Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Wie wint de nieuwe Next-Gen console war?

De CES(International Consumer Electronics Show) 2013 in Las Vegas is voorbij en die heeft ,meer dan voorheen, interessante nieuwtjes opgeleverd voor gamers. Valve lichtte een tipje van de sluier op met betrekking tot de Steam Box en had hiervoor ook werkende prototypes bij. Nvidia toonde haar Project Shield en gaat hiermee de handheld markt op. Maar ook andere, nieuwe, partijen begeven zich op de markt van de spelcomputers. In bijna alle gevallen betreft het apparaten die (deels) via Smart TV’s tot leven komen met de Android en Linux besturingssystemen als meest genoemde.

Ook rondom de traditionele partijen die de next-gen’s in het vat hebben zitten, kwamen geruchten los. Zo zouden de next-gen’s, zowel de PS 4 als de Xbox 720 (of hoe dat apparaat ook gaat heten) rond de 400 dollar gaan kosten, wat we voor het gemak maar even door-vertalen naar 400 euro. Er werden zelfs voorzichtig al launch-data genoemd: Microsoft zou in november 2013 haar opvolger van de huidige Xbox 360 op de markt brengen en Sony komt met haar nieuwe PlayStation zelfs een maand eerder, in oktober van dit jaar. Het jaar 2013 is nog maar net twee weken oud of het heeft nu al meer interessant nieuws dan heel 2012 bij elkaar.

Bovenstaande berichten moeten natuurlijk allemaal met een flinke korrel zout genomen worden, maar het feit dat een hoge pief bij Sony recent meldde dat het bedrijf waarschijnlijk vóór de E3 al met een grote aankondiging gaat komen, geeft wel aan dat men de nieuwe PlayStation deze keer vóór de nieuwe machine van Microsoft wil lanceren. We gaan hoe dan ook twee nieuwe ‘traditionele’ spelcomputers krijgen dit jaar en wie weet welke andere nieuwe partijen zich in de eerste helft van 2013 reeds aan gaan dienen. Keuze te over dus.

De nieuwe Xbox en PlayStation zullen voor de gemiddelde bezoeker van Budgetgaming.nl het meest interessant zijn, schat ik zo in. Daarbij denk ik dat we met een beoogde prijs van rond de 400 euro best tevreden mogen zijn, want dat is behapbaar. Het nieuws/gerucht dat beide machines waarschijnlijk uit high-end PC-onderdelen gaan bestaan, geeft de burger ook moed. Dit zou kunnen betekenen dat de apparaten upgradable zijn en dat je zodoende tussentijds je spelcomputer kan boosten om het verschil met custom made PC’s kleiner te houden. Het idee van een console die zonder verandering vervolgens zes, zeven jaar meegaat, lijkt sowieso iets wat niet lang meer houdbaar is.

De vraag blijft natuurlijk of alle geruchten waar zijn, of de prijzen kloppen, of Sony inderdaad een maand voor Microsoft de show tracht te stelen en wat de andere, nieuwe, partijen van het potentiële marktaandeel van Sony en Microsoft af weten te snoepen. Vergeet niet dat ook Apple waarschijnlijk met de iPad 5 en iPad Mini 2 komt. Een belangrijk gegeven voor de markt is dat je als consument nu eenmaal maar een keer je geld uit kunt geven (en derhalve keuzes zal moeten maken).. Ook interessant: hoe gaat Nintendo ondertussen om met al deze nieuwe berichten? Blijft deze zijn eigen koers varen – hetgeen ik wel verwacht – of wordt het bedrijf gedwongen tot een prijsverlaging van de Wii U?

Zoals ik het al zei; het worden harstikke spannende en interessante tijden de komende game maanden; op software- maar vooral ook op hardware gebied. Waar zet jij je geld op in?

