Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

E3 special: Sony aankondingen

Dinsdag 15 Juli kwam Sony om 20.30 Nederlandse tijd met hun Media Briefing. Zal Sony zelf met nieuwe games komen. Een exclusieve deal met Bungie wellicht? Of Andere dingen? Je leest het hier in de samenvating van de Sony Media Briefing.

Sony had de laatste persconferentie, wat meestal een voordeel is. Dan is het ten slotte duidelijk of en op welke manier de anderen hun persconferentie verknald hebben en dan kun jij het vervolgens op een andere manier verknallen. Een eerste manier is om - naar oude gewoonte - te laat te beginnen en dan vervolgens uit te lopen. Men begon echter ook danig anders dan de anderen, men toonde een serie belangrijke spellen in sneltreinvaart. Spellen zoals Metal Gear Solid 4, Killzone 2, Little Big Planet en nog veel meer, kwamen snel even langs.

Daarna kwam Jack Tretton het podium opkwam. Hij liet doodleuk weten dat hij twaalf uur had gerepeteerd voor de persconferentie, waarna enkele kleine grapjes volgden. Daarna begon hij onmiddellijk aan een lange geschiedenis van het PlayStation merk en plaatste de verplichte Blu-Ray opmerkingen. Van de geschiedenis van de Playstation, ging Jack dan uiteindelijk over op de toekomst; de Playstation 3.Nieuwe ingame beelden van Resistance 2 werden onder andere getoond. Het woord werd gegeven aan Ted Price. Hij vertelde dat de game zich afspeelt in Amerika in het jaar 1953. Het level dat we zagen was in Detroit. Helaas vertelde Ted geen release datum van deze exclusieve PS3 game. Maar volgens de geruchten zal deze medio Oktober/November verschijnen op de Playstation 3. Tevens werd na dat Ted Price zijn verhaal had verteld, nog een nieuwe trailer getoond van deze game.Van de Chimera in Resistance 2 gingen we over naar de vrolijke kleuren en leuke beesten uit, jawel, Little Big Planet. Jack Tretton vertelde in een speciaal ontworpen level over de verkoopcijfers van de PS3. PSP en PS2. En kondigde wat nieuwe dingen aan. Zoals de Greatest Hits spellen voor de PS3. Greatest Hits is een soort Classics serie waarbij de prijzen van oude games sterk in prijs worden verlaagd.

Er werden games genoemd zoals Resistance Fall Of Man, Motorstorm en nog vele andere. Deze games zullen vanaf 1 Augustus 2008 verkocht worden voor de advies prijs van 29,99. (zie ook een eerder nieuwsbericht) En Tretton vertelde dat in de aankomende maanden nog meer titels als Greatest Hitstitel zullen worden uitgebracht.

Verder worden we ook getrakteerd op een nieuwe bundel van Sony Europe. Vanaf 27 Augustus krijgen we de 80GB versie voor slecht 399,99. Ook deze versie zal helaas geen Playstation 2 titels afspelen. Van de PS3 gingen we over naar de PS2, Tretton vertelde dat er nog steeds games voor worden gemaakt. Games zoals Yakuza 2, Singstar Pop Hits Vol. 2 en vele andere kwamen aan bod. Tevens werd er ook een nieuwe bundel voor Amerika aangekondigd.Verder werden ook wat nieuwe PSP en PSN titels aangekondigd. Voor de PSN werden Ratchet and Clank Quest for booty, Fat Princess, Flower en Rag Doll Kung Fu: Fists of Plastic voorgesteld aan het publiek. En qua PSP werden er games zoals Locoroco 2, Patapon 2, Resistance: Retribution en Super Stardust Portable aangekondigd, ook zou er nog een nieuwe PSP bundel uitgaan komen.

Tretton schakelde vervolgens opnieuw over op de PlayStation 3. Men toonde DC Universe Online. Een MMO game waar je zelf kan kiezen of je de Good Guy of de Bad Guy bent. Releasedatum werd helaas niet vermeld in de trailer. Daarnaast kregen we de eerste trailer van Infamous. Hier werd ook echter ook geen release datum genoemd.

En toen was het moment daar. De eerste teaser trailer van God Of War 3. Qua beelden kon ik al zien dat de game wellicht een donkere sfeer zou gaan krijgen (al hoop ik dat). Het was erg kort, maar verder was het een leuke aankondiging.Om de show af te sluiten volgde nog de aankondiging van MAG (Massive Action Game), het nieuwste project van Zipper Interactive. In deze game gaat 256 man tegelijk online de strijd aan. In deze game is het de bedoeling om met verschillende Squads je tegenstanders het leven zuur te maken door een bepaald tactiek te bepalen en deze zo goed mogelijk uit te voeren op weg naar de overwinning.

Conclusie
Ik vond de Sony Media Briefing niet bepaald erg mind blowing. Ik miste onder andere het schiet en knal werk van Killzone 2. Ook Playstation Home schitterde door afwezigheid. Maar na de mooie beelden van Resistance 2 en Little Big Planet weet ik al wat er eind dit jaar in mijn kast komt te liggen. Ik hoop dat Sony op de Leipzig GC meer nieuwe games laat zien. En hopelijk wat ingame beelden van MAG en God of War 3 gaan tonen. Misschien een beetje te vroeg maar… Maak me gek Sony :)

Geplaatst door BlackI3lueDutch op 21-07-2008
Aantal keer bekeken: 7710

Laatste reacties

avatar van Moekefoek
Moekefoek ( 301 ) 22-07-2008 13:58
Goed opgestelde samenvatting
avatar van ConAir
ConAir ( 4474   2) 22-07-2008 14:06
Ach ja, ben het wel met de schrijver eens, dat we niet werden weggeblazen. Wel leuke dingen gezien, maar net zoals bij de andere twee partijen krijg ik het gevoel dat ze nog heel wat niet hebben getoond aan ons.

Maak mij dus ook maar gek!
avatar van Rococo
Rococo ( 830 ) 22-07-2008 20:05
Er zijn dus een aantal leuke dingen getoond maar verder was de persconferentie van Sony niet zo bijzonder. Bij de trailer van God of War 3 had ik ook het idee dat de sfeer donker was dan in de voorgaande delen dus ik ben benieuwd hoe dit nieuwe deel gaat worden. Daarnaast ben ik ook nog erg benieuwd naar hoe zo'n MAG game gaat worden.
avatar van BlackI3lueDutch
BlackI3lueDutch ( 1072 ) 22-07-2008 21:12
Ik had ook geen WOW effect bij alle 3 de media briefings.. Hopelijk wordt Leipzig wel een stukje beter. Want Sony heeft voor Duitsland 12 aankondingen in het vergiet..

Kortom.. maak me gek
avatar van Talicus
Talicus ( 7388 ) 23-07-2008 22:13
Een van de positieve (voor mij) nieuwtjes van deze conferentie was de lage prijs van Ratchet & Clank: Quest for Booty. Kort maar krachtig voor een lage prijs spreekt me altijd erg aan