Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Preview: The Crew 2 (Closed Bta)

Het is zomaar een mooie weekenddag en ik rijd met mijn Audi over een lange weg dwars door het Amerikaanse Monument Valley. Onderweg kom ik af en toe een andere auto tegen, maar verder ben ik alleen op de weg. Ineens hoor ik snel harder wordende motorgeluiden. Ik probeer te zien of er soms ergens een dikke sportauto aan komt rijden, maar ik kan niets ontdekken. Tot ik omhoog kijk en plotseling vier stuntvliegtuigen vlak over mijn auto heen zie scheren. Wat een fantastisch gezicht! Daar wil ik bij zijn! Met één druk op mijn rechterpookje wissel ik mijn auto in voor mijn eigen vliegtuig en sluit ik me aan bij het groepje waaghalzen om ook een paar mooie stunts uit te kunnen halen.


Wisselen

De scène die ik hierboven beschrijf, overkwam me letterlijk tijdens het spelen van de bèta van The Crew 2. Het was niet alleen een geweldige ervaring, maar het laat ook goed zien op welke vlakken Ubisoft het origineel heeft weten te verbeteren. Behalve in stuntvliegtuigen is het nu ook mogelijk om met speedboten het virtuele Amerika te gaan verkennen, waarbij je op elk moment in de game kunt wisselen tussen de voertuigen die je bezit. Zo kan het dus zijn dat je eerst lekker een stukje aan het rijden bent, maar bij een rivier besluit om een speedboot te pakken. Je hoeft vervolgens niet naar een garage of steiger te rijden, maar wisselt direct naar de boot om de reis op het water voort te zetten. Waar je in The Crew slechts de auto tot je beschikking had, kun je in dit vervolg op drie verschillende manieren door Amerika reizen. Ik heb het tijdens de bèta niet geprobeerd, dat duurde me net even te lang, maar het klinkt absoluut als een mooie uitdaging. Ik zie de races al voor me, in de stijl van Top Gear, waarbij bijvoorbeeld auto's het opnemen tegen speedboten. Of rallywagens tegen stuntvliegtuigen. Dat kan best nog wel eens tof worden!

Veel vrijheid
Tijdens de bèta was het mogelijk om te proeven van vrijwel alle onderdelen uit de game. Een beetje stuntvliegen, wat varen en een lekker stukje rijden. De hoeveelheid races was nog niet heel uitgebreid, maar gelukkig kon ik wel het hele land verkennen. Dat lijkt ook een groot pluspunt te worden van dit vervolg. Want waar je in deel 1 het hele land eerst moest “vrijspelen”, heb je nu direct toegang tot alle staten én dus tot alle mooie gebieden. Die vrijheid zie je ook terug in andere delen van de game. Bijvoorbeeld bij de optie om op elk moment te kunnen wisselen van voertuig of in het feit dat je alle type races gewoon door elkaar kan uitvoeren. Begin je met de straatrace-tak van de game, dan wil dat niet zeggen dat je die eerst een flink stuk moet spelen voordat je iets anders kan doen.

Tijdens de bèta was het namelijk heel goed mogelijk om op elk moment te wisselen. Zo ging ik van een straatrace naar een offroad-race om daarna een sessie met mijn stuntvliegtuig te beginnen. Allemaal met de optie om de race direct te starten, waardoor lange (saaie) ritten richting de races me bespaard bleven. En wil je wel lekker kilometers maken en zelf naar een race rijden? Dan staat dat je natuurlijk ook gewoon vrij om te doen. The Crew 2 laat de keuze helemaal aan jou en ik denk dat juist dit gegeven een groot publiek aan kan spreken.


Fotogeniek
Dat publiek zal ook ongetwijfeld bestaan uit creatieve gamers die aan de slag gaan met de replay editor. De game biedt je namelijk standaard de mogelijkheid om op elk willekeurig moment te pauzeren en over te stappen naar de fotomodus. In die modus kan je niet alleen de camera vrij rond bewegen om de perfecte camerahoek te zoeken, maar je kan ook de game voor- en achteruit spoelen. Ben je bijvoorbeeld net met je vliegtuig overdwars tussen twee wolkenkrabbers door gevlogen? Spoel dan even terug naar dat moment, maak er een mooi shot van en deel die met je vrienden.

De mogelijkheden van deze fotomodus zijn al heel tof, maar daar bovenop bezit The Crew 2 ook nog een uitgebreide video-editor. Deze geeft je de mogelijkheid om clips op te nemen vanuit verschillende camerahoeken. Helaas was ik iets te lang aan het pielen met de verslavende fotomodus om deze video-editor ook nog te kunnen testen, maar bij de release van de game ga ik die zeker even flink aan de tand voelen. Overigens zitten er ook nog wel een paar rariteiten in de fotomodus. Zo merkte ik dat er bij het terugspoelen bandensporen vóór mijn auto verschenen. Het lijkt dus alsof alleen de herhaling van jouw voertuig is opgeslagen en dat de wereld daar nog real-time op reageert. Het is een kleinigheidje, maar hopelijk past Ubisoft dit nog wel even aan.

Conclusie

Na deze eerste game-uurtjes met de bèta van The Crew 2 staat één ding vast: ik heb gewoon heel veel plezier gehad. Ubisoft lijkt de grootste kritiekpunten op het eerste deel goed aangepakt te hebben. Spelers krijgen veel vrijheid om zelf te bepalen hoe ze de game spelen en ook de gameplay lijkt genoeg variatie te gaan bieden. Hopelijk blijft de uiteindelijke game ook na een lang weekend leuk om te spelen, want dit smaakte zeker naar meer.
 


 

Geplaatst door Kevin Blokland op 06-06-2018
Aantal keer bekeken: 3102

Laatste reacties

avatar van Asharon
Asharon ( 580 ) 06-06-2018 16:26
Ik heb me ook kostelijk vermaakt met de bta. Ik vermaak mij prima met deel 1, ondanks dat ik het niet een bijzonder goede game vind. Ik vond deel 2 in de bta qua gameplay sterk verbeterd aanvoelen, dus dat zit wel goed.

Maar wie de cutscenes en dat lopen in de hub heeft bedacht...
avatar van M Monster D
M Monster D ( 1374 ) 06-06-2018 17:06
The Crew 2 beta was zeker vermakelijk, ben geen race fanaat die ze zo gouw pre-ordered maar ik houd m'n ogen zeker dicht op the crew 2
avatar van Gunghir
Gunghir ( 4990   16) 06-06-2018 18:19
ik vond deze game erg leuk ook heel erg mooi
avatar van Tranceguy
Tranceguy ( 426 ) 06-06-2018 18:47
Hij was maar kort helaas maar het was toch tof. Ook zonder deze ervaring had ik m gewoon blind gekocht maar vond het tof om er al mee aan de slag te kunnen. Voor een groot deel van de wereld, dat voelt ook voornaam
avatar van Trampojunk
Trampojunk ( 23 ) 06-06-2018 19:09
Ik vond hem ook erg tof. Deel 1 lag me niet zo, omdat ik niet van nkel racen houdt. Nu ik kan afwisselen heeft het meer de GTA-freedom vibe, welke ik erg waardeer. De 1e beste sale ga ik deze game dan ook in huis halen .
avatar van Megane377
Megane377 ( 4630   3) 06-06-2018 23:17
Nooit een Key ontvangen helaas