Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

De hernieuwde console wars: PS4 versus Xbox One

Het zal menig gamer niet ontgaan zijn; volgende week barst het E3 geweld los in Los Angeles. Ikzelf vlieg dit weekend al af naar de City of Angels en iedere keer voel ik me weer bevoorrecht om hetgeen ik voor mijn werk mag doen. En ook al betekent de E3 keihard werken, van afspraak naar afspraak hollen, een week lang slecht eten, weinig slapen en tot in de kleine uurtjes monteren, interviews uitwerken en schrijven, het is na al die jaren nog steeds de meest magische week van het jaar.

Dit jaar is het extra magisch want na een paar lauwe jaren barst volgende week eindelijk het next-gen geweld los. Meer dan ooit zullen de oude console wars aangewakkerd worden, aangezien voor veel mensen de informatie van de E3 grotendeels bepalend zal zijn voor hun uiteindelijke aanschaf van een Xbox One of een PlayStation 4 later dit jaar. Meer dan ooit zullen Microsoft en Sony met vuurwerk moeten komen en boven alles de gamer weten aan te spreken. De tijd van praten is voorbij, we willen nú games zien. Veel games.

Microsoft heeft zichzelf met een extra lastige taak opgezadeld na het pers-debacle van de afgelopen weken. Men zal flink moeten knallen met heel veel games, duidelijkheid moeten verschaffen over de tweedehands games kwestie en openheid van zaken moeten geven over de al dan niet altijd-online strategie. Sony staat gevoelsmatig met 1 – 0 voor en dat terwijl er op de PS4 presentatie in New York eerder dit jaar ook nog wel het een en ander aan te merken viel. Toch kon topman Kaz Hirai niet snel genoeg de ether ingooien dat de PS4 ‘first and foremost a gameconsole is’. Een makkelijk schot voor een bijna open doel en natuurlijk te mooi om te laten liggen.

Microsoft heeft gezegd dat haar 90 minuten durende persconferentie alleen maar over games zal gaan. Dat er heel veel nieuwe titels getoond gaan worden en dat er ook voor de huidige Xbox 360 bezitters veel goed nieuws zal zijn. Sony heeft vooralsnog niet heel veel losgelaten, maar het zal niet (en kan niet) een herhalingsshow worden van de NY presentatie. Al hoop ik natuurlijk vurig dat Guerrilla met Killzone Shadow Fall de show zal stelen. Dan zal ik met liefde opnieuw “Viva Hollandia!” door de zaal brullen als Hermen Hulst het podium opkomt.

Waar Nintendo is in dit geheel? Men heeft voor deze E3 een pas op de plaats gemaakt. Nintendo heeft ingezien dat het deze E3 vooral draait om de nieuwe next-gen console en dito games en men kiest daarom voor een bescheidenere rol dit jaar. Geen grote openbare persconferentie, wel een behind closed doors event voor een selecte groep journalisten, alsook een Nintendo Direct waarin nieuwe titels uit de doeken worden gedaan. De Wii U, we weten het allemaal, staat onder druk dus ook Nintendo moet gaan knallen. Het best doet men dat met bekende iconen als Mario en Zelda. Dit blijken keer op keer de grote omzetmakers te zijn en dat is waar het aan het eind van de dag om draait. Ik vind het jammer dat Nintendo voor deze strategie kiest, maar begrijp het wel.

De hamvraag zal voor veel PlayStation en Xbox gamers neerkomen op ‘wie heeft de meeste platform exclusives en wat voor type games zijn dat’. Van de third-party partijen verwacht ik weinig voorkeur. Activision flirt met Call of Duty al jaren in het Xbox kamp en zal dit jaar met Destiny bij Sony haar vrijage doen. Idem dito met Ubisoft waar Watch_Dogs meer bij PlayStation gepusht zal worden, terwijl Assassin’s Creed, zo verwacht ik althans, bij Xbox in het zonnetje gezet wordt. Nee, het echte vuurwerk moet deze keer toch echt komen van de hardware-bouwers zelf en op dit moment ligt het qua titels nog helemaal open. Ikzelf heb echt nog geen idee wie als psychologische winnaar uit de strijd zal komen, maar oorlog wordt het in LA. Zoveel is zeker…

Geplaatst door Jan Meijroos / twitter: @janmeijroos op 06-06-2013
Aantal keer bekeken: 11694

Laatste reacties

avatar van Hunterking
Hunterking ( 3016 ) 06-06-2013 08:48
Word toch weer zeker een €1000 aan spul kopen eind dit jaar of begin volgend jaar. Iedere gamer wil uiteindelijk zowel de Xbone als de PS4 hebben. Kan niet missen. Xbone met Halo, Mass Effect en Gears of war. Niet te missen. En de PS4 met Gran Turismo, Uncharted en wipeout?

