Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Feature: Destiny 2

Een nieuwe IP lanceren mag wat kosten. Dat blijkt wel uit het gegeven dat het budget van Destiny circa 500 miljoen bedroeg. Aan de andere kant is de game nog altijd Activision’s meest gereserveerde nieuwe IP ooit  en heeft de game een aantal mooie prijzen in de wacht gesleept. Inmiddels zijn we drie jaar (!) verder, hebben bijna 30 miljoen spelers zich geregistreerd en komt er op 6 september een vervolg op dit succesverhaal.


Eind maart werd Destiny 2 officieel aangekondigd. Een afbeelding met de grote ‘2’ werd massaal gedeeld op het internet en op sociale media. Sindsdien kijkt een groot deel van de Budgetgaming crew ook halsreikend uit naar de game. Nog een paar weken en dan kruipen we weer in de huid van onze Guardian.

Inmiddels is er dan ook al behoorlijk wat informatie te vinden over de nieuwe game van Bungie. Tijd om alle relevante informatie en video’s samen te voegen tot een handig overzicht. All aboard the hypetrain!


via GIPHY


Het verhaal in een notendop

Grote kans dat het verhaal je in het eerste deel ontgaan is. Geen zorgen; 80% van de spelers heeft geen idee wat er gaande is op de planeten. Bovendien heeft Bungie op dit gebied betere games afgeleverd. Desondanks is de verwachting dat de nadruk in Destiny 2 op een begrijpelijker en beter te volgen verhaal komt te liggen.

Het verhaal van Destiny 2 komt er als volgt op neer: de traveler, dat grote ronde ding uit Destiny, wordt aangevallen en overmeesterd door Dominus Ghaul. Deze Ghaul is de keizer van de Cabal Empire en de leider van de Red Legion. In zijn ogen behoort de traveler toe aan de Red Legion. Zijn aanval op de traveler zorgt ervoor dat alle Guardians hun Light verliezen. De tower (social hub) is vernietigd waardoor de gehele mensheid wordt gedwongen om elders huisvesting te zoeken. Aan de overgebleven Guardians de taak om Ghaul terug te dringen en de traveler te bevrijden van de Red Legion.

Nieuwe wapens en loadout
Om meteen maar met de meest opvallende verandering te beginnen: de loadouts zijn op de schop gegaan. In het eerste deel waren er drie verschillende weapon slots. Te weten: primary, secondary en heavy.

Primary weapons waren de vrij standaard auto rifles; bijvoorbeeld hand cannons, pulse rifles et cetera.

Secondary weapons waren de iets zwaardere wapens, denk aan snipers en shotguns. Deze kon je dus vrijwel direct in PvP gebruiken.

Heavy weapons bestonden alleen uit extreem krachtige wapens; zoals rocket launchers en zwaarden.


Destiny 2 gaat hier anders mee om. Je loadout is nu verdeeld in Kinetic, Energy en Power Weapons. Kinetic weapons zijn vrijwel alle standaard wapens zonder element. Hierbij kan je denken aan hand cannons, auto rifles, pulse rifles et cetera. Onder de categorie Energy Weapons vallen wel alle wapens met een Solar-, Void- of Arc-effect. Dit houdt in dat in deze tweede categorie ook hand cannons en auto rifles met een solar-smaakje vallen. Niet alleen brengt dit heel nieuwe combinaties met zich mee, maar ook de game voelt meer in balans.

Power Weapons zijn alle one-shot-kill wapens uit de game, en zijn als het ware samengevoegd onder dezelfde categorie. Hierdoor zal niet iedereen in PvP constant rondrennen met een shotgun of sniper. Een opluchting voor veel doorgewinterde spelers. Daarnaast zijn er ook een handje vol nieuwe Power Weapons toegevoegd. Eentje daarvan is de grenade launcher.

The Crucible - PvP
Naast de bekende game modi als Control, Clash en Elimination worden er ook een aantal nieuwe modi toegevoegd aan the Crucible. Bovendien wordt PvP in Destiny 2 opgedeeld in Quick Play en Competitive.


Countdown
: Deze mode is ook speelbaar tijdens de beta en is het beste te vergelijken met Search & Destroy. Twee teams van vier spelers nemen het hierbij tegen elkaar op. De aanvallende partij heeft als doel om een bom te planten, de verdedigende partij dient twee doelen te beschermen. Het team dat als eerste zes rondes op zijn naam weet te schrijven wint.

