Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Nintendo Switch Lineupoverzicht + BG gamemeet 2017!

Geachte Budgetgamers, dit keer een zeer uitgebreid artikel vanuit een welbekende Budgetgamer, namelijk Samael_blackwing (ook wel bekend als Niels), die duidelijk al helemaal klaar is voor de release van de nieuwe Nintendo Switch. Hij heeft zijn vergrootglas afgestoft en nagenoeg alle informatie voor je verzameld die je je maar kunt wensen rondom de Nintendo Switch. Alles wat je moet weten rondom deze nieuwe Nintendo console, maar voornamelijk ook rondom de games waar je naar uit kunt gaan kijken heeft hij voor je op een rijtje gezet. En wil je zelf de Switch ook wel eens aan de tand voelen? Lees dan helemaal onderaan meer over de nieuwste Budgetgaming Community meeting waar de Nintendo Switch bij centraal zal staan. Het woord is aan Niels.

Hallo lieve budgetgamers.
Net als vele andere budgetgamers ben ik vanochtend vroeg opgestaan om met slaperige oogjes naar de Switch-presentatie te kijken. Voor degene die nog niets over de Switch hebben gelezen; dit is het nieuwste apparaat van Nintendo.

De Nintendo Switch hardware
Het apparaat gaat 300 USD kosten en zal op 3 maart uitkomen, Europese richtprijzen zijn nog niet officieel bekend gemaakt, maar lijken uit te komen rond de € 329,- tot € 349,-.

Het apparaat bestaat uit een los 6,2 inch touchscreen met een 720p resolutie. Dit touchscreen kun je in een laadstation zetten die ook de Switch aan de televisie verbindt.


Als dit apparaat in de dock staat, kun je zowel met de nieuwe Joy-Von joystick als een nieuwe Switch pro controller spelen.

Een losse Joy- Con controller heeft een adviesprijs van 80 USD, een enkele Joy- Con helft 50 USD, een grip om er één controller van te maken 30USD, een losse dock 90USD, de pro controller een adviesprijs van 70USD en een plastic stuurwiel waar je Joy- Con in kan 20USD.


De Joy- Con


De nieuwe Pro controller

Je kunt het scherm uit de dock halen en de twee helften van de Joy- Con op dit scherm klikken om een draagbaar apparaat van de Nintendo Switch te maken. Ook kun je games met één van de Joy- Con helften spelen om zo gemakkelijk met twee spelers te spelen. De binnenkant van de Joy- Cons bevatten ook kleine L en R knoppen, die je ook groter kunt maken door middel van een opzet-stuk die ook een wrist-strap bevat. De losse Joy- Con controllers zullen in diverse kleuren beschikbaar zijn. Je kunt het Switch-scherm daarbij met een ingebouwde table-stand op een tafel zetten, om zo overal met twee spelers te kunnen spelen.


Natuurlijk bevat de Nintendo Switch nieuwe technologie om de experimentele games waar Nintendo sinds de DS bekend om staat mogelijk te maken.

Een kort lijstje met feitjes rondom de Nintendo Switch:
- Share knop: Maak en upload snel screenshots en later ook videos.
- Verbeterde motion controls dan de Wii U.
- Een verbeterde Rumble-functie: Je zou de controller moeten kunnen schudden en zo het verschil moeten voelen tussen een gesimuleerd glas met één ijsblokje of twee ijsblokjes. Deze functie zou zo goed moeten werken, dat Nintendo er zelfs een complete game zonder beeld voor heeft gemaakt.
- Motion sensing: De rechter Joy-Con bevat een geavanceerde infrarood camera, die kan bepalen hoe dichtbij je hand zich in de buurt van de console bevindt. Het kan zelfs zien welke houding en beweging je met je hand maakt.
- NFC lezer: De rechter Joy-Con bevat een NFC lezer zodat je met toekomstige Switch-games je amiibo weer kunt afstoffen.
- De Switch is regiovrij, dat betekent dat je games zowel uit Europa als Azië en de VS op je Switch kunt spelen.
- Batterijduur is 2,5 tot 6,5 uur - afhankelijk van de game. Een spel als Zelda, bijvoorbeeld, zal 3 uur speelbaar zijn voor je een oplader of powerbank nodig hebt. Dit is vergelijkbaar met de Nintendo 3DS.
- 32GB intern Flash-geheugen
- USB-C connector. Je kunt ook opladen door de Switch direct aan een kabel aan te sluiten.

De online diensten
De online functionaliteit van de Switch zal betaald zijn, net als Xbox Live en PlayStation Network op de PS4. Het netwerk zal echter het eerste half jaar nog gratis zijn. De betaalde dienst lanceert pas in de herfst van 2017. Een online lobby-systeem en voice chat zal mogelijk gemaakt worden via een smart-device app. Net als de gratis games bij Xbox Live Gold en PlayStation Plus, zal ook Nintendo games tijdelijk gratis aanbieden. Leden kunnen elke maand een NES of SNES game downloaden en die maand gratis spelen. De SNES games worden daarnaast voorzien van een online functionaliteit. Leden krijgen ook kortingen op digitale games.

Backward Compatibility Nintendo Switch
Op de Wii U was het natuurlijk mogelijk om je Wii games te spelen. Op dit moment heeft Nintendo echter nog niet bekend gemaakt hetzelfde gaat gelden met Wii U games op de Nintendo Switch. Het enige wat we weten is dat er een online modus gaat komen voor enkele Nintendo Klassiekers die momenteel verkrijgbaar zijn via de E-shop, waaronder Street Fighter. Meer klassiekers die een online functionaliteit gaan krijgen, zullen ongetwijfeld in de komende maanden bekend worden gemaakt.

De Nintendo Switch games
Tijdens de Nintendo Switch presentatie zijn er flink wat games aangekondigd. Helaas zullen er hiervan slechts twee op de release direct beschikbaar zijn. Later gedurende de dag zijn er meer titels bekendgemaakt waar men direct mee aan de slag zal kunnen gaan. Hier een overzicht van alle games die bevestigd zijn voor de Switch, gesorteerd op releasedatum indien bekend:

The Legend of Zelda: The Breath of the Wild (Nintendo)


De nieuwste zelda-titel, waar we al veel van hebben mogen zien dankzij de uitgebreide treehouse-sessies.
Releasedatum: 3-3-2017

1-2-Switch (Nintendo)


De game die de nieuwe Rumble-functie in de schijnwerpers zet. Je kunt de hele game spelen zonder naar het beeld te kijken. Je voelt de actie en moet je aandacht bij de andere speler houden. Nintendo noemt dit een game die ideaal is om het ijs te breken op feestjes.
Releasedatum: 3-3-2017

Just Dance 2017 (Ubisoft)


Deze nog altijd populaire dansgame, die al eerder vorig jaar op andere platforms is verschenen, laat je ook op de Switch dansen en swingen. Een ideale game om in de trein te spelen!
Releasedatum: 3 Maart 2017