Ik wil in ieder geval geen van beide missen, maar mijn liefde en voorkeur voor een van de twee zal afhangen van de overdaad aan irritante, in your face(book) extra's die ze mijn gamekamer in forceren.
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6540 ) 06-06-2013 09:07
Dat van de Nintende is Minotauruscrap, ze gaan met hun Nintendo direct EXACT hetzelfde doen als Microsoft. Gewoon vette games aankondigen. En dat next-gen geweld? Nintendo HEEFT een Next-gen console. Onderaan de lijst of niet, Nintendo heeft gewoon een console uitgebracht in generatie 8, nuff said.

Ik snap dan ook niet waarom Nintendo denkt dat ze zich niet kunnen meten met de PS4 en Xbox One... Is hun Line-up dan zo triest? Of voelt Nintendo zich inmiddels te goed voor de E3?

@Hunterking; Dat soort bedragen heb ik domweg niet! (Wish I had, dat zou een leuke zijn, heb je zowat een winkelwagen nodig om alle hardware mee naar huis te kruien!) Ik moet echt een keus maken. En dat zal een PS4 worden! Puur gebaseerd op mijn ervaring van deze generatie.

Zolang microsoft geen aanpassingen doet aan hun online play op Xbox Live ga ik ze gewoon boycotten door geen console van ze te kopen. Snap zowiezo niet waarom dat bij Sony en Nintendo wel kan, en bij Microsoft niet. Het werkt immers allemaal gelijk inmiddels!
avatar van UserVerwijderd
UserVerwijderd ( 8270 ) 06-06-2013 09:36
Iedere gamer....

Ik niet hoor, ik ga 95% voor de PS4!
Xbone laat ik links liggen, heb ik ook helemaal geen tijd voor om er 2 te kopen.

Ps4 & wiiu!
avatar van Heinster
Heinster ( 999 ) 06-06-2013 09:41
Tsja Microsoft, je kunt maar één keer een eerste indruk maken met een nieuwe generatie consoles en jullie hebben het verprutst...

Dat is één van de belangrijkste regels in marketing... Een slechte eerste indruk wegpoetsen kost heeeeeel veeeeeel moeite(en geld).

Maar de oorlog is dus al begonnen met de presentaties hoor ;).

Quote:
Nintendo HEEFT een Next-gen console. Onderaan de lijst of niet, Nintendo heeft gewoon een console uitgebracht in generatie 8, nuff said.


Ja zeker, want dat de PS3 in combinatie met de PSVita eigenlijk zelfs meer kan telt niet ;).

Nee voor mij geen WiiU, maar niet vanwege de relatief minder spannende hardware... Tenslotte ben ik dik tevreden met mijn 3DS... Maar de 3DS is meer zoals de SNES/N64 ware. Waar ik vroeger niets met handhelds had van Nintendo en enkel de consoles, is het nu andersom...

Het zit hem vooral in de Software en op dit moment heeft Nintendo "nog" weinig boeiends laten zien sinds de Wii... Paar vette titels, maar te weinig om een console goed op te dragen voor serieuzere gamers. De N64 en SNES werden zoveel beter ondersteund qua dat.

Ik zeg niet dat de Wii geen boeiende titels kent, maar het aantal is bedroevend laag vergeleken met de PS3/X360.
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 06-06-2013 09:49
Omdat ik met m'n 360 nog al laat ben ingestapt heb ik nog veel te veel te spelen; Dark Souls, Mass Effect, Dragons Dogma. Naast m'n Wii-U zal ik dus nog geen tijd hebben voor een extra next-gen console.

Het was het afgelopen jaar een mooi jaar voor de 3DS geweest met Paper Mario, Luigi's Mansion en binnenkort Animal Crossing. Ik hoop dat Nintendo dit jaar nu ook flikt met de Wii-U; Legend of Zelda, New New New Super Mario Bros, fotootje Smash. Bros? In ieder geval wat Nintendo ook uitzend ik zal er ongetwijfeld voor zitten. Wat Microsoft en Sony presenteren zullen grotendeels overeenkomen op een paar exclusives na en daar zal de keuze dan uiteindelijk ook op vallen.