Geplaatst door Jan Meijroos / twitter: @janmeijroos op 17-01-2013
Aantal keer bekeken: 11069

Laatste reacties

avatar van Epitome
Epitome ( 758 ) 17-01-2013 18:38
Ligt eraan wie backwards compatibility aanbiedt, als mensen hun oude games er ook op kunnen spelen zullen ze eerder geneigd zijn het nieuwe apparaat te halen. De nieuwkomers zullen het sowieso moeilijk krijgen, tenzij ze echt unieke mogelijkheden hebben die anderen niet kunnen bieden.
avatar van ZeroJudgement
ZeroJudgement ( 646 ) 17-01-2013 18:55
Ik ben het met Epitome eens. Backwards compatible is zeer belangrijk lijkt mij. Ik zelf ben Xbox 360 bezitter en ik zou het zonde vinden als ik mijn games niet op nieuwe hardware zou kunnen spelen. Ook lijkt overdracht/omzetting van Gamertags belangrijk. Zelf heb ik net de 100k mark gepasseerd en het zou fijn zijn als ik dit mee kon nemen naar de nieuwe Xbox. Ik denk niet dat er veel mensen zullen overstappen van console.
avatar van Kid Icarus
Kid Icarus ( 586 ) 17-01-2013 18:59
Zelf neig ik het meest naar de nieuwe Xbox, hoewel de 360 me de laatste jaren wel teleurstelt qua exclusives. 400 euro vind ik ook een mooie prijs. Ik wil op technisch vlak wel een stap vooruit maken en geen Wii-U praktijken zien met verouderde hardware.

Op dit moment speel ik 50/50 op de 360 en PS3. De controller van de 360 vind ik verreweg het fijnst spelen en ik hoop dat Sony een keer een andere controller presenteert. Het zou zomaar kunnen dat ik de console koop die het eerste uitkomt. Ik kijk ontzettend uit naar de nieuwe generatie. Ik speel al sinds december 2005 op de 360, dus aan het eind van het jaar is dat al 8 jaar geleden. Lijkt me dus wel tijd voor een nieuw speeltje.
avatar van Freazy
Freazy ( 75 ) 17-01-2013 19:07
Bij de nieuwe Xbox zal er naar alle waarschijnlijkheid backwards compatibiliteit mogelijk zijn,ik heb de roadmap bekeken van alle onderdelen die er (mogelijk) in zitten en ze hebben er een apparte CPU in zitten om de Xbox360 spellen te kunnen draaien.
http://techfleece.com/wp-content/uploads/2012/06/Xbox-720-Core-Architecture.jpg

Van de PS4 (of New PS aangezien 4 een ongeluksgetal is voor de aziaten) is er nog niks zeker maar hopelijk zal er BC mogelijk zijn
avatar van Hoime
Hoime ( 183 ) 17-01-2013 19:20
De Wii U draait momenteel meer omzet dan de Wii ( nu zegt het niets over de winst). Maar het laat wel zien dat Nintendo het meer dan prima doet. Ik maak mij absoluut geen zorgen over Nintendo, maar ik ben wel erg benieuwd of de Sony Playstation 4 en de nieuwe Xbox het goed zullen gaan doen. Ik ben zeer blij met mijn PS Vita, maar wees heel eerlijk ' het is niet echt bepaald een hoogstandje' en Microsoft moet echt wat weer zijn best doen met de Kinect.

Voor de rest kijk ik met volle interesse naar de "nieuwkomers", zoals de Steambox, Ouya, Project Shield, etc.
avatar van Beloved
Beloved ( 2905 ) 17-01-2013 19:21
Backwards compatibility zal erg moeilijk worden voor de nieuwe PlayStation aangezien ze afstappen van de (exotische) Cell architectuur.