Survival: Is een mode waarbij twee teams van drie spelers het tegen elkaar opnemen in een speciaal daarvoor ontwikkelde map. Net als bij countdown geldt dat je hier slechts een leven per ronde hebt. Win je de ronde dan krijg je een punt, het team dat als eerste drie punten heeft wint. 


De nieuwe planeten in Destiny 2

European Dead Zone (EDZ): Volgens de ontwikkelaar het grootste gebied uit heel Destiny. Naast de nieuwe social hub die hier is gevestigd, is dit gebied het nieuwe onderkomen van de mensheid.

Titan: Verwar deze niet met de gelijknamige klasse in Destiny 2. Het is namelijk ook de naam van een nieuwe locatie. Na de aanval op de tower is dit de plek waar Zavela, leider van de Vanguard, naartoe is gevlucht. Deze wereld speelt zich af op de volle oceaan en kent vele schatten.

Nessus: Een kleine doch vruchtbare planeet met veel natuur. De planeet wordt vooral bewoond door de Vex die deze planeet hebben voorzien van machines en ander vijandelijk gespuis. Hier speel je ook de Inverted Spire Strike uit de beta.

Io: Beter bekend als de laatste planeet waar de traveler is geweest, voordat het zich vestigde op Aarde. Dit gebied zal zonder twijfel enorm belangrijk zijn voor het verhaal van Destiny 2. Een planeet vol geheimen en van cruciaal belang voor het voortbestaan van de mensheid.

Nieuwe Raid
Raids zijn de grootste uitdaging binnen het Destiny-universum. Helaas is over de nieuwe raid niet veel bekend. Wel weten we dat de Raid met maximaal zes spelers gespeeld kan worden. Dit in tegenstelling tot de Crucible die is teruggebracht naar vier tegen vier. De kans is overigens aannemelijk dat de Raid niet bij launch al speelbaar is. Helaas. Middels Guided games moet het vinden van een groep voor Raids en Nightfall Strikes wel een stuk makkelijker worden.

 Clans & Guided games
Clans waren in principe al aanwezig in het eerste deel, echter krijgt deze feature een flinke upgrade. Voorheen was het enkel een clantag op je player card. Nu gaat het iets dieper. Het principe van een clan mag wel bekend zijn. Vanaf de release is het mogelijk om een eigen clan te starten, inclusief banners, clantag en ranks. Met een clan kan je als groepje spelers gezamenlijk toewerken naar in-game beloningen. Het gezamenlijk of afzonderlijk van elkaar afwerken van Raids, Strikes en andere activiteiten zorgt voor beloningen voor de gehele clan.

 Zoals eerder aangegeven introduceert Destiny 2 ook ‘Guided Games’, een nieuwe feature waarbij je als solospeler wordt toegevoegd aan een clan om op die manier Raids en Trials of Osiris te spelen. Verder kan je als clan zijnde ook je party openen voor andere spelers voor extra hulp tijdens een Raid of Strike. Volgens Bungie moet deze feature ervoor zorgen dat iedereen Destiny ervaart zoals het bedoeld is. Ook als je even geen vrienden hebt die Destiny 2 spelen.


Destiny 2 releasedatum
Destiny 2 is later dit jaar verkrijgbaar voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. Vanaf 6 september is de game verkrijgbaar voor de console. Anderhalve maand later op 24 oktober is Destiny 2 ook verkrijgbaar op PC.

Destiny 2 beta (alleen nog voor PC)
Eerder dit jaar is de closed en open beta van Destiny 2 geweest. Spelers die een pre-order geplaatst hadden konden een paar dagen eerder aan de slag met een klein demo van de game. 31 augustus is het de beurt aan PC-gebruikers, want dan staat de open beta voor de PC gepland. Let op: de systeemvereisten voor de beta kunnen mogelijk afwijken van de systeemvereisten voor de volledige game.