Snipperclips ñ Cut it out, together! (Nintendo)


Een e-shop spel waarin twee spelers moeten samenwerken om puzzels op te lossen, dit doe je door figuren uit de spelwereld te knippen.
Releasedatum: Maart 2017

Super Bomberman R (Konami)

De klassieke top-down partygame Bomberman is terug!
Releasedatum: 3 Maart 2017

Has been heroes (Frozenbyte)


Een fantasy game die je laat vechten met een combinatie tussen turned based en RTS, waar je drie helden tegelijkertijd moet besturen.
Releasedatum: Maart 2017

I Am Setsuna (Square Enix)


Een klassieke RPG met een vriendelijke stijl, geïnspireerd door jRPGs zoals Chrono Trigger.
Releasedatum: Maart 2017

Skylanders Imaginators (Activision)


Eerder al uitgekomen voor de Wii U en kan de Switch natuurlijk niet overslaan.
Releasedatum: 3 maart 2017

Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo)


Een luxe versie van Mario Kart 8, die eerder op de Wii U verscheen. Inclusief alle DLC tracks en speelbare racers, met daarnaast extra racers Inkling Boy, Inkling Girl, King Boo, Dry Bones en Bowser Jr.! Plus een nieuwe uitgebreide battle mode met Balloon Battle en Bob-omb Blast op nieuwe stages zoals Urchin Underpass en Battle Stadium, aangevuld met oude klassiekers waaronder Luigiís Mansion (NGC) en Battle Course 1 (SNES).

Daarnaast kunnen spelers nu twee voorwerpen tegelijkertijd bij zich dragen en zijn er nieuwe voorwerpen uit eerdere games toegevoegd, zoals de spring-veer en het spook Boo om items te stelen. Er is tot slot ook een noob-modus die je automatisch op de weg houdt en de game zal volledig in 1080p gaan draaien.
Releasedatum: 28-04-2017

Constructor HD (System 3)


Ooit een PS1 titel, binnenkort in HD voor een nieuwe generatie. Deze humoristische management-game zal ongetwijfeld meer tijd kosten om één batterij-lading mee te gaan.
Releasedatum: 28-04-2017

Rime (Tequila Works)


Indie game, een cel-shaded puzzel-avontuur die voorheen een PS4 exclusive zou worden.
Releasedatum: Mei 2017

Arms (Nintendo)


Een boks-spel, waar spelers met motion controls bewegen en slaan met uitrekbare armen. Dit spel laat je als nooit tevoren voelen hoe het is om Dhalsim uit Street Fighter te zijn!
Releasedatum: Lente 2017

LEGO City Undercover (Traveller's tales)


Het door reviewers enthousiast ontvangen LEGO avontuur zal deze lente voor het eerst beschikbaar komen voor mensen die de Wii U niet hebben gekocht.
Releasedatum: Lente 2017

Cube Life: Island Survival (Cypronia)


Cypronia brengt zijn door Minecraft geïnspireerde overlevingsspel van de Wii U naar PS4 en Switch.
Releasedatum: Lente 2017

Shovel knight (Yacht club games)


Deze side-scrolling retro actiegame, die na zijn kickstartsucces al op vele platformen is verschenen en waarbij de updates niet ophouden, kan niet van de Nintendo Switch wegblijven.
Releasedatum: Lente 2017

Sonic Mania (Sega)


Ooit begonnen als een fan-project om een definitieve sonic game te maken. Nu een door Sega opgepikte game die wordt uitgebracht voor het Jubileum van de rappe egel.
Releasedatum: Lente 2017

Redout (Nicalis)


Een futuristische racegame, geïnspireerd door F-zero en Wipeout.
Releasedatum: Lente 2017

The Binding of Isaac: Afterbirth+ (Nicalis)

Deze moeilijke willekeurig opgebouwde dungeon crawler bied niet alleen een goede uitdaging, maar ook een aparte grafische stijl en een verhaal om bij stil te staan.
Releasedatum: Lente 2017

Splatoon 2 (Nintendo)


Het vervolg op de bekroonde team-based shooter van Nintendo, waar mis schieten evenveel nut kan hebben als raak schieten.
Releasedatum: Zomer 2017

NBA 2K18 (2K)


Het nieuwe deel van de populaire NBA-serie zal ook op de Switch verschijnen.
Releasedatum: September 2017

The elder scrolls V: Skyrim - Releasedatum (Bethesda)


De winnaar van 200 Game of the Year awards zal voor het eerst in de trein of bus te spelen gaan zijn zonder een grote laptop.
Releasedatum: Herfst 2017

Super Mario Odyssey (Nintendo)


Het nieuwste deel in de lang lopende mario-reeks zal terugkeren naar de sandbox-stijl van Mario 64 en Sunshine. Dit keer komt Mario in onze wereld terecht, en zal nieuwe moves in zijn arsenaal hebben zoals rollen en het werpen van zijn pet. Ook heeft zijn iconische muts oogjes gekregen die rechtstreeks uit een van de oude RARE-platformers lijken te komen.
Releasedatum: Eind 2017

Project Sonic 2017 (Sega)


De nieuwe 2D + 3D Sonic game, van de makers van de goed ontvangen Sonic Generations. In deze game bundelt de kletsende moderne Sonic weer zijn krachten met de kleine, bolle, stille Sonic.
Releasedatum: Eind 2017

Fire Emblem Warriors (Koei)


Met een deuntje en paar seconden beeld is tijdens de presentatie een nieuwe warriors game aangekondigd. Dit keer in de wereld van Fire emblem!
Releasedatum: Eind 2017

FIFA (EA)


Nieuwe build-for-nintendo Fifa. EA zegt dat ze optimaal gebruik maken van de unieke mogelijkheden van de Nintendo Switch.
Releasedatum: NNB, 2017

Xenoblade chronicles 2 (Monolith)


Alsof Xenoblade Chronicles X nooit heeft plaats gevonden, kondigt Monolith het vervolg aan op de originele Xenoblade Chronicles. In het midden van een duidelijk groot, complex verhaal zien we de nog onbekende hoofdrolspeler met de Monado zwaaien.
Releasedatum: NNB

Dragon Quest X (Square Enix)


Deze MMO, die al eerder op meerdere systemen is verschenen, komt ook naar de Switch. Helaas is deze titel nog niet bevestigd voor het westen.
Releasedatum: NNB

Dragon Quest XI: In Search of Departed Time (Square Enix)


Dit nieuwste deel uit de Dragon Quest serie komt in minimaal twee versies: een Chibi+Retro versie op 3DS en een met Unreal engine 4 gemaakte versie op de PS4. Van de Switch-versie zijn echter nog geen beelden. Het spel komt ergens in 2017 in Japan uit.
Releasedatum: NNB

Dragon Quest Heroes I+II (Square Enix)


PS4 exclusive Dragon Quest Heroes en zijn vervolg dat binnenkort verschijnt, zal ook als bundel op de Nintendo Switch zijn opwachting maken.
Releasedatum: NNB

