Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Gamescom 2012: Assassins Creed 3

Enkele maanden geleden meldden we jullie al het een en ander over Assassins Creed 3. Hierbij lag de nadruk op hoe het sluipwerk flink is verbeterd en hoe AC 3 dankzij de nieuwe engine een totaal nieuwe game ervaring belooft te gaan worden. Tijdens de Gamescom presentatie is er meer verteld over de zeegevechten die regelmatig zullen gaan plaatsvinden.Het zeegevecht wat we te zien hebben gekregen is historisch accuraat en heeft plaatsgevonden bij Chesapeake Bay. Het doel is om het schip van de luitenant te enteren en de kapitein, die een templar blijkt te zijn, te vermoorden.
Het gevecht vind plaats in twee fasen. In de eerste fase bestuur je zelf het schip en is het aan jou de taak om de vele schepen, die om je heen cirkelen, te doen zinken. Dit kun je doen met diverse type kanonnen. De presentatie vind plaats met de Wii U, waarbij het wisselen van de kanonnen gebeurt op het schermpje van de Wii U controller. Je hebt bijvoorbeeld keuze uit lange afstandskanonnen, of juist kanonnen die op korte afstand het beste tot hun recht komen. Grafisch leek de Wii U versie overeen te komen met de Xbox 360 en PlayStation 3 versie.

De gevechten op zee zijn intens en wanneer ook nog eens een onweersbui losbarst, krijg je echt het gevoel alsof je in een tactische zeeslag terecht bent gekomen. Je moet sjorren aan het stuurwiel om de boot zo te draaien dat je kanonnen zoveel mogelijk schade kunnen aanrichten. Het sturen van het schip gaat echter niet zonder slag of stoot, je ziet je mannen hard werken op het dek om alle zeilen bij te zetten, de kanonnen te vullen en de tonnen klaar te zetten om de kanonnen te kunnen herladen.

De tweede fase vindt plaats na het vernietigen van bijna alle schepen, het laatste schip moet geŽnterd worden. Hierbij vinden er diverse gevechten op het vijandelijk schip plaats. De presentatie eindigt met het vermoorden van de templar kapitein.Meer hebben we deze keer niet te zien gekregen. Welke nieuwtjes er wel nog bekend zijn geworden rondom dit onderdeel is dat de zeegevechten regelmatig plaats zullen vinden over de gehele kustlijn, gevechten zijn dynamisch waarbij vijandelijke schepen geen vooraf vastgelegde wegen volgen, maar daadwerkelijk zullen reageren op jouw gedrag,
De boot zal up te graden zijn waardoor je uiteindelijk jouw schip tot een gevechtsmachine kunt uitbouwen.
Het zal helaas in de uiteindelijke versie niet mogelijk zijn om ook daadwerkelijk met het schip van stad naar stad te reizen, de vrijheid is dus beperkt.

De zeegevechten lijken een zeer aangename variatie op het nodige sluipwerk aan land te gaan bieden. Assassins Creed 3 wordt dan ook met de dag veelbelovender, persoonlijk kijk ik dan ook eindelijk weer echt uit naar een Assassins Creed, die overigens 30 oktober in de winkels zal liggen.

Geplaatst door Yorn op 25-08-2012
Aantal keer bekeken: 5320

Laatste reacties


Er is nog niet gereageerd.