Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Pathé Thuis

Afgelopen week verdween de videotheek bij mij in de buurt. Jammer, maar ook niet zo gek. Want waar ik vroeger wekelijks de nieuwste films bij soortgelijke videotheken huurde, is het tegenwoordig Video on Demand (VOD) dat de klok slaat. Op de Nederlandse markt heeft ook bioscoopketen Pathé zich inmiddels gevestigd met het leveren van VOD via hun Pathé Thuis service en toen we de mogelijkheid kregen om hun nieuwste app op de PS3 te testen, grepen we deze kans dan ook met beide handen aan.

Lights, camera, action!
Met de opkomst van het snelle internet en de toenemende mate van piraterij, leek de toekomst van filmverhuur te verdwijnen. Een filmpje of serie downloaden is immers binnen no-time gedaan. Toch bewijst de populariteit van Netflix, de VOD-services van providers als Ziggo en UPC en Pathé Thuis dat dit inmiddels zeker niet zo hoeft te zijn. Het is immers nog nét wat makkelijker om met één klik op de knop voor een zacht prijsje de nieuwste films en series op je TV of Tablet te streamen. Belangrijk daarbij is natuurlijk de prijs / kwaliteit verhouding en het aanbod van de VOD-service.Het aanbod van Pathé Thuis is redelijk uitgebreid te noemen. Films die in de bioscoop gedraaid hebben worden zo’n 4 á 5 maanden na bioscooprelease via Pathé Thuis aangeboden. Ongeveer tegelijkertijd met de algemene Blu-ray / DVD release dus, al adverteert Pathé met de leus: “het beste uit de bioscoop als eerste in huis”. Echter, films als The Dark Knight Rises, The Hobbit: An Unexpected Journey (beiden 2012) zijn op dit moment dan weer slechts te koop (om zo onder meer tv-zenders ook de kans te geven om films aan een zo breed mogelijk publiek uit te kunnen zenden). Vervolgens kunnen deze titels later wel weer voor een ‘zachtere’ huurprijs terugkeren, maar het zorgt niet altijd voor een even heldere huur/koopstructuur.

Het nieuwste aanbod aan films wordt gelukkig wel duidelijk weergegeven op het Home-screen, waarbij je, naast deze nieuwe releases, ook de populairste en op genre geselecteerde films tegenkomt. Door te scrollen langs kleine filmposters vind je dan ook snel precies die film waar je op dat moment zin in hebt. Actie, komedie, drama, thriller, horror, arthouse en kinderfilms; het is allemaal te vinden bij Pathé Thuis.

Snel verbonden?
Het installeren van de Pathé Thuis app op de PS3 zal voor iedereen zonder problemen uit te voeren zijn. Na de installatie kun je behalve op de PS3, je gehuurde of gekochte films ook nog eens (verder) kijken op je laptop / PC of je Tablet. Gemak dient de mens, zullen we maar zeggen.

Nog belangrijker is natuurlijk de kwaliteit en de snelheid van het streamen na de aanschaf van jouw favoriete film. Over het algemeen werkte dit probleemloos, op een enkele hapering of ‘buffer’-moment na. Maar waar het bij mij zo goed als probleemloos verliep, had een Budgetgaming collega heel wat meer problemen met het bufferen van de films. Pathé’s service gaf als het ware even niet ‘thuis’, terwijl hem dit bij Netflix bijna nooit overkomt. Voor mij ging het afspelen van zowel SD- als HD-films gelukkig wel van een leien dakje, waarbij de aanwezigheid van de Nederlandse ondertiteling voor velen wellicht een mooie plus is. Jammer genoeg zijn koopfilms daarentegen alleen in SD-kwaliteit te verkrijgen. Waar dit mee te maken heeft weet ik niet, maar wanneer ik een film als Captain Phillips op Blu-ray voor dezelfde prijs kan krijgen als in deze app, is dit wat mij betreft een behoorlijk nutteloze functie. Oudere films zakken gelukkig wel in prijs, waardoor je dan misschien nog wel eens over zult gaan tot aanschaf.Waar voor je geld?
Pathé Thuis op de PS3 is een prima werkende VOD-dienst met een aardig aanbod films, die je prima als een dienst naast Netflix kunt beschouwen. Netflix gebruik je immers vooral voor series, terwijl Pathé Thuis zich louter focust op films. Het “pay-per-view” model lijkt bovendien meer op de ouderwetse videotheek, waarbij je de nieuwste films huurt voor zo’n € 6,- en de wat oudere voor enkele euro’s minder. Prijzen die vergelijkbaar zijn met de VOD-dienst op de Xbox 360, al levert Pathé Thuis een veel mooiere en overzichtelijkere app af. Toch zouden wij een soortgelijke abonnementsdienst als bij Netflix meer dan toejuichen. Waarschijnlijk zal het volledig gratis maken van het complete aanbod een lastig verhaal zijn, maar zou het niet mooi zijn wanneer je voor een vaste prijs de optie zou hebben om bijvoorbeeld maandelijks één nieuwe film en een aantal oudere films te huren voor een interessante prijs?

