Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Review: Anno 1800 Sunken Treasures DLC

De basisgame van Anno 1800 kan je al heel wat uren vermaken, maar toch zag Ubisoft nog ruimte om DLC toe te voegen. In totaal staan er drie pakketten met extra content in de planning en sinds kort is daarvan het eerste DLC-pakket beschikbaar. Deze heeft de titel Sunken Treasures gekregen en heeft de potentie om je weer vele uren bezig te houden in game.


Nieuwe expeditie
Sunken Treasures is zo in de game verwerkt dat het (na installatie) automatisch in elke savegame beschikbaar is, zowel in de campaign als in de sandbox modes. Dat is fijn, want dat betekent dat je niet per se helemaal opnieuw hoeft te beginnen. De enige voorwaarde is dat je minimaal 700 Artisans in je stad moet hebben om de nieuwe expeditie te activeren waarmee je het verhaal van Sunken Treasures kan starten. Dat verhaal draait om de vermissing van de Koningin en het is aan jou de taak om uit te zoeken waar ze is gebleven. Het is geen bijzonder verhaal, maar wat mij betreft heeft een game als Anno 1800 dat ook niet nodig. Het moet enkel een goed excuus bieden om nieuwe gebieden te gaan verkennen en de nodige missies uit te voeren.

Veel ruimte
De zoektocht brengt je naar een nieuw werelddeel genaamd Cape Trelawney. Hier krijg je een nieuw eiland onder je hoede om wederom een nederzetting te stichten. Wat meteen opvalt is het formaat van dit nieuwe eiland, want het is wel drie keer groter dan de grootste eilanden die je tot toe kon vinden in de game! Daarmee biedt het weer een heleboel mogelijkheden om je nederzetting te laten ontplooien tot een levendige stad en het is echt heel fijn om zoveel ruimte tot je beschikking te hebben. Het feit dat dit in een ander werelddeel ligt vind ik wel jammer, want hierdoor krijg je in totaal drie werelden die je tijdens het spelen in de gaten moet houden. In Anno 1800 had ik had ik al moeite om met twee werelden het overzicht te bewaren, dus laat staan met nog een derde wereld erbij! Ik hoop dan ook niet dat de volgende DLC-pakketten ieder ook weer een nieuwe wereld introduceren.


Gekke professor
Bij die nieuwe wereld krijg je ook contact met een nieuw personage, namelijk professor Old Nate. Deze gekke geleerde helpt je aan allerlei nieuwe uitvindingen, waaronder materieel om onder water te kunnen duiken. Daar komt de titel van de DLC om de hoek kijken, want met dit materiaal is het mogelijk om op jacht te gaan naar de schatten die verborgen liggen in de zee. Uiteindelijk kan je de apparatuur uitbreiden met bijvoorbeeld een sonar, zodat je zelf makkelijk de duiklocaties kan vinden. Samen met de andere nieuwe quests biedt dit voldoende afwisseling in de gameplay, zodat je niet alleen maar bezig bent om dat immense eiland vol te bouwen.

Conclusie
Sunken Treasures is een leuk DLC-pakket geworden waarmee weer voldoende nieuw leven in Anno 1800 wordt geblazen. Het verhaal en de missies zijn leuk om te spelen, maar het is vooral het nieuwe grote eiland dat bij spelers waarschijnlijk de meeste indruk zal maken. Dat een derde wereld in de game niet veel goed doet aan de overzichtelijkheid neem je dan al snel voor lief. Voor de gamers die wel behoefte hebben aan wat meer grondgebied voor hun steden is dit dan ook zeker een aanrader!
 


 

Geplaatst door Kevin Blokland op 04-08-2019
Aantal keer bekeken: 2607

Laatste reacties

avatar van SHiKoRa
SHiKoRa ( 111 ) 05-08-2019 01:10
Bedankt voor review Kevin! Ik was wel benieuwd wat de DLC zou toevoegen aan het spel.
avatar van Malistix
Malistix ( 1348   2) 05-08-2019 08:05
Ben hem nu ook zelf aan het spelen, Anno 1800 is wat mij betrefd de game of the year so far en deze DLC is echt uitstekend!

Dit weekend flink verslaafd achter de laptop mijn vriendin genegeerd en zelfs fire emblem even op pauze gezet voor deze uistekende DLC en dat zegt iets