Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

First Look

Zaterdag is het dat eindelijk zover. Dan kan heel gamend Nederland(nou ja, 2000 man daarvan) genieten van al het moois wat de gamewereld in petto heeft. Iedereen zal wel aan zijn trekken komen, want haast iedere grote uitgever is aanwezig. En ook de games liegen er niet om. LittleBigPlanet, Operation Flashpoint 2, Mirror’s Edge, Resident Evil 5 en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ook worden er net als ieder jaar natuurlijk met vele goodie’s gestrooid. Mocht je het lezen van al dit lekkers nog een kaartje willen kopen, moet ik je helaas teleurstellen. Het is namelijk uitverkocht. Ook de budgetgaming-redactie heeft er natuurlijk zin in! Hieronder van een aantal redactieleden hun reden om naar First Look te gaan. Voor het (lees:jullie) gemak hebben we er ook nog maar even een paar trailers bij gezet.

Nowee - Far Cry 2
Om te beginnen het spel is 50 vierkante kilometer en het speelt zich af in Afrika. Daarnaast bepaal je in deze wereld zelf wanneer je waar heen gaat. Verder is er de mogelijkheid om je aan te sluiten bij verschillende facties en op die manier kan je bondgenoten en vijanden maken. Tevens wordt er gebruik gemaakt van een dag- en nachtcyclus en zal het weer dynamisch zijn. Ook het verhaal lijkt spannend te gaan worden met als uiteindelijke doel 'The Jackal' een drugsdealer, uitschakelen. En als laatste zullen er gewoon wilde dieren rondlopen net als in het echte Afrika! Als dat niet genoeg redenen zijn om de game te halen kan je hem natuurlijk op het First Look Evenement spelen, maar dan zul je mij er wel achter vandaan moeten schoppen!Linkinparknl – Call of Duty: World at War
Call of Duty: World At War moet de opvolger worden van het succesvolle vierde deel, Call of Duty: Modern Warfare. Deze game wordt ontwikkeld door Treyarch, bekend van het derde deel in de serie. Of Treyarch hetzelfde truukje kan flikken als Infinity Ward deed met deel 4, zullen we binnenkort moeten zien als deze game uitkomt. Ik heb er wel het vertrouwen in dat de game goed zal worden. Er zal namelijk een co-op mode in komen te zitten, die zowel online als offline te spelen is. Dit is iets wat helaas ontbrak bij de voorgaande delen. Er zitten nog meer nieuwe dingen in, zo zal de omgeving een stuk meer kapot te maken zijn en kan je de game op verschillende manieren uitspelen. Het mooiste moet nog komen, want de vlammenwerper is terug! Dit alles zal draaien met de Call of Duty 4 engine. Oftewel laat maar komen die hap!Robert® – Mirror`s Edge Dit is voor mij dé game die ik ga checken op First Look. Het spel speelt zich af in een samenleving die volledig gecontroleerd wordt door een autoritaire regering. De enige manier om een boodschap over te brengen zonder dat hij ook gecontroleerd wordt door de overheid is door hem door ‘runners’ te laten bezorgen. Je raad het al, jij speelt zo’n runner. Door middel van ‘free running’ en allerhande fighting skills moet jij de boodschappen afleveren. Dit alles zal hopelijk gepaard gaan met een intrigerende verhaallijn. Maar dat zal wel goedkomen, want de game wordt omschreven als een kruising van Minority Report (je weet toch, met Tom Cruise) en Assassins Creed. Ik kan in ieder geval niet wachten! Tel hierbij de rete strakke grafische stijl bij op en je kan niet anders concluderen dan dat dit een topper wordt!V-Devil – Guitar Hero World Tour
Deze game lijkt de grote concurrent van Rock Band te worden, zeker gezien de prijs en de beschikbaarheid in Nederland. Ik wil graag weten of hij dit waar kan maken, maar vooral: is de toevoeging van drums en zang goed genoeg om er zoveel geld voor neer te tellen, of is het verstandiger om gewoon bij je gitaartje te blijven en het zingen aan games als Singstar over te laten?ConAir – LittleBigPlanet
Al vanaf de eerste presentatie ben ik geboeid door LittleBigPlanet. Deze ogenschijnlijk gewone platformer met een figuurtje genaamd Sackboy in de hoofdrol heeft mijns inziens alle potentie om flink te gaan scoren bij het grote publiek. Je past eerst Sackboy of Sackgirl naar eigen wensen aan en dan kun je de Story Mode gaan spelen om extra`s vrij te spelen, maar de echte aantrekkingskracht ligt toch wel in het zelf maken van levels en de mogelijkheid ze met anderen te delen. De editor oogt gebruiksvriendelijk en heeft zoveel diepgang, dat je dit maanden achter elkaar kan spelen en nog steeds nieuwe mogelijkheden kan ontdekken. Door de levels online te delen, is het aantal te spelen levels zo goed als oneindig. En het ziet er ook nog eens prachtig uit. Op First Look is de game speelbaar en er is bovendien een demonstratie van. Reken maar dat ik daar van de partij zal zijn.Heb je een kaartje, maar weet jij nog niet waar je naartoe wilt? Dan kun je hier het programma nog even doornemen. Wij hebben er in ieder geval zin in!

