%
Rune Factory 1, 2 en 3 (USA versies) besteld vootr de DS. Ongeveer na een week ontvangen, goed verpakt en geen doanekosten.

Algemeen:100%Verzending:100%Communicatie:100%
Op 19 oktober 2 spellen besteld, betaald met iDeal (via Skrill). Op 20 oktober bericht gekregen dat het verzonden was, met T&T van singpost.com. Toch is volgens Singpost het pakket pas op 24 oktober ontvangen. 2 november is het aangekomen in Nederland, op 3 november kon ik bij PostNL de Nederlandse T&T opvragen en op 6 november is het uiteindelijk afgeleverd bij me.
Het pakket is keurig verpakt, de spellen zijn zoals beloofd nieuw in seal.


Algemeen:90%Verzending:90%Communicatie:90%
3 weken geleden de Metal Gear Solid Legacy Collection besteld en vandaag binnen gekregen. Ik ben weer erg tevreden, dat de verzending zo lang duurt weet je natuurlijk van te voren, dus ik heb helemaal niets aan te merken.

Algemeen:100%Verzending:100%Communicatie:100%
Ik had op 13 september een game besteld dat ook in de aanbieding was. Heb hier gewoon Economy gekozen waar deze ook standaard T&T* had. Kreeg na het betalen met Paypal een bevestigingsmail dat de bestelling was aangemaakt. De volgende dag kreeg ik een mail waarin stond dat de game was verzonden. ~1,5 week later(vandaag 26 sept) en ik heb de game ontvangen. De game zat ook in m'n brievenbus ;p.

Altijd goede ervaring met Play-Asia gehad. En met deze bestelling blijf ik nog altijd positief over Play-Asia. Het blijft een goede importsite .


Algemeen:100%Verzending:100%Communicatie:100%
Op 1 december heb ik een New 3DS XL besteld. Helaas was deze niet op voorraad. Levertijd zou 12 december zijn bij play-asia en dan pas verzenden naar Nederland. Wat schets mijn verbazing. Op 4 december is mijn bestelde New 3DS XL verzonden via Fed-Ex en op 9 december ontvangen. Je word netjes via mail op de hoogte gehouden. Wil je importkosten besparen. Kan je een mail naar hun sturen om op het pakketje een lagere waarde te vermelden. Persoonlijk heb ik dat niet gedaan, omdat je niet volledig verzekerd bent tegen de waarde van je bestelde produkt tegen diefstal, vermissing of beschadiging. Maar naar de waarde dat op het pakketje/bon wordt vermeld. In mijn geval heb ik €20 meer moeten betalen dan iemand die de halve prijs heeft vermeld.

Nou ik ben dik tevreden over mijn 1e bestelling bij Play-asia.


Algemeen:100%Verzending:100%Communicatie:100%
Tijdens de Summer Sales begin augustus even elke dag een klein beetje gekocht, om de invoerkosten slim te omzeilen met elk pakketje onder de 22 euro. In totaal zesmaal besteld in die dagen.

Drie pakketjes arriveerden na ongeveer 2 weken direct. Het vierde pakketje, dat tussen de vorige drie pakketjes besteld was, kreeg ik een dag of twee erna.

Bij de vijfde duurde het even en moest Fat Princess veranderd worden door een Essentials-editie, waarbij de customer service direct contact met me opnam. Vriendelijk en behulpzaam. Die arriveerde ook twee weken erna.

De zesde en laatste zou iets langer duren door een tekort in de stock. Op 29 augustus keurig de melding gekregen dat de games eindelijk beschikbaar zijn en opgestuurd worden. Twee weken later zo goed als gearriveerd, en is mijn Play-asia.com-avontuurtje compleet !


Algemeen:90%Verzending:80%Communicatie:90%
07-08-2014: 2 games(tijdens de Summer Sale) besteld.
08-08-2014: De games waren verzonden.
22-08-2014: Heb ze vandaag binnen gekregen/ontvangen.