BC is voor mij niet belangrijk, ik ben überhaupt van mening dat bijna niemand nog oude technologie wil gebruiken op de nieuwste console, zeker niet na een paar maanden/een jaar. Tenzij de games zo oud zijn dat het weer retro gaming is (zie: eShop en PSone op PSN)
avatar van ConAir
ConAir ( 4474   2) 17-01-2013 19:21
Ik hoop ook dat er een soort backwards compatibility zal zijn voor bijv.games aangekocht in de Playstation Store. Verder ben ik benieuwd of de games nu echt 1080p resolutie gaan krijgen of dat de lat direct nog hoger komt te liggen. Al met al een boeiend jaar voor de boeg dus.
avatar van Deckers
Deckers ( 242   3) 17-01-2013 19:24
ik ben één van de weinige (of velen) die denkt dat de Ps4 wellicht sony's laatste shot gaat zijn op de console markt, dus ik ga zeker niet dat systeem in huis halen. Ps3 is er trouwens ook niet ingekomen, maar wetende dat sony het wowieso moeilijk heeft zal het niet zo simpel worden voor hun om overeind te blijven als ze hun console zo goedkoop gaan verkopen
avatar van MarvelousMax
MarvelousMax ( 6025 ) 17-01-2013 19:26
Ik heb meer interesse in de PS4, ben gold systeem zat en heb geen grote gamerscore of een groot aantal games waar ik dan niks meer mee kan.
avatar van Arabyus
Arabyus ( 6604 ) 17-01-2013 19:44
Rol: Forum Moderator
Quote:
ik ben één van de weinige (of velen) die denkt dat de Ps4 wellicht sony's laatste shot gaat zijn op de console markt, dus ik ga zeker niet dat systeem in huis halen. Ps3 is er trouwens ook niet ingekomen, maar wetende dat sony het wowieso moeilijk heeft zal het niet zo simpel worden voor hun om overeind te blijven als ze hun console zo goedkoop gaan verkopen


Dus omdat je denkt dat de PS4 de laatste console van Sony gaat worden ga je de PS4 niet halen? Goede reden inderdaad..
avatar van Poltergeist81
Poltergeist81 ( 379 ) 17-01-2013 19:50
Ik ga voor de console met de vetste games denk ik.
avatar van Damien
Damien ( 8 ) 17-01-2013 21:21
Quote:
ik ben één van de weinige (of velen) die denkt dat de Ps4 wellicht sony's laatste shot gaat zijn op de console markt, dus ik ga zeker niet dat systeem in huis halen. Ps3 is er trouwens ook niet ingekomen, maar wetende dat sony het wowieso moeilijk heeft zal het niet zo simpel worden voor hun om overeind te blijven als ze hun console zo goedkoop gaan verkopen


Je weet dat er meer PS3's dan 360's verscheept zijn, en dat MS meer verlies dan Sony maakt...
avatar van ElCheapo
ElCheapo ( 13167   10) 17-01-2013 21:32
Eens afwachten hoe dat gaat met upgraden van die nieuwe consoles. Je krijgt dan na een tijdje dus wel verschillende versies van dezelfde console in omloop en dat kan weer ten koste gaan van stabiliteit van games en zullen ontwikkelaars met de verschillende hardware configuraties rekening moeten houden...
avatar van Slick
Slick ( 1009 ) 17-01-2013 22:24
Quote:
Dit zou kunnen betekenen dat de apparaten upgradable zijn


Bedoelt Jan hiermee te suggereren dat we het Donkey Kong 64 tijdperk weer ingaan met de o zo mooie rode memory expansion pack?

Het zou uiteraard wel milieuvriendelijker zijn - een klein onderdeel vervangen is minder milieubelastend dan een nieuwe console produceren en lanceren. Daarbij moet wel gezegd worden dat het hele 'groen' en 'milieuvriendelijk' wat mij betreft een grote hype is waar iedereen op inspringt, maar dat het altijd wel scoort bij consumenten aangezien het hip is.

Ik hoop dus niet dat het zo is want net als ElCheapo hierboven al zegt; ontwikkelaars moeten dan rekening houden met de laagste setting waardoor ze niet alles uit een console kunnen trekken. Iets wat Rockstar altijd wel doet en ik altijd erg fijn vind.

Exclusives hoef je het niet meer om te doen, dat was in het begin nog interessant, maar tegenwoordig zijn vrijwel alle triple A titels multiplatform.