Aan het einde halen de persconferenties toch weinig uit voor de massa; Mensen zullen klagen over wat ze hebben gezien, er uit pikken wat er allemaal mis was en dit 100 maal uitvergroten. Op forums zullen de nieuwe memes zich vormen en Youtube stroomt vol met schokkerige 'first-reaction' video's. Na een week of 3 is het allemaal overgewaaid en wachten we allemaal braaf op de releases. Rince and repeat ((:

@Crazydance; Ik denk zelf dat Nintendo niet 'echt mee doet' omdat ze regelmatig een Nintendo Direct uitbrengen en mondjesmaat updates en nieuwe game informatie hier in bespreken. Als ze dit jaar mee hadden gedaan zullen ze waarschijnlijk veel info herkauwen voor de bezoekers. Misschien hebben ze wel de nieuwe games maar niet genoeg om een programma van 90 minuten mee vol te praten.
avatar van MarvelousMax
MarvelousMax ( 6025 ) 06-06-2013 10:05
Ik zie mezelf wel als gamer maar 2 consoles? Nope. Wss niet eens 1
Quote:
Word toch weer zeker een €1000 aan spul kopen eind dit jaar of begin volgend jaar. Iedere gamer wil uiteindelijk zowel de Xbone als de PS4 hebben. Kan niet missen. Xbone met Halo, Mass Effect en Gears of war. Niet te missen. En de PS4 met Gran Turismo, Uncharted en wipeout?

Ik wil in ieder geval geen van beide missen, maar mijn liefde en voorkeur voor een van de twee zal afhangen van de overdaad aan irritante, in your face(book) extra's die ze mijn gamekamer in forceren.
avatar van Lam-Bal
Lam-Bal ( 2546 ) 06-06-2013 10:12
De PlayStation 4 is al gereserveerd op de dag dat het kon. Het liefst zie ik mijzelf ook nog een Xbox One kopen om de gehele ervaring mee te krijgen. Echter moet Microsoft voor mij toch heel wat uit de kast halen om mij over de streep te trekken.

Want de eerste indruk is niet al te best en multiplatform titels kan ik ook gewoon op de PlayStation 4 spelen. In dat TV en Kinect 2.0 gebeuren ben ik niet in geïnteresseerd en kan aan mijn reet roesten. Het gaat mij echt om de exclusieve titels/content die de aanschafprijs (plus de jaarlijks terugkerende kosten van Xbox Live) moeten goedpraten.

Als dit in orde is betaal ik met liefde en plezier het bedrag dat voor de Xbox One komt te staan, maar pas na de E3 ben ik er zeker van. De PlayStation 4 komt sowieso in huis.
avatar van DenXD
DenXD ( 559 ) 06-06-2013 10:24
Quote:
Tsja Microsoft, je kunt maar één keer een eerste indruk maken met een nieuwe generatie consoles en jullie hebben het verprutst...

Dat is één van de belangrijkste regels in marketing... Een slechte eerste indruk wegpoetsen kost heeeeeel veeeeeel moeite(en geld).

Maar de oorlog is dus al begonnen met de presentaties hoor ;).


Je vergeet even voor het gemak dat misschien wel 90% van de potentiële kopers nog geen 1e indruk hebben gehad van zowel Microsoft als Sony. Die kopers zien in het lokale speelgoed krantje "De nieuwe Xbox, de nieuwe Playstation", of hebben 20 vriendjes die ook een Xbox/Playstation hebben.

Dat in elk nieuwsbericht nu beweerd moet worden hoe slecht de Xbox One in het daglicht staat vind ik nogal vervelend worden, dat weten we nu wel. Maar dat de "oorlog" al een gelopen koers zou zijn... Hou het liever bij de feiten.
avatar van Heinster
Heinster ( 999 ) 06-06-2013 10:28
Quote:
[..]


Je vergeet even voor het gemak dat misschien wel 90% van de potentiële kopers nog geen 1e indruk hebben gehad van zowel Microsoft als Sony. Die kopers zien in het lokale speelgoed krantje "De nieuwe Xbox, de nieuwe Playstation", of hebben 20 vriendjes die ook een Xbox/Playstation hebben.

Dat in elk nieuwsbericht nu beweerd moet worden hoe slecht de Xbox One in het daglicht staat vind ik nogal vervelend worden, dat weten we nu wel. Maar dat de "oorlog" al een gelopen koers zou zijn... Hou het liever bij de feiten.


En jij vergeet dan dat de early adaptors in combinatie met social media de eerste slag bepalen... Tenslotte varen daar ook weer heel veel mensen op(feit). Dit is mede bepalend geweest waarom de Wii zo enorm goed werkte en de WiiU juist weer niet(feit).

Het zegt niets over de eindstand, er kan nog veel gebeuren, maar de eerste slag is door Microsoft verloren en dat is een feit.

Een goed begin is het halve werk... !

Maar ben ik er blij mee? Echt niet!!!

Met de huidige stand van zaken, geeft dit Sony de ruimte minder hard hun best te moeten doen, dus is slecht voor de concurrentie. Ik had gehoopt dat Microsoft flink zou gaan knallen. Dan moet Sony ook weer flink aan de bak en op hun beurt weer dingen interessanter maken.