Geplaatst door Robert op 25-09-2008
Aantal keer bekeken: 12688

Laatste reacties

avatar van Coenitje
Coenitje ( 963 ) 26-09-2008 07:35
genoeg games om je mee te vermaken, helaas niet voor mij, was al uitverkocht (en volgens mij moet je 16 zijn om naar binnen te mogen
avatar van VaultDescendant
VaultDescendant ( 2972 ) 26-09-2008 09:03
Ik zal er ook zijn, heb er echt veel zin in. Moet alleen wel nog effe een goed programma maken van wat ik wil zien, want je hebt lang niet genoeg tijd om alles te doen.
avatar van ConAir
ConAir ( 4474   2) 26-09-2008 09:33
Welke games gaan jullie spelen of, voor de thuisblijvers, welke games kijken jullie naar uit dit najaar?
avatar van VaultDescendant
VaultDescendant ( 2972 ) 26-09-2008 09:43
Ik wil zeker Fable 2 checken en verder hopelijk ook nog Prince of Persia, CoD:WaW, Mirror's Edge, Far Cry 2, Shaun White en Resident Evil 5.

Misschien ga ik ook wel bij Gears 2 langs, maar van die is er helaas alleen de multiplayer. (was niet zo'n fan van de multiplayer uit deel 1)

En ik zou misschien ook wel Resistance 2 en LittleBigPlanet willen spelen, ik weet alleen niet of ik daar nog wel tijd voor heb en aangezien ik geen PS3 heb zijn die spellen toch minder belangrijk voor me.
avatar van ZekeHound
ZekeHound ( 135 ) 26-09-2008 10:56
Ik heb er zin in. alleen heb ik mijn kaarten via marktplaats gekocht en ik moet ze nog krijgen. hoe weet ik dat ze echt zijn?
avatar van ConAir
ConAir ( 4474   2) 26-09-2008 11:20
Quote:
Ik heb er zin in. alleen heb ik mijn kaarten via marktplaats gekocht en ik moet ze nog krijgen. hoe weet ik dat ze echt zijn?


Ik heb geen idee hoe iemand jou die zekerheid kan geven, maar je moet je alvast erop instellen, dat het geen tickets/kaarten zijn, maar gewoon een papieren print met een barcode erop (Evt. in een Blu-Ray doosje aangeleverd).
avatar van ZekeHound
ZekeHound ( 135 ) 26-09-2008 11:26
Nee ok die zekerheid heb je nooit, maar als ik weet hoe het er uitziet. Is de kans al groter dat ik niet naar huis gestuurd word.
avatar van Gameslayer
Gameslayer ( 1222 ) 26-09-2008 13:13
Rol: Forum Moderator
Ik wil ook mee :"( Maar ik kan helaas niet :"( :"(

Iedereen die gaat veel plezier :"(
avatar van Rimbo_lite
Rimbo_lite ( 51 ) 26-09-2008 18:19
fable2 ook aanwezig:-)
helaas geen kaartje,
maar het lijkt me ook minder leuk dan de gameplay,
ik zou alleen maar om fable 2 heen gaan dan, en dat is toch niet leuk om 'even' met niet-je-eigen-character te spelen..
avatar van Niann-Tsyr
Niann-Tsyr ( 1776 ) 26-09-2008 20:01
Rol: Update Moderator
GH World Tour. Eigenlijk zie ik liever Samba de Amigo. Ik vind het vet stom dat dat er nou niet is :I [/chaggo mode]
avatar van Chrono crosser
Chrono crosser ( 1731 ) 27-09-2008 18:48
Nou...ik ben net terug van het Firstlook event.
Wij waren daar namens Totalgamer.nl.

3 games die ik per se wilde spelen/zien heb ik niet kunnen zien.

Ten eerste Call of Duty 5. Deze was wegens een technische storing helaas niet te spelen. Wel hadden ze een filmpje met beelden uit het hele eerste level.

Ten tweede: om 14:45u zou er een converentie zijn van Mortal Kombat vs. DC. Maar om 15:45u kregen we te horen dat het over een andere game ging, wederom door een technische storing.