Hopelijk laten ze het hele 3D gebeuren ook vallen, ik merk nu al dat als een film in de bioscoop enkel in 3D is ik er niet eens heen wil. Geef mij maar mooi 2D

Tegenwoordig merk ik steeds minder van de console wars, zelfs tussen vrienden met verschillende consoles is dat er eigenlijk niet meer. Vroeger was er nog een fabeltje dat de graphics van de PS3 beter waren dan die van Xbox maar dat is ook al verleden tijd. Blu-ray kijkt ook niemand zolang ze €25 in de winkel zijn...

PSN gratis, tsja, ieder z'n eigen. Ik besteed graag €30 per jaar aan Xbox Live aangezien dat mij nog nooit teleurgesteld heeft terwijl ik over PSN vaak klachten hoor.
avatar van Talicus
Talicus ( 7388 ) 17-01-2013 22:32
Wat ook niet onbelangrijk is lijken me de ontwikkelkosten voor de systemen. De Vita had ontzettend veel potentie met het kunnen draaien van spellen met bijna dezelfde specificaties als de Playstation 3. Het probleem bleek echter dat het zo'n groot risico was om een duur spel uit te geven voor een handheld die nog niet goed verkocht had dat niemand het aandurfde om hun AAA titels erop in te zetten. Met als gevolg: Snelle licentiegames door matige developers met minimale deadlines met uiteindelijk belabberd resultaat (als beste voorbeeld Call of Duty: Declassified en Resistance Retribution).

Nu denk ik dat het zo'n vaart niet zal lopen bij de volgende Playstation en Xbox maar het is toch iets om over na te denken. Staan developers nog wel te springen om de overstap te maken naar steeds nieuwe platformen of beperken ze liever het risico door op een console een spel uit te geven met een grote userbase?

Het zou me niet verbazen als Nintendo wederom de grote winnaar wordt in verkoopaantallen en winst maar dat het een zware tijd wordt voor alle third party developers op alle systemen. Op de PS4 en Xbox 3 gaat de concurrentie moordend worden met gigantische budgetten terwijl op de Wii U niemand wil op dezelfde winkelrekken wil staat als het immens populaire Mario en Zelda.
avatar van X360
X360 ( 1167 ) 17-01-2013 22:59
De nieuwe Xdoos gaat het voor mij worden, heb niet veel met Playstation (te kleine controller). Het zou nog wel mooi zijn als Microsoft online gratis zou maken. En dat XBL Gold een extra service gaat worden zoals we dat bij de Playstation zien in de vorm van Playstation Plus.
avatar van Lukky NL
Lukky NL ( 601 ) 18-01-2013 00:18
Wii U. In deze tijden gaan developers ook spaarzamer met geld om. Wii U lijkt mij voor hun de goedkoopste oplossing. En Nintendo geeft me toch het meeste plezier met gamen. Die franchises zijn gewoon ijzersterk. Op de nieuwe xbox en playstation zal het allemaal heel mooi eruit gaan zien, maar daar game ik uiteindelijk niet voor. Als ik zo terugkijk op de titels van deze gen, dan zit er toch ook een hele hoop meuk tussen de zogenaamde AAA titels waar niemand straks meer naar omkijkt en zijn het vaak de 'hidden gems' die mijn hobby leuk houden.
avatar van Hennie286
Hennie286 ( 455 ) 18-01-2013 06:36
De nieuwe xbox ga ik zeker halen. Hoop dat het een vette kast wordt met veel power!! Hoop ook op Backwards compatibility and het overzetten van gamer tag. Hopelijk laten ze snel wat van hun plannen zien!!