Dus aan het einde van de rit is de kans aanwezig dat door deze slappe tegenzet, Sony dadelijk ook met deze onvriendelijke tweedehands middelen te komen en wie weet wat nog meer. Dus het wordt een verlies voor alle gamers en dat zit mij het meeste dwars.

Dus er is een steeds groter groeiende kans dat "wij" als gamers deze oorlog het meeste te verliezen hebben.

For the record: Ik ben een tevreden eigenaar van een X360.
avatar van Warcow
Warcow ( 153 ) 06-06-2013 10:53
Ik koop ze zodra er voor weinig geld een slim variant komt waarschijnlijk. Beviel mij met zowel de xbox 360 als de ps3 ook veel beter dan de originele consoles. Voor nu ook nog genoeg games voor de huidige generatie om mij mee te vermaken.

Zal waarschijnlijk wel eerst voor de ps4 gaan, de xbox one ben ik tot zover niet echt van onder de indruk.
avatar van XanaduNL
XanaduNL ( 1906 ) 06-06-2013 11:05
Quote:
Iedere gamer....

Ik niet hoor, ik ga 95% voor de PS4!
Xbone laat ik links liggen, heb ik ook helemaal geen tijd voor om er 2 te kopen.

Ps4 & wiiu!


2 consoles kopen kost niet zoveel tijd hoor. Erop spelen is een ander verhaal.
avatar van YurEnami
YurEnami ( 991 ) 06-06-2013 11:27
Als de ondersteuning van PSPlus goed is, zal de PS4 voor mij zeker de voorkeur hebben. Dan hoef ik bijna geen game meer aan te schaffen , tenzij ik een spel echt wil hebben bij release.

Ook ik zal ze waarschijnlijk beide uiteindelijk wel aanschaffen, alleen komt de Xbox One dan pas over x aantal jaar in huis. Scheelt zowel in prijs voor console als games, helemaal als de tweedehands policy herzien zal worden
avatar van UserVerwijderd
UserVerwijderd ( 8270 ) 06-06-2013 11:33
Quote:
[..]


2 consoles kopen kost niet zoveel tijd hoor. Erop spelen is een ander verhaal.


Lol idd xD beetje verkeerd getypt, was nog vroeg
avatar van Itsjustme
Itsjustme ( 1072 ) 06-06-2013 12:06
Quote:
Word toch weer zeker een €1000 aan spul kopen eind dit jaar of begin volgend jaar. Iedere gamer wil uiteindelijk zowel de Xbone als de PS4 hebben. Kan niet missen. Xbone met Halo, Mass Effect en Gears of war. Niet te missen. En de PS4 met Gran Turismo, Uncharted en wipeout?

Ik wil in ieder geval geen van beide missen, maar mijn liefde en voorkeur voor een van de twee zal afhangen van de overdaad aan irritante, in your face(book) extra's die ze mijn gamekamer in forceren.


Volgens jou is minstens 90% van de gamers geen gamer?!
avatar van Twplcsdi3oe
Twplcsdi3oe ( 233 ) 06-06-2013 12:14
Ik heb afgelopen jaren elke console gekocht maar ik hou het nu lekker bij Playstation consoles... Nintendo boeit me al sinds de Wii niet meer en de Xbox360 heb ik nauwelijks gebruikt.
avatar van Hunterking
Hunterking ( 3016 ) 06-06-2013 12:18
Quote:
[..]
Volgens jou is minstens 90% van de gamers geen gamer?!


Klopt. En 90% is geen gamer, maar een persoon die wel eens een spelletje speelt en niet als hobby gamen heeft en daar zijn geld aan uitgeeft. Heb al eerder aangegeven dat al die popi jopie gastjes die van vrijdag tot maandag stappen en door de week met vrienden bier zuipen geen gamers zijn, omdat ze toevallig een keer CoD hebben gespeeld.

Gamers hebben interesse in een zeer brede variatie van games en consoles en vinden het leuk om het allemaal in huis te hebben en mee bezig te zijn. Die €1000 geef ik graag uit aan de nieuwe consoles en de eerste release spellen. De wannabe's doen dat niet, omdat ze dan niet kunnen gaan stappen, facebooken en naar de voetbalclub kunnen.
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 06-06-2013 12:26
Quote:
[..]
Gamers hebben interesse in een zeer brede variatie van games en consoles en vinden het leuk om het allemaal in huis te hebben en mee bezig te zijn.

Je hebt natuurlijk ook de fan-boys die zweren aan hun console of PC. Die worden nog liever dood gevonden dan dat ze een andere console onder hun TV zien staan.
avatar van Hunterking
Hunterking ( 3016 ) 06-06-2013 12:32
Quote:
[..]