Ten derde kon door een technische storing Street Fighter IV niet gespeeld worden, en er waren ook geen beelden van.

Het was ontzettend heet in het complex. Geen airco's, of ze werkten niet goed.

Het leukste van deze dag waren de ontzettend lekkere wijven die daar rond liepen.

Volgend jaar toch dit evenement maar even overslaan. Al met al best een leuk uitje geweest, maar niet iets wat ik in gedachten had.
avatar van VaultDescendant
VaultDescendant ( 2972 ) 27-09-2008 23:41
@Chrono crosser, die Mortal Kombat vs DC universe hebben ze trouwens later om 18.15 nog gehouden, vlak voor de Gears en Fable presentatie. Toen werkte wel alles. Jan had die developer afgemaakt.Maar ik vond het daar echt geweldig. Op de heenreis stond iedereen bij de verkeerde halte te wachten en toen tram 26 kwam rende een paar honderd man daarheen. Ik kon nog lekker zitten in de tram, hele tram zat propvol. Ze konden ook geeneens om kaartjes vragen in de tram.

Daarna bij firstlook naar binnen, gelijk een Fable II shirt gehaald en Fable II gespeeld. Helaas stond de safety mode aan.

Daarna naar CoD: WaW geweest. Drie kwartier staan wachte op een filmpje. Er werd geeneens van te voren gezegd dat je het spel niet te spelen zou krijgen. Echt jammer. Vanwege een technische storing. (lees: de game zat gewoon nog vol bugs en durfden ze nog niet te tonen)

Daarna naar de Far Cry 2 presentatie gegaan. Zag er erg goed uit. Jammer dat dat vuurtje niet lukte met die molotov.

Daarna een tijdje bij de Ubisoft stand rondgehangen bij Leon die goodies uitdeelde samen met de mooiste boothbabe van het event (waar je zo onder het rokje kon kijken). Heb toen de Assassins Creed PC pre order pack gekregen (die in zo'n tinnen doosje) + nog een aantal posters, tasjes en stickers.

Daarna effe een aantal games gespeeld, o.a. Saints Row 2, Need for Speed Undercover en Midnight Club Los Angeles. Vond Midnight Club beter dan Need for Speed. Kreeg ook nog een Castrol voetbal + Midnight Club tshirt. (die verder bijna niemand kreeg) Prince of Persia helaas niet aanwezig.

Daarna effe wat te eten gehaald en met Boris op de foto gegaan.

Daarna weer naar de Ubisoft stand om meer goodies te halen. Heb toen een Broters in Arms Faceplate gekregen en wat sleutelhangers.

Toen naar de Mirror's Edge presentatie. Die was er toen alleen niet, maar wel de Damnation presentatie. Ook erg leuk.

Bleek daarna dat Mirror's Edge en Damnation waren omgedraait, dus toen heb ik Mirror's Edge gezien. Ziet er erg goed uit. Vooral lachen toen die gast 5 keer dood ging op hetzelfde punt. Hele publiek begon te klappen en te juichen. Daarna riep iedereen dat hij de andere kant op moest, maar hij bleef maar naar links gaan. Daarna maar de volgende save geladen, maar daar ging hij ook steeds dood, dus moest Jan het maar overnemen.

Toen hoorde de Gears 2 en Fable 2 presentatie te komen, maar de Mortal Kombat vs DC universe kwam even tussendoor omdat die het eerder niet goed deed. Zag er best leuk uit, zeker met the Joker, maar niet iets wat ik ga kopen.

Gears 2 was helaas alleen een Developers Diary en Fable 2 zag er zeer goed uit, ik heb echt zin om dat spel weer te spelen.

Daarna natuurlijk de TMF gameawards. Dat was echt dikke lol. Jammer dat GTA IV 3 keer had gewonnen. CoD4 had dat echt meer verdiend. Iedereen in de zaal was trouwens voor CoD4 en bij GTA IV riep iedereen alleen maar boe! Die reclamefilmpjes tussen door waren echt vet van die super sini, uitslaap wekker en bier infuus. En natuurlijk the Power Hater. Wees geen racist, haat iedereen!

En de Guitar Hero WCG natuurlijk, vooral Cult of Personality ging goed. Alleen jamer dat Pedro Elastico zn shirt moest uittrekken, was geen gezicht. Dennis was wel vet met zn pruik.

En toen was het afgelopen en gingen we weer naar huis toe. Zonder het gratis bier dat Boris ons had beloofd. De tram was weer helemaal vol, maar ik kon weer zitten.

Het leukste van het event was toch wel het vechten om goodies bij de Ubisoft stand. Leon owns keihard. Heb ook alle gamekings in het echt gezien.