De ps4 weet ik niet zeker. Gebruik de ps3 vooral voor blue ray films.
avatar van Rayxtr
Rayxtr ( 2221 ) 18-01-2013 06:52
Backwards compatibility is geen must maar toch een leuke extra optie. Ik ga sowieso voor een Playstation 4. De exclusives voor de playstations spreken me meer aan (o.a. Killzone, Uncharted, Hyperdimension Neptunia en Ratchet & Clank serie). Qua gewone multi-console titels stap ik langzaam over naar de pc.
avatar van Jvalks
Jvalks ( 280 ) 18-01-2013 07:18
Nieuwe Xbox zeker voor mij! PS4 weet ik nog niet. Heb nu beide consoles en 98% van de tijd staat de Xbox aan. Vind de PS3 controller gewoon niet fijn, puur gekocht voor de PS exclusives maar ik acht de kans heel groot dat ik de PS4 niet ga halen. Ook omdat ik minder tijd heb voor games..
avatar van DarkHunter
DarkHunter ( 636 ) 18-01-2013 07:48
Quote:
[..]


Je weet dat er meer PS3's dan 360's verscheept zijn, en dat MS meer verlies dan Sony maakt...Dit is niet waar, meet ps3 dan xbox klopt, maar MS maakt echter gigantisch veel winst in tegenstelling tot sony die de laatste tijd steeds in het nieuws is over de gigantische verliezen die ze leiden of omdat ze weer een project stop gezet hebben.
avatar van King Bowser
King Bowser ( 14308 ) 18-01-2013 08:10
Zolang PS zich gewoon houdt aan het feit dat je gratis op internet kunt (ik heb immers al betaalt voor de console zelf!) dan blijf ik trouw aan Sony. Xbox heb ik altijd al suf gevonden, al is het alleen maar om het feit dat je moet betalen om online te kunnen gamen. En de argumenten van ''ja maar het word onderhouden (gemodificeerd ofzo?!) en PSN niet, ik heb nog nooit problemen gehad op dat ene akkefietje na dat PSN er tijdelijk uit lag.

Ik betaal de console, ik betaal het internet, dus als ik dan ook nog eens moet gaan betalen voor online gamen, valt het voor mij af. De 360 die ik heb staan heb ik ooit gewonnen met een maffia RPG, maar ik zou hem nooit zelf kopen.
Dus Sony (die dit waarschijnlijk toch niet leest) hou ook voor de PS4 lekker het internet gratis, en ik blijf jullie trouw
avatar van Hunterking
Hunterking ( 3016 ) 18-01-2013 09:10
Als er geen backwards comp op zowel de PS4 als de Xbox720 zit dan voel ik me erg genaaid als consument. Dat betekend een reserve console van de oude generatie in huis halen, omdat je over 10/15 jaar wellicht nog wel eens de spellen van nu wilt spelen.

Daarnaast zou ik het ook heel vreemd vinden als ze die maanden kiezen om de consoles te releasen. Iedereen heeft net de vakantie gehad of heeft hem in het verschiet. Het is te ver weg voor de feestdagen ook. Van mij mogen die releases mooi naar 2014 schuiven.

Als je dan ook nog eens bekijkt dat hele grote releases nog op de huidige gen consoles uitkomen, ik noem GTA5, Gears of War Judgement en nog wat van die grote jongens, zou het kolder zijn om te verwachten dat deze studio's ook al releases hebben klaar liggen voor de next gen hype in oktober van dit jaar. Met de release van Halo 4 een paar maanden terug lijkt ook dit, gezien dat het stokpaardje van Xbox is, niet al in oktober een vervolg te krijgen.

En hebben we echt zo'n last van de "versletenheid" van de huidige gen consoles? Als ik kijk naar mijn game arsenaal en mijn PS3 GT5, Uncharted 3 of Final Fantasy XIII voer ben ik nog steeds zeer content met de graphics. Datzelfde geld voor mijn mini straaljager Xbox360 wanneer ik het disccompartiment open en er Halo 4 in doe.

Als die hard gamer is het trouwens een verplichting om ze beiden in huis te halen met de nodige launch games. Als ik nu dus al zo'n €1000 opzij moet gaan leggen voor oktober dan lopen een hoop van mijn andere plannen in de soep. Dus graag handrem erop, even geduld en op naar 2014.
avatar van Userverwijderd35
Userverwijderd35 ( 404 ) 18-01-2013 09:50
Gezien mijn voorkeur voor Japanese video games en het achterwege blijven van echte exclusives op de X360 die ik zelf echt goed vind (Alan Wake en de CAVE shmups). ga ik het rustig afwachten en waarschijnlijk de nieuwe Xbox overslaan en hopen om enkel een PS4 te hoeven kopen, in ieder geval totdat de Xbox 3-4 jaar bezig is en voor redelijk goedkoop aan te schaffen is met wat exclusives.