Project Octopath Traveller (Square Enix)


Een spel met zo'n rare titel, dat het wel van het Bravely Default team binnen Square-Enix moet komen. Dit spel combineert wat er uitziet als handgeschilderde texturen, een 3D omgeving en retro sprite-characters in een turned-based RPG.
Releasedatum: NNB

Ultra Street Fighter II: The Final Challengers (Capcom)


Een gloednieuwe versie van Street fighter II, met nieuwe vechters Evil Ryu en Violent Ken naast alle bestaande Super Street Fighter II vechters. Daarnaast kun je tussen nieuwe en retro-graphics switchen.
Releasedatum: NNB

Seasons of Heaven (AnyArts)


In deze game, gebouwd met Unreal engine 4, speel je als een jongen met Asperger en zijn hond.
Releasedatum: NNB

Nieuwe Shin Megami Tensei titel (Atlus)


Met een korte cinematische teaser werd een nieuwe Shin Megami Tensei game bekend gemaakt, die gaat draaien op de Unreal Engine 4.
Releasedatum: NNB

Stardew Valley (Chucklefish)


Een retro-stijl boerenleven simulatie, van de bedenker van Harvest Moon.
Releasedatum: NNB

Minecraft (Microsoft)


Het populaire open-wereld bouwspel van Mojang zal ook op de Switch verschijnen.
Releasedatum: NNB

Minecraft: Story Mode - The Complete Adventure (Telltale)


Een compilatie van alle episodes van deze humoristische interactieve film.
Releasedatum: NNB

Disgaea 5 complete (Nippon Ichi)


Het laatste deel in de populaire Japanse Disgaea serie komt inclusief alle DLC naar de Nintendo Switch.
Releasedatum: NNB

Dragonball Xenoverse 2 (Bandai Namco)


Het meest recente deel van de Dragonball-serie zal bewijzen dat de Switch meer dan 9000 flops kan pushen.
Releasedatum: NNB

Farming simulator (Giants software)


Deze gedetailleerde simulator zal je laten ervaren hoe het is om een boer te zijn, zonder een man op een tv-programma te moeten zoeken.
Releasedatum: NNB

Fast RMX (Shinen)


Een nieuw deel van de populaire race game Fast Racing waarvan eerder delen op de Wii en Wii U verscheen.
Releasedatum: NNB

Puyo Puyo Tetris (Sega)


Deze puzzelgame gooit de meest populaire old-school puzzelgames samen in een gecombineerd spel die elementen van beide games bevat.
Releasedatum: NNB

Rayman Legends definitive edition (Ubisoft)


Deze voormalig Wii U exclusive die zijn exclusiviteit verloor was één van de beste platformers van de vorige generatie - en is dat deze generatie gewoon nog een keer.
Releasedatum: NNB

Syberia 3 (MicroÔds)


Dit is het derde deel uit een goed ontvangen serie point 'n click puzzel/adventure games
Releasedatum: NNB

Steep (Ubisoft)


Ubisoft's ambitieuze open-wereld snowboardgame zal ook op de Nintendo Switch speelbaar zijn. Ik vraag me af hoe ze portable mode gaan doen - aangezien je voor huidige versies altijd online moet zijn.
Releasedatum: NNB

Nieuwe Suda51 game met Travis Touchdown van No More Heroes

Releasedatum: NNB

Nieuwe Sega game van de Yakuza ontwikkelaar

Releasedatum: NNB

Kortom we hebben heel wat games om naar uit te kijken! Hieronder een overzicht van de tijdslijn van een flink aantal games:

Wil jij de Nintendo Switch kopen?
Dan kun je voor de beste prijzen natuurlijk altijd even de Nintendo Switch prijsprofielen nachecken voor waar de Nintendo Switch zoal te reserveren is. Momenteel is Mediamarkt het goedkoopst met een prijs van € 329,-. Bekijk ook alle Nintendo Switch games en Nintendo Switch accesoires die bij de winkels op dit moment al voor te bestellen zijn.

Wil jij de console eerst uitproberen?
Dat kan! Ik organiseer namelijk in maart een nieuwe Budgetgaming-meet!

Zaterdag, 11 maart @ Samael_Blackwing aka Niels
Net zoals in 2015 bij de Smash Bros meeting is iedereen, die zich via een privé-bericht bij me aanmeldt, op zaterdag 11 maart vanaf 13:00 welkom in mijn appartement in Eindhoven, waar jullie verwelkomd worden met hapjes en drankjes en waar jullie de Nintendo Switch kunnen uitproberen.

Kun je niet wachten en koop je de Switch zelf al? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom, en mag je zelfs je eigen controllers en games meenemen. Of zelfs de hele Switch voor het gebruik van de draadloze verbinding tussen consoles.

Net zoals bij de vorige meets regel ik snacks en eten, maar drinken zullen jullie zelf mee moeten brengen.

Geplaatst door Samael_blackwing op 14-01-2017
Aantal keer bekeken: 11975

Laatste reacties

avatar van Ktugach
Ktugach ( 13630   142) 14-01-2017 19:57
Rol: Administrator
Kudos voor dit enorme overzicht Niels!

avatar van Megane377
Megane377 ( 4607   3) 14-01-2017 20:17
Nice Sammy!
Veel moeite en tijd ingestoken, gracias!
avatar van Henkskills
Henkskills ( 856 ) 14-01-2017 20:21
Mooi helder overzicht van wat er allemaal komen gaat!
avatar van Luna
Luna ( 2047 ) 14-01-2017 20:37
Yay Switch meet.
avatar van Htbaa
Htbaa ( 10112 ) 14-01-2017 20:50
Eigenlijk, als ik dat zo bekijk, is de lijst met games die ik interessant vind toch best wel groot: ARMS, Super Bomberman R, Puyo Puyo Tetris, I Am Setsuna, Rime, Splatoon 2, Super Mario Odyssey, Xenoblade Chronicles 2, Constructor HD, Redout, Fire Emblem Warriors, Dragon Quest XI, Dragon Quest Heroes 1+2, Seasons of Heaven, Stardew Valley, Dragonball Xenoverse 2, Fast RMX, Puyo Puyo Tetris, The Legend of Zelda.

