Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Verslag Budgetspelen Budgetgamer tabletop dag

Tegenwoordig zijn er steeds minder games waarbij je samen lekker met vrienden op de bank kunt hangen met een gezellige multiplayer. Kunnen bordspellen deze rol vervullen? Om dit uit te vinden (maar voornamelijk gewoon voor de gezelligheid) was op 15 oktober de allereerste Budgetspelen Tabletop-meetup, met natuurlijk jullie als Budgetgamers in de hoofdrol. Het idee was om op zaterdag gezellig met zijn allen eens flink wat bordspellen aan de tand te voelen. Dit alles om eens te kijken of deze fysieke spellen ook leuk voor ons als gamers zijn. De opkomst was in ieder geval groot met uiteindelijk meer dan vijftien Budgetgamers die het huis van de enige echte Niels (Samael_blackwing) wisten te vinden. Spellen varieerden van Citadels (Machiavelli) tot aan het Galgje van Dagmar. Aan die laatste zijn we overigens niet meer aan toe gekomen en Dagmar was het spel vervolgens vergeten mee naar huis te nemen.

De eerste gast van de dag was Dagmar. Nadat hij een uur had gereden en een tas vol amiibo had meegenomen, dacht hij een dagje te kunnen ontspannen. Maar helaas, Niels was zo druk geweest met de voorbereidingen voor het eten (en Dragon Quest VII, sorry Dagmar) dat het huis nog niet helemaal op orde was. Dagmar mocht meteen aan de haal met de stofzuiger van Niels. Al snel druppelden de volgende gasten binnen die hem moesten complimenteren over zijn stofzuigkwaliteiten. De vloer was mooi schoon, maar dat zou niet lang zo blijven.

                                                           Dagmar kan heel goed stofzuigen.

Het was opvallend hoe leuk de Budgetgamers het met elkaar weten te maken. De meesten hadden elkaar namelijk al vaker gezien. De gezelligheid was natuurlijk ook te danken aan onze Niels die als gastheer iedereen koninklijk onthaalde, want: hoe meer eten, hoe gezelliger! Hij rende als een ware chef de gehele dag door de keuken, terwijl hij tussendoor de deur opende om de nieuwe gasten te onthalen. Ondertussen maakte hij voor iedereen allemaal lekkere hapjes; van zelfgebakken koekjes en heerlijke zalmrolletjes tot aan zijn befaamde soep.

Goud, Koningen en een fantastische taart

In de woonkamer startten de eerste acht gearriveerde gasten met het spel Citadels, wat ook wel bekend is als Machiavelli. Het doel van het spel is om als eerste acht gebouwen te bouwen. Tijdens elke ronde kan je een ander karakter spelen die bepaalde vaardigheden heeft. Denk bijvoorbeeld aan de Koning die altijd als eerste een karakterkaart mag kiezen, of de Bouwmeester die tijdens zijn beurt zowel bouwkaarten mag trekken als goud krijgt uit de schatkist. Robbert (Skull_kid), helemaal overgekomen vanuit Denemarken, begon aan het spel als de Koning. Zelfs toen hij inmiddels een ander karakter was, sprong hij op, op het moment dat de Koning aan de beurt was en draaide enthousiast zijn karakterkaart om, om vervolgens toch maar weer te gaan zitten. Dat mocht de pret echter niet drukken! Het ging er gelijk al hard aan toe en Yørn en Robbert dreigden zelfs met het uitdelen van bans. Dan weet je wel hoe laat het is!

                   Toen was Citadels nog gezellig en werd er volop gelachen. Van links naar rechts: Dagmar,                                                                             Pascal, Lisa, Yørn, Robbert en Jochem.

Tijdens het spelen kwamen er nog meer Budgetgamers binnen druppelen met elke keer een warm onthaal tot gevolg. Daarnaast ontstond er een hele ruilhandel, want het leek wel alsof iedereen wel wat voor iemand anders had meegenomen. Mede dankzij de meeneemcorner werden allerlei spellen en amiibo overhandigd aan de nieuwe baasjes.