Backwards Compaitibily is geen must aangezien ik de 360/PS3 toch wel hier houd, zou natuurlijk wel handig zijn, zoals ik mijn Wii U nu als Wii gebruik.

Belangrijk is out-of-the-box opties, zoals Blu-Ray speler, USB opties voor arcade sticks, herbruikbaarheid van controllers, en exclusives.

Wii U blijft een dark horse en zal ik blijven supporten vanwege de first party titles en hopelijk een aantal leuke exclusives. Uiteraard heb ik de Wii U al.

Na mijn aankoop van de 360 in 2007 (eerste sixth gen console voor mij) heb ik een haat-liefde relatie ermee gehad. Eerste jaren was er nog support vanuit Japan met interessante JRPGs als Blue Dragon en Lost Odyssey, daarna amper omkijk aan gegeven totdat de CAVE shmups (niet op PS3) werden uitgebracht, ook mijn vriendin die Gears-verslaafd is hebben hieraan bijgedragen dat ik toch terug kwam bij de Xbox. Daarnaast heb ik bepaalde series altijd op een consoele gehouden zoals alle CODs en Assassin's Creed op 360, waardoor ik het in leven hield.

Mocht bovenstaande support ontbreken, en als Xbox Live weer betaalde service zal zijn ga ik mijn best doen om Microsoft te vermijden. Het meeste is nu toch multiplatform en als ik hiermee een Halo, Forza of Gears niet kan spelen is mij dat in ieder geval niet waard een hele console voor te kopen voor meer dan 250 euro.


Als aanvulling hierop moet ik wel toegeven dat ik de laatste 5 jaar veel meer ben gaan houden van handheld gamen, ben door werk veel vaker onderweg en de interessante Japanese titels zijn op de handhelds te vinden. Tuurlijk speel ik graag console games maar mijn voorkeur gaat uit naar handheld. Al die multiplayer en shooter focus heeft mij nooit echt geboeid en ik focus me alleen op de grote jongens (CoD, Halo, Gears)
avatar van Yang17
Yang17 ( 290 ) 18-01-2013 11:49
Ik zit echt te twijfelen welke console ik zal gaan halen in de toekomst. Ikzelf heb nu een Xbox360 en geen Ps3. Ik vind de controllers van de Xbox veel fijner dan die van PS. Die van PS vind ik te klein.

Qua exclusives vind ik Playstation3 wel beter. Ik vraag me af hoe dat zal zijn in de toekomst met de PS4en Xbox720. Overigens hoop ik ook dat Microsoft online gamen gratis maakt. Ik vind het maar niks daarvoor nog extra moet betalen. Ik hoop dat ze een soort PSN Plus abonnement maken voor Xbox gebruikers.

Voor mij ligt het er ook een beetje aan wat mijn vrienden halen. Op dit moment is de Ps3/Xbox 360 gehalte onder mijn vrienden rond de 50% schat ik zo. Goed gebalanceerd. Als 80% van mijn vrienden een Ps4 haalt, dan is de kans groot dat ik ze dan achterna ga.

Backwards compatibility is een leuke extra, maar geeft voor mij niet de doorslag over welke console ik ga halen. Ik ben ook erg benieuwd naar wat voor hardware die nieuwe partijen zullen inbrengen.

avatar van ConAir
ConAir ( 4474   2) 18-01-2013 12:57
Ik verwacht niet dat MS geen geld meer zal vragen voor Xbox Live. Ze verdienen er nl goed grld mee. Misschien dat er meerdere pakketten zullen verschijnen met allerlei extra voordelen zoals exclusieve spullen.
avatar van Sparxy
Sparxy ( 2252 ) 18-01-2013 14:48
Ik heb op dit moment een ps3, xbox 360 en wii thuis staan. Dit zal in de toekomst waarschijnlijk alleen een ps4 worden. Ik ben wel wat voorzichtig geworden met het vroeg aankopen van consoles. Alle drama die er was met de eerste versies van de ps3 en xbox360 zorgen ervoor dat ik niet meteen naar de winkel ren! Hopelijk houden ze hier nu meer rekening mee, in plaats van alleen te kijken naar wie er eerder is.