Inhoud van de Destiny 2 beta
•   Story: Je krijgt met de beta toegang tot de eerste twee missies van Destiny 2. Homecoming, zoals de missie heet, was ook te zien tijdens de E3-presentatie.
•   Twee maps en twee modi: Het welbekende en vernieuwde Control is speelbaar en daarnaast ook Countdown op de Midtown map. Voor de beta op PC wordt Midtown omgeruild voor Javelin-4
•   Co-op strike: Naast de story missions en PvP kan je ook alvast een strike spelen. Het betreft de Inverted Spire Strike. Ook deze was reeds te zien tijdens de E3-presentatie.
•   Nieuwe classes: Het kan je haast niet ontgaan zijn dat Destiny 2 nieuwe subklasses kent: Warlock’s Dawnblade, Titan’s Sentinel en Hunter’s Arcstrider.
•   The Farm: Doordat de Red Legion de tower volledig heeft vernietigd wordt deze social hub vervangen door The Farm.

Minimum systeemvereisten PC
•   GPU: Nvidia – GeForce GTX 660 2GB/AMD – Radeon HD 7850 2GB
•   CPU: Intel – Core i3-3250/AMD – FX-4350
•   Geheugen: 6GB RAM
•   OS: Windows 10

Aanbevolen systeemvereisten PC
•   GPU: Nvidia – GeForce GTX 970/AMD – Radeon R9 390
•   CPU: Intel – Core i5-2400/AMD – Ryzen R5 1600X
•   Geheugen: 8GB RAM
•   OS: Windows 10

Eerder dit jaar kondigde Activision aan dat Destiny 2 uitsluitend via Battle.net verkrijgbaar zou zijn. De pc-versie van Destiny zal speelbaar zijn in 4K-resolutie en op 60 FPS. De console-versie daarentegen draait op 30 FPS. Maak je gebruik van een PlayStation 4 Pro of later een Xbox One X dan zal dit enkel invloed hebben op de grafische kwaliteit van de game. De framerate blijft voor de console op 30 FPS. Cross-save wordt helaas niet ondersteund bij de launch.

Uitbreidingen Destiny 2
Opmerkelijk genoeg heeft Bungie al laten weten dat het werkt aan de uitbreiding. De game ligt nog niet in de winkels of de uitbreidingen zijn al zo goed als aangekondigd. De icoontjes op de Season Pass doen ons vermoeden dat de eerste uitbreiding te maken heeft met Trials of Osiris. Het tweede icoontje komt overeen met de legendarische Warminds. Of deze informatie juist is moeten we nog eventjes afwachten; de eerste en tweede uitbreiding staan respectievelijk gepland voor aankomende winter en de lente van 2018.


Special editions & Pre-order bonussen

Op dit moment is Destiny 2 te pre-orderen voor €54,99.
Plaats je liever een pre-order bij Game Mania (voor €64,98) dan ontvang je enkele leuke extra’s (Tip: Game Mania doet wel eens aan inruilacties):
 
•   Cayde-6 figurine
•   in-game salute emote
•   Kill-Tracker Ghost
•   Exotic Weapon Coldheart


Destiny 2 Limited Edition (tijdelijk uitverkocht)


De Limited Edition
van Destiny 2 bevat:
•    Speciale Collector's Box verpakking met Cabal thema
•    Destiny 2 game
•    Destiny 2 Expansion Pass: toegang tot Expansion I en II met gloednieuwe verhaalmissies, coöp-activiteiten, competitieve multiplayer, wapens en outfits
•    Limited Edition Steelbook
•    Boekje met geheimen over het Cabal Empire
•    Cabal blauwdruk
•    Postkaarten met artwork
•    Cabal legerpionnen
•    Extra digitale content:
•    Legendarisch zwaard
•    Legendarische emote
•    Embleem van het Cabal EmpireDestiny 2 Collector’s Edition
  - Vanaf €239,00


De Collector’s Edition van Destiny 2 bevat:

•   De game Destiny 2
•   Destiny 2 Expansion Pass: toegang tot Expansion I en II met gloednieuwe verhaalmissies, co-op-activiteiten, competitieve multiplayer en veel nieuwe wapens, pantsers en uitrustingen.
•   Extra digitale content:
•   Legendary Sword
•   Legendary Player Emote
•   Embleem van het Cabal Empire
•   Destiny 2 – Frontiertas
•   Aanpasbare tas die je kunt dragen als rugzak of schoudertas
•   15” laptop-/tablethoes met extra zak
•   Frontierpakket, inclusief:
•   USB-oplader met ingebouwd lampje op zonne-energie
•   Parakoord
•   Zonnedeken
•   Limited Edition Steelbook-hoesje
•   Collector's Box met Cabal-thema, inclusief:
•   Boekje met geheimen over het Cabal Empire
•   Cabal-blauwdruk
•   Kaarten
•   Legerpionnen