Lisa (Lisahalman) en Pascal (Catyrion) hadden zelfs een fantastische Budgytaart voor iedereen gebakken, met bovenop worteltaart en onderop een chocolade-vanille-taart. Ze waren helemaal vanuit Groningen naar Eindhoven gekomen en hadden ook nog zo’n mooie taart gemaakt. Wow!

                                                    Budgytaart gemaakt door Lisa en Pascal.

Aan de tafel waar nog steeds Citadels werd gespeeld riep Dagmar telkens weer dat hij de Koningin als karakter had moeten kiezen, omdat Koning Shiwash (Swift) steeds naast hem zat en hij dan voordelen zou kunnen krijgen. Uiteindelijk was Jochem (Jvt777) zo slim om er echter telkens met de Koningin vandoor te gaan. Ondertussen werd er aan de andere tafel de hand gelegd aan Munchkin Deluxe. Onder anderen Tjeerd (AeroDynomite), Ling (Linguist), Hillie-Anne (MaryAnn), Thierry (TRV) en David (Twisted-D) waagden zich aan dit spel. Nadat alle spelers op niveau negen waren blijven hangen en alle pestkaarten op waren, kon Ling er op het nippertje met de overwinning vandoor gaan.

Thierry dacht nog even een extra vriend te kunnen maken, hij zou namelijk de kat van Niels wel even aaien. Nadat iedereen die al vaker bij Niels over de vloer was gekomen hem had afgeraden om de kat te aaien, dacht hij een uitzondering te zijn en probeerde hij het gewoon. Zonder succes: Thierry heeft helaas ’s werelds schattigste cirkelzaag niet bevriend en houdt er nog een aantal dagen een leuk souvenir aan over (lees: twee grote schrammen op zijn hand). We vonden vervolgens met zijn allen de kat heel lief, maar wel op een afstandje.

          Toen werd het spel wat serieuzer. Hé kijk Mario deed ook mee! Van links met de tafel mee naar rechts:                                          Robbert, Chantal, Jochem, Shiwash, het haar van Dagmar en Pascal.

De tijd vloog voorbij en de strijd in Citadels werd steeds venijniger nadat Chantal (Empty_Memories) voor de derde keer als Architect meedogenloos werd omgelegd door de Moordenaar. Driemaal was scheepsrecht, want Chantal nam daarna alleen nog maar zelf de Moordenaar om te laten zien wie de baas is en met redelijk succes. Terwijl de middag plaatsmaakte voor de vroege avond, heeft Dagmar na drie en een half slepende uren gewonnen met slechts drie punten verschil.

Dominion en Smash Bros
Na wat lekkere hapjes tussendoor en een gezellige kennismaking met de laatste gasten was het nog tijd voor een spelletje Dominion. Dagmar zat echter al de hele dag te trappelen om Super Smash Bros. via de beamer van Niels te kunnen spelen, dus hij haalde aan het einde van de dag als een kind zo blij zijn controller tevoorschijn. Zo ging de ene helft aan de slag met Dominion en de andere helft vocht het uit in Super Smash Bros., ondanks dat Niels nog zo gezegd had dat de beamer uit zou blijven. Maar wie kan Dagmar nu weigeren?

                                 Ling gezellig bij Niels op schoot aan het genieten van de misosoep.