Ik hoop wel dat ik mijn huidige PSN kan meenemen en eventuele games. Games op discs hoeven van mij niet BC te zijn, als ik mijn gedownloade spullen maar kan spelen.
avatar van GameCollector013
GameCollector013 ( 258 ) 18-01-2013 19:03
Quote:
Zolang PS zich gewoon houdt aan het feit dat je gratis op internet kunt (ik heb immers al betaalt voor de console zelf!) dan blijf ik trouw aan Sony. Xbox heb ik altijd al suf gevonden, al is het alleen maar om het feit dat je moet betalen om online te kunnen gamen. En de argumenten van ''ja maar het word onderhouden (gemodificeerd ofzo?!) en PSN niet, ik heb nog nooit problemen gehad op dat ene akkefietje na dat PSN er tijdelijk uit lag.Ik betaal de console, ik betaal het internet, dus als ik dan ook nog eens moet gaan betalen voor online gamen, valt het voor mij af. De 360 die ik heb staan heb ik ooit gewonnen met een maffia RPG, maar ik zou hem nooit zelf kopen.
Dus Sony (die dit waarschijnlijk toch niet leest) hou ook voor de PS4 lekker het internet gratis, en ik blijf jullie trouw


Dit ^

plus, al die xbox fanboys vergeten wel effe mooi dat de xbox veel eerder ook heel erg gehackt was..
avatar van Sp4re
Sp4re ( 372 ) 19-01-2013 09:37
Freazy 17-01-2013 19:07
Quote:
...Van de PS4 (of New PS aangezien 4 een ongeluksgetal is voor de aziaten) is er nog niks zeker maar hopelijk zal er BC mogelijk zijn

En de PS5 gaat dan zeker Newer PS heten? :-)
Denk dat die toch echt PS4 gaat heten.
avatar van Sigmund666
Sigmund666 ( 164 ) 20-01-2013 12:44
Quote:
Zolang PS zich gewoon houdt aan het feit dat je gratis op internet kunt (ik heb immers al betaalt voor de console zelf!) dan blijf ik trouw aan Sony. Xbox heb ik altijd al suf gevonden, al is het alleen maar om het feit dat je moet betalen om online te kunnen gamen. En de argumenten van ''ja maar het word onderhouden (gemodificeerd ofzo?!) en PSN niet, ik heb nog nooit problemen gehad op dat ene akkefietje na dat PSN er tijdelijk uit lag.

Ik betaal de console, ik betaal het internet, dus als ik dan ook nog eens moet gaan betalen voor online gamen, valt het voor mij af. De 360 die ik heb staan heb ik ooit gewonnen met een maffia RPG, maar ik zou hem nooit zelf kopen.
Dus Sony (die dit waarschijnlijk toch niet leest) hou ook voor de PS4 lekker het internet gratis, en ik blijf jullie trouw


Want Xbox Live was een tijd terug ook gewoon 3 maanden niet online... Geen goeie reclame van Playstation an sich toch?

Xbox Live heeft altijd een veel groter potentieel gehad dan de PS3, die er pas later mee kwamen. Ik bedoel: Met de Xbox (uit 2002) kon je al deftig online gaan.....
avatar van Talicus
Talicus ( 7388 ) 20-01-2013 12:59
Wat ook een interessante vraag is: Wat gebeurt er met Sony en Microsoft als hun volgende console geen succes wordt?

Sony is al genoodzaakt geweest om hun U.S. Headquarters te verkopen voor 1.1 miljard nadat Fitch de kredietwaardigheid van Sony tot Junk heeft gedeclareerd door de slechte prestaties van de mobiele en game devisies.