Pathé Thuis op de PS3 zal voor de echte filmliefhebber zeker een mooie toevoeging zijn, waarbij het gemak om snel even gezellig thuis een filmpje te pakken voor een laagdrempelige aanschaf moet zorgen. Voor mij zijn, zelfs als groot filmliefhebber, de relatief hoge prijs, het ‘verdwijnende’ huuraanbod en de problemen met het streamen bij een collega genoeg redenen om vooralsnog niet al te vaak voor ‘Pathé’ Thuis te blijven.

Geplaatst door Frido van der Wal op 25-03-2014
Aantal keer bekeken: 6310

Laatste reacties

avatar van MYTH_90
MYTH_90 ( 1056 ) 25-03-2014 21:04
Met Netflix kan je toch ook gewoon films streamen, waarom zou je dan 6 euro (!) extra per film betalen? Is het aanbod echt zo veel nieuwer dan?
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 25-03-2014 21:13
Netflix gebruik je immers vooral voor series? Netflix is ook prima voor films en dit is dus een vrij overbodige dure app en helemaal geen toevoeging.
avatar van Ben
Ben ( 7646 ) 25-03-2014 21:24
Rol: Toevoeg Moderator
Ben het eens met de reacties hierboven.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 25-03-2014 21:25
Daarbij is Pathé Thuis ook gewoon vrij duur.
avatar van Varivy-Xis
Varivy-Xis ( 302 ) 25-03-2014 21:35
http://www.xgn.nl/ps3/rubriek/54912/is-path-thuis-op-playstation-3-de-moeite-waard/
Dacht al waar had ik dit bericht eerder gezien
avatar van OGSamir
OGSamir ( 890 ) 25-03-2014 21:38
Pathé Thuis wordt alleen gebruikt door mensen boven de dertig die dus letterlijk geen sociale media hebben of proberen om iets op te zoeken. En de reden dat Netflix zo popular is, is alleen vanwege de series. De nieuwste Breaking Bad bvb kun je gelijk op Netflix kijken terwijl je altijd op meeste sites een paar dagen moet wachten voordat je met 100% zekerheid de serie kan downloaden.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 25-03-2014 21:39
Quote:
De nieuwste Breaking Bad bvb kun je gelijk op Netflix kijken terwijl je altijd op meeste sites een paar dagen moet wachten voordat je met 100% zekerheid de serie kan downloaden.


Volgens mij is hij vrijwel overal eerder te vinden dan op Netflix.

En Netflix is niet alleen populair vanwege de series, ook vanwege de films.
avatar van SebastiaanB
SebastiaanB ( 2640 ) 25-03-2014 22:15
Dan mag ik wel een groot tv-scherm hebben wil ik hier iets leuks van maken (een soort thuisbioscoopgevoel).
Maar voor mij is dit veel te prijzig en ga ik liever nog naar de bioscoop als ik een nieuwe film wil zien.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 25-03-2014 22:16
Het zijn toch sowieso geen bioscoopfilms maar de laatste dvdreleases toch?
avatar van X360
X360 ( 1167 ) 25-03-2014 23:04
Heb vorig jaar de Pathé Thuis app op mijn Xbox 360 gedownload alleen om een film gratis te zien. Zelf een film kopen heb ik ook niet gedaan omdat het vrij prijzig is, helemaal in verhouding met andere diensten die films en series aanbieden zoals Netflix en Hulu Plus.
avatar van Erwin_Skin
Erwin_Skin ( 14 ) 25-03-2014 23:18
Het aanbod van films op Netflix is slecht (behalve als je via je browser de Amerikaanse netflix laat laden). Het wordt wel met de tijd wat beter maar ik had mijn netflix account al lang opgezegd als ik niet op de Amerikaanse kon komen.
avatar van Christiaanwwe
Christiaanwwe ( 1882 ) 25-03-2014 23:24
hola unblocker dan heb je amerikaanse versie van netflix Erwin_Skin
avatar van OGSamir
OGSamir ( 890 ) 25-03-2014 23:35
Quote:
[..]