Je hebt natuurlijk ook de fan-boys die zweren aan hun console of PC. Die worden nog liever dood gevonden dan dat ze een andere console onder hun TV zien staan.


Die hebben toch ook een andere naam? FAN-BOY en geen gamer.
avatar van Heinster
Heinster ( 999 ) 06-06-2013 13:04
Quote:
[..]


Die hebben toch ook een andere naam? FAN-BOY en geen gamer.


Maar die hebben het zelf niet door en zijn niet herkenbaar in de sales ;)... Die herken je pas als je hun kamertje in loopt, of hun replies leest .
avatar van Ben
Ben ( 7646 ) 06-06-2013 13:09
Rol: Toevoeg Moderator
Quote:
[..]


Maar die hebben het zelf niet door en zijn niet herkenbaar in de sales ;)... Die herken je pas als je hun kamertje in loopt, of hun replies leest .


Irritant zulke mensen, ik speel momenteel gewoon op alles door elkaar...
Alleen sport en strategie kan ik niet aan wennen, da's gewoon niks voor mij.

En over 't artikel...
Microsoft heeft gewoon de eerste indruk verpest, maar ik ben er zeker van dat 't gewoon een mooi apparaat wordt alhoewel ik wel veel tweedehandse games speel...
Als ik 't geld heb ga ik voor beide consoles.
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 06-06-2013 13:52
Quote:
[..]
Die hebben toch ook een andere naam? FAN-BOY en geen gamer.

Maar spelen ze nog wel een spelletje. Dat zie ik dan als een gamer. Kan natuurlijk zijn dat ik denk in andere categoriëren denk.

In mijn optiek: Als je een video-game speelt, ben je een gamer. Dat verschilt dan wel of je Casual (App en browser spelletjes), Mid-core (fan-boys, enkel shooters zoals CoD) of Hardcore (van alle markten thuis) bent.
avatar van DragonflySoldier
DragonflySoldier ( 5902 ) 06-06-2013 13:55
Hm je hebt fan-boys maar je hebt ook mensen zoals ik die totaal geen intresse hebben in een van de consoles. Heb eigenlijk nooit iets gehad met Xbox maarja heb ook geen zin om te bashen.

Voor mij komt er gewoon weer een PS in huis heb ernaast een Wii U en k wens de mensen met een Xbox net zoveel plezier! Beetje concurrentie is altijd goed.

Denk als je wat ouder word dat je echt niks geeft om wat andere er van denken. Ik speel COD met veel plezier maar ik pak ook net zo lief een JRPG of een Retro game uit de kast.
avatar van King Bowser
King Bowser ( 14295 ) 06-06-2013 14:05
Eigenlijk begrijp ik dat hele console ''war'' idee niet helemaal. Als je ze beiden leuk vind, dan neem je ze toch alle twee? Heb je ook geen ''wars'' voor nodig. En idd zoals al gezegd, menig gamer wil ze toch beiden hebben.
Hoewel ik de xb0xone niet zou kopen, maar dat komt omdat ik hier ook een 360 heb staan die twee games heeft die ik nooit speel en verders alleen maar stof loopt te happen. Zit niets boeiends voor mij bij iig.

Even wat anders. Ik dacht dat E3 alleen toegankelijk was voor uitgevers e.d? Of begrijp ik het nou verkeerd en kan ik het ook eens bezoeken?
avatar van Yang17
Yang17 ( 290 ) 06-06-2013 14:09
Voor mij is het al duidelijk wat ik ga doen. Ik zal de overstap maken van Xbox naar PS. Elk jaar 50 euro betalen om online te kunnen spelen ben ik zat. Als ik daarvoor in plaats PS+ had gehaald in al die jaren, dan had ik mijn game collectie met wel iets van 50 games vergroot . Daarnaast heb ik een PS Vita en hebben de meeste vrienden van me die vaak gamen een PS.

Ik zal de PS4 niet op de release datum halen. Dat is veel te duur voor mij. Ik wacht op de eerste prijsdaling of op de eerste goede combi pakket met meerdere controllers en spellen. Als Nintendo eind dit jaar met titels komt zoals: Xenoblade, Mario Kart, SMB, Super smash bros en wellicht nieuwe Zelda, dan zal hoogstwaarschijnlijk eerst een Wii U halen en dan het jaar daarna een Ps4.

Overigens blijft de lijst met games voor de PS4 groeien. Microsoft moet echt big time gaan knallen op de E3. De volgende spellen zijn al bekend als F2P titels voor de Ps4:
- Planetside 2
- DC Universe Online
- WARFRAME
- Blacklight Retribution
- War Thunder

Je hebt dan gelijk 5 spellen gratis als je een Ps4 haalt. Leuk extraatje
avatar van Heinster
Heinster ( 999 ) 06-06-2013 14:47
Quote:
Eigenlijk begrijp ik dat hele console ''war'' idee niet helemaal. Als je ze beiden leuk vind, dan neem je ze toch alle twee?