Ook Microsoft heeft problemen met hun game divisie, niet omdat ze geen winst maken (want dat doen ze wel) maar vooral omdat ze hun investeringen nog niet hebben weten. Tel daarbij op dat Windows 8 minder verkoopt dan Vista ondanks de prijsverlaging van 75% tot en met 31 januari en ook de Windows divisie moet financieel uitkijken.
Financiele situatie gamebedrijven
avatar van EPMD
EPMD ( 6277   2) 20-01-2013 13:17
Tja,

Ik ga sowieso voor de PS4. Heb een PS1 gehad, PS2 fat, PS2 slim, PS3 fat, PS3 slim.

Zou dus niet weten waarom ik een Xbox zou moeten halen.

Daarnaast vind ik het nog steeds lachwekkend dat je op de Xbox moet betalen om online te kunnen spelen

Ben wel benieuwd naar de nieuwe consoles. Maar met geruchten kan ik niks. Ik wacht wel tot er iets officieels bekend is.
avatar van MarvelousMax
MarvelousMax ( 6025 ) 20-01-2013 13:41
Quote:
Freazy 17-01-2013 19:07
[..]

En de PS5 gaat dan zeker Newer PS heten? :-)
Denk dat die toch echt PS4 gaat heten.


Dat hoeft natuurlijk niet. Maar er zijn genoeg games die opeens ophouden met cijfers zoals Tomb Raider.
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3209 ) 20-01-2013 21:36
Quote:
Freazy 17-01-2013 19:07
[..]

En de PS5 gaat dan zeker Newer PS heten? :-)
Denk dat die toch echt PS4 gaat heten.


Nee de PS4 gaat naar alle waarschijnlijk de Playstation Orbis heten, ze stoppen bij Sony met de nummers, anders had de VITA wel PSP 2 geheten....
avatar van ChrissieOne
ChrissieOne ( 4742 ) 20-01-2013 22:00
Quote:
[..]


Dit ^

plus, al die xbox fanboys vergeten wel effe mooi dat de xbox veel eerder ook heel erg gehackt was..


Maar niet op de manier zoals de PS3 gehackt is.
De Xbox is het alleen mogelijk om illegaal games te spelen(met gemodde dvddrive), met de PS3 is nu alles mogelijk.
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3209 ) 20-01-2013 23:13
Quote:
[..]


Maar niet op de manier zoals de PS3 gehackt is.
De Xbox is het alleen mogelijk om illegaal games te spelen(met gemodde dvddrive), met de PS3 is nu alles mogelijk.


Dat is altijd al zo geweest, dat er veel meer mogelijk was met de PS3, zoals Blu-ray kijken
avatar van 3bdelilah
3bdelilah ( 1786 ) 21-01-2013 10:24
Ik deel dezelfde mening dat het sowieso de PS4 wordt (al dan niet pas een jaar of anderhalf na release) vanwege het gratis online kunnen gamen. Daarnaast vind ik de PS exclusives toffer dan de Xbox exclusives, dus ik heb 0,0 redenen om een 720 aan te schaffen. Tenzij de 720 significant veel goedkoper is, maar dat verwacht ik niet en volgens het artikel zullen ze (waarschijnlijk) gewoon dezelfde prijzen hebben.

400 euro is eigenlijk nog wel een "meevalletje" zou ik denken, daar de PS3 bij release 600 euro kostte. Ik vind het alleen nergens opslaan dat 'ie voor 400 dollar wordt verkocht in de VS en 400 euro in Europa, zit bijna 100 euro tussen de twee valuta.
avatar van SR8
SR8 ( 3635   2) 21-01-2013 12:02
De bedragen die in dollars genoemd staan, zijn (bijna) altijd zonder sales tax. En als die hier €400 in de winkel gaat kosten, is dat inclusief btw. Een snel rekensommetje, zonder btw is dat ongeveer €330. In dollars is dat +-440 dollar. Dat verklaart al voor een deel het verschil.