Volgens mij is hij vrijwel overal eerder te vinden dan op Netflix.

En Netflix is niet alleen populair vanwege de series, ook vanwege de films.

Ik heb de Amerikaanse Netflix, die Europese slaat nergens op. Inprincipe betalen we dan meer maar krijgen we minder.
avatar van Erwin_Skin
Erwin_Skin ( 14 ) 26-03-2014 00:18
Quote:
hola unblocker dan heb je amerikaanse versie van netflix Erwin_Skin


Heb ik ook anders had ik m al opgezegd
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 26-03-2014 08:21
Bij Pathe thuis dacht ik meer aan de films van het grote scherm direct thuis te kunnen kijken; Dus The Wolf of Wallstreet of laatste deel van The Hobbit. Was dus niet het geval en is dus eigenlijk een veredelde videotheek wat de meeste providers al aanbieden en wat Netflix beter doet (ook al is het aanbod niet denderend voor films).

Vroeger (ja, daar gaan we) kon je bij een Videotheek nog wel eens een te goed kopen en deze verdubbelen; Had je dus voor €50,- €100,- te goed op je kaart staan. Heb echt eindeloos films gehuurd. Zeker nog wel eens met een actie op 3 films te huren voor de prijs van 2. Er zijn tegenwoordig wel andere budget manieren om de laatste films te kijken.
avatar van Lars330
Lars330 ( 2729 ) 26-03-2014 08:41
Ik kon een aantal jaar geleden de nieuwste films in de videotheek halen voor de helft van een pay-per-view digitaal exemplaar. Beetje schandalig.

Daarbij heeft Netflix een prima aanbod voor mij. (uiteraard de amerikaanse versie, maar ik kijk nu toevallig 2 series die ook op de nederlandse versie zitten: Mad Men en House of Cards)
avatar van Dutch_joker
Dutch_joker ( 464 ) 26-03-2014 09:08
Voor 9 nog iets ga ik naar antwerpen, dan vind ik 6 euro nog vrij prijzig. Eens in de zoveel tijd is naar de bios met je vriendin/vrienden een leuk en betaalbaar uitstapje. Ga overigens echt alleen naar films waar ik 100% zeker van weet dat ze het waard zijn en anders gewoon lekker piraten op het internet
avatar van Selvmortsydd
Selvmortsydd ( 3800 ) 26-03-2014 09:13
Quote:
Pathé Thuis wordt alleen gebruikt door mensen boven de dertig die dus letterlijk geen sociale media hebben of proberen om iets op te zoeken. En de reden dat Netflix zo popular is, is alleen vanwege de series. De nieuwste Breaking Bad bvb kun je gelijk op Netflix kijken terwijl je altijd op meeste sites een paar dagen moet wachten voordat je met 100% zekerheid de serie kan downloaden.


Boven de dertig en geen sociale media hebben? Zijn dertig plussers al bejaard in jouw ogen dan?
Enne de nieuwste Breaking bad kun je niet direct kijken, er zit immers een window op van een x aantal maanden. Waarbij downloaden al na een uurtje of twee mogelijk is, en betrouwbaar.
avatar van Sigpro
Sigpro ( 1508 ) 26-03-2014 09:20
6 Euro per film.....Netflix is 8 euro per maand! Dan is de keus makkelijk, Pathe fail!
avatar van Xandrilios
Xandrilios ( 196 ) 26-03-2014 09:31
15 euro voor IMAX 3D, en dan 6 euro voor een filmpie thuis, ik denk van niet!
avatar van Jeroenfm
Jeroenfm ( 746 ) 26-03-2014 09:44
Als ik nou wat meer geld zou hebben zou ik er over nadenken, maar nu echt dubbel nee! Ik heb Netflix, ben ik super tevreden mee. Heb ook Spotify, ook super tevreden mee. Maar ga echt niet meer per film of liedje betalen. Het is te duur per film, dan liever een torrentje ergens vinden en streamen naar de PS3.
avatar van Zorewin
Zorewin ( 246 ) 26-03-2014 10:59
Waarom deze schaamteloze reclame voor Pathe met hun overkill 6 euro de film terwijl je voor 8 euro onbeperkt netflix streamen heb? Dit soort verdien modellen als Pathe en ziggo etc moeten niet worden uitgelicht tenzij ze worden uitgelicht als te duur en te ouderwets!!