Geplaatst door DaniŽl Verkerk op 27-08-2017
Aantal keer bekeken: 3002

Laatste reacties

avatar van Big dogg
Big dogg ( 128   4) 28-08-2017 05:56
De release is toch 6 september ( hoop ik ) ?
avatar van Ktugach
Ktugach ( 13675   148) 28-08-2017 06:59
Rol: Administrator
Quote:
De release is toch 6 september ( hoop ik ) ?


Ik zie staan:
Destiny 2 releasedatum
Destiny 2 is later dit jaar verkrijgbaar voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. Vanaf 6 september is de game verkrijgbaar voor de console. Anderhalve maand later op 24 oktober is Destiny 2 ook verkrijgbaar op PC.

Mooi stukje!
avatar van Matttthijs
Matttthijs ( 423 ) 28-08-2017 08:00
Quote:
[..]


Ik zie staan:
Destiny 2 releasedatum
Destiny 2 is later dit jaar verkrijgbaar voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. Vanaf 6 september is de game verkrijgbaar voor de console. Anderhalve maand later op 24 oktober is Destiny 2 ook verkrijgbaar op PC.

Mooi stukje!


Alleen in de inleiding staat nog de oude releasedatum 8 september

Edit: waar dan? fixed... bedankt voor het melden
avatar van MrFit
MrFit ( 669 ) 28-08-2017 11:29
Heb de digitale versie aangeschaft en vraag me af of het spel al vanaf middernacht 0:00 uur speelbaar is op 6 september of pas later op de dag. Iemand die dit weet?

En een tip voor het geval je ook pvp speelt en Trials of Osiris (of wellicht iets soortgelijks met andere naam) weer in het spel zit. Begin direct de eerste weekenden met het spelen hiervan, aangezien dan de playerbase het grootst is en de kans op zeer goede tegenstanders kleiner is en het daardoor wat makkelijker is tot het einde te komen.
avatar van The Gipetto
The Gipetto ( 464 ) 28-08-2017 11:56
Quote:
Heb de digitale versie aangeschaft en vraag me af of het spel al vanaf middernacht 0:00 uur speelbaar is op 6 september of pas later op de dag. Iemand die dit weet?


Het wordt inderdaad gewoon om middernacht speelbaar. Dit om ROI release problemen te voorkomen. Let wel op dat je een NL account hebt ( sommige mensen hebben hem in de amerikaanse store gekocht vanwege prijs maar dan heb je ook de amerikaanse release tijd.
avatar van MrFit
MrFit ( 669 ) 28-08-2017 13:42
Quote:
[..]
Het wordt inderdaad gewoon om middernacht speelbaar. Dit om ROI release problemen te voorkomen. Let wel op dat je een NL account hebt ( sommige mensen hebben hem in de amerikaanse store gekocht vanwege prijs maar dan heb je ook de amerikaanse release tijd.

Okť thnx goed om te weten.
avatar van Syko Ink
Syko Ink ( 142 ) 28-08-2017 14:19
Ik ben blij met een aantal van deze nieuwe features die zijn toegevoegd waaronder de matchmaking in een Raid of met Trials of Osiris. Dit is perfect voor als het groepje vrienden waar je normaal mee speelt niet aanwezig is. Dan hoef je niet helemaal weer via die externe website mensen te zoeken en te inviten. Matchmaking was echt een veelgevraagde feature.

Waar ik erg benieuwd naar ben is hoe de nieuwe 4vs4 in PVP gaat uitpakken. Vooral in Trials of Osiris wat normaal 3v3 was.
avatar van MarcelProust
MarcelProust ( 1097 ) 28-08-2017 16:31
Ik heb spijt de reservatie voor de limited editie van Destiny 2 te hebben gemist...
avatar van Dnoxo
Dnoxo ( 710   1) 28-08-2017 18:25
Is de prijs voor de season pass al defintief voor de psstore?