En slechts een paar er van kan ik ook op mijn Xbox One of Wii U spelen. Wat dat betreft zeker niet slecht.
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 14-01-2017 20:55
Rol: Community event manager
Tof dat dit geplaatst werd! Ik had het natuurlijk gister al geschreven. Vandaag sliep ik tot 11u uit
avatar van Lars330
Lars330 ( 2729 ) 14-01-2017 20:58
Er klopt iets niet! Binding of Isaac Afterbirth+ is een launchtitel.
avatar van Techmode
Techmode ( 4030 ) 14-01-2017 20:59
Mooi overzicht.
avatar van Mr.booze
Mr.booze ( 309 ) 14-01-2017 21:17
Quote:
Deze gedetailleerde simulator zal je laten ervaren hoe het is om een boer te zijn, zonder een man op een tv-programma te moeten zoeken.
Releasedatum: NNB


Bedoel je niet een vrouw? Of is het geen verwijzing naar de titel van een bekend tv-programma? ;)

Flink uitgebreid overzicht Niels, sjiek hoor! Goed bezig geweest!
avatar van King Bowser
King Bowser ( 14295 ) 14-01-2017 21:29
Nice Samaelletje! Goed stuk, lekker duidelijk. Tof dat je weer een meet gaat doen
avatar van Hercule
Hercule ( 4420 ) 14-01-2017 21:30
Mooi overzicht. Alleen is Stardew niet gemaakt door de bedenker van Harvest Moon.
avatar van Twisted-D
Twisted-D ( 5534   1) 14-01-2017 21:35
Quote:
Nice Samaelletje! Goed stuk, lekker duidelijk. Tof dat je weer een meet gaat doen


King Bowser is natuurlijk eregast bij een Nintendo-meet
avatar van Tallon 4 NL
Tallon 4 NL ( 1458   2) 14-01-2017 21:41
Thanks voor het overzicht!

Tof dat je die meeting organiseert...Tis nogal wat die gamers over je vloer.
Als je nog iemand nodig hebt om je appartement weer op te knappen op 12 maart....

Moet je even verder zoeken

Have fun iig! Zou leuk zijn, maar ik ben veel te oud voor die meetings vrees ik
avatar van Reptile
Reptile ( 2167   2) 14-01-2017 21:46
Mooi overzicht! Van sommige games wist ik nog nergens vanaf. Ik ga er 1 kopen als er meer noemenswaardige titels uitgebracht zijn en misschien met combinatie van een prijsdrop of limited edition.

Ik blijf balen over het online betalen. Dat was nou net het grootste voordeel met de Wii en Wii U.
avatar van Vdbeld
Vdbeld ( 49 ) 14-01-2017 22:15
Was zelf nog niet van plan de switch te halen, maar thanks voor dit overzicht niels.
avatar van Ivo001
Ivo001 ( 5429   5) 14-01-2017 22:28
Quote:
32GB intern Flash-geheugen

Hahahahaha

Als ze games op 1080p gaan maken zit hij na 1 download vol?
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 14-01-2017 22:48
Quote:
Als je nog iemand nodig hebt om je appartement weer op te knappen op 12 maart....

Moet je even verder zoeken

Ik ga niet wéér stofzuigen.
avatar van Luna
Luna ( 2047 ) 14-01-2017 23:25
Quote:
[..]

Ik ga niet wéér stofzuigen.
Nah, volgende keer mag je dweilen.
avatar van Ndoll1
Ndoll1 ( 137 ) 14-01-2017 23:59
Wat ik ook nog voorbij heb zien komen (op sites en formulieren in winkels), echter nergens zien worden aangekondigd.

Assassin's Creed Egypt
Rabbids invasion
Pikmin World
avatar van ChristianHere
ChristianHere ( 1592 ) 15-01-2017 00:01
Quote:
Wat ik ook nog voorbij heb zien komen (op sites en formulieren in winkels), echter nergens zien worden aangekondigd.

Assassin's Creed Egypt
Rabbids invasion
Pikmin World


Dat komt omdat dit nog altijd geruchten zijn en niks anders dan geruchten van mensen. Snap ook niet hoe sommige winkels gewoon op hun sites dit soort dingen konden zetten
avatar van Clamticore
Clamticore ( 4457 ) 15-01-2017 00:05
Hmm, tempting. Samael in levende lijve zien staat op mijn to-do-list. Ik heb alleen niet zoveel met Nintendo, helaasch.
avatar van Zé Pequeno
Zé Pequeno ( 602 ) 15-01-2017 00:05
Quote:
Wat ik ook nog voorbij heb zien komen (op sites en formulieren in winkels), echter nergens zien worden aangekondigd.

Assassin's Creed Egypt
Rabbids invasion
Pikmin World


Ja zekers een assasin's Creed voor de Ps3 net als de Fifa & Skyrim port.
Ik las op reddit dat de switch niet eens zoveel krachtiger is dan de Wii U klopt dat?
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 15-01-2017 00:20
Quote:
Snap ook niet hoe sommige winkels gewoon op hun sites dit soort dingen konden zetten

Je moet de stagiair ook eens een ander klusje geven dan koffie laten halen of het kopieerapparaat bijvullen.
avatar van Ndoll1
Ndoll1 ( 137 ) 15-01-2017 00:24
Quote:
[..]


Dat komt omdat dit nog altijd geruchten zijn en niks anders dan geruchten van mensen. Snap ook niet hoe sommige winkels gewoon op hun sites dit soort dingen konden zetten


Wat ik zelfs heb gehoord staat dit ook op interne documenten
avatar van Ivo001
Ivo001 ( 5429   5) 15-01-2017 00:47
Budgetmeet lijkt me leuk, maar ik heb tegenwoordig weer op de zaterdagmiddag werk.
Weet niet of er een maximaal aantal aanmeldingen zijn, maar kon er eind februari nog wel op terug. Dan kijk ik wel of ik vrij kan regelen.
avatar van Fantasyfreak
Fantasyfreak ( 2186 ) 15-01-2017 01:01
Ben je wel al zeker dat je hem op de release krijgt dan Niels?
avatar van Ice-T
Ice-T ( 386 ) 15-01-2017 01:03
Mooi overzicht, wat meer details wat ik nog niet had gelezen. Vind 330 euro echt teveel. Prijs van 250 euro was een betere prijs geweest voor de hardware. Wil liever een wii u kopen. Is ook zelda botw op en kost zelfs nog minder, door het groot aantal titels ook nog aantrekkelijker. Alleen jammer dat die ook nog zo duur is, nintendo kent het woord prijsverlagen niet.

Las trouwens in dit stuk dat je snes games maandelijks gratis krijgt maar ze zijn dus niet zoals op x1 en ps4 rest van je abbonementschap te spelen. Ik vind het karig, ook dat het snes games zijn, makkelijk te emuleren natuurlijk. Geef ons dan n64 en cube games, daar zitten genoeg pareltjes tussen maar wie wil er nog snes spelen, dan download je ff een emulator op je telefoon of pc.
avatar van Misterdoa1983
Misterdoa1983 ( 7886 ) 15-01-2017 01:15
Lekker overzicht Samael, al blijft het aanbod van ninty karig. Ook het feit dat ze geen joycon demo game meeleveren of een 2D Mario collectie of Mario maker aanbieden op release verbaast me.

avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 15-01-2017 01:28
Rol: Community event manager
Quote:
Ben je wel al zeker dat je hem op de release krijgt dan Niels?


Ik had m gereserveerd toen nintendo hem nog 'codename NX' noemde in de investors meeting waarin smartphone support werd aangekondigd. Tenzij mijn gamemania er geen krijgt, ben ik verzekerd van een exemplaar :)

Quote:
Hmm, tempting. Samael in levende lijve zien staat op mijn to-do-list. Ik heb alleen niet zoveel met Nintendo, helaasch.