P.S. Met een amerikaanse DNS in je ps3 heb je toegang tot de US content van Netflix btw!
avatar van MarvelousMax
MarvelousMax ( 6025 ) 26-03-2014 11:03
Quote:
[..]


Boven de dertig en geen sociale media hebben? Zijn dertig plussers al bejaard in jouw ogen dan?
Enne de nieuwste Breaking bad kun je niet direct kijken, er zit immers een window op van een x aantal maanden. Waarbij downloaden al na een uurtje of twee mogelijk is, en betrouwbaar.

Waar haal je dit bejaard vandaan?
avatar van Jaina-Emily
Jaina-Emily ( 1924 ) 26-03-2014 12:06
Pathé is echt onzin. Destijds 2 min gekeken op mijn 360. Allemaal "gratis" spul werd er toen geadverteerd. Maar bleek oude meuk in klote kwaliteit te zijn. En als je HD wil dan mag je de volle mep neergooien. Nou laat maar dus. Ben blij zat met mijn Amerikaanse Netflix. En als ik een echte bios ervaring wil dan ga ik wel naar de bioscoop

@OGSamir wtf? Ik word dit jaar 24. Zal ik mijn rollator alvast regelen of niet?
Je doet net of 30+ers internet-impaired zijn. Zo traag werkt je brein niet na je 30ste hoor xD
avatar van Selvmortsydd
Selvmortsydd ( 3800 ) 26-03-2014 12:13
Quote:
[..]

Waar haal je dit bejaard vandaan?

Uit zijn suggestieve aanname.
avatar van Zorewin
Zorewin ( 246 ) 26-03-2014 12:52
Snap niet dat deze schaamteloze reclame voor iets wat bijna iedereen hier vind sucken op Budgetgaming thuis doet.. Kan me herrineren dat Budgetgaming ergens voor stond in plaats van advertenties plaatsen van een sucky service!
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 26-03-2014 12:56
Quote:
[..]

Waar haal je dit bejaard vandaan?


Uit zijn comment.
avatar van Jvalks
Jvalks ( 280 ) 26-03-2014 14:32
Veel te duur, ik heb Netflix al en dat vind ik wel waard voor zijn geld...
avatar van EelBGlie
EelBGlie ( 91 ) 26-03-2014 16:56
Ik heb ook netflix, ja het aanbod valt tegen als je naar specifieke films/series wilt kijken.
Maar ik ben meer een gamer & gebruik Netflix om af en toe een leuk filmpje te kijken. Of een interessante docu, daar hebben ze een goed aanbod van!
Aanbod is voor mijn behoefte iig voldoende, vooral voor 8 euro per maand. Ideaal (Net als Spotify trouwens, ook fan van!)
avatar van Itsjustme
Itsjustme ( 1080 ) 27-03-2014 21:20
Ik zou zelf nooit film huren. Als netflix nou film downloads gaf voor een maandelijks bedrag had ik dat wel gedaan. Maar vind piratebay toch net even wat makkelijker om zo alles op mijn mediaspeler te hebben. En de echt mooie (3D) films heb ik dan weer liever op bluray
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 31-03-2014 10:23
Quote:
Ik zou zelf nooit film huren. Als netflix nou film downloads gaf voor een maandelijks bedrag had ik dat wel gedaan.


Je kunt ze toch gewoon streamen?
avatar van ConsolePlaza
ConsolePlaza ( 20 ) 31-03-2014 19:50
Netflix is een geweldige app. Ik heb zowel Pathé Thuis als Netflix geprobeerd en ik moet erbij zeggen dat Pathé Thuis niet veel beter is dan Netflix. Beeldkwaliteit is bij beide minder helaas ( getest op PS3 , Xbox360, Minix Neo X7 op een Full HD TV ).