Het kaartspel Dominion was even wennen, het is een soort deck-building game waarbij je steeds meer kaarten aan je eigen deck toevoegt. Deze kun je kopen met de muntkaarten die je in je eigen deck al hebt zitten. Iedereen kan gebruikmaken van dezelfde kaarten, dus enige tactiek is vereist om het beste deck in elkaar te zetten. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk overwinningspunten te kopen. Omdat deze echter duur zijn heb je kaarten nodig zoals ‘Trek drie extra kaarten’ en ‘Voer extra acties uit’ om snel extra geld te kunnen vergaren en andere voordelen te kunnen kopen. Tegelijkertijd kun je met kaarten als ‘Je tegenstanders mogen maximaal drie in plaats van vijf kaarten in hun hand hebben’ ervoor zorgen dat je concurrentie minder ruimte heeft om hun spel te spelen. Er werden veel kaarten getrokken en zakken met geld afgelegd. Na stevige tactische discussies (nope), strategische keuzes (nah, niet echt) en het uittekenen van de meest efficiënte route (vooral veel geluk), waren Yørn en Lisa het beste team en hebben ze op het nippertje kunnen winnen van de doorgewinterde (lees: ooit één potje gespeeld) Dominion-spelers Martijn (Mr.booze) en Max (MarvelousMax).

  Pascal en Shiwash zijn echte maatjes geworden en deelden een krukje, maar zaten ondertussen in verschillende      teams bij Dominion. Van links naar rechts: Martijn, Thierry, Pascal, Shiwash, Max in de koelkast, Ling en Yørn.

Hier hield de avond op voor enkele Budgetgamers, maar de harde kern ging nog door. De doorgewinterde gamers bleven Super Smash Bros. spelen. Nadat Dagmar naar huis was gegaan maakte de rest ook een kans, al was Jochem ook een behoorlijk goede tegenstander! Met een groepje van vijf werd er nog Phase 10 gespeeld, een spel met tien fasen (goh). Omdat het voor de Noorderlingen bijna tijd was om weer terug te rijden, de reis duurde immers twee en een half uur, werden er slechts vijf fasen gespeeld. Ling, fanatiekeLing dat hij is, had gewonnen nadat hij aan het eind een grote inhaalslag had gemaakt.

Niels was niet zo tevreden tijdens Phase 10, het enige spel dat hij heeft meegespeeld die dag, hij gooide namelijk whisky over het kaartspel heen. Drank maakt meer kapot dan je lief is. Gelukkig viel de schade mee (net als bij het spel Citadels dat ook de nodige vloeistoffen over zich heen heeft gehad met dank aan Shiwash). Ook is er ergens nog een potje Exploding Kittens gespeeld en heeft Tjeerd zó vals gespeeld dat hij nog een paar kaarten in zijn mouw aantrof nadat Lisa en Pascal, de eigenaren van dat spel, weer naar huis waren gekeerd.

    Wazige selfie met aan de voorste tafel van links met de klok mee: Yørn, Chantal, Jochem, Shiwash, Dagmar,  Pascal en Lisa. In het midden aan de rechterkant Niels met daar achter Robbert. Aan de achterste tafel van links                                    voor met de klok mee: David, Hillie-Anne, Ling, Tjeerd, Max en Thierry.

Wat vooral heel erg opviel is wat een enorm goed hart jullie als Budgetgamers hebben. Lisa, Pascal en David die uren reden om erbij te zijn, de mooie taart die was gebakken, iedereen die elkaar helpt met het scoren van games en amiibo voor een scherpe prijs, de gastvrijheid van Niels en natuurlijk hoe enorm gezellig het was voor zowel nieuwkomers als bekenden van elkaar; wat een fantastische Budgetgamer groep en dan was nog lang niet iedereen erbij! Papa Yørn kon niet vaak genoeg herhalen hoe mooi hij het vond dat we vaker met elkaar afspraken en zo veel voor elkaar over hebben. Het toont aan dat we een enorm gezellige community hebben die voor elkaar klaar staat. Als je dit leest ben je daar ook zeker onderdeel van!

Al met al een fantastische dag, bedankt Budgetgamers en tot de volgende keer. En aan de rest: zijn jullie er volgende keer ook bij? Tot dan! Jullie zijn van harte welkom!