Dan vraag je of je mijn vita even mag zien
Op de smash meet werd nog Gwent gespeeld. Vooral veel gepraat en gegeten. Ik verwacht dat het dit keer hetzelfde zal zijn.
avatar van Josplays
Josplays ( 2378 ) 15-01-2017 08:39
Dat is toch een mooi overzicht. Hopelijk blijft de stroom met games de volgende paar jaren zo aanhouden en dan kan Nintendo toch een kleine succesje boeken met de Switch.
avatar van Smocho
Smocho ( 3061 ) 15-01-2017 09:58
Nice overzicht Samael, dank voor de effort! Leuk ook dat het bijna in de stijl van je Eshop posts is geschreven, daar moet ik altijd van glimlachen. Heb je met het schrijven van dit stukje je eigen twijfels ook weggenomen?:)
avatar van Sorbo
Sorbo ( 252 ) 15-01-2017 11:04
Wat een bazenartikel!

Helaas bevestigt het voor mij nogmaals dat de lijst met titels op launch wel erg karig is, en dat het voor mij dus de eerste anderhalve maand een 400-euro-Zelda-Machine zal zijn.

Maar wat ik nog niet meegekregen heb is de bak aan indie titels die uit gaat komen voor de Switch, thanks daarvoor! Sowieso dat ik op de switch een nieuwe playthrough ga doen van Shovel Knight, eindelijk eens ga beginnen aan Stardew Valley en misschien toch maar eens moet gaan kijken waarom iedereen zo lovend is over The Binding of Isaac.

Dat ie day one bij mij in huis komt (of zo snel als Bol/GM leveren dan) staat wel vast, maar ik ben ontzettend benieuwd naar wat Nintendo (en zijn Third Parties) gaat doen om de Switch zeker in de eerste maanden te voorzien van games...
avatar van L1F3Stream
L1F3Stream ( 4335 ) 15-01-2017 11:12
Erg net artikel!

Stiekem ben ik wel geïntrigeerd door de hardware. De totale afwerking van het product ziet er goed uit. Van werk naar huis zit ik wel twee uur in het OV, dus zal er waarschijnlijk een stevige powerbank mee moeten om het tegelijkertijd op te laden bij momenten van vertraging. Komt de werktas toch al flink vol te zitten om te spelen op de Switch.

Qua spellen is het voor mij ietwat karig. Dit voornamelijk omdat de PlayStation 4 en PlayStation Vita mijn main platforms zijn, waardoor multi-platform titels mij iets minder interesseren. Mocht een US/EU Xenoblade Chronicles 2 release dit jaar gaan lukken, komt het neer op de volgende titels voor mij:
- The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Limited Edition)
- Super Bomberman R
- Fast RMX
- MarioKart 8 Deluxe
- Super Mario Odyssey
- Xenoblade Chronicles 2

Waar Super Bomberman R, Fast RMX en MarioKart 8 Deluxe wel een nette prijs moeten hebben voor ik over ga tot aanschaf. Gelukkig is het jaar pas net begonnen, dus er zal nog genoeg aangekondigd worden. Verder met de PlayStation Vita en 3DS genoeg materiaal voor afwisseling.

Verder ook een aantal mooie titels voor in de toekomst. Fire Emblem Warriors, Project Octopath Traveller, Seasons of Heaven, nieuwe Shin Megami Tensei, nieuwe? No More Heroes. Zeer benieuwd naar

Daarnaast hoop ik dat er een vergelijkbaar programma komt als met de Xbox One, dat elke Nintendo Switch een devkit kan zijn tegen een éénmalig/maandelijks/jaarlijks bedrag en ik er zelf voor kan ontwikkelen. Toentertijd heeft Nintendo zowel verrast als enthousiast gereageerd op het Xbox One 'every console is a devkit' programma en gingen ze kijken of dit in de toekomst ook mogelijk zou zijn voor één van Nintendo's eigen apparaten. Let's hope so!
avatar van KrisTox2
KrisTox2 ( 4 ) 15-01-2017 11:50
Leuk artikel ... Hoewel Xbox mijn main console is en blijft heb ik de Switch besteld.

Komen voorlopig zeker in huis: Bomberman, MK8 Deluxe, Streetfighter, Fifa... zelfs Puyo Puyo Tetris (Puyo Pop Fever op de Gamecube met zijn tweetjes was leuk)
avatar van Blackdevil235
Blackdevil235 ( 598   2) 15-01-2017 14:34
32gb op de switch dus als je veel backwards wilt gamen zal je daar niet genoeg aan hebben
avatar van Ziberius
Ziberius ( 2005 ) 15-01-2017 14:39
Leuk artikel Niels! Misschien kom ik wel! Was in 2015 namelijk erg gezellig!
avatar van Blackdevil235
Blackdevil235 ( 598   2) 15-01-2017 14:42
Quote:
Leuk artikel ... Hoewel Xbox mijn main console is en blijft heb ik de Switch besteld.

Komen voorlopig zeker in huis: Bomberman, MK8 Deluxe, Streetfighter, Fifa... zelfs Puyo Puyo Tetris (Puyo Pop Fever op de Gamecube met zijn tweetjes was leuk)


puyo pop fever en tetris zijn volgens mij wel 2 verschillende games?
mario kart 8 deluxe voor mij is kansloos omdat ik 8 al heb en totaal geen zin heb in dezelfde circuits.. kan ik ook de wii u voor aanzetten dus.
streetfighter 2 leuk maar voor even tussendoor zeker niet dagelijks, zou er max 30 voor betalen al vind ik 20 een beter passende prijs.
bomberman verveelt snel.
dus ik ga zeker nog wel een tijdje wachten, streetfighter 2 kan ik ook op mijn retron 5 spelen.. iets langzamer dan maar verder zelfde characters dus niks speciaals aan die game.. voor mij is er nog geen console seller aangezien ik zelda eerder naast een mario kart zou kopen. denk wel dat mario kart 9 uit gaat komen in 2018 en ja dan koop ik de switch zeker.. geen mk9 dan is het een twijvel geval
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6540 ) 15-01-2017 15:01
En WAAR gaat deze budget meet plaatsvinden precies? Zeer geinteresseerd om toch eens langs te komen miste blackwing :-)
avatar van Thatanas
Thatanas ( 681 ) 15-01-2017 17:07
Quote:
En WAAR gaat deze budget meet plaatsvinden precies? Zeer geinteresseerd om toch eens langs te komen miste blackwing :-)
Eindhoven, staat er toch?

Leuk dat je het organiseert, kudos indeed!
avatar van Htbaa
Htbaa ( 10112 ) 15-01-2017 17:59
Quote:
32gb op de switch dus als je veel backwards wilt gamen zal je daar niet genoeg aan hebben


Maar goed dat de console niet backwards compatible is!
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6540 ) 15-01-2017 18:24
Quote:
[..]
Eindhoven, staat er toch?

