Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

The Sims 3 Press Event – 3 November 2008

De weg naar de Sims
Maandagochtend 7:30, de wekker gaat. Helaas, ik moet mijn warme bedje verlaten, maar niet voor niets! Yørn en ik gaan namelijk het Sims 3 persevent in de Media Plaza te Utrecht bezoeken. Eerst maar even ontbijten en daarna douchen en aankleden. Vervolgens hoor ik mijn telefoon een brommend geluid maken, het teken dat er iemand aan mij denkt. Ik kijk op mijn telefoon en ik zie dat ik een sms heb van Yørn. Zou het hele feest niet doorgaan? Nee, de boodschap is iets minder erg: “Laten we maar om 11 uur afspreken op Utrecht CS”. Op dat moment realiseer ik mij dat ik een half uur langer in mijn bed had kunnen blijven liggen. Dan maar even wat langer voor de TV hangen. Uiteindelijk is het tijd om te gaan en zonder al teveel hindernissen kom ik Yørn tegen op Utrecht CS.Vanaf Utrecht CS zou het slechts tien minuten lopen zijn naar de Media Plaza. Tien minuten zijn zo voorbij als je lol hebt, helaas is die lol ook verantwoordelijk voor het falen van onze ingebouwde GPS. We hebben een mooie tour gemaakt door het centrum van Utrecht, maar de Media Plaza konden we niet vinden. Gelukkig wilde Yørn zichzelf opofferen door voor een aanstormende vrouw op een fiets te springen. De desbetreffende vrouw schrok zo erg, ze overleefde de remactie ter nauwernood. Helaas was het hele gebeuren tevergeefs, ze was nog niet zo bekend in Utrecht. Wij begonnen ons langzaam zorgen te maken. Nog geen tien tellen later hoorden wij een enorme schreeuw, het was dezelfde vrouw en ze had de straat waar wij moesten wezen gezien op een reclamebord van een bank die nog niet geraakt is door de kredietcrisis. We keken even op ons horloge en beseften dat we te laat zouden gaan komen. Na een stevige wandelpas ingezet te hebben, waar menig vierdaagse deelnemer jaloers op is, kwamen we uiteindelijk aan bij het adres waar we, volgens de beschrijving, moesten wezen.

Uiteindelijk bleek het adres wel te kloppen, maar bleek het Media Plaza gewoon in de Jaarbeurs te zijn. Na weer flink doorlopen kwamen we uiteindelijk bij de balie van de Media Plaza aan en konden we na het geven van onze namen onze naambadges in ontvangst nemen. We kregen een vage uitleg naar de zaal, van een medewerkster die het ook niet helemaal zeker wist. Hierdoor wisten we wederom vol overtuiging te verdwalen. Het Media Plaza is dan ook iets heel aparts, het zit bovenin de jaarbeurs en is geen omgeving met saaie gangen en deuren. In plaats van dat, lijkt het allemaal meer een beetje spacy, in het midden zit een grote witte zaal met gekleurde deuren, er om heen staan gele artistieke tafelachtige objecten. En net wanneer je binnenkomt, loop je over een geprojecteerde vissenkom heen die, bij elke stap die je maakt, rimpels genereert in het water. Dat kom je echt niet dagelijks tegen!

Gelukkig kwam er al gauw een vriendelijke medewerkster achter ons aan die ons vervolgens naar de goede zaal loodste.. Er was gelukkig nog plek, zodat we op ons gemak eindelijk konden gaan kijken naar de presentatie van de Sims 3.De Sims 3
Na de vele add-ons op De Sims 2 is het dan eindelijk zo ver en komt binnenkort de Sims 3 uit. 20 februari zullen de vele Simsfans weer los kunnen gaan met deze simulatiegame. De game zal veel lijken op het eerdere deel, toch zijn er ook veel nieuwe features toegevoegd. In de Sims 3 staat customizen centraal, je huis kan je op een hele gemakkelijke manier voorzien van allerlei patronen, kleuren en nieuwe designs. Ze willen je als het ware de controle geven die een gamedesigner ook heeft.

Dit alles komt door de speciale editor optie. Hiermee kan je namelijk op duizenden manieren je eigen creatie creëren. Heb je vervolgens een vet patroon gemaakt voor je meubilair, dan kan je dit design, met een klik van de muis, kopiëren naar al je andere huis-tuin- en keuken apparatuur. Zelfs je auto kan je een design geven van een geblokte theedoek. Het leuke is dat je later ook echt je eigen logo’s kan uploaden en kan plakken op je meubilair, zo kan je echt je eigen stijl geven aan alles wat je in je huis hebt staan.
Nieuw is dat je nu ook je huis gemakkelijker kan vergroten, waar je voorheen nog je muren eerst moest slopen, kan je deze nu heel gemakkelijk verschuiven om zo een ruimte groter of kleiner te maken.