Geplaatst door Lisa (Lisahalman), Niels (Samael_blackwing) en Yørn (Yørn) op 25-10-2016
Aantal keer bekeken: 5464

Laatste reacties

avatar van Jopvdsteen
Jopvdsteen ( 3148 ) 25-10-2016 13:40
Ziet er zeker gezellig uit!! Stuk voor stuk toppers, die budgetgamers
avatar van King Bowser
King Bowser ( 15698 ) 25-10-2016 13:43
Mooi verslag weer hoor. Ziet er op en top gezellig uit. Door Daggiewaggie zijn stofzuighouding ziet er wel uit als een doorgewinterde stofzuiger.
avatar van Niels
Niels ( 18296   1) 25-10-2016 13:46
Hee Dagmar, blijf je voor dit verslag van de F5 knop af?
Trouwens, ik moet alvast bekennen dat het grootste gedeelte van het verslag is geschreven door Lisa en Yorn.

Ik ben enkel verantwoordelijk voor alle complimenten voor de gastheer en het eten in het artikel.
avatar van Catyrion
Catyrion ( 184 ) 25-10-2016 13:49
Rol: Reviewer
Quote:
Hee Dagmar, blijf je voor dit verslag van de F5 knop af?
Trouwens, ik moet alvast bekennen dat het grootste gedeelte van het verslag is geschreven door Lisa en Yorn.

Ik ben enkel verantwoordelijk voor alle complimenten voor de gastheer en het eten in het artikel.

Behalve de taart!
avatar van Niels
Niels ( 18296   1) 25-10-2016 13:52
Klopt, de complimenten voor de taart heeft Lisa er zelf ingeschreven (maar ik heb ze laten staan... dus dat zegt ook weer wat)
avatar van Userverwijderd79
Userverwijderd79 ( 2732   1) 25-10-2016 13:52
My god, Dagmar heeft gewoon de skills van een echte huisvrouw. Dikke pluspunten.
avatar van Lisa
Lisa ( 1957 ) 25-10-2016 13:52
Rol: Reviewer
Het was super leuk iedereen! Vooral Citadels wil ik graag nog een keer over doen, want ik moet nog wel een keer winnen!
avatar van GJ
GJ ( 5952   7) 25-10-2016 13:56
Rol: Forum Moderator
Goeie duidelijke foto's wel, haha. Wel weer een tof verslag! Ik mis alleen het zakje winegums.

Yöøòrn en Robbert, hebben jullie nog gevochten over Project Top Secret V18.6?
avatar van Hell Rider
Hell Rider ( 1206 ) 25-10-2016 13:57
Ziet er erg gezellig uit!
avatar van Mrpapercut
Mrpapercut ( 8676 ) 25-10-2016 13:57
Leuk, misschien ook maar eens gaan buurten. Ik kan namelijk ook fantastisch stofzuigen
avatar van DaggieWaggie
DaggieWaggie ( 38963   66) 25-10-2016 13:59
Quote:
Hee Dagmar, blijf je voor dit verslag van de F5 knop af?
Je zal die knop uit mijn dooie, koude klauwen moeten trekken.
avatar van Swift
Swift ( 11976   15) 25-10-2016 14:00
Was er ook whiskey over de camera gevallen
Of heb je een boozefilter gebruikt voor die laatste foto!

Nogmaals bedankt voor het beschikbaar stellen van je crib Niels!
En Pascal en Lisa voor de lekkere taart.
Was super gezellig!
avatar van Yørn
Yørn ( 4184   21) 25-10-2016 14:08
Rol: Administrator
Quote:

Yöøòrn en Robbert, hebben jullie nog gevochten over Project Top Secret V18.6?
We waren te druk bezig met bans uitdelen ;-)

En de complimenten rondom de taart zijn er mij (niet gedwongen door Lisa overigens) ingeschreven.

@Swift: Geen idee wat er nu precies mis ging. Er is een scherpere foto, maar daar mist Niels net in helaas.
avatar van Davidov
Davidov ( 13290   2) 25-10-2016 14:12
Oeh, Linguist eindelijk in beeld <3
avatar van Luna
Luna ( 2108 ) 25-10-2016 14:15
Het was super tof!
Snel weer een meet organiseren.
avatar van Swift
Swift ( 11976   15) 25-10-2016 14:17
Quote:
[..]