Leuk dat je het organiseert, kudos indeed!

Kak, overheen gelezen! Thank you
avatar van Roach
Roach ( 271 ) 16-01-2017 08:50
Stardew Valley is niet van de bedenker van Harvest Moon (dat is Yasuhiro Wada) maar van een nieuwe ontwikkelaar (Eric Barone) die feitelijk een spiritueel vervolg heeft gemaakt.

Wat niet wegneemt dat Stardew Valley een meesterlijk verslavend spel is :)
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 16-01-2017 08:59
Rol: Community event manager
Quote:
Stardew Valley is niet van de bedenker van Harvest Moon (dat is Yasuhiro Wada) maar van een nieuwe ontwikkelaar (Eric Barone) die feitelijk een spiritueel vervolg heeft gemaakt.

Wat niet wegneemt dat Stardew Valley een meesterlijk verslavend spel is :)


Klopt, had Hercule me ook al attent op gemaakt :)
Bewerken van een artikel kan ik helaas zelf niet - en ik wil ktugach ook niet té veel lastig vallen. Er zijn namelijk ook wat rare tekens ingeslopen bij het omzetten vanaf de .txt file die ik aanleverde (sorry Yorn, zal het voortaan in Word doen!) - en het laatste plaatje ontbreekt.

Maar goed, het zegt al genoeg over de kwaliteit van die game als ik denk dat het van de mastermind achter de eerste Harvest Moon was!
avatar van Mrpapercut
Mrpapercut ( 5582 ) 16-01-2017 10:20
Switch meet w00t! Is daar al een apart topic voor?
avatar van Pug205GTi
Pug205GTi ( 4840 ) 16-01-2017 10:47
Top overzicht Samael!! Leuk om te lezen ook. Ik wacht toch tot kerst met het kopen van een Switch. Ik zie nu wat meer titels die mijn aandacht trekken maar in het begin zullen deze nog niet beschikbaar zijn (Mario, Dragon Quest games) alhoewel I am Setsuna me wel leuk lijkt maar mij niet overhaalt om daarvoor een Switch te kopen. Verder Splatoon vond ik leuk op de Wii U maar heeft me eigenlijk niet super lang weten te boeien en Mario Kart incl. DLC heb ik al voor de Wii U, die enkele extra's halen mij niet over om dat spel opnieuw te kopen.

Lijkt me wel een tof ding qua hardware! Ben benieuwd als ik hem heb.
avatar van MesserAltair
MesserAltair ( 754 ) 16-01-2017 11:39
Wat een gave games!!!
@sam/niels, helaas is eindhoven voor mij echt te ver We zullen elkaar vast wel een keer zien :)
avatar van Bartt3002
Bartt3002 ( 608 ) 16-01-2017 11:48
Wat een leuke bende bij elkaar en tof dat mensen dit organiseren!

Woon zelf ook in Eindhoven - alhoewel ik de Switch bij game mania al in maart 16 ( ten tijde van nx) heb gereserveerd en heb aanbetaald sta ik volgens hun op plek 17 - min de 8 mensen die niet hebben aanbetaald dan op plek 9. Vind ik vreemd maar goed.

Heb hem op nog een plek gereserveerd en daar sta ik op 2 en dan bol.com nog dus zal er wel een krijgen op launch denk ik.

avatar van Sjebbige
Sjebbige ( 270 ) 16-01-2017 12:08
Nog even geen pre order voor mij van de Switch.
Voornaamste redenen hiervoor zijn:
- dat ik eerst mijn WiiU game collectie 100% compleet wil krijgen.
- ik liever wacht op een special edition van de Switch.

avatar van PBJ85
PBJ85 ( 312 ) 16-01-2017 12:50
Ehmmmmmm.... ligt het aan mij of mis ik iets?

De switch krijgt een Flash geheugen van 32gb uitbreidbaar met SDXC cards... tot 2TB.
De grootste SDXC card is nu bij alternate 265Gb voor rond de 140 euro...

Zelda neemt al MEER dan de helft van de vaste (32gb) geheugen in beslag.
Je wordt dan toch gedwongen om een SDXC card te kopen voor de andere games? dan betaal je toch rond de 500 euro voor de console, zelda en 265gb extra geheugen?

Maar goed zoals ik al zei, Ik kan ook wat gemist hebben....
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 16-01-2017 12:51
Rol: Community event manager
Als je Zelda fysiek haalt, neemt hij helemaal geen ruimte op.
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 16-01-2017 12:53
Ook niet in je kast Samael?
avatar van Misterdoa1983
Misterdoa1983 ( 7886 ) 16-01-2017 12:55
Quote:
Ehmmmmmm.... ligt het aan mij of mis ik iets?

De switch krijgt een Flash geheugen van 32gb uitbreidbaar met SDXC cards... tot 2TB.
De grootste SDXC card is nu bij alternate 265Gb voor rond de 140 euro...

Zelda neemt al MEER dan de helft van de vaste (32gb) geheugen in beslag.
Je wordt dan toch gedwongen om een SDXC card te kopen voor de andere games? dan betaal je toch rond de 500 euro voor de console, zelda en 265gb extra geheugen?

Maar goed zoals ik al zei, Ik kan ook wat gemist hebben....


Ja maar zelda is het enige dat echt leuk is voorlopig dus meer hoef je ook niet te installeren.

Dus.

Leuk grapje he.

Of je koopt m fysiek en heb je geen intern geheugen nodig.
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 16-01-2017 12:59
Rol: Community event manager
Quote:
Ook niet in je kast Samael?


Ze moeten in een la... naast de DS of 3DS games. De gamedoosjes zijn te klein voor mijn huidig kastsysteem...

(https://i.imgur.com/xKNy6Ww.jpg)
avatar van Beakz
Beakz ( 380 ) 16-01-2017 13:43
Mooi om Constructor HD er tussen te zien staan. Ik ben één van de weinige die echt op die game zit te wachten denk ik :) Ondanks de grappige cartoony look een freakin moeilijke/uitdagende game.

Heb dit spel tot nu toe elk jaar (vanaf 1997 ) weer even gespeeld, maar ben nu wel toe aan de HD upgrade.

De gratis games bij Nintendo werken net even wat anders bij Nintendo, want deze mag je niet houden aan het eind van de maand. Dus niet zoals bij Xbox waar je ze voor altijd hebt of bij Sony zolang je voor plus betaald. Zal je waarschijnlijk wel weten, maar het staat net even wat anders in je artikel.
avatar van Mrpapercut
Mrpapercut ( 5582 ) 16-01-2017 13:46
Quote:
[..]


Ze moeten in een la... naast de DS of 3DS games. De gamedoosjes zijn te klein voor mijn huidig kastsysteem...