Als je nog student bent of je hebt kinderen, dan is tijd en/of geld niet meer zo vrij voor handen. Dus is het van belang het maximale uit je geld te halen.

En wil je het maximale uit je geld, dan is zo'n concurrentiestrijd fantastisch, het drukt de prijzen en laat andere voordeeltjes ontstaan.
avatar van Hunterking
Hunterking ( 3016 ) 06-06-2013 14:56
Quote:
[..]...In mijn optiek: Als je een video-game speelt, ben je een gamer...


Dus als ik een gat boor in de muur om een plug en schroef in te draaien ben ik een bouwvakker?

Noem het wat je wilt, maar echte gamers weten wat ik bedoel.
avatar van King Bowser
King Bowser ( 14295 ) 06-06-2013 14:57
Ik ben geen student, maar heb wel een kind. Je hoeft ze natuurlijk niet beiden tegelijk te kopen toch. Ik heb de WiiU nog geen maand staan omdat er hogere prioriteiten waren. Maar dat zegt natuurlijk niet dat ie er niet komt PS4 zal hier ook ooit wel komen (zeker niet op release)

Verder heb je natuurlijk wel een punt hoor. Maximale uit je geld enzo. Maar je kunt ook de een kopen en maanden later de ander (of voor mijn part een jaar) Dat bedoel ik te zeggen.
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 06-06-2013 15:01
Quote:
[..]
Dus als ik een gat boor in de muur om een plug en schroef in te draaien ben ik een bouwvakker?


Als het je (professionele) dagelijkse bezigheid is wel. In dit voorbeeld ben je aan het klussen. In zekere zin een verbouwing aan je huis op kleinere schaal.
avatar van Saskija
Saskija ( 72 ) 06-06-2013 15:35
Quote:
Word toch weer zeker een €1000 aan spul kopen eind dit jaar of begin volgend jaar. Iedere gamer wil uiteindelijk zowel de Xbone als de PS4 hebben.


Ik had zowel de Xbox 360 als de PS3 vanaf dag 1 thuis staan. Ik zie me hetzelfde niet doen in de volgende consolegeneratie. De PS4 komt er wel, maar ik zie me geen Xbox One kopen. Hij is een heel stuk trager dan de PS4, Kinect bekoort me in het geheel niet, veel van de media-features die ze in Amerika hebben zijn hier niet beschikbaar, zijn je moet betalen voor Xbox Live en de DRM is "over the top". Daarnaast heb ik ook helemaal niets met Halo, Forza, Gears of War en Fable. Ik heb de eerste delen gespeeld op de 360 en dat was meer dan zat. (Ik ben het ondertussen ook zat om door MS voorgelogen te worden op persconferenties).

PC, PS4, plus 3DS, daar kom ik de komende paar jaar wel mee verder.
avatar van Doobieters
Doobieters ( 24242   97) 06-06-2013 15:37
Quote:
[..]


Dus als ik een gat boor in de muur om een plug en schroef in te draaien ben ik een bouwvakker?

Noem het wat je wilt, maar echte gamers weten wat ik bedoel.

Ik ben een echte gamer, maar ik snap niet wat je bedoelt? Want ik ga ook door de weeks stappen, studeer, werk 20 uur en speel games. Ik ga dus ook geen 1000 piek uitgeven voor 2 consoles
avatar van MarvelousMax
MarvelousMax ( 6025 ) 06-06-2013 15:48
Quote:
[..]


Klopt. En 90% is geen gamer, maar een persoon die wel eens een spelletje speelt en niet als hobby gamen heeft en daar zijn geld aan uitgeeft. Heb al eerder aangegeven dat al die popi jopie gastjes die van vrijdag tot maandag stappen en door de week met vrienden bier zuipen geen gamers zijn, omdat ze toevallig een keer CoD hebben gespeeld.

Gamers hebben interesse in een zeer brede variatie van games en consoles en vinden het leuk om het allemaal in huis te hebben en mee bezig te zijn. Die €1000 geef ik graag uit aan de nieuwe consoles en de eerste release spellen. De wannabe's doen dat niet, omdat ze dan niet kunnen gaan stappen, facebooken en naar de voetbalclub kunnen.