@Swift: Geen idee wat er nu precies mis ging. Er is een scherpere foto, maar daar mist Niels net in helaas.

jaaaa jaa en jij staat er "toevallig" goed op

Owja ik lees niks over Niels en zijn epic koekjes die binnen een paar uur op waren (niet alleen door mij)
avatar van Niels
Niels ( 18296   1) 25-10-2016 14:24
Ik stel voor de BudgetGAMING meet voortaan rond Maart in te plannen en de BudgetSPELEN meet rond September.

Wisselt elkaar mooi af zo.

(Verder mag iedereen die ik van de meets ken in Juni op mijn verjaardag komen en tussen kerst en oud en nieuw mijn kerstpakket komen leegvreten )


@Swift: Daar heb ik mezelf wel over gecomplimenteerd!

Quote:
Ondertussen maakte hij voor iedereen allemaal lekkere hapjes; van zelfgebakken koekjes en heerlijke zalmrolletjes tot aan zijn befaamde soep.
avatar van Linguist
Linguist ( 5808 ) 25-10-2016 14:38
Quote:
Oeh, Linguist eindelijk in beeld <3
Met de meest charmante bakkes ook, maar ik was wel geamuseerd dat ik bij plekgebrek toestemming kreeg om op de hoekige doch comfortabele knie van onze Samael te zitten...

Verder ben ik al eens eerder op een foto verschenen, zoals bij de eerste Smashmeet van bijna twee jaar terug waarvoor ik destijds een column heb geschreven!

avatar van Zanpsyko
Zanpsyko ( 2850   1) 25-10-2016 14:51
Ziet er gezellig uit, als ik volgende keer kan ben ik er zeker bij!
avatar van Egg Citizen
Egg Citizen ( 502   1) 25-10-2016 15:46
Tsss... en dan staat er niet eens in vermeld, dat er eigenlijk 2 dagen waren. Toegegeven, de tweede budgetmeet de week daarop was, naar horen zeggen, beduidend kleiner van omvang, maar toch
avatar van Yørn
Yørn ( 4184   21) 25-10-2016 15:49
Rol: Administrator
Quote:
Tsss... en dan staat er niet eens in vermeld, dat er eigenlijk 2 dagen waren. Toegegeven, de tweede budgetmeet de week daarop was, naar horen zeggen, beduidend kleiner van omvang, maar toch

Hoe was de tweede meet idd Niels? Daar weet ik dan weer niet zoveel van. Ben je volgende keer ook van de partij Egg Citizen? :-)
avatar van Niels
Niels ( 18296   1) 25-10-2016 15:50
Verslag was eigenlijk al vóór de tweede klaar... maar ze zijn hier zó sloom met plaatsen .

Maar goed, tweede dag had ik, door de (veel!) kleinere omvang, wel meer tijd buiten de keuken én duurder eten (en meer snoep, die overigens ineens verdwenen was)!

Heb voor beide dagen hetzelfde uitgegeven, maar de tweede dag ook nog de helft van de biefstuk die ik had gehaald overgehouden

Edit:
@Yorn
We waren uiteindelijk, doordat Candyshine zich helaas last-minute moest afmelden en T.Pennings ziek was, met zijn vieren (Linguist, ik, Lars330 en Egg Citizen).

Een stuk kleinere groep dus. Maar we hebben uiteindelijk méér gespeeld dan de grote groep.

Egg Citizen, die er gelukkig niet mee zat dat hij een uur moest rijden voor zo'n klein groepje, liet vol enthousiasme zijn games zien en wist deze erg duidelijk uit te leggen aan een soms verwarde Ling en Niels.