Ik heb helaas een aantal dingen niet kunnen spelen, zoals RE 5 (wel gezien, maar die gasten wouden maar niet weg gaan) en Mirror's Edge, maar ik heb wel heel veel gezien. De sfeer was echt top. Het was echt geweldig en ik weet zeker dat ik de volgende keer weer ga.
avatar van TeddoNL
TeddoNL ( 425 ) 27-09-2008 23:49
Gears 2 presentatie met de zogenaamde wereldwijde exclusive die al een week online staat _O-

Verder miste ik Hawx, Endwar, PoP (Ubisoft moest zo nodig Bia tonen) Resistance 2, Street fighter 4.


Maar wat de hell was Operation Flashpoint 2 vet.
avatar van Clamticore
Clamticore ( 4457 ) 28-09-2008 00:02
Jammergenoeg heb ik Prince of Persia niet kunnen vinden, die had ik graag willen spelen. Wél heb ik Resident Evil 5 kunnen spelen, en damn wat is die vet.

En Everlong gezongen bij de Guitar Hero World Tour stand, ik ging af als een baksteen, maar ik kreeg mooi wel een GHWT shirt.
avatar van GameLayD
GameLayD ( 698 ) 28-09-2008 00:28
Prince of Persia mocht niet getoond worden tijdens de First Look vertelde de PR manager van Ubisoft, wel jammer want ik was er ook wel benieuwd naar.
avatar van Koei
Koei ( 92 ) 28-09-2008 14:48
Quote:

Daarna naar CoD: WaW geweest. Drie kwartier staan wachte op een filmpje. Er werd geeneens van te voren gezegd dat je het spel niet te spelen zou krijgen. Echt jammer. Vanwege een technische storing. (lees: de game zat gewoon nog vol bugs en durfden ze nog niet te tonen)


Ik heb CoD:WaW in Leipzig kunnen spelen en dat speelde gewoon vloeiend en ze komen echt niet met een nieuwe build voor zo'n event . Ik denk dat ze dus wel echt een technische storing hadden (waarschijnlijk problemen met het opzetten van een LAN ofzo, want de demo uit Leipzig was een multiplayer coop demo).

Ik ben zelf niet gegaan want ik had andere bezigheden, maar op zich best mooi dat ze zoiets organiseren in Nederland. Was Nintendo hier eigenlijk wel bij?
avatar van ConAir
ConAir ( 4474   2) 28-09-2008 15:14
Nintendo was er ook inderdaad. Met games als Naruto, Wario Land en Wii Music. Voor de rest zag ik ook een aantal reeds gereleasde games als Trauma Center staan.

Zelf best een leuke dag gehad. Niet alles was echt ideaal geregeld, maar het event deed in grote lijnen wat het vooraf beloofde. Het publiek kon voor het eerst aan de slag met titels die dit najaar pas zullen gaan verschijnen. Jammer dat er uiteindelijk toch een hoop grotere titels niet speelbaar waren. (Call of Duty, Resistance 2, Street Fighter IV)
avatar van BlackI3lueDutch
BlackI3lueDutch ( 1072 ) 28-09-2008 16:21
Hier wat info betreft het ontbreken van Street Fighter IV en Prince of Persia:

Ondanks dat er een hoop nieuwe nog niet uitgebrachte titels aanwezig waren op Firstlook, waren er een aantal van de aangekondigde games toch niet aanwezig. Wat was hier de reden van?

Een medewerker van Capcom liet weten dat er in heel Europa maar twee pods zijn waarop Street Fighter IV gespeeld kan worden. De pod die bestemd was voor Firstlook had echter een oudere code, waardoor het systeem constant vastloopt. Om te voorkomen dat er teveel iritatie zou onstaan is er dus voor gekozen deze niet te gebruiken. De andere pod stond in Groot-Brittannië, en het event daar had de prio.

"Omdat wij helaas geen Street Fighter IV hebben, hebben we besloten om ter compensatie een extra Resident Evil 5 pod mee te nemen," aldus een medewerker van Capcom.

Dat Prince of Persia niet aanwezig was, had echter een compleet andere reden. In een gesprek met een medewerker van Ubisoft kwamen we namelijk te weten dat Ubisoft geen rechten hiervoor had vrijgegeven. Ook werd verteld dat de game niet voor de release op vier december ergens in Nederland speelbaar zal zijn.
avatar van Rococo
Rococo ( 830 ) 28-09-2008 18:22
Als thuisblijver kijk ik het meest uit naar Mirror's Edge. Voor de rest ben ik ook erg benieuwd naar Far Cry 2 en LittleBigPlanet.