Customization party
Naast het customizen van je huis is het customizen van je Sim nu ook sterk uitgebreid met de Create-a-Sim-tool.
Met een paar simpele menuutjes kan je al een unieke Sim in elkaar bouwen, deze kan je vervolgens in je huis loslaten of delen over het internet met andere mensen. Dat deze customizationtool er echt voor zorgt dat je je zelf of iemand anders na kan maken, bleek wel uit het feit dat ze met de creation tool Obama, McCain en Sara in een huis hadden gestopt. Deze leken aardig op hun gelijkenissen, mede doordat de graphics een aardige oppoetsbeurt hebben gehad.
Naast het uiterlijk kan je ook het innerlijk van je Sim nu bepalen door middel van het geven van ‘Personality Traits’. Elk van je Sims kan je 5 van deze traits meegeven. Zo kan je je Sim een innovatieve kleptomaan laten zijn die bij vrienden thuis het halve huisraad als goodie mee naar huis neemt. In totaal kan je zo’n 90 Simfamilies beheren die weer uit maximaal 8 familieleden bestaan. Helaas staat wel vast waar je je huizen kan plaatsen en zal er bij release ook maar één stad beschikbaar zijn. Veel later zal er nog in een add-on een tweede stad vrijgegeven worden plus een tool waarbij je gewoon je eigen stad kan creëren.Sims Online
Naast de game zelf zal het delen van ervaringen een zeer belangrijke rol spelen. Op www.sims3.com kan je al je creaties uploaden. Ook kan je daar al de filmpjes die je ingame gemaakt hebt aanpassen, aan elkaar koppelen en zo zelfs een eigen film maken.

Je kunt Sims 3 in principe niet uitspelen, toch kan je wel Sims levensdoelen meegeven, waarmee, als ze hun levensdoel bereiken verschillende nieuwe traits kan vrijspelen. Deze levensdoelen bestaan uit doelen als veel geld verdienen, een grote baas worden etc. Dit bereiken is echter niet scripted, het schijnt dat je dan ook wel wat zal moeten doen om dit soort doelen te bereiken.

Conclusie
Het is duidelijk dat het customizen weer het belangrijkste is in deze game, de Simsfans zullen dan ook weer op hun wenken bediend worden. Voor de gamer die er echter wat verder van weg staat voelt het jammer dat de stadindeling etc. al vaststaat, ondanks dat er nog een tool voor komt.
Daarnaast zijn er gewoon vage dingen als dat Sims met de auto gaan en de auto verdwijnt wanneer ze ‘parkeren’. Niet dat het mensen zal afschrikken, maar wanneer je de Sims niet echt gespeeld hebt, voelen zulke dingen toch raar aan.
Toch ziet het er naar uit dat deze titel een enorme diepte zal gaan bevatten en de creatieve onder ons, weer flink zal uitdagen.

Geplaatst door Yorn & Icecoolsniper op 09-11-2008
Aantal keer bekeken: 15263

Laatste reacties

avatar van Socrates
Socrates ( 326 ) 09-11-2008 21:12
Wel mooi geschreven maar het lijkt wel alsof jullie nog nooit buiten zijn geweest (in de stad) zo beschrijf je het een beetje dat stuk xD
avatar van VaultDescendant
VaultDescendant ( 2972 ) 10-11-2008 07:31
Klinkt alsof jullie meer lol hadden met het zoeken van de Media Plaza en de presentatie dan dat jullie dat hadden met het spel zelf.
avatar van Simsfan88
Simsfan88 ( 805 ) 10-11-2008 12:34
"Gelukkig wilde Yørn zichzelf opofferen door voor een aanstormende vrouw op een fiets te springen. De desbetreffende vrouw schrok zo erg, ze overleefde de remactie ter nauwernood."

Whaha, Yorn spoort niet . Leuk verslag verder!
avatar van ConAir
ConAir ( 4473   2) 11-11-2008 12:45
Zo te lezen gaat The Sims 3 verder op het ingeslagen pad en wordt het concept vooral meer uitgebreid en doorontwikkeld. Heb The Sims ooit gespeeld en het was toch niet geheel mijn ding, maar voor de fans is dit een geschenk uit de hemel, als je ziet welke nieuwe opties erbij zullen gaan komen.
avatar van Icecoolsniper
Icecoolsniper ( 175 ) 11-11-2008 22:34
Rol: Update Moderator
Mijn neefjes zullen smullen van alle nieuwe uitbreidingen. Ze zijn echte Sims fans, dus ze waren ook erg blij met alle info die ik ze kon geven :)
avatar van Koei
Koei ( 92 ) 12-11-2008 00:59
Die vissen zijn erg tof inderdaad! Als ik rijk ben dan ga ik dat ook kopen voor thuis!

Ik vond het evenement zelf redelijk tegenvallen. Het was vooral luisteren en dat is toch wel jammer aangezien ik er vanuit ging dat we ook zouden kunnen spelen (dat was mij in iedergeval verteld). Daarnaast vertelde hij niet erg veel nieuwe dingen in vergelijking met Leipzig.

Wat betreft het spel zelf vind ik het te weinig toevoegen aan de Sims 2. Maar goed, de massa gaat toch weer massaal de Sims 3 kopen
avatar van Yørn
Yørn ( 4085   5) 13-11-2008 02:28
Rol: Administrator
Ik dacht idd ook dat we mochten spelen, stond ook in de uitnodiging, maar ja Sims 3 was ook niet echt mijn ding, maar die vissen waren idd vet ;-)
avatar van Martino-x
Martino-x ( 109 ) 14-11-2008 15:44
link doorgestuurd naar vriendin. die wacht al erg lang op deze release