We zijn, onder het genot van wat hapjes, koekjes (die ik meer af had moeten bakken...) en heel veel chocola, door bijna al Egg Citizens games heen gevlogen;

Looney quest, 7 Wonders, Ginkgopolis... alles werd haarfijn uitgelegd.
Ook hebben we nog tijd gemaakt voor een game die niet van Egg Citizen was, Lars330 z'n King of New York. Ook deze werd tot in de details uitgelegd door Egg.

Rond etenstijd ging Lars er echter weer vandoor, omdat hij gedwongen werd om sushi te gaan eten ipv 300 gram koe.

Ik heb de biefstuk gebakken (best rare, had de bakwens van Linguist en Egg Citizen misschien even moeten vragen ) met home-made BBQ saus en aardappelkroketjes die ik nooit meer bij de Lidl haal (ze waren... niet zo lekker....), terwijl Linguist en Egg Citizen het co-op spel Warhammer quest: the adventure card game probeerden. Ook had ik groentesoep gemaakt, waar Egg Citizen helaas niet van bleek te houden; gelukkig compenseerde Linguist zijn eetlust dit en wist Egg Citizen zich te vullen met koekjes, chocoladezoenen en chocoladerozijnen.

Het was dus erg rustig, maar zeker wel gezellig!
avatar van Davidov
Davidov ( 13290   2) 25-10-2016 15:51
Quote:
[..]

Met de meest charmante bakkes ook, maar ik was wel geamuseerd dat ik bij plekgebrek toestemming kreeg om op de hoekige doch comfortabele knie van onze Samael te zitten...

Verder ben ik al eens eerder op een foto verschenen, zoals bij de eerste Smashmeet van bijna twee jaar terug waarvoor ik destijds een column heb geschreven!

Maar daar was je onherkenbaar man
avatar van Twisted-D
Twisted-D ( 5534   2) 25-10-2016 16:13
Het is maar goed dat onder de groepsfoto staat beschreven wie wie is, want ik herken mijzelf niet eens
Het was wel een gezellig dagje. Het was die 400km rijden wel waard

Overigens: staat dit verslag niet op de verkeerde site?
avatar van Niels
Niels ( 18296   1) 25-10-2016 16:19
Staat min of meer op beide in de nieuwsberichten, maar als je erop klikt kom je hier uit.
avatar van Fantasyfreak
Fantasyfreak ( 2234 ) 25-10-2016 17:08
Dit bericht is op budgetspelen verdoemd tot de eeuwige 0 reacties.

En wanneer gaat Niels een LEGO-bouwmeeting organiseren waar we met z'n allen een 3 meter hoge Budgie gaan bouwen? (Ja dat kan ik ook zelf wel doen, maar als ik zo hoor over het lekkere eten altijd dan kan niemand daar tegen op haha)
avatar van Ktugach
Ktugach ( 20940   487) 25-10-2016 17:14
Rol: Administrator
Quote:
Dit bericht is op budgetspelen verdoemd tot de eeuwige 0 reacties.

Aangezien dat bericht doorverwijst naar deze site is dat helaas niet anders Had denk ik andersom gemoeten
avatar van Smocho
Smocho ( 3090 ) 25-10-2016 17:17
Leuk verslag! Jammer dat de foto's best vaag zijn en niet klikbaar
avatar van Niels
Niels ( 18296   1) 25-10-2016 17:28
Quote:
Dit bericht is op budgetspelen verdoemd tot de eeuwige 0 reacties.

En wanneer gaat Niels een LEGO-bouwmeeting organiseren waar we met z'n allen een 3 meter hoge Budgie gaan bouwen? (Ja dat kan ik ook zelf wel doen, maar als ik zo hoor over het lekkere eten altijd dan kan niemand daar tegen op haha)

Oplossing is simpel:
Nodig mij ook uit en ik breng koekjes, fudge en dat soort dingen mee.
avatar van Egg Citizen
Egg Citizen ( 502   1) 25-10-2016 17:44
Quote:

Ook hebben we nog tijd gemaakt voor een game die niet van Egg Citizen was, Lars330 z'n King of New York. Ook deze werd tot in de details uitgelegd door Egg.