Gamen is naast school mijn voornaamste bezigheid, ik game wel meer dan 20 uur per week ben ik bang, en niet het mainstream CoD of Fifa. Dan zou ik toch zeggen dat ik een gamer ben. Toch heb ik totaal niet de intentie om alle next gen consoles te kopen, dus ik ben geen gamer?
avatar van Ice-T
Ice-T ( 386 ) 06-06-2013 18:39
Ik koop geen enkele, ga eerst mijn backlog aan ps3 titels spelen en alle spellen die ik nog wou spelen, daarna kijk ik wel welke console ik koop. Verwacht pas nieuwe console te kopen in 2015. Ik heb jaren alle consoles gekocht, maar je merkt toch dat je uiteindelijk echt maar op een speelt. De andere heel af en toe voor een exclusive, maar daar ga ik niet zoveel geld aan uitgeven.
avatar van Devonraynor
Devonraynor ( 65 ) 06-06-2013 18:59
lees eens wat fora en zie hoe MS zichzelf eigenlijk ten gronde richt voor de "core gamers"
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32826 ) 06-06-2013 19:12
Rol: Forum Moderator
Quote:
[..]


Dus als ik een gat boor in de muur om een plug en schroef in te draaien ben ik een bouwvakker?

Noem het wat je wilt, maar echte gamers weten wat ik bedoel.


Troll alert! En iedereen stinkt er keihard in.

Ik heb zelf zo'n vermoeden dat Nintendo de derde hond wordt in het spreekwoord "vechten er twee honden om een been, gaat de derde ermee heen". MS en Sony zullen vooral hun best doen om de concurrentie te overtreffen, terwijl Nintendo lekker z'n ding doet en spellen aankondigt via een ander medium. Daarnaast hebben de "gewone burgers" (lees: die geen journalist zijn) de mogelijkheid om alle demo's van de E3 ook in Best Buys in Amerika te spelen. Hoe dit zit met demo's op de Wii U zelf (dus voor ons Europeanen bijvoorbeeld) is nog niet bekend, maar hopelijk kunnen wij ook aan de slag met de demo's!

MS en Sony zullen vast heel erg mooie dingen laten zien, daar ben ik van overtuigd, maar ik ben bang dat ze teveel met die "war" bezig zijn ("onze console is beter, want...") dan met de gamers en de games, waar Nintendo zich juist 100% op kan focussen.

Ik ben benieuwd!
avatar van Hunterking
Hunterking ( 3016 ) 06-06-2013 20:01
Quote:
[..]Troll alert! En iedereen stinkt er keihard in.


Probeer een punt te maken. Niks trol aan Skully ;)
avatar van Sinned123
Sinned123 ( 309 ) 06-06-2013 20:06
Ik koop sowieso een ps4 (misschien heel wat jaren later een xbox one) maar wel pas als ik gebruik kan gaan maken van PS Plus.
Als de vita enige indicatie is, duurt dat zeker 10maanden na release.
Hopelijk is er dan ook inmiddels 100euro vanaf oid.
avatar van Rudey
Rudey ( 2304 ) 06-06-2013 23:43
De next-gen consoles haal ik nog niet in huis. Op het moment heb ik een Xbox 360, een PS3 én een dikke game PC staan. Vandaag heb ik ook nog eens een GTX780 aangeschaft om het PC gamen naar een hoger niveau te tillen.

Dan ga ik simpelweg niet nóg eens €500 neerleggen voor een nieuwe console. Het komt vroeg of laat waarschijnlijk toch wel in huis, mits de games zich dan onderscheiden van de PC.

Financieel heb ik geen zin om nog eens een smak geld neer te tellen terwijl ik hier voor meer dan €2000 aan hardware heb staan. En dat heb ik allemaal gekocht om het gamen naar de ervaring te tillen die ik wil bereiken.

Ik vind de post van Hunterking wel enigszins de waarheid. Een echte gamer houdt zich er naar mijn mening gewoon actief mee bezig. Checkt al het laatste nieuws uit, is op de hoogte van de releases, is open minded wat betreft platforms, enz. Je hoeft niet per se ieder platform te kopen, imo. Maar een echte gamer, zoals Hunter aangeeft, houdt zich er actief mee bezig en is op de hoogte van praktisch alles wat betreft gaming.

Uiteindelijk blijf ik toch meer dedicated aan de PC omdat ik dat sinds vroeg af aan altijd heb gehad. Wij hadden altijd een PC thuis staan waar ik de games op speelde, toentertijd mocht ik nooit een console kopen. Dat ik die andere consoles pas later koop als ze een keer €200 kosten, niets mis mee toch? Waarom een console voor een aantal spellen kopen als er een PC staat waar ik toch alles perfect op kan spelen? Dat ik die platformen laat schieten doet echt niet onder aan mijn "gamer" status, dus op dat punt ben ik het niet met je eens. Verder in principe wel.

