Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

The Witcher 2: Assassins of Kings (Gamescom 2011)

Wanneer je als uitgever de mensen van de pers naar binnen wilt lokken met gratis Pools bier, dan kun je als kritische gamesjournalist alleen maar zeggen: Goede promotie! Nee, natuurlijk blijf je ook onder het genot van een lekker biertje scherp. Dus ben je benieuwd naar de update van de PC-versie van The Witcher 2: Assassins of Kings, of naar de Xbox 360 versie? Lees dan snel doorThe Witcher 2: Assassins of Kings
Op de PC is The Witcher 2: Assassins of Kings al een tijdje uit en zeer terecht kreeg de game veelal lovende kritieken. De game kenmerkt zich door zijn volwassen, epische verhaal gepaard met goede gameplay en mooie graphics.
Toch vonden de makers dit niet genoeg en besloten de game een dikke update te geven, die The Witcher 2.0 als toevoeging krijgt. Eind september zullen PC gamers The Witcher 2 met deze update bijgevoegd in de winkel kunnen kopen, maar ook wanneer je de game al thuis hebt liggen profiteer je van deze update door middel van een gratis update.
In de 2.0 update zal een Dark-mode moeilijkheidsgraad zitten die wel zo ontzettend moeilijk moet zijn, dat het ook de doorgewinterde gamer op het randje van zijn stoel moet laten zitten. Ook zal deze modus nieuwe wapens en objecten bevatten die je bij deze uitdaging moeten helpen.Helemaal nieuw is de Arena-modus waarin je verschillende waves van tegenstanders de pan in moet hakken. Na elke ronde kun je versterkingen inroepen, waarbij de magir, dwerg en een ridder als nieuwe karakters je bij kunnen staan. Wanneer de golven van tegenstanders je te machtig zijn geworden, wordt de score berekend en kun je deze uploaden. Zo ontstaat er op de Facebook pagina een ranglijst van beste Arena spelers. Een poging om de game een sociaal tintje mee te geven dus. Last but not least, zal deze update meer dan 100 bugfixes bevatten n alle DLC-pakketten die tot nog toe uitgebracht zijn. Als dat geen slagroom op de taart is weet ik het ook niet meer.

Ook Xbox 360 bezitters kunnen zich over een aantal maanden vermaken met The Witcher 2: Assassins of Kings. De makers hebben besloten om deze versie van de grond af op te bouwen, om dezelfde kwaliteit te kunnen leveren als de PC versie. Wat er getoond werd zag er prima uit, dus deze beslissing lijkt op dit moment een juiste.
Bovendien zal de game dezelfde gepdate 2.0 versie bevatten, dus ook de Xbox 360 gamers kunnen meteen genieten van alle updates.


Verwachting: Als je bedenkt dat The Witcher 2 voor de PC al zoveel goede kritieken kreeg en nu met de 2.0 update alleen maar beter wordt, kun je bijna niet anders dan enthousiast worden. Als het de makers lukt om de Xbox 360 versie goed over te zetten, zal CD Project ook op deze console hoge ogen kunnen gooien.Geplaatst door Frido op 29-08-2011
Aantal keer bekeken: 4161

Laatste reacties

avatar van Valentiney
Valentiney ( 447 ) 30-08-2011 11:18
Heeft deze update ook een mogelijkheid tot het spelen op meerdere schermen?
avatar van ThaHobbit
ThaHobbit ( 160 ) 30-08-2011 14:00
Rol: BG Redacteur
Meerdere schermen? Hoe bedoel je precies?
avatar van Xtinction
Xtinction ( 140 ) 02-09-2011 11:05
ws bedoelt hij 2 schermen naast elkaar waarop het beeld gewoon doorloopt. Blijkbaar werkt dat nog niet helemaal. Met Eyefinity kan dat best sweet zijn.

Hoewel ik ontzettend enthousiast ben over het vehaal en de personages was de gameplay van the witcher niet geweldig. Er zaten echt heel wat haken en ogen aan, en zeker voor iemand met wat minder tijd om zich in een game te verdiepen, was het eigenlijk niet te doen. Ok ik speelde op Hard, maar van mensen die op normal speelden hoorde ik dezelfde klachten.