die laatste werd volgens mij toch wel door Lars uitgelegd, gezien ik King of New York niet ken... hoewel het kan zijn dat ik me met mijn kennis van King of Tokyo er deels mee bemoeid heb? :s
avatar van Ivo001
Ivo001 ( 5568   17) 25-10-2016 17:59
Ik had de 22e nog wel willen komen, maar werd de dag van te voren gevraagd om op werk in te vallen.
avatar van Niels
Niels ( 18296   1) 25-10-2016 19:17
Rond maart een volgende gamemeet!
Dat wordt een hands-on met de Nintendo Switch in Eindhoven!
avatar van MYTH_90
MYTH_90 ( 1066 ) 25-10-2016 19:36
Ziet er gezellig uit en leuk om te lezen!
avatar van Curly1991
Curly1991 ( 2179 ) 25-10-2016 20:24
Quote:
Rond maart een volgende gamemeet!
Dat wordt een hands-on met de Nintendo Switch in Eindhoven!

En de nieuwe zelda neem ik aan

De budgetspeeldagen klinken erg gezellig, jammer dat ik er niet bij kon zijn. Waarom organiseert samael_blackwing ook constants meets op zaterdag
avatar van Ashazy
Ashazy ( 1350   1) 25-10-2016 23:05
Helaas kon ik ook last minute niet... toch wel een gevoel dat ik volgende keer wel aanwezig ben!
avatar van Niels
Niels ( 18296   1) 25-10-2016 23:09
Sorry Curly... Is gewoon praktisch voor me (kan ik de zondag nog puinruimen. M.n. de keuken is na elke meet een chaos).

Maartmeet wordt bij deze dus een zondag!

@Ashazy, wij zouden sws nog eens een romantisch etentje bij mij doen een deze dagen...
avatar van DaggieWaggie
DaggieWaggie ( 38963   66) 26-10-2016 07:59
Quote:
Sorry Curly... Is gewoon praktisch voor me (kan ik de zondag nog puinruimen. M.n. de keuken is na elke meet een chaos).
Ik kan dit bevestigen. Het leek wel of er een bus met chef-koks een zelfmoord aanslag hadden gepleegd.

Dan zijn er toch momenten dat je blij bent dat je geen open keuken hebt.
avatar van Curly1991
Curly1991 ( 2179 ) 26-10-2016 08:05
Quote:
Sorry Curly... Is gewoon praktisch voor me (kan ik de zondag nog puinruimen. M.n. de keuken is na elke meet een chaos).

Maartmeet wordt bij deze dus een zondag!

Ik wil best helpen met schoonmalen Samael, maar dat mag nooit van jou :o Mijn moeder is ook een chaos kok dus ik ben wel wat gewend :p
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 38653   3) 26-10-2016 09:21
Rol: Forum Moderator
Echt een coole tattoo heeft die Robbert!
avatar van ShadyAce
ShadyAce ( 1235 ) 26-10-2016 09:35
Ziet er uit als een toffe dag guys
Dat is ook 1 vd dingen die ik zo leuk vindt aan BG, het is meteen duidelijk wat een hechte community hier rondhangt
Helaas zelf vaak te druk om dergelijke dagen mee te pakken maar wie weet veranderd dat in de toekomst nog wel, het ziet er iig erg gezellig uit!
avatar van Crazymax
Crazymax ( 4191   5) 26-10-2016 09:43
Ik zie dat jullie een mooie dag hebben gehad, leuk! Bordspellen zijn ook wel gaaf natuurlijk.
avatar van Budgetfreak
Budgetfreak ( 1302 ) 26-10-2016 22:34
Dat zag er gezellig uit zeg!
avatar van Jvt777
Jvt777 ( 531 ) 27-10-2016 13:50
Het was erg leuk Niels, nogmaals bedankt voor het organiseren!

Volgende keer probeer ik er weer bij te zijn!