Naar aanleiding van berichten over de "Free shipping" en meer dan 2-3 maanden wachten totdat de games werden bezorgd(zie de Play-Asia topic), heb ik maar voor "Registered Air Box" gekozen(want ik wou niet 2-3 maanden wachten voor m'n games :/). Hiermee kreeg ik ook een T&T code waar je jammer genoeg niet online kan zien waar jouw pakket zich bevindt. Maar als je na 2 weken nog niks hebt ontvangen, even PostNL bellen en ze zien gelijk waar jouw pakket zich bevindt(d.m.v. T&T code die Play-Asia had gemaild).

Communicatie vond ik goed. Je krijgt gewoon mails wanneer je een bestelling(-en) hebt (aan)gemaakt en wanneer jouw bestelling(-en) zijn verzonden .

Ook was het mogelijk om het waarde van m'n pakket te laten verlagen(voor douane/inklaringskosten). Via een contactformulier gevraagd en ze hebben dat voor mij aangepast(kreeg daar ook een reactie voor terug. Had dit niet verwacht van ze. Maar zo te zien is het wel mogelijk om het waarde van jouw pakket te laten verlagen )

Over het pakket: Er zat een deuk op het pakket. Maar eenmaal open en ik zag dat de games waren ingepakt in dat bubbel dingens die ook in bubbelenveloppen zitten. Dus mijn games waren niet beschadigd(en ook nog geseald ;P).

Dit was m'n 2de bestelling van Play-Asia. Had vorig jaar ook wat besteld op Play-Asia en daar was ook alles prima afgelopen(geen klachten, problemen gehad etc. Ongeveer hetzelfde situatie als nu ). Misschien dat ik weer eens bij Play-Asia zal bestellen(als ze games/figures onder €22 in de aanbieding hebben ;P).


Algemeen:100%Verzending:90%Communicatie:100%
24 januari Final Fantasy XIII-2 (US) gekocht, vandaag 4 februari aangekomen. Netjes verpakt en onder de 22 euro gebleven, dus ook geen douanekosten etc hoeven te betalen. Heel erg tevreden over het bestelproces en de, toch wel snelle , levering.

Algemeen:100%Verzending:100%Communicatie:100%
24 oktober een 64 GB Vita geheugenkaart besteld en 15 november ontvangen. Helaas onderschept door de douane dus kwam er nog eens 30 euro bij. Dacht dat dit niet zou gebeuren door de neutrale envelop die ik had gekozen maar nee dus.

Algemeen:40%Verzending:10%Communicatie:30%
GRID 2 (Xbox 360) (in aanbieding)

19 oktober betaald via Paypal
1 november door Playasia verstuurd
20 november aangekomen

Is dus vrij lang onderweg geweest... hier ben ik niet meer zo tevreden over...


Algemeen:60%Verzending:10%Communicatie:90%
Resident Evil Revelations (Xbox 360):
Besteld op 2-7-2013
Verzonden op 8-7-2013
Ontvangen op 22-7-2013

Eerste keer dat ik hier wat heb besteld en direct een prima ervaring.


Algemeen:90%Verzending:80%Communicatie:90%
Drie keer besteld bij deze winkel. Eerste keer liep prima, tweede keer had ik na een MAAND nog niks ontvangen waardoor ik na nóg een maand wachten en oneindig heen en weer gemail met de klantenservice (die wel prima is trouwens) eindelijk m'n geld (in tegoedbonnen van PA...) terugkreeg. Dat was een halfjaartje geleden.

Ondertussen zit ik weer in hetzelfde proces, Castlevania voor de 3DS besteld op 15-6. 20-6 is 'ie verstuurd, en ondertussen een kleine maand later heb ik nog niks binnen. Ik heb weinig zin in nog zo'n maand heen en weer gemail, maar het gaat wel om 35 euro dus ik heb weinig keus. Ik zal deze keer wat standvastiger zijn en gewoon m'n geld (in echte euro's) terugeisen en duidelijk maken dat dit de laatste keer is dat ze dit kunnen flikken en mij ook niet meer als klant hoeven verwachten. Twee keer iemands pakje kwijtraken, hoe krijg je het voor elkaar...


Algemeen:40%Verzending:10%Communicatie:80%