Iedereen heeft een voorkeur, en daar is totaal niets mis mee. Bovenstaande zijn de kernpunten die naar mijn mening "echte" gamers onderscheiden van de rest. En dat zijn we hier op BG toch écht wel allemaal hoor. ;)
avatar van Ben
Ben ( 7646 ) 07-06-2013 01:03
Rol: Toevoeg Moderator
Collumn over Xbox VS Playstation, direct meer views dan andere collumns
avatar van Devonraynor
Devonraynor ( 65 ) 07-06-2013 06:39
http://www.abload.de/img/drm4yjrw.png

feiten komend van xbox.com
avatar van Lam-Bal
Lam-Bal ( 2546 ) 07-06-2013 11:12
Quote:
http://www.abload.de/img/drm4yjrw.png

feiten komend van xbox.com

Die feiten kloppen niet. De gegeven website onderaan het plaatje leidt naar news.xbox.com en is niet hetzelfde als xbox.com

Check het logootje maar boven je adresbalk (favicon of hoe zo'n ding heet) is anders. Is gewoon een fake website.
avatar van Martians
Martians ( 645 ) 07-06-2013 11:39
Dat plaatje is gewoon gemaakt door iemand als samenvatting/interpretatie van de "feiten" die door Microsoft zijn bekendgemaakt op het genoemde adres.
news.xbox.com is gewoon een subdomein van xbox.com. Kijk anders even bij Xbox "spreekbuis" Major Nelson.
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32826 ) 07-06-2013 11:49
Rol: Forum Moderator
Quote:
http://www.abload.de/img/drm4yjrw.png

feiten komend van xbox.com


Vannacht is er een heleboel informatie vrijgegeven over de Xbox One, die een boel van jouw "feiten" debuggen. Ik raad je aan om even naar Kotaku.com te gaan, daar kan je een overzichtje vinden van al het nieuws.
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3209 ) 07-06-2013 13:27
Als je spellen wil uitlenen aan iemand moet hij eerst 30 dagen in je vriendenlijst staan, hahaha, hoeveel crack roken die lui bij MS???
avatar van Epitome
Epitome ( 758 ) 07-06-2013 15:00
Ik heb een PSP, een PS Vita en een PS3. Dus Microsoft moet wel met iets heel origineels aankomen wil ik een Xbox One kopen. Nu kijk ik steeds minder TV en ik heb ook geen behoefte om tegen mijn console te praten.

Maar dat met die beamer rond je TV vond ik wel erg grappig, maar als ik het goed begrijp moet er dan ook een camera op je TV gericht aan je plafond hangen en een beamer op je koffietafel staan. Dat maakt het weer een stuk minder interessant. Dus ik ben geen fanboy, maar een gamer met een beperkt budget, dus waarom zou ik twee consoles kopen die qua hardware nagenoeg indentiek zijn en slechts een paar verschillende games hebben?

Leuk hoor als je nog bij je ouders woont en genoeg geld hebt om twee of meer consoles te kopen, maar dat is niet hetgene wat je gamer maakt én al helemaal geen budgetgamer...
avatar van Uchiha1911
Uchiha1911 ( 1817   1) 08-06-2013 09:26
Kan iemand mij uitleggen waarom je in hemelsnaam twee 'next-gen' consoles zou kopen, zijnde een Xbox One en een PS4? Is één niet genoeg? Ga je alle spellen twee maal spelen, één keer op de Xbox One, één keer op de PS4? Doe je het voor de exclusives?

M.i. een enorm overbodige luxe.
avatar van Assaultpr0
Assaultpr0 ( 911 ) 08-06-2013 10:28
Quote:
Kan iemand mij uitleggen waarom je in hemelsnaam twee 'next-gen' consoles zou kopen, zijnde een Xbox One en een PS4? Is één niet genoeg? Ga je alle spellen twee maal spelen, één keer op de Xbox One, één keer op de PS4? Doe je het voor de exclusives?

M.i. een enorm overbodige luxe.


Zoals het er nu uitziet gaat dat wel gebeuren. Ik ben een halo fan, maar de xbone klinkt echt verschrikkelijk. Ik zal dus waarschijnlijk de ps4 kopen en wachten op een dikke drop in prijs van de xbone of ergens 2e hands een xbone vandaan slepen om next en halo te kunnen spelen (mits de franchise zich verbeterd vanaf halo 4)
avatar van Simssmully
Simssmully ( 3 ) 08-06-2013 13:50
ik ben een echte playstation fan en ook ik ga bij de release een ps4 halen, ik vind het helemaal geweldig het gestuntel van de xb one. maar ik denk wel dat er in het begin echt alleen de diehard fans een ps4 aangeschaft gaat worden aangezien pas de laatste 2 jaar de ps3 de xbox voor bij is geknalt. ik kan echt niet wachten tot de persconferentie.