(https://i.imgur.com/xKNy6Ww.jpg)

Ugh, hebben die doosjes nou weer een afwijkend formaat? Denken console-fabrikanten dat we voor elke console andere kasten kopen ofzo? Waarom niet gewoon DVD of BR-formaat?
avatar van -GJ-
-GJ- ( 3502   5) 16-01-2017 14:45
Rol: Forum Moderator
Lieve Samael. Stardew Valley heeft toch helemaal niks te maken met de bedenker van Harvest Moon? Daarnaast is het veel meer dan slechts een boerenleven sim. Ga je me nu vertellen dat je het nog nooit hebt gespeeld?
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 16-01-2017 14:49
Quote:
Ugh, hebben die doosjes nou weer een afwijkend formaat? Denken console-fabrikanten dat we voor elke console andere kasten kopen ofzo?

Volgens mij heeft IKEA een afspraak met Nintendo staan zodat ze met maart een nieuwe kast kunnen introduceren. De Şwïţčh kast.

Edit: Geintje werkt dus niet. Jammer.
avatar van Beakz
Beakz ( 380 ) 16-01-2017 14:53
Quote:
Lieve Samael. Stardew Valley heeft toch helemaal niks te maken met de bedenker van Harvest Moon? Daarnaast is het veel meer dan slechts een boerenleven sim. Ga je me nu vertellen dat je het nog nooit hebt gespeeld?


Wel grappig dat 1 persoon het gras voor de voeten van een heel team wegmaait. Dit schijnen ze ook zelf toegegeven te hebben in de wandelgangen. Misschien komt er nu weer eens een briljante Harvest Moon nu ze serieuze concurentie hebben.

Zelf nog niet gespeeld, want ik wacht tot het spel op de Vita uit komt en misschien de Switch. Speel zoiets liever in het vliegtuig.
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 16-01-2017 14:57
Rol: Community event manager
Quote:
Mooi overzicht. Alleen is Stardew niet gemaakt door de bedenker van Harvest Moon.


Quote:
Stardew Valley is niet van de bedenker van Harvest Moon (dat is Yasuhiro Wada) maar van een nieuwe ontwikkelaar (Eric Barone) die feitelijk een spiritueel vervolg heeft gemaakt.

Wat niet wegneemt dat Stardew Valley een meesterlijk verslavend spel is :)


Quote:
Lieve Samael. Stardew Valley heeft toch helemaal niks te maken met de bedenker van Harvest Moon? Daarnaast is het veel meer dan slechts een boerenleven sim. Ga je me nu vertellen dat je het nog nooit hebt gespeeld?


Ja, ja, jongens... Ik weet het nu al wel...
Gimme a break! Ik was al vanaf vijf uur 's-ochtends op toen ik dit artikel schreef
avatar van Twisted-D
Twisted-D ( 5534   1) 16-01-2017 16:04
Quote:
[..]

Volgens mij heeft IKEA een afspraak met Nintendo staan zodat ze met maart een nieuwe kast kunnen introduceren. De Şwïţčh kast.

Edit: Geintje werkt dus niet. Jammer.


avatar van Blackdevil235
Blackdevil235 ( 598   2) 16-01-2017 17:29
Quote:
Eigenlijk, als ik dat zo bekijk, is de lijst met games die ik interessant vind toch best wel groot: ARMS, Super Bomberman R, Puyo Puyo Tetris, I Am Setsuna, Rime, Splatoon 2, Super Mario Odyssey, Xenoblade Chronicles 2, Constructor HD, Redout, Fire Emblem Warriors, Dragon Quest XI, Dragon Quest Heroes 1+2, Seasons of Heaven, Stardew Valley, Dragonball Xenoverse 2, Fast RMX, Puyo Puyo Tetris, The Legend of Zelda.

En slechts een paar er van kan ik ook op mijn Xbox One of Wii U spelen. Wat dat betreft zeker niet slecht.


het enigste is dat je lang zal moeten wachten, na splatoon 1 gespeeld te hebben.. vind niet dat er een mogelijke excuus is om elke dag maar 2 multiplayer maps te geven terwijl er meerdere op de disc staan. werd dus heel snel saai, misschien dat het bij 2 anders zal zijn.. maar dan mogen ze nog wel een hoop veranderen zoals dat spawnpunt waar natuurlijk verf ligt van het andere team.. maar ja ik hou verder ook niet van shooters.. heb ook best wel een hekel aan snipers die echt op van die gayplaatsen zaten waar je niet makkelijk op komt en ook niet zo hoog kon schieten ofzo als ik het me goed herinner.. alle andere games die ik vrijdag zag waren wel tof en nee 1,2 switch telt niet mee en arms ook niet, ik bedoel een koe melken.. net of mensen niks beters te doen hebben.. voor wie is dat leuk voor kinderen die nog niet om kunnen gaan met duur speelgoed :p
avatar van Tranceguy
Tranceguy ( 424 ) 16-01-2017 20:04
Europese adviersprijzen zal max. EU 300 zijn....
Ik kijk vooral uit naar Super Mario Oddyssey. Voor wat ik gezien heb lijkt het (en ik hoop dat dat ook zo is) op een GTA-style gamemet Mario. Lijkt me echt tof.

Verder kunnen Splatoon 2 en de SOnic games ook leuk worden maar daar wil ik eerst nog meer van zien. Jammer dat er in mijn ogen wat clones van Mincecraft, Need for speed (hoewel met Lego weer een interesting twist is) en Wipeout uitkomen want daar hadden ze meer mee kunnen doen. Maar wellicht dat de gameplay me over kan halen.Enige echt jammer is MK8 Deluxe. Voegt veel te weinig toe.

Overigens interessant geruchtje dat ik tijd terug las is dat er een 3e DLC van MK 8 op de Wii U aan zit te komen. Maar wanneer? Want ik hoor er niks meer over. Als dat zo zou zijn heeft deze MK8 Deluxe op de Switch al helemaal geen meerwaarde meer imo...

Maar voorlopig laat ikem echt links liggen want snap de toegevoegde waarde gewoon niet. De Wii U is awesome genoeg om mee verder te gaan en wat kan de Switch daar nog aan toevoegen dan? Tot ik die vraag fatsoenlijk kan beantwoorden is het echt Switch off voor mij....
avatar van Killer Instinct
Killer Instinct ( 639 ) 16-01-2017 23:31
Nu het nieuws een paar dagen ingezonken is word ik steeds enthousiaster over de console. Vooral door alle mogelijkheden die het ding bied. Even op de eettafel verder gamen terwijl dochterlief weer naar d'r programmaatjes kijkt bijvoorbeeld. Op de switch spelen voelt even wat minder geïsoleerd. Het enige minpunt vind ik nog dat hij grafisch wat slapjes word. Maar ik ben hooked eraan. Games die ik afhankelijk eerst voor andere consoles zou kopen. Denk aan stardew valley bijv. Koop ik nu zeker voor de switch.
avatar van Killer Instinct
Killer Instinct ( 639 ) 16-01-2017 23:42
Daaraan toegevoegd lijkt de switch console me uitermate geschikt voor indie titels, arcade games en de Nintendo exclusives. Die drie dingen bij elkaar maken het voor mij aanschaf waardig :)

- Zelda
- Mario
- Mario kart
- Bomberman
- Stardew valley
- Shovel knight
- Project octopath traveller
- Redout
- Binding of Isaac
- Arms
- 1,2 switch
- (Snipperclips)

avatar van Db87
Db87 ( 73 ) 17-01-2017 12:34
Grafisch maar net ietsje beter dan de (zwaar gedateerde) Wii U en dan toch zulke belachelijk prijzen vragen voor een gedateerde game console. Waarschijnlijk kondigt Nintendo over 5 jaar weer vrolijk een nieuwe console aan dus de console is ook nog eens een korter leven beschoren dan een Xbox of een Playstation game console en we moeten het ook nog doen met minder games en slechte third party ondersteuning.

Als handheld vind ik het een interessant apparaat maar dan nog zijn er genoeg andere knelpunten zoals de interne opslag die je min of meer verplicht om een microSD kaartje erbij aan te schaffen.

Ik had liever een gameconsole versie (lees: Wii U+) en een handheld versie gezien, dat was ongetwijfeld ook beter voor de portemonnee geweest.

Nintendo blijft het goed doen met haar games en ik zou ook graag de nieuwe Zelda games willen spelen maar op andere punten blijkt dat Nintendo steeds meer moeite krijgt om met de tijd mee te gaan waardoor ik als gamer steeds sceptischer ben over Nintendo.

Na de Nintendo Wii ben ik gestopt met het aanschaffen van nieuwe handhelds en game consoles van Nintendo.
avatar van ChristianHere
ChristianHere ( 1592 ) 17-01-2017 12:37
Quote:
Nu het nieuws een paar dagen ingezonken is word ik steeds enthousiaster over de console. Vooral door alle mogelijkheden die het ding bied. Even op de eettafel verder gamen terwijl dochterlief weer naar d'r programmaatjes kijkt bijvoorbeeld. Op de switch spelen voelt even wat minder geïsoleerd. Het enige minpunt vind ik nog dat hij grafisch wat slapjes word. Maar ik ben hooked eraan. Games die ik afhankelijk eerst voor andere consoles zou kopen. Denk aan stardew valley bijv. Koop ik nu zeker voor de switch.


Hier hetzelfde qua games. Ik had er al een paar op het oog, maar deze worden waarschijnlijk Switch aankopen zodat ik ze overal kan spelen.
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 17-01-2017 12:46
Rol: Community event manager
Ik geloof trouwens best dat straks de hele stapels jRPGs en visual novels die nu nog op de Vita verschijnen zullen verschuiven naar de Switch dankzij de (blijkbaar) makkelijk in te ontwikkelen omgeving en dat het straks het enige portable apparaat van deze gen op de markt is.

Zoals de Nippon Ichi CEO al zei in een interview die vroeg waarom Disgaea nu ineens naar Nintendo komt:

"As you've said, we are a software company that has grown together with Playstation, and are well aware that a lot of our fans are on Playstation platforms. So it is not as if we will stop developing games for Playstation. Overseas, Playstation 4 sales are incredibly strong and we will continue making games for the Playstation 4 platform.

However, in Japan we can't just ignore the move to portable gaming consoles. Our games are well suited for portable gaming, so when you think about it, it is important for PS4 and Nintendo Switch to balance each other out and do well. With that in mind, from here on multiplatform develpment for PS4 and Nintendo Switch is very much a possibility."

Als Nintendo naast zijn huidige console-lineup ook zijn portable line-up naar de Switch brengt (denk aan Animal Crossing, Fire emblem, Warioware, Picross, Pokémon, Mario & Luigi, Nintendogs, Art academy, Mystery dungeon, top-down zelda, Kirby, Chibi robo, Rhythm paradise, wellicht een nieuwe another code of Hotel dusk-esque game, Mario vs DK etc.) dan wordt het sowieso een erg interessant platform.
avatar van Swizard
Swizard ( 827 ) 17-01-2017 15:36
En samael, omdat er maar 10 mensen de vita hebben in de westerse wereld
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 17-01-2017 15:49
Rol: Community event manager
En ik ken ze ALLEMAAL!

Het is best een gezellig vriendenclubje. We hebben elkaar met NEAR gevonden.
avatar van Killer Instinct
Killer Instinct ( 639 ) 18-01-2017 00:17
Quote:
Grafisch maar net ietsje beter dan de (zwaar gedateerde) Wii U en dan toch zulke belachelijk prijzen vragen voor een gedateerde game console. Waarschijnlijk kondigt Nintendo over 5 jaar weer vrolijk een nieuwe console aan dus de console is ook nog eens een korter leven beschoren dan een Xbox of een Playstation game console en we moeten het ook nog doen met minder games en slechte third party ondersteuning.

Als handheld vind ik het een interessant apparaat maar dan nog zijn er genoeg andere knelpunten zoals de interne opslag die je min of meer verplicht om een microSD kaartje erbij aan te schaffen.

Ik had liever een gameconsole versie (lees: Wii U+) en een handheld versie gezien, dat was ongetwijfeld ook beter voor de portemonnee geweest.

Nintendo blijft het goed doen met haar games en ik zou ook graag de nieuwe Zelda games willen spelen maar op andere punten blijkt dat Nintendo steeds meer moeite krijgt om met de tijd mee te gaan waardoor ik als gamer steeds sceptischer ben over Nintendo.

Na de Nintendo Wii ben ik gestopt met het aanschaffen van nieuwe handhelds en game consoles van Nintendo.


Dat is grappig ik begin er nu juist weer mee. Na de GameCube en gameboy advance afgehaakt maar nu erg veel plezier met de new 3ds en dat deze console ook portable is vind ik juist ze beste feature. Smaken verschillen duidelijk. Nintendo is mijn ogen slim om het in deze markt te spelen. Xbox one en ps4 vullen de markt van homeconsole krachtpatsers genoeg en dat is nooit het doel geweest van Nintendo. Nintendo is puur voor de fun en dat zie ik hier zeker wel in.

Denk is na gap. Wat is er nou leuk aan drie gelijk soortige consoles naast elkaar te hebben? Ps4 en Xbox one vullen dat al zo erg op dat je echt alleen nog naar de exclusives gaat kijken. Dat vind ik maar een saai gedoe. Juist tof dat je met verschillende consoles meer mogelijkheden heb en je arsenaal aan ervaringen groter maakt.

Quote:
[..]


Hier hetzelfde qua games. Ik had er al een paar op het oog, maar deze worden waarschijnlijk Switch aankopen zodat ik ze overal kan spelen.


Juist! Wij snappen elkaar! Good times tegemoet
avatar van Joranflamman
Joranflamman ( 135   1) 19-01-2017 12:23
Geweldig. super tof.
avatar van Swift
Swift ( 9121   5) 19-01-2017 12:28
Hahaha....he said: arse
avatar van Bumfighter
Bumfighter ( 76 ) 19-01-2017 23:01
Zeer mooi